- Samsung Galaxy Z Fold5 - toldozás-foldozás
- Redmi Note 13 Pro+ - a fejlődés íve
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- iPhone topik
- Magisk
- Xiaomi 12 - az izmos 12
- Minden a BlackBerry telefonokról és rendszerről
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Google Pixel 9 Pro XL - hét szűk esztendő
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
Új hozzászólás Aktív témák
-
Joc24
tag
Sziasztok! Egy kártya beállítható két külön Google fiókhoz?
-
sing1ep1ayer
őstag
Sokáig nem tudtam hozzáadni a Google Payhez a Revolut kártyámat. Egyszerűen nem érkezett meg sosem az SMS, amiben a megerősítő kód lenne. Egész nap a Google Pay és Revolut supporttal chateltem, akik váltig állították, hogy minden rendben náluk, az SMS kimegy. Gondoltam egyet, töröltem a nem visszaigazolt kártyát és a Revolut appban átírtam a számomat az asszonyéra, aki nem Vodás, hanem Telekomos. Hozzáadtam újra a kártyát Google Payben és láss csodát, azonnal jöttek az üzenetek.
Namost, a Vodafone nem hajlandó foglalkozni a hibával, hiába hívom az Ügyfélszolgálatukat. Azt állítják, hogy hozzájuk be sem ér az SMS a központba, így nem náluk van a hiba. Magyarul szarnak rá nagy ívben.
Csakhogy nem a Revolut SMS-e az egyetlen, ami sosem érkezik be. A Curve ugyanúgy nem ment, illetve a lányom azt állítja (szintén Vodás), hogy jelszóvisszaállításhoz különféle weboldalakon nem kapja meg ugyanígy az üzenetet sosem.Csak azért írtam le mindezt, hogy ha valakinek hozzám hasonlóan nem megy a Gpay regisztráció, az váltson szolgáltatót a Revolut appban és tuti lesz a siker.
Egyetlen hátulütő, hogy utána csak a support tudja visszaállítani a régi számodat (belépni is az újjal kell majd), mivel a telefonszám cseréhez is SMS kód jönne alapból.
[ Szerkesztve ]
-
wayne1
senior tag
Hali. Egy kérdés. Páromnak a K&H és a Revolut kártya van megadva a GPay-ben. A K&H van megadva alapértelmezettnek. Ma fizetni akart, de valamiért állandóan a Revolut kártyáról akarta az összeget levonni, és nem a K&H-ról. Mi lehetett a probléma?
-
hogabesz
aktív tag
Unicredit-nél is tökéletesen működik a mai naptól.
-
K Norbi
addikt
És 15 ezerig fel se kell oldani a telefont.
Elég ébreszteni. [link]Pár fizetés után, persze kér azonosítást.
-
adabra
senior tag
Holnaptól elvileg a CIB-es Visa kártyák is használhatók lesznek Google Pay-jel. [link]
-
Good_boy
kezdő
válasz FuRiONight #386 üzenetére
Sajnos egyelőre nem támogatja közvetlenül az OTP kártyát. Én úgy oldottam meg, hogy regisztráltam egy Curve kártyát, abba tettem be az OTP kártyát és azt már tudod használni GPay-jel. Elfogadja az OTP virtuálisat is és azzal is tudsz vásárolni boltban. De ha bátor vagy, akkor a fő bankkártyádat is meg tudod adni. Regisztráció után azonnal működik, szóval nem kell megvárnod a fizikai kártyát. Ha valamelyik jutuber videója alól választasz linket, akkor pénzt is adnak. Én a Tech2 Laci linkjét használtam, 10 £-ot adnak bónuszként. Az első vásárlás után jóváírják a 10£-ot.
-
Good_boy
kezdő
válasz FuRiONight #383 üzenetére
Az NFC-ben állítsd át a fizetés módját a Simple-re! Mert gondolom a Gpay-en maradt.
Amúgy sokan írták, hogy megbízhatóbb a Gpay mint a Simple. Nekem már vagy kétszer hiúsult meg a fizetés, pedig csak 2 hete tesztelgetem. Igaz, az szokott a baj lenni, hogy túl rövid ideig tartom ott. Csippanás után mindjárt elveszem. Bár a Simple-nél is ezt csinálom és ott nem volt ebből gond.
-
FuRiONight
őstag
Hali!Regisztráltam revolutra, hozzáadtam a Google pay-hez a virtuális kártyámat. Amikor fizetni akartam a simple alkalmazáson keresztül, akkor automatikusan a Google pay-es revolut kártyával akarta terhelni. (Pènzel mèg nem töltöttem fel). Ezután töröltem a virtuális kártyámat a gp-ből, hogy így tudok fizetni simple-n keresztül. De így sem engedi, mivel az OTP-s kártyámat nem fogadja el. A kérdés: hogyan tudom visszaállítani, hogy simple-n keresztül tudják fizetni?Előre is köszönöm!Dupla - Törölhető
[ Szerkesztve ]
-
FuRiONight
őstag
Hali!
Regisztráltam revolutra, hozzáadtam a Google pay-hez a virtuális kártyámat. Amikor fizetni akartam a simple alkalmazáson keresztül, akkor automatikusan a Google pay-es revolut kártyával akarta terhelni. (Pènzel mèg nem töltöttem fel). Ezután töröltem a virtuális kártyámat a gp-ből, hogy így tudok fizetni simple-n keresztül. De így sem engedi, mivel az OTP-s kártyámat nem fogadja el. A kérdés: hogyan tudom visszaállítani, hogy simple-n keresztül tudják fizetni?
Előre is köszönöm!
-
<Adamsky>
nagyúr
"Teszteltem terminálon, és a terminál beolvasta a GPay-t, igaz kártya hiányában el lett utasítva ... " - hmm, no ez érdekes!
Anno - mikor utoljára próbáltam - tuti nem működött a fizetés (érintésmentes, GPay) ha nem volt fenn a natív GPay app. Más, normális rendszeren elég az Account Services alatti GPay, de az Emui-nál (eddig) ez nem működött. Na, majd lehet rápróbálok újra ... -
RR-13
őstag
válasz <Adamsky> #380 üzenetére
Igen mindenkinek jeleztem az ütközést, ha ez az egyáltalán.
Egyébként a GPay törlése után, ha az NFC menüben a GPay-re állítom a fizetést, akkor működik, tehát nem kell hozzá a Google Pay app., mert már a Google app is tartalmazza a fizetés részt.
Teszteltem terminálon, és a terminál beolvasta a GPay-t, igaz kártya hiányában el lett utasítva a tranzakció, de azért kiolvasta, és megjelent a GPay a kijelzőn a kiolvasás pillanatában.[ Szerkesztve ]
-
-
<Adamsky>
nagyúr
" ... Android 9, EMUI 9.1 ... "
Nem akarlak elszomorítani, de kb. két dolgot tehetsz:
• csinálsz egy backup-ot a telefonodról a HiSuite-al, és teszteled a BB app-ot
• felveszed a kapcsolatot a BB-vel, jelzed a problémát és vársz ... (a Huawei-re és a Google-re ne számíts)
+ lehetőség: csinál egy Curve reg.-et és elfelejted a BB-s érintésmentes fizetést -
RR-13
őstag
válasz Csocsesz75 #375 üzenetére
Köszi a reakciót, de Nálad is igaz lehet a fenti: amennyiben törlöd 1x a Google Pay appot, valószínű onnan kezdve nem működne a BB app fizetés.
Nekem a 2.8 android, legújabb verzió van fenn a BB appból. Visszatettem a 2.7.1-est de annál is ugyanez a hibajelenség. -
RR-13
őstag
válasz Good_boy #374 üzenetére
Van igen, de nem azt használtam soha, és nem az van bekapcsolva, de ha bekapcsolom, és megnyitom a BB appot, akkor sem tudok BB appal fizetni.
Kíváncsi lennék, ha letörölnéd a Google Pay appot, akkor is tudnál-e fizetni a BB appal.Ugyanis nekem a Google Pay app első letörlése óta csinálja ezt, hogy hiába teszem vissza, 1-2 óra múlva blokkolja a BB NFC fizetést...
-
RR-13
őstag
Esetleg van itt Budapest Bankos?
Mert elsősorban azokat érint, ha fenn van a Google Pay, és a Budapest Bank mobilapp is a telefonjukon. Legalábbis engem jelenleg érint:Elvileg egy kompatibilitási hibára bukkantam!
2021.09.12-én telepített Google Pay app. miatt nem működik a Budapest Bank mobile app. NFC fizetése, HA a Google Pay appot törlöm (csak a BB. app. NFC fizetés nem működik, az Erste Bank mobilfizetése igen, ha arra állítom át).
Amennyiben közvetlen a fizetési folyamat előtt kis idővel telepítem a Google Pay appot, akkor ismét működik a BB app. NFC fizetés egy kis ideig, annak ellenére, hogy a Google Pay appot a telepítése után meg sem nyitom, semmit nem állítok be azon!
Így jelenleg csak akkor működik az NFC fizetés, de csak rövid ideig, a BB appal, ha a Google Pay app. is telepítve van!
Viszont hosszabb távon már nem működik a BB. NFC fizetés hiába van telepítve a Google Pay app., újra és újra, frissen kell telepíteni kell ahhoz, hogy fizetni tudjak minden boltban. (Huawei Mate 20 Pro, Android 9, EMUI 9.1)Valamivel nagyon összeütközött a Google Pay a BB. mobilappban, mert az Erste Bankos mobile fizetés működik a Google Pay telepítése mellett és eltávolítása után is.
Esetleg nincs valakinek ötlete, hogy mit lehetne tenni, hogy a Google Pay-t valami teljesen letakarítsa eltávolítás után a telefonról? (ez miatt nem szeretném újra rakni a telefont)
Természetesen a BB. app. újra lett telepítve több esetben is, de nem oldotta meg a problémát, a Google Pay "kicsinálja".Vagy mit lehetne tenni, hogy az NFC-s fizetésnél ne látszódjon a listában a GPay fizetési opció mert, ha törlöm a GPay appot, akkor is ott marad az NFC listában fizetési opcióként a GPay.
Köszi.[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
Sziasztok!
Unicredites betéti kártyát (piros) tudott valaki rögzíteni GPay-hez? Nekem nem engedi.....
-
PeteePeti
őstag
Üdv! Google Pay - K&H kombó működik WearOS alapon NFC-s okosórán már? Van erről tapasztalat, vagy infó már valami?
OnePlus 12 5G 16/512 Green | Huawei Watch Ultimate | Samsung Galaxy Tab S10+ 12/256 | Samsung Galaxy Buds 3 Pro | Samsung QN90B TV | PS5 | Logitech G923 | Opel Insignia 2.0 CDTI (170hp~400Nm) OPC Line
-
YellowFlash
aktív tag
Jó 2 hete elkezdtem használni a GPayt az új telómmal és működik is rendesen. Viszont olvastam, hogy internet nélkül is működik a fizetés, mivel pár offline tokent eltárol a telefon. Ezt viszont a bank szabja meg. Van itt KH bankos fórum társ aki tudja pontosan, hogy hányszor lehet offline fizetni?
They don't know... PepeLaugh
-
csubuka
addikt
Sziasztok!
Az "old app" csak ami használható (ápr 29 a legújabb), ha a régiózárat akarja az ember megkerülni nem? Vagy akár a sima friss Google Pay is tudna menni apkmirrorról?
-
<Adamsky>
nagyúr
válasz LiteCross91 #359 üzenetére
" ... sztem akár maradhat is ... " - annyi előnye van, hogy ha hagyod, hogy látod a tranzakciókat, ill. gyorsabban tudsz kártyát váltani (ha több lenne a GPay alatt).
#360 K Norbi
"Nekem még mindig nem megy." - annyira ne sajnáld! Az a baj, hogy szvsz. nem megbízható a szolgáltatás. Mindig ott lebeg az ember szeme előtt, hogy na épp most lesz majd egy elutasított tranzakció. Én most párhuzamosan használom a Revolut-al - csak, hogy "életbe tartsam", - de bízni csak utóbbiban tudok. -
<Adamsky>
nagyúr
válasz LiteCross91 #357 üzenetére
Nm. Melyik verziót csináltad? Mik voltak a pontos lépések? Csak azért, hogy a következő sorstársnak már próbálgatni se kelljen
-
<Adamsky>
nagyúr
válasz LiteCross91 #355 üzenetére
Tedd fel a GPay app-ot mondjuk az APKMirror-ról. Utána szerintem ha belépsz a Curve lesz gombod. Na, most vagy rögtön a háttérbe teszed, majd a GPay app törlése után visszaváltasz, és ha van még gombod, akkor felveszed a kártyát, vagy nem vacakolsz, felveszed a kártyád és utána törlöd az app-ot. Elvileg az Account Settings alatt csodák-csodájára meg fog jelenni a Pay, és az elég is lesz, hogy működjön az érintésmentes fizetés.
-
LiteCross91
aktív tag
Sziasztok!
Lett egy Xiaomi Mi 10T lite 5G telom. Istennek se talalom, hogy tudnam a Curve kártyám beallitani GPay re, mint a Honoromon vagy a OnePlusom is ment simán, Curve appban volt, hogy add to GPay. Tudtok segíteni kérlek? -
István89
tag
válasz SzabóTamàs90 #351 üzenetére
Nálam Revolut, Wise jól megy, kb 1-2 elutasítás volt idáig, de az se az összeg miatt. Curve sose működött megfelelően Gpay alatt amíg használatban volt, szóval szerintem Curve rendszerében nem jó valami.
Én szerintem a Gpay>Curve>Bankkártyád láncnál szerintem a 3DS lehet a probléma, mivel Gpay esetén itthon biztos nem kell PIN kód 15 ezer felett se, és mivel ezek online fizetésnek minősülnek (Curve kártyát használva), így egy nagyobb összeg esetén szerintem a bank hitelesítést kér a Curve-től, de ez Google Pay felé nem úgy megy át, ahogy kellene és hát elutasításra kerülnek.
Szerintem se írj nekik, a sablon válaszon kívül kb. úgy se fognak foglalkozni vele, ez ilyen, el kell fogadni. Minden más esetben legyen nálad a Curve kártya is.
-
<Adamsky>
nagyúr
válasz SzabóTamàs90 #351 üzenetére
" ... nincs hibakód. Elutasítva. Pont." - a terminál nem ír ki semmit?
"Van más kártyám is GP-ben, de azzal nem fizetek nagyobb összeget." - pedig meg kéne próbálni, hogy 100%-ban kizárhasd a Curve hibáját.
"Curve-nek nem írok, mert biztosan nem ott van a hiba." - ha ennyire biztos vagy benne, akkor próbálj meg egy mail-t ide ( googlepay-support@google.com ) dobni, hátha ... -
<Adamsky>
nagyúr
válasz SzabóTamàs90 #348 üzenetére
Mi az elutasítás oka? Nem vagyok szakértő, de valamilyen hibakódot csak kéne láss. Plusz én azért - bármennyire is lassúak - felvenném a kapcsolatot a Curve support-al.
Más kártyád nincs, amit betehetnél a GPay mögé egy teszt erejéig? -
István89
tag
válasz SzabóTamàs90 #345 üzenetére
Szerintem a Curve oldalán nem kerek valami. Wise-nál és a Revolut-nál is rendben megy nagyobb összegű fizetés Google Pay-en keresztül. Curve-nél nekem is problémás volt, de volt amikor 760 Ft se ment.
-
crok
nagyúr
Hmm.. akkor végül a K&H bekerült a Google Pay-be mint támogatott bank, jól olvasom?
-
<Adamsky>
nagyúr
" ... az app nélkül is megy a szolgáltatás ... "
O.K. akkor ugyanott vagyunk, ahonnan indultunk. Vagyis az Account Services alatt lévő GPay nekik is elég. Az pedig, hogy lesz-e majd új app (?) ... nos, azt akkor szerintem ők sem tudják. Pontosabban perpill. az a legbiztosabb, hogy nem, mert nem hiszem, hogy kishazánknak fejlesztene külön a Google. Ellenkező esetben már híre lenne, de sehol, semmi.
Én egyébként arra tippelek, hogy végre rendszer szinten fogják a gyors kártyacserét is megoldani. Vagyis nem lesz "app". Persze ennek lehet az lesz az ára, hogy majd vegyél új telefont, mert mondjuk csak a 12-es droid-ban lesz benne (ami talán már a 10-es beta-ban is benne volt, csak aztán letiltották / kivették) -
<Adamsky>
nagyúr
"Na erre varjatok gombot."
Én varrok. A K&H-nál hülyeséget beszélnek. Legalábbis erős a gyanúm, mert sehol, de sehol nem lehetett arról olvasni, hogy a Google új app-ot fejlesztene. Külföldi sajtóra gondolok ...Kérdezd már meg pls. a K&H-t, hogy mi a bánatra fejlesztettek, ha nincs app?
-
Hovi
aktív tag
válasz <Adamsky> #337 üzenetére
Éppen ma kérdeztem rá ismét a k&H-ra, ezt válaszolták:
"A bank a szolgáltatás használatát elérhetővé tette az, hogy maga Google Pay applikáció mikor kerül kiadásra arra bankunknak nincs ráhatása, mert az a Google terméke."
A múltkor meg ezt:
"várja meg a 04.23-át, mikor elérhető lesz a GoogleWallet alkalmazás."
Na erre varjatok gombot. -
<Adamsky>
nagyúr
válasz kristoof92 #326 üzenetére
2 nap van áprilisból ...
... tudunk valamit a beígért app-ról? -
<Adamsky>
nagyúr
Gondolom UK BIN-es a kártyád. Vannak olyan helyek / terminálok, ahol csak a kártya eredetének megfelelő valutába lehet fizetni. Én is csak néztem, de állítólag tényleg van ilyen.
-
fabrik
csendes tag
Üdv! Ma találkoztam egy gpay-es curve-os fizetésnél hogy azt írta ki a terminál " for pay in gbp press f" innen a terminál sehogy sem ment tovább, tehát mindenképpen gbp-ben akart vola fizettetni.....vkinek ötlet ezzel kapcsolatban ?
-
István89
tag
Jelenleg, csak a K&H bank kártyáját eszi meg a magyar bankok közül, gpay app még nincs hivatalosan hozzá, de nem is kell ahhoz, hogy tudjál mobillal fizetni, viszont az OTP kártyával biztos nem fog működni a közeljövőben az érintéses fizetés, ezért a Curve-öt még nem felejtheted el, ha Google Pay-t szeretnéd továbbiakban használni, akkor szükséged lesz rá.
-
RBJ
addikt
Most nézem már itthon megyen a gplay. Akkor a curve mokolas T lehet elfelejteni. Megeszi az OTP S kártyát?
Akkor miért nincs a play áruházban?[ Szerkesztve ]
Ubuntu / Realme GT2 / Fitbit charge 6 / Gaggia Classic / Xbox Series S
-
pdr755
tag
"Másik dolog,hogy az ApplePay és a GPay megjelenésével csak idő kérdése volt, hogy minden fizetős app feleslegesé válik."
Annál is inkább mert 2023-ra ígérték az MKB, a Budapest és a Takarék egységes termék- és szolgáltatásportfoliójának megjelenését, remélhetőleg ezzel együtt (de már ezt jóval megelőzően) az amatőr MKB pay és a nála használhatóbb, de még mindig messze nem tökéletes Budapest Bank mobilfizetés is megy a süllyesztőbe, és standardizálják egy olyan megoldással ami működik. Takaréknál már van apple pay, Budapest idén fogja behozni, remélem hogy Google vonalon is a normális irányba indulnak. (Nekem a 3-ból csak Budapest van).
Remélhetőleg ahogy a fintechzone cikk is írja, a végén Google Pay lesz és Simple Androidon (a Simple-ba túl sok pénzt feccöltek bele plusz ott jelentősek a fizetésen túli funkciók is).
A Gránit bank még egy ideig biztos fenntartja azt a fikciót, hogy a GP-al egyenértékű megoldást tudnak fejleszteni, amíg be nem látják hogy ez hülyeség, vagy ki nem derül hogy üzleti okai vannak annak h nem akarnak GP-ot, csak leplezték ezzel a képtelen kijelentéssel.[ Szerkesztve ]
-
Kövi
csendes tag
válasz Freakadude #315 üzenetére
- KH Mobiltárca app is tökéletesen kezelte a telefonról való fizetést boltokban stb. Ehhez képest a GPay mitől jobb?
Válasz: pl. attól. hogy a GPay az Android része, integrált, gyorsabb. Másik dolog,hogy az ApplePay és a GPay megjelenésével csak idő kérdése volt, hogy minden fizetős app feleslegesé válik.- Nagyon régóta használok online vásárlásnál (ahol támogatva volt pl GPay) a bankom kártyáját ami hozzá volt rendelve a Google accountomhoz így pl App store vagy egyes ritka online boltokban tudtam eddig is GPay-en keresztűl fizetni mindenféle spéci beállítás nélkül. Így a kérdés ismét az, hogy most hogy hivatalosan is elérhető a GPay ez miben más, több, jobb?
Válasz: nem gondolom,hogy jobb, vagy rosszabb. Más a platform. -
Kövi
csendes tag
kb 2 hete tesztelem már a GPay-t a KH app-al, fasza nagyon
[ Szerkesztve ]
-
Hovi
aktív tag
válasz <Adamsky> #324 üzenetére
Igen, arra utaltam. Két csatornán is jött infó, hogy április végéig itt lesz az app. Ezt szerintem vehetjük kp-nek is. Ha mégsem így lesz/lenne, akkor az OTP-kv hasonlatod telitalálat. Reméljük jönni fog! Viszont el kell ismerni, aki csak egy kártyát használ (nem kell ugye válogatnia) annak app nélkül is tökéletes a GPay. Sőt, arra sincs szüksége.
-
<Adamsky>
nagyúr
Erre utaltál? Ja, dolgozunk rajta, és pár hónap (ami ugye lehet akár 2 és 22 is) múlva lesz...
Annak ellenére, hogy most úgy-ahogy működik a dolog, nekem rettenetesen lesújtó véleményem van a Google, GPay-el kapcsolatos bevezetéséről.
Ezt a bénázást, amit itt leművelnek ...
• USA-ban kivezetik a régi alkalmazást, és ezzel párhuzamosan behoznak egy igaz sz@r, lassú megoldást. Ha ilyen lesz a "miénk" is, akkor az OTP "kérhet egy kávét ..."
• az USA-n kívül gyakorlatilag a rendszerbe integrált - Account Services alatt lévő - megoldás érhető el, ami nem lenne rossz, de hiányzik a kártyák közötti gyors váltás lehetősége, amit pl. egy widget-el pikk-pakk meg lehetne oldani.
• Vannak márkák / készülékek, amin az előbbi megoldás (az össze Emui 9-et futtattó Huawei készülék ilyen) nem is működik (mondjuk ez inkább a Huawei mérnökök áldásos tevékenységének köszönhető). Többek között szerintem ezért is lett levéve a GPay app (old version)-ről a tiltás / törlés.
• közben pedig elvileg a 10-es droid óta van valamilyen "quick wallet access", amit egyelőre csak root-olt készüléken lehet előhozni. Talán majd a 12-es droid-ban ...Szóval ezek miatt "Átlag Józsi" inkább azt fogja mondani, hogy ja kérem, jó ez nekem így a Simple-el, és egyéb banki app-okkal. Kell a tökömnek a gúgölpéjj.
[ Szerkesztve ]
-
Hatii
tag
Gondolom itt az is számít majd, hogy a Google pay-jel, ha hivatalos módon elérhető lesz az app (ami remélem már egyre közelebb van), előbb lehet fizetni az arra alkalmas okosórákkal, mintha az itthoni bankokra várnánk.
-
pdr755
tag
Tegnap találtam ezt a hollandiával kapcsolatos cikket: [link] , itt azt írja, hogy az ABN Amro bank ugyanúgy a saját appján keresztül fogja lehetővé tenni a kártya hozzáadását a GP-hez, mint Mo.-n a K&H Bank. Hollandiában ugyanakkor vált elérhetővé a GP, mint Mo-n, és ugyanúgy nincs még app, csak a telefonba épített funkcionalitás.
Szóval ez valami Google hülyeség lehet, ami nem korlátozódik Mo-ra. Lehet hogy az alapján amit Hovi ír, majd csak most fogják a GP alkalmazást "bevezetni". -
<Adamsky>
nagyúr
Bocs, ez kimaradt. Azt hittem úgy általánosságban van valami a Visa kártyákkal, amiről nem tudok.
#310 Hovi
"Az app nélkül azért eléggé idegesítő a kártyák közötti váltás." - pontosan!
Vegyél új droid-os telefont, mert abban talán (úgy rémlik) lesz erre megoldás. Addig marad az APKmirror.#315 Freakadude
"Ehhez képest a GPay mitől jobb?" - jó eséllyel sokkal gyorsabb lesz, mint a K&H-s app. Majd próbáld ki."Így a kérdés ismét az, hogy most hogy hivatalosan is elérhető a GPay ez miben más, több, jobb?"
A Google Pay alá eddig is betehettél kb. bármilyen kártyát, de az érintéses fizetés egyik magyar kártyával sem volt lehetséges. Ez változott meg most a K&H-nál. -
Freakadude
csendes tag
válasz István89 #316 üzenetére
Értem. Igazából én szinte soha nem használom a telefonos fizetést boltoknál hanem használom a bankkártyámat érintésmentesen. Valamiért nekem így évekkel később sem áll rá az agyam, hogy otthon hagyjam a kártyámat ha megyek valahová így nincs bennem az ösztön, hogy mindenhol csak a telefonommal fizessek Valószínűleg ezért sem éreztem nagy problémákat a meglévő banki implementációknál amikor nagy ritkán használtam.
De akkor megértettem. Lényegében csak a telefonnal fizetés lett ezzel megbízhatóbb annak aki ezt a módszert preferálja.
-
István89
tag
válasz Freakadude #315 üzenetére
Ha neked soha nem volt problémád a mobilfizetéssel, akkor lehet nem fogsz észre venni különbséget, de sokunknál a bankok androidos megoldása sajnos nem a legjobb. A lassú fizetéstől az egyáltalán nem lehet vele fizetni érzésig minden megvolt már vele. A Google Pay mivel rendszerszinten van jelen, így sokkal gyorsabban érzékeli a terminálhoz az érintést és sokkal stabilabban is működik és mindegy hány száz app fut közben a háttérben, mivel a K&H egyelőre nem vezeti ki a saját megoldását, így én azt ajánlom próbáld ki néhány fizetésnél a Google Pay-t, aztán ha nem veszel észre semmit, akkor visszaállítod azt alapértelmezettre.
Online eddig is lehetett felvenni bármilyen bankkártyát, az eddig bankfüggetlen volt, az érintéses fizetés viszont teljesen más, ezért vártuk sokan, hogy végre bevezetésre kerüljön és megállapodjanak a bankokkal.
Én is örülnék, ha bankom támogatná a Google Pay-t, de nem fogja.
-
Freakadude
csendes tag
Sziasztok,
KH Banknál vagyok én is és ma én is láttam, hogy támogatva van a GPay is. Hozzá is adtam a kártyámat miért ne alapon de következő kérdéseim vannak:
- KH Mobiltárca app is tökéletesen kezelte a telefonról való fizetést boltokban stb. Ehhez képest a GPay mitől jobb?
- Nagyon régóta használok online vásárlásnál (ahol támogatva volt pl GPay) a bankom kártyáját ami hozzá volt rendelve a Google accountomhoz így pl App store vagy egyes ritka online boltokban tudtam eddig is GPay-en keresztűl fizetni mindenféle spéci beállítás nélkül. Így a kérdés ismét az, hogy most hogy hivatalosan is elérhető a GPay ez miben más, több, jobb?
-
pdr755
tag
Valami olyasmi van, hogy hamarosan már csak MC lesz nekik.
A Maestro-t folyamatosan kukázzák, nekünk a céges kártya Maestro volt, dombornyomás nélküli MC-t küldtek helyette, valami olyasmit írtak, hogy minden nem MC kártyát a következő fordulónapkor/hónapkor fogják lecserélni. (nem amikor a kártya lejár hanem abban a hónapban) Nekem a saját kártyám nem dombornyomott Visa, elvileg szeptemberben nekem is nem dombornyomott MC-t kell kapnom helyette. Szóval csak idő (hónapok) kérdése hogy mindenki tudja használni. -
István89
tag
Igen, nagyon messze, de ebben a Google-nek kellene lépnie. Pl. egy dedikált gombot fejleszteni rá, mondjuk hangerő le gombot megnyomva kétszer gyorsan egymás után előjönne a fiókszolgáltatások alatt a Google pay és akkor ott csak átváltod a megfelelő kártyát vagy valami hasonló. Lehet van már ilyen fejlesztés és majd Android 12-vel érkezik is.
Amúgy én is azt hittem, hogy majd, ha jönnek a magyar bankok lesz app, de szerintem a többi bank érkezésével se fog jönni, szóval marad az "oldapp" apkmirror-ról, amíg a Google támogatja.
-
Hovi
aktív tag
válasz István89 #309 üzenetére
Ez nekem magas. Nagyon magas. Ugye pár hónapja nagy csinnadrattával jött a revo meg a wise. Akkor nem volt hivatalos Gpay app. Most itt a KH, s most sincs. Na most, ez addig ok, míg csak egy kártyát használsz a GPay alatt. De ha többet? Vagy sokkal többet. Az app nélkül azért eléggé idegesítő a kártyák közötti váltás. Ok, fel lehet tenni... de az nem az igazi. Ez így még messze van az IOS wallet feelingtől.
-
István89
tag
válasz bbsofficial #308 üzenetére
Valószínűleg nem holnap. Korábban írták páran itt a fórumon, hogy majd ha jönnek a magyar bankok, de K&H is ezt írja az appról:
Magyarországon nem érhető el dedikált alkalmazás, a Google Pay funkcionalitása a készülékekbe van építve. A kártyadigitalizálást a K&H mobilbank felületén végezheted el, ha pedig alapértelmezett mobiltárcát/kártyát szeretnél beállítani, azt is itt teheted meg.
A Google Pay általános beállítási felületét a következőképpen érheted el készülékeden: „Készülékbeállítások Google Fiókszolgáltatások Google Pay”.
-
bbsofficial
aktív tag
Alkalmazás mikor lesz végre normalisan letölthető?
-
pdr755
tag
Itt is van: [link] . Ollé!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Politika
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Építő/felújító topik
- PlayStation 5
- Projektor topic
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Bestbuy játékok
- Samsung Galaxy Z Fold5 - toldozás-foldozás
- Milyen TV-t vegyek?
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest