- Samsung Galaxy Z Fold5 - toldozás-foldozás
- iPhone topik
- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
- Samsung Galaxy Z Flip7 - kis fogyás is sokat jelent
- Magisk
- HMD Skyline - jó szerelés
- Ez össze van rakva - Segway Ninebot F3 Pro
- Fotók, videók mobillal
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- MIUI / HyperOS topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
Elf
aktív tag
"A baj, az hogy akkor is ezt ültették el az emberek fejében, mint megoldást. Holott megoldás, csak akkor lehet, hogy ha változnak a már taglalt problémák."
Ezzel viszont vitatkoznék.
A kommentekben/közbeszédben nagyon ritkán jön elő ez a "elektromossal járok mert megmentem a földet" téma és ha elő is jön akkor is csak az anyagilag megéri érv megerősítésére. Önmagában nem olvastam ilyet senkitől
Szóval mindig azon megy az agyalás hogy olcsóbb-e elektromossal közlekedni vagy sem.
Meg hogy kényelmesebb-e.
Meg mennyiért lehet megvenni.Értem hogy ki vagy rá hegyezve és ha leírja valaki hogy zöld te ugrassz rá és jórészt igazad is van de nem azért veszik az elektromos autókat mert annyira érdekli ezeket az embereket a környezet állapota. Persze ott van valahol a 86. helyen és jó önigazolásnak is de nem ez a fő ok. Csak kiadta a matek....
Másik. Elektromos autó csak arra megoldás hogy a belvárosokban nem legyen szar a levegő. Semmi másra. Nem lesz "A megoldás". Soha.
Egy 1.5 tonnás izével, 20-25-ös átlaggal tötymörögve szállítani 70-90kilós testünket 3-10km-re nem jó megoldás mindegy mivel megy. -
Elf
aktív tag
"Hanem, hogy egyenlőre simán csak hazugsággal adnak el valamit!"
Egyetértek. Egy szót módosítanék: Hazugsággal adnak el mindent!
Mosópor, porszívó, telefon, fájdalomcsillapító, bármi.
De csak az autóknál maradva nézz meg egy reklámot:
Csendben suhan a kihalt szerpentinen csillogó CGI verda közben megy a duma arról hogy válaszd ezt és egyéniség leszel.
Semmi kettőstömegű, meg bűz, brutális értékvesztés, meg dugó, csak a gondtalan suhanás.
Hazudnak. Értem a problémát. De te miért választod le a villanyautós marketing hazugságot a többiről?Más: hol marketingelik azt hogy az elektromos autóval te zöld leszel?
Lehet más csatornákon tájékozódunk de én ilyet nem tapasztaltam.
Olyat esetleg igen hogy "zöldebb" vagy "kevésbé szennyező".
Tudsz esetleg példát? Komolyan érdekel! Köszönöm! -
Noukoum
veterán
Ja persze. A legjobb lenne ha bezárnának, és kinyírnák magukat. (Szó szerint) Lehetőleg olyan helyen ahol nem zavarnak a hullák. Akkor lennének zöldek.
Ez az egyik marhaság ami gátja a környezetvédelemnek. Ha nem elektromos autót vesznek az emberek, majd vesznek dízelt. Mennyivel jobb lesz -
Noukoum
veterán
Nem bizonyos tekintetben hanem abszolút az, a mai kibocsátási értékekkel számolva. Természetesen globálisan nézve, mert annak semmi értelme hogy kivisszük a gyártást aztán örölünk hogy az eu-ban csökken a co2-es kibocsátás aztán meglepődünk hogy a világon meg nő...
Tanulmányt sokat lehet látni, olyat is miszerint a Föld lapos. Ne az eredményt nézd, hanem azt hogyan számolják ki. Valahol mindig sikerül "elrontani", persze nyilván csak véletlen. És igen ha akarom simán kihozom azt hogy a suzuki swift sokkal zöldebb mint a tesla. Nem csalok, szimplán úgy számolok hogy az a suzukinak kedvezzen.(PL: elfelejtem hogy az üzemanyag nem a benzinkúton terem, kitermelés szállítás rengeteg co2, csak x km-ig nézem a számítást ami legyen minél kevesebb, ez 50-100-150e szokott lenni. Hiszen ezekután mindenki kidobja az autókat ugye, 100%-ban nem megújuló árammal számolok hiszen tudom hogy az erőmű szennyezése magas, elfelejtek olyan dolgokat mint a kötelező szerviz (olajcsere, fékbetétcsere stb) és a komolyabb szervizek gyakorisága) stb.
Persze tudok a másik oldalon is "alakítani". Olyan szépek a gyári fogyasztási értékek, hm 6litert ír számoljuk azzal. Lehet hogy a valóságban 10liter alatt nem hozod ki de nam baj (Nálam a fogyasztás nem az amit az autó ír, az csak egy szám. Csak arről nem szoktunk beszélni,) Vagy azzal a kibocsátási értékkel számolok amit a gyártó megad (hahah, dízelbotrány, a mai mapig ezt csinálják sajnos) így milyen alacsony értéket kapunk nem? Lehetne még sorolni.
-
-
Elf
aktív tag
Én mondjuk szívesen kötelezném az elektromos autókat gyártó cégek marketingeseit, hogy kötelező jelleggel töltsenek el egy erőmű kéményén napi néhány órát. Épp csak annyit, amennyi idő alatt az általuk eladott autókhoz szükséges energiamennyiséget előállítja az adott erőmű. Hogy maradjunk a Te példádnál.
Ok. Tetszik a példa továbbgondolása.
Az erőmű kéményére nem csak a elektromos autókat gyártó cégek marketingeseit hanem minden elektromos áramot használót oda kéne ültetni.
Igen mindenhez kell elektromos energia.
Igen a benzinhez és a gázolajhoz is.
Meg a benzines autó műszerfal borításához is.
Meg az elektromos roller akkujához is
Meg a kerékpár lánchoz is.
Meg a cipőtalphoz is.
Minden legyártott tárgyhoz.Viszont kipufogó csak néhány tárgyon van....
-
Elf
aktív tag
"Csak gondolj bele: mi lenne ha egycsapásra mindenki- jelen háttérrel- elektromos autóba ülne? "
Vaaagy gondoljak bele mi lenne ha mindenkinek a hátán nőne még egy kéz?
Az összes kabátot ki kellene dobni meg honnét lenne annyi fél pár kesztyű? És akkor még...He? Mit? Ja hogy a felvetés totális baromság mert ilyen nem fog bekövetkezni? Igaz.
De akkor minek gondoljak bele?
Maradjunk a realitásnál. Ha holnaptól 2-vel több elektromos autó tötymörög a dugóban akkor az nekünk jó vagy rossz? -
Atlantis
veterán
Miért kell minden elektromos autó leírásnál előjönni a "zöldvitának"...
a kérdés költői...de ha már megint előkerült, véleményem szerint:
1., Az erőműveket nem azért építik, mert elektromosan akarnak a népek autózni...mondj egy példát, melyik erőmű az, amit konkrétan emiatt húztak vagy húznak fel.
2., Az erőművek - már csak méretüknél fogva is - sokkal alkalmasabbak szűrőrendszerek beépítésére, mintha magát a járműveket látnánk el velük....és akkor a hatásfokról, egyszerűségről, karbantartási költségekről még nem beszéltünk. (józan paraszti ésszel belegondolva is, ugyebár 2-3 kéményt egyszerűbb szűrni, mint több millió kipufogócsövet).
3., Erőműveket legalább van lehetőség megújuló vagy hulladék-feldolgozásból származó forrásból működtetni...kicsiben, maguk a járművek erre nem valószínű, hogy alkalmasak lesznek, bár én még hiszek a hidrogén alapú üzemanyagcellás megoldásban.
4., A benzin, gázolaj sem a fán terem, ha már szóba került a bányászat kérdése az akkuhoz, hát a kőolaj sem madárcsicsergés hatására jön elő a földből és ugye még finomítani sem árt....Lehet mondani hogy az elektromos autózás csak a probléma helyrajzi áthelyezése, de már az nagy előny, ha a sűrűn lakott területek szennyezettségét lehet csökkenteni. Sokszor jön elő, hogy lakjon az ember erőmű környékén vagy a PR-osokat kötözzék egynek a kéményére....erre azt tudom válaszolni, hogy lakjon akkor olajfinomító környékén, az sem sokkal jobb, sőt...én finomítótól nem messze nőttem fel, tudom, miről beszélek.
Az meg, hogy a profitról szól az elektromos autózás...hát mi másról, ki a fityfene fektetne bele egyébként? Ki finanszírozná csak szimplán jó szándékból? Nyilván nem újdonság, de a világot a pénz mozgatja, azt meg leginkább csak befektetési célból és/vagy kényszer vagy szórakozás céljából költik. Jelen esetben is erről van szó, ha nem kezdene beledögleni a ma ismert világ a környezetszennyezésbe, a kutya nem foglalkozna ezzel, járnánk most is V8-assal, mint a '60-as évek Amerikája.
Jobb, ha megpróbáljuk ezt megoldani, ilyen kis lépésekkel kezdve, mert különben a bolygó fogja megtenni és az nem feltétlen lesz tekintettel az emberiség szempontjaira....
Hogy ON is legyek: az autó nekem nem tetszik, ezzel a dizájnnal, hatótávval, ilyen árszínvonalon még a rétegnél is rétegebb modell.
-
Elf
aktív tag
Troll mode on:
Felolvasnád hangosan tagoltan az utolsó három kommentedet úgy hogy odarakod az arcod egy járó motorú belsőégésű jármű kipufogójához? Én szívesen levideóznám.
Mondjuk ha "bullshit", "kurva mindegy" "parasztvakítás" szavak után vennél nagy levegőt még hatásosabb lenne.
Troll mode off.Bocs nem bírtam kihagyni.
Igen, az elektromos autó nem old meg mindent egy csapásra, de a lehetőséget a a jövőbeni megoldásra.
A kipufogón kiáramló fostengerrel SOHA nem fogunk tudni mit kezdeni. Kijön, benyeljünk, megmérgez.
Az összes többivel meg tudom majd mit kezdeni. Most nem. De a lehetőség megvan. -
Füleske
addikt
Egyrészt az erőmű és környéke nem egyenlő az összes lakott területtel, másrészt az erőmű nem a villanyautózás miatt épül(t), harmadrészt inkább zárják be ezeket és térnek át megújulóra. A villanyautózástól nem "máshol összpontosul a probléma", hanem lokálisan megszűnik, a megújulókkal pedig globálisan is. [link]
[link]
Persze lehet arról ábrándozni hogy mindenki hirtelen kidobja az autóját meg a többi eszközét - nem fogja. -
Füleske
addikt
Ha spórolás szemszögéből nézem akkor leginkább a karbantartáson lehet spórolni a villanyautókkal. A PHEV - ek itt duplán elvéreznek, mivel mind a két rendszert kell karbantartani (vételár sem olcsóbb). Akkor már inkább normál hibrid, azt nem kell töltögetni se. (pl. családi ház nélkül villanyautót lehet venni, a sima hibriddel ugyanúgy jársz tankolni, de hogy a PHEV - vel naponta eljárj 1-2 órát töltögetni...) Mindenre mindig ideális hajtás nem létezik.
A környezettudatosság nem azt jelenti hogy a villanyautókkal mentjük meg a Földet hanem azt hogy nem fulladunk meg a városban.
"az infrastruktúra és a kiszolgálásukra kiépített rendszer gyenge és kevés" Az megvan hogy anno nem voltak benzinkutak és kannákban vehettél bizonyos helyeken üzemanyagot ? A fejlesztés elején járunk, azonnal semmi sincs.ncc1701 : [link]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Vezetékes FEJhallgatók
- Samsung Galaxy Z Fold5 - toldozás-foldozás
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Háztartási gépek
- Békéscsaba és környéke adok-veszek-beszélgetek
- EAFC 25
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- iPhone topik
- További aktív témák...
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- FSP RAIDER S 750W 80 PLUS Silver táp
- Microsoft Windows, Office & Vírusirtók: Akciók, Azonnali Szállítás, Garantált Minőség, Garancia!
- KAMATMENTES , BANKMENTES részletfizetés ASUS ROG Strix G814JIR-N6012W Notebook
- ÁRCSÖKKENTÉS Lenovo ThinkPad T570, T580, P51s, P52s eredeti Lenovo, belső akkumulátor eladó
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest