Hirdetés

Magyarországon is elérhető a Google Pay

A Mastercard a mai napon bejelentette, hogy kártyakibocsátó partnereivel együttműködve Ausztriában, Bulgáriában, Észtországban, Görögországban, Magyarországon, Lettországban, Litvániában, Hollandiában, Portugáliában és Romániában is elérhetővé teszi a Google Pay szolgáltatást. A Google Pay szolgáltatásra sok felhasználó várt, hiszen a segítségével gyorsan, kényelmesen és biztonságosan valósítható meg a bankkártyák kapcsán ismert érintésmentes fizetés a boltokban, de a szolgáltatás internetes vásárlások lebonyolítására is jó alternatíva.

A szolgáltatás gerincét a Mastercard több kibocsátóval és fintech céggel együttműködve: többek között a Banca Transilvania, a Bunq, a CEC Bank, a Curve, az LHV Pank, a Monese, az N26, a Paynetics, a Revolut, a Swedbank, az Unicredit Bank Romania és a Viva Wallet ügyfelei élhetnek a lehetőséggel. A Google Pay Magyarországon most a Revolut, a Curve, valamint a Monese szolgáltatóknál válik elérhetővé.

[+]

A világjárvány kezdete után az érintésmentes tranzakciók aránya egyébként közel 80 százalékra ugrott Európa-szerte, Magyarországról nincs konkrét adatunk. A fogyasztók kevesebb készpénzt kezdtek használni, a trend várhatóan a járványhelyzet javulása után is így marad. Gauder Milán, a Mastercard európai termék- és innovációs ügyvezető alelnöke megjegyezte: „Az, hogy a fizetési megoldások terén választási lehetőséget és innovatív megoldásokat biztosítunk, fontos része annak a célunknak, hogy jobbá tegyük az emberek mindennapjait. Mivel a higiénia a mostani időszakban sok ember számára kiemelt prioritássá válik, biztosak akarunk lenni abban, hogy továbbra is innovatív megoldásokat kínálunk számukra az érintésmentes fizetések terén. A mai bejelentésünkkel lehetőséget teremtünk számukra, hogy mindig a lehető legkényelmesebb és legbiztonságosabb fizetési módot válasszák. Ennek érdekében pedig örömmel egyesítjük erőinket a Google-al, hogy az általunk kiszolgált emberek számára könnyedséget, gyorsaságot és nyugalmat biztosítsunk."

 

A Google Pay használatához a felsorolt bankok és szolgáltatók ügyfeleinek csak hozzá kell adniuk a használni kívánt Mastercard bankkártyát az okostelefonos alkalmazáshoz, majd ki kell választaniuk a hozzáadás a Google Payhez opciót.

Azóta történt

Előzmények