-
Mobilarena
Kedves Érdeklődő!
Mielőtt kérdeznél, kérlek olvasd el a téma összefoglaló-t,
illetve használd a topikban a kereső-t!
LG V10 téma összefoglaló
Az is, ami a tesztből kimaradt…
Új hozzászólás Aktív témák
-
Luser2000
addikt
Stemplar07 fórumtárs hova tűnt? Már régen nem jelentkezett, pedig ős v10 user.
-
Luser2000
addikt
Jók ezek a "mondások".
Én egy V10 kanyar után tértem vissza Note5-re. (Lásd a korábban általam erről írtakat).
Kutya baja. Kollégám is használ egyet, az is megy, ahogy kell. A topikban sincs panaszkodás (hogy mennyire nyűgös, problémás hardveresen).
Fasza készülék mind a kettő.
A V10-el sem nyúlsz mellé. -
Luser2000
addikt
válasz
Luser2000 #1153 üzenetére
Esetleg ebben valaki tud segíteni:
Keresek valami jó megoldást arra, hogy amit a Tidal kliens letölt offline hallgatáshoz a készülékre, azt hogyan tudnám onnan "kimásolni"? Jó lenne, ha egy sima USB-s tárolóra (pendrive) ki tudnám másolni a zenéimet és a kocsiban pedig arról tudnám hallgatni. (A BT kapcsolaton vacak a minőség).
Köszi!
-
Luser2000
addikt
válasz
stemplar07 #1117 üzenetére
stemplar07!
Emlékeim szerint anno te ajánlottad a Tidal (HiFi) előfizetést, meg úgy látom, hogy nagyon elmélyültél a mobilos zenehallgatás témában (is).
Nem tudsz valami jó megoldást arra, hogy amit a Tidal kliens letölt offline hallgatáshoz a készülékre, azt hogyan tudnám onnan "kimásolni"? Jó lenne, ha egy sima USB-s tárolóra (pendrive) ki tudnám másolni a zenéimet és a kocsiban pedig arról tudnám hallgatni. (A BT kapcsolaton vacak a minőség).
Köszi, üdv.:
Balázs -
Luser2000
addikt
válasz
Worldmaster #1096 üzenetére
Szia!
Én üzemidőben a V10-el összehasonlítva nem tartom gyengé(bb)nek a Note 5-öt.
Túl vagyok egy Note5 dual - V10 dual - Note5 dual körön, de érzésre ugyan azt hozza.
Illetve én úgy tapasztalom, hogy a Note5 egy picivel talán jobb is.Balázs
-
Luser2000
addikt
hito!
babosmiki!Mivel V10-re közvetlenül Note5-ről jöttem, így pontosan tudtam, hogy ha visszaváltok, akkor mi lesz a szitu.
Igazság szerint 2-3 naponta vettem elő anno a ceruzát valaminek a lejegyzéséhez. Azt hittem nem fog hiányozni, de kiderült, hogy még is csak jópofa volt.A másodlagos kijelzőt én semmire nem használtam, nem találtam meg számomra az értelmét.
Videóban a manuális lehetőségeket még csak meg sem néztem, mert egyfelől nagyon keveset videózok, másfelől akkor meg azonnal kell indítani (nincs idő rákészülni) és csak pár 10 másodperces felvételeket csinálok. (Persze ha lenne egy 3 tengelyes gimbal-om, akkor más lenne talán a helyzet).Egy pár ezrest biztos rá kel majd tegyek, de mivel még nem adtam el a V10-et, így nem tudom mi lesz a vége. De legalább a Note5-öt jó áron szereztem meg.
Korábban írtam, hogy nekem hiányzik a drótnélküli töltés, így most azt is "visszakapom".
Mindezek persze nem jelentik azt, hogy a V10 nem jó, vagy hogy a N5 jobb lenne. Mind kettőnek vannak nagyon jó tulajdonságai és vannak olyanok, amiben különböznek.
Üdv.:
Balázs -
Luser2000
addikt
Sziasztok!
Két hónapnyi V10 használat után visszatértem a Note5-höz. (Hiányzott a ceruzás jegyzetelés lehetősége).
A következő benyomás alakult ki bennem a V10-ről:
Iszonyú jó képeket lehet vele fotózni (persze a Note sem rossz), számtalan beállítási lehetőséggel. Amiben még az LG egyértelműen jobb volt, az a zene lejátszás. A Hifi DAC hangchip és a gyári hallójáratos füles lehet még jobb kombó lehetett volna, de nem nyitottam ki a gyári fülhallgatót (ami mellesleg nagyon szép). Egy Dr.Beats fülhallgatót használok már évek óta, nagyon oda vert azzal is.Az én V10-em kb. 2 hete kapta meg az Android 6-ot. Érdemben semmi jelentős változást nem fedeztem fel. Nagyon szerethető az LG. Előnye még, hogy a hátlap gyakorlatilag nem sérül normál használat során. Ha lett volna benne cerka, akkor nem cserélem le.
Üdv.:
Balázs -
Luser2000
addikt
Itt össze tudod vetni a 960 és a 960A különbözőségét:
összehasonlítás. -
Luser2000
addikt
Azt tapasztalom , hogy jobban merül valamitől MM alatt az aksi. A fényerő szabályozó a gyanús nekem, mert ossze-vissza állítgatja a fényerőt.
Ti mit tapasztaltok?
-
Luser2000
addikt
A Smart Notice widget (a főképernyőn) nektek frissítette a nyári időszámítás szerinti óra kijelzést? Nekem még 1 órával kevesebbet mutat. (A jobb felső sarokban jó az óra). Töröltem, újra kitettem, de nem változott.
Ötlet? (Van rá valahol valami beállítás, amit nem vettem észre?)
-
Luser2000
addikt
Üdv. az új tulajoknak!
Húsvétkor hogy "felszaporodtunk."..Ha valaki a Windows lelkivilágában nagyon ott van, akkor nézzen rá pls erre a kérdésemre: #846
Köszi!
---
babosmiki!
Gondolom ezt (#847) azóta már kitapasztaltad. De ha nem:
hívás indítás előtt kigondolod, hogy melyik kártyáról akarsz indítani (1. v. 2.), rápillantasz a státusz sorra fent és ha nem a megfelelő kártya "térerő sávja" van bekeretezve (azaz kiválasztva), akkor rányomsz a képernyő alsó sorában levő (vagy oda kitehető) SIM váltó gombocskára. -
Luser2000
addikt
Segítenétek, hogy hogyan / hol lehet letiltani, hogy az LG Bridge automatikusan elinduljon rendszerindításkor a gépen? (Valahova nagyon befészkelte magát).
-
Luser2000
addikt
válasz
Luser2000 #814 üzenetére
No, felraktam (SEA) verzióra a HKG romot. Szerencsére nincs benne semmilyen addicionális szoftver, tehát egy steril LG verziót kap az ember. (Gondolom már az előző HKG romok is ilyenek lehettek).
Végre megjavult a két SIM közötti átkapcsolás. (Igaz már a Dual SIM selectort is egész megkedveltem).
Tetszik, hogy van csendes üzemmód. Talán egy leheletnyivel gyorsabb lett a készülék.
-
Luser2000
addikt
válasz
stemplar07 #815 üzenetére
Hurrá! Megjött a "csendes" üzemmód!
-
Luser2000
addikt
válasz
stemplar07 #813 üzenetére
Letöltöttem a KDZ-t. Nekem ugyan SEA régiós van, de este felrakom én is.
(Titkon azt várom, hogy megjavul a SIM átkapcsolós hibám). -
Luser2000
addikt
Gyorsabban haladnál szerintem, ha ezt az XDA fórumon próbálnád.
(Az sem kizárt, hogy már ismert számukra a problémád). -
Luser2000
addikt
válasz
stemplar07 #797 üzenetére
Neked milyen régiós van? HKG? Esetleg SEA?
-
Luser2000
addikt
válasz
ateszapa748 #765 üzenetére
A Note5-öt eladtad már?
Dual SIM volt?
Kijött már arra (a te készülékedre) az Android6? -
Luser2000
addikt
válasz
ateszapa748 #755 üzenetére
A rose/gold színről az a véleményem, hogy V10 nincs olyan kiadásban.
Ezek a hivatalos elnevezések: Space Black, Luxe White, Modern Beige, Ocean Blue, Opal Blue.
Talán amikor valaki azt mondja, hogy "rose/gold", akkor erre gondolhat: Modern Beige.
Nekem is ez van. (Sok fehér készülék után nekem felüdülés, hogy nem "világít" annyira). Elegáns. (Az LG kollégák is ezt csodálták, gondolom amiatt, hogy az ő forgalmazásukban ilyen nem kapható itthon, így talán tesztpéldány sem járt náluk ilyen színben). -
Luser2000
addikt
válasz
ateszapa748 #734 üzenetére
Nem bántam meg, de igazi érdemi változást sem okozott.
Kamera jó mindkettőben, az én fülemhez és fülesemhez az is jól szólt (de tény, hogy a V10 azért rá dob még egy lapáttal). Az aksi ugyan úgy kibírja nekem reggeltől estig (de a N5 aksija picit több kijelzőidőt tudna összehozni). A Note5 fogása és tapintása nekem jobban tetszett.
Egyedül a gyári vezeték nélküli töltés hiányzik a V10-ből nekem. -
Luser2000
addikt
Ezt ismeritek? V10 hidden settings
Sok hasznát nem látom.
-
Luser2000
addikt
válasz
ForRedGlory #712 üzenetére
Szia!
Engem érdekelne a tok felajánlás.
Szívesen adok cserébe egy jó sört (ha iszol olyat)--
Az SD kapcsán :
A fotókat összehasonlítva, mindennapi használatban van érdemi különbség?Üdv. Balázs
-
Luser2000
addikt
válasz
stemplar07 #711 üzenetére
Szia!
Nem erre, mert ez csak egy leírás.
Én TOT fájlt kerestem, mert azt gondoltam, hogy ha azt teszem vissza, akkor megjavul majd a gyári SIM átkapcsoló alkalmazás. Sajnos nem jött be. Próbáltam az LG Flash Tool (nem a 2014!) segítségével is, de az ,ég valahogy nem látja a 41-es portomat. Lehet az a baj, hogy csak USB3 van a gépemen?Már arra is gondoltam, hogy kimegyek a Telemaxhoz, hagynom tegyenek fel gyári szerviz szoftverrel ROM frissítést, hátha van olyan állományuk, ami VALÓBAN mindent újra ír.
Köszi azért!
-
Luser2000
addikt
válasz
stemplar07 #702 üzenetére
Szia!
Igen, átnyálaztam azt is, illetve még pár esélyes topikot az XDA-n, de vagy nincs linkelve, vagy elkerülte a figyelmem.
----
Most az lgbbs oldallal kinlódom. Ugyebár ez egy kínai oldal, kínai szöveggel, ennek megfelelően nagyon macerás regisztrálni. Ráadásul fizetni kell érte, a TOT fájl csak egy letöltésvezérlővel jön le, amin ki tudja mennyi szánt telepít a gépre, mindemellett rettenet lassú is. Csak a szívás van vele ...
-
Luser2000
addikt
Nincs valakinek H961N TOT állománya, ami NEM rootolt???
-
Luser2000
addikt
Valaki belinkelte a magyar V10 legfrissebb rom verzióját :
http://www.mylgphones.com/download-lg-v10-stock-kdz-firmware.html
-
Luser2000
addikt
Ma az LG képviselői a Telenor Okostelefon Akadémián azt mondták, hogy a Média Markt forgalmaz hivatalosan Dual V10-et. Én csak pislogtam. Tényleg így van?
-
Luser2000
addikt
-
Luser2000
addikt
válasz
ForRedGlory #656 üzenetére
De jó, hogy megcsináltad ezeket a képeket!!!
Egyet sajnálok, hogy nem állványról készültek. Így én magam nem tudom kiszűrni, hogy bemozdult-e a kép, vagy elmosott valamit az algoritmus. (De ez nem szemrehányás!!!)
Úgy látom, hogy jelentős különbség nem lehet a kettő között automata módban.
Azt sajnálom, hogy én nem csináltam meg ugyan ezt akkor, amikor még nálam volt a Note5 is.
-
Luser2000
addikt
válasz
ForRedGlory #648 üzenetére
Készítenél és feltennél ugyan olyan beállításokkal (mondjuk automatával és valami manuális móddal), ugyan arról a témáról 1-1 képet a V10-el és az S7-el? Kíváncsi lennék a különbségre.
-
Luser2000
addikt
Koreában két szolgáltató V10-es modelljére kijött az Android 6-os verziója.
Lassan nekünk is becsusszan. -
Luser2000
addikt
Tegnap majdnem beneveztem egy S7edge készülékre, de még "időben" lemondtam. Majd ha lesz már dual sim verzió, akkor újra ránézek. Jó ez a V10 szerintem nagyon!
-
Luser2000
addikt
Sziasztok!
Pár napja manuálisan frissítettem a telefont LGUP segítségével V10b-SEA-XX-ről v10c-re.
Ennek (?) köszönhetően megszűnt működni a SIM átkapcsoló gomb a kijelző alján.
(Természetesen az értesítési sávot lehúzva a két nagy SIM nyomógomb működik).Gondoltam, hogy ha nyomok egy gyári visszaállítást az megoldja. Sajnos nem. Sőt, az LG Bridge segítségével kértem egy teljes újratelepítést (szoftverhibák kijavítása - vagy mi a szösz a neve). Ez sem segített.
Kínlódott már közületek valaki ilyen problémával???
Köszi, üdv.: Balázs
-
Luser2000
addikt
válasz
madarasz92 #636 üzenetére
(G4 is van Dual SIM-es).
-
Luser2000
addikt
Most nézem, hogy nekem még v10a szoftverem van. SEA régió. Nem nagyon jeleskedik erre a készülékre az LG frissítésekkel?
6-os Android se jött még?
-
Luser2000
addikt
válasz
stemplar07 #615 üzenetére
Felraktam a programot, regisztráltam, 30 napos HiFi próba időszak van, ingyen.
Ennek a TIDAL-nak nincs olyan opciója, hogy megvásárolom a zenéket?
Bár látom, hog van lehetőség offline hallgatásra a mobilon, de én azt szeretném, ha ezek a jó minőségű zenék az SD kártyámon is meg a gépemen is ott lennének. és egy mozdulattal bármilyen arra alkalmas eszközöm hadrafoghatók legyenek.Illetve milyen jó lenne egy olyan eszköz, ami pl. benéz a google fiókomba, megnézi, hogy milyen zenéket vettem meg eddig a Play áruházban és felkínálja azokat a TIDAL HiFi minőségében.
-
Luser2000
addikt
válasz
stemplar07 #608 üzenetére
Az itt felsorolt sok lejátszó közül melyiket vegyem meg, hogy ne csak nézzek ki a fejemből?
-
Luser2000
addikt
válasz
babosmiki #563 üzenetére
Na kérem: sör tekintetében érdemes volt Koppenhágáig utazni. Mikkellerék hozzák a formájukat, tök jó az új Bottle Shopjuk, vagány, hogy árulnak Beef Jerkyt, a belvárosban meg ott a TapHouse, ahol 60 sörcsap van felszerelve.
No de, milyen volt az első 3 nap a eldzsível? Kérem szépen:
- Maga a készülék nem sokkal nagyobb, mint a Note5 (rosszabbra számítottam). És még a nagyobb tömeg sem zavar. Pont jó. Én szerettem a Note 5 üveg felületeit (fehér volt nekem), itt a hátlap műanyag. Cserébe nem kényes és nem maszatos. A fém oldalkeret azért megadja a majmolt "prémium érzést".
- Kijelzők: én szeretem az AMOLED technológiát, megkedveltem a (néha túl) harsány színeket. A V10 kijelzője is szép. Egyetlen negatívum a felső kis kijelző bevilágítása, amit sötétben egy szürkés, halványan világító "paca" képében lehet észre venni. Napközben semmi gond. Apropó kis kijelző: az elmúlt 3 napban gyakorlatilag semmire nem használtam. Gondolom, ha majd elolvasom a user manualt, akkor ráérzek az ízére ennek is. Elsőre pl. hiányzik, hogy készenléti módban nem mutatja azt, hogy az aksi hány százalékon van! Azt bezzeg igen, hogy milyen nap van. (Mintha szerdán nem tudnám, hogy szerda van).
- Fényképek: eddig csak Koppenhágát fotóztam végig és kizárólag automata módban. A gyenge fényviszonyok között ez az üzemmód a Note3-nál tapasztalt "olajfestmény szerű", pacás képeket is képes készíteni. Nem mindig és nem annyira konstans módon, mint ahogy anno a Not3-nál tapasztaltam, de azért előjön több képen is. A Note5 automata üzemmódjával e tekintetben nem veszi fel a versenyt, az jobb. Kellő mennyiségű fény esetén nagyon szép képek készülnek vele, de titkon azt hittem, hogy a székről is le fogok esni, annyira jók lesznek majd. Nos, vélhetően már a Note5 kamerája is baromi jó, így nem lehet nagy különbség köztük nappal. (Én a Note5 képek minőségével nagyon elégedett voltam). A különböző üzemmódokat még nem volt időm próbálgatni.
- Felbontás: egyszerűen nem találtam meg, hogy hol lehet állítani a készülő képek felbontását! (Csak képarányokat lehet megadni). Az elkészülő fájlok mérete ebből adódóan - engem zavaróan - nagyok, 4-6 MB.
- Vaku: kiég a szemem tőle. Én még ilyen erős villanóval nem találkoztam. (Tök ciki bevilágítani vele az egész kocsmát!
)
- Üzemidő: drasztikusan rossznak nem tudom mondani. tekintettel arra, hogy még nem volt elég töltési ciklusom, így erről még nem tudok semmit mondani. (Én kedvelem a cserélhető aksis megoldást, mert sokkal kényelmesebb úgy utazni, hogy viszek magammal egy feltöltött pót aksit.
- Töltés: Vezetékesen nagyon gyorsan töltődik, gyorsabban, mint a Note5 (de nem számottevően gyorsabb). Ami viszont hiányzik az a vezeték nélküli töltés lehetősége. Ezt valahogy egy csúcs készüléknél "kötelezővé" kellene tenni. (Igazából a váltás kapcsán ez volt az egyik olyan momentum, ami miatt félve vágtam a V10 cserébe).
- Cerka (hiánya): erről azt gondoltam, hogy szintén nagyon fog hiányozni. Az elmúlt 3 napban egyszer sem hiányzott. Ennek két oka lehet. 1) A Note5 esetén sem használtam ki maximálisan ezt a lehetőséget. 2) Van egy QuickMemo üzemmód, amivel gyakorlatilag ugyan azokat a funkciókat lehet elérni, mint a Note kihúzott cerkájával, csak itt az ujjammal kell "írni". Egyszer jegyzeteltem így, egyáltalán nem vészes.
- Hangminőség (zene): pár éve ugyan azt a BeatsAudio hallójáratos fülest használom. A Note5 nagyon jól szólt vele, szerettem, nekem megfelelt. V10-ről előzetesen azt olvastam, hogy kiemelkedő a hangminősége. No, az én zenéim és az én fülesem ugyan azt adták eddig, mint a Note5. (Ennek oka lehet a fájlok "minősége", vagy a fülem "süketsége"; minden esetre itt nem tapasztaltam még a sokfelé olvasható HŰHA érzést). --> Aztán észrevettem, hogy van egy "32 bites HiFi DAC" kapcsoló!!!
Ezzel már sokkal szebb a hangzás!!!
- Két SIM-es használat: a Note 5 felülete ebben sokkal kényelmesebb megoldásokat kínál, mint az LG. (Kár, hogy nem standard a Samsung megoldása). Emiatt nyűgös vagyok kicsit.
- Volt-e értelme a cserének? Honnan kell közelítsem? Pénzügyi oldalról? Műszaki oldalról? Élmény oldalról? Ebben nem akarok véleményt írni. Azok közé tartozom, akik pár havonta szeretnek kipróbálni újabb és újabb készülékeket. Ez is egy innen indult csere volt. Még hosszabb ismerkedés kell, hogy ki tudjam jelenteni, hogy jö ötlet volt, vagy inkább kellett volna a Note-nál maradni még.
No, ennyi. UFF.
-
Luser2000
addikt
k5.20!
stemplar07!Valamit előrébb jutottam. Az alsó sorban lévő "Home Touch Buttons" szekcióba be lehet tenni egy SIM váltó nyomógombot. (Ez nekem eddig nem tűnt fel). Hívás indítás vagy SMS küldés esetén ezzel lehet "átkapcsolni" a kívánt kártyára.
A Note5-ön ez kényelmesebb volt sokkal, mert ott közvetlen a tárcsázóban volt két ZÖLD nyomógomb (SIM1 és SIM2), illetve ugyan így volt az SMS küldőben is két BORÍTÉK.
Mind1, megbarátkozom vele.
Köszi nektek a segítséget!
Ui.: az XDA-n azért belefutottam pár user hasonló kínjába, úgy tűnik, hogy az LG-nek ez a megoldása annyira nem kézenfekvő többeknek sem.
-
Luser2000
addikt
Segítsetek pls, mert ezzel a két kártyás móddal sehogyan sem boldogulok!
Nem tudom, hogy hogyan tudok a hívás indítása előtt kártyát választani.
Valaki leírná, hogy ő hogyan csinálja???
(Én valahogy úgy képzelem, hogy bepötyögök egy számot és a "zöld" (hívásindító) gomb megnyomásakor rákérdez, hogy "Kisgazdám, melyik kártyáról óhajtod indítani a kimenő hívást? 1 vagy 2?"
De ez lószart nem kérdez!)Köszi, Balázs
-
Luser2000
addikt
Gyors segítség kellene:
A tárcsázó gyárilag nem tud olyat, hogy hívás előtt felkínálja / kiválasztom hogy melyik kártyáról menjen a hívás???
Üzeneteknél ugyan ez: küldés előtt nem tudom megmondani melyik kártyáról menjen?Mindig át kell állítani???
A Note5 nagyon kényelmesen kezelte ezt.
-
Luser2000
addikt
válasz
stemplar07 #556 üzenetére
Nos, "Modern begie" színben immár itt van előttem. Megkezdem a belakást.
Engem meglepett, hogy EU-s töltő van hozzá, illetve, hogy a dobozon szerepel a HU jelölés is.
(Állítólag a Telemaxhoz viszik, ha gond lenne vele. Sose legyen!)
DualSIM es H961N, 166eFt. -
Luser2000
addikt
válasz
stemplar07 #556 üzenetére
stemplar07!
Köszi a tapasztalatokat.
Root az Garis vesztős?
Fényképeket egy S6-hoz vagy Note5-höz képest milyet csinál? -
Luser2000
addikt
Sziasztok!
Vennék egy Dual-os verziót. A hazai és uniós 4g hálózatokon működik rendesen? Tud minden szükséges frekvenciát?
A fehér színről mi a véleményetek?Esetleg Note5-ről vagy S6-ról jött valaki? A kamera ahhoz képest jobb?
Köszönöm szépen, üdv. Balázs
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Redmi Note 13 Pro 5G - nem százas, kétszázas!
- Nintendo Switch 2
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Samsung Galaxy A36 5G - a középső testvér
- Formula-1
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Magisk
- Macska topik
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Kerékpárosok, bringások ide!
- További aktív témák...
- Samsung Galaxy A53 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Samsung Galaxy s23 256GB !!! (Snapdragon Gen 2-es SOC) Cream színű gyári gari + carbon szálas tok.
- Apple iPhone SE 32GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- iPhone 12 Pro Max Pacific Blue Független 128GB
- Xiaomi Redmi Note 12 128GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- REFURBISHED és ÚJ - HP Thunderbolt Dock G2 230W docking station (3TR87AA)
- Dell USB-C dokkolók: (K20A) WD19/ WD19S/ WD19DC + 130W, 180W, 240W töltők
- Beszámítás! Sony PlayStation 5 825GB SSD digital konzol garanciával, hibátlan működéssel
- Keresünk dokkolókat
- Corsair Katar Elite WL egér eladó (csak vezetékesen megy)
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest