Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• KPistike

aktív tag

válasz KPistike #3098 üzenetére

Bár szerkesztettem az előző hszt, abból kifelejtettem - és lejárt a szerkesztési időm -, hogy a Nexus 7 hasonló regisztrációja, mint ami LG Magyarország honlapján adott, az Asus Magyarország szerverén lehetséges.
    Más Nexus modellek más gyártótól kerültek ki, ahogy LG is képviselteti magát e gyártók közt több modellel, de azok frissítése független a gyártótól - azok itt érhetőek el, és OTA módszerrel is a linkelt szerverről töltik a készülékek.
    Valamint gépelési hibát is vétettem, 5.1.1 (LMY47V) volt az utolsó verzió, amit kedvelt Asus tabletem még megkapott.

• KPistike

aktív tag

válasz E2E4 #3097 üzenetére

Üdv!

"Az a furcsa, hogy a 6.0-ás Androidnál nem ment az OTA, most meg azonnal lejött OTA-n a V20b frissítés. Közben pedig csak annyi történt, hogy regisztráltam a készüléket az LG Magyarország weboldalán.

Ha nem emiatt, akkor mégis mitől került be a telefonom az LG FOTA rendszerébe?...
    Vagy ha nincs benne az LG FOTA rendszerében a telefon, akkor mitől kezdett el működni az OTA update?"

Sajnos, még nem rendelkezem V10-zel, csak G4-re tettem szert a szolgáltatói ajánlat csábításának engedve - ahogy Te is mérlegelted G4 beszerzését anno -, így tapasztalati példát csak arról tudok felhozni.
    De az általam kikövetkeztetett ok: a mostani frissítés terjesztési metódusában a Te készüléked hamar sorra került a felelős szervernél.
    Az LG Magyarország rendszerében történő regisztrálás csak annyit fed le, hogy az adott V10 készülék adataihoz rendelted hozzá Magadat, mint aktuális használóját a telefonnak. Gyakorlatilag a regisztrálás során készítesz egy LG fiókot a saját adataiddal - ahogy Google-nél. Ennek nincs köze az OTA terjesztéshez - már csak azért sem, mert abban a fiókban a G4 adatainál lévő Szoftverfrissítés csak egy útmutatót tartalmaz arról, hogyan lehet a készüléken frissítést kezdeményezni - azt sem jeleníti meg, milyen verzió van telepítve a készülékre.
    Nekem ez a fiók akkor lett létrehozva, mikor egy M2452DP-Z Personal TV-t vettem (2012 júniusában), a pár hónappal később beszerzett optikai meghajtót is ahhoz a fiókhoz adhattam. Új készülékként már a G4 került be, de május 10-én az átvett készüléket kicsomagolva még Google fiókot sem adtam meg, már jelezte, hogy frissítene 6.0-ra, amit röpke 20 perc alatt meg is tett (tény, már februárban kijött e frissítés, majd negyed évvel később kisebbségben voltam már új tulajdonosi szerepben - ezért a kevéssé terhelt szerver rögvest sort kerített a készülékemre). Az LG szerverén lévő fiókhoz csak másnap, ebédszünetben adtam meg G4 adatait, és beszerzési forrását.

Szerk.: Sajnos, csak 2010-től lett szerencsém Android rendszerű készüléket birtokolni - igaz, abban még nem volt megoldott az OTA frissítés, ilyen modell csak Nexus 7 volt nálam. Nexus esetében pedig Google szerverei terítik az új verziókat, vagy verzión belüli frissítéseket, és ott is volt eltérés a készülékeken bekövetkező jelzésben - Kollégám ugyanolyan Nexus 7 példánya csak egy hónappal később kapta a jelzést 5.1.2-ről, mint ahogy nálam települt.

• KPistike

aktív tag

válasz Arween #2734 üzenetére

Szia!

Az üzenet - és szintén G4-es tapasztalat - szerint egy másik alkalmazásnak van meg az engedély, amit nem tudsz módosítani. Elvileg egy fordított keresés alapján - azaz arra szűrni, kinek van meg "más alkalmazások felülírásának engedélyezése" - van esélyed megtalálni, melyik másik alkalmazás okozza a gondodat (legalábbis nekem így sikerült rájönnöm).
    Nálam Battery Mix volt rendszeres akadályozó tényező - régebbi készülékeken jól jött, de G4-en már az alap alkalmazások / beállítások között van olyan visszajelzés, ami miatt feleslegesnek bizonyult, így néhány hónapja el is távolítottam.

Szerk.: OK, legközelebb nyomok frissítést, mielőtt azt hiszem, első reagáló vagyok. Többieknek tisztelet a gyorsaságért :R

Új hozzászólás Aktív témák