- iPhone topik
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Mobil flották
- Hammer 6 LTE - ne butáskodj!
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Eltűnhet a Dinamikus Sziget
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Yettel topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
Sweet Lou 6
addikt
válasz
Sweet Lou 6 #123 üzenetére
Na kipróbáltam a 10.10-es Ubuntut: érdekes módon gyönyörű szépen felment a notimra és a pendrive-ot is rögtön felismerte... Szóval a 10.04-es valami szar minőségű CD-n lehet, ezért voltak vele gondjaim. Én rontottam el, elnézést, nem fikázni akartam
-
julius666
addikt
válasz
Sweet Lou 6 #151 üzenetére
WonderCSabo jól leírta, de még egy-két dolgot hozzátennék:
A menürendszere hányadék. És nem (csak) azért mert ocsmány, gagyi az elrendezés, semmit nem lehet benne megtalálni. Ráadásul tök alapdolgok hiányoznak (pl. pc->tv ill. tv->pc színkonverziót nem találtam sehol, pedig 10 percen át kurkásztam a menürendszerében), miközben ott van 50 tök értelmetlen, wtf opció.
Mindamellett amikor utoljára próbáltam, a feliratkezelése irtó gagyi volt ( .ass feliratokat nem is vagyok benne biztos, rendes stílussal együtt meg tud jeleníteni), a demuxerében is komoly hibák voltak (H264-et tartalmazó .mkv-ben való léptetésnél lusta volt elmászni a keyframe-ig és onnan leszámolni a képkockát, helyette begyűjtött szemét adatokat a memóriából és a következő keyframe-ig - 1-2 másodperc - csak okádék szivárványszíneket lehetett látni a képernyőn).
Laptopon égetett feliratos fosciráda divx-rippek fülhallgatóval nézéséhez lehet hogy elég, de annál komolyabb felhasználásra elég alkalmatlan.
smplayert nem használtam annyi ideig hogy komolyabb véleményt mondjak, azt amikor felraktam elég hamar láttam hogy nekem túl buta lesz, ment is a levesbe. Az ettől függetlenül lehet hogy jobban van megírva, arról nem hallottam nagyon rosszakat.
No offense, ha neked a vlc bejön és kielégíti az igényeidet használd egészséggel, nem fog senki megkövezni érte. Csomó ismerősöm is azt használ (hiába mondtam nekik hogy retek
) és mégis jóban vagyok velük. Csak ez nem változtat azon a tényen, hogy ez egy pocsék alkalmazás.
A flash-t chrome-mal, ff-el egyaránt próbáltam, és a kattintást nem érzékelős bug mindkettőben (tök random amúgy) előjött. De már mástól is hallottam ezt fórumon, szóval nem egyedüli problémáról van szó.
-
WonderCSabo
félisten
válasz
Sweet Lou 6 #151 üzenetére
Mert az MPC-HC fullra beállítható, nem bugos, a VLCvel ellentétben. A VLC hardveres gyorsítása meg csak DXVA2-vel megy...
-
dabadab
titán
válasz
"Pl. az én 3 éves pendrive-omat nem ismerte fel"
Ott akkor valami mas gond lehetett, mert az osszes pendrive az USB-s mass storage device protokollt hasznalja, ami resze az USB szabvanynak es amit ezer eve tamogat az osszes Linux.
-
ddekany
veterán
válasz
Azt hinném a desktop linuxok közt az Ubuntu mögött koncentrálódik a legnagyobb disztró-készítő munkaerő. Tehát ennek mi lehet az oka?
Amúgy Linux esetén mielőtt az ember gépet vesz, utána kell nézni, hogy mi az ami jól támogatott... ez sajnos ilyen, az OS-hez kell venni a vasat.
-
törölt tag
válasz
Sweet Lou 6 #89 üzenetére
számomra könnyebben olvasható a bal oldali verzió, dehát ez ízlés dolga.
a cleartype-tól megfájdul a fejem...meg ami még nem tetszik a w7-en, hogy design ügyileg eléggé összevissza van az egész, hiába változtatom a témákat, az a bugyikék szín mindig felbukkan valahol.
remélem a következő asztali windowst már a wm7 designere készíti, merthogy szvsz az nagyon szép és egységes lett. -
Mallon1
csendes tag
válasz
Sweet Lou 6 #89 üzenetére
A legjobb fontkészlet amit ismerek, az az Arial és az Arial Unicode a Microsofttól, ezek vektor alapokon készült karakterek, amik 6-7-8-9 pixel magasságra vannak optimalizálva, viszont nagy előnyük a legtöbb karakterkészlettel szemben, (legalábbis a latin alapú betűkészleteknél), hogy a 7 pixel (!) magasságú -latin- betűk is olvashatóak maradnak. Kis kijelzőjű készülékeken (értsd: kisfelbontású kijelzőkön) pedig egyáltalán nem mindegy, hogy mekkorák a betűk. Az Arial Unicode-nál a 9 pixel az ajánlott legjobb megjelenítés, ebben a nézetben a világ majdnem összes karakterkészlete , ideértve a japán, kínai és a koreai, valamint a jobbról-balra haladó nyelvek, mint az arab és a héber is kíválóan megjeleníthető, a mintdössze 20 megabájtot igénylő betűtípussal. Ugyanez érvényes a mobil készülékekre is , ahol a felbontás kontra betűméret még kényesebb kérdés, mint pl. egy netbookon. Abban a pillanatban viszont hogy bekapcsoljuk az élsimítást, elveszítjük az említett két nagyszerű betűtípus olvashatóságát, és ezzel az előnyét a kérdéses méretekben a többi betűtípussal szemben, amik nagyobb méretben é persze felbontás melett valóban jobban olvashatóak.
-
Mallon1
csendes tag
válasz
Sweet Lou 6 #85 üzenetére
Engem pedig az zavar, ha be van kapcsolva.
Az ubuntu/XP párossal egyáltalán hogy lehet egy napon megemlíteni ezt az egész estét betöltő trójai bughalmazt, amit operációs rendszer címszó alatt forgalmaz a Microsoft Windows 7 néven?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Konteó topic
- Path of Exile (ARPG)
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- BestBuy topik
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- Eredeti játékok OFF topik
- Milyen autót vegyek?
- Szeged és környéke adok-veszek-beszélgetek
- A látszat ellenére helyesen működik az NVIDIA-féle Resizable BAR implementáció
- iPhone topik
- További aktív témák...
- AKCIÓ! AMD Ryzen 9 7950X 16 mag 32 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Realme 8i 64GB / Normál állapotban / 12 hónap jótállással
- Kaspersky, McAfee, Norton, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- AKCIÓ! Gigabyte H610M i5 13600K 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060Ti 8GB Zalman S2 TG Seasonic 650W
- HATALMAS AKCIÓK! GARANCIA, SZÁMLA - Windows 10 11, Office 2016 2019 2021,2024, vírusírtók, VPN
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest