- Kisebb méretben is elérhető a OnePlus Watch 3
- Belépő táblagépet is villantott a OnePlus
- Változó design, tekerhető lünetta: megjött a Galaxy Watch8 és a Classic
- Teljes külső kijelzővel hódítana a Flip7, ami kapott egy kistestvért is
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- iPhone topik
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Kiszivárgott a Pixel 10 Pro
- Változó design, tekerhető lünetta: megjött a Galaxy Watch8 és a Classic
- Mobil flották
- Teljes külső kijelzővel hódítana a Flip7, ami kapott egy kistestvért is
- Feljutott a G96 a Moto széria csúcsára
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- Azonnali navigációs kérdések órája
Új hozzászólás Aktív témák
-
Igazad van, én mégis a nemzetközi kamionozás alatt használt Puppyról akarnék itt olvasni, mert az is mindennnapos felhasználással kapcsolatos!
Csak kamionosok mindennapjait érinti, de ha már 3D tervezéssel foglalkozók mindennapjait is ide írjuk be, akkor minden mindennapos gyakorlatilag.
Az a jó ebben, hogy aki ilyen spéci 3D-s meg hasonló programokat használ, az totál tisztában van azzal, hogy milyen oprendszeren fut csak az adott program, aki meg nem tudja, az nem is akar ilyet használni az oprendszerén.
Próbáljuk újra értelmezni a cikk címét, Ubuntu a mindennapokban.
Nem egyszerű, hogy miről szól?
De.
-
válasz
#79335424 #749 üzenetére
Nekem már ez a része nagyon kimaradt, mert win7-tel csuktam be az ablakokat, de annyira tetszene, ha az OS kommunikálna a saját kedvére és én fizetnék érte!
Persze érthető, a mi
pénzünkből
még jobb OS-t akar nekünkfejleszteni
, amit majdismét eladhat
nekünk!Korrekt. Hiszen mindent értünk csinál.
-
Biztosan nem a legmegfelelőbb topikban kérek segítséget, de ide már írtam párszor és tetszett a hozzáállásotok...
Miért nem az Ubuntu topikba írod a kérdésed, talán ott jóval többen vannak és később is ott lesznek a válaszok, ha valakinek szüksége lenne rá. Akár ár is kereshetsz addig, hátha már le lett írva párszor a megoldás.
-
válasz
#79335424 #743 üzenetére
Azt azért gondoltam, hogy nem kamionból szedted össze a félisten-t! De nem tudtam kihagyni, bocsi
Amúgy én a 736-os hsz-ből elég sok mindent megtudtam a Puppyról, többet, mint az eddigi olvasmányaim alapján!
Az Ubunturól például nem tudtam meg többet a cikk alapján.
(ez persze nem a cikkírót minősíti)
A sors fintora, hogy a cikk után pár nappal ki is végezték a fő DE-t.
-
válasz
#79335424 #741 üzenetére
Nem kritika volt részemről, fura is lenne, mivel én sem írok semmiről, igaz a Mintről vannak jó irások szerencsére!
Inkább szelíd rábeszélésnek szántam, amit írtam, de teljesen érthetőek a technikai nehézségeid is emellett!
Migránsbusz vezetése mellett nem lehetett egyszerű a félisten rangig eljutni!Hátha valamit összehoztok S-kamival mégis!
-
válasz
#79335424 #738 üzenetére
Ahogy látom, azért a majd egy év alatt eléggé belaktad a Puppy-t és egy saját topik inditásához egy indító ismertetővel kezdve szerintem már bőven elég lenne.
Ahogy az előző hsz-ben leírod röviden, mi is a Puppy és hogyan használható, szerintem a cikkednek lenne olyan olvasója, aki rákattanna a Puppy lehetőségeire, úgy látom elég hasznos és sokoldalú kis disztró ez.Ez a memóriából futtatás és a perzisztens pendrive-os lehetőségek bővebb leírása kifejezetten hasznos lenne és ez esetben talán még érthetőbb is, ha nem egy profi írja le, hanem egy lelkes amatőr, aki már jó ideje használja.
Nézd meg ezt vagy a másik Ubuntus cikkét a szerzőnek vagy akár Syl Képregényét, pont ők tudnak kezdőknek is érthető leírásokat csinálni könyen! A guruk írásaiban sok esetben elvesznek a totál kezdők, azok annak valók, akik már kicsit ismerik a rendszer működését.
-
válasz
#79335424 #734 üzenetére
Ubuntu a mindennapokban lenne a helyes cím, mert az Ubuntu az Linux, viszont a Linux az nem Ubuntu.
Én is ezzel kezdtem itt az első hsz-emet, de nem nagyon értem el a célomat, igaz ha én Ubuntu ügyben bármit is mondok, azt támadásként értékelik. Pedig kifejezőbb címmel szerintem is többekhez elérne, így kissé félrevezető, de ez a cikkíró döntése, akármi is lehetne a címe, bár címlapos írásnál szerintem, ha hozzáértő a korrektor, akkor javasolta volna, hogy a cím harmonizáljon a tartalommal.
Nálam, Puppy -n teljesen más a megjelenés, "telepítés"
Sok nem Ubuntu disztrónál teljesen más a telepítés metodikája egyébként, ezt a Kezdő topikból elég jól le lehet szűrni.
Írsz majd cikket a Puppy telepítésről?
-
válasz
#79335424 #730 üzenetére
Telemetria!
Az a Formula One-ban jól szuperál, csak hát drága dolog. A Winx is megfizetteti az emberrel többszörösen az árát!
A tesóm is azért használ wint, mert profi 3D-s dolgokkal dolgozik, de amúgy Linuxot használna, mert ismeri a kettő között a különbséget. Aki nem látja be, mire sokkal jobb a Linux, az csak használjon Wint. Megnézném, hány embernek lenne jó akkor a Linux, ha nem lehetne lopni az oprendszert! Az adna jó képet a statisztikáról! Jönnek itt a 2,x %-kal a winesek, ugyan már....lopott holmival ne dicsekedjünk már!
xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx OFF
Látom a topik egész jól elúszogat ugyanazon a megrekedt szinten, pedig nem erről kéne szólnia, hanem az új érdeklődőkről, de mindig ez van. Amiről a cikk szól, az pedig elég jól körülhatárolható!
-
Értem. Akkor ez is fapados:
Tegnap kapcsoltam be ezt a funkciót, akkor még külön ablakban jött a terminal, most már azonos ablakban is, változtatható méretben, gondolom reboot hiányzott a normál működéséhez.
Nem versenyeztetni akarom a két fájlkezelőt, csak hátha valaki nem ismerné a Nemo-t.
Rajtad kívül gondoltam, mert te láthatólag nem ismered!
-
-
-
Majd egyszer nézz be a Linux kezdőknek topikba és meg fogsz lepődni, mennyien beírják a gondjaikat, bármennyire lámának tűnnek is, az a topik épp kezdők miatt van, ebbe meg az abszolút kezdő is beletartozik!
Miért is kéne szégyellni, ha valamihez totál nem értek?
Azt se bánnám, ha nem irnál ide olyan feltételezéseket, ami teljesen légbőlkapott, mert olvashatják akár most kedvet kapók is és ezzel csak félrevezeted őket.
fogja azt leírni a "szerencsétlen" mert pikk-pakk szétkapnák
Írd már meg, akár nekem privátban is, ha a Kezdő topikban ilyet tapasztaltál! Előre is köszönöm!
-
válasz
#79335424 #590 üzenetére
Nem gondoltam én konkrét korlátozásra, de azt nyilvánvalóan látnunk kéne, hogy a desktop Linuxok live módja nem azt a célt szolgálja, mint az általad is használt Puppy.
Nekem is van ilyen Snowden-féle live usb-m itthon, az live-ra van kihegyezve, nem is fogom telepíteni soha, de sok esetben fenn van például a live-on a gparted mondjuk és nem lesz fenn telepítve, okát sejtjük, mivel kezdőknek is szóló desktop Linuxról van szó. Azt én is nehezem tudom elképzelni, hogy a netes eléréshez szükséges driverek ne lennének meg live módban, ahogy részben ezt King Unique ft is kifejtette.
A fórumtárs által való hebrencs módú megítélésről már sok szó esett itt is, szerinte emiatt mondják, hogy szar a Linux, szerintem más a helyzet, de erre részben már utaltam, viszont most nem fejtegetem tovább, mert néha olyan hosszú szofisztikáltan leírni a véleményemet az 1 bit humán módban történő használatáról!
Nem kifejezetten desktop célra készült Linuxokkal már nekem is volt gondom, például a Wheezyvel anno egy-két hetes kezdőként, még a hálókártyát sem ismerte fel! Szerinted mennyire volt könnyű működő rendszert csinálni így belőle!? Ha én akkor meg tudtam csinálni, akkor egy desktop Linux nem okozhat gondot senki emberfiának!
(#591) Perdedor
Egyébként elég sokan nagyon figyelmetlenül használják fel a kapott segítő infókat és utána meg nyekeregnek! Ha meg rádörrensz, hogy a fenéért nem olvasod/értelmezed, amit írtak, akkor meg nem vagyunk segítőkészek....
-
Ugye jól értettem, hogy live módban nem kezel valamit a Mint!?
Szerinted a live mód mire való egyébként?
Próbáltad megtudni vagy csak rámondtad, hogy szar? Gratulálok!Mi lenne, ha kipróbálnád inkább a legújabb wint live módban?
No ezért is írja az "egyszeri" user, hogy "szar a linux" mikor már kérdezni sem mer
Ilyet mezei home user nem ír,még, ha tízen biztatják se, mert gondolkodik, ilyet az ír, aki nem gondolkodik...!
-
Nem csak ízlésről van szó egyébként, részemről inkább használhatóságról/felhasználóbarátságról, de erről még nem sikerült meggyőznöm az Unitysokat.
Persze az előzményeket nem ismered, pedig vannak bőven, emiatt van az, hogy inkább jó előre rám lőnek egy sorozatot, hátha akkor kussolok, de most kifogtam a szelet a vitorlájukból, mert nem bántom a Unityt!
Itt most a Win helyett került bemutatásra, így aztán inkább megbarátkoznék 100 Unityval, mint egy Winnel, akkor meg miért bántanám.
Abban persze igazuk van Ubuntus harcostársaimnak, hogy a Cinnamon nagyon hasonlít a Winre, de nekem tulajdonképpen nem a Win 7 kinézetével volt bajom. Unity kinézetével sincs bajom, egyszerűen a Cinnamont szoktam meg, most meg a KDE-t is szokogatom, persze az is nagyon hasonlít a Winre.
Egy szó, mint száz, desktop Linux bármilyen felülettel, Windows helyett! Ha már használhatóságról esett szó.
-
válasz
#79335424 #437 üzenetére
Az XP Puppy nem egy lightos pupplet.
Bocs, felületes voltam, most már rémlik, hogy mi ez. Olyasmi lehet, mint amit sd card-ra lehet tenni, egyszer olvastam cnc gépekről, azokra is hasonlókat raknak.
Ez a XP Puppy is egyszerűen zseniális, ekkora méretű és gui-val használható.
-
Most valóban mindig csak az jut eszedbe mindenről, hogy valaki csúnyát mond a Unityről?
Szerintem rakd be az aláírásodba, hogy
'rohadjon meg mindenki, aki utálja az Unityt'
Senki nem bántotta egyébként az egész cikk megjelenése óta, itt legalábbis nem, azért meg külön én kérek elnézést, ha nem teszi hozzá mindenki a hsz-e végén, hogy milyen csodaszuper és zseniális ez az Unity!
Külön gratula a tvíkes hsz-edhez!
-
Nem baj az, ha szubjektív egyébként, nehéz is lenne másként elképzelni. Valami olyasmi lenne ez is, mint ami itt a PH/MA-n a mobiltelefonos bemutatóknál a cikk végén az értékelés, bár a mi esetünkben sokan csak egy disztrót ill. DE-t ismernek eléggé.
Ha a hw elemek be vannak mutatva, akkor ahhoz már lehet viszonyítani és következtetni is arra, hogy más hw elemekkel esetleg nem lesz pont olyan problémamentes a telepítés vagy a mindennapi használat.
-
egységes szempontsor
Teljesen egyértelmű és az is, hogy egy ilyet nyilvánvalóan a
nagy öregek
fognak összedobni, bár ezt az értékelést nehezen tartom kivitelezhetőnek vagy félreértelek szokás szerint.Ha az írás szerzője értékel, az ugye.....végül is legyen, kezdem is az értékelést (írás majd később)
A Linux Mint a legnagyszerűbb disztró, amit használhatunk, a Cinnamon kezelő felülettel pedig egyszerűen a bitek kánaánjába csöppenünk!
így-e!
(#429) Dave™
Az írás felépítési vázának lefektetése viszont okos ötlet! Egy ilyen metodika alapján készült összehasonlítás az olvasónak is jó.
-
válasz
#79335424 #423 üzenetére
Amikor ráeszméltem, hogy abban a laptopban gyakorlatilag a lehető legkevesebb fizikai memória van, próbáltam a light verziók irányába indulni, ezt az XP Puppyt nem is tudtam, hogy van egyébként, de egyetlen iso-ról tudtam bootoltatni és az a Mint XFCE volt. Meg sem lepődtem, az OK, hogy Mint-fan vagyok, de valahogy nekem mindig a Mint az, ami mindent megold.
(#424) Chimpi
Nem írtad, milyen disztrót és DE-t használsz, csak azt, mik az elhibázottak az Ubuntunál. Radeon driver nem is hiányzik, az amdgpu teljesen jó már, felesleges hozzá az fglrx helyett valami más.
Az Ubuntu topik Összefoglalójában található PPA-kból lehet frissíteni a VGA drivereket, mesa, etc.amit pl. a közmédia is használ...így annyira nem köz az a média.
Milyen közmédia? (közpénzből fenntartott, az igaz) Azért aztán nagyon nem kár...
Ezt az Áruház/Szoftverközpont nevű valamit nagyon nem javallanám senkinek, a synaptic használata azért nem bonyolult, igazából a terminal is kezessé válik kis ismerkedés után, annyira egyszerű vele dolgozni, hogy az már durva, persze az alapvető parancsokat ismerni kell valamennyire, vagy egy Linuxos parancstáblát tartunk kéznél. Kezdők akár háttérnek is berakhatják.
-
Az első azokról szólt, akik winfanok, a második pedig a barátom nejéről, aki max 3-5 alapdolgot csinált a Winnel is. Totál különböző beállítottságú felhasználókról van szó.
Nem épp az a lényeg, hogyan nagyon sokan nem is tudnak az alternatíváról?
Pontosan ez a helyzet! Ismerettségi körömben, aki hallott róla, az valami nagyon nehezen használható valaminek gondolja, a másik fele azt sem tudja, hogy eszik vagy isszák.
Az ősöreg laptopos kollégám elképedve kérdezte, hogy tényleg rengeteg ilyen Linux változat van és komolyan ingyenes? Azt mondta, hogy nagyon sokan ezt használnák, ha tudnának róla, hogy létezik.
Persze ő el volt alélva, mert a lassú XP helyett egy relatív villámgyors és mutatós XFCE-et kapott. Amikor bebootolt a rendszer, tetszett neki, hogy már egy szép háttérképet lát, úgy kellett meggyőznöm, hogy amikor azt látja, akkor már használható a rendszer, nem kell még perceket várnia. -
válasz
Apollyon #415 üzenetére
Szerintem a win usereket egyáltalán nem kellene "átcsábítani"
Csábítja őket a ragya! Bár az ő nyekergésüket még meg is tudom érteni, biztosan már oviban is ablak volt a jelük. Amelyik nagyon mondja a magáét, tuti, hogy a winhez sem ért, de ez legyen az ő baja.
Mindegy mit írsz a DE-ről, mert aki mezei home user, annak az kell, aki kicsit guru, az már WM-et használ, aki nagyon guru az még karakteres böngészőt is használ, szerintem már olyan őslinuxguru is van, aki a monitort se kapcsolja be. Azért ha csak otthoni használat van, mindenképpen a DE a legjobb egy totál laikusnak! Az utóbbi hetekben 2 laptopra is telepítettem Linux Mint-et és még a Lenovós barátom felesége is egyből azt mondta, hogy ezt ugyanúgy tudja használni, mint a Win7-et. Azon akadt fel csak a szeme, hogy nem 4-5 perc, mire használni tudja a böngészőt, hanem max 15 másodperc.
De még a félgiga memóriával rendelkező Fujitsu őslaptop is bootolt kb fél perc alatt XFCE-val.
Ez a DE-flame és most annak az itteni hiánya egyese fórumtársakban valamiért a Bástya-elvtárs effektust hozza elő.......
Most látom, hogy konnektor lett belőled! Ez hogy? Mit kell korrektúráznod?
-
válasz
kicsigee444 #401 üzenetére
Nekem nagyon nem jött be a Linux használat.
Ahogy olvaslak, az az érzésem, hogy a minimális ismeret megszerzése helyett egyből nekiugrottál a C64 emulálásnak, így persze, hogy csak negatív élményekkel gazdagodtál.
Nekem nagyon nem jött be a Linux használat.
Ha ezt komolyan írtad, akkor az a vicc.
Szinte minden héten van rá frissítés ami nagyon dicséretes, de ebből arra következtetek (lehet, hogy rosszul) komoly biztonsági problémák vannak.
Nulla ismerettel következtetéseket levonni....az tudod hová vezet.
A frissítés végén sokszor kiírja, hogy sikertelen volt, csak másodszorra jön össze. Amikor elsőre sikeresen lemegy a frissítés akkor sem frissít gyorsabban mint egy WIN7.
Ez azért történt, mert vagy nem a megfelelő tárolókat használta a rendszer, vagy a netkapcsolattal volt gond. Egy átlagos frissítés 1-2 percig tart.
Vannak megoldások a megfelelő tárolók kiválasztására, egyet tudok mutatni, a Cinnamon DE használatával:
-
válasz
CPT.Pirk #410 üzenetére
Nem értek egyet.
mhhh....én többet nem értek, én nyertem!
Amit említesz, az régen volt, ma már hígítottunk jócskán az állományon, ma már nem dícsérjük a saját lovunkat, hanem nyilat lőtézünk a szomszéd lovára.
Épp itt olvastam mosolyogva, ahogy egyikünk eléggé lehúzta a tweak-kal való ügyködést. Nem mertem írni erre, hogy az általa használt disztró tweak nélkül...ja bocsi, a mi komenistánk az jó komenista!
Szóval van zavar rendesen.....
Te azért csak írkáld az új Chakra-cikket! Most, hogy talán sikerült eltalálnom a laptopon a megfelelő kernel boot opciókat, fel is rakom majd rá újra. (ez még tolódik, most látom, hogy majd 4 óra futás után mégis produkálta a megszokott fagyást a rendszer)
-
válasz
CPT.Pirk #408 üzenetére
Abból mi lesz? Néha olyan érzésem van, hogy a DE-k harca gázosabb, mint a w/l flame.
Le sem kell írni semmit az Unityről, mégis a qrvannyát annak, aki 'mérnemírjamárle'!!!!!
Ennél szerintem még az 1bites winfan hsz is élvezetesebb!
-----------------------------------------------------------------------------------
Egyébként te nem is tudnál csak 1 oldalt írni a Chakra-ról.
-
jön a közelező "szaraunityéljenamint" fika
Már kezdek kíváncsi lenni! Megidéznéd a közel 400 hsz között hol volt ez, amiről már másodszor teszel említést?
Ha valaki valahol leírta, hogy ő nem szereti az Unityt, az azért csak nem annyira főbenjáró bűn?
Tőletek is jött már elég Cinnamon-utálás, akkor legjobb, ha az sem ír semmit, aki az használ.
Ha mindig ezen lovagolsz, a winflémerek azt fogják gondolni, hogy a Linuxot használóknak üldözési mániája van.
writeonly üzemmódban vagy amúgy?
-
De jó is lenne, de az a gép hibamentes volt.
Amit nem tudtatok ti sem megcsinálni, az még mindig lefagy vagy újraindul, pedig már Debianos 32 bites Mint-et próbálok futtatni kifejezetten PAE-s kernellel az archwikiben javasolt opciókkal. Nem értem, hogy miért fagy le 2,5 óra alatt, ha addig működött. Máskor meg pár perc alatt rebootol.
linux /boot/vmlinuz-3.16.0-4-686-pae root=UUID=1bf9455c-3a6c-4f95-a8e4-e36f31b8c9c4 ro i915.semaphores=1 intel_idle.max_cstate=1 i915.enable_rc6=1 i915.enable_fbc=1
Szóval még mindig ugyanitt tart a dolog, csak annyi változott, hogy vagy 40 disztrót kipróbáltam már. Amúgy az összes iso-t
mintstick
-kel irtam pendrive-ra és nem volt gond egyikkel sem. -
Senkinél nem tudok többet, akit már legalább 3 éve érdekel a Linux és használja is, ill. jó sok disztrót kipróbált már. Most kezdek annyit érteni már az egészből, hogy tudom, mennyire nem értek hozzá.
Soha életemben egy percet nem tanultam informatikát/számítástechnikát, anno még nem létezett ilyen az oktatásban. Le kéne ülepednie bennem egy rendszernek és az abban használt programoknak, mostanában teljesen össze is zavartam magam azzal, hogy már harmadik teljesen különböző laptopra telepítettem Linux Mint-et és egyedül az én Toshiba laptopommal nem bírok már hetek óta megoldani egy problémát.Az van, hogy totál inkompetens vagyok az egészhez, az, hogy 5-6 perc alatt felraktam egy Mint Cinnamont a Lenovo G580-ra, kizárólag annak köszönhető, hogy már túl sokszor csináltam, ha nem is laptopokra.
De legalább a gép gazdája azóta is gond nélkül használja a Win helyett, akárcsak a fél GB memóriával rendelkező laptop gazdája, aki életben nem nagyon hallott még a Linuxról. Ennek ellenére mindenki abszolút könnyen tudja használni a visszajelzések alapján. Csak megerősíteni tudom, hogy egy desktop Linuxot mindenki tud otthoni célokra használni, legfeljebb a szokásos napirendje borul fel, mert nem fog kimenni kávét főzni a gép bekapcsolása után, mint Wint használva.
Egy ideig az SSD/Linux téma érdekelt, erről akartam írni, de már mindenki lehurrog, ha szóba kerül, mert minek azzal foglalkozni, csak használni kell.....
Ja persze a lényeget majdnem kihagytam, néha túl kritikus vagyok, ráadásul sokaknak kinyílik a bicska a zsebében az írásaim stílusától-ezt pont neked nem kell mondanom.
Így aztán gyakorlatilag semmi nem szól amellett, hogy bármiről is írjak, max időnként pár kötekedő vagy olyan segítő hsz-t, amit gyakorlatilag bárki leírhatna.
(#383) CPT.Pirk
Nagyon körülírtad...
(#379) MineFox54
-
Engem meggyőztél. Minap olvastam épp, hogy valaki belekötött, hogy alapnak vetted az Ubuntu/Unity összeállítást, azt írták, másra is fel lehet tenni. Biztosan így van, de tény, hogy az Ubuntu csak így leírva, az az Unity DE-vel értendő.
Tulajdonképpen az írás teljesen függetleníthető attól, hogy éppen milyen disztrón és DE-n keresztül történik a bemutatása. (második olvasás után gondoltam már ezt)
Utólagos engedélyeddel beraktam a
Témához kapcsolódó anyagok
-hoz a Kezdő topikba, legyen csak több irányból elérhető a cikk.Egyébként tényleg eszembe nem jutott volna most az Unityvel piszkálódni, nem is tudom hogyan merült fel Sylben ez. Akkor piszkáltam, amikor kipróbáltam, ez tény, de ennél a cikknél tényleg nem értem, milyen vonatkozásban lehetett volna belekötni bármelyik DE-be.
Ha gondolod és van kedved írj nyugodtan a többi változatról
Ehhez nem érzem magam kompetensnek, sajna.
-
válasz
RazorSh4rk #358 üzenetére
Nem pont a Linux Mint a leggyorsabb boot szempontjából, bár nemrég tettem fel egy barátom Lenovo G580 laptopjára Mint 18.1 Cinnamont és 5 sec alatt bootolt.
Ez meg Debian és Antergos boot ideje:
ubyegon@debian:~$ systemd-analyze
Startup finished in 2.110s (kernel) + 1.053s (userspace) = 3.163s[ubyegon@ubyantergos ~]$ systemd-analyze
Startup finished in 2.854s (kernel) + 425ms (userspace) = 3.279sSSD-n mértem az értékeket.
-
Van benne valami! Eszem ágában sem volt bármit beírni, főleg nem is szoktam ennyire eltúlzott bugyuta módon fogalmazni. A stílusról annyit, hogy valakit íly módon megidézni, eleve azt feltételezve, hogy csak türhő módon tud megnyilvánulni...de most inkább nem szállok alá erre a szintre.
A cikk szerintem ugyanolyan jó, mint a szerző többi Ubuntus cikke. Amit nem igazán értek, hogy miért nincs összhangban vele a címe? Ez a cikk tartalma szerint nem a Linux a mindennapokban, hanem az Ubuntu a mindennapokban, véleményem szerint így is érdekelt volna ennyi embert.
Ezt nem kekeckedésből írom,bárki megnézheti az összes hasonló cikket, ha az csak egyetlen disztróról szól, akkor annak a címéből az ki is szokott derülni.
A záró mondatba befért volna, hogy az Ubuntu más kezelő felületekkel is létezik, kétségtelen persze, hogy ezen a néven ezzel az asztali kezelőfelülettel jelenik meg sokak rémálmában.
(ezt a poént az előre károgóknak szántam)
Ha már meg lett említve a Mint, annak a saját topikját is érdemes lett volna megemlíteni.Egyébként egy ilyen cikkben inkább egy win/linux flame-től szoktak tartani, nem attól, hogy valaki csak úgy passzióból az Unityt fogja szidni, főleg, hogy nem az említett DE-ről szól a cikk. Kicsit olyan érzésem van, hogy ez a Unityseknél tényleg pszichés eredetű para lehet!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Autós topik
- Milyen széket vegyek?
- Steel Hunters - Lehúzza a rolót a Wargaming robotos játéka
- Filmvilág
- iPhone topik
- Háztartási gépek
- Számtech boltosok memoárjai, azaz amikor kiborulunk...
- OLED TV topic
- Léghűtés topik
- További aktív témák...
- iPhone SE2 64GB fekete, gyönyörű újszerű állapotban, 3db van, 85% 92% és 100% akkuval
- iPhone SE2 64GB 82% piros, saját dobozzal
- Apple iPhone 13 Pro Max 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- iPhone 12 128GB, fekete vagy fehér színben, újszerű állapotban
- iPhone 12 128GB, fekete és fehér színben, több db
- Beszámítás! Apple Mac Mini 2024 M4 16GB 256GB SSD számítógép garanciával, hibátlan működéssel
- Új! Számla + 1-3ÉV Gari! Áfás! Gamer PC - Számítógép! I5 14400F / RTX 3080 / 32GB DDR5 / 1TB SSD M.2
- Csere-Beszámítás! Olcsó Számítógép PC Játékra! R5 1500X / RX 570 8GB / 16GB DDR4 / 250SSD + 2TB HDD
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 5600X 16/32/64GB RAM RX 7600XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Intel Core i7-8700, i7-9700 CPU, processzor - Számla, garancia
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest