- Xiaomi 14 - párátlanul jó lehetne
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Samsung Galaxy A36 5G - a középső testvér
- Motorola Razr 60 Ultra - ez a kagyló könnyen megfő
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Google Pixel topik
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- iPhone topik
- Sokat fejlődött a Tecno belépő ajánlata
- Beszántaná a marketingért felelős részlegét az Intel
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Kevesebb dolgozó kell az Amazonnak, AI veszi át a rutinfeladatokat
- Humanoid robotokat visz az AI-szervergyárba az NVIDIA és a Foxconn
- Nehéz helyzetben az SMIC, régebbi chipet használ az új Huawei laptop
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
válasz
ubyegon2 #744 üzenetére
Nemsokára úgyis törlöm a regemet, és újoncként fogok "reinkarnálódni". A helyi istenek szerint ez az egyetlen módja annak, hogy ne kelljen a nevem alatt azt látni, hogy "Jómunkásember". Lesz..om az itteni rangrendszert. A "félisten" -t jópofának tartom, de ha "újonc" leszek, az sem zavar. Viszont, én még abban a másik rendszerben cseperedtem fel, és talán ezért irritál ez a "Jómunkásember" kifejezés. Úgyhogy az biztosan nem leszek.
-
törölt tag
válasz
ubyegon2 #740 üzenetére
Jó, jó, érzem én a "kritika" jogosságát. Ugatok vmiről, de írni nem akarok róla. Vágom. Csak az a baj, hogy nem vagyok az a "bemutatós fajta". Pedig, a Vorke V1 (amin a Win10/Puppy/Remix OS fut) is érne egy írást. Csak, akkor "motorként" kéne funkcionálnom, amivel emberileg még elbírnék, de a melóm miatt (nemzetközi kamionozásból élek) rapszodikus a jelenlétem. Most épp Köln alatt, egy full 4G -s helyen sikerült megállnom, de van, hogy napokig nincs időm, vagy netem. De, írok még egyszer S-Kaminak, és ha nem reagál pozitívan, akkor megpróbálkozom egy bemutatóval.
-
törölt tag
válasz
ubyegon2 #735 üzenetére
Puppy -t telepíteni sztem teljesen értelmetlen lenne. Alap működése az, hogy boot -nál betöltődik a RAM -ba, és onnan fut. Ezért gyors. A mentéseit, adatváltozásait egy sfs kiterjesztésű konténerfájlba menti, és kiírja bármilyen adathordozóra (akár írható CD -re is). Következő boot -nál ezt betölti (ha akarod). A lényeg az, hogy Te határozod meg, hogy mit, és honnan töltsön be. Betöltheti csak az alap OS -t, vagy bármelyik mentésedet is. (ekkor a boot adathordozó eltávolítható). Meglepődtem, amikor laposon közölte, hogy érzi az akku módot, és van itt ez a merevlemez nevű, fölösleges fogyasztó. Akarom, hogy leállítsa, mert neki nincs rá szüksége?
Mentésbe írt programot berakhatsz az alap OS -be, és fordítva is. SFS -t lehet futó OS alatt is csatolni (ha jól emlékszem, akkor hatot).Tehát, pl. egy nagy kiterjedésű programot (pl. Libre Office) kiírsz SFS -ként, és csak akkor csatolod, ha épp szükséged van rá. A Puppy a legrugalmasabb OS, amivel eddig találkoztam. Ez a honi kutyaház. -
törölt tag
válasz
ubyegon2 #731 üzenetére
Sztem ez annak is köszönhető, hogy rossz a cím, és a különböző hardvereken futtatás bemutatása is elmaradt. Ubuntu a mindennapokban lenne a helyes cím, mert az Ubuntu az Linux, viszont a Linux az nem Ubuntu. Nálam, Puppy -n teljesen más a megjelenés, "telepítés" (mert a Puppy -t nem kell klasszikus értelemben véve telepíteni), működés.
Akit pedig konkrétan az Ubuntu érdekel, annak ott az Ubuntu topik.
Aztán ott van a hardver is. Említi ugyan a Surface Pro 2 -t, de egy sor sincs az érintés, vagy a forgatás lekezeléséről, vagy a wacom funkciókról. Pedig, egy ilyen vason sztem ezek elég "mindennapos" szituk. Minek venne vki X86 tabot, ha ezeket nem akarná használni? -
-
totron
addikt
válasz
ubyegon2 #597 üzenetére
Egyébként elég sokan nagyon figyelmetlenül használják fel a kapott segítő infókat és utána meg nyekeregnek! Ha meg rádörrensz, hogy a fenéért nem olvasod/értelmezed, amit írtak, akkor meg nem vagyunk segítőkészek....
Többek között erre tanít a linux mélyerdei kacifántos logikáinak tengere. Az első időkben még makacskodik az egó, de hát nem én irányítok!, nem azt csinálja, amit akarok, majd jön a ja, bocs, jogos, csak el kellett volna olvasni a hibaüzenetet, nem pedig átfutni.
-
tibor72
tag
válasz
ubyegon2 #603 üzenetére
Nem a nem tudás szégyenéről szólt az amit leírtam a hozzászólásaimban, de ha szelektíven olvasol/értelmezel, és emelsz ki részeket az egészből, azt hozol ki belőle amit csak akarsz, így tök mind1 mit írok. És igen, ez az az hihetetlen arrogancia amit képviselsz, veti vissza mindazt, amit annyira támogatsz, használsz, és biztatsz másokat is a használatára. Tipikus Linux fan stílus, ami tízen évvel ezelőtt is megvolt, és meg is lesz ......azon az alacsony százalékos desktop használaton is el kellene gondolkodni, hogy ezzel a stílussal mennyit teszel hozzá, mert javára biztos nem válik. Az aláírásod igazol mindent.
-
tibor72
tag
válasz
ubyegon2 #586 üzenetére
Valamit kellemetlenül "elnéztél" kb.: szezont a fazonnal, valamint, nem linuxos topikban fogja azt leírni a "szerencsétlen" mert pikk-pakk szétkapnák, azért ennyit kilehet bárkiből nézni aki panaszkodni óhajt, hogy azt máshol teszi meg...
King Unique: a 8.1 -től van win2go amihez nem kell, hogy enterprise kiadás legyen.
-
Perdedor
tag
válasz
ubyegon2 #586 üzenetére
Saját tapasztalatom:
Mezei júzer le akarta cserélni a W7-et. De mit ajánlok neki helyette?
"Próbáld ki a Mint-et. Amire neked kell arra az is tökéletesen elég (Core2Duo-s laptopra)."
Pár nap múlva:
"A Linux egy szar mert feltelepítettem a régi asztal gépemre (1,7GHZ Celeron P4 korszak) és akad, bezzeg az XP simán megy rajta."
Nem zavarta hogy a kettő között van cca 15 év
Nem baj, neki a W10 kellett mert milyen csilivili -
törölt tag
válasz
ubyegon2 #586 üzenetére
Nem értem, hogy mi indokolna ilyen korlátozást live módban, de biztosan nem az, hogy Linux. A Puppy alapértelmezett működése a live mód, klasszikus értelemben egyáltalán nem igényel telepítést. Számtalanszor csatlakoztam vele wpa2 -t használó hálózatokhoz, és ez eddig még nem okozott neki problémát.
-
hunluki
senior tag
válasz
ubyegon2 #445 üzenetére
Manjaro nagyon ott van a szeren, én most migráltam át 2 itthoni gépet rá és eddig arcom leesik hogy mennyire össze van rakva, nem csoda hogy "trending" a dolog.
Személy szerint elég régóta legyeskedek linux körökben, anno még sulinet expressz (már ez is retro) alkalmával kaptam egy csodálatos 2,4-es celeron gépet ami az éppen aktuális suse verzióval szállították, persze ezt úgy ahogy van jó szokás szerint formatcé XP fel kombóval honoráltam (mint ahogy kb mindenki akkortájt). Aztán rángatott a kíváncsiság, visszatettem dual bootba, utána nézegettem uhu linuxot, majd jöttek az ubuntuk (7.04 volt az első). Ez addig fajult hogy 8.04-es ubuntu main OS lett a gépemen, mert nem tetszett a vista gondolata, és ha erre megy a windows akkor én megyek arra alapon ráálltam a dologra. Középsulis voltam ekkortájt, egyetlen játék amibe beleöltem minden pillanatomat a wow volt, de az szépen ment wine-al, szóval nem éreztem nagyon a windows hiányát. Ellenben rengeteg VHS-t digitalizáltam be és írtam ki DVD-re, magnókazettát cd-re/mp3-ba, mindezt ubuntu alatt. Először picit macerás volt megtalálni a programokat, de amint összeállt a kép hogy mi hol merre meddig mivel akkor már pörgött a rendszer, imádtam.
Azóta rengeteg víz lefojt a Dunán, az elmúlt pár évben a mintnél kötöttem ki, most pedig a manjaro az új szerelem.
Hozzáteszem W7-en dolgozom (céges lapos), W10-en játszom, OSX (hackintosh, és igen még csak osx nem macos mert el cap maradt) alatt vagdosok videót, de a lehető legtöbb dologra igyekszem linux alatt megoldást találni. Ugyanazon a gépen érzem a 3 rendszer közül hogy manjaro torony magasan a leggyorsabb, tárolókban (aur-al együtt) félelmetes hogy tényleg minden megvan. Steam nem rossz, 130 játékomból 74 elérhető linuxra is, egész jó arány, bár lehetne jobb is
A másik gép az itthoni imádott atom N455 netbook médiacenterem ami eddig szintén mint-en volt, de felbuzdulva a főgépem manjaro tempóján rápróbáltam és nem bántam meg. Tempóban megeszi vacsira a mintet, boot idő kb fele, az egész felület sokkal reszponzívabb (van ilyen szó?
). Under the hood is voltak változások, mint 32 bites volt, manjaro 64, illetve mate is cserélve lett xfce-re.
Kicsit hogy témához is hozzászóljak: Rengeteg környékemen lévő gépre tettem már linuxot, ezek főleg olyan gépek amiket a szülők "megörököltek" a gyerekektől akiket beszippantott a tablet/okosteló korszak. Van itt P4-től kezdve i5-ig mindenféle, 1-2-4 giga ramokkal és előtte többnyire warezolt XP-vel vagy W7/10-el. Én főleg a mint cinnamont szórtam eddig mert eléggé felhasználóbarát kinézete van, gyengébb gépeken máté javított picit a tempón. A lényeg hogy chrome legyen, skype legyen, VLC legyen, meg...transmission/qbittorrent se árt ha van. Ezzel az igények nagy része le van fedve, akinek ennél többre van szüksége az használjon igényeinek megfelelő rendszert és kész.
-
Vladi
nagyúr
válasz
ubyegon2 #432 üzenetére
5 perc alatt löktrem össze. De látom tele van a csapat konstruktivitással. A fika az bezzeg megy. ezjuzsöl.
(#433) Dave™:
Akkor objektivizálni kell. Könnyen megtalálható, mondjuk elindítod a csomagkezelőt és rákeresel. neheze meg ha semmilyen doksiban nincs leírva, csak valami fórum mélyén elrejtve.
(#435) Syl:
Mostmia zajaj?Szerintem az lenne a poén, ha lennénk modnjuk 10-en xy dsiztrót régen használók és a dw top 10-ből sorsolnánk egymásnak.
-
törölt tag
válasz
ubyegon2 #426 üzenetére
Az XP Puppy nem egy lightos pupplet. Egyszer szó szerint kukáztam egy ősrégi laptopot, amiben 168MB RAM volt. Találtam egy 30MB körüli Puppletet és símán futott rajta. Egyébként pont a minap olvastam, hogy van 24MB -os disztró is, GUI -val. ARM Rockchipes kütyüre egy srác faragott olyan disztrót, ami tok-vonó befért a 32MB -os recoverybe. Android alól a reboot recovery paranccsal indult a Linux, és nem kellett hozzá külön meghajtó.
-
vipisti
tag
válasz
ubyegon2 #417 üzenetére
Önellentmondást érzek:
"biztosan már oviban is ablak volt a jelük"
vs
"azt mondta, hogy ezt ugyanúgy tudja használni, mint a Win7-et"
Nem épp az a lényeg, hogyan nagyon sokan nem is tudnak az alternatíváról? Mert mondjuk nem érdekli őket az operációs rendszer létezése sem? Szerintem nem kéne róluk kézlegyintéssel lemondani. (Bár az igaz, hogy ők nem a PH-t olvasgatva fognak Linuxra váltani!)
-
Apollyon
Korrektor
válasz
ubyegon2 #409 üzenetére
Szerintem a win usereket egyáltalán nem kellene "átcsábítani", használják csak azt amit eddig, szíve joguk, hogy winfanok legyenek, nincs ezzel baj. Ha átjön magától az rendben van.
Másrészt egyik flame sem gázosabb a másiknál. Mindegyiket kerülni kellHa pedig kulturáltan elvitatkozunk a de-k és wm-ek használatáról szerintem teljesen rendben van. De korábban már kifejtettem a véleményemet a de-kkel kapcsolatban (még ha nem is konkretizáltam pontosan a dolgot).
-
Dave™
nagyúr
válasz
ubyegon2 #384 üzenetére
Szerintem meg simán lenne értelme egy hasonlónak mindenki részéről, aki napi szinten Linuxot használ. Lenne 5-10 különböző saját rendszerbemutató gyakorlati használati példával (hogyan teljesít a mindennapokban), biztosan sokak fejében eloszlatna pár kételyt. Jó lenne Mint, Arch, Manjaro stb. meg olyan is aki esetleg játszik, fejleszt stb.
A másikhoz: én egy minimálisat tanultam, de ha abból kellene főzni akkor nagyon el lennék veszve. A kíváncsiság meg az érdeklődés sokkal többet ér, lásd a saját példád is, aki autodidakta módon tanultad (ahogy én is ezt a részét).
CPT.Pirk Mindenképpen! Tök jó lenne látni belakott rendszereket meg felhasználói szokásokat, sokat lehetne keresztbe is profitálni meg a kívülállók is könnyebben kedvet kapnak ha látják, hogy így is lehet.
-
Dave™
nagyúr
válasz
ubyegon2 #377 üzenetére
Miért nem? Nálam többet tudsz az biztos (én csak felhasználói szemszögből írok). Ha nincs időd/kedved az oké, de azt nem hiszem, hogy ne lennél kompetens a témában. Ott legalább burkoltan ekézhetnéd is a Unity-t (vicc volt
) Legjobb tudomásom szerint neked is kizárólagos rendszere(i)d a kül. disztribúciók, tehát elég releváns tapasztalatod van hogyan lehet függetlenedni a Windowstól. Igazából az lenne a legjobb/legproduktívabb, ha többen tudnánk írni, mindenki saját szemszögből, hogy milyen disztribúción, milyen programokkal hogyan használja a rendszerét, illetve miért részesíti azt előnyben. Sokkal többet ér, mint egy száraz technikai leírás egy disztribúcióról vagy hasonlóról.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Medence topik
- Xiaomi 14 - párátlanul jó lehetne
- PlayStation 5
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Azonnali fáradt gőzös kérdések órája
- Samsung Galaxy A36 5G - a középső testvér
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Vezetékes FÜLhallgatók
- Autós topik
- Motorola Razr 60 Ultra - ez a kagyló könnyen megfő
- További aktív témák...
- Fuji X-S20 2.5 év gari + 18-120 f4 + 33 f1.4 + 25 f1.8
- Inspiron 5406 2-in-1 14" FHD IPS érintő i5-1135G7 16GB 512GB NVMe magyar vbill ujjolv aktív toll gar
- Eladó ASUS TUF F15 Gaming laptop i7-11800H RTX 3050 Ti 32GB 1.5TB SSD
- (50db) 250GB SATA Bazár (Samsung, Kingston, Crucial, Sandisk stb.)
- Lenovo LOQ 15APH8 15.6" FHD IPS Ryzen 7 7840HS RTX 4060 16GB 512GB NVMe magyar vbill gar
- Használt Intel procik - Core 2 - Dual Core
- Apple iPhone 13 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- LG 27GR95UM - 27" MiniLED - UHD 4K - 160Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium PRO - HDR 1000
- AKCIÓ - 122 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 7 7745HX, RTX 4070 (48 hónap garancia!)
- AKCIÓ! ASUS B650M R5 7600X 64GB DDR5 1TB SSD RTX 3080Ti 12GB Be Quiet! Pure Base 500FX ASUS 1000W
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged