Hirdetés
- Milyen okostelefont vegyek?
- Yettel topik
- Xiaomi 14 - párátlanul jó lehetne
- Vivo V70 – a stílus érték?
- Szívós, szép és kitartó az új OnePlus óra
- Xiaomi 15T Pro - a téma nincs lezárva
- Poco X8 Pro Max - nem kell ide sem bank, sem akkubank
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Megtartotta Európában a 7500 mAh-t az Oppo
- Mától kapható az EarFun Clip 2
-
Mobilarena
Google Pixel 7 | 7 Pro topik
(szerkesztés alatt)
A topicban bárminemű termék hirdetése, árulása, kínálása TILOS! 

VOLTE alapból működik VOWIFI nincs***!
5G a decemberi stabil kiadás óta van!
(**VoWiFi beállítást igényel, leírás itt, de nem mindig mindenkinek működik)
Specifikációk, tesztek
Új hozzászólás Aktív témák
-
Mitics
tag
Sziasztok!
Egy elég hülyének tűnő kérésem lenne a 7 Pro tulajdonos társakhoz
Megtennétek, hogy a fületekhez emelitek a telefont és megrázzátok?
Nektek is zörög?
Én leadtam szervizre ez miatt a telefont és most szóltak, hogy mehetek érte. Szerintük semmi baja, ez teljesen normális, hogy az optika mozog és ilyen hangot ad.Soha egy telefonom se adott ilyen hangot. Igaz, hogy 5x zoom se volt egyikben sem, csak 2x-es. Értem én, hogy nagyobb optika, sok alkatrész, de nem tudom elképzelni, hogy normális lenne ez. Egyébként a működésében nem vettem észre romlást, hibát.
Megtennétek, hogy megrázzátok a fületeknél a telót, hogy zörög-e nektek is? Köszönöm előre is!
-
Kispósi
aktív tag
válasz
vadászcsiga
üzenetére
Én Yettelnél vagyok és Telekomról jött a hívás, de nem tudom számít-e. Majd figyelem a hosszabb hívásokat mostantól.
-
Fionella
tag
válasz
Kispósi
üzenetére
Nekem eddig nem volt ilyen gondom, pedig szokott maratoni hívásom lenni. Viszont tegnap délután konkrétan nullára esett a térerő és megszakadt a hívás. Olyan helyen voltam, ahol mindig max a térerő. Nem is állt helyre, csak újra indítás után és a másik fél nem fogadott hívásáról is késve jött az értesítő sms. Én azt gondoltam, hogy Telekom oldali hiba.
-
Kispósi
aktív tag
Tapasztaltatok már olyat, hogy a hívás hangminősége elromlik olyan 12-13 perc után? Nálam elkezd iszonyatosan recsegni fggetlenül attól hogy ki van-e hangosítva vagy sem. Már többször is előfordult, legultoljára ma délután. Kíváncsiságból átváltottam a BT fülesre és azon is recsegett. Aztán letettük, újrahívtam és minden jó volt. P7, gyári 13-as augusztusi.
-
MC Pite
veterán
Ah, kevés ilyet használok(adott app indítása adott dologhoz csatlakozáskor, smsben pozi visszaküldése, bt töltöttség bemondása adott százalék alatt, stb), amire meg igen, arra a macrodroidot.
Miuival sokat szenvedtem - a 'plusz' dolgokból nem nagyon használtam(sőt, gui kifejezetten inkább a stock droid tetszett volna, ha lett volna olyan opci), ellenben amit a gyári rendszeren módosítottak, letiltottak, kivettek, azokkal szívtam eleget (12X). -
amargo
addikt
válasz
MC Pite
üzenetére
Tasker esetében a legjobb és ezt a miui nem tudja, hogy a (Tailscale) VPN pl wifi elhagyása esetén bekapcsoljon, ha haza érek, akkor pedig ki.
A miui is tényleg sok mindent tud persze, de a Tasker sokkal többet, nálam bizonyos időszakra voltak automatizálások, hangerő, képernyő, programok elindulása, stb ez tudja a miui is. -
amargo
addikt
A reggeli ébresztőről lehet lemaradtam és most az AOD mindig mutatja a kis ébresztőóra piktogramját 10 perces idővel eltolva, hogy lehet rávenni, hogy eltűnjön? Ébresztőt is kikapcsoltam már
-
"Az LTE csak a 4G másik neve, szolgáltatónként változik melyiket írja."
Ez így pontatlan megfogalmazás
Az LTE kevésbé gyors és stabil szolgáltatás, mint a 4G. Az LTE+ viszont gyorsabb a kettő másiknál
Letöltés és feltöltési sebességek MBit/s
LTE - 500/100
4G 1000/300
LTE+ 4000/1000A szabvány szerint.
A gyakorlatban kevesebb. Nálam most 38,3/3,98 LTE+ szolgáltatás mellett. A szolgáltató nyilvánvalóan korlátozza a maximális sebességet. És a telefon és torony közötti kapcsolat sebessége a legmeghatározóbb.
-
Gstyler
senior tag
válasz
Ferenczi Áko
üzenetére
Az is horror drága, ezért került képbe a pixel. Nagyságrendekkel olcsóbb és a tudása pedig hasonló.
Aztán elkezdtem olvasni a fórumot és elbizonytalanodtam.
Megvárom még a P8-at, hátha...
Ha ott is lesznek ilyen hálózati gondok, akkor pedig marad ez, amíg müködik. -
K82
őstag
válasz
steewcv65
üzenetére
Máshogy fogalmazok akkor: mindegy h 4G vagy LTE amit látsz, a híváshoz ennek nincs köze. Ha tudsz telefonálni valószínűleg van neted is hívás alatt; nem luxi dolog ez hanem alapvető működési feltétel (és pont emiatt szenvedtél, úgy néz ki - Nálad legalábbis - megoldódik).
-
steewcv65
őstag
Ma egy ujrainditas utan lett lte...vodafone-digi....
Eddig nem volt
-
blackdog
csendes tag
Sziasztok!
Sajnos a hétvégén estem egy nagyot és a Pixel 7-esem kijelzője és hátlapja is összetörött. A telefon egyelőre reagálni látszik mindenre, mert ha megnyomom hosszan a bekapcs gombot, akkor rezzen egyet.
Ismertek olyan szervizt idehaza aki foglalkozik google telefonokkal? Abba nem reménykedem hogy kijelző és hátlapcsere rentábilisan vagy bárhogyan is megoldható, de a rajta levő adatok rendkívül jól jönnének. A teló jelenleg repülőgép üzemmódban van, ezért nem is tudok rácsatlakozni. Ja és nincs szinkronizálás sem bekapcsolva rajta. -
Gstyler
senior tag
Egyébként én is 4 év P30 után keresem az új telót.
Simán maradnék Huawei fronton, ha lenne gugli.
A fő szempont nálam is a fotó. Évek óta várok már vmi szerelem telót, de nem igazán érezem, hogy bármilyen 4-500ezres csere, akkora változást hozna, hogy megérje.
Az előző pár hozzászólás ezt tovább erősíti sajnos... -
Drakmusz
addikt
válasz
bbendre
üzenetére
A fotózás tekintetében van egyfajta trend, ezt követik a gyártók.
Szerintem ez egyhamar nem fog változni....
Mondjuk én a 7 Pro-n sem használtam a gyárit, a portolt változatok nekem jobban adják.
[link]
A többivel kapcsolatban maximum akkor lesz változás, ha majd mi is bekerülünk a támogatott országok közé.
De arra szerintem várhatunk..... -
Technoman
őstag
válasz
sasa311
üzenetére
Köszi az infót.
Igen a fotó. Nekem ez a legfőbb (meg a gyárilag hozzá heggesztett 360°) No meg a geotagelésre (a fotókra) is szeretném használni. Tényleg, GPS tudása/pontossága milyen (ebben a P30 pro -ha terepen voltam. nem mindig volt top)?
Viszont használnám még mobil fizetésre (MBH app) utalásokra és iCsekkre (gondolom ez nem okoz neki gondot) Játék -koron okán- szinte 0-
A töltés, szvsz ez az egyetlen gyenge pontja. -
-
bbendre
őstag
válasz
Drakmusz
üzenetére
Én is ezt látom. Persze nagyon jó kamera és általánosságban sokkal jobb mint bármi amit próbáltam. De amire nekem kell a 13PM sokkal jobban megfelel. Persze hiányzik a Pixel camera, meg a Pixel úgy ahogy van. Nekem a Pixel szenvedés volt a Pixel6 után.
Másfél éve ugyan azon a rendszeren van az IOS. Minden reggel gond nélkül teszi a dolgát. Nem kell FR, nem kell sideload, root. Semmi. Munkához, utazáshoz nagyon jó. Stabil. Ahova megyek majdnem mindenkinek iPhone-ja van. A Pixelen volt, hogy minden update után ment az FR. Nem ment ez, nem ment az. stb...
Másik, hogy mindig szívtam valami miatt a Pixel-el, pl Android auto. A Carplay simán megy mindenhol (NEKEM). Nem kell semmivel sem szenvednemSzerintem tudna fejlődni a Pixel kamerában ha akarna. De mintha a Pixel4 után ez a fejlődés elmaradt volna. De ez kb minden main stream gyártóra igaz az elmúlt években
-
sasa311
veterán
válasz
Technoman
üzenetére
Én p30pro-t cseréltem 7pro-ra.
Elsőre olyan hű de nagy pozitívumot a jobb kamerán kívül nem is tudnék mondani. Ami biztos, hogy:- A pixel nagyobb
- A pixel nehezebb
- P30pro után iszonyú nehéz megszokni, hogy a lezáró gomba hangerő felett van
- Az ujjlenyomat olvasó is feljebb van
- (sokkal) lassabban tölt
- Egyenlőre szenvedek a carplayel, mert nem találok hozzá kábelt amivel működne ÉS töltene is.
- A menüt még szokni kellígy igazából eddig semmi olyat nem produkált nekem a pixel, amit a p30pro ne tudott volna. Magamnak biztos nem cseréltem volna le, csak nekem céges

-
Drakmusz
addikt
válasz
bbendre
üzenetére
Ez mondjuk igaz, de már nem akkora a varázs mint régebben.
Inkább a többiek javultak fel az évek alatt.
Pixellel már 6-7 éve is lehetett ilyeneket fotózni.
[link]
Egy csomó apróságot egyébként simán kijavíthatna a cég, de annyira viszont nem érdekli őket a történet.
A mobilos részleg szerintem csak egy kötelező tétel a könyvelésben.
-
peanar
senior tag
válasz
Ferenczi Áko
üzenetére
Szia.
Ha bejött és szeretted a huawei ökoszisztémát, csalódás lesz a pixel, főleg mate 40 pro után.
Én évekig huawei/honor vonalon mozogtam addig míg el nem kaszálták öket gugli vonalon és nekem már a mate 20 pro után is csalódás volt a p7p.
Én soha nem maradtam le egy értesítésről sem, aki megtanulta használni, annak nem jelentett gondot😉Egy valamire mondom azt hogy jó, az pedig a kamera...nem is jó, inkább zseniális!
-
Technoman
őstag
válasz
laskr99
üzenetére
Sajna az euró/Ft pozitív árfolyamváltozása nincs szinkronban, a magyarországi megélhetéssel (az élelmiszereknél/szolgáltatásoknál/lakhatásnál nem veszem észre, a hűha nagy változásokat)
Mindazonáltal, kíváncsi vagyok, hogy mit fognak lépni a telefonodnál, cserélik, gariba javítják, stb..., mivel tervbe lenne esetleg, egy ilyen teló vásárlása a közeljövőbe és talán pont, az Alzánál. -
tomboy0013
veterán
Hát igen felhasználó függő általában, viszont este repülő módban annyira mégsem. Ott pedig óriási a különbség.
Nekem amúgy egy reggel 8-tól este 11-12-ig tartó szakaszban átlagosan 4,5 órát megy a képernyő és 40-50% között dugom következő reggel töltőre. LTE 6-7 órát aktív, Bluetooth is, zömében böngészés, chat, hívás, Vinted, Face, Google irodai app-ok mennek. Este repcsibe van 6,5-7 órát. Utána egy órán belül feltöltöm. Ilyen felhasználás mellett vajon mit bírna a sima 7? Na majd lehet kipróbálom ha lemegy az ára újra értelmezhető tartományba. -
Mákdaráló
tag
Sziasztok!
Az összefoglalóban nem találtam semmit a DC dimming beállításról. Nagyon érzékeny vagyok a PWMre, igen kevés telefon közül választhatok. Némi keresgélés után azt olvastam, hogy a pixel 7 pro támogatja ezt a fícsört, de sehol nem lelem. Remélem, valóban van ilyen beállítás, máskülönben túl kell adnom a készüléken. :S -
laskr99
addikt
válasz
Technoman
üzenetére
Azt mondták hivatalos szerviz, de közbeiktatva. Szóval Alza BP->CZ->DE Google->PL szervíz
Most tartunk 16 napnál, én hajrázok a pénz visszára 14 nap múlva

Amúgy amilyen kedvük van, van ahol cserélnek, van ahol mást. Ahogy nézem van fent bontott P7P, azt írja, hogy javított is lehet, szóval van egy tippem, hogy mikor bemegy guglihoz és ők cserélik Refurbished/javítják és nem ér vissza 30 napon belül, az alza cseréli/pénz vissza ezt meg utólag eladja ha visszajött.
De alza topikban azt is írták, hogy tipikus kiskereskedői hozzáállás van, szóval ha olcsóbb cserélik, ha drágább akkor pénz vissza

Forint meg mikor vettem 400on állt egy euró, most 38x/37x szokott lenni.
-
Technoman
őstag
válasz
laskr99
üzenetére
A jog a következőt írja. Ha valamely' okból kártalanítanak (pld. csereutalvány), akkor azt az összeget kell visszakapnod, amit fizettél. Ha tárgyi kártalanítást kérsz -azaz készülékcserét-, téged kár nem érhet, azaz, ha időközben pld 500.000Ft lett a termék, akkor is -mosolyogva- oda kell adni neked annyiért, amennyit először fizettél (a te esetedben ez 360.000). Ugyanez fordítva is igaz, téged sem érhet jogtalan előny, a kereskedővel szemben.
Ha arra apellálsz, hogy pénz vissza és 5 perc múlva megrendeled, igaz nyersz matematikailag pár ft-ot, de mennyit is romlott a magyar valuta az elmúlt 1 évben?Egyébként érdekelne, hogy hol javítják. Ha hivatalos helyen azaz Németországban (tudtommal a sógoroknál sincs hivatalosba a Pixel telefon), akkor érdekes lehet betartani a törvényi 30 napos javítási határidőt.
Gyanítom ez is úgy mehet, mint az áruházláncok (eMag, Euronics, MM, stb....) "kiterjesztett garanciái" esetében, ahol a háttérben többnyire egy biztosító áll. Ebben az esetben valami szerviz látja el a feladatot, isten tudja honnan rendelt alkatrészekből. -
jUUh
Topikgazda
válasz
tomboy0013
üzenetére
5h sotnál többet nem hozok ki belőle nagyon. De persze ez egyéni felhasználástól is sokat függ. Szvsz. "oké" kategória az akksi.
-
laskr99
addikt
válasz
tomboy0013
üzenetére
Eddig 310 volt, most 332. A fekete előtte 349 volt. Remélem túlfutnak a garin és pénz vissza lesz, így is nyernék 30 ezret rajtuk
-
tomboy0013
veterán
Az Alza úgy látom akcióra készül, ugyfelb.szarintották a Pixelek árát hogy a plafont verdesi
-
tomboy0013
veterán
Ennyire gyenge lenne a sima 7-es üzemidőben? Most fontolgatom hogy veszek a feleségemnek egyet, azt hittem azért hasonló az üzemidő mint a 7Pro-nál. Nálam 2-3% éjszaka 7 óra alatt a merülés repülő módban, de hálózattal sincs több 5-nél a 7Pro-nál (kivéve ha bekapcsolom az akku kímélőt, akkor még 1%-ot rádob a merülésre
). LTE hálózaton azért érezni hogy picit jobban merül de azért ott sem tűnik rossznak. -
K82
őstag
válasz
MC Pite
üzenetére
Igen, a három nagynál. Ahogy a digisek átkerültek a Vodafone hálózatára lennie kellene VoLTE-nek, de ördögi körbe kerültek ezek a felhasználók, egy részük biztosan. Ha a Digi üfsz-t hívják ők max. egy hibajegyet vesznek fel, ha a Voda üfsz-t onnan meg lepattannak h digisek. Sakk-matt - legalábbis ezt bírom kihámozni a hsz-ekből.
-
K82
őstag
válasz
Ferenczi Áko
üzenetére
Itt óránként számolhatsz legalább 0,5, de inkább 1%-ot. Az agyonmódosított android verziók nem merülnek annyira készenlétben mert a "tiszta" android működéséhez képest pont fordított a logikájuk. EMUI, MIUI alaphangon szinte mindent korlátoz vagy tilt appoktól kezdve a háttérfolyamatok nagy részéig, Neked kell engedélyezni őket.
A stock(szerű) android nem ennyire szigorú, ha van extra engedély arra rákérdez (pl. van helyhozzáférés alapból, de azt már megkérdezi h állandó legyen-e vagy csak az app futásakor) egyébként meg működik. Ebből kifolyólag nálam is viszonylag magas a készenléti fogyasztás, de a BT (Mi Band miatt) és helymegosztás mindig aktív így nem panaszkodok miatta.
A működési elvre szoktam példának hozni a Mi Band karkötőt: stock droidon feltelepíted, nagyon maximum az akkukímélésnél állítod át automatikusról nem optimalizáltra (ha nem sincs probléma, működik) és elfelejted. MIUI-on ugyanez engedélyekkel: autostart, háttérben futás, akku felhasználás és ha nem lakatolod le alkalmazásváltóban akkor az app bezárásakor a háttérfolyamatot is kilövi aztán lehet csodálkozni h nem rezeg a karkötő. -
laskr99
addikt
válasz
Ferenczi Áko
üzenetére
Mert minden xart kilő. P9 lite-Mate20 proig volt a családban minden. Nem lehet háttérben tartani semmit mert ha mondod is neki hogy ne lője ki, csak azért is..
-
jUUh
Topikgazda
válasz
Ferenczi Áko
üzenetére
iPhone 13 minin-n 2, Xiaomi 13-n 3%. Csak ezeknél be volt kapcsolva legalább wifi.
-
jUUh
Topikgazda
Összefoglalóba bedobtam pár új infót, innen is köszönjük K82-nek!
-
Gstyler
senior tag
-
jUUh
Topikgazda
válasz
Ferenczi Áko
üzenetére
Sima 7-em van. Hardveres nyűg széles körben szerintem nincs, de ahogy már írták, tudunk 1-2 kieső hangerőgombról például. Akksiidő, főleg ha 4G-n fogod használni szerintem jóindulattal "oké" kategória. Tétlen módban nálam éjszaka most direkt kikapcsoltam mindent, 8%-ot merült...Jobb, mint a kezdetben, amikor 20%-ot ledobott a semmire, de még mindig botrányos szvsz.
#6913Technoman: Telekom-nál vagyok, eddig nem volt semmi bajom vele, viszont pár napja elvileg nem voltam kapcsolható kétszer is. Nem tudom, hogy ez mitől függ.
-
K82
őstag
válasz
sasa311
üzenetére
Sok autóban nincs USB-C-s kimenet, így nekem kicsit sántít a "PD nélkül nem tölt" magyarázat.
A kábelre kényesek a Pixelek, jó párszor belefutottam olyanba h a Huawei/Honor kábeleivel egyáltalán nem hajlandó működni. Saját megfigyelés h olyanokkal bír összebalhézni ahol vmi "egzotikus" töltési mód van, gondolok itt a BBK konszern által alkalmazott gyorstöltésre vagy épp az előbb említett Huawei cuccokra.
Szóval tölteni tölt sima USB-A aljzatról is, viszont ha meleg van, rásüt a nap és pluszban dolgoznia is kell előfordulhat h csak szintentartani tudja a töltöttséget, rosszabb esetben pedig kevesebbet tölt mint amennyi az áramfelvétel (lásd negatív siker
)
Elég sok autóban használtam, egyedül a 2023-as Ford F150-nek volt USB-C kimenete de ott sem volt látványosan gyorsabb a töltés mint mondjuk a '19-es e-Golfnak ami még USB-A-val van szerelve. Utóbbival sokat megyek, egy Veszprém-Bp-Veszprém körön (kb. 4-5 óra mozgási idő) megy bele talán 40-50%, ha nem felejtem el berakni árnyékba. -
jUUh
Topikgazda
-
Technoman
őstag
"Minden" operátori probléma (nem müxik a hívás, eldobja a hálózatot, stb...) a Vodához köthető? Én történetesen Telekomos vagyok, ott is előfordulnak a fentiek?
-
laskr99
addikt
válasz
Ferenczi Áko
üzenetére
Nekem ha pl melózom és áll a telefon 2 napot bírna, eddigi oneplus, sony telefonjaim nem tudtak ilyet.
Hiba lehet egyeseknél a kieső gombok, vagy 1-2 helyen kijelző hiba. Nekem most van gariban felső hangszóró recsegéssel, ez elviekben alaplapi hiba, ilyenkor mindkettőt cserélik, nemzetközi csoportban volt már rá példa.
-
bbendre
őstag
válasz
Ferenczi Áko
üzenetére
Majd meséld el milyen tapasztalataid vannak/voltak
Itt mindenkinek más -
Ferenczi Áko
addikt
Sziasztok! Pixel 7 Pro vásárlásnál kell valamire figyelni? Van valami szoftveres vagy hardveres nyűgje a telefonnak? Akksiidő milyen? 4G hálózaton, főként böngészés és Facebook használat van nálam.. Valamint tétlen módban, ha nem nyúlok hozzá merül az akksi? Huawei Mate 40 pro nem merült, S22 ultra merült.. Gondolkozom, hogy kipróbálnék egy ilyen telefont ..

-
sasa311
veterán
Köszi srácok!
Most a huawei p30pro kábelével használom, mivel a google csak egy android usbc-usbc kábelt adott hozzá a kocsiban meg nincs C port.
Végigpróbálom a kábeleket a házban, ha meg nincs akkor veszek valami tutit
-
jety91
őstag
válasz
tomboy0013
üzenetére
Szintén i30 bár 2022-es (és N-es
) és nekem is egy másik kábel megoldotta ezt a gondot: IKEA kábelei elég jó minőségűek és olcsók egyébként -
tomboy0013
veterán
válasz
sasa311
üzenetére
Nekem egy 2021-es Hyundai i30-am van és volt ilyen gondom. Nekem kábel probléma volt. Most a Poco F2 Pro-m gyári kábelét használom és azzal tölti is közben. Érdekes módom a Poco F2 Pro-t viszont nem tölti, pont tegnap este próbáltam ki.
(Bár szegénynek a legújabb MIUI -val már minden kínja van...)Ilyesmi a kábel, az enyém azt hiszem 3A-s: [link]
-
sasa311
veterán
Sziasztok!
Ma megkaptam én is a 7pro készülékemet, de máris belefutottam egy gondba...
Kocsira rákötve android autó tökéletesen fut - viszont nem tölt a készülék. Rövid googli keresés után azt találtam, hogy ez egy elég általános hiba, azzal magyarázzák, hogy USB-PD támogatás nélkül nem tölt és vegyek olyan töltőt. Na most ez szép és jó, de a kocsi audio rendszerét nem tudom kicserélni
Ilyennel találkozott már valaki? Esetleg tudtok rá megoldást?
-
K82
őstag
válasz
steewcv65
üzenetére
Csináltam már, nem különösebben bonyolult, a leírás lépésről lépésre végigvisz a folyamaton.
laskr99: nem tudok erre mit mondani, nekem csak a Vodával van tapasztalatom (BM-es flotta csomagban van mindkettő) ami nem rossz, más meg szidja mint a bokrot. De olvasni olyat akinél a Telekom egy határ ürülék miközben a többség arra esküszik. Így tegyél igazságot...

-
-
K82
őstag
válasz
steewcv65
üzenetére
Ha rootolni nem is akarsz, a Pixel IMS/Shizuku kombó lehet megoldaná a problémádat.
-
-
bbendre
őstag
Én Pixel fanatic vagyok. Lesz Pixel 8Pro/ultrám is. Most Bécsben lenne 5G de ha megyünk látogatóba egy nem támogatott országba már nincs kedvem szívni a hálózattal.
A Pixel jó lesz fotózni meg Androidozni de idő kell mire visszajön a bizalom -
MC Pite
veterán
P4a és P6a-t nagyon szerettem, most a P7a-m akkuban nem túl erős (sőt, gariztatva lesz ha válaszolnak végre), de teljersítmény/melegedésben nem olyan mint elődei.
Pár napja délután fotózgattam (ok, 36-37°volt), amire írta hogy nem érhető el minden funkció fotózáskor (csúszkákkal akartam állítgatni) mert melege van.
Értem én hogy kell (??????) a nagyobb teljesítmény, de basszus, ez ez mobil eszköz, ne menjen már a izémárk pontszám a használhatóság rovására. Minden szarral ezt csinálják, legyen óra, telefon, stb, a nyüves pontszámokat, megahertzeket vadásszák ész nélkül inkább, mint hogy megbízhatóan dübörögjenek az eszközök.Így hogy ez a váltás nem jött be, kérdés merre tovább/vissza... P8a még rohadt soká lesz, és félek ott sem biztos, hogy megmaradnak az optimumnál.
-
gabro0
őstag
válasz
TaylorPro
üzenetére
Ez szerintem vágyálom, teljesítményben biztos többet fog tudni, tehát pont annyival lesz nagyobb a hőkeret, mint amennyivel kevesebbet fűt azonos teljesítményen

Köszi a Messengeres válaszokat, akkor úgy tűnik Messenger oldali a hiba, de account függő is... Legjobb kombináció.
-
laskr99
addikt
Én most elgondolkodtam, hogy P7P vagy P8P legyen. Elvileg szeptember 10-ig van gariban a telefon, gondolom ha túlcsúszunk az alza visszaadja az árát.
Akkora remélem megint visszamegy 310-re a fekete ára, mert 50 ezret nyernék rajta
-
jUUh
Topikgazda
válasz
Gstyler
üzenetére
A kiszivárgott információk szerint ugyanaz a modem lesz benne, mint a 7-be, csak kicsit módosított verziója. A processzor 5-ről 3nm-es technológiára vált, ettől biztos, hogy hatékonyabb lesz.
Ezek alapján szerintem lehetetlen megmondani,hogy itt kicsiny hazánkban a Vodafone hálózatán mi lesz.
-
amargo
addikt
válasz
fredike2020
üzenetére
Tegnap beugrottam a helyi boltba és volt egy spigen tok. Teljesen jó, bár kicsit nagy a telefonhoz az tény

-
Gstyler
senior tag
Ezek a hálózati problémák (amelyek főként a vodát érintik) a Pixel 8-nál is ugyanígy fenn fognak állni?
-
tomboy0013
veterán
válasz
dominating
üzenetére
Majd jelezd sikerült-e.
-
dominating
tag
válasz
tomboy0013
üzenetére
köszönöm ezt kipróbálom!
-
amargo
addikt
válasz
bbendre
üzenetére
És tomboy0013 köszönöm az infókat, az órával az a gond, hogy mekkora a hatótávja. Van egy sima xiaomi-m, ami kb 10m-re lát el.. és gyanítom a vízben sem olyan acélos a BT (2.4Ghz) viszont az alacsonyabb jelek jobban átjutnak, de tudom van sim-es óra, de annyit nem ér az egész, akkor már egy vízálló tasak/tok

-
tomboy0013
veterán
válasz
dominating
üzenetére
Nekem se mindig kapcsol be elsőre. Miután rádugtam töltőre, ha nem kapcsol be akkor az ébresztőt ki-be kapcsolom és akkor aktiválódik. Próbáld ki így, nekem eddig mindig működött. Csak várni kell pár másodpercet ébresztő ki-be kapcs után.
-
bbendre
őstag
válasz
dominating
üzenetére
Az Adaptív töltés funkció a töltési szokásokból tanul. Ha az várható, hogy hosszabb ideig tölti majd az eszközt, akkor a fent említett körülményektől függetlenül is bekapcsolhat.
Tipp: A funkciónak körülbelül 14 napra van szüksége ahhoz, hogy megtanulja az Ön töltési szokásait. Ha a töltési szokások változóak (például utazáskor), előfordulhat, hogy nem kapcsol be az Adaptív töltés funkció.
-
dominating
tag
adaptív töltésről lenne pár kérdésem. este felteszem a töltőre a telót kb 35%on, ébresztő 6:00ra van beállítva, írta, hogy teljes töltöttségig 1 óra 5 perc van, magyarúl nem kapcsolta be az adaptív töltést. Hogy tudom azt elérni manuálisan, hogy ha 20%on teszem fel töltőre a telefont mondjuk este 20:30kor 6:00 ébresztővel akkor is kapcsolja be az adaptív töltést? hiába kapcsolom ki/be menüben, nem történik semmi.
-
amargo
addikt
Sziasztok!
Vízállósági kérdés, ki mennyire használta a telefont édesvízben? Csak sima fürdőzésre gondolok még csak nem is mély vízben.
Természetesen a videókat megnéztem róla
(most velem kellene legyen a telefon, hogy halljam, ha csörög, amúgy nem vinném be a vízbe..) -
Robert73
tag
válasz
Hieronymus
üzenetére
Így OK. De nem így kellene működnie...
-
Robert73
tag
válasz
Hieronymus
üzenetére
Nemtom, reggel kipróbálom.
De ez így, a kezdetek óta működött. -
-
bbendre
őstag
válasz
dominating
üzenetére
Google Pixel-el amúgy sem mennek rendesen a segélyhívások sajnos. Nagyon sok rá a panasz. pl: [link]
-
Robert73
tag
Sziasztok,
Év eleje óta nagy megelégedettséggel használom P7-es telefonom, de pár hete belefutottam egy problémába amit nem tudok orvosolni.
Autóm infó rendszerén (Ford Kuga) nem tudok Bluetooth-on keresztül hívást indítani. Bluetooth kapcsolat rendben, a telón indított hívás kihangosításával és média lejátszással nincs gond, Android auto pöpec.
A hívás elindul, kikerül a telefonra, de ott feljön a "Sim kártya választó" ablak. Az a furcsa, hogy az ablak inaktív és a "pipa" hiányzik, pedig a kapcsolat beállításoknál minden be van állítva. Eddig ezzel nem volt gondom, a preferált kártyán indította a hívást.
Ötlet? A "sim kártya kezelés" és "telefon" alkalmazásban a gyorsítótár és a tárhely már törlésre került.
-
jUUh
Topikgazda
Hívásértesítő eddig nem volt bekapcsolva, de ma kerestek 2x amikor nem kapcsolható volt a számom. Telekom, VoLTE természetesen aktív. Ilyen még nem volt.
-
fredike2020
csendes tag
válasz
dominating
üzenetére
Azóta nekem is tökéletes a hívásfogadás (kipp kopp), köszönöm a tippet.

-
dominating
tag
válasz
fredike2020
üzenetére
nem tudom, hogy van e tudományos magyarázat, nekem ez segített miután aktiváltattam a voltet (volt 1,2 hívásom mikor szétkapcsolt) aztán yt-n ajánlották, hogy ezt is érdemes kikacsolni. aztán már sohasem volt ezzel gondom. ha véletlen kell segélyhívás akkor majd visszakapcsolom addig marad off.
-
-
bbendre
őstag
válasz
fredike2020
üzenetére
A Pixelek nem tudnak rendesen leváltani 4G-ről 3G majd 2G-re rendesen. Ha kikapcsolod a 2G-t akkor meg sem fogja próbálni
-
fredike2020
csendes tag
válasz
dominating
üzenetére
Köszönöm, ezt kipróbálom én is. Van, hogy próbálnak hívni de foglaltat jelez, vagy ki sem csöng, mintha ki lenne kapcsolva a telefon. P7P Vodafone, VoLTE aktív és működik is.
Amúgy van valamilyen tudományos magyarázata annak, hogy a 2G kikapcsolása javíthat a hívásokon? Vagy csak annyi, hogy nem használja feleslegesen ezt a sávot? -
gabro0
őstag
válasz
tomboy0013
üzenetére
Be tudod azonosítani mi oldotta meg? Az Android 14 vagy valami Messenger frissítés?
-
gabro0
őstag
-
juve600
nagyúr
Sziasztok !
Sima 7 üzemideje milyen az utolsó béta 14 alatt ? 6a már volt nálam de annak nem voltam kibékülve az akku idejével
-
MC Pite
veterán
Ha gondolom ha nem kérjük/upoljuk, készitünk logot, akkor a fasorba sem lesz.
dominating: kikapcsoltam a 2g segélyhívó funkciót - ez mi ez? Gondolom nem a sima 2G hívás (annak nem látom értelmét kikapcsolni, mert előfordul hogy csak az van).
Lj23: Pedig messze a legtöbben vodások akinek baja van a telefonnal/valamivel híváskor (és nem csak a pixel topikokban).
SIM-ed mikori, 2-3 évesnél régebbi?Nekem jó a spigen üveg.
-
Technoman
őstag
Bár nem megoldás, de legalább a pénzednél maradsz. Én visszavinném a fóliát, főleg ha velük rakattad fel.
Az MM-ben az általuk istenített fóliára is vállalnak minőségi garanciát.Tényleg -mivel én is ilyen telóba gondolkozok-, milyet érdemes rátenni? Én üvegfóliamániás vagyok (főleg, mert sokat túrázok) A jelenlegi P30 Pro-mon is az van évek óta és még sosem volt gondom vele.
-
zsmb
csendes tag
válasz
MC Pite
üzenetére
Általánosan az 5G támogatásos témára: felhasználóként sajnos nincs mit csinálni a várakozáson kívül. Önkéntes tesztelés, logok szolgáltatása, ilyesmik nem lehetségesek.
Az a Googlenél ismert hogy nincs bekapcsolva az 5G az itteni szolgáltatókon, de ezek tesztelés alatt vannak, és előbb-utóbb remélhetőleg bekerülnek majd egy frissítésbe. Nem biztos hogy idén kész lesz, lassan mennek ezek a dolgok.
Source: ott dolgoztam nemrég, lásd előző hozzászólásaim a topicban.
-
dominating
tag
én is vodás vagyok. nekem azóta nincs semmiféle problémám a hívással mióta kikapcsoltam a 2g segélyhívó funkciót -> restart és minden probléma mentes, 3 hónapja van meg. Én még ezt is megcsináltam. telefon kikapcs > sim ki > telefonbekapcs > alkalmazások, összes alkalmazás, Sim-kártya eszközkészlete, 1 gyorsítótár törlése 2 adatok törlése > kikapcs > sim vissza > bekapcs
-
Lj23
csendes tag
A korábbi hozzászólásokat olvasva a legtöbben nem tapasztalnak problémát Vodafone hálózaton. Három hete vettem egy P7-et, mivel megnyugtattak az itteni hozzászólások, hogy nem lesz gond. Sajnos nem így lett. VoLTE bekapcsolva, fizikai Voda SIM, minden frissítés telepítve. A hívásfelépülés nagyon gyors, viszont nagyon gyakori, hogy a hívás közben 20-30 másodperc után egyszerűen megszakad a vonal. Mindezt Budapesten belül, és függetlenül a hívott fél szolgáltatójától. Valószínűleg marad a szolgáltató váltás, mert így használhatatlan a telefon.
Másik problémám az ujjlenyomat olvasó. Itt remélem egy másik fólia megoldja a problémát. A telefon mellé rendelt AlzaGuard üveggel egyáltalán nem működik. Ezen a Kijelzővédő mód sem segített, sem az ujjlenyomat többszöri hozzáadása. Ami érdekes, hogy az applikációkba beléptet ujjlenyomattal simán, de a telefont nem tud vele feloldani. Korábban hasonló volt a Xiaomi Mi 9T-m esetében is. Applikációban azonnal és mindig működött, a lezárt képernyőn meg mondjuk 7/10, néha többszöri próbálkozásra.
Bármelyik problémára létezik megoldás a szolgáltató váltáson és az új fólián kívül?
-
MC Pite
veterán
válasz
laskr99
üzenetére
Ezt upolgattuk a P6 esetén is, volte meg 5g témában is.
5G: [link]
Oké hogy tudnak róla hogy tiltva, mert nem tesztelték, de amíg nem lesznek önkéntesek a tesztre, akik nyomatják, meg logokat szolgáltatnak, nem is lesz engedélyezve. Sajna stabilon nem tudok ilyen jegyet nyitni.If you find your issue and it's important to you, star it! The number of stars on a bug helps us know which bugs are most important to fix.
Elvileg ez nem béta specifikus, gyakorlatilag meg azon (sokkal) nagyobb a fókusz. [link]
Ez az általános: [link]
-
jUUh
Topikgazda
-
MC Pite
veterán
A bétán lévő juzerek nyithatnak jegyet az 5G hiánya miatt.
Aki esetleg béta+root kombóval tolja, egyből küldhet is 5G-s logokat nekik, vagy innen a topikból szerintem van aki át tudná küldeni.
Én P6a yettel verziót tudok talán küldeni a P7a gyári.
-
-
K82
őstag
válasz
szlaci888
üzenetére
Jó kérdés mert nincs teljes egyezés/átfedés aközött hol van jelen a Google és hol engedi az 5G-t vagy akár a VoLTE-t. Van ahol van Google Store és telefon is (ez a legjobb eset), aztán van ahol Store van de telefont nem árulnak (Ausztria, van VoLTE és 5G) és van mindenki más. Kakukktojásként itt vagyunk mi: van VoLTE de nincs 5G, a csehek, lengyelek, románok, litvánok megkapták mindkettőt. Itthon a VoLTE-hez nagyban hozzájárult fórum- és honfitársunk, lehet a többieknél kicsit többen foglalkoztak az üggyel. Szóval röviden: X...
-
K82
őstag
1.: A telefon részéről megvan a VoLTE-támogatás, szolgáltatói oldalról viszont lehet h aktiváltatni kell - alapesetben nem feltétlenül aktív, mint ahogy itt a fórumon és a FB-csoportban is látni.
2.: 5G-hez root és Network Signal Guru app kell ha a gyári rendszeren maradsz, custom ROM-nál lehet h alapból megy. A tiltás csupán szoftveres, van remény h felodják mert már Romániában és a cseheknél is működik mindenféle mókolás nélkül.
3.: VoWifi jelenleg semmilyen módon nem működik; a kapcsolója ugyan megjelenik menüben de ettől függetlenül továbbra sem működik. -
Thea
csendes tag
Azt olvastam, ez egy nagyon okos telefon a Google miatt főleg.
De nem jöttem még rá, hogy lehet hívás előtt gyorsan változtatni, hogy melyik SIM-ről indítsa a hívást, eddigi szinte összes mobilomon tudtam ezt váltani.
Mindig vissza kell lépni a beállításokba a váltáshoz?
Két simet használok, egy nanot és egy eSimet.
Na jó, idő közben rá is jöttem, a mindig kérdezzen rá opcióval
-
laskr99
addikt
Volte default megy.
5G:
Root majd egy progi kell hozzá, valami network signal vagy mi a neve(gariban van a telefonom) ott kiválasztod a kártyát, majd NR settings és SA+NSA. Onnantól egy pár perc és felmegy 5G-re. Proginak kék ikonja van és ilyen térerő ikon van a közepén. -
amargo
addikt
Sziasztok!
Kérdésem lenne, mert kicsit elvesztem.
Yettel hálózaton
- VoLTE megy default
- 5G-hez kell valami módolni? Összefoglaló alapján csak másik OS-el megy, de olvastam más lehetőséget is, hogy működjön, ha igen, akkor mi ez?
- VoWIFI, ez még annyira nem érdekes, de elvileg Yettelnél üzleti előfizetésem van, szóval jó dolog lehetne, ha kilehet használni. -
MC Pite
veterán
válasz
tomboy0013
üzenetére
DND módban/alváskor amúgy is visszavesz egy csomó dolgot, így ilyenkor nincs különbség.
Próbáld reggel energiatakarékosba rakni, láthatóan lassabban fog merülni.Bavid: ACR Phone nem jó alternatíva? Nem szeretek feleslegesen 'szemetelni', de a smart dial nekem is hiányzott ékezetekkel.
-
Peter.70
addikt
A béta programból ki lehet anélkül lépni, hogy az alkalmazások törlődnének?
-
tomboy0013
veterán
Érdekesen működik az akku kímélő Android 14 alatt. Bekapcsolva a funkciót, este 3-4%-ot merül a 7 Pro, anélkül meg kettőt
Android 13 alatt ez fordítva volt. Az extrém akku kímélővel meg ugyanannyit merül mint a simával. 13 és 14 alatt is. Mi a fene értelme van ennek már sokszor eszembe jutott. -
Bavid
senior tag
Köszi mindenkinek. Igen valóban a tárcsázóban t9 szerűen szerettem volna (úgy néz ki boomer vagyok)
De akkor ez ilyen béna. Át kell szoknom a kontaktokra. -
MC Pite
veterán
ACR Phone tárcsázót raktam most fel, ami hasonló mint a gyári, és rendesen megy a keresés/smart dial.
-
MC Pite
veterán
A kolléga szerintem a smart dialról beszél, amit már vagy 3 éve elbaxott a google.
Ott valóban nem működnek az ékezetesek, amíg más tárcsázókban meg igen.
-
K82
őstag
válasz
redst4r
üzenetére
Így tudja, de Neked sem tűnik fel - ahogy nekem sem tűnt fel mert annyira berögzült mozdulat már - mert automatikusan a kontaktoknál keresel. Ugyanez nem fog menni a számokkal, T9-szerűen.
A Gézát mindegy h ékezettel vagy anélkül írod be a kontaktokhoz, tárcsázóban a 4 (GHI) és a 3 (DEF) gombra már nem fog működni.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
-
Frissítve! Megérkezett a Google Pixel 7 és 7 Pro
- iPhone 16 Pro 97% akku 2 év garancia
- Módosítva! Makulátlan Iphone 16 pro 128 Black gari 2027.12.24-ig részletek leírásban!
- Honor 400 Pro 12/512 GB
- ÚJ Bontatlan Apple iPhone 17 Pro 256GB Silver ! 1 ÉV nemzetközi APPLE GARANCiA
- iPhone 12 PRO MAX 128GB grafit gyönyörű vadonatúj 100% os akkumlátor! KÁRTYAFÜGGETLEN!
- AKCIÓ! ASRock B450M R5 5500 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2060 6GB Zalman T3 Plus ADATA 600W
- Honor 90 Lite 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Apple iPhone 15 128 GB Black 1 év Garancia Beszámítás Házhozszállítás
- Dell Latitude 5430 14" Touchscreen i5-1235U 16GB 1000GB 1 év garancia
- Új és újszerű 17-18 Gamer, irodai, üzleti készülékek nagyon kedvező alkalmi áron! Garancia Számla!
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

A topicban bárminemű termék hirdetése, árulása, kínálása TILOS!
.
.

21 nap maradt a 30 napból, alzánál szervizbe van HW hiba miatt.