Új hozzászólás Aktív témák
-
NEXUS-6
tag
Szia! Bocsi, hogy én is beledumálok. De, szerintem érdemes a Lenovo magyarországi képviseletével, szervizével próbálkozni a flesselés elött. Én ugyan pár perc guglizás után nem találtam jelentős különbséget a belpiacos, meg a nemzetközi modell között, de a belpiacos pl. VibeUi felhasználói felületet kapott, a nemzetközi meg egy Launcher3 nevűt, szál valami azért nyilvánvalóan van. Ha hardveresen nincs különbség, akkor valszeg nincs akadálya a nemzetközi ROM sajátkezű feltelepítésének sem, de ezt én a Lenovo megkeresése utáni opciónak javasolnám, amennyiben nem tudnak segíteni. A második SIM foglalat hibája lehet hardweres is, én ezt inkább rájuk bíznám. A Lenovo ugye nem egy tipikus kínai dzsunka vállalat, az IBM és a Motorolla egyenági örököse, már akkor a Lenovó gyártotta a termékeiket, amikor még azok saját néven árulták.
A flesselés nem macerásabb más telókénál, csak mivel kevésbé elterjedt több időt igényel a szükséges telepítő + ROM összevadászása. Ha még mindíg aktuális a dolog, akkor visszakeresem, hogy hol találod ezeket.
-
törölt tag
Ez így értelmezhetetlen, abszurd módszer. Az illető, aki nyilván semmiben nincs akadályoztatva, hogy saját maga, közvetlenül használja a fórumot, egy tőle 200 km-re levő közvetítő révén akarja elérni, hogy a Phab Plus egyébként élettelen topikjában tálaljanak fel, írjanak össze számára olyan általános androidos és telefonos ismereteket, amelyeket egyébként a megfelelő topikokban már ezerszer feltálaltak, összeírtak.
"...és a frissítést is "megcsinálta"" De képeket arról mellékeltél, hogy nem csinálta meg, tehát gondolom a mondatrész nem arra utal, hogy a frissítés rendben lezajlott, ez esetben én nem értem, mit mond a mondatrész.
Ha nem bírja működésre bírni a második SIM-et, akkor bár nem lehetetlen, de elég kevéssé valószínű, hogy egy ROM-csere segítsen, mert éppen a saját belpiacukra találták fel a kínaiak a kétsimes telefont mint alapeszözt, tehát kevéssé valószínű, hogy egy kínai belpiacos telefonnál szoftveresen gátolnák a második SIM-hely használatát, és persze hardveresen eleve illogikus lenne, de SIM-lábkiosztáseltérési ötleted talán nem teljesen irreális, bár akkor már azt várná az ember, hogy az elsőszámú SIM-helyen is "kínai belpiacos" a lábkiosztás, ha létezik ilyesmi.
Ahhoz pedig hogy egy készüléken ROM-ot lehessen cserélni, ugyebár elég sok mindennek kell együttállnia a rootolhatóságtól kezdve a megfelelő felrakható szofterverzió és custom recovery meglétén át a bootloader kezelhetőségéig és egyebekig, hát még ha egy kínai ROM nemzetközire cseréléséről van szó, mivel a kínaiak minden eszközzel igyekeznek akadályozni, hogy egy kínai belpiacos telefonról leirtható legyen a kínai belpiacos ROM. A ROMcserével kapcsolatos általános ismeretszerzéshez megvannak a fórumon a megfelelő topikok, de értelemszerűen annak sem az az elsajátítási módszere, hogy ide tanulmányt szerkesszen valaki erről az illető helyett, amely tanulmányt te közvetítenél az illetőhöz az illető helyett. Ez így értelmezhetetlen, miért vonna bele az illető egy halom embert dolgozni őhelyette, mikor közvetlenül el tudná olvasni a megfelelő helyeken.
A konkrét telefontípusra vonatkozó esetlegesen létező tudnivalókat-lehetőségeket tekintve látható itt a topikban, hogy a Prohaedveren a fórumozók közül egy-két embernek van Phab Plus-a, akik (köztük én is) rendeltetészerűen használják a gyári nemzetközi (magyar) szoftververzióval. Itt a Lenovo Phab Plus esetleges rootolásáról, ROM-cseréjéről, custom recovery-vel elláthatóságáról, láthatólag nincs semmi tapasztalat - hát még hogy kínai verziót kellene felülírni. Leginkább a needrom-on és az xda-developersen lehet értelme körülnézni, utóbbin technológiai tudnivalókat is mellékelni szoktak felrakott szoftverekhez.A Prohardver apróhirdetési részének megfelelő rovatában találhatni olyanokat, akik kínai telefonok javítását vállalják, ők eleve ezt hirdetik. Azt ugyebár nem hiszem, hogy éppen a kettes SIM-helyen valami "kínai belpiacos" lábkiosztás lenne, talán ilyesmi nem is létezik, de tény, hogy ezeknél a kínaiaknál sose lehessen tudni...
-
törölt tag
Jelezhettem volna, hogy nem a képek feltöltésével volt baj, hanem hogy mobillal mobilneten voltam, és kényelmetlen lett volna ilyen szintű fórumozási mélységekbe menni vele. Tehát a feltöltéseid közül működik az első is, amiatt nem kellett volna a Drive-ra is feltenni.
Egyrészt tehát azért válaszoltam egyszerűen, mert semmi információ birtokában nem voltam, hogy mihez képest kellene-lehetne részletesebben válaszolni.
Másrészt azért válaszoltam egyszerűen, mert az első kérdésedre eredendően a Beállítások menü a válasz, ott van SIM-kezelési menüpont, és arról nem írtál semmit, hogy ott próbálkoztatok-e valamivel vagy sem. Valószínűleg nem, mert nem mondtál erről semmit, illetve a képernyőmentéseiden nincs erről kép, a Beállítások menü meg olyan dolog, hogy azon végig kell menni, azért van. Ha még nem tettétek, tegyétek, ha minden beállítás helyes, és aktiválva van a 2. SIM-hely, akkor lehet hogy valami egyedi hiba van, de nem tudjuk, hogy ezügyben mit tettetek és mit nem, próbáltátok-e aktiválni a 2-es SIM-helyet vagy sem. Nyilván, ha próbáltátok volna, nem kérdeznéd, hogy kell-e.
Harmadrészt azért válaszoltam egyszerűen a második kérdésre is, mert az Android szoftver mélyebb rejtelmeit nem itt van lehetőség kifejteni, de vannak erre szakirodalmak és erre való topikok, illetve a "...hogy másolt készülék-e vagy eredeti?" kérdésed ebben a pongyola megfogalmazásban nem is értelmes. Megnézve a képeidet azt biztosan látom, hogy a telefonotok szoftververziója valamiért a jelek szerint kínai belpiacos (a kódok végén a PRC, azaz People Republic of China erre kell utaljon, a nemzetközi verzióban ROW a jelölés, ahol a tietekben PRC jelölés van), nyilván Kínából vásárolta, az, aki vásárolta. Hogy ettől a te kérdésedben "másoltnak" vagy "eredetinek" minősülne-e a "készülék", azt nem tudom, nem ismerjük az előtörténetét, hogy mihez képest lenne értelmezhető a kérdés, ha értelmezhető. De az nem lehetetlen, (bár nem is valószínű), hogy a frissítési hibát az okozza, hogy te itt Európában akarsz frissíteni egy kínai belpiacos operációs rendszert. Ez csak halvány ötlet a részemről, elvileg működnie kéne a frissítésnek ha már OTA felajánlotta magát, és a készülékre engedte magát letölteni, mert ennyire nem szokott bekavarni az ottani titkosszolgálat, de ezeknél a kínaiaknál sose lehessen tudni.
Az biztos, hogy az én készülékemen Magyarországra szóló operációs rendszer van, és azt most fogom majd frissíteni arra a verzióra, amely az általad kérdezett gépen eddig volt, és amihez képest arra abból a kínai verzióból már újabb frissítés is érkezett a jelek szerint.
A telefonon tehát egy kínai belpiacos operációs rendszer van, ez nem jó hír, sok szempontból. Feltehetőleg a készülék cubehőrjén (doboz, papírok, védőfólia...) is mindenütt a kínai nyelv az alap, tehát az ismerősöd minden jel szerin egy kínai belpiacos telefont vett, ami nem optimális dolog, és lehet hogy ez kavar be a frissítésbe, lehet hogy nem ez. Mindenesetre, ha jól értem, egyelőre működik a telefon a régi oprendszer-verzióval, és az új frissítést nem sikerül felrakni, mert a recovery-be küld. Lehet, hogy a recovery-ben van valami beállítás, ami nem engedi az OTA frissítés végigvitelét - de ez se valószínű, mert nem szokott a recovery-ben ilyesmi lenni, és a telefon Beállítások menüjében se nagyon lehet olyasmi, ami a recovery-be küld az OTA automatizmus helyett, ha már engedte letölteni és elindítani az OTA frissítést. De ti látjátok, hogy abban a kínai oprendszerben és a recovery-jében mi van, mi nincs. Lehet hogy van valami opció, ami belekavar az OTA-frissítésbe - de ez se valószínű.Egyéb.
Ha érdekli az ismerősödet a hangminőség, akkor azt a Dolby DTS szoftvert, aminek még az ikonját is kitette valaki a képernyőre, ne használja, kapcsolja ki, mert marhaság - egyúttal a telefon minden újraindítása után ki kell iktatni, mert automatikusan elindítja magát, illetve néha egyéb ürügyet is talál arra, hogy újraindítsa magát, tehát figyelni érdemes - amellett, hogy egyébként is hallatszik az ostoba illetéktelenkedése. Sajnos letiltani nem engedi magát, mint rendszeralkalmazás, legfeljebb rootolt telefonról lehetne letörölni, ami a megoldás lenne.Egyelőre ennyit a részletekről, én se vagyok szakértő, csak félművelt.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Xiaomi 11T Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Honor 200 Smart 256GB Kártyafüggetlen, 1Év Garanciával
- Samsung Galaxy S22 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Xiaomi Redmi Note 14 Pro 256GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- iPhone 12 Pro Max / 128 GB / 88%-os akku / gyári független / Pacific Blue
- Bomba ár! Dell Latitude E7240 - i7-4GEN I 16GB I 256SSD I 12,5" HD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB DDR5 RTX 4070Ti Super GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 9800X3D 32/64GB RAM RTX 5070Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B650M R7 7700 32GB DDR5 1TB SSD RTX 5070 12GB BE QUIET! Pure Base 500DX 650W
- Xbox Ultimate előfizetések
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest