- Google Pixel 8a - kis telefon kis késéssel
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Fotók, videók mobillal
- Google Pixel topik
- Amazfit Active 2 NFC - jó kör
- One mobilszolgáltatások
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
-
Mobilarena
Kedves Érdeklődő!
Mielőtt kérdeznél, kérlek olvasd el a téma összefoglaló-t,
illetve használd a topikban a kereső-t!
LG V10 téma összefoglaló
Az is, ami a tesztből kimaradt…
Új hozzászólás Aktív témák
-
E2E4
aktív tag
válasz
KPistike #3098 üzenetére
Üdv!
Mindenekelőtt hálásan köszönöm, hogy válaszoddal megtiszteltél.
Ilyen tartalmas, összetett mondatokkal operáló, szakmailag és stilisztikailag is egyaránt kitűnő írást, pláne egy válaszra adva, - azt hiszem, hogy - én még nem olvastam itt ezen a fórumon, azóta, hogy itt rezidens toplikgazdaként tevékenykedem.Kérlek, engedd meg, hogy mondataidat idézve válaszoljak azokra.
"- ahogy Te is mérlegelted G4 beszerzését anno -" igazán figyelmes gesztus ezt megemlíteni, ráadásul - ahogyan azt jómagam is gyakran megteszem - előszeretettel használod itt is a gondolatjelek tagolását.
Ha valaha is Topikgazda szeretnél lenni, és szükséged lenne ajánlásra, rám bizton számíthatsz. (Komolyan mondom, az imént meg is néztelek A Topikgazdák megbeszélő topikja nevű zárt fórumon, hogy TG vagy -e.)
"De az általam kikövetkeztetett ok: a mostani frissítés terjesztési metódusában a Te készüléked hamar sorra került a felelős szervernél."
Ez kitűnő megállapítás, csakhogy valami nem világos nekem.A téma-összefoglaló 4. VÁSÁRLÁS / GARANCIA fejezetében van egy erre vonatkozó rész, amit az LG Magyarország Ügyfélszolgálata adott, amikor telefonon konzultáltam ebben a kérdésben:
A legkedvezőbb ár kiválasztásánál vegyük figyelembe azt, hogy a teljesen automatikus, OTA frissítés eléréshez olyan készülékkel kell rendelkeznünk, amelyik regisztrálva vanaz LG FOTA rendszerében. Ez csak az LG Magyarországgal szerződött disztribútorok által forgalmazott készülékeket érinti. (Pl. MediaMarkt, Extreme Digital, stb.) Kétségtelenül ezen helyeken az ár jelentősen magasabb lehet a nem hivatalos forgalmazók (szürke importos) árainál, tehát kvázi ez az a "felár", amit a legkényelmesebb OTA frissítésért, a hivatalos LG garanciajegyért, és a teljesen legális forgalmazásért meg kell fizetni annak, akinek ez preferenciái részét képezi.A készüléket 2016. június 4-én vásároltam, természetesen egy szürke importos helyről, mivel nem voltam hajlandó megfizetni a 68 ezer forintos felárat - 132 eFt kontra 200 eFt - amely akkor a PartNero (mint szürke importos GSM üzlet) és a MediaMarkt (mint az LG Magyarországgal szerződött disztribútor) ára közötti erősen szignifikáns árkülönbségből adódott.
"Új készülékként már a G4 került be, de május 10-én az átvett készüléket kicsomagolva még Google fiókot sem adtam meg, már jelezte, hogy frissítene 6.0-ra, amit röpke 20 perc alatt meg is tett (tény, már februárban kijött e frissítés, majd negyed évvel később kisebbségben voltam már új tulajdonosi szerepben - ezért a kevéssé terhelt szerver rögvest sort kerített a készülékemre)."
Az LG V10-re gyakorlatilag márciusban vált hivatalosan is elérhető a 6.0-ás Android, - de ahogy írták itt a itt a fórumon, csak LG Bridge-n keresztül - tehát júniusban, - kb. 3 hónappal később - már ugyancsak kevéssé lehettek terheltek a szerverek. Ennek ellenére hetek alatt sem jött OTA semmi sem.
Ezután szántam rá magam az USB-s összeköttetéssel megvalósított LG Bridge általi frissítésre.Most pedig a V20b esetében, szinte azonnal lejött az update OTA-n...
Tehát a kérdés azóta is nyitott:
Mitől kezdte el a V10-em az OTA frissítéseket foganatosítani?(Csak nem olvassa az LG Magyarország ezt a - és több más - topikot, s látva itteni erősen pozitív marketinges színezetű tevékenységemet, jutalmul regisztrálta a V10-emet a FOTA rendszerükben?
)
(#3100) psg5
Tudomásom szerint a letöltések a belső tárhely egy adott fix mappájába történnek ( elérési út: /storage/emulated/0/Download) s annak helyének megváltoztatására lehetőséget adó opciót - eddig még - nem találtam. -
KPistike
aktív tag
válasz
KPistike #3098 üzenetére
Bár szerkesztettem az előző hszt, abból kifelejtettem - és lejárt a szerkesztési időm -, hogy a Nexus 7 hasonló regisztrációja, mint ami LG Magyarország honlapján adott, az Asus Magyarország szerverén lehetséges.
Más Nexus modellek más gyártótól kerültek ki, ahogy LG is képviselteti magát e gyártók közt több modellel, de azok frissítése független a gyártótól - azok itt érhetőek el, és OTA módszerrel is a linkelt szerverről töltik a készülékek.
Valamint gépelési hibát is vétettem, 5.1.1 (LMY47V) volt az utolsó verzió, amit kedvelt Asus tabletem még megkapott. -
E2E4
aktív tag
válasz
KPistike #2758 üzenetére
Költői kérdés: V10-re ilyen appokat mi értelme feltenni?
Tapasztalatom szerint, a kiváló optimalizáció, a 4 GB RAM, és az akkumulátor 3 Ah-s elektromos kapacitásának kombója feleslegessé, sőt kerülendővé teszi az ilyen alkalmazások használatát.
Bőven elégséges néhanapján a "Smart cleaning" futtatása.
Új hozzászólás Aktív témák
- Google Pixel 8a - kis telefon kis késéssel
- Ez a mondat angolul?
- Delta Force (2024)
- Linux kezdőknek
- Eredeti játékok OFF topik
- Milyen légkondit a lakásba?
- OFF TOPIC 44 - Te mondd, hogy offtopic, a te hangod mélyebb!
- Konteó topic
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Gaming notebook topik
- További aktív témák...
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RTX 5070Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Dixit 4 Eredet (bontatlan, fóliás kártyacsomag)
- Bomba ár! HP EliteBook 830 G7 - i5-10GEN I 16GB I 512GB SSD I HDMI I 13,3" FHD I Cam I W11 I Gari!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RX 9070 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Telefon felvásárlás!! iPhone 14/iPhone 14 Plus/iPhone 14 Pro/iPhone 14 Pro Max
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest