Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• Cathfaern

nagyúr

válasz moonman #74 üzenetére

Fájlokkal én azért szórakozok, mert az esetek 99%-ban ha én képernyőmentést csinálok, azt utána feltöltöm valahova, vagy átküldöm valakinek.
    És igen, igazad van, windows alatt is lehet pontosan olyan egyszerű, mint OSX alatt... de: alapból nem olyan, átlaguser ha odaül, nem fog eszébe jutni, hogy a desktopra mentse, nem fog eszébe jutni, hogy akár csak beilleszthetné valahova mentés nélkül, stb. Szóval én nem vitatom, hogy Windows alatt mindennél meg lehet oldani, hogy olyan legyen, mint OSX alatt, csak az a gond, hogy Win esetén ezek többségét megoldani kell, OSX meg tálcán kínálja fel. Átlagfelhasználónak eszébe se fog jutni, hogy keresse ezeket, de adott esetben a "poweruserek" is örömmel veszik, ha a kezük alá rakják a dolgokat.

"egy HD2 pl. ugyanolyan gyorsan tölt be bizonyos programokat meg fordítja el a képernyőt, csak iPhone-on "várni" kell a grafikus átmenetekre, míg WM addig eléd dobja a pörgettyűt és utána minden animáció nélkül bevágódik az ablak."

Igen, pontosan erről beszélek. Ahogy írtam is, objektív szempontból nincs különbség, de szubjektív szempontból az emberek 90%-a jobbnak érzi az animációt. Te a 10%-ban vagy.

Laurent73:
    Win98 (esetleg XP) óta láttál Windowst? Mert amit leírsz, az arra igaz, Vista óta egyáltalán nem így van. Mondjuk adatvesztésem sose volt, hardverhiba nélküli kékhalálom se... Win95 óta használok Windowst.
    Szerk: lassan írok, látom használtál Vista-t is. Akkor tényleg nem értem miért írod ezeket.

• Cathfaern

nagyúr

válasz moonman #23 üzenetére

Alapvetően W7 párti vagyok, de:
    "kiteszed a snipping tool-t a tálcára, vagy adsz neki tetszőleges billentyűparancsot"
    Tehát elindítom snipping toolt (1. katt), kijelölöm a területet (2. katt), rányomok save-re (3. katt), (pictures mappába mentek, amit alapból bead, szóval csak) rányomok a mentésre (4. katt). Nyitok egy fájlböngészőt (5. katt), elmegyek a pictures mappába (6. katt), majd áthúzom a képet oda ahova szeretném (7. katt).

VS.

Command-Shift-4 (1. katt), kijelölöm a területet (2. katt), az asztalról oda húzom ahova szeretném (3. katt)

"kiteszed a beépített Sticky Notes-t vagy választasz egyet a százféle note gadget közül, majd nyomsz egy Win+D-t, jegyzetelsz"
    Nálam Win+D-re az asztal jön elő, a sticky notes is eltűnik az összes ablakkal együtt. Magyarul elő kell külön szednem (tudom, 1 katt, de...). Ráadásul így vagy mindig elől van (foglalja a helyet), vagy külön le kell küldeni.

"az esetek zömében valami Flash tartalom akasztja ki a Safarit"
    magam is meglepődve tapasztalom, hogy kb. egy éve nem láttam a gépemen IE fagyást, Flash-től sem.

Viszont erről nem az Apple tehet. Persze ettől függetlenül itt a Win nyerésre áll.

"sokszor hallom ezt, úgyhogy valaki végre elmagyarázhatná, mit jelent a "döcögősebb", mert esküszöm, fogalmam sincs, milyen az."
    Ez kérlek szépen a júzerikszpíriensz. Hasonló a helyzet, mint Chrome és IE témakörben. Chrome-ban ha egy linket új tabon nyitsz meg, akkor ahogy rányomsz, rögtön átvált az új tabra, igaz egy fél secig csak fehér oldal van, utána tölti be. IE esetén rányomsz, akkor elkezdi a háttérben tölteni az oldalt (fél secig), majd utána vált át az új tabra. Ugyanúgy fél sec mindkét esetben, csak előbbinél a user azt érzi, hogy amint ő "rendelkezett", a rendszer azonnal reagált. Konkrétan nem tudom (mivel sajnos nincs Macem), hogy ott mitől másabb, de hasonlót tudok elképzelni oda is (talán bizonyos animációk meg ilyesmik vannak jobban eltalálva).

Új hozzászólás Aktív témák