- Kikristályosodik a Razr 60
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Mobil flották
- iPhone topik
- Samsung Galaxy A53 5G - kevesebbet többért
- Hivatalosan is bemutatta a Google a Pixel 6a-t
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- Mindenki Z Fold7-et akar
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Új hozzászólás Aktív témák
-
grobi007
tag
válasz
vadonka #25179 üzenetére
Sziasztok!
Most látom, hogy erről az Etana kernelről nagyon jókat írtok.
Tud valaki linkelni egy leírást, hogy hogyan/mire érdemes telepíteni. Jelenleg a CM 7.2 stable verziót használom, de néha csinál azért érdekességeket: eldobja a hálózatot, és csak újraíndítással jön helyre, meg eléggé zabálja az akkumulátort is.
Ha valaki tudna segíteni, nagyon hálás lennékElőre is köszönöm!
-
zsoltiz
aktív tag
válasz
vadonka #22403 üzenetére
Vadonka:
Próbálgatom a 3-mas béta kerneledet, elsősorban a wkpark overheat patch miatt.
Eddig iron-t használtam, egyébként teljesen elégedett voltam vele, de néha előfordult az éjszakai töltés közben fagyás és túlmelegedés hiba, és a fejlesztésre nem sok remény van. A te kerneledet viszont agyon dicsérik
, úgyhogy váltottam.
Egy "gondom" illetve kérdésem lenne:
a minimum UV beállításokat felül lehet valahogy bírálni a kerneledben? (már újrafordítás nélkülIron kernellel a te minimum beállításaidnál is agresszívebb UV beállításokat használtam és úgy is stabil volt a rendszer. És -gondolom emiatt- mintha egy kicsit az akksi is jobban bírta volna.
Iron alatt ilyen UV beállításokat használtam:
216 MHz -- 700mv (de 650-680-nal is próbálkoztam, igazából ott sem volt gond)
503 MHz -- 750mv
655 MHz -- 800mv
912 MHz -- 850mv
1100 MHz -- 950mv
1312MHz -- 1050mv
1408 MHz -- 1150mv
1504MHz -- 1275mvIgazából 1300MHz fölött ritkán használtam, úgyhogy az nem is annyira érdekes, de az alacsonyabb órajeleken szívem szerint még levennék mindenhol -25 -50 mv-t a kerneled minimum értékeihez képest. Biztos vagyok benne, hogy ha eddig ironnal simán ment 1100MHz-en 950mv-tal, akkor most az 1015MHz-hez elég lenne 900 mv is, az 1216MHz-hez meg 1000-1050mv.
Illetve, még egy kérdés: az iron-t 64MB ram hack-kel használtam és úgy is ment az 1080p video felvétel (kostjaV féle kamerát használom). Te a kerneled leírásánál azt írod, hogy 48MB rh fölött nem megy a 1080p felvétel. Próbálni ugyan nem próbáltam, de ez a különbség mitől van?
Előre is köszi a választ.
-
Pistiboy88
aktív tag
válasz
vadonka #22403 üzenetére
Kösz! Próbálom is!
Eddig az összes kerneled nagyon fain volt. Már jó ideje használtam a 3.0.28-at minden gond nélkül.
Tényleg, nem tudtok valami recoveryből telepíthető rilt, baseband-ot? Mert azt vettem észre mostanában, hogy pár perc beszélgetés után darabos lesz a hang. Eddig ilyen nem volt, kb1 hete tapasztalom.... :S
-
zsoltiz
aktív tag
válasz
vadonka #21152 üzenetére
Jaja. Mondjuk a legfrissebb -pár hete kiadott- kernele nekem atomstabil és minden frankón működik vele. Ha több frissítés nem jönne tulajdonképpen az sem zavarna. De a tiédet is annyian dicsérik, hogy ki fogom próbálni. (új vagyok még egyéébként, pár hete van meg a 2x-em, de nem akarok egy állandó rom/kernel frissítgetési "spirálba" keveredni, nekem csak kell egy stabil működő verzió, amit használok)
-
sixer66
senior tag
válasz
vadonka #20914 üzenetére
Vadonka be tudnál Nekem linkelni vagy feldobni valahova egy kernelt ami jó az Én Cm7-es rendszeremhez, mert belinkeltek itt egyet ami 3.0. valamennyi volt felraktam, aztán kiderült hogy nem is jó az enyémhez, de ha nem muszáj nem rakom újra ezért.Gondolom elég ha másik kernelt feldobok.
-
mariobros
tag
válasz
vadonka #20914 üzenetére
Te két CM9-es kernel közül melyiket ajánlanád? Tudom hogy mindkettő projektben részt veszel mint fejlesztő, de érdekelne a véleményed
Számomra az akkuidő lenne a legfontosabb, mert azzal nem voltam megelégedve a ironkrnL esetében. Most a Horse Power 2x eXtreme ICS RC1 használom, elég reszponzívnak tűnik így elsőre a dolog. Előre is kösz a választ!
-
Rover623
félisten
válasz
vadonka #20821 üzenetére
Március 20.-i kerneled felrakása után a teló nem tudott automatikusan feljelentkezni, kézzel kellett "felhúznom" a szolgáltatóra (pont mint a korai ICS build-ek esetén).
GetRil ismeretlen Baseband-et jelzett!
Több RIL-t is kipróbáltam, helyzet nem változott...ráadásul két nap alatt kétszer is előfordult, hogy telefonhívás befejeztével csontra fagyott, akku ki-be segített csak.
Visszaálltam a márc. 11.-i verzióra... -
snipr
aktív tag
válasz
vadonka #20821 üzenetére
http://www.techno360.in/linux-merged-with-android/
The first change users can notice is, you can compile the Android code in Linux 3.3 and it will boot. This release will make building kernels for custom ROMs easier, allowing developers to use the source of kernel version 3.3 and later almost unmodified on devices. In theory, it should now also be possible to boot Android with the 3.3 kernel on any device, provided you have the correct drivers.
-
n3zold3r
csendes tag
válasz
vadonka #20779 üzenetére
Nekem egy olyan kérdésem lenne, hogy szerinted érdemes használni ezt a [V6 Supercharger] scriptet? Én egyszer már felraktam régebben, de nem sok változást érzékeltem, bár egy kicsit mintha jobb lett volna de lehet hogy csak placebó
-
Rover623
félisten
válasz
vadonka #20567 üzenetére
Bug valóban...de nem biztos hogy a két cache törlése megoldja. Én vmikor február elején tapasztaltam először, azóta konstans, pedig volt közben egy-két malőr is, aminek factory reset lett a vége, ergo szűzen került fel a rendszer.
De semmi kedvem visszaállni vmi többhónapos verzióra, tehát így marad, amig ki nem javítják...vagy amíg nem kerül használható ICS. -
-
-
Dusee
őstag
válasz
vadonka #20413 üzenetére
elégnek elég (béta ics-t nyúzok), de béha kiábrándító mikor task killerrel ram felszabadítás után azt írja, hogy 100 mb szabad ram van
tényleg, hogy áll a cm9 kerneled? vagy felhagytál vele?más: nem lehet azt megoldani valahogy, hogy ha torrentelek telefonon ne haljon meg a rendszer?
tTorrent Pro 0.9.4-et használok, és néha úgy megakad a telefon hosszabb másodpercekre, hogy a szívbaj kerülget.
a kijelzőt meg ki se merem kapcsolni, mert már többször volt, hogy befagyott, csak akksi ki-be segített. -
-
Naras
őstag
válasz
vadonka #20398 üzenetére
Én berendeltem egy ilyet eBay - ről... kíváncsi vagyok milyen lesz...
mandju: Sztem eBay - en keress rá, de itten nem warezolunk úgyhogy ennyit erről...
Egyébként egy AKG K330 - am van, elég jól szól a telóval is, nem panaszkodom
(persze azért van, amivel jobban szól...)
Sajna aggódom a vezeték miatt, nem szeretném, ha megtörne, vagy ilyesmi, ezért rendeltem be BT fülest... nem tudom az milyen hangot fog hozni, remélem azért élvezhető lesz... -
god992
aktív tag
válasz
vadonka #20383 üzenetére
szia, most rakatm fel a HP SR3 OTF Ver2.0 Normal -t és olyan kérdésem lenne hogy, ha a HorsePower alkalmazásba(tweaker vagy mi a rák a neve
) nem állítok át semmit akkor, nem állítgat át fekvenciákat memóriába és a CPU-ba, tehát olyan mintha a gyári értékeken futna a teló?
bocsi ha hülyén fogalmaztam, remélem a lényeg azért érhető belőle
-
ntomka
nagyúr
válasz
vadonka #20307 üzenetére
Az OTF-hez felraktam marketből az appot, de nem igazán jegyzi meg a beállításokat. Mondjuk a powersave csúszkát állítgattam, de vissza gombbal kilépek, majd újra elindítom, és visszaáll 0-ra.
Persze lehet ez a normális, csak én nem értek hozzá. De megkeresve a /data/spica/powersave fájlt és megszerkesztve már megjegyzi.
-
ntomka
nagyúr
válasz
vadonka #18716 üzenetére
Van a fényerőbeállításoknál az automata fényerőnél az "other levels" szerkesztő. Itt lehetne szerkeszteni hogy érvényesüljön az automata fényerőbeállítás. Alapból ez CM/MIUI alapú ROM-okon veszedelmesen gyenge, én szeretném feljebb venni, csak épp nem működik. MIUI-n itt látszik is, hogy nem olvassa be valamiért a szenzor beállításokat (legutóbb mikor CM volt fent, ott nem is látszott ez az opció).
Ezzel tudnál valamit kezdeni? -
zsschumann
csendes tag
válasz
vadonka #18338 üzenetére
Pl nekem se bootol pedig próbáltam már mindenhogy
illetve
Jó lenne pedig, mert kipróbálnám a CM7-et a kernellel.
Bár nekem olyan is volt, hogy a Roboto fontot raktam fel font installer root-al és azután nem bootolt be a telefon... Még az a mák, hogy a V20o Rommal semmi gondom nincs, azt bármikor csont nélkül fel tudom tenni hipphopp.
Csak az a fura, hogy mások teszik fel a kernelek sorban, nekem meg valamiért nem mennek...
-
zorromoto
senior tag
válasz
vadonka #18402 üzenetére
Köszönöm a válaszod .Sajnos nekem minden kernel flash után alapból vagy a 20-30 boot után indúl el a telefon,de tegnap ez megdőlt mert ahogy felraktam az uj kerneled gyakorlatilag hajnal 1 től ma kb 11-ig semmi de szó szerint semmi nem indúlt el.Kezdve a cwm-al.Az aláírásomban szereplő cm 7.2-es akkor még a 043 volt fenn. Most már a 46-os fut de nem merem feltenni a kerneled.Amúgy meg azért is gyalulni akarok mindent mert már eleve cm 7.1-el vettem azt ki tudja mi volt mókolva elöttem.Én értékelem a munkád és nagyon tetszik ez a kombó ,de mindennap nagyon megszivat.
Apropó: azt hogy tudom megnézni hogy jelenleg ext3 vagy ext 4-en vagyok?
Kösszzz
-
Balázs1986
őstag
válasz
vadonka #18351 üzenetére
Én is szedtem szét az enyémet, szintén betört üveg miatt
Valóban nem volt meggyőző a belseje.
De akkor jól értettem, hogy te is inkább arra gondolsz, hogy a töltés hiba a gyenge anyaghasználat miatt jön elő (és esetleg ezt szabályozták be frissebb rom-okban, ami javította...)? -
tothl
addikt
válasz
vadonka #17848 üzenetére
Szia vadonka !
A default CM kernelhez képest a powersave ramhack shared verzio okes, hogy kicsit lassabb jatekoknal ? Az MC3 -ban akadast tapasztalok, ami defaultnal nincs.
A base verziot meg nem probaltam ki, ez az elso kerneled, amivel probalkozom, a karacsony elotti ironkernelek elegge instabilak voltak -
Dusee
őstag
válasz
vadonka #17848 üzenetére
az igen csak szép eredmény
én is a te kerneledet használom (powersave, 32mb sharedmemory), és tapasztaltam egy két érdekes dolgot.
pl. plants vs zombies nem akar működni, m.youtube-on folyton azt írja, hogy nem képes lejátszani a videót, illetve nagyon merül a telefon (kikapcsolt kijelzőnél, wifi nélkül 2g-n fél óra alatt ~5%-ot kb.
játékról, wifis netezésről inkább ne is beszéljünk...
ezek lehetnek a kernel miatt? -
korpicschess
veterán
válasz
vadonka #17848 üzenetére
Nem rossz.
Kipróbálnám a kernelt, de xda leállt. Tudsz nekem linket adni? A húzott verziót, 32 mb-osat első körben, aztán ha gyenge az akku idő, akkor a powersave-et.Abban tudna valaki segíteni, hogy a swap működéséhez mi kell? Mert elvileg a ROMom tudná, meg alapból be van kapcsolva, de a RAMon ez egyáltalán nem tűnik fel.
-
Naras
őstag
válasz
vadonka #17809 üzenetére
Nocsak, ki van itt! Hatalmas UP
Gyors kérdés: kernel upgrade után is érdemes battery wipe - ot elnyomni? (ha ugyanannak az újabb verzióját teszem fel, pl Power Save Normal)mike150 A battery wipe törli az aksi kalibrációs file - ját, melyet utána újra létrehoz a rendszer, és a statisztikák alapján állítja be az aksit, így optimalizálódik a ROMhoz... igen, mondhatni javít rajta. Battery wipe - ot 100% - ra töltött aksinál kell elnyomni, majd megvárni, míg teljesen lemerül, majd újra 100% - ra tölteni megszakítás nélkül, és ezután lehet normális módon használni, de kell neki összesen kb. 5 ciklus,mire beáll... (a "nagykönyv" szerint)
Új hozzászólás Aktív témák
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Call of Duty: Modern Warfare III (2023)
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- Kikristályosodik a Razr 60
- Sorozatok
- Házimozi belépő szinten
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Facebook és Messenger
- Futás, futópályák
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- További aktív témák...
- Samsung Galaxy A33 5G / 128GB / 6GB RAM / Üzleti széria / Független / 49.990 Ft / Sopron
- Új, Apple iPhone 16 Pro, 128GB, sivatagi titán, 3 év garancia
- Samsung S23 Ultra 15 hónap garanciával, enyhén sérült kijelzővel
- iPhone 13 Pro MAX 128 GB Graphite - 4 hónap Apple Szervízgarancia - APCOM
- OnePlus 12 5G 256GB 12GB RAM
- Új és újszerű 15"-16" Gamer, irodai, üzleti, készülékek nagyon kedvező alkalmi áron Garanciával!
- Bezámítás! HP Elitebook 840 G11 üzleti notebook- Intel Core Ultra 5 135U 16GB DDR5 RAM 256GB SSD W11
- Bomba ár! Dell Latitude E7270 - i7-6GEN I 8GB I 256GB SSD I 12,5" FHD I HDMI I CAM I W10 I Gari!
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A50/Samsung Galaxy A51/Samsung Galaxy A52/Samsung Galaxy A53
- IKEA (HAVREHOJ) tablet tartó
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest