Új hozzászólás Aktív témák
-
Mbazsika
tag
Újjászületett a telefon, legyilkoltam a Shareit-et és ismét használható cucc
-
törölt tag
Üdv. Lett egy ilyen vasam.
Van erre valami 6.0.1-nél frissebb android? -
Mbazsika
tag
Sziasztok!
Nincs itt nagy élet, de hátha...
Hogy a fenébe lehet leirtani azt a lehetőséget, hogy koppintással fel lehessen éleszteni a telefont? A zsebembe állandóan önálló életre kel, más okra nem tudok gondolni, mint erre.
Előre is köszi a segítséget! -
NeBeLa
tag
Köszi a választ sokat segítettél.
További szép napot! -
NeBeLa
tag
Sziasztok!
Nem tudom olvassa-e még valaki ezt a fórumot, de nagyon szemezgetek ezzel a készülékkel. Egy tabletet szeretnék helyettesíteni vele, szóval a telefon része nem érdekel. Azért nem tabletet veszem, mert rá kellett döbbennem hogy egy ilyen árban lévő tablet hardvere nen olyan erős mint egy nagykijelzős mobilé. Szóval valaki aki már régóta nyúzza a gépet tudna róla írni pár sort? Előnyei/hátrányai?Válaszotokat előre is köszönöm!
Üdv.
-
kliszi
senior tag
Nekem két napja van meg ez a telefon és nagyon kellemesen csalodtam benne ! Nagy jó készülék és a mérete is nekem pont megfelelő , mindíg is ilyen nagy telefonra vágytam .
-
clFiTi
tag
Szia!
Köszönöm a válaszod, igazából nem tudom, de sok helyen láttam a neten ezt a problémát.
Youtube videó is van róla.
Viszont tegnap egy Screen Filter app-al sikerült megoldást találnom, így már nem változtatja a fényerejét.
Most nem tudok Youtube linket nyomatni, de ha beírod, hogy phab plus problem, akkor ott lesz, ami jól bemutatja a hibát.
Szerintem szoftveres probléma, talán az eltérő hardware alkatrészekből adódóan (ha egyáltalán más típusú alkatrészeket használtak). -
clFiTi
tag
Sziasztok!
A múlt héten vásároltam meg az árut, elégedett is lennék vele, viszont az én példányomnak van egy bosszantó hibája. Először Youtube-nál vettem észre, aztán kipróbáltam a VLC-t is. A filmek nézése közben elkezd a kijelző fényereje véletlenszerűen változni. Ezt főleg világosabb részeknél vettem észre. Igen zavaró a probléma, ráadásul a külföldi fórumok olvasásából kiderült, hogy nem egyedi a gond. Az adaptív fényerő szabályozást kikapcsoltam.
Valamelyikőtök találkozott hasonló esettel?
Frissítésre még nem került sor, de hamarosan nekiállok.
A jelenlegi szoftver:
PB1-770M_S000149_150829_ROW -
Localmatador
tag
válasz
xperiaMate #122 üzenetére
Szia!
Hát ha nem is sürgősen, de nekem van tapasztalatom a sima Phab-bal.
Bőven elég arra, amit írtál. Nekem egy 4G sim és egy micro SD van benne. A gyerekek nézik út közben a 360p-re lebutított youtube meséket, meg én használom hétközben navira (Maps és Waze). Olyan 8-9 óra kijelzőidő összejön vele, autóban nem is kell töltenem, addig bírja. Néha whatsapp telózok, nekem tökéletes.Menű néha picit akad, nagy weboldalak görgetésénél főleg pl. index, de nem vészes. HD youtube videókat simán viszi. Egykezes mód van ebben is.
-
xperiaMate
csendes tag
Sziasztok!
1GB RAM/16GB ROM változatról van valakinek véleménye/tapasztalata? Alapvetően netezésre, videó nézésre és videótelefonálásra kellene. Egykezes mód ebben is van?
Nagyon sürgős lenne, előre is köszönöm a válaszokat! -
BáLiNt^->
csendes tag
válasz
#71562240 #119 üzenetére
értem köszi szépen!
hát nemtudom érdemes e lecserélni a HTC-met ami ugye a BoomSoundról híres, csak már bosszantó hogy nemtudok vele zárt terekben fényképezni, mert a fekete lila.. :S és a nagyobb kijelző is tetszene persze
nem játszom telefonon, de azért jó lenne ha van vmi hardverigényesebb menő program play áruházban azt meg tudjam nézni h milyen, és visszalépés ugye nem biztos h jó a régi M7-esemtő
amit nem értek egyébként mert Snapdragon 615 vs Snapdragon 600 de mind1
várok még vele kicsit, a phab 2 külsőre nem igazán tetszik, ezt sokkal szebbnek találom fehérben
eredetileg Asus zenfone 3 ultrát akartam, csak azt már fél éve nem akarják forgalomba hozni Mo-n.. :/
-
törölt tag
válasz
BáLiNt^-> #117 üzenetére
Hangszórója kulturált minőségű, alsó-közepes hangerejű. (A zenelejátszási hangminőség nagyon jó, érdemes kiszolgálni rendesebb fej-/fülhallgatóval, - de a Dolby Athmos kikapcsolandó, és figyelni kell, mert szereti önállóan bekapcsolni, a telefon újraindítása után alapból bekapcsolódik az Athmos.)
Nekem már fél év óta nincs meg, nem vagyok biztos a rádióval kapcsolatos emlékeimben, de úgy rémlik, hogy nem RDS-es - de csak rémlik.
Nem tudom, hogy fél év óta hol tart az oprendszer frissítése, "az én időmben" Lollipop volt.
A hardvere nagyon alapfokú, de ez csak akkor érdekes, ha 3D-t akarsz játszani rajta, - merthogy a multimédiás feladatait természetesen rendesen ellátja.
-
BáLiNt^->
csendes tag
ja meg meg tudod erősíteni h van rá android 6 frissítés?
köszi
-
BáLiNt^->
csendes tag
Sziasztok!
Ilyen mobilt tervezek venni, 2 kérdésem lenne. Tudja 4g-n 800 mhz B20-at amiről sokat olvasni h sok telefon nem, pedig Mo-n jó lenne. A másik kérdésem pedig h igaz lehet h gyengébb a teljesítménye mint a 3 éve megvett HTC One M7 telefonomnak ami 37 000 pont körüli eredményt hoz antutu 6-ban.
köszi szépen ha vki válaszol
-
Smish
tag
válasz
#71562240 #111 üzenetére
Köszi, igen a kis fényerővel én is tisztában voltam, de ez tényleg csak erős napsütésben gond.
Amúgy nagyon kontrasztos képe van.
A hardver nekem bőven elég. Nem játszom rajta, minden fürgén működik.
Én 75-ért vettem és a cégemtől visszakaptam az áfát rögtön. Így 59-ből megúsztam. Ami nekem negatívum, hogy hamar merül. Nem bír ki 2 egész napot, mindennap etetni kell. A képátló viszont kárpótol, a párom pl a tönkrement kindle-je helyet használja.
Köszi a segítséget. -
törölt tag
Gondolom, nem lesz nagy hátrány, hogy az alkalmazástárban csak ABC-rendben tudnak lenni az ikonok, a főoldalra úgyis ki tudsz pakolni bármit úgy, ahogy te akarod - és akkor az alkalmazástárra nincs is szükséged. Egyébként elég korrekt oprendszere van, nincs sok "luxus" funkció benne, plusz témák sincsenek hozzá, de elég jól beállítható kényelmes használatra. (Megjegyzem, a Phab Plusnak nagyon jó hangminősége van mobil zenelejátszóként - ha ez érdekes szempont számodra, örülhetsz.)
Én a Phab Plus-t inkább ideiglenes szándékkal vettem, hogy addig is legyen nagyképernyős phabletem, amíg megérkezik a Xiaomi Mi Max, amit kinéztem magamnak, hogy ideális hosszútávú telefonom lesz. És lőn. De kedveltem a Phab Plus-t, hátránya a nem túl erős hardver, a napfényben nem túl világos kijelző és a nem túl bravúros kijelző-előlap arány, azaz a kissé túlzott túlnyúlások, amelyeken néhány mm-t igazán faraghatott volna a gyár, nem lett volna nehéz.
Használd egészséggel, nagyon jó ár-érték arányú telefon szerintem (is).
-
Smish
tag
válasz
#71562240 #109 üzenetére
Igen jóra gondolsz, tehát az alkalmazás tárban nem lehet semmit mappázni, meg felcserélni az ikonok sorrendjét, csak a főoldalon.
Ez így elég gáz, de majd ennek tükrében alakítom a főoldalt.
Közben írtam másik topicba is és írták hogy csak root jöhet számításba.
Az nálam viszont nem játszik, mert nem értek hozzá, meg nem is zavar azért annyira, csak meglepő ez a fix megoldás.
Amúgy miért adtad el ha megkérdezhetem? -
törölt tag
Csak volt Phab Plusom, és nem biztos, hogy jól értem a kérdéseidet, de ha igen, akkor a válasz egyszerű.
Ha az alkalmazástár alatt azt érted, amit sejtek, akkor láthatod, hogy ott ABC-rendben vannak az ikonok, oszt jó napot. Nem tudod áthelyezni, mert ABC-rendben vannak.
Ha a mappázás alatt azt érted, hogy több ikont egy mappába helyezni, akkor az a szokásos módszer szerint megy, egyik ikont ráhúzod a másikra, és létrejön a mappa, amibe belekerülnek, a mappát meg tovább tudod tölteni más ikonokkal, és el is nevezni, ahogy akarod. A szokásos módszer. Nyilván persze próbáltad is így, csak elszaladgáltak. Ha azt látod, hogy kiszaladgál az ikon a másik alól, akkor próbálkozni kell, általában akkor sikerül, ha balról jobbra tartva húzod rá az ikont a másikra. Olyan ikont, ami már eleve azon a főképernyőn volt, nem egy másikról húztad át, ugyanazon mozdulattal akarván mindjárt mappába tenni, mert akkor elugrik a másik, előbb rögzíteni kell az ikont az adott főlépernyőn elengedve.Remélem, nem valami teljesen másra válaszoltam, mint amit kérdeztél.
Szerk.: Ja, és persze szia neked is!
-
Smish
tag
Sziasztok!
Remélem benéz még valaki ide.
Pár napja vettem egy ilyet és brutál jó kis gép szerintem.
Maximálisan még vagyok elégedve vele. Rá tettem minden rendszerfrisítést, így nagyon stabil a cucc, van már összes alkalmazás bezárása opció is szerencsére.
Egy kérdésem lenne valakihez, akinek szintén ilyen mobilja van.
Hogyan lehet az alkalmazás tárban áthelyezni az ikonokat, esetleg mappázni? Egyszerűen nem jövök rá. -
Joe.36
addikt
Üdv,
A hátsó, alsó, két matricát ( imei stb ) le szabad, lehet szedni ?
Joe
-
Nem, elsősorban a kétséges szoftverupgrade miatt.
Dettó megvárom a köv. generációt, azoknál a sima változat is tökéletesen elég lesz arra, amire én használnám: web, sorozatnézés, zenehallgatás, olvasgatás, stb.Ha monitoron nem zavar a 900p-s felbontás, akkor ezen sem fog a 720p.
-
kisza25
félisten
válasz
#71562240 #104 üzenetére
ja tényleg, csak a táblázatban néztem, ott meg 6"-t írnak,
de vékonyítottak a kijelző körül is szóval jóval kisebbnek ígérkezik -
kisza25
félisten
válasz
AxBattler #100 üzenetére
vettél végül?
nekem most került a figyelmem központjába, mert nekem jó lenne egy kisebb tablet, de mindenképpen kellene bele 3g 4g is, ebben van és elgondolkodtam, hogy a mobilomat lehet le is tudnám rá váltani (lenovo a7000)
Ezt is azért vettem, mert tablet helyett is szerettem volna használni, sokkal jobb, mint a kisebb telefonok, de még mindig lehetne nagyobb.
Ezt viszont headsettel használnám, mert már kicsit nagy fejhez tartaniviszont elég sokat telefonálok, nem tudom mennyire akadályozna folyton a headset, mert nem akarom állandóan viselni sem, mint sokan mások
-
Üdv!
Kinéztem magamnak ezt a phabletet, de nem tudom, hogy Android 6.0 frissítés várható rá a közeljövőben?
Illetve valami store-os, nem gyári app-pal lehet azért jobb fényképeket lőni? -
NEXUS-6
tag
Szia! Bocsi, hogy én is beledumálok. De, szerintem érdemes a Lenovo magyarországi képviseletével, szervizével próbálkozni a flesselés elött. Én ugyan pár perc guglizás után nem találtam jelentős különbséget a belpiacos, meg a nemzetközi modell között, de a belpiacos pl. VibeUi felhasználói felületet kapott, a nemzetközi meg egy Launcher3 nevűt, szál valami azért nyilvánvalóan van. Ha hardveresen nincs különbség, akkor valszeg nincs akadálya a nemzetközi ROM sajátkezű feltelepítésének sem, de ezt én a Lenovo megkeresése utáni opciónak javasolnám, amennyiben nem tudnak segíteni. A második SIM foglalat hibája lehet hardweres is, én ezt inkább rájuk bíznám. A Lenovo ugye nem egy tipikus kínai dzsunka vállalat, az IBM és a Motorolla egyenági örököse, már akkor a Lenovó gyártotta a termékeiket, amikor még azok saját néven árulták.
A flesselés nem macerásabb más telókénál, csak mivel kevésbé elterjedt több időt igényel a szükséges telepítő + ROM összevadászása. Ha még mindíg aktuális a dolog, akkor visszakeresem, hogy hol találod ezeket.
-
törölt tag
Ez így értelmezhetetlen, abszurd módszer. Az illető, aki nyilván semmiben nincs akadályoztatva, hogy saját maga, közvetlenül használja a fórumot, egy tőle 200 km-re levő közvetítő révén akarja elérni, hogy a Phab Plus egyébként élettelen topikjában tálaljanak fel, írjanak össze számára olyan általános androidos és telefonos ismereteket, amelyeket egyébként a megfelelő topikokban már ezerszer feltálaltak, összeírtak.
"...és a frissítést is "megcsinálta"" De képeket arról mellékeltél, hogy nem csinálta meg, tehát gondolom a mondatrész nem arra utal, hogy a frissítés rendben lezajlott, ez esetben én nem értem, mit mond a mondatrész.
Ha nem bírja működésre bírni a második SIM-et, akkor bár nem lehetetlen, de elég kevéssé valószínű, hogy egy ROM-csere segítsen, mert éppen a saját belpiacukra találták fel a kínaiak a kétsimes telefont mint alapeszözt, tehát kevéssé valószínű, hogy egy kínai belpiacos telefonnál szoftveresen gátolnák a második SIM-hely használatát, és persze hardveresen eleve illogikus lenne, de SIM-lábkiosztáseltérési ötleted talán nem teljesen irreális, bár akkor már azt várná az ember, hogy az elsőszámú SIM-helyen is "kínai belpiacos" a lábkiosztás, ha létezik ilyesmi.
Ahhoz pedig hogy egy készüléken ROM-ot lehessen cserélni, ugyebár elég sok mindennek kell együttállnia a rootolhatóságtól kezdve a megfelelő felrakható szofterverzió és custom recovery meglétén át a bootloader kezelhetőségéig és egyebekig, hát még ha egy kínai ROM nemzetközire cseréléséről van szó, mivel a kínaiak minden eszközzel igyekeznek akadályozni, hogy egy kínai belpiacos telefonról leirtható legyen a kínai belpiacos ROM. A ROMcserével kapcsolatos általános ismeretszerzéshez megvannak a fórumon a megfelelő topikok, de értelemszerűen annak sem az az elsajátítási módszere, hogy ide tanulmányt szerkesszen valaki erről az illető helyett, amely tanulmányt te közvetítenél az illetőhöz az illető helyett. Ez így értelmezhetetlen, miért vonna bele az illető egy halom embert dolgozni őhelyette, mikor közvetlenül el tudná olvasni a megfelelő helyeken.
A konkrét telefontípusra vonatkozó esetlegesen létező tudnivalókat-lehetőségeket tekintve látható itt a topikban, hogy a Prohaedveren a fórumozók közül egy-két embernek van Phab Plus-a, akik (köztük én is) rendeltetészerűen használják a gyári nemzetközi (magyar) szoftververzióval. Itt a Lenovo Phab Plus esetleges rootolásáról, ROM-cseréjéről, custom recovery-vel elláthatóságáról, láthatólag nincs semmi tapasztalat - hát még hogy kínai verziót kellene felülírni. Leginkább a needrom-on és az xda-developersen lehet értelme körülnézni, utóbbin technológiai tudnivalókat is mellékelni szoktak felrakott szoftverekhez.A Prohardver apróhirdetési részének megfelelő rovatában találhatni olyanokat, akik kínai telefonok javítását vállalják, ők eleve ezt hirdetik. Azt ugyebár nem hiszem, hogy éppen a kettes SIM-helyen valami "kínai belpiacos" lábkiosztás lenne, talán ilyesmi nem is létezik, de tény, hogy ezeknél a kínaiaknál sose lehessen tudni...
-
Zoleee89
aktív tag
válasz
#71562240 #92 üzenetére
Helló!
Köszönöm bővített választ, nem tudtam, hogy mobilnettől vagy
200km-es távolság (tulaj és köztem) miatt kicsit lassabban mennek a dolgok ezért is csak most válaszolok.
Megnézte a sim manager részt és a frissítést is "megcsinálta".
Képeket ide töltöm fel, minőségért előre is elnézést kérek, de valami régebbi LG készülékkel tudta csak megcsinálni.
Sim manager résznél nem talált semmi olyan opciót, amivel aktívvá tudná tenni a nano sim foglalatot is.
Lehetséges lenne, hogy magyarországi rommal működésre lehetne bírni? (kicsi kínai romba le lenne tiltva?)
Magyar rom telepítésének a menetéről részletes leírást tudnál mutatni? És hogy honnan lehetne letölteni.
Hátha csak ennyi baja lenne. Ha még sem akkor sim foglalat(érzékelő,lábak) cseréjét valakivel meglehet csináltatni idehaza? -
törölt tag
No hát én telepítettem a frissítést, minden rendben ment, megszűnt egy-két korábbi bug is. Hurrá.
(#87) Zoleee89:
"...nem akarja felrakni, valamilyen hibával megáll és recoverybe lép."
Gondolom, nem azt látod hibával megállós recoverybe lépésnek, amikor a letöltés után a telepítéshez újra kell indítani a készüléket, és egy ideig a kis zöld emberke látható, amíg települ a frissítés? Gondolom, nem ezt érted félre, hanem valóban hibajelzés és recoverybe lépés történik, de az eléggé "tág" megfogalmazás, hogy "valamilyen" hibával leáll. Mikor áll le, hogyan áll le, hogyan lép a recoverybe, és ott akkor mi van olyankor? -
törölt tag
válasz
#71562240 #90 üzenetére
Illetve nem is jól mondom, az enyém most frissebbre frissül, április 20-i kiadásúra az általatok talált december 29-ivel szemben.
Na de, na de. A második képeden. amit a CPU-Z mért, 150829-es build látható, vagyis tavaly augusztus 29-i buildnek kell lennie azon a telefonon, ehhez képest az ötödik képeden a talált verzió a 151229 rendben is lenne, tavaly december végi. Eddig nem lenne gond. Na de, na de. Az utolsó két képeden azonban a telefoninformáció azt írja, hogy a telefonon 160701 verzió van, ami azt jelentené, hogy idei július elsejei. Na itt kell lennie a zavarnak, hogy érezheti azt a telefon Beállítások menüje, hogy a készüléken olyan rendszerverzió van, ami három hónap múlva következhetne be?!?!?!?!?!?!?!?!? És amihez képest persze hogy nem akarna egy korábbi dátumú buildre visszalépni. Lehet, hogyha beérünk augusztusba, akkor majd az azutáni frissítéseket már telepíteni fogja tudni, és nem lesz zavar(?!).
-
törölt tag
Jelezhettem volna, hogy nem a képek feltöltésével volt baj, hanem hogy mobillal mobilneten voltam, és kényelmetlen lett volna ilyen szintű fórumozási mélységekbe menni vele. Tehát a feltöltéseid közül működik az első is, amiatt nem kellett volna a Drive-ra is feltenni.
Egyrészt tehát azért válaszoltam egyszerűen, mert semmi információ birtokában nem voltam, hogy mihez képest kellene-lehetne részletesebben válaszolni.
Másrészt azért válaszoltam egyszerűen, mert az első kérdésedre eredendően a Beállítások menü a válasz, ott van SIM-kezelési menüpont, és arról nem írtál semmit, hogy ott próbálkoztatok-e valamivel vagy sem. Valószínűleg nem, mert nem mondtál erről semmit, illetve a képernyőmentéseiden nincs erről kép, a Beállítások menü meg olyan dolog, hogy azon végig kell menni, azért van. Ha még nem tettétek, tegyétek, ha minden beállítás helyes, és aktiválva van a 2. SIM-hely, akkor lehet hogy valami egyedi hiba van, de nem tudjuk, hogy ezügyben mit tettetek és mit nem, próbáltátok-e aktiválni a 2-es SIM-helyet vagy sem. Nyilván, ha próbáltátok volna, nem kérdeznéd, hogy kell-e.
Harmadrészt azért válaszoltam egyszerűen a második kérdésre is, mert az Android szoftver mélyebb rejtelmeit nem itt van lehetőség kifejteni, de vannak erre szakirodalmak és erre való topikok, illetve a "...hogy másolt készülék-e vagy eredeti?" kérdésed ebben a pongyola megfogalmazásban nem is értelmes. Megnézve a képeidet azt biztosan látom, hogy a telefonotok szoftververziója valamiért a jelek szerint kínai belpiacos (a kódok végén a PRC, azaz People Republic of China erre kell utaljon, a nemzetközi verzióban ROW a jelölés, ahol a tietekben PRC jelölés van), nyilván Kínából vásárolta, az, aki vásárolta. Hogy ettől a te kérdésedben "másoltnak" vagy "eredetinek" minősülne-e a "készülék", azt nem tudom, nem ismerjük az előtörténetét, hogy mihez képest lenne értelmezhető a kérdés, ha értelmezhető. De az nem lehetetlen, (bár nem is valószínű), hogy a frissítési hibát az okozza, hogy te itt Európában akarsz frissíteni egy kínai belpiacos operációs rendszert. Ez csak halvány ötlet a részemről, elvileg működnie kéne a frissítésnek ha már OTA felajánlotta magát, és a készülékre engedte magát letölteni, mert ennyire nem szokott bekavarni az ottani titkosszolgálat, de ezeknél a kínaiaknál sose lehessen tudni.
Az biztos, hogy az én készülékemen Magyarországra szóló operációs rendszer van, és azt most fogom majd frissíteni arra a verzióra, amely az általad kérdezett gépen eddig volt, és amihez képest arra abból a kínai verzióból már újabb frissítés is érkezett a jelek szerint.
A telefonon tehát egy kínai belpiacos operációs rendszer van, ez nem jó hír, sok szempontból. Feltehetőleg a készülék cubehőrjén (doboz, papírok, védőfólia...) is mindenütt a kínai nyelv az alap, tehát az ismerősöd minden jel szerin egy kínai belpiacos telefont vett, ami nem optimális dolog, és lehet hogy ez kavar be a frissítésbe, lehet hogy nem ez. Mindenesetre, ha jól értem, egyelőre működik a telefon a régi oprendszer-verzióval, és az új frissítést nem sikerül felrakni, mert a recovery-be küld. Lehet, hogy a recovery-ben van valami beállítás, ami nem engedi az OTA frissítés végigvitelét - de ez se valószínű, mert nem szokott a recovery-ben ilyesmi lenni, és a telefon Beállítások menüjében se nagyon lehet olyasmi, ami a recovery-be küld az OTA automatizmus helyett, ha már engedte letölteni és elindítani az OTA frissítést. De ti látjátok, hogy abban a kínai oprendszerben és a recovery-jében mi van, mi nincs. Lehet hogy van valami opció, ami belekavar az OTA-frissítésbe - de ez se valószínű.Egyéb.
Ha érdekli az ismerősödet a hangminőség, akkor azt a Dolby DTS szoftvert, aminek még az ikonját is kitette valaki a képernyőre, ne használja, kapcsolja ki, mert marhaság - egyúttal a telefon minden újraindítása után ki kell iktatni, mert automatikusan elindítja magát, illetve néha egyéb ürügyet is talál arra, hogy újraindítsa magát, tehát figyelni érdemes - amellett, hogy egyébként is hallatszik az ostoba illetéktelenkedése. Sajnos letiltani nem engedi magát, mint rendszeralkalmazás, legfeljebb rootolt telefonról lehetne letörölni, ami a megoldás lenne.Egyelőre ennyit a részletekről, én se vagyok szakértő, csak félművelt.
-
Zoleee89
aktív tag
Sziasztok!
Ismerősöm most pénteken kapott egy ilyen telefont és egy kis segítséget szeretnék kérni.
Második sim kártyát ( nano sim ) nem ismeri fel a telefon, de a memóriakártyát olvassa. (sim kártya másik telefonban ki lett próbálva és jó)
Esetleg kell rajta valamit állítani, hogy a sim kártyát lekezelje és ne csak a memóriakártyát?
Másik, hogy érkezett rá egy 49MB-os frissítés és nem akarja felrakni, valamilyen hibával megáll és recoverybe lép.
Van olyan lehetőség amivel ki lehet deríteni, hogy másolt készülék-e vagy eredeti? -
törölt tag
Hátha valakit érdekel. Az én példányomon ma megnéztem, nincs-e esetleg OTA szoftverfrissítés, és van. Még nem telepítettem, majd holnap. Remélem javítani fog és nem rontani, hehe.
-
NEXUS-6
tag
Egy hete van meg. Nekem tökéletesen megfelel, mert az előző telót is mindenre használtam, de legkevésbé telefonálásra. Ha megszokja az ember, ami gyorsan bekövetkezik azért, utána már a többi teló tűnik kis nyomoréknak. Én biztos nem cserélném semmire. Újonnan, kártyafüggetlen telefonként a 75 ezer körüli ár vicc, pláne, hogy az összeszerelés, kialakítás első osztályú. Az előre telepítt progik meglepően szegényesek, de ezért van a Play-store.
-
törölt tag
válasz
Zotykoresz #78 üzenetére
Szia, Prien korábbi Phab Plus-a hozzámkerült néhány nap óta.
Nullára még nem merítettem, de lehet hogy egyszer kipróbálom a felvetett kérdés miatt - ha eszembe jut megfelelő pillanatban.
A billentyűzeten mutatkozó "szellemérintéssel" én is találkoztam egy-kétszer, néhány betűt önhatalmúlag beír ilyenkor. Ritka. Mindazonáltal nem a billentyűzeten múlik (amúgy én eleve anysoftkey-t használok kezdettől), hanem a digitizer gyerekbetegsége. -
Prien
addikt
válasz
Zotykoresz #78 üzenetére
Sosem hagytam még nullára merülni, így ezt nem tudom. Nem is tesz jót az akkunak állítólag.
A gyári billentyűzetet is lecseréltem anysoftkeyboard-ra még az elején, így erről sem tudok nyilatkozni.A9 tetszik nekem is, de az ára biztos nem fog tetszeni...
-
Zotykoresz
tag
Szia.
Ha lemerül nullára a telefon akkor neked is vissza áll 1970 ... stb dátumra? Random csinálja azt hogy írok valamit és önálló életre kell a billentyűzet... össze vissza mennek a karakterek. Neked csinált hasonlót? Nekem csak tablet szerepet tölt be, aszem váltók hamarosan Samsung A9-re...
Nem valószínü hogy pörögni fog ez a topik. -
Prien
addikt
válasz
Zotykoresz #76 üzenetére
Nekem van, igaz, még táblagép státuszban.
Mire vagy kíváncsi? Elég halott ez a topic...
-
Zotykoresz
tag
Üdv.
Rendelkezik valaki phab plus-al?
Lenne pár kérdésem. -
Prien
addikt
Sziasztok! Ugye tudja a B20 lte hálózatot? Akinek már van ilyen, írhatna pár sort, mennyire van megelégedve a hétköznapokban a készülékkel.
-
K2 [GK]
csendes tag
Végre. Lecserélném a G3-mat, de eddig csak a Z Ultra tetszett, viszont a led hiánya öli meg azt a telót. Inkább ilyenem lesz.
Ui.: ugyanitt LG G3 eladó
-
-
-
Mr.Silkó
veterán
Szerintem egyáltalán nem vészes a kamera minősége, az anyaghasználat viszont példás, ahogy az a Lenovonál lenni szokott, az NFC hiányán való pörgést meg sosem értettem, a környezetemben senki nem használja, én is kábé egyszer próbáltam ki. Szvsz. nálunk még sokat kell várni a kiépített, mindenhol elérhető NFC-s fizetés lehetőségére is.
-
TTTotya
senior tag
Sztem ez fotóboltos kép, ekkora teló nincs is.
Ez már tényleg túl nagy, a hardver meg az akksi lehetne erősebb, bár csak FHD, de akkor is.
-
rdt89
addikt
A Snapi 800 mióta erősebb azonos felbontáson mint a 801? Meg ramba is 1-el kevesebb mint a Zuk, így nem értem miben veri oda ezt a készüléket hardveresen?
-
OberMotz
aktív tag
válasz
SkyLine3000 #19 üzenetére
Nekem pl. Xperia Z Ultrám van és képtelen lennék annál kisebb telefont használni. Az mondjuk vicces hogy hardverben ezt a Lenovot durván meggyakja pedig már 2 éves, max. a kamerája jobb ennek, de ahogy nézem az sem olyan sokkal
-
^Clown
addikt
Találtam egy hibát: 2 .oldalon -> "Ez kézzel használni lehetetlen,....." Ez gondolom egy akart lenni.
Reggel ezen meg lehet kenni a zsíros kenyeret, akkora. Ez már tablet, hiába mondják telefonnak. Én még az 5,5"-tól is ódzkodom egyelőre
-
Dawkins
tag
A Tab S 8.4-em is tud telefonálni, nem is sokkal nagyobb. Akkor most az is phablet?
-
Csapoati
nagyúr
válasz
szupermacs #55 üzenetére
Már 2.1-ben is sárga volt a sáv, nézd meg a ZTE Bléade tesztet itt.
-
törölt tag
szerviz mérnökként 6.4-es ultra maga az isten. teamviewer, screenconnect, rettenet mennyiségű levelezés, kapcs rajzok nézegetése, stb, zseniális. kocsi elviszi, asztalon elfér, kisebbet az életben nem vennék már.
mondjuk ez e lenovo nem nagyon mozgat meg, inkább megvárom a sony új ultráját jövőre
-
Csapoati
nagyúr
válasz
Carbonado11 #40 üzenetére
Kicsit más a fogása ennek, meg egy széles mobilnak...
Amúgy nem rossz ajánlat ez, de nekem fura, hogy kimaradt a giroszkóp, meg a hátlap már most karcos lett. -
Prime110
aktív tag
+1,
Ez olyanoknak kell, akiknek nem feltételen van a seggükhöz nőve notebook, de egy pár soros emailt, egy képet el kell azért munka okán küldeni. Én magam is így vagyok ezzel.
Volt nálam ennek a Huawei konkurense (tehát nem ez az első ilyen telefon, a Huawei jó fél évvel korábban már letette ezt az asztalra) és baromi jó. Van benne osztott képernyős mód, tehát egy mozdulattal ketté lehet választani a kijelzőt a párhuzamos alkalmazás futtatására ami még nagyobb jóság, egy jó headset és egy okosóra kombinációval ez félig meddig ilyen jellegű munkára tökéletes. Az órán látni a futó folyamatokat, hívás esetén pedig a headset miatt nem kell mondjuk a kocsiban kiszedni a zakó zsebéből. Próbáltam, működik, én hiszek egy rétegnél az ilyen telefonokban. -
Van létjogosultsága és már írni is akartam itt egy hosszabb litániát a nagy méretű eszközök kapcsán.
Nagyon sok üzletkötő pl úton van, viszont a tabon,mobilon is használ nagyobb táblázatokat, amikhez jobb a nagyobb kijelző. telefonálást vagy az autó kihangosító rendszerén ,vagy BT fülesen keresztül intézik.
Szintén sok esetben kamionosoknál is előfordulhat ez.
Tehát lehet szűk réteget céloznak meg vele, de én is használtam 7"es dualos tabot telefonként ,mert épp nem volt más, és tökéletesen kiszolgált, igen kicsit nagy volt, meg kicsit esetlen, de nem volt kellemetlen. Az emberek véleményére adok, de ez nem meghatározó.
-
pobacsi
csendes tag
Galaxy Tab S 8.4" LTE-t használok telefonnak lassan 17 hónapja. Simán használható tömegközlekedés közben; farzsebben, zsebes gatyában oldalzsebben kényelmesen elfér. Még sosem ültem rá. Telefonáni simán lehet vele - mivel úgyos elsötétíti a kijelzőt közben, nyugodtan belefoghatsz a kijelzőbe, nem kell átfogni folyamatosan a készülékházat. Persze ott van a headset is, ha kell. Amúgy meg nagyon ritkán telefonálok, az emberek többsége ma már cseten kommunikál. Ráadásul így kapok egy brutális méretű és minőségű kijelzőt, ami mindig kéznél van. Nehogy már ne legyen létjogosultsága! Megértem, ha valakinek ez sok, de azt is meg kéne érteni, hogy egyeseknek pont erre van szüksége.
-
lillaanna
csendes tag
Nekem van egy Sony z2 tabom. 10colos.Mindig nálam van a munkám miatt.Ha lehetne vele telefonálni, nem kellene hordozni magammal a z2 telefonomat.. Jó lenne, ha lehetne venni egy olyan telefont ami nem okos, csak telefonálni lehetne vele és Bluetoothtal lenne összekötve a tabbal. És akkor csak azt kellene előkapni, mikor hívnak. Ez lenne az optimális. Az alcatel hero 1 nek volt ilyen "kiegészítője "
-
Grodd
tag
válasz
Den Hadnagy #41 üzenetére
Ezt a 4" mániát nem tudom én sem felfogni. Nem tudok olyan embert elképzelni, akinek az optimális.. ( Jól tudom, mert a céges telóm egy szifon 5s, de telefonáláson és tetheringen, meg softtokenen kívül másra nem használom, mert nem lehet) Ugyanannyira kezelhető egy kézzel egy 5-5,3" es, mint az, viszont minden szempontból kényelmesebb az 5". ( lehet rajta normálisan gépelni, netezni, nem folyik ki az ember szeme, stb...) A phablet (5,5" feletti) kategória már valóban más, de annak is megvan a létjogosultsága.
-
csongi
veterán
Itt egy Vagodeszka
. Es ezen az egy Sd sloton sporolnak? Nem csak ez a gyarto, de egyre nagyobb divat, ez a Sd vagy Sim foglalat. Ez egy nesze neked semmi,fogd meg jol. Borszaszto!!!
-
Šolaire
veterán
Lesz rá igény. Nekem már nem kéne kissebb telefon annyira megszoktam. Szerintem ezt is simán meglehet😊 ez csak az én véleményem valaki meg fordítva gondolkodik és igaza van neki is😊 egy biztos ennek is meglesz a vásárlói rétege.
-
nemszabad
tag
-
-
Den Hadnagy
senior tag
Nem tartom magam már a szó szoros értelmében fiatalnak a 32 évemmel, de én is szeretem a nagy kijelzőt, pedig nem is vagyok FB buzi. Meg mióta szentírás, hogy egy telefont csak 1 kézzel lehet használni?
Egérmozi? Egész sorozatévadokat élvezek 5"-on egy S4 jóvoltából, semmi bajom vele
Pedig itt figyel a 17-es lapos, meg a 27-es monitor.
Kb. minden extrémebb készülék topikjában van, aki megmondja a tutit, hogy mi az ideális, minden más meg felesleges szemét. Elismerem, ez tényleg extrém kategória, de nyilván nem csak úgy deficitet termelni dobták ki, max nem te vagy a célközönség. BTW szvsz az okostelefon 5" alatt már használhatatlan. Na bumm, neked meg az a kényelmes.
-
rdt89
addikt
Lehet velem van a baj, de ez már nekem is gusztustalanul nagy, pedig most is egy Z2 Pro-t nyüstölök, de ez már nem is telefon, hanem tablet. Sokaknak már az 5" is félelmetesen nagy. Hát ez egy olyan telefon amit ennyi pénzért kár volt kiadni, mert házon belül is több/jobb megoldás van, elég csak az említett Z2 Pro-t nézni, azért a plusz 20 ezerért minden téren jobb készüléket kapunk, vagy akkor vegyük ugyanennyiért a Zuk Z1-et, amibe van NFC és a hardvere is elfenekeli ezt a készüléket. Saját készülékei nyírták ki ezt a SZÖRNYETEGET.
-
judas13
addikt
Háomszor olvastam el - a roham előtt...
(Hofi ) -
zdanee
őstag
Fú, az a zenelejátszó a Gingerbreadből maradt itt? Kb 320x480-ra tervezve?
Kb mint a Windows 1.x-es appok a 8.1-en futtatva -
HaZse
őstag
"Az lte-s 70 ezer fölött van, a "mezei" XL meg 60-65 ezer, úgyhogy nem a fele, maximum a kijelzője
"
Öreg, hol élsz Te? A Lumia 640 LTE 55k HUD hivatalos helyen. És nem is egy olcsó helyen. [link]
És ugyanitt a Lumia 640 XL meg 60k: [link]
Előbb nézz utána.
Ez a "telefon" meg egy nagy baromság. Őrült volt, aki ezt kitalálta. Értem én, hogy a fiatalok arra gerjednek, hogy minél nagyobb kijelzőn facebookozzanak és nézzék az egérmozit.
És sajnos látszik, hogy a gyártók nem tudnak megállni a kijelzőméret növelésével. Bőven elég egy 5"-os telefon, de az is már necces rendesen eltenni. A 4-4.3"-os telefonok oltak a legideálisabbak, mert azt még át lehetett érni egy kézzel is.
A mostaniakat meg nem. Ne jöjjön it nekem, hogy de át lehet érni. Ez nem igaz, mert a kéz fizikai mérete nem nő megy.
-
BalanceR
addikt
Hogy engem anno hogy kiröhögtek a haverok, munkatársak amikor megvettem a Dell streak 5 telómat 2010ben. Akkor a 4,7 col még óriásinak számított, és az 5colos telómat oltották,hogy tálca, péklapát, pingpong ütő... Mostmeg szinte nem lehet telefont kapni 5" alatt... Lehet, hogy 5 év múlva még elolvassuk ezt a cikket egy 10"os telón, és mosolygunk...
-
lory256
csendes tag
En fonepad 2014es modelt szoktam hasznalni telefonkent kihangosito nelkul igaz keveset telefonalok, de zsebben elfer, es jol lehet olvasgatni rajta.
-
kengyel
nagyúr
Ez már tényleg hatalmas, legalább is nekem.
-
Szilofon
aktív tag
3500mah aksi szerintem kevés ide.Nekem ez már hatalmas méret(telefonban
)
-
jksx
senior tag
-
Norb€€€
aktív tag
válasz
szupermacs #25 üzenetére
Akkor már inkább....
-
trachemysss
csendes tag
A kicsi képen már az új logójuk van rajta hátul, a tesztben a készüléken meg a régi logó. (A régi jobb szerintem.)
-
madgie
titán
"Miért fordult meg ennyire az a kétezres évek legelején még nagyon bevett trend, hogy egyre kisebb készülékekre van szükség?"
-
szupermacs
veterán
Tartalomfogyasztásra jó a méret, de ezt reggel a tömegközlekedésen már végképp nem tudnám használni. Hatalmas telefonnak, tabletnek meg drága. És még azt gondoltam a ŰSamu Note 1-nél, hogy ki az a hülye akinek akkora telefon kell. Most megint elkapott ez az érzés.
-
Den Hadnagy
senior tag
válasz
Pont 4 hsz-al feletted írtam meg egyfajta választ.
Nem öltönyzsebből előkapkodható telefonnak, hanem multimédiás mindenesnek szánják, ahol a tartalomfogyasztás az elsődleges, nem a telefonfunkció. Ez egyfajta lehetőség, amennyiben csak egy kütyüt akarsz magadnál. Nekem pl. már kicsi az 5,2", a 10,1" sok volt, így nekem 6-8" között van az ideál. Néztem egy ideig a 6,4"-os Sonykat, de sztem maradok a 6" Nexusnál, de ettől még más vágyhat nagyobbra.
Anno ugye 3,5" volt a szentírás, most meg...
-
jksx
senior tag
válasz
Négy szóban: mert van rá igény
Ez egy phablet, nem telefon. -
SkyLine3000
addikt
Árulja már el vki, h mi a pék faxának kell ekkora vmi??? Mert ez már minden, csak nem telefon.
Ezt inkább tabletnek lehet használni, mint telónak.vicze1: Nem elég, h 7 collos, ráadásul 150 centis kínaiakkal reklámozzák...
-
Quqesz
nagyúr
Hú én láttam szlovákban a nayban(300€ volt) és tényleg bazi nagy!
Legendd
Átnyargaltál G4-re? Én is most vettem, jó teló,de hogy milyen picinek tűnik a lenovo mellett az már vicces! -
válasz
takacsbotond #11 üzenetére
A 330 jóval gyorsabb, én úgy a duplájára tippelek.
Kb el is találtam: [link]
-
Den Hadnagy
senior tag
Egy szinttel lehetne bikább a hardver, de amúgy tetszik. Helyén kell kezelni: ez egy telefonálásra is alkalmas kis mindenes tablet. Annak meg kiváló minőségű, a leírás szerint. Biztosan lesz ennek is piaca.
-
100k-ért automata akrilkép-gyártó masina Nájsz.
Köszi, de akkor már inkább Lumia 640XL, majd' felennyiért. -
takacsbotond
őstag
Az Adreno 405 hol van egy Adreno 330-hoz képest?
-
jksx
senior tag
Jó lesz az, még éppen befér a zsebbe
Van egy öreg fonepadom, bluetooth-al, head-settel is szoktam használni telefonként is.
Ha valakinek már nem olyan jó a látása, annak jó alternatíva lesz.Daffchy
Nem értem, az a 9mm többlet mitől esik már a beteg kategóriába?
Általában a tabletet két kézzel szoktuk használni, akkor a phabletet miért nem lehet két kézzel kezelni?
Már az 5"-os telefon is inkább kétkezes kategóriába sorolható.Jó ez a pinpong, meg a teniszütőzés, de ahogy elnézem az utcán egyre több a tepsifon, meg a 7"-nál nagyobb tablet. Gondolom a gyártók is rájöttek már erre.
-
Daffchy
őstag
Eddigi legjobb telefonom a SONY Xperia Z Ultra volt a maga 6.44"-os kijelzőjével, na de ez már beteg...
Az a távolság ahol kényelmes kezelni egy tabletet a 7" szerintem már kicsi, de telefonnak meg irgalmatlan rossz méret, ha vékony a káva, ha nem.
Az Ultrának van célközönsége, de ennek már nem látom értelmét...
-
vicze
félisten
"ping-pong ütő"
Nekem egy pin-pong sütő kéne... -
Norb€€€
aktív tag
Azért egy képet csinálhattatok volna, amikor telefonáltok vele
Emlékeztek, amikor azzal hülyéskedtek, hogy az ipad mini csak egy nagyobb iphone? Lassan oda érünk, hogy igaz lesz -
galaxys80
veterán
Hamarosan eljön az az idő mikor nem tokokat, hanem hátitáskát fognak árulni a telefonokhoz.
-
darvinya
titán
Pingpongűtő már van (HTC ButterFly), most jöhet a teniszűő.
A vége felé lesz a péklapát, aztán végén panoráma lesz. -
Nem ertem hova szanjal ezt, es nem a merete miatt...
Az eddig kijart ut soran VibeUI volt a Lenovos felulet.. Hova lett?
Ez valami öszvér megoldás, vagy már Moto előszél?
-
gutriqper
tag
Ez már ijesztő! Milyen kicsi mellette a G4!
-
Carbonado11
tag
Végre egy nagy kijelzős telefon!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- Ingatlanos topic!
- Gumi és felni topik
- Autós topik
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Filmvilág
- További aktív témák...
- AKCIÓ! Apple Mac Studio M1 MAX 2022 32GB 512GB számítógép garanciával, hibátlan működéssel
- Telefon felvásárlás!! iPhone 15/iPhone 15 Plus/iPhone 15 Pro/iPhone 15 Pro Max
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 9800X3D 32/64GB RAM RX 9070 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Apple iPhone 14 Pro, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Apple Ipad Pro 2 gen2 10,5" 2K retina A1709 64GB
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged