- Május 27-én Párizsban tart bemutatót a Realme
- Yettel topik
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Samsung Galaxy S22 és S22+ - a kis vagány meg a bátyja
- Megérkezett a Poco M6 Pro 4G
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Bluetooth-headsetekről általában
- MediaTek lapka köré épülne a Galaxy S25 FE?
- iPhone topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
Noukoum
veterán
válasz
BabMester #47 üzenetére
Ilyen felfogással hozzák vissza a 16gb-os modellt, az is sokaknak elég lenne ma is. Akinek meg kell 64gb tárhely majd fizet 50e felárat, de nehogy már nekem a 300ezres telefonnál kikelljen fizetnem a plusz tárhelyet mert egyesek nem képesek 16gb-on elférni.
Nyilván nem neked kerülne több pénzedbe a több tárhely, hanem az applenek lenne profitkiesés leginkább termékpozícionálás, és a tárhelymegtelés csökkenése miatt.
-
Juhaszatti
addikt
válasz
BabMester #43 üzenetére
A HEIF-el és a HEVC-el az a probléma, hogy sokkal kevésbé kompatibilis a más eszközökön való lejátszást, vagy a megosztást tekintve, mint a hagyományos formátumok.
Az én telefonomon (nem szifon) is van lehetőség mindkét formátumban való mentésre, de egyelőre egyiket sem használom emiatt. -
kalanchoe
senior tag
nem olyan régen használok 64 gigás tárhelyű telefonokat, de számomra ez teljesen elegendő, és mindig van szabadon. az átlag felhasználónak ettől több nem is nagyon kell. a legtöbb ismerősöm kényelmesen elvan 32 gigás mobilokkal is, a tipikus néha egy fotó, egy kis böngészés, egy kis közösségi média típusú felhasználás jellemzi őket.
nyilvánvalóan, akinek majd kell több, az választ nagyobb tárhelyes változatokat, az átlagfelhasználót meg úgyis csak addig érdekli, amíg elolvassa, és ha elég nagy számot lát, megveszi. -
BabMester
senior tag
válasz
Tikakukac #44 üzenetére
Az oké, pont az ilyen felhasználóknak gyártják nagyobb tárhellyel is a modelleket, de vannak akiknek meg elég, azoknak ne kelljen már extrát fizetni több tárhelyért amire semmi szükségük.
Hiszen a választási lehetőség megvan, eldöntheti az user mennyi kell neki, ha nem tud felelős döntést hozni akkor meg opció az olcsó iCloud. Másabb mint droidon bepattintani egy kártyát, de ez is jó megoldás, a lényeg, hogy legyen választási lehetőség.
-
Tikakukac
titán
Eddig sem az volt a ciki, hogy milyen eszetlen árcédulák mellé milyen pofátlanul hitvány méretű tárhelyeket adtak. Olykor sok más elavult részegységet is.
A legnagyobb ciki mindig az volt/van/lesz, amikor már a userek mosdatják a céget, hogy hát amúgy ez elég is. Sőt, szinte sok.
Ki nem találja senki, hogy kik szoktak mindig sírni, hogy ó, vegyünk felhőtárhelyet, ó, de miért kevés akkor most meg a sávszél, jahj, timed out lett a nyomtatásom... pontosan.
Teló ugyanez, szerencsére az nem munkaeszköz, így nem érdekel, hogy valaki számolta-e egy mai vadorzó kamera mekkora felvételeket csinál és mennyire harapja a helyet. Hint: nagyon. -
_flamer
aktív tag
Nekem nem nagy gond mert nem sok cucc van a telefonomon. A i12 egyébként kíváncsian várom mert nagyon tetszik a formaterv.
-
Noukoum
veterán
Illene már a 64gb-on túllépni ebben a kategóriában...
-
akosxyz
senior tag
Legalább jövőre is lejöhet a hír, hogy az Apple kivezeti a 64Gb-os Iphone-okat
-
Dany007
veterán
válasz
#20749568 #35 üzenetére
Ez egy érdekes dolog és érdemes utána nézni. Ezt most "zárójelben" írom csak.
Nekem itthon még sajnos csak egy full hd tévém van, amit 2,8-3m-ről nézek. De kiszámoltam, hogy a 4K-s tévét ebben a méretben 42 colos csak, kb 120cm-ről kellene néznem, hogy maximálisan kihasználjam a 4K felbontást. =/ De Tv-t senki nem néz 1-1,5m-ről. Ezért csak akkor van értelme ha jó naaagy tévét vesz az ember. -
juuzer
addikt
Meg se lepődöm már ezen. Főleg ha "PRO"-ként akarod használni, hamar betelik majd. De nem baj, mert úgyis rohan a sok ostoba ember majd a boltba, meg nyilván állfa fognak majd tapsolni otthon a kanapén a keynote-on.
-
Dany007
veterán
válasz
#20749568 #29 üzenetére
Neem, szerintem sincs ezzel baj.
A 4K-t azért tartom érdemesnek alapértelmezettnek venni, mert ma már bagóért lehet kapni 4K tévét / monitort. És nyilván a képeket / videókat az "utókornak" rögzítjük, tehát szinte biztos, hogy 4K-n fogják / fogjuk nézni.Ami igazi érv lehet és amit a fórumtárs is mondott az az árazás. Az Apple prémium kategória, főleg árak tekintetében. Az új i12pro-t pl 430-450 ezres indulóárra teszik. Oké, hogy a sima 12 és 12mini olcsóbb lesz, de akkor is bőven 200 ezer fölött lesznek, ha nem 300 ezer környékén. És ebben a kategóriában már valóban illene nagyobb tárhelyet (is) adni ennyi pénzért, főleg ha már nem bővíthető.
Párom S8-asa is csak 64GB-os, de vettünk bele plusz 128GB-os kártyát valami nevetséges 12 ezer forintért. Ami persze nyilván nem olyan gyors, mint a beépített flash memóriák a telefonokban, de 4K videóra bőven elég, több meg egyelőre nem kell. -
norbi93
senior tag
Na, akkor én a másik véglet vagyok
Jelenleg a Foldon 317 giga foglalt nálam az 512-ből, nagytakarítás után
Persze, ha nagyon akarnám, elférnék 256 gigán is (128 már tényleg necces), de azért van, hogy használjuk
Nagycégek felhőit próbáltam mind, sajnos negatív tapasztalattal (feltöltés könnyű, tömeges fájletöltés semelyiknél sem megy jól), így saját Owncloudot üzemeltem be itthon. Annyira még nem bízok az üzemeltetési képességeimben, hogy kizárólag ott tartsak mindent, így egy szinkronizáló app mindent tükröz a telefonra is. Annyit talán még hozzátennék, hogy a Fold dimenziói miatt nem használok magáncélra itthon sem laptopot (dex kiszolgál ha kell a desktop), így minden adat ezen az eszközön koncentrálódik.Egyébként érdekes módon a telekomnál nem is kapható most semmiből 512 gigás verzió, mindegyik árult telefonjuk megáll 256-nál, azok is, amelyekből amúgy kapható itthon hivatalosan 512-es.
-
feliks
senior tag
Valahogy nem érzem ezt a "nagyon ciki" dolgot srácok. IT cégnél dolgozom, a kollegák több, mint fele a telefonján telefonál, exceleket nyitogat meg, navigál carplayen, apple pay-jel fizet, meg fotóscan dokumentumokat küldözget és levelezik. Ja, meg agyba-főbe spotifyoznak. Ennyi.
Ehhez a (nem mobilarena kompatibilis) felhasználási módhoz meg a 64 giga is bőven sok, szóval értem, hogy egy átlag MA felhasználó többet használ, de van egy népes réteg, akik pont tesznek rá, hogy mennyi a tárhely, mert nem használják semmire. Annak meg aki kihasználja, szintén kínálnak olyat, ami nekik megfelel, de azoknak olcsóbban tudják kínálni, akiknek az egész úgyis fölösleges.
-
Dany007
veterán
válasz
#20749568 #24 üzenetére
"igazából el sem tudom képzelni mire kellhet a nagyobb tárhely. "
Egy telefonon? Akarom mondani mobil "kommunikációs eszközön", mert szerintem a többség már pont telefonálásra használja a legkevésbé.
Konkrétan a 2 évvel ezelőtti norvégiai 3 napos kiruccanásunk alatt a fjordok közt autózva készített 4K-s videók többet foglaltak mint 64Gb.
De a gyerekről az első 5 évben, gagyi telefonnal készített képek és videók mérete - amit persze már PC-n tárolok - meghaladja a 110GB-ot.
Konkretizálva a dolgokat, párom S8-asa a 4K-s videókat kb 120-150MB/s-os bitrátával rögzíti. Ami nyersen azt jelenti, hogy másodpercenként 150MB tárhelyet foglal. Na most ha a 64GB-ból az iPhone-on levesszük a ~ 15GB-os rendszer, marad mondjuk 50GB szabad hely. Ez nagyjából mindössze 5-5,5 óra 4K videóanyagnak elég. Ennyi. Nem több. Egy nyaralás alkalmával ez bőven elmegy... És akkor még nem beszéltünk a appokról meg a többiről.
És oké, hogy időnként én is lementek mindent PC-re és törlöm a telefonról, de na, azért 5,5 órányi videófelvételi lehetőség harmat gyenge. -
11 Pro,ios 14,174fotó nem egészen 600MB.
Annyira azért nem zabálnak sokat.
Perpill 60db app van fent,a 174fotó,0 videó,meg kb 4GB offline spotify,így van 39,5 szabad helyem.
A 4K60FPS viszont eszi a helyet az tény.
Mint írtam,aki sokat videózik és hosszabb felvételeket csinál azoknak tényleg kevés lehet. -
Dany007
veterán
Én is egyetértek.
Én 16GB-os i6-osról szeretnék váltani.
Valóban nagyon szűkös a hely, de leginkább az OS miatt. Már ugye a sokadik frissítés van rajta és csak a rendszer cirka 9,5GB-ot foglal. Na onnantól a maradék 5 gigát nem nehéz lenullázni. Persze én is mentem le a képeimet PC-re, de azért na...
Az újabb telefonok nagyobb méretű képet csinálnak, nem is beszélve a 4K 60fps-ről... A 64GB ezért is nevetséges, meg ha jól tudom a mostani 14-es os már ~ 15-20Gb-ot foglal alapból?
Tehát a 64GB-os verzió alapból ott kezdődik, hogy max 50GB free.
De a pro-ra pályázom, szóval örülök, hogy alapből 128-cal indítanak. Gondolom a kisebb modellekben talán az ár tényező miatt hagyták meg a 64-et. Így (is) tud olcsóbb lenni. -
válasz
#20749568 #24 üzenetére
Feltolsz egy halom nagyobb játékot a telefonra (sokan játszanak),na meg vannak akik sokat videóznak 4K-ban.
Na ez utóbbi zabálja a tárhelyet.Esetleg nem korlátlan netet használnak és egy csomó zenét lementenek offline AM-ból,Spotify-ból,YT Music-ból.
Sőt vannak akik filmeket is cipelnek magukkal telefonon.
Én is elvagyok 64-en nagyon kényelmesen,de attól még látom azt a réteget akiknek kell nagyobb tárhely.Mondjuk gépen én nem férnék el 256GB-n.
A 256GB-s ssd-men van kb 60GB hely,a 2TB-os vinyómon meg kb 400GB van,az 1TB-os meg tele van. -
-
Alexios
veterán
Nem tudom, nekem az sem hangzik sokkal reálisabbnak hogy huzamosabb ideig tartózkodsz térerő nélkül, de szükséged lenne minden felhőben lévő adatra, a telefonon lévő szabad arra az időre már nem lenne elég.
Meg nem mintha nem lenne nagyobb tárhellyel venni, ha valamiért mégis így lenne -
joey04
titán
eddig is erről szóltak a hírek.
-
Silεncε
őstag
64gigas a Note7-em, olyan még nem volt, hogy a felénél több legyen foglalt. Mondjuk az igaz, hogy nem is szelfizgetek/fotózgatok lépten-nyomon, zenét streamelem mást meg nem csinálok telefonon. (Ja meg nincs telirakva minden fos alkalmazással, csak amire szükség van).
Csak egy iPhone árán 5-6 darabot is tudnék belőle venni
-
BabMester
senior tag
899ft 200GB iCloud tárhely.. azaz 21.500 forint 2 évre és minden eszközömön ott vannak a dolgaim. Nem is vennék nagyobb tárhellyel a másolgatás ide-oda olyan béna már.
-
tibcsi0407
félisten
Csak jönne már az új széria! Egy Pro Max-ra benevezek.
-
Sose baj ha van tartalék tárhely,szóval nem rossz ha 128GB-ról indul a kínálat.
Mondjuk én bőven elvagyok 64-en is,pedig azt hittem az évek előrehaladtával kevés lesz.
Csak olyan appok vannak fent amiket használok,nem játszok,szóval azok se foglalják a helyet.
A filmeket és zenéket streamelem,azok se foglalnak helyet.
A fotóimnak meg bőven elég,főleg hogy nem ezen tárolom az elmúlt 10év összes fotóját,videózni meg keveset szoktam.
30GB-nál kevesebb szabad tárhelyem nem nagyon szokott lenni.
De persze van aki sokat játszik sokféle játékkal,vagy sokat videózik 4K-ban,neki kell nagyobb tárhely. -
SidCorky
őstag
Sosem költöttem a nagyobb tárhelyre, iPaden és iPhoneon is bőven van még hely a 64-ből (felhőbe mentéssel és állandó netkapcsolattal nincs is szükségem többre), de a dupla kapacitás sosem rossz. Na de majd jövőre mutassanak valamit, egy évet még mindig simán kibír az X.
-
enginev3.0
félisten
Zsír, már pár éve vezetik ki a 64GB verziót is
-
Majd' mindent felhőbe mentek, és a 128 GB-os tárhelyem éppen elég. (Nem almás készülék, de ez itt tán mindegy.)
Szóval fillérkefélés megy rendesen; egyetlen mentségük a jó árazás lehet. -
Ricardo
titán
A pro már 128-tól indul? Nagyon rendes tőlük.
Azért remélem, hogy nem 64 lesz az alap a többi 12-es modell esetében sem, mert az kicsit erős lenne. -
mbotnd
tag
Agyba-főbe optimalizálás helyett nem jobban megéri nem kispórolni a hardvert?
-
FattyDove
őstag
Ez mondjuk elég ciki
Új hozzászólás Aktív témák
ma Állítólag csak a belépő szintű iPhone 12 esetén ugyan, de továbbra is marad a kistárhelyes iPhone, a Pro modellek már minimum 128 GB-tal várhatók.
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Fujifilm X
- Május 27-én Párizsban tart bemutatót a Realme
- NOTEBOOK / NETBOOK / Mac beárazás
- Yettel topik
- Pokoli lövölde pörgetné meg a GeForce-ok eladását
- Tudományos Pandémia Klub
- Elektromos cigaretta 🔞
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- További aktív témák...
- Referencia Weboldallal Világítós bill+laptop bill magyarítás. Rania 3M -is! Touchpadok is.Posta ok
- Honor Magic7 Lite 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Telefon felvásárlás!! Apple Watch Series 9/Apple Watch Ultra/Apple Watch Ultra 2
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 5600X 16/32/64GB RAM RX 7600XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 9700X 32/64GB RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest