- QWERTY billentyűzet és másodlagos kijelző is lesz a Titan 2-ben
- Nem fogy a Galaxy S25 Edge?
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- India felől közelít egy 7550 mAh-s Redmi
- Bemutatkozott a Fairphone 6
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Poco F5 - pokolian jó ajánlat
- Apple Watch
- Google Pixel topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
BeLucZ
addikt
Hi all!
Hogy lehet kikapcsolni a játékban az fps korlátot?Sok mindenki irta hogy 60 a max, de abban az előzetes benchmark tesztben is láttam a grafikonokon 120 fpst és mást is, jobban skálázódott az eredmény!
-
ABee
tag
Ha már így offolunk... Én bizonyos téren egyetértek marcus.fenix-el. Nem abban hogy a játékok szebbek mint a valóság hanem abban, hogy fölösleges, hogy egy játék ennél valósághûbb legyen. Szerintem mostanában jutottunk el odáig, hogy egy kicsivel valósághûbb grafika aránytalanul nagyobb számításigénnyel jár. Mondtátok páran a topic elején, hogy a játékok grafikája nem javult sokat az utóbbi 2-3 év során, és ez szerintem is így van. Ennek ellenére a videókarik teljesítménye évente nagyjából másfél kétszeresére nô, és mindig van egy crysis vagy gta4 szintû játék ami leizzasztja. (Még akkor is ha ez nagyrészt a játékok optimalizálatlanságának is köszönhetô. De azért csak részben mert azért valjuk be a Crysis bitang szép mégha maga a játék egy hulladék akkor is.) Cserébe az elmúlt évek fejlôdése grafika terén olyan eyecandykban mérhetô amire úgysem figyel az ember egy gyors akciódús játék közben.
Meg még annyit hogy nemtudom mennyire tenne jót bárki lelki világának ha fotorealisztikus környezetben hentelhetne, mondjuk jól idolgozott élethûen viselkedô embereket. -
Klemice
senior tag
válasz
marcus.fenix #117 üzenetére
ja, hogy márkaháború, nem akartam bocs, de tényleg most márkán kívül is csak a csiliviri játék a lényeg, az hogy adott egy 10-12 órás kínlódó játékmenet az sajnos nem számít, de nembaj a mass effect 2 nem lesz ilyen
-
castiel
aktív tag
hát te nagyon gáz vagy, legalább leírni tudnád..
egyáltalán hogy jön ide hogy milyen vga-m van? XDmarcus.fenix
egy szóval sem mondtam hogy szar alak vagy, de sztem mindennek a határa már a játékokat a valósággal összehasonlítani.. egyébként csak ahhoz az egy kommentedhez szóltam hozzá, az pedig más kérdés hogy ki mit lát jónak egy játékban és ebben egyet is értek veled, mert nem akarok olyat játszani és látni, amit bármikor megtehetek nap mint nap.. egyedül csak az összehasonlítás durva egy picit a való élettel :S -
Kérném szépen, hogy mindenki nyugodjon meg!
-
marcus.fenix
aktív tag
Megyek aztán ásom is el magamat, mert egy szar szemét szar alak vagyok...
Te meg vedd a fáradtságot, olvasd végig a topicot, és próbáld megérteni hogy mire célzok
Én nem vagyok egy grafikabuzi, mai napig kedvenc játékom a Fallout 2, de annyi szemem azért van a dologhoz, hogy lássam ha egy játékhoz valamit már nem azért raknak hozzá hogy valósághűbb legyen, hanem azért hogy szebb legyen.
Példaként a már említett Unreal Tournament 3 falai... valószínűleg a fejlesztők is látják, hogy egy normál fal nem úgy néz ki mintha takonnyal lenne bekenve, de egy játékban ez látványosabb. És például a Mass Effectekben eleve olyan dolgokat látsz jószerivel, amik nem is léteznek, vagy tőlem marha messzire vannak a világűr másik végén, tehát jobban tetszenek mint a valóság...
Klemice
Elmentél egy olyan irányba, ahonnan érdemesebb lesz visszafordulni ...
-
castiel
aktív tag
válasz
marcus.fenix #21 üzenetére
úr isten, a valóságot egy játékhoz hogy lehet hasonlítani? Ez már nagyon durva kockaság ha szted a játék szebb mint a valóság :S
Sztem egy játéknak nem az a lényege hogy jól nézzen ki, hanem hogy élvezetes legyen.. pl Mafia, counter-strike, red alert 2 stb. egyik sem valóság hú de nem is kell annak lennie...
akinek már jobban tetszik egy játék mint a valóság, az ássa el magát.. -
marcus.fenix
aktív tag
válasz
_Scythe_ #113 üzenetére
Szívemből szóltál...
Erre gondoltam én is: "A szem sokkal szebbnek látja a tiri-tarka csillogó cuccot, mint a szürke, kontraszttalan maszlagot. (vö. Unreal Engine vazelintől csillogó téglafalai vs. budapesti reggeli ködös-kipufogó gázos koszos homlokzatok)"
A WoW nekünk is bejött anno, a CooP nagyon szuper, csak a száguldó boszorkány sokszor leabált minket.
A Sims vagy például a másik WoW sikerét én sem értem, de olyasmi okot látok mögötte, amit te írsz.
Ha pedig nem bírod ki a Barátok Közt című vérmagyar szappanoperát, akkor igazi önkínzóként nézz bele a Jóban Rosszban c. förmedvénybe is, mert nálam újradefiniálta a hulladék fogalmát...
-
_Scythe_
aktív tag
Én komolyan megkérdezném, hogy miért lenne az a cél, hogy olyan élethű legyen egy JÁTÉK amilyen csak lehet? De jó lenne a Crysis 5-ben beállni tankolni 95-öst, vagy kimenni szarni csata közben, esetleg a játék vége fele influenzás lesz a karakter és meghal végelgyengülésbe a boss előtt.
Sose tudtam megérteni a Sims sikerét sem. Ki a faszom akar életet játszani? Valószínű, akinek nincs. De arra meg ott vannak a jobbnál jobb fantasy (RPG) játékok.
Valaki írta, hogy adott játék szebb, mint a valóság, amiért lehülyézték. Pedig nem. A szem sokkal szebbnek látja a tiri-tarka csillogó cuccot, mint a szürke, kontraszttalan maszlagot. (vö. Unreal Engine vazelintől csillogó téglafalai vs. budapesti reggeli ködös-kipufogó gázos koszos homlokzatok)
Filmekben sem az van, amit az életben látsz, hanem - jó esetben - egy jó történet. Mese, ha úgy tetszik. (Na ezért nem tudok Barátok Köztöt nézni, nem mintha annak bármi köze lenne a valósághoz, de úgy probálja eladni magát. Hú, de szórakoztató...)
Mutatok egy játékot, amivel kb 22-23 éve játszunk. Nem unreal engine-es,. nincs köze a valósághoz, és rohadt szórakoztató!A jó Wizard of Wor.
http://www.classic-retro-games.com/leave.php?id=152 -
olbaidhun
őstag
Nemsemmi mit ki lehet még hozni az UT3engine-ből! Egyszerűen fenomenális!
-
deicide
veterán
válasz
Motion_Blur #98 üzenetére
A kékkel kiemelt szöveg megvolt?
Ha a benchmarkra gondoltál, hogy az jól fut, akkor elnézést.
To all: Egyébként a tesztből hiányoltam a GTX295öt, mert kíváncsi lennék, hogy menni fog-e benne az SLI.
-
marcus.fenix
aktív tag
válasz
Ateszzero #109 üzenetére
Ne hogy azt hidd hogy én örülök a Status Quo-nak, de sajnos ez van. akinek nincs pénze mindíg a legújabbra, az vehet akár csúcskártyát is, maximum fél év és középkategóriás lesz...
1280-ra nem rossz a kártyád, de ha max. közeli részletességet akarsz, akkor az AA-ból engedned kell... legalábbis néhány címnél biztosan...
-
Ateszzero
őstag
válasz
marcus.fenix #103 üzenetére
Mii?
4850-es már 25000?
Én is találkoztam már UT3-as játékkal ami nem gyenge gépigényű volt(plROTA), de a kártyámtól nem ezt várom 1280as felbontáson.Athomi
em azt írtam hogy minden fullon ment, hanem majdnem minden fullon.
marcus.fenix:Ha a 4850 alsóközép kategória, akkor az én kártyám mi?Amikor megvettem még ő volt az alsóközépkategória.Szegény kártyám.
-
athomi
veterán
válasz
dangerzone #107 üzenetére
Az itthon megjelenő PC-s verzióban természetesen lesz, a konzolverzióban viszont nem.
-
dangerzone
addikt
Remélem lesz hozzá magyar felirat.
-
old gray
addikt
Jól működik U3 motorral az MSAA..pl. UT3-al, mert szemmel látható az eredmény de 4X beállítás esetén is durván visszaesik a teljesítmény. Magas felbontásban viszont nem is nagyon van értelme használni, amióta 1920x1080-ban tolom az UT3-at nincs igazán szükség rá. 1280x1024-ben viszont hasznos volt.
-
marcus.fenix
aktív tag
válasz
marcus.fenix #103 üzenetére
Csak hogy értsd mire írom:
Anno amikor még elég hülye voltam hogy ilyeneket csináljak, és nagyon vártam az Oblivion-t, nagyon szerettem volna maximum látvány mellett játszani vele. 1280*1024-ben akartam játszani, és akkoriban nem ment HDR mellett az AA, tehát az is ki volt lőve. Vettem 90000.- forintért egy vadonatúj 7800GT-t, és azt hittem hogy én vagyok a királyfi.
Aztán oda jutottam, hogy a játéknál itt is, ott is kompromisszumokat kellett kötni...Megszoktuk a jót, ez van. A 4850 alsóközép kategória, szóval becsülendő hogy ilyen minőségben lehet vele játszani.
-
marcus.fenix
aktív tag
válasz
Ateszzero #102 üzenetére
Amikor egy 25000.- forintos kártyán 1280*1024-ben, 4XAA mellett maximális részletesség bekapcsolásával élvezhetően lehet játszani, az barátságosnak nevezhető, ha a többi körülményt nem vesszük számításba. Volt akinek anélkül sikerült ennél jóval nagyobb gépigényt kicsiholni az Unreal 3 engine-ből, hogy grafikailag jóval ratyibb volt mint az egyébként gépbarát UT3.
-
Ateszzero
őstag
Már nem azért a 20fillérért, de mindenki barátságos gépigényről beszél.
Nekem nem szimpatikus.
1280*1024-es felbontáson nekem minden ment majdhogy nem max-on és 4szeres élsimításokkal.Erre most azt mondja a cikk írója hogy kell neki ugyanilyen beállításoknál egy 4850-es?Az szerintem egyáltalán nem jó.Azért annyira nagy különbség nincs az ME1-es részéhez képest. -
válasz
Dare2Live #99 üzenetére
[moderálva], hogy egy esőerdős fps grafikáját (ahol igazából iszonyat nagy ismétlődés van mindenhol, hiszen lehet vagy 4-5 fajta fa meg ugyanennyi bokor, és csókolom...) hasonlítod egy jövőbeli űrállomást mutató rpg megjelenítéséhez (aminek igen is sterilnek kell lennie, kosztaszító nanopolimerhajszálcsövektől meg kvantumfluxusdestabilizátormezőktől...).
hasonlítsd össze egyenesen egy mah-jongg játékkal, hogy mennyivel jobban néz ki nála... vagy egy stratégiával...
egyetértek azokkal, akik szerint a far cry 1-2-crysis-wh... nem nyújtott a grafikán kívül semmit, de istenigazából az is csak az első percekben volt áll-leejtős, utána már csak játszottam (volna), ha lett volna valami megragadó benne...mellesleg nem tudom, láttad-e full grafikán a karakterek kinézetét, és hasonlítottad-e össze más rpg-k arcaival vagy animációjával pl... ha igen, nem mondanál ilyen butaságokat...
Ne személyeskedj!
[ Módosította: ollie ]
-
Motion_Blur
félisten
Nagyon jól van optimalizálva a játék. Nálam 1680x1050 16xAF, minden full végig 60 fps kiakadva, v-syncet még nem sikerült kikapcsolni..
-
uhu123
csendes tag
A grafika témához meg annyit szólnék, hogy még egy jóideig nem lesz szebb játék mint az a bizonyos Crysis. Mostmár a 3D -re koncentrálnak nem a textúrákra. Azt mondják, hogy az új konzolok (majd 2012 ben) már olyan valósidejű megjelenítésre lesznek képesek, hoy a játékok Shrek szintűen fognak kinézni. DE! Az ilyen animációs filmekben lehet, hogy nagy felbontásúak a textúrák, de az összhatás akkor sem nevezhető szépnek. A crysis összességében szebb mint egy animációs film. Persze nem a medium beállításra gondolok és még csak nem is a highra. Igen igen az ultra highra 4x élsimítással. Látta már valaki úgy a játékot? Lepipálja a "Shreket".
Ja és hiába van nagyon erős hiperszuper giga mega számitógéped mert a játékok akkor is KONZOLRA KÉSZÜLNEK! 1-2 kivétel mint pl crysis. Láttátok a cryengine 2 PC vs cryengine 3 KONZOL videót? Ajánlom megnézni a youtube-on mert igen érdekes. Konzolon kb a pc-s medium látható... -
uhu123
csendes tag
A jövőhéten jön meg az 5850 -em. Már csak a játékot kell beszereznem. ÁÁ már nagyon várom.
Látom, hogy ez is igen igényes játék lesz akár csak az elő része.
Január 29 mindjárt itt van! -
WonderCSabo
félisten
válasz
bishoplogan #92 üzenetére
-
bishoplogan
senior tag
am miért nincs me 2 topik? vagy én nem látom?
-
Dare2Live
félisten
válasz
marcus.fenix #90 üzenetére
sztem is az FC2 szimplán pocsék volt játékéményre (1ht játszottam aztán delete) ellenben a Crysist és a Crysis Warheadet is nagyon élveztem. A tankcsatát 2* végignyomtam a vonatról írtunk részt kb 5* a Warhead magyar szinkron poénok meg nagyon ütöttek....
ME2, MW2ről vhogy a HL2 szinvonalat juttatja eszembe, ami nagyon jó voltjó 5éve. (inkább 6) De mostanra, hogy sok helyen messze ratyibb mint az 5-6éves motor na ez azért vicc.
-
marcus.fenix
aktív tag
válasz
Dare2Live #87 üzenetére
Na igen, emellett viszont pont a Far Cry 2 és a Crysis az a két játék, ahol szépen elbóklásztál, hogy milyen szép a grafika, de ezen kívül sokmindent nem adtak a játékélményhez. A Far Cry unalmas volt, csak egy counter hiányzott a sarokból hogy hány négert lőttem le, és bár a Crysis élvezhetőbb volt, azért abból is ki lehetett volna hozni többet.
És igen, tele a piac ocsmány grafikás játékokkal, de az ME2-őt és az MW2-őt nem sorolnám közéjük. Tény hogy nem képviselik a csúcsot, de azért nem nevezném őket ocsmánynak sem. Viszont ellentétben a fenti címekkel, egyiket sem a grafikája adja el. A CoD-ot csak a neve, és a multiplayer, a Mass Effectet meg a Bioware név garanciája többek között.
Csak a grafika nem fog kirántani egy középszerű játékok a középszerűségből (számomra legalábbis) de a játékélmény egészében felhozhat egy középszerű grafikát (á'la Dragon Age) Ha nem készülnének új engine-ek, és minden játék csak módosított Cryengine 2, Unreal 3, és Dunia motorral jönne ki, én azt se bánnám. Tényleg a mozgásmodellezésre, a fizikára, az arcmimikára meg hasonló részletekre lehetne inkább koncentrálni...
-
glutamin
őstag
válasz
marcus.fenix #4 üzenetére
Teljesen egyetértek. Elsősorban nem a grafikán kellene javítani manapság már.
-
Dare2Live
félisten
válasz
marcus.fenix #70 üzenetére
"De mégis mit lehet még kitalálni? A füst már gomolyog, a fény effektek is elég jók, az árnyékok dinamikusak, eljön lassan az idő amikor a játékélményt látványelemekkel nem lehet már tovább fokozni."
Na ne viccelődjünk már, hogy ne a ME2 kritizáljam nézzünk egy népszerű MW2öt. A füst ultragagyi, a víz ultragagyi, a .... ultragagyi szinvonal. Tessék megnézni milyen az oceán helikopterről lenézve....
Ezt bírja a konzol és ezért ez jön PCre is. Egy port. Az egy megmentő a Crysis2 nél is kemény a félelmem, hogy konzol portot kapunk azaz az első rész alázni fogja grafikailag a 2öt.
Másik oldala az egésznek, a minek ide 5850 meg köv gen? -
Dare2Live
félisten
válasz
hát sztem tömve a piac ocsmány grafkikás játékokkal, gyakorlatilag nincs a piacon játék ami megközelítené a crysis de még az FC2 szintjét és ezek se mai csirkék.... itt az új mass effect, videok alapján ugyanolyan gagyi grafikával jön mint az első rész.
Jövő se fényes minden a konzol szint HWre készül max kapunk kis +csicsát.... minek ide 5850....? -
ityam
őstag
A játék tartalmaz benchmark részt vagy custom demót méregettek frapsal vagy valamivel?
-
szn0rbi
csendes tag
bocsánat hogy ide írom de a topicjába nem válaszolnak :S
steames mass effect (1 rész) ha a magyarosítást felteszem rá akkor a steam nem fogja bannolni az accomat? vagy nemlesz semmi gebasz? -
D4rkAv3ng3r
senior tag
Azért nem kell túlzásokba esni,UE3 már nem nevezhető valami szépnek de hangulatos. Első részben csak az AA hiánya volt zavaró. Optimalizáció meg másik dolog, annyira nem részletesek a textúrák, hogy indololnának nagyobb gépigényt.
Abu85: Ez érthető de akkor mi a francért nem oldották meg pl. DX10.1-el? 2010-et írunk már Dx11-es kártyát is kapni és visszafejlődik az ipar, hogy nincs AA? Még a DX9 korában is alap dolog volt.
Nem baj szerencsére ráerőltethető driverből, mert az első részben valahogy azal sem sikerült. -
mad1
veterán
1kerdes lenne itt:
sli t kezeli 196.21el?
-
8nemesis8
veterán
Még akkor a 4850el is simán elviszi majd nekem, ennek örülök.
-
Abu85
HÁZIGAZDA
Az a baj, hogy MSAA. Ezzel a motorral ez az algoritmus nem működik jól. Ezért nincs alapból beépítve. Jól működő élsimítás a HD5000-féle RGSSAA-val lehet, vagy DX10-ben van Color Subsample mintevétel, amire lehet SBAA-t építeni. Nyilván a játékban ez nincs, így marad a helyenként működő MSAA erőltetése. Esetleg HD5000 tulajoknak az RGSSAA, de ez elég komoly teljesítményigénnyel rendelkezik, de legalább hibátlan az eredmény.
-
atesz999
tag
Biztos megkapják,nem erről van szó,hanem azt írják Jan 22-én,jó lehet előtte pár nappal kapták meg tesztelésre,de nem is ezen van a lényeg. Hanem azon,hogy hogy lehet egy ilyen játékon pár nappal a megjelenés előtt változtatni,mert a cikk azt írja,hogy még változtathatnak rajta. Egy játék végleges verziója már hetekkel korábban kész van a megjelenés előtt,mert mire azt sokszorosítják több százezer darabban,mire a világ minden részére eljuttatják. Ennek akkor lett volna értelme,ha decemberben írják ezt cikket. Vagy lehet tényleg decemberben kapták meg a preview változatot,de akkor mi értelme volt most megjelentetni. Nem hiszem,hogy ennyit ültek volna a cikken.
-
bpx
őstag
és akkor majd eljön a valósidejű raytracing ideje, és nevetve tekintünk vissza erre a vitára
-
atesz999
tag
Áh,ez tuti kamu,hogy preview verzió... ez épp lopott végleges verzió, nem csoda, hogy tegnap készítették ezt a grafikus kártya tesztet a játékkal. 2 napja már tele minden torrent a játékkal.
De preview verzió,amikor a játék már karácsonykor készen volt...
Csupán valakik megszerezték valamelyik (áruház) raktárból megjelenés előtt pár nappal,és így már tele az egész net a játékkal. -
marcus.fenix
aktív tag
Nem biztos, bár nem ismerek minden egyes játékot. Egyes szimulátorok már közel álltak hozzá. Láttam működés közben egy vonat/vasút szimulátort pár hónapja, és bár azt nem kifejezetten játéknak szánták, hanem professzionális célokra, mégis meggyőző volt.
De az egészben nem ez a lényeg, hanem hogy amíg egy ideig mindenki azon dolgozott hogy a játékok egyre "élethűbbek" legyenek, vagy legalábbis filmszerű látványt nyújtsanak, egyszer csak átléptek egy vonalat és a mégszebb végeredmény érdekében mostmár rengeteg olyan effekt is be van vetve, amivel a valóságban ritkán, vagy soha nem találkozunk. Hogy ezen mit nem lehet megérteni, vagy miért van ezen mindenki fennakadva, azt nem tudom.
Devid_81
Igazad van abban hogy amíg a következő konzolgeneráció be nem jön a ddig bestagnál a grafika. De mégis mit lehet még kitalálni? A füst már gomolyog, a fény effektek is elég jók, az árnyékok dinamikusak, eljön lassan az idő amikor a játékélményt látványelemekkel nem lehet már tovább fokozni. Ha két év alatt legalább oda eljutottunk volna, hogy a Crysis normálisan elfutna egy singleGPU-s kártyán 4X élsimítással maximumon, akkor most mit várnának még az emberek? Még szebb grafikát? Mert ha igen akkor csalódni fognak a Cryengine 3-ban ami maximum gyorsabb lesz, de szebb már nem... legalábbis nem számottevően. -
Devid_81
félisten
Most nezem csak mi ment itt
Azert valosaghu jatekokrol meg nem kell sokat beszelni, mert nincs.
Valoban jo meg szep, de majd nezzetek meg egy most friss jatekot 5 ev mulva
A "fejlodest" annak koszonhetjuk, hogy manapsag minden csak atirat es beza figyelni kell a konzolokra erosen.
Persze szebbek a PC-s jatekok, de eleg nagy visszatarto ero a konzol. -
PAtr0n
addikt
Örülök, hogy nem nőtt meg drasztikusan a gépigénye az 1 óta. 1-2 plusz effektet rádobtak, meg részletesebb textúrákat, oszt cső. Dícséretes dolog.
Örömmel konstatáltam a táblázatot látva, hogy jól fog futni a vasamon.
Vista alatt jáccottam először az 1-el, de rohadtul hullámzott az fps (20-tól 60ig) pedig több drivert is próbáltam, XP és Win7 alatt 60 körül mozgott, ritkán esett 50 alá. -
SzlobiG
félisten
UT3 motor az egyik legjobban optimalizált nemcsoda, hogy ilyen jól fut.
-
CooLM@$TeR
tag
"Geforce GTS 260-216"
Elírás, gondolom a GTX 260 (216 sp)-ra gondolt a szerző.
-
BalaNce87
addikt
Hát a 8800 GT még mindig odabasz
még 1680X1050-be is telejesen korrekt, annál nagyobb felbontás szerintem nem létszükséglet, perszen nem baj ha tudja a monitor a nagyobb 1920X1080-at, de játékra bőven jó az előbbi is, mondom ezt 17-es monitorral
-
nemethati
senior tag
Na ez igencsak biztató hír, és a teszt is elég részletesre sikeredett.
Jó, hogy nem kell VGA-t vennem, nekem maxon 1280x1024-ban elég a 30-40fps ha azt stabilan tartja.
Mindenesetre én az első részre is azt mondtam, hogy ennél jobb/szebb grafika nem igen kell. -
zso73
veterán
Vajon át lehet váltani a játékon belül belső nézetre?
-
athomi
veterán
válasz
marcus.fenix #61 üzenetére
Rosszul tettem fel a kérdést, bocsi. Azt szerettem volna kérni, hogy mutass egy játékot, ami a realizmus megtestesítője. Mert az idézett mondatból nekem az jön, hogy volt ilyen is.
-
athomi
veterán
válasz
"A realizmuson már rég túl vagyunk."
Akkor most mutass egy olyat, ahol még nem vagyunk túl a realizmuson!
Azért ekkora hülyeséget rég olvastam. -
V.Stryker
nagyúr
olyan belépőszintű grafikus kártyákon is, mint a Radeon HD 3870, vagy a Geforce 8800 GT - ezt nem is értem. Mitől belépő szintű? Régi zabagépek, de azért van teljesítményük, mondjuk az én - inkább már belépőnek nevezhető - 4670-hez képest. Csökken a szinvonal.
-
BeLucZ
addikt
válasz
pincehely #55 üzenetére
Szerintem meg nem kell hozzá annyira erős gép, egy laptopon amin 2,4-es p8600 proci és 9700m GTS vga van 50-60 fpssel szaladgál 1440x900ban, de gyanitom nagyobb felbontásban sem lenne hatalmas gond, 30-40 fps meglenne ami azért nem rossz!
Amúgy mi ez a hülyeség, hogy 1920-hoz a nagyok kellenek, 4870-esemen nincs olyan game, ami ne menne el szépen, crysison kivül!
-
old gray
addikt
Lehet, hogy sokan csalódni fognak a játék teljesítményben, akiknek gyengébb procijuk van (a cikkben használt i7-hez viszonyítva) mivel az U3 engine-nél a sok cache, magas órajel, magok száma mind nagyon fontos.
-
Narxis
nagyúr
válasz
marcus.fenix #31 üzenetére
Ne igyál annyit vagy ne szívj annyi mókás cigit. Irtózatosan nagy hülyeségeket írsz.
-
iSonic
addikt
Hát megsúgom tényleg van alapja a teszteknek
és tudom is igazolni
-
pincehely
addikt
válasz
LackoMester #1 üzenetére
Nálam gyönyörűen futott a shift is, pedig akkor még jóval gyengébb procim volt.
-
h_143570
addikt
Ugytunik, hogy nalam sem lesz gond az 1680*1050, bar az is igaz, hogy az AA-t nem fogom aktivalni, mert nem zavar a hianya.
-
zuchy
őstag
Mondjuk nem tudom hogy a saját procimmal hogy megy-e, de közel sem i7-m van. Mint tudjuk az UE3 erősen vegyes limites, tehát nem csak a VGA számít bele, hanem a proci is és a 4 magot is könnyedén kezeli a motor. Nálam pl 95% alá nem esik a 2 mag kihasználtsága az ME1-ben, de inkább 100% az ami a gyakoribb.
8800GT-vel. 1680x1050, noAA.
-
Rossi
addikt
Ezek szerint élsimítás nélkül 1280x1024-ben azért el fog döcögni a 4670-esemen. Szeressük az optimalizáltságot.
-
buherka
addikt
válasz
WonderCSabo #38 üzenetére
Tényleg...abból csináltak még GTS 240-et is...ennyi bőrt lehúzni szegény G92-ről.
De ebből már nem volt kaszálás...max anyázás -
marcus.fenix
aktív tag
Viszont még mindíg kevekred a valósághűség és a szépség fogalmát, és szerintem ezért beszélünk el egymás mellett:
"Miért lenne szebb pl a Far Cry 2 vagy Crysis, mint a valóság? azért mert színesebb? csillog benne össze-vissza minden? na az aztán nagyon valóságos."
- nem valóságos... csak jól néz ki...
-
buherka
addikt
válasz
Iron Funeral #36 üzenetére
Aha...most nézem, hogy neked is 9800GT-d van...jó kis átnevezett 8800GT
...eheh
óóó...nincs itt dühkitörés, és igy jobb is hogy válaszoltál, mert tisztázott a dolog.
Tudod...itt mindenki megpróbálja a "saját háza" táját megvédeni (ki hogy...én így
) és az a hulladék jelző nem esik jól senkinek.
No mindegy. Béke legyen az a lényeg...
-
Iron Funeral
őstag
válasz
WonderCSabo #38 üzenetére
Én a kártyámat tapsoltam, na majd legközelebb jobban figyelünk mindketten
(#39) marcus.fenix: hát ja, ez van
-
marcus.fenix
aktív tag
válasz
Iron Funeral #36 üzenetére
Jobb ha tudod hogy ma már a farkad hossza mellett az is megítélési pont hogy mikor regeltél a ph!-ra, és milyen a rangod... ilyenkor kezdem sajnálni hogy az előző regemet végleg kitiltották.
Nagyon várom hogy ez a játék elérhető árba kerüljön, és örvendetes, hogy sem ehhez sem az AvP-hez nem kell gépet újítani. Anno a barátomnak raktam össze egy gépet, amikor a 8800GTS 320 még pár hónapos volt... azóta is nagy megelégedettséggel használja, szóval a G80 nagy dobás volt tényleg. kiváncsi leszek, hogy a Fermi is üt-e majd ekkorát...
Ari18
Hála istennek mindíg lesz hova fejlődni... de a grafika már nem megy messzire. A hangokon és látványon túl a következő lépés a realizmus felé a fizikai érzés szimulálása lesz. Egy Crysis grafikánál még szebb egy ugyanolyan monitoron már nem üt olyan nagyot, de ha egy crysis vagy akár csak egy Far Cry 1 szintű grafika teljesen körülvesz, és a kezedbe kerül egy fegyver az egér helyett, és valamilyen motion capture device fölveszi és a játékvilágba helyezi a mozdulataidat, míg te apró áramütésekként érzékeled a testedbe becsapódó lövedékeket... na ez szerintem az új irány, nem a grafika... az eyefinity a kezdet... s remélem még megérem mikor így lehet majd játszani, és meg is tudom majd fizetni... -
WonderCSabo
félisten
Jaja, én sem olcsó pénzért vettem, de megérte. Egyébként valóban ez volt az uccsó normális nV kari, meg talán még a 9600GT. Egyébként szerencsétlen 8800GT-ből minden profitot kihoztak, 2x is átnevezték először 9800GT-re, majd GTS 240 -re... Egyébként u.a. helyzet Nálam is 1280 meg 1360.
r1E3S3E7T:
Már megbocsáss, de ha télleg nem a 8800GTt szidtad, akkor nagyon félreérthetően írtad. A hsz-edből egyértelműen az jön le, hogy ME2 jól van optimalizálva, hiszen a "hulladék" 8800GTn is megy. A
-t meg az ME2 jól optimalizáltságért való örömnek tudtam be. Egyáltalán nem tűnik ironikusnak. Na mindegy, legközelebb picit egyenesebben írj, és nem lesz ilyen probléma.
-
Ari18
őstag
válasz
Hogy jött ide a Mass Effect 2? ( tudom a cikk erről szól, de mi nem róla beszélünk )
Csak ismételni tudom magam. Miért lenne szebb pl a Far Cry 2 vagy Crysis, mint a valóság? azért mert színesebb? csillog benne össze-vissza minden? na az aztán nagyon valóságos. Még az Unigine Heaven Benchmark sincsen közel a valósághoz. Lenne még hova fejlődni, bőven... -
Iron Funeral
őstag
válasz
WonderCSabo #19 üzenetére
& (#23) buherka
Sajnos nincs megfelelő szmájli, de ha megnéztétek volna a profilomat akkor elkerülhető lett volna ez a "hatalmas" dühkitörésnem véletlenül volt ott a =>
A regem. időpontja nem mérvadó, én már akkor követtem a ph!-t amikor annó tesztelték a Radeon 9700-at és volt örömködés a 6x AA miatt UT2003-ban
basszus az majdnem teljes 8 év na el is szállok a géptőlpeace
-
buherka
addikt
Én sem diszkont áron jutottam hozzá
, de még sosem tartott ki ilyen sokáig VGA-m.
Szerény véleményem, hogy ez a kártya volt az NV utolsó nagy dobása. Ebből még jól megszedte magát az NV.De azért örülök, hogy ez a játék is egész jól el fog menni vele. Nálam is csak a 1280-as (17") vagy az 1360-as (32") felbontás játszik. Szóval annyira nem izgulok.
Még talán egy pici élsimítás is belefér.
Majd eldől...mert már én is előrendeltem. -
dunc
nagyúr
válasz
WonderCSabo #32 üzenetére
Tudom ez alap,de nem szeretek driverből variálni,azon kívűl tapasztalatból tudom,hogy pl azoknál a játékoknál ahol nincs beépitva vertikális szinkronizáció,az driverből eröltetve se müxik,az átnevezés alap.
-
marcus.fenix
aktív tag
válasz
marcus.fenix #31 üzenetére
De legalább most jó támadási alap lesz a helyesírásom hiánya...
-
WonderCSabo
félisten
Ahogy a hírben le van írva, lehet majd élsimítással használni.
Az anti-aliasing-et a grafikus driver-eken keresztül tudjuk ráerőszakolni a játékra, emellett az ATI-tulajdonosoknak át is kell nevezniük a MassEffect.exe-t UT3.exe-re. Az nVidia-tulajok az Nhacker-rel használják a "080100C5-AA-Bits" beállítással.
-
marcus.fenix
aktív tag
válasz
TazLeacher #22 üzenetére
Nem tudom nem láttam...
... de mintha ezt ugatnám hogy a mozgásra, és a mimikára kellene koncentrálni már, mert a grafikai összkép nagyjából okés, de ezek az apró részletek még hibádzanak.G4ula84
Másodpercenként olyan effekteket látsz szándékosan egy játékban, ami egyébként avalóságban csak ritkán történik meg.
Néha megesik hogy egy pocsolya vize kristálytiszta, a nap pont jó szögből süt, és te pont jó helyen állsz hogy meglásd benne egy madár tükörképét... néha. Néha a fű tényleg olyan töld, és a fák között tényleg úgy szűrődik át a fény ahogy azt a God Ray effekeken látni. NÉHADe egy játékban ez mind szándékosan az orrod elé van nyomva, mint egy idealizált valóságban. Nézd meg a COD WaW-ot és egy második világháborús dokumentumfilmet. Aztán mondd meg melyik a szebb... ne azt hogy melyik valósághűbb, hanem azt hogy melyik szebb...
LackoMester
No Commant - a mindent elsöprő fegyver, mikor elfogytak az érvek...
-
Klemice
senior tag
Kár, hogy pontszámot nem ír ki, egyesek csak arra csorgatják a nyálukat
-
LackoMester
addikt
válasz
no comment
-
luw2win
őstag
4850 még mindig tökéletes, persze nem 4xAA-al
-
Gyula84
veterán
Abban mi a realizmus, ha a játékban jobban csillog, mint a valóságban?
-
buherka
addikt
válasz
Iron Funeral #15 üzenetére
Hát igen...nem ártana behúzni a kéziféket kedves fórumtárs.
Nekem már akkor 8800GT-m volt, amikor te azt sem tudtad még hogy a Prohardver mi fán terem.
Jelenleg is ezt a több, mint 2 éves kártyát használom és nem is áll szándékomban lecserélni.Szóval csak finoman...hogy mást meg ne sértsünk.
További jó fórumozást
-
TazLeacher
nagyúr
válasz
Ezt most ugye nem mondod komolyan? A ME2-ben is elég messze állnak az ember lemodellezésétől. Nagyon szép, nagyon jó, de nagyon messze van a reálistól. Főleg a tesmozgások, és a mimika...
-
marcus.fenix
aktív tag
Már meg ne haragudj,de például a Mass Effect 2 esetében milyen valóságot kellene lemodellezni? Az egész egy sci-fi, és a humanoid karaktereken, a csillagokon, bolygókon kívül semmi olyan nincs benne ami a valóságban létezne. Gondolom az Avatar is azért lett sikerfilm, mert olyat láthatunk benne, amit a kert végén is látni mindenkinél.
Azt írtam, hogy míg pár éve görcsösen azon voltak a játékfejlesztők (sőt a filmesek is), hogy minél valósághűbb képet adjanak vissza, mostanra ezen pár lépéssel túlmenve egy feljavított valósággal próbálnak minket elvarázsolni. A Ray Tracing még túl számításigyényes, és a textúrák mérete miatt is van korlát, amiket nem tudnak átlépni, de ezeket leszámítva és kompenzálva olyan eszközöket alkalmaznak, amelyekkel a valóságnál látványosabb képet tárhatnak elénk.
De ha téged ez az egyszerű igazság kiakaszt az ellen nem tehetek semmit, max teszek rá...
-
Kelvin
őstag
576-ban 9990 a gyűjtői kiadás, már elő is rendeltem, elvileg 02.05.-én jön meg magyar felirattal
Addigra ki is jön a januári ati driver.
Már nagyon várom! -
WonderCSabo
félisten
válasz
Iron Funeral #15 üzenetére
Fogd vissza magad, a 8800GT valóban több mint 2 éves, de egyáltalán nem hulladék...
-
Ari18
őstag
válasz
marcus.fenix #9 üzenetére
Mit cáfoljak meg? Valótlant állítasz. Azért, mert televágják HDR-el, meg erősen túl van színezve attól még nem lesz közel sem olyan, mint a valóság. maximum színesebb, de az nem szebb.
szerk.: ahogy olvasom nem csak én akadtam ki a hszd-on.
-
marcus.fenix
aktív tag
válasz
LackoMester #14 üzenetére
Nekem szebb... nem valósághűbb, de szebb...
Ha a játékfejlesztők úgy gondolnák, hogy egy szürke sáros pocsolya látványosabb, mint egy csillogó-villogó tükröződő, akkor azt is le tudnák programozni, és az valósághűbb lenne... ha láttál már rallyútvonalon pocsolyát, akkor tudod mire gonolok... mégsem teszik.
Ahogy egy átlag napon a színek sem olyan markánsak mint egy játékban, mégsem ezt akarják lemodellezni ahogy én látom...Kleroo
Jaja... én is szeretem az Unreal engine-t, a kezdetektől fogva (bár van aki el tudja cseszni ezt is) Már az engine neve is sugallja hogy nem épp a valósághűség elérése a célja... -
Kleroo
veterán
Azért mégiscsak Unreal engine 3.0
Gyönyörű,és barátságos gépigényűHalkan megjegyezném,hogy a 8800GT sokkal gyorsabb a 3870-nél.
Régen sok vita volt arról,hogy az idők során,majd driverek fejlődésével a 3870 még gyorsabb is lesz a gt-nél. Hát...itt biztos nem(ez most csak eszembejutott,s emmi ati-nvidia nyálverés)
Viszont meglepő,hogy %-ra kiszámolva igencsak odavágja a 7900gtx-et az 1950XTAz viszont tök jó,hogy a közel 3éves 8800Gt még mindig elég full grafikára
ez szinte hihetetlen.
(kb mindent full HD-ban játszok fullon, 0vagy 2x aa-val olyan 30-40fpsel;nem is igazán értem....)
-
Iron Funeral
őstag
Örvendetes tény, hogy a több mint két éves, hulladék 8800GT reccenés nélkül viszi a játékot
Az új játékok grafjáról meg annyit, hogy igen is, legyen színes, csillogó, meg akármi és ne a valóságot utánozza, ennyi erővel ki is ülhetnék a teraszra, olyan felbontású textúrákat úgysem látok egy játékban sem -
LackoMester
addikt
válasz
ha neked a csillogás szebb..akkor legyen,már bocs(egyébként, nemigen hasonlitható a 2 dolog,a rally közv.meg DX11-es gamet játszól)....nálam ez csak jól néz ki(Dirt2)-esetleg
OFF -
boeing
őstag
Na minden játékot igy kéne optimizálni.
-
HaaS
addikt
válasz
marcus.fenix #11 üzenetére
!
-
marcus.fenix
aktív tag
válasz
Silentfrog #10 üzenetére
Ha kimegyek az erdőbe a kutyámmal sétálni, biztos hogy az erdő nem úgy fog kinézni mint egy szép játékban... valósághűbb, részletesebb lesz, mert ugye ez a valóság, mégsem lesz olyan szép. Ahogy a görög tengerpart sem volt olyan szép mint amilyen a Crysis tengerpartja... vagy akár a Far Cry tengerpartja. A grafikusok már nem azon vannak hogy a valóságot tegyék elénk, hanem azon hogy valami szebbet kapjunk. A fény-árnyék effekteken még van mit javítani, de inkább a fizikára és a karakterek mozgására, arcmimikájára kellene már összpontosítani, ahogy a japán játékok teszik például.
-
Silentfrog
veterán
válasz
Sok játékban van szép erdős rész,meg tengerpart.
Ha megkérdezik mi különbözteti meg a játékban lévő tengerpartot,vizet az eredetitől nem tudnám megmondani,egyszerüen látszik,hogy nem valoság,mégha nagyon szépen van is megcsinálva.
Én például nagyon szeretem,ha egy játék szép szines,az sem baj ha tulzottan is,,pedig a valoság közel sem annyira kontrasztos.
Talán ezért is tetszik az Avatar nevü játék szinvilága... -
marcus.fenix
aktív tag
De...
Ahelyett hogy vigyorogsz, inkább cáfolj meg!
Most néztem végig a Colin McRae tribute videót a játékban, ahol jópár bevágás volt élő futamokból. Mellesleg a közeli rallykra is kijárunk, és képzeld, a pocsolya nem csillog olyan szépen, a kocsi nem kavar olyan port, a nap sem süt úgy, a fű sem olyan zöld, és az árnyékok sem olyan élesek... de lehet hogy csak az én szemem rossz, és valójában neked van igazad...
LackoMester
Mi a !szebb! (nem jobb, hanem szebb) egy élő rallyközvetítésben?
-
WonderCSabo
félisten
1280*1024-ben 4X MSAA, 16X AF-el 34 átlag fps nekem teljesen jó lesz.
-
LackoMester
addikt
válasz
hmmm....nem kell túlozni...a Dirt 2 DX 11-ben,hát egész szép csillog-villog...de azért egy élö rally közvetítés nyomába sem érhet....
-
Ari18
őstag
válasz
"A realizmuson már rég túl vagyunk. Ha visszaézel egy Dirt 2 pályát, és összehasonlítod egy tévés rallyközvetítéssel, akkor rájössz hogy a valóságnál sokkal szebb, színesebb, látványosabb"
Remélem ezt a mondatot te sem gondoltad komolyan. -
TazLeacher
nagyúr
1920-ban még mindig bőven elég a 4890-em.
Ez jó hír.
-
marcus.fenix
aktív tag
Szerintem a játékok egy része eljutott oda ahová grafikailag érdemes. Dirt 2, Crysis, Far Cry 2, és ajobb Unreal motoros játékok már szépek anyira hogy az ember ne várjon még többet. A realizmuson már rég túl vagyunk. Ha visszaézel egy Dirt 2 pályát, és összehasonlítod egy tévés rallyközvetítéssel, akkor rájössz hogy a valóságnál sokkal szebb, színesebb, látványosabb.
Ezért nem bánnám ha inkább már a játékélményre koncentrálnának, meg a fizikára és hasonlókra (na nem a PhysX-re gondolok)
-
Devid_81
félisten
válasz
LackoMester #1 üzenetére
Nah igen mostanaban valoban nem kell sokat aldoznunk VGA kartyara, viszont grafikaban sem latunk nagy elorelepest, vagy csak en vagyok vak
-
LackoMester
addikt
egész barátságos gépigény,végre kezdenek észhöztérni a játékfejlasztök,egyre több jobban optimalizált játékot adan ki,bár vannak kivétlek is(NFS Shift,Saboteur)...
egy majd 1,5 éves 4870-el is(nagy felbontáson) jól játszható-ez igen
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- QWERTY billentyűzet és másodlagos kijelző is lesz a Titan 2-ben
- Haladó fotósok digitális fényképei
- Nem fogy a Galaxy S25 Edge?
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Diablo IV
- BestBuy topik
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Kazy Computers - Fehérvár - Megbízható?
- További aktív témák...
- Honor 400 Lite Fekete + fülhallgató
- Csere-Beszámítás! Custom vizes számítógép játékra! I7 12700KF / RTX 3090 / 32GB DDR5 / 1TB SSD
- Sigma 150-600mm f/5-6.3 DG OS HSM C ( Canon ) -Újszerű-
- Dell Latitude 7410 Strapabíró Ütésálló Profi Ultrabook Laptop 14" -80% i7-10610U 16/512 FHD IPS MATT
- Új MSI KATANA 15 Gamer Tervező Laptop 15,6" -35% i7-13620H 10Mag 16/1TB RTX 4060 8GB FHD 144Hz
- AKCIÓ! nVidia Quadro P4000 8GB GDDR5 videokártya garanciával hibátlan működéssel
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5800X 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Fotós felszerelés - Stúdió lámpa / Softbox / Vaku
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i3 10105F 16/32/64GB RAM RX 6600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- BANKMENTES részletfizetés ASUS TUF Gaming F16 FX607JV-QT212 Notebook
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged