- Azonnali mobilos kérdések órája
- iPhone topik
- Új design és okosabb AI: megjött a Galaxy S25 készülékcsalád
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Kilenc képet osztott meg idő előtt az iPhone SE-ről a Spigen
- Yettel topik
- Hivatalos videón is karcsú a Find N5
- Milyen okostelefont vegyek?
- Jövő héten érkezik a OnePlus Watch 3
- Honor 200 Pro - mobilportré
Új hozzászólás Aktív témák
-
aradebil2
senior tag
Onnan, hogy odatartottad (mint a bankkártyánál). Szükséges hozzá, hogy feloldva legyen a telefonod (én be is léptem vele előtte a Revolutomba, de nem tudom hogy szükséges-e hozzá. Feltételezem igen, mert így már biometrikus azonosítás is megtörténik, és nem szükséges a PIN-kód sem [a fentebb leírtak alapján])
-
aradebil2
senior tag
Végre ki tudtam ma próbálni, összehasonlítási alapom nincs, de már imádom az NFC-t, tiszta 22. század
-
-
válasz
<Adamsky> #25 üzenetére
Én az Erste-s mobilfizus appal tapasztalom ezt, néha már ott van a terminál tetején a telefonom, de nagyon néha még akkor is bűvészkedni kell.
Barátnőmnek iPhone van, neki is ahogy írtad, elég csak közelítenie már fizetett is.Lehet kipróbálom én is a GPay-t, hátha messzebbről is működik nálam is...
(Galaxy S10) -
<Adamsky>
nagyúr
válasz
MrPetya19 #89 üzenetére
"Igazából a GPay előnye ... "
Maradjunk annyiban, hogy ha GPay vs. Simple, akkor mindkét oldalon vannak előnyök és hátrányok is. Én speciel egyre inkább kezdek leszokni utóbbiról.
Amire az elején használtam az a QR kódos automatás vásárlás, de ezt "kilőtték". Ezen felül természetesen érintésmentes fizetésre, és parkolásra.
Aztán bejött a képbe a Curve és a Revolut, valamint elkezdtem használni a Parkl-t, szóval nálam az Simple egyre kevésbé van használva (még fenn van, de lehet már nem sokáig). -
Nite
őstag
válasz
vampire17 #87 üzenetére
ezt csak azert nem ertem, mert maga az alkalmazas mindig is elerheto volt a "komolyabb" orszagokban... ertem en, hogy ez csak egy keret/kartya management app mert a fizetes maga az egy rendszerszolgaltatas, de az hogy magatol letilt egy nem rendszer szintu, altalam kezzel telepitett app-ot az eleg nonszensz! ettol fuggetlenul kivancsian varom, termesztesen nekem is android 10, legalabbis amig meg nem erkezik a 11 beta S10-re
Paid my dues!
-
vampire17
addikt
Elfog... nekem ma reggelre eltunt. Play aruhazban (google bongoszos linkel megnyitva, mert siman nyilvan nem latszik) tegnap is le volt tiltva, engedelyeztem, ma megint le volt... Sztm Android verziotol fugg, de 9-10 es Androidon letiltja... (Nekem Xiaomi Mi9 SE van, android 10-el)
[ Szerkesztve ]
-
Nite
őstag
nekem eppen most jott a push uzenet ami mar tegnap sokatoknak megerkezett
igaz nem ertem minek, hiszen nekem mar reges regen hozza volt adva a kartya a gpay-hez, de most mar legalabb latom a fiokszolgaltatasok kozott is, amugy persze teljesen haszontalan hiszen ott az app, nyilvan az sem tunt el a keszulekrol :)
#85vampire: ezt a letiltast nagyon varom, hogy vegre lassam en is, fel sem tudom fogni hogy miert tortenik
[ Szerkesztve ]
Paid my dues!
-
aujjobba
addikt
válasz
whatwhatwhat #82 üzenetére
Az ApplePay-t tudom felhozni peldanak erre, gondolom a GPay is hasonloan mukodik.
A sajat banki megoldassal akkor van problema, amikor tobbfele kartyat is hasznalsz, mivel egyszerre csak egy app lehet alapertelmezett. Ha masik kartyaval akarsz fizetni, meg kell nyitnod a hozza tartozo appot.
A masik dolog, hogy nehany nem mukodik offline, vagy peldaul 10 tokent tolt le amikor online, eztan ha offline vagy max tizszer tudsz fizetni.Ezzel szemben az AP (meg gondolom a GP is) ugy mukodik, hogy elinditom a Wallet-et az oramon a bekapcsologomb dupla kattintassal, es valasztok az ala regelt Erste/raiffeisen/revolut/curve/transferwise kartyaim kozul (nyilvan az elso alapertelmezett azt nem kell kulon kivalasztani). Tehat nincs tobbfele app, nem is kell a banki app egyik se hozza. Tovabba teljesen offline mukodik, ugyanugy mintha a sima plasztik kartyat hasznalnad. Harmadik elonye, hogy valojaban akinek fizetek nem is a valodi kartyaszamot latja, hanem egy technikai szamot, ergo biztonsagos is.
Jah es soha nem kell PIN kodot megadnom. Az ora/telefon feloldasa kelloen eros ugyfelazonositasnak szamit.Nyilvan ennek nincs akkora jelentosege, ha kizarolag egy kartyat hasznalsz fizetesre.
[ Szerkesztve ]
-
whatwhatwhat
aktív tag
Nekem a simple is működik stabilan. Az utóbbi egy évben egyetlen egyszer volt egy hiba, ami miatt nem ment. Úja kellett regisztrálni a kártyát(fél perc), és működött tovább. Én ezzel így együtt tudok élni.
Én sem értem, hogy mi a gond azzal, hogy a bankok a saját megoldásukat használják. Persze ha elérhető lenne a bankomnál a google play, akkor lehet hogy azt használnám, de nem érzem különösebb hiányát.
-
törölt tag
A Google Pay-tól kapott levélben van egy letöltési link az GPay alkalmazáshoz ami persze nálunk még nem működik. Gondolom, pár nap és telepíthető lesz.
-
aujjobba
addikt
Curve-vel sikerult ezt valakinek osszehozni?
Honor20 telefonon probaltam, nincs rajta GooglePay app, nem is erheto el a Store-ban.
Curve appot feltettem, de nem talaltam benne opciot a GP-hez hozzaadni a kartyat.
Vegigneztem minden menupontot. -
<Adamsky>
nagyúr
Perpillanat két hátulütőjét látom annak, ha nincs fenn a "dedikált" app.
Az egyik, hogy nem látod a költéseidet. OK-OK, a mögöttes kártya alkalmazásában igen, de csak, ha olyan (pl. Curve, Revolut).
A másik, ha több kártyád van, akkor jó "mélyre" kell menned a beállításokban, ha nem a default kártyát akarod használni. Talán majd az új GPay, az lesz a "tuti". -
<Adamsky>
nagyúr
Egy másik topic-ban már próbáltunk erre rájönni, mert egy Xiaomi telefont használó fórumtárs ugyanígy járt. Akkor derült ki - számomra legalábbis, - hogy bizonyos Android verziótól (talán 9) nem kell maga a GPay app. 10-es Android-tól pedig - ezek szerint - tiltja is a rendszer. Próbáld ki, ugyanúgy fogsz tudni fizetni. Akár törölheted is a GPay-t.
#74 st3v3np3t3r
Szerintem ez a Pay nem nem az a Pay ...
... a Google egyébként is tervez valamilyen hitelkártyát kibocsátani, és ebből a "jóból" gyanítom az almásokat sem akarja kihagyni.[ Szerkesztve ]
-
l.skywalker
titán
válasz
st3v3np3t3r #74 üzenetére
Én évekig iPhone-t használtam Apple Pay-el. Most Androidom van, örültem volna, ha lett volna Apple Pay ide is, de nincs. Ha ezt fordítva élem meg, akkor szerintem nagyon jó, hogy van iPhone-ra Google Pay. Amúgy pedig van olyan ország, ahol nincs Apple Pay, de van G-Pay.
Nem szabad félnem. A félelem az elme gyilkosa. A félelem a kis halál, mely teljes megsemmisüléshez vezet. Szembenézek félelmemmel.
-
petrson
senior tag
Hát, elég fura, tegnap letöltöttem a GPay-t, összekötöttem a Revolut kártyával, fizettem is vele este. Mára a GPay alkalmazás eltűnt, az alkalmazásinfók között pedig "letiltva" szerepel. Ezt hogy?
iPhone 13 / Apple Watch SE 2023 / Xiaomi Pad 6
-
válasz
l.skywalker #66 üzenetére
[ Szerkesztve ]
Honor Magic 6 Pro 5G 512GB//HP Victus 16+Rog Ally RC71L//Korábbi hsz-eim #97246720 név alatt...
-
<Adamsky>
nagyúr
Úgy látom, hogy valakinek ott van az account services között, valakinek nincs. Nagyon úgy tűnik, hogy az elején - amolyan nulladik lépésként - kell, hogy legyen egy külső alkalmazás (ez esetünkben lehet a Curve, a Revolut, de akár egy "okosba" feltett Google Pay is), ami felveszi az első kártyát.
Onnantól kezdve, - ahogy SAPolcs is írja - ott lesz a szolgáltatások között, ahol aztán már kézzel is fel lehet venni kártyát, vagy akár törölni. De az alapértelmezett Google Pay-es kártya is itt állítható át.#71 pollack
"... megjelent az OTP-s kártyám mint fizetési mód ..."
Gondolom, mert korábban vettél vele valamilyen alkalmazást Play!-ben. -
pollack
csendes tag
Nekem OTP-s Mastercardom van, be van regisztrálva a Simple-be és használom is mindennap. Egyébként jól működik bárki bármit mond.
Miután ez a hír megjelent, ránéztem a telefonomon a Google fiókomra, és ott is megjelent az OTP-s kártyám mint fizetési mód a Google Pay-ben. Sony Xperia 10, Android 10. Nem telepítettem külön semmit. Ez hogy lehet? -
MrPetya19
addikt
válasz
alcapone386 #68 üzenetére
Sajnos nem.
,,Az Epöl térképei Kelet-Európában sivatagot mutatnak." Bog
-
alcapone386
őstag
Hát nagyon remélem. Végre értelmet nyerne az nfc az óramban :) Sajnos még appok között nem elérhető az órán, de telóra már felraktam a gpay-t és revoluttal simán összekötötte. (Írtam is a CIB nek, hogy kössék fel a gatyát, mert gáz amit csinálnak....nevetséges, hogy náluk még sehol nem tart a fejlesztés...)
[ Szerkesztve ]
-
besti
csendes tag
Akkor most már Google Wear órával sem kell ilyen permanent proxykkal bűvészkedni?
-
l.skywalker
titán
A natív alkalmazás lehet hogy ezért nem érhető még el:
Google announcing a ‘new Google Pay app’ for Android and iOS tomorrow
Nem szabad félnem. A félelem az elme gyilkosa. A félelem a kis halál, mely teljes megsemmisüléshez vezet. Szembenézek félelmemmel.
-
Atkooo
csendes tag
Gyanús hogy esetleg holnaptól lesz elérhető az alkalmazás hozzá, mert valamivel készülnek Google-ék, gondolom ráncfelvarrás meg új funkciók
YouTube élő közvetítés[ Szerkesztve ]
-
Woltarex
újonc
Én eddig mókoltam a Google Pay-jel hogy működjön, és ahhoz hogy megjelenjen a beállításokban a Google kategória alatt a Google Pay ahhoz legalább egyszer fent kell lennie a GPay app-nak. (Mindegy hogy PlayStore-ból vagy APK-ból) Legalábbis az utóbbi 4 telefonon amit használtam, azon ezt kellett csinálnom. Nem kizárt, hogy Revolutból már a "Kártya hozzáadása GPay-hez" opcióval automatikusan megjelenik, de én eddig így nem próbáltam. (Merthát eddig nem is jelent meg sehol
)
-
törölt tag
Nekem sincs fiókszolgáltatásoknál,sem app de ha bejelentkezek Google fiókomba ott van ahol hozzá tudom adni a bánkártyámat a fizetési módoknál az a gpay.
Az NFC beállításnál meg ki tudom választani a Gpay-t meg van simple majd kipróbálom.
[ Szerkesztve ]
-
MrPetya19
addikt
Végre, de ha jól sejtem akkor órán továbbra se lehet használni majd.
Ja és nekem most jött csak meg az értesítés Revolut-tól.
Ha használom a Simple-t akkor ki tudom választani, hogy melyik legyen az alapértelmezett?,,Az Epöl térképei Kelet-Európában sivatagot mutatnak." Bog
-
-
Sofian
őstag
Ez valid, de a kártya kezeléséhez, eltávolításhoz, beállításokhoz és a hűségkártyák kezeléséhez kell az App.
-
SAPolcs
újonc
NFC nélkül nem fog menni.
[ Szerkesztve ]
-
D1L1ZS
őstag
Tudom buta kérdés, de azért felteszem!
Akkor NFC nélkül akkor ez bukta igaz?
Nothing phone 2(a) 12/256 # Xbox Series X #
-
SAPolcs
újonc
Nem kell telepíteni semmit, a Revolut-ból hozzáadtam a kártyát, két perc múlva fizettem is vele. A kollégám kedvet kapott hozzá, most regisztrált a Revolutba, de már tudott is fizetni a Google Pay-el. 20 perc volt az egész.
-
kmarci25
veterán
Épp ez a lényeg, hogy nem ott adod hozzá a kártyát.
A Revolut vagy a Curve app-ban adod hozzá és utána megjelenik a fiókszolgáltatások között.
Mindkét app jelzett ma push üzenetben, hogy elérhető a gpay, és adjam hozzá a kártyákat. Hogy neked miért nem jelezte, azt nem tudom.[ Szerkesztve ]
"There must be some way out of here" / Said the joker to the thief
-
nfsu17
veterán
-
MikeWazowski
veterán
válasz
SpongyaBob #42 üzenetére
Hát nekem ott nincs ilyen. Android 10.
A legtöbb férfi csak akkor tudja meg, mi a boldogság, amikor megnősül. Csakhogy akkor már késő.
-
l.skywalker
titán
Az olyan oldalakon mint az APK mirror, nem tudod leelenőrizni, hogy került-e bele valami plusz, oda nem illő dolog a program kódjába. Van, volt és lesz rá példa, hogy az APK mirror-ról letöltöt "hivatalos" alkalmazás változata visszaélést segít elő a file-ban elvégzett módosításoknak "köszönhetően".
-
Nite
őstag
válasz
l.skywalker #34 üzenetére
ez nyilvan egyeni preferencia, en mar egy eve ugy hasznalom a gpay-t, hulye lettem volna emiatt lemondani rola
Paid my dues!
-
Nite
őstag
kicsit felrevezeto a cikk, marhara nem erheto (meg) el a playstore-ban, addig meg ugyis targytalan, az egysegsugaru paranoias user nem fogja apkmirrorrol letolteni
Paid my dues!
-
Sofian
őstag
válasz
tha_answer #28 üzenetére
Ezt a könyvelőddel beszéld meg
-
SpongyaBob
veterán
-
joey04
titán
válasz
l.skywalker #29 üzenetére
-
l.skywalker
titán
válasz
tha_answer #28 üzenetére
Én mindent mindig bevallok.
-
tha_answer
őstag
Adozassal hogy allunk?
-
kmarci25
veterán
válasz
<Adamsky> #25 üzenetére
További előny, hogy így már belföldön és külföldön is legálisan használhatsz ilyen fintech-es kártyákat, amiket az előbb említettem.
Mármint ezt úgy érted, hogy a GPay alól legálisan? Mert az, hogy én egy Revolut kártyát használok, az nem lehet illegális.
"There must be some way out of here" / Said the joker to the thief
-
<Adamsky>
nagyúr
válasz
tothmaxy182 #7 üzenetére
Első körben - ha elkezded használni a GPay-t - csak az fog feltűnni, hogy sokkal, de sokkal gyorsabb a fizetés vele, mint a Simple-el. Én február és áprilus között szereztem be a Cure és Revolut kártyáimat, és kb. július óta aktívan használom a GPay-t (eddig csak Curve-ön keresztül hol OTP-s virt. kártyával, hol Revolut-al).
Szóval "atomvillanás" az egész. Közelítesz a telefonnal a terminálhoz, és "bumm". Simple-el ez - nem ritkán - úgy nézett ki, hogy már rajta tartottam a telefont az olvasón vagy 2 másodperce, mire történt valami.
További előny, hogy így már belföldön és külföldön is legálisan használhatsz ilyen fintech-es kártyákat, amiket az előbb említettem.ui: nem személyes tapasztalat, de a megfelelő topic-ban kitárgyaltuk, hogy a GPay-hez nem kell az app. Maga a Pay része a Google Services-nek.
[ Szerkesztve ]
-
-
aradebil2
senior tag
Revolutban már hozzá tudjátok adni a kártyátokat, nekem sincs fent az app, de engedte, délután kipróbálom, hogy működik-e...
-
-
K82
őstag
Ha apkmirror-ról szeded le, akkor sem lesz nagy gond. Legalább egy éve használom így a GPay-t, talán két hónapja viszont el is kezdte rendesen frissíteni a Play Store-ból, szóval az apkmirror is kimarad.
rtitusz: a reggelit, nem a délelőttit.
[ Szerkesztve ]
Pixel / OnePlus Pad / Creative Aurvana Ace 2 / Bose QC Ultra
-
fhunor
csendes tag
Sziasztok! Azt tudja valaki, hogy a play store-ból mikor lehet majd letölteni? Nálam még inaktív
Köszi!
-
TomFace
tag
Samsung órák helyzetén akkor ez mit sem változtat, ha jól sejtem. Vagy van esetleg valami megoldás arra, hogy Gpay-t lehessen rájuk varázsolni?
-
BabMester
senior tag
válasz
tothmaxy182 #7 üzenetére
Ha csak telefonnal akarsz fizetni, semmi.
-
Bdanyy
addikt
válasz
tothmaxy182 #7 üzenetére
pl appon belül egyből fizethetsz kártyaadatok megadása nélkül egy google accounttal
[ Szerkesztve ]
http://href.hu/x/frwq http://www.n95.hu Nokia N95-ös és egyéb S60 telefonos információs oldal http://febazo.hq.hu/ I8910 HD : http://href.hu/x/f1zt
-
Stard72
tag
válasz
tothmaxy182 #7 üzenetére
ez működik :-D
-
tothmaxy182
őstag
Nem értek hozzá, valaki elmagyarázná, miért jobb ez egy OTP-s ügyfélnek, mint a Simple Pay?
Van valami előnye?Minden szavam magánvélemény!
-
rtitusz
őstag
válasz
st3v3np3t3r #4 üzenetére
Persze, ezt tudom... Van előnye az Apple zárt és strikt szabályok közé szorított rendszerének.
-
battag
aktív tag
Play Store-ban még mindig nem elérhető...
-
-
rtitusz
őstag
Már csak a hazai bankoknak kéne elengedni a saját alkalmazásuk kényszerítését androidon, hogy használhassuk a GPay-t mobilfizetésre.
Ahogy az ApplePay kb mindenhol elérhető már itthon.
-
tomp
félisten
Na akkor kedves hazai bankok! Ideje megmozdulni...
Kíváncsi vagyok Sanyika mikor hozza be nekünk is ha már az ukránoknál elérhető... -
jUUh
addikt
Ideje volt!
Samsung Galaxy S23+
Új hozzászólás Aktív témák
ma Hazánkban most a Revolut, a Curve, illetve a Monese szolgáltatóknál válik elérhetővé a régóta várt fizetési megoldás.
- Router gondok
- Nyaralás topik
- A gyári kábelek fontosságára hívják fel a figyelmet az új GeForce-ok gyártói
- Azonnali mobilos kérdések órája
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- iPhone topik
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Politika
- Trollok komolyan
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- További aktív témák...
- Dell R630: 2x Intel Xeon E5-2680 v3 (24/48mag) 64GB - 1,5TB DDR4 ECC, 8x SFF, H730 1GB, ÁFÁs
- Harisnyázott tápkábel hosszabbító / moduláris kábel / vezeték - egyedi - modding - cablemod
- ASUS TUF Gaming 1200W Moduláris Tápegység PCIE 5 ATX 3 2x 12VHPWR
- Asus Rog Thor 850W Platinum OLED RGB Moduláris Tápegység
- PNY Quadro RTX A5000 24GB GDDR6 384bit
Állásajánlatok
Cég: Marketing Budget
Város: Budapest