- Hivatalosan is bemutatta a Google a Pixel 6a-t
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Friss koncepciót hoz a Nothing Phone (3)
- Xiaomi 15 Ultra - kamera, telefon
- Íme az új Android Auto!
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- iPhone topik
- Azonnali mobilos kérdések órája
- Yettel topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
Dilikutya
félisten
Belépőszintről beszélünk, nem? Oda nem kell komolyabb VGA, és az 1680x1050-es felbontás sem biztos. Én a télen vettem Liano APU-t, viszont monitort nem cseréltem, mert indokolatlan lett volna a 17 colos ACER-em nyugdíjba küldeni. Internetezni, munkára tökéletesen elég a mérete és az 1280x1024-es felbontása is, játszani is tökéletes, és a kisebb felbontás miatt az A6-3500 IGP-je is megfelelő. Arra, amire nekem kell. Call of Duty nem akadály, Dead Island, The Darkness II szépen, simán fut, a Duke Nukem Forever és a Bulletstorm szintén nem okozott gondot, más ilyen újabb játékot azt hiszem, nem próbáltam rajta. 1280x1024-es felbontásról beszélünk, medium-high beállításokról.
Battlefield 3-ról nem tudok nyilatkozni, mivel engem az teljesen hidegen hagy, nem szeretek interneten agyatlanul rohangálva lődözni, konkrétan ennek az IGP-jével nem láttam teszteket, de nem is vitatom, hogy igen erős kompromisszumokat kéne kötni a sebességért cserébe. De mint mondtam, az pl. engem nem érint.
Azt azért be kell látni, hogy az 1680x1050-es felbontás, meg a high beállítások egy Battlefield 3 kaliberű/gépigényű játékkal már nem a belépő szint. Viszont az olyan alkalmi játékosoknak kitűnő választás, mert az utóbbi évek összes játékával elboldogul a rendszer. Havi pár alkalom miatt nem érdemes további 30-40 ezret költeni videókártyára. Más dolog a mindennapos, aktív játék, de arra nekem pl. munka, barátnő, főiskola, társasági élet és filmezés mellett már nem jut sok időm. -
r9550
senior tag
válasz
Silentfrog #50 üzenetére
gainward volt és a kiadása után ha jól tudom egyböl vissza is mondta a szerződést nekik az amd
bocs ha tévedek
-
8th
addikt
válasz
Dilikutya #98 üzenetére
Igaz, rosszul fogalmaztam. Nem döglött csak nem fejleszthető illetve komolyabb játékra nem való. Ha már úgy is egy erősebb vga-t pattint bele az ember akkor minek FM1-be invesztálni? Abba új, erősebb proci már nem jön.
"Nem csak Dual Graphics létezik, használhatod önmagában az APU-t is, tökéletesen jó belépőszintű játékos konfiguráció + önmagában is alkalmas játékra, sok esetben kompromisszum sem kell még."
A Battlefield 3 most nagy sláger. Sok kis kocka tolja ezerrel. Multizás közben mondjuk 1680x1050ben hány fps-el is fut a játék főleg egy gyengébb LIano APU-n? És mennyi ott a minimum fps? Mert az, hogy 1-1 pillanatra felugrik a maximum 35fps fölé is az totál hidegen hagy. Attól még teljesen játszhatatlan mert irgalmatlanul szaggat. Tudom mert próbáltam A8-3850-en...
-
stratova
veterán
válasz
Televan74 #29 üzenetére
Szüksége van. Itt válaszd ki a HD 6770M (675-725 MHz + GDDR5), HD 6730M (725 MHz + DDR3) ill. HD 6650M (675 MHz + DDR3) VGA-kat és nézd meg az ténylegesen mért játékok alatti teljesítményt.
1366x786 High-Very High beállításon a különbség 40-60% is lehet (1080p-re ezek a kártyák pedig többnyire kevesek)HD 6770M egy lassított (800 -> 675 MHz) GDDR5-ös asztali HD 6670-nek felel meg tehát vígan HD 7750 alatti.
Ha hamarabb lesz teszt HD 7730M vs. HD 7750M-HD 7770M-ről, mint az asztali tesóról, akkor majd kiderül GCN hogyan viseli.
-
Sondi1986
addikt
Lap: ASROCK A55M-HVS 12.344ft
ram: CSX 4096Mb DDR3 1333MHz CL9 4.686ft
cpu: AMD Athlon II X4 651K 3.00GHz FM1 BOX 20.282ft
vga: GIGABYTE GV-R777OC-1GD HD7770 1GB GDDR5 PCIE 30.208ftAz árak :ipon és 67.520ft
A proci majdnem olyan erős mint egy i3 2120-as, csak ebbe le van tiltva az igp.
Ja hőcsöves hűtőt kapsz hozzá úgy hogy nem kell tuninghoz külön hűtőt venni!
-
Dilikutya
félisten
Miért döglött? Nem csak Dual Graphics létezik, használhatod önmagában az APU-t is, tökéletesen jó belépőszintű játékos konfiguráció. Az A8 mind CPU, mind videó terén üti az i3-at. Az csak egy plusz funkció, annyival is többet tud az Intel megoldásánál. AMD APU mellé is tehetsz HD7770-et, és akkor egyikben sem az integrált GPU-t használod, ott is olyan videókártyát raksz bele, amit csak bírsz, nem csak a DG az értelme. Az sem mellékes, hogy az integrált videó lényegesen erősebb bármelyik Intel videónál, önmagában is alkalmas játékra, sok esetben kompromisszum sem kell még.
-
8th
addikt
Akkor leírom mire értettem. Vegyünk két hasonló teljesítményű gépet.
AMD:
legolcsóbb FM1 lap: 12 400
A8-3870K box: 26 000
AC Freezer 64 pro: 6 900 (tuning esetén muszáj lesz)
4GB/1866 DDR3 kit: 10.500
legolcsóbb HD6670 ddr3: 16 500összesen: 72 300
Intel:
leghokibb 1155 lap: 11 000
i3-2120 box: 29 700
4GB/1333 kit: 5 900
legolcsóbb HD7770 ddr5: 30 200összesen: 76 800
AMD LIano -ban ha ki szeretnéd használni a Dual Graphics technológia nyújtotta előnyöket akkor ez a plafon. Nem tudod mivel tovább fejleszteni vagyis a fejlesztési lehetőség zéró. Ha meg a D.G.-t nem kihasználó videokártyát teszel FM1-be kapásból értelmét veszti az egész platform. Intelnél nem vagy megkötve sem proci sem vga terén. Rakhatsz bele bármit csak a pénztárcád szabja meg a határt. Én úgy gondolom plusz 4 500 forintot simán megér, hogy nem egy eleve döglött platformot vásárol az ember.
-
MZperX75
addikt
Nálam jóval többet ment
így nem értem.
"Fejlesztési lehetőség meg zéró."
Egy X4 955phenom2 szinten megy alapon OC-val hozza a 970-980 X4-est.
Nem beszélve 15-20Ft HD6670-es kártyával Hibrid CFX-ről,de akár egy HD7870-7950 is kihajt szépen.
Mi ez ha nem fejlesztés?
A8-3820-as(65W X4 teljes értékű APU) majdnem termeli az áramot ,az egész rendszerem fogyaszt maxon 70-75W-ot
.
Mondjuk CPU 1.41V@1.2V-on stabil. -
ViZion
félisten
válasz
djculture #89 üzenetére
Ha benéztek a 7750/7770 topikba, ott van pár
elvetemültmegszállot tuning fan. Bizony a ram tuning sokat lendít a karikon, és kevésbé hajlamos elszállni, mint ha a GPU órajelet birizgáljuk...Szerk.: a házi lista, köszönet andrasko fórumtársunknak, aki vezeti
-
MZperX75
addikt
válasz
djculture #89 üzenetére
Aha lehet,de nem muszáj ,így is nagyon szépem működik.
A teszteket elnéztem
az egyik F1-2011 3870K-OC 3Ghz@3.4Ghz Ram 2x2 Giga 1866Mhz@2100Mhz Gpu standard alap 600Mhz.
1680x1050 High 2X élsimítás 29-33FpsNálam Ez nagyon szembeötlő volt ,de lehet driver fejlődik annyit az elmúlt 1 évben,hogy ezt kaptam.
A8-3820 no OC 2.5Ghz ram 2x2Giga DDR3-1600 alap Gpu alap 600Mhz
1680X1050 High 2X élsimítás 33-40Fps
4X élsimítással 29-33Fps-kaptam.éppen tegnap néztem.
-
djculture
félisten
Van itt is valahol a ph-n erröl teszt, elég sokat számit esetenként 30% ot is hogy 1600 vagy épp 2200mhz es ram volt alatta.
Ha gyengébb ramot raksz alá a teljes teljesítményének a 70%át kaphatod, úgy meg már nem olyan jó a leányzó fekvése.
Egyszerűen ennek a technikának ez a sarkalatos pontja a rendszer ram sávszél.
Amúgy 5400ft körül van egy 1600-as 4gigás ram egy 2000es meg 10000ft nál kezdődik.. Nem egészen 2000ft a különbség és akkor nézhetnénk a 2200-as tuningramok árát is , de azok már horror. -
Dilikutya
félisten
válasz
djculture #86 üzenetére
Profitál nyilván, de nagyon jól használható 1600MHz-es modulokkal is. Belépőszintről beszélünk, a DDR3-al szerelt HD7750 sem hasít gyorsabban, de többe kerül úgy.
Én ezen a szinten nem erőltetném a külön videókártyát így már.
Szóval semmit sem felejtettem el. Egyébként vehetsz 2000MHz-es RAM-ot, az a +3000Ft nem dobja meg egy belépőszintű gép költségvetését. -
djculture
félisten
válasz
Dilikutya #85 üzenetére
Csak az elfelejtted kihagyni a számitásból hogy az apu mellé nem olcsó 1333 vagy 1600-as ram való, mert a beépitett vga nem kicsit profitál a legalább 2000mhz es ramokból. A legolcsóbb kingmax 2000-es ram 2*2 giga meg 10 rugó ... 1600-as ramokat meg vagy lehet húzni vagy nem, mostanában inkább nem mert felismerték agyártók ez nekik nem üzlet. Inkább ahuzható chippeket a dupla áron lévő 2000-2200mhz es modulokra rakják.
-
Dilikutya
félisten
Olcsó belépőszintű gépbe, amin már játszani is tudsz, nem kell 7750-es kártyát venni DDR3 memóriával. Vegyél valamilyen árban megfelelő APU-t, az én A63500-am jelenleg 18 ezer boltban, a COD-ok nagyon szépen mennek, Battlefield 3-at nem próbáltam. Később tehetsz mellé videókártyát is. Egy belépőszintű proci és egy 7750 árán kapsz egy jobb APU-t, és a kártya árának fele még a zsebedben is marad. Még a 4Gb RAM is elég, 1-et odaadsz az APU-nak, belépőszinten meg bőven elég a maradék, esetleg 8Gb-ot raksz bele, az sem drága.
-
MZperX75
addikt
Nem AMD hanem gyártó függő az az márka,a nagyobb "márkák"ilyet nem csinálnak.
A HD7750-es kártya több mint fél éve piacon van GDDR5-el.AMD HD7750-et GDDR5 memóriával ajánl! Nem GDDR3-al.
Az NVidia a GTX640-es kártyáját GDDR3-al ajánl,ugyanezt a GPU-t GDDR5 memóriával már GTX650-néven(típusszámmal)illet -
Archer
őstag
Kár, hogy a Sparkle nem gyárt Radeont, elkenné itt a tejfölös szájú Asust meg Gigát a "hogyan rakjunk minél többet minél lassabb memóriából egy kártyára" versenyben
-
devast
addikt
válasz
Peetee(tm) #79 üzenetére
Két indok is van ám erre:
Egyrészt azért hoz olyat a boltos/tulaj, mert a vásárlók azt keresik. És aki kereskedelemből él, az tudja, hogy a vásárlónak mindig igaza van. Ami beragad, azt meg eladja az "érdeklődő, hozzá nem értő" típusnak. Hozzátenném ,hogy a legtöbb boltosnak tényleg fingja sincs arról, hogy melyik a jobb/gyorsabb stb. Oda acél idegek kellenek, és nagyon jó kommunikáció. Az, hogy hardvert, porszívót vagy tajvani körutazást árul, tökmindegyEsetleg a szervizestől lehet elvárni, hogy valamennyire "otthon" van a témában. De az sem 100%, hisz egyiküknek sem tartozik a munkaköréhez, hogy kívülről tudja az aktuális hardverpiaci erőviszonyokat. Egyik elad, másik javít. Az hogy mennyire gyors/olcsó a termék ami éppen a polcon/kezükben van, nekik tökmindegy.
-
Peetee(tm)
aktív tag
Igen!
Továbbá a boltos pedig a raktárra beszorult cuccait fogja eladni annak akiről teljesmértékben lejön, hogy sült hal a témához. Ez persze nem baj, hogy valaki nem ért hozzá, hiszen én sem az anyám hasában tanultam amit tudok. Viszont ez néha bicskanyitogató amiket a boltokban mondanak, mert néha hozom a formám és eladom magam sült halnak, mert kíváncsian várom mivel akarnak megetetni. Jókat szoktam mosolyogni, az tuti. PT -
8th
addikt
válasz
Peetee(tm) #77 üzenetére
Akit nem különösebben érdekel a számítástechnika az csak egy számtech üzletben kér szakmai segítséget mert "ott biztosan értenek hozzá". Gondolja ő. És itt követi el a végzetes hibát. Ilyen helyekre mint a PH el sem jut hiszen abszolút nem érdekli a téma. Kell neki egy jó videokártya lehetőleg jó olcsón. A boltos pénzből él. Ha a ddr3-as kártyán 200 forinttal több haszna van akkor azt fogja ajánlani hiszen a usernek amúgy is tökmindegy nem ért hozzá. A boltos örül. A vevő szintén örül mert kap egy új kártyát amin a legfrissebb játékok is elindulnak és jó sok ram van rajta. Az, hogy a 2gb ddr3-as olcsóbb is mint az 1gb-os ddr5 külön öröm. Közben teljesítmény ügyileg csúnyán csöcsre szalad a cuccal amit a boltos (tisztelet a kivételnek!) még véletlenül sem említ meg a vevőnek.
-
Peetee(tm)
aktív tag
Ez szereintem is így van! Mondjuk én meg az autókhoz nem értek
(képletesen értve)azaz nekem is sok mindet el tudnának adni. Mondjuk én ha nem értek vmihez akkor legalább kikérem más hozzáértő véleményét a dologról. Viszont engem is sok ismerős betalál ilyen dologgal hogy minél több a memóra az csak jó lehet és nem győzöm nekik hangsúlyozni, hogy egy trabant is lehet nagy, de nem attól még gyors.
-
devast
addikt
Szerintem pont fordítva van a dolog. Nem a marketing miatt keresettek az ilyen 8giga dd2-vel szerelt szemetek, hanem mert a piac (sok hozzá nem értő) úgy gondolja ez a jó, és ezt veszi meg. Ergo erre van igény. Azt meg ki kell elégíteni... és teljesen jogosan kínálnak a gyártók ilyeneket. Én röhögök egy nagyot rajta, de más meg attól érzi magát boldognak minél több ram van a vga-n.
-
Peetee(tm)
aktív tag
NEm értek hozzá, de nekem ez a memóra órajel valami voodoo cuccnak tünt mindig is, mert elméletileg mondjuk egy 1000Mhz-es DDR5-ös memória efektive 4000Mhz-en, amgy egy mondjuk 800MHz-es DDR3-as memória pedig efektive 1600MHz-es.
A ddr5 esetében négyszeres a szorzó, a ddr3 esetében pedig kétszeres és nekem ez inkább a csak az optikára hat és jobban eladhatóbb terméket eredményez, illltve nem sok a külömbség a 2 generációval újabb termék esetében. (kb 20-25% javulás, az nem sok. véleményem szerint)
Gyorsulás mértéke pedig 400MHz, ez sem sok. -
djculture
félisten
válasz
J.J. András #73 üzenetére
Olyan nem lesz szerencsére mert megdrágítaná a gyártást. Pont a integrálás felé halad a piac emiatt.
-
J.J. András
őstag
na, már csak ez kellene:
Sapphire OC DDRx .... vehetsz a boltban a VGAhoz a memóriát, vagy DDR3-ast, vagy DDR4-est, vagy GDDR5-öst, és te teheted bele egy VGAn kialakított slotba !
-
peterm711
aktív tag
Jó a cím
-
djculture
félisten
Volt gddr4 es is.pl: [link]
Amúgy mostanába van annyiféle kókányság hogy már néha én se tudom hogy milyeik verzió épp a nem butított.
Asus meg a giga pl 32 bites memóriákkal is hódit az alsó szegmensben. Lassan annyira visszabutítják a kártyákat hogy egy 12 éves Radeon 7500 jobb lesz -
ViZion
félisten
NEM a DDR3 a probléma. Hanem a marketing bullshit, ami ezt övezni fogja. A 4 GB miatt árban ez közelít majd az 1 GB GDDR5-ös verziókhoz, a tájékozatlan vásárlók (sajnos többségük az) pedig megveszik ezt, mert a több az jobb...
Rakjanak rá 0,5-1 GB DDR3-at, legyen passzív, low profile és legyen olcsó: kész az ideális HTPC VGA. Ennyi. Nem kell(ene) trükközni. -
siti
őstag
nekem is ddr3-as VGA-m van. Mondták is hogy szar, pedig megy rajta film, office, outlook és farmville. De ha nagyon kellene, elvinné a solid edge-t is. és miközben netezek, hdmi-n meg megy a film a TV-n, mert olyat is tud. egyszerre
mondjuk csak 10e Ft volt, olcsó volt és tudtam mire kell. -
Csak én látok fantáziát ezekben a kártyákban? Nem csak játék létezik a világon. A több memória hasznos lehet a számítási feladatoknál, valamint az 1 slotos kialakítás miatt könnyebben fér el a gépekben, akár több darab is. A hűtése miatt pl oem gyártóknál tuti siker lesz szerintem.
Persze az árazáson is sok múlik majd...
Én amúgy is furcsának tartom a mai vga-k elrendezését. Olyan, mintha az alaplap gyártói sosem láttak volna vga-t és viszont. Hihetetlen módon tud zavarni, hogy egy mai vga kitakarja a fél alaplapot.
-
MZperX75
addikt
válasz
Silentfrog #50 üzenetére
-
siti
őstag
de ahogy nézem, ez a ddr3 a vga-n, nem újkeletű hülyeség
-
Male
nagyúr
válasz
Silentfrog #62 üzenetére
Pedig van, csak egyben kell értelmezni a hsz-t
-
8th
addikt
válasz
djculture #26 üzenetére
Én igen. Simán. Aki csak kocajátékos és 25 000 forintnál húzta meg a lélektani határt annak szerintem az egyik legjobb választás a 7750. Itt nyilván nem a ddr3 verzióra gondolok. PH-s tesztben 1-2játékot leszámítva nem volt akkora szakadék a 7750 és a 6770 között sőt előfordult, hogy utóbbi gyengébben szerepelt. Ha a fogyasztását is nézzük akkor meg végképp best buy abban az ársávban. Még a 7770 is kevesebbet fogyaszt a 6770-nél, a 7750 meg pláne (-10w/-46w). Jó kártya az jó áron. Arról sajnos végképp nem a piac tehet, hogy semmit sem ér a forintunk.
#50: Ja, amíg ment addig jó is volt. Aztán 1,5 hónaposan csíkozni kezdett. VTX3D...
-
MongolZ
addikt
válasz
Silentfrog #60 üzenetére
Ő is ezt írta, csak ironikusan
-
Silentfrog
veterán
Pont rossz politika szerintem. Vesz az gyerek egy 7750 kártyát ami nem rossz kis kártya egyébként,ddr 5 -el
Lassabban fognak futni a játékok,és elkezdi szidni a kártyát,hogy mi ebben a jó kérdéssel.
Majd legközelebb nem vesz AMD kártyát mert közel sincs az a teljesitmény amit a leirtak.
Azt nem fogja lehet felfogni,hogy nem a ddr 5 hanem a dd3 miatt van ez igy nem a kártya a "hibás"
Én igy vagyok a Fuji fényképezővel. Vettem anno 40 ezerért egyet és elég rossz képeket csinált. Eltelt vagy 5 év és azóta sem veszek ebből a márkából,mert nekem az jött le anno,hogy nem jó.
Pedig nem rosszak már,söt. De akkor is igy jártak! Egyszer megvettem többet nem fogok venni mert kidobtam anno 40k-t. Van más gyáró is. -
banhammer
veterán
Jól gyomron lőtték szegény Cape Verde cGPU-t ezzel a DDR3-as memóriával.
-
Male
nagyúr
válasz
Silentfrog #3 üzenetére
Az egyiken 4GB VRAM a másikon meg OC... meg fogják ezt venni sokan, aztán szidják a 7750-eket, hogy milyen lassúak... zseniális üzletpolitika az AMD részéről.
-
T_Stark
őstag
A hülyeség rögtön terjed
A Gigabyte meg hogy ne lenne már ott az elsők között, ha szemetet kell gyártani... -
ViZion
félisten
Ez így nem jó, én várom a 78xx, 79xx 8-32 GB-os DDR3-as vérgémer változatokat
Az milyen lenne már, h ramdiskként látná az OS, és a VGA-ra telepítenéd a játékokat -
bteebi
veterán
4 GB DDR3... gratulálok!
-
Bogyó bá'
nagyúr
Úr Isten, mit vétettünk?!
-
MongolZ
addikt
Az emberekben nem véletlenül él ez a téves dolog, mert a GDDR2 és a DDR2 gyakorlatilag megegyezett. A további számozás már nem ilyen egyértelmű, mert:
- a GDDR3 egy továbbfejlesztett GDDR2, továbbra is DDR2 alapon
- a GDDR4 a DDR3 alapon nyugszik
- a GDDR5 pedig egy továbbfejlesztett GDDR4, szintén DDR3 alaponSzóval gyakorlatilag ugyanott tart a technológia. Az jó kérdés, hogy miért nem lett például a GDDR3 mondjuk GDDR2.5 (így a GDDR4 GDDR3), a GDDR5 pedig GDDR3.5. Így legalább tisztább lenne.
#48: Ha szerzek, tuti írok róla, csak ne legyen több, mint 20e (összesen)
-
effendi2
tag
Affene, vártam már, hátha bejelentik a 6450 8GB SD-t, már rágóta arra vágyom!
De az irány jó!
-
MongolZ
addikt
Hol vannak a 8 gigás verziók? Ha itthon lesz kapható, komolyan veszek egyet!!!
-
MZperX75
addikt
válasz
Silentfrog #41 üzenetére
Létezik!
HD3850-es is gyártották DDR4-el,majdnem vettem,aztán kis várakozás után ,inkább beruháztam egy HD4850-512-re,nem kis megelégedésemre 33.000Ft-ért 3éve 2év garral.
Aztán csere egy HD4870-1G-re 28.000Ft-ért 2éve. -
LordX
veterán
"Radeon HD 7750 OC DDR3"
Na, ezért igazán s*ggbe kéne rúni a Gigabyte-ot..
-
kromatika
veterán
Döbbenetes a mostani VGA árak mellett ez a lépés.Kinek kell már DDR3 akár 100 dollárért is.?
-
flash-
veterán
mondjuk hogy van ez hogy valamikor hirtelen ddr5 ramokkal kezdték gyáratni a vgakat.
és ddr4 kimaradt?és hogyhogy vga-ban ddr5 van,asztali géphez pedig nem tudtak gyártani ddr4 et sem?
erről a generációról valaki adhatna infót hogy hogy is működik ez az egész -
Silentfrog
veterán
válasz
djculture #26 üzenetére
Természetesen nem erre a kártyára gondoltam,hanem a ddr5 memoriával szereltre. Hidd el a mai vga piacot elnézve nem fogják 10 k ért adni ezt a kártyát még 2 év mulva sem.
Ami új kijön az alig gyorsabb mint az elődje viszont sokkal drágább. Ezért adják még mindig a 5770 -et 18-20 ezerért használtan és a 4870-et 15-17 ezerért. Pedig ezek nem a múlt évbe jöttek ki.
Ráadásul pont egy hónapja adtam el a 5830-as kártyámat pont annyiért amennyiért vettem másfél éve.
Nem éreztem pofátlan üzletnek,mindenki annyiért árulta itt az aprón.
/bár most az apró rész is el van kutyulva,szinte új áron adnak dolgokat,és nem egy két ember hanem tömegével. Verték egymást egy Agillity 64 gb-os ssd-ért 13 ezerért amikor a nem a legolcsóbb boltba s 15 ezer.../ -
Apollo_21
addikt
Ez most frankón komolyan gondolják?
Én EDO ramos kártyát szeretnék 8bites sávszéllel maximum..de nelegyen rajta csak 6giga memó..... -
djculture
félisten
Jó hát 1600mhz es ddr3 igen, de az már ilyen 9800pro szintű memória sávszél majdnem mert annak 23.4 GB/s-volt .
Igy se valami acélos a kártya de szerintem akár 40% ot is romolhat a ddr3 mókával. Teljesen hülyeség kiherélni. Már az x1800 is lassult brutálisan ha az ember visszavette a memória órajelet és a 31.7 GB/s memória sávszél lecsökkent, akkor gondolom a 640 setam procival mennyire kinyiródhat
-
mghltm
addikt
válasz
Televan74 #29 üzenetére
(#31) djculture meg ha a fele lenne, de inkabb a harmada: "128 bites memóriabuszt használ, melyhez 1600 MHz-es effektív órajelű DDR3 memóriákat társítva 25,6 GB/s-os sávszélesség érhető el, ami nem túl acélos tempó." - szinten Abu85
-
Televan74
nagyúr
Szükségük van egyáltalán a 7750-es GPU-nak a GDDR5-re?
Kellene egy teszt, akkor talán kiderülne mennyi vesztesége van a kártyának a DDR3-mal.
Mert ha csak pár % -ék , akkor érthető a DDR3 megléte ezeken a kártyákon. -
siti
őstag
amikor már a virtuális valóság szebb és jobb mint az igazi, akkor majd rájövünk hogy nincs tovább fejlődni, mert hiába jön ki az új öt (5, nem három, nem négy) dimenziós hiper csoda, ha a felhasználók már nem tudják kihasználni, nem fizetik meg érte a sok pénzt és ezek a szemét userek képesek nem fullHD-ben a 8800Gt-n CS-t játszani az új AssassinCreed 9 helyett, na akkor előveszik az ilyen ötleteket, hogy tegyünk rá két 386-os procit, mert hát duál
én 10k -ért vettem utoljára VGA-t, a követező gépben már az IGP fog dolgozni. tőlem nem húznak le több pénzt.
-
djculture
félisten
válasz
Silentfrog #15 üzenetére
De most komolyan ha 25 ezred lenne vga-ra, vennél 7750-et mikor tudod hogy alsó kategória amit 10k ért nem lehet eladni jövőre? TUL VTX3D Radeon HD6770 1gb ddr5 lehet venni 26500ft ért ami kicsit se vágja szét ezt a kókány low kategória kártyát.
-
Én is csak ilyen low-cost megoldásba tudnám elképzelni, Gamer 2008 Edition
G620-as procival és csókolom... de 100$ még így is sok, akkor már inkább vesz az ember egy GTS250-es kártyát, és elvan azzal...
-
mghltm
addikt
erdekes, a jo otletek soha nem terjednek ilyen utemben...
-
nonoka74
tag
szar,de olcsó?!
-
gyiku
nagyúr
ennyire olcso a ddr3?
-
Sondi1986
addikt
Lehet hogy csak a HD6670 DDR5 leváltására készülnek!
ja és a GT640-nek legyen konkurenciája! -
"A grafikus processzort egy kategóriájában méretesnek számító borda hűti, amit egy szintén nem méretes ventilátor tesz hűvösre."
most akkor méretes, vagy nem?
-
misx
senior tag
Mi ez, visszafele fejlődés???
Kíváncsi leszek, mikor jelennek meg újra DDR2-es lapok, vagy PATA-s vinyók.
Tényleg ezekből AGP verzió nem lesz? Biztos vannak, akik fel akarnák turbózni kicsit a P4-es gépüket. -
Silentfrog
veterán
Azért a 6770 és a 7750 szinte egy árba van/volt és igaz ,hogy a 7750 hajszálnyival lassabb,de sokkal jobb a fogyasztása,és a zero core mod meg kifejezetten nagy találmány. Szvsz 24 ezerért egy 7750 nem rossz bolt.
Bár a minap érdekesek voltak az árak a Giga oc-s 7770 3 év garival 30k volt a 7750 meg 27k.
Olyan érzésem volt,mindha nem akarnák eladni a lassab kártyákat. -
taaz
tag
RADEON 7750 LE. "LOW EDITION"
Jo az ha van rá kereslet. Nem minden a teljesitmény, elég valamikor annyi h mi van ráirva. -
bencekemence
csendes tag
-
Angel1981
veterán
Találó a cím!
-
XtremLor
őstag
válasz
kriszpontaz #4 üzenetére
gddr2 abbol vagy 8gb
Fogadok ugy vennek mint a cukrot! -
csaabz
őstag
Hívjuk a Bolygó Kapitányát, már csak Ő tud segíteni!
-
8th
addikt
Ha arányaiban annyival olcsóbb lesz mint amennyivel lassabb a DDR5 verziónál akkor semmi gond. De félek mire ideér... Egy olcsó belépő szintű, némi kompromisszummal már játékra is alkalmas gépbe el tudnám képzelni egy G620 és 4GB ram mellé.
-
Sondi1986
addikt
Nem csoda gondolom észre vette a Giga is hogy a sok paraszt a GT640 2gb-ost sokan veszik ezért pakol a 7750-re is ddr3-at!
-
djculture
félisten
válasz
Silentfrog #3 üzenetére
Eleve nem éri meg az árát a 7750 ddr5 se, 25 ezertől indul de van 30 ért is. Gondolom ddr3 -al is lesz vagy 20rugó.
-
MZperX75
addikt
válasz
Silentfrog #3 üzenetére
Csak egy dolog számít ......A profit.
A Sima HD7750 GDDR5 így egy picit mehet drágábban
(mert nincs nagyon konkurenciája ebben az ársávban)
Így ezt meg éppen hogy alul kell árazni,hát "fuck "az ilyen cégeknek...vásárló szempontokból.De most legalább a GTX640-es méltó ellenfele árban ,ja és teljesítményben 8800GT-nek ,vagy a HD4830-nak de az szerintem gyorsabb
-
Silentfrog
veterán
De mire jó ez ?
Annyival úgysem lesz olcsöbb,hogy a "tudatlanok" ráharapjanak.
Vagy most ez a fajta memoria van hegyekbe a raktáron? -
djculture
félisten
Gagyisztán, remélem lesz 64 meg 32 bites memória buszos is ebből a végén.
-
MZperX75
addikt
Az AMD mit szól ehhez?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Bomba ár! Toshiba Satellite Pro R50-C - i3-6G I 4GB I 128GB SSD I 15,6" I HDMI I Cam I W10 I Gari!
- Samsung Galaxy Z Fold5 , 12/256 GB , Kártyafüggetlen
- Bomba ár! HP Elitebook Folio 9470M - i5-3GEN I 8GB I 256GB SSD I 14" I DP I Cam I W10 I Garancia!
- Bomba ár! HP EliteBook 830 G7 - i5-10GEN I 16GB I 512GB SSD I HDMI I 13,3" FHD I Cam I W11 I Gari!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB DDR5 RTX 4070Ti Super GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest