Új hozzászólás Aktív témák
-
moonman
titán
válasz
julius666 #272 üzenetére
"Olyanokat ne mondj, hogy WMP alkalmasabb videónézésre mint egy MPC-HC"
szerintem végig azt mondtam, hogy ugyanolyan jó, nem azt, hogy jobb, csak itt a legtöbben már nem látnak a nagy M$ gyűlölöetben...
"akinek a moziban felvett háromszor áttömörített DivX verzió is elég, annak lehet hogy megfelel"
szerintem pont ezekre találták ki ezeket az ilyenolyan playereket, a WMP elsősorban az átlagamerikainak van, aki bótban leemeli a DVD-t a polcról. én pl. ilyen csíkozódást most látok először."Tehát egyértelműen user error."
leírom huszadszor is: NEM telepítem K-Lite-tal, "default without player" profilt szoktam használni, ennyire mélyen meg még sosem túrtam bele a konfigjába. egyszerűen default-ra volt állítva, ki is volt szürkítve minden custom opció."A WMP és az MPC-HC bicubicja egy-az-egyben ugyan az"
igen, én is úgy látom, nekem szemre ez is tetszik a legjobban."WMP-ben sehol sem találtam ugrás képkockára/időpontra opciót, ami szintén elég gáz ha nincs"
van, bár nem adott frame-re, de következőre/előzőre lehet ugrani. -
floatr
veterán
válasz
julius666 #136 üzenetére
"egy hónap után inkább kérte vissza a Win7-et" -- ezzel gyakorlatilag mindent elmondtál. Elhiheted nekem, hogy a megszokás nagy úr. Évek óta gyakorlatilag bubit használok, és rémes érzés, amikor egy win elé leülök. De kár ezen az egészen rágódni, mert ha az emberek valóban azt használnák, amiért fizettek is, akkor nagyon régóta mások lennének a megszokások, és a sw piac maga is. Ez van, te -- mint sokan mások -- beleszoktál ebbe, megint mások meg az XP-be, és nem esik jól nekik átszokni másra.
-
PuMbA
titán
válasz
julius666 #154 üzenetére
"pc->tv ill. tv->pc színkonverziót nem találtam sehol, pedig 10 percen át kurkásztam a menürendszerében),"
Az meg minek?
"Mindamellett amikor utoljára próbáltam, a feliratkezelése irtó gagyi volt ( .ass feliratokat nem is vagyok benne biztos, rendes stílussal együtt meg tud jeleníteni),"
SMPlayer az biztos, hogy rendesen tud ASS-t megjeleníteni.
"amikor felraktam elég hamar láttam hogy nekem túl buta lesz"
Mi hiányzott belőle?
"A flash-t chrome-mal, ff-el egyaránt próbáltam, és a kattintást nem érzékelős bug mindkettőben (tök random amúgy) előjött. De már mástól is hallottam ezt fórumon, szóval nem egyedüli problémáról van szó."
Én még sose láttam ilyet pedig sok gépre tettem 32bites Ubuntut.
-
Sweet Lou 6
addikt
válasz
julius666 #146 üzenetére
abból amit eddig leírtál az mpc-hd-ról, nem nagyon látom, miért lenne jobb mplayernél, vlc-nél (dxva stb. gyorsításokat ezek is tudják). Neked ez tetszik, oké, de azért még a másik ne a nemtetszésed miatt legyen szar.
Zenelejátszóban a foobaar tényleg nagyon jó, de pl. én megvagyok elégedve az Amarokkal is. Flash-el nincs bajom (milyen böngi alatt volt rossz Nálad)? Mert pl. nekem a 9-es Chromiummal full screen youtube fagyott, viszont a 'stabil' 7-es Chrome-al, Firefox-szal hibátlan és gyors is. pedig nincs bika gépem. -
ntomka
nagyúr
válasz
julius666 #146 üzenetére
Minden
Mondjuk azt, hogy sok.Nem, minden, azaz ami nem, az meg a lejátszó telepítésekor függőségként. Végeredményben minden.
ffdshow
Linuxon ffmpeg. Ugyanaz a kettő. GNU GPL licences codec csomag amit végül is linuxról portolnak windowsra is.
mpc-hc alapból is igen sok egzotikus formátummal elboldogul
VLC, (s)mplayer is.
-
moonman
titán
válasz
julius666 #141 üzenetére
nemtom, nekem Media Player Classic ugyanazt a DivX avi-t szemcsésen játssza le, amit a WMP11 teljesen tűélesen, ráadásul beletekerésnél is problémái vannak, míg utóbbinak nem. szerintem már rég nem az MPC a legjobb lejátszó, legalábbis WMP mindenre jó, csak megfelelő codec kell alá (DivX-et mondjuk pont a beépítettel nézek).
-
PuMbA
titán
válasz
julius666 #141 üzenetére
"Ráadásul direkt win7-ről beszéltem, ahol a fontosabb codecek (DV, H264, WMV, illetve talán az Mpeg4-asp is, de erre most nem mernék megesküdni) alapból a rendszerrel együtt felmennek."
Ubuntu 10.10 esetén meg felmegy minden kodek, ha bepipálod telepítéskor a megfelelő checkboxot.
-
ntomka
nagyúr
válasz
julius666 #138 üzenetére
Mi az, hogy nem megy? A legelterjedtebb hardverek mennek jól. A tv karik támogatása gyér, ezt elismertem, a hangkártyáról meg a gyártó tehet, ha nem megy, mert pl. egy creative vagy asus kiadja a specifikációkat, és az alsa fejlesztők kisebb-nagyobb késéssel ugyan, de megcsinálják a drivereket. Jah, hogy a parasztvakító x-übersupersound effektek nem mennek? Ilyen szoftveres minőségrontásra egy audiofil embereknek amúgy sincs szüksége: adjon le minőségi alaphangot a kártya (mert ez lenne a cél), a többit külső erősítővel oldják meg.
A vlc-t én sem szeretem, de ez egyéni dolog, mindent lejátszik. Az smplayer szintén, ezt használom. Az mpc egy nagy hype, semmivel sem tud többet, mint bármelyik mplayerre épülő lejátszó. Zenelejátszók terén mi kell? Minden második lejátszó linuxra az itunest majmolja, nem ez kell a népnek? A foobarban sosem értettem mi az extra, annyit a linuxos lejátszók is tudnak. A winampról ne beszéljünk, az már csak városi vérpistike legenda, hogy az a legjobb lejátszó, egy aimp2, ami sajnos csak windowsra van, kenterbe veri.
Az a baj, hogy egy-két gépes egyéni tapasztalat után vontál le az összes linuxos környezetre vonatkozó következtetéseket.
-
dabadab
titán
válasz
julius666 #136 üzenetére
"És multimédiával jóval többet szívtam ubin mint win7-en"
Ehhez képest Linuxon az elmúlt tíz évben annyi volt a teendő, hogy az ember felrakta a VLC-t v mplayert, aztán az lejátszott mindent - míg az egymást követő Windowsoknál ment a szerencsétlenkedés a mindenféle codec packokkal.
-
ntomka
nagyúr
válasz
julius666 #136 üzenetére
Ezt a multimédia dolgot nem vágom, mi a baj a linuxos multimédiával? Mondjuk úgy a tv kártyákat leszámítva, ami tényleg nagyon foghíjas, illetve a hangkártyák rossz támogatottságáról meg te is írtad, hogy nem a linux tehet. Akármilyen hihetetlen, a flash is fejlődik, én a 10.2 square verziót használom és ezzel már semmi problémám nincs igazából, legalábbis amire nekem kell. Na meg jön a HTML5 ugye... Szóval megmagyaráznád? Van xmbc, smplayer/vlc, zenelejátszó számtalan, mi hiányzik?
-
floatr
veterán
válasz
julius666 #129 üzenetére
Bár nem tartozik szorosan a topichoz, de ezt egy kicsit nehéz szó nélkül állva hagyni. Nemrég a lányom döbbent meg, amikor közöltem vele, hogy -- bár rendszeresen leül a gépem elé szöszölni, és egy ideje már tanul informatikát -- linuxot lát.
Az, hogy user friendly csak windows lehet, egy állati nagy bullshit. Az üzemeltetésen múlik minden. Nekem speciális hardverem van, speciális igényeim (windows nem is tud elég jó lenni hozzá
), játszani lehet rajta, sok esetben állva hagyja az asztali xp-s gépet. Multimédia, filekezelés tekintetében még a win7 is felejtős a részemről, és az egyetlen indok, ami miatt nem dobtam ki teljesen az xp-t, hogy sajnálatos módon xp-t és ms office-t oktatnak a sulijukban. Van a családban egy win7-es lapos is, de júzer friendlységből kettes alá, multimédia tekintetében köpedelem, és max netezésre lehet igazán használni, a többire is csak kompromisszumokkal. Legutóbb családi videókat szerettem volna átlőni kameráról hd tévére, de "okádásig" szívatott. Az egész csak nézőpont kérdése
--- vélemény ---
Az xp-re meg csak annyit tudok mondani, hogy amíg nem döglenek ki az xp-vel vásárolt, és a vista-ról downgrade-elt vasak, addig el lehet felejteni a forradalmat, win7 és linux tekintetében is (kinek mi a szomorú). Az összes bullshit buzzword, ami a win7-hez kapcsolódik a felhasználók egy részét érdekli csak
--- end of vélemény---A játékokról meg annyit, hogy egyetlen windows-specifikus játékkal nem tudtak nálunk akkorát játszani, mint pár konzolossal (őrületig), meg a farmos flesessel, pedig elég sokmindent kipróbálhattak a szarrálövős hentelős (ftw) játékokat kivéve.
-
Sweet Lou 6
addikt
válasz
julius666 #121 üzenetére
Csak halkan megjegyzem, Ubuntutuval kár reprezentálni a Linux hardvertámogatottságát, mert az egyik legördöngösebb disztró ezen a téren. Pl. az én 3 éves pendrive-omat nem ismerte fel, és a 2 éves laptopomra sem települ fel az LTS (!), hibaüzenettel elszáll. openSUSE gyönyörű szépen felismert elsőre mindent és fut rajta, a Windows szintén...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Allegro vélemények - tapasztalatok
- Xiaomi 15 Ultra - kamera, telefon
- Okos Otthon / Smart Home
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Milyen légkondit a lakásba?
- Mielőbb díjat rakatnának a görögök az olcsó csomagokra az EU-ban
- Így nézz tévét 2025-ben: új ajánlások, régi szabályok
- Radeon RX 9060 XT: Ezt aztán jól meghúzták
- Bittorrent topik
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! Apple MacBook Pro 16 M4 Pro 24GB RAM 512GB SSD - garanciával hibátlan működéssel
- Telefon felvásárlás!! Apple iPhone SE (2016), Apple iPhone SE2 (2020), Apple iPhone SE3 (2022)
- MacBook felváráslás!! MacBook, MacBook Air, MacBook Pro
- Telefon felvásárlás!! iPhone 14/iPhone 14 Plus/iPhone 14 Pro/iPhone 14 Pro Max
- Telefon felvásárlás!! iPhone 13 Mini/iPhone 13/iPhone 13 Pro/iPhone 13 Pro Max/
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest