Megérkezett a Google Pixel 7 és 7 Pro

A Google eddigi legerősebb készülékei jól átgondolt specifikációval, elegáns és egyedi dizájnnal, de aránylag borsos áron futottak be.

Bemutatkozott a Google Pixel készülékek legfrissebb generációja, amelyek továbbgondolt, még mindig egyedi dizájnt, várhatóan megbízható multimédiás teljesítményt és komolyabb számítási kapacitást kínálnak, főleg a képfeldolgozás terén. A z új Tensor G2-es szett a Samsung 4 nanométeres node-ján készül, megtartva az előző generáció struktúráját, viszont valamivel magasabb órajelekkel operál. A lapka két Cortex-X1-es, két A78-as és négy A55-ös magot foglal magában, amit a Titan 2 biztonsági segédprocesszor egészít ki.


[+]

Komolyabb fejlesztések a Mali-G710 MP7 grafikus feldolgozóegységet jellemzik, amely teljesítményben és energiahatékonyságban is előrelépés a korábban használt Mali-G78 MP20 GPU-hoz képest. Az új szett 60%-kal gyorsabb és 20%-kal alacsonyabb energiaigénnyel dolgozza fel a gépi tanuláson alapuló folyamatokat, amelyekből többek között a Google kameraszoftvere is profitál, például a Pixel 7-es szériával bemutatott Photo Unblur funkció, ami mesterséges intelligencia segítségével régebbi, kevésbé fejlett készülékekkel készült felvételeket tud javítani a zaj és az elmosódás csökkentésével.


[+]

A lapkakészletet a Pixel 7 Pro esetében 12 GB LPDDR5-ös rendszermemória és opcionálisan 128, 256 vagy 512 GB UFS 3.1-es szabványú belső tárhely kíséri, Pixel 7-ből pedig 8/128 vagy 8/256 GB-os kiszerelést választhatunk. Mindkét készülék legalább (!) öt év szoftvertámogatásra jogosult a biztonsági frissítések tekintetében és három Android főverzióra számíthat.

Google Pixel 7 Pro
Google Pixel 7 Pro [+]

A Pixel 7 továbbra is két kamerával dolgozik a hátlapon. Az 50 megapixeles, optikailag stabilizált, lézeres autofókusszal támogatott főkamera (1/1,31”, 1,2µm natív pixelméret; quad-Bayer) megegyezik a Pro főkamerájával, a kísérő szenzor viszont egy mezei 12 megapixeles ultraszéles (114˚) látószögű egység, míg a Pro kapott egy 48 megapixeles telés kamerát ötszörös optikai zoommal, optikai képstabilizálással, továbbá egy 12 megapixeles, 126 fokos ultraszéles látószögű egységet autofókusszal, ami így makrók készítésére is alkalmassá teszi. A Pixel 7 közeliket a főkamera magasabb, natív felbontására alapozva, a Tensor 2 fejlettebb képfeldolgozó egységét kihasználva, a továbbfejlesztett Super Res Zoom technikával készít.

Google Pixel 7
Google Pixel 7 [+]

A főkamerával mindkét eszköz képes akár 4K 60 fps minőségben is rögzíteni, opció a 10-bites HDR felvétel, a beszédkiemelés a legmagasabb felbontás és képkockaszám mellett is, illetve a Snapchat és a TikTok is támogatja a Pixel készülékekkel készített felvételek magasabb minőségben történé megosztását. A szelfikamera is közös, mindkét modell kijelzőjébe egy 10,8 megapixeles, 92,8 fokos látószögű, fix fókuszos egység lyukad.

Pixel 7
Pixel 7 [+]

A kisebb (155,6 x 73,2 x 8,7 mm) Pixel 6,3 hüvelykes, FHD+ felbontású, sík AMOLED panellel dolgozik 90 Hz-es képfrissítés mellett, a Pixel 7 Pro (162,9 x 76,6 x 8,9 mm) viszont QHD+ felbontást és dinamikus, 10-120 Hz-es képfrissítést tud felmutatni 6,7 hüvelyken, LTPO OLED technológiával, a széleken enyhén ívelt kivitelben. Mindkét panelt Gorilla Glass Victus védi, és rendelkeznek HDR10 támogatással.

A vezetékmentes gyorstöltés (20W és 23W) és a vezetékmentes töltésmegosztás mindkét modell esetében opció, a gyorstöltés pedig egységesen 30 watt, ami érdekes módon a Pixel 7 4355 mAh-s telepével és a Pixel 7 Pro 5000 mAh-s akkumulátorával is 50%-os töltöttséget biztosít 30 perc alatt. Az USB-PD 3.1-es szabványú töltőfejet mindkét modellhez külön kell megvásárolni.

Az adatkommunikációs képességek hiánytalanok, az 5G adatkapcsolat mellett adott a WiFi 6E, a dual SIM támogatás egy fizikai nanoSIM és eSIM kombinációban; van NFC, 5.2-es Bluetooth aptX HD és térhangzás (spatial audio) támogatással, a második generációs Type-C port pedig 3.2-es szabványú. A készülékházak IP68-as védelemmel rendelkeznek, adott a sztereó hangzás, a szenzoros felszereltséget barométer és iránytű egészíti ki, jack viszont továbbra sincs.

Pixel 7 Pro
Pixel 7 Pro [+]

A Pixel 7 és 7 Pro már előrendelhető, előbbihez Pixel Buds Pro, utóbbihoz Pixel Watch LTE verzió jár ajándékba, az értékesítés jövő héten (október 13-án) indul. A Pixel 7 8/128 GB-os memóriacsomaggal 650 eurón nyit, a 256 GB-os tárhellyel szerelt verzióért pedig 750 eurót kell fizetni. Ez körülbelül 275 és 317 ezer forintot jelent. A 7 Pro alapkiszerelése már 900 euró (380 ezer forint), ezt lehet 1000 euróig (423 ezer itteni pénz) feltornázni, ha kétszer ekkora tárhelyre van szükségünk. Az 512 GB-os verzió egyelőre nem rendelhető elő és az ára sem ismert.

Hirdetés

Gamer laptop: már felveszi a versenyt az asztali pc-vel

PR Sokáig tartotta magát az a nézet, hogy a játékosoknak nagy teljesítményű asztali számítógépre van szüksége. Ez mára megváltozott: a gamer laptopok sem maradnak le mögöttük.

Azóta történt

Hirdetés