Új hozzászólás Aktív témák
-
marcus.fenix
aktív tag
Megyek aztán ásom is el magamat, mert egy szar szemét szar alak vagyok...
Te meg vedd a fáradtságot, olvasd végig a topicot, és próbáld megérteni hogy mire célzok
Én nem vagyok egy grafikabuzi, mai napig kedvenc játékom a Fallout 2, de annyi szemem azért van a dologhoz, hogy lássam ha egy játékhoz valamit már nem azért raknak hozzá hogy valósághűbb legyen, hanem azért hogy szebb legyen.
Példaként a már említett Unreal Tournament 3 falai... valószínűleg a fejlesztők is látják, hogy egy normál fal nem úgy néz ki mintha takonnyal lenne bekenve, de egy játékban ez látványosabb. És például a Mass Effectekben eleve olyan dolgokat látsz jószerivel, amik nem is léteznek, vagy tőlem marha messzire vannak a világűr másik végén, tehát jobban tetszenek mint a valóság...
Klemice
Elmentél egy olyan irányba, ahonnan érdemesebb lesz visszafordulni ...
-
marcus.fenix
aktív tag
válasz
_Scythe_ #113 üzenetére
Szívemből szóltál...
Erre gondoltam én is: "A szem sokkal szebbnek látja a tiri-tarka csillogó cuccot, mint a szürke, kontraszttalan maszlagot. (vö. Unreal Engine vazelintől csillogó téglafalai vs. budapesti reggeli ködös-kipufogó gázos koszos homlokzatok)"
A WoW nekünk is bejött anno, a CooP nagyon szuper, csak a száguldó boszorkány sokszor leabált minket.
A Sims vagy például a másik WoW sikerét én sem értem, de olyasmi okot látok mögötte, amit te írsz.
Ha pedig nem bírod ki a Barátok Közt című vérmagyar szappanoperát, akkor igazi önkínzóként nézz bele a Jóban Rosszban c. förmedvénybe is, mert nálam újradefiniálta a hulladék fogalmát...
-
marcus.fenix
aktív tag
válasz
Ateszzero #109 üzenetére
Ne hogy azt hidd hogy én örülök a Status Quo-nak, de sajnos ez van. akinek nincs pénze mindíg a legújabbra, az vehet akár csúcskártyát is, maximum fél év és középkategóriás lesz...
1280-ra nem rossz a kártyád, de ha max. közeli részletességet akarsz, akkor az AA-ból engedned kell... legalábbis néhány címnél biztosan...
-
marcus.fenix
aktív tag
válasz
marcus.fenix #103 üzenetére
Csak hogy értsd mire írom:
Anno amikor még elég hülye voltam hogy ilyeneket csináljak, és nagyon vártam az Oblivion-t, nagyon szerettem volna maximum látvány mellett játszani vele. 1280*1024-ben akartam játszani, és akkoriban nem ment HDR mellett az AA, tehát az is ki volt lőve. Vettem 90000.- forintért egy vadonatúj 7800GT-t, és azt hittem hogy én vagyok a királyfi.
Aztán oda jutottam, hogy a játéknál itt is, ott is kompromisszumokat kellett kötni...Megszoktuk a jót, ez van. A 4850 alsóközép kategória, szóval becsülendő hogy ilyen minőségben lehet vele játszani.
-
marcus.fenix
aktív tag
válasz
Ateszzero #102 üzenetére
Amikor egy 25000.- forintos kártyán 1280*1024-ben, 4XAA mellett maximális részletesség bekapcsolásával élvezhetően lehet játszani, az barátságosnak nevezhető, ha a többi körülményt nem vesszük számításba. Volt akinek anélkül sikerült ennél jóval nagyobb gépigényt kicsiholni az Unreal 3 engine-ből, hogy grafikailag jóval ratyibb volt mint az egyébként gépbarát UT3.
-
marcus.fenix
aktív tag
válasz
Dare2Live #87 üzenetére
Na igen, emellett viszont pont a Far Cry 2 és a Crysis az a két játék, ahol szépen elbóklásztál, hogy milyen szép a grafika, de ezen kívül sokmindent nem adtak a játékélményhez. A Far Cry unalmas volt, csak egy counter hiányzott a sarokból hogy hány négert lőttem le, és bár a Crysis élvezhetőbb volt, azért abból is ki lehetett volna hozni többet.
És igen, tele a piac ocsmány grafikás játékokkal, de az ME2-őt és az MW2-őt nem sorolnám közéjük. Tény hogy nem képviselik a csúcsot, de azért nem nevezném őket ocsmánynak sem. Viszont ellentétben a fenti címekkel, egyiket sem a grafikája adja el. A CoD-ot csak a neve, és a multiplayer, a Mass Effectet meg a Bioware név garanciája többek között.
Csak a grafika nem fog kirántani egy középszerű játékok a középszerűségből (számomra legalábbis) de a játékélmény egészében felhozhat egy középszerű grafikát (á'la Dragon Age) Ha nem készülnének új engine-ek, és minden játék csak módosított Cryengine 2, Unreal 3, és Dunia motorral jönne ki, én azt se bánnám. Tényleg a mozgásmodellezésre, a fizikára, az arcmimikára meg hasonló részletekre lehetne inkább koncentrálni...
-
marcus.fenix
aktív tag
Nem biztos, bár nem ismerek minden egyes játékot. Egyes szimulátorok már közel álltak hozzá. Láttam működés közben egy vonat/vasút szimulátort pár hónapja, és bár azt nem kifejezetten játéknak szánták, hanem professzionális célokra, mégis meggyőző volt.
De az egészben nem ez a lényeg, hanem hogy amíg egy ideig mindenki azon dolgozott hogy a játékok egyre "élethűbbek" legyenek, vagy legalábbis filmszerű látványt nyújtsanak, egyszer csak átléptek egy vonalat és a mégszebb végeredmény érdekében mostmár rengeteg olyan effekt is be van vetve, amivel a valóságban ritkán, vagy soha nem találkozunk. Hogy ezen mit nem lehet megérteni, vagy miért van ezen mindenki fennakadva, azt nem tudom.
Devid_81
Igazad van abban hogy amíg a következő konzolgeneráció be nem jön a ddig bestagnál a grafika. De mégis mit lehet még kitalálni? A füst már gomolyog, a fény effektek is elég jók, az árnyékok dinamikusak, eljön lassan az idő amikor a játékélményt látványelemekkel nem lehet már tovább fokozni. Ha két év alatt legalább oda eljutottunk volna, hogy a Crysis normálisan elfutna egy singleGPU-s kártyán 4X élsimítással maximumon, akkor most mit várnának még az emberek? Még szebb grafikát? Mert ha igen akkor csalódni fognak a Cryengine 3-ban ami maximum gyorsabb lesz, de szebb már nem... legalábbis nem számottevően. -
marcus.fenix
aktív tag
Viszont még mindíg kevekred a valósághűség és a szépség fogalmát, és szerintem ezért beszélünk el egymás mellett:
"Miért lenne szebb pl a Far Cry 2 vagy Crysis, mint a valóság? azért mert színesebb? csillog benne össze-vissza minden? na az aztán nagyon valóságos."
- nem valóságos... csak jól néz ki...
-
marcus.fenix
aktív tag
válasz
Iron Funeral #36 üzenetére
Jobb ha tudod hogy ma már a farkad hossza mellett az is megítélési pont hogy mikor regeltél a ph!-ra, és milyen a rangod... ilyenkor kezdem sajnálni hogy az előző regemet végleg kitiltották.
Nagyon várom hogy ez a játék elérhető árba kerüljön, és örvendetes, hogy sem ehhez sem az AvP-hez nem kell gépet újítani. Anno a barátomnak raktam össze egy gépet, amikor a 8800GTS 320 még pár hónapos volt... azóta is nagy megelégedettséggel használja, szóval a G80 nagy dobás volt tényleg. kiváncsi leszek, hogy a Fermi is üt-e majd ekkorát...
Ari18
Hála istennek mindíg lesz hova fejlődni... de a grafika már nem megy messzire. A hangokon és látványon túl a következő lépés a realizmus felé a fizikai érzés szimulálása lesz. Egy Crysis grafikánál még szebb egy ugyanolyan monitoron már nem üt olyan nagyot, de ha egy crysis vagy akár csak egy Far Cry 1 szintű grafika teljesen körülvesz, és a kezedbe kerül egy fegyver az egér helyett, és valamilyen motion capture device fölveszi és a játékvilágba helyezi a mozdulataidat, míg te apró áramütésekként érzékeled a testedbe becsapódó lövedékeket... na ez szerintem az új irány, nem a grafika... az eyefinity a kezdet... s remélem még megérem mikor így lehet majd játszani, és meg is tudom majd fizetni... -
marcus.fenix
aktív tag
válasz
marcus.fenix #31 üzenetére
De legalább most jó támadási alap lesz a helyesírásom hiánya...
-
marcus.fenix
aktív tag
válasz
TazLeacher #22 üzenetére
Nem tudom nem láttam...
... de mintha ezt ugatnám hogy a mozgásra, és a mimikára kellene koncentrálni már, mert a grafikai összkép nagyjából okés, de ezek az apró részletek még hibádzanak.G4ula84
Másodpercenként olyan effekteket látsz szándékosan egy játékban, ami egyébként avalóságban csak ritkán történik meg.
Néha megesik hogy egy pocsolya vize kristálytiszta, a nap pont jó szögből süt, és te pont jó helyen állsz hogy meglásd benne egy madár tükörképét... néha. Néha a fű tényleg olyan töld, és a fák között tényleg úgy szűrődik át a fény ahogy azt a God Ray effekeken látni. NÉHADe egy játékban ez mind szándékosan az orrod elé van nyomva, mint egy idealizált valóságban. Nézd meg a COD WaW-ot és egy második világháborús dokumentumfilmet. Aztán mondd meg melyik a szebb... ne azt hogy melyik valósághűbb, hanem azt hogy melyik szebb...
LackoMester
No Commant - a mindent elsöprő fegyver, mikor elfogytak az érvek...
-
marcus.fenix
aktív tag
Már meg ne haragudj,de például a Mass Effect 2 esetében milyen valóságot kellene lemodellezni? Az egész egy sci-fi, és a humanoid karaktereken, a csillagokon, bolygókon kívül semmi olyan nincs benne ami a valóságban létezne. Gondolom az Avatar is azért lett sikerfilm, mert olyat láthatunk benne, amit a kert végén is látni mindenkinél.
Azt írtam, hogy míg pár éve görcsösen azon voltak a játékfejlesztők (sőt a filmesek is), hogy minél valósághűbb képet adjanak vissza, mostanra ezen pár lépéssel túlmenve egy feljavított valósággal próbálnak minket elvarázsolni. A Ray Tracing még túl számításigyényes, és a textúrák mérete miatt is van korlát, amiket nem tudnak átlépni, de ezeket leszámítva és kompenzálva olyan eszközöket alkalmaznak, amelyekkel a valóságnál látványosabb képet tárhatnak elénk.
De ha téged ez az egyszerű igazság kiakaszt az ellen nem tehetek semmit, max teszek rá...
-
marcus.fenix
aktív tag
válasz
LackoMester #14 üzenetére
Nekem szebb... nem valósághűbb, de szebb...
Ha a játékfejlesztők úgy gondolnák, hogy egy szürke sáros pocsolya látványosabb, mint egy csillogó-villogó tükröződő, akkor azt is le tudnák programozni, és az valósághűbb lenne... ha láttál már rallyútvonalon pocsolyát, akkor tudod mire gonolok... mégsem teszik.
Ahogy egy átlag napon a színek sem olyan markánsak mint egy játékban, mégsem ezt akarják lemodellezni ahogy én látom...Kleroo
Jaja... én is szeretem az Unreal engine-t, a kezdetektől fogva (bár van aki el tudja cseszni ezt is) Már az engine neve is sugallja hogy nem épp a valósághűség elérése a célja... -
marcus.fenix
aktív tag
válasz
Silentfrog #10 üzenetére
Ha kimegyek az erdőbe a kutyámmal sétálni, biztos hogy az erdő nem úgy fog kinézni mint egy szép játékban... valósághűbb, részletesebb lesz, mert ugye ez a valóság, mégsem lesz olyan szép. Ahogy a görög tengerpart sem volt olyan szép mint amilyen a Crysis tengerpartja... vagy akár a Far Cry tengerpartja. A grafikusok már nem azon vannak hogy a valóságot tegyék elénk, hanem azon hogy valami szebbet kapjunk. A fény-árnyék effekteken még van mit javítani, de inkább a fizikára és a karakterek mozgására, arcmimikájára kellene már összpontosítani, ahogy a japán játékok teszik például.
-
marcus.fenix
aktív tag
De...
Ahelyett hogy vigyorogsz, inkább cáfolj meg!
Most néztem végig a Colin McRae tribute videót a játékban, ahol jópár bevágás volt élő futamokból. Mellesleg a közeli rallykra is kijárunk, és képzeld, a pocsolya nem csillog olyan szépen, a kocsi nem kavar olyan port, a nap sem süt úgy, a fű sem olyan zöld, és az árnyékok sem olyan élesek... de lehet hogy csak az én szemem rossz, és valójában neked van igazad...
LackoMester
Mi a !szebb! (nem jobb, hanem szebb) egy élő rallyközvetítésben?
-
marcus.fenix
aktív tag
Szerintem a játékok egy része eljutott oda ahová grafikailag érdemes. Dirt 2, Crysis, Far Cry 2, és ajobb Unreal motoros játékok már szépek anyira hogy az ember ne várjon még többet. A realizmuson már rég túl vagyunk. Ha visszaézel egy Dirt 2 pályát, és összehasonlítod egy tévés rallyközvetítéssel, akkor rájössz hogy a valóságnál sokkal szebb, színesebb, látványosabb.
Ezért nem bánnám ha inkább már a játékélményre koncentrálnának, meg a fizikára és hasonlókra (na nem a PhysX-re gondolok)
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- ASUS routerek
- Milyen videókártyát?
- Hobby rádiós topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Kompakt vízhűtés
- Vélemény: nem úgy tűnik, de Lip-Bu Tan most menti meg az Intelt
- Feketehalálra váltja a kékhalált a Microsoft
- Mobil flották
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- További aktív témák...
- Dell Latitude 5450 Intel Core Ultra 5 135U 4nm 32GB DDR5 érintőképernyős laptop Dell gari 2027.09.hó
- PlayStation 4/5 kontroller analóg cseréje HALL TMR érzékelősre, 1 év garancia!!! Nincs többé drift!!
- PlayStation 5/4 kontroller analóg cseréje HALL TMR érzékelősre, 1 év garancia!!! Nincs többé drift!!
- XBOX ONE/Series kontroller analóg cseréje HALL TMR érzékelősre, 1 év garancia!!! Nincs többé drift!!
- XBOX Series S 512GB, 6 hó garanciával Bp-i üzletből eladó!
- NJOY Aster 3K 3000VA/2700W Rack Szünetmentes Táp
- Lenovo Thunderbolt 3 kábel (4X90U90617)
- LG 27GS60QC-B - 27" Ívelt - 2560x1440 - 180Hz 1ms - AMD FreeSync - Bontatlan - 2 Év Gyári Garancia
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 14400F 32/64GB RAM RTX 5060Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- KIÁRUSÍTÁS - REFURBISHED és ÚJ - Lenovo ThinkPad Ultra Docking Station (40AJ)
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest