Hirdetés
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- iPhone topik
- Nothing Phone (3a) és (3a) Pro - az ügyes meg sasszemű
- Az IMF szerint az AI növelheti a GDP-t, és ez fontosabb, mint az emissziók
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Prohardver app (nem hivatalos)
- Google Pixel 9 Pro XL - hét szűk esztendő
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Telekom mobilszolgáltatások
- Google Pixel topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
Kungelfang
csendes tag
Óhh, a legendás A536-os. Igazi néptelefon volt. Amikor napi legalább 5-10 ember keresett hozzá tokot, na meg hozták a hozzá gyárilag adott fóliát, hogy rakjam már rá. Súlyos pénzeket lehetett ezzel a modellel keresni a GSM boltoknak. Volt hogy a lefele nyitható fliptokból, csak a fekete színűből 50 db-ot rendeltem és pár hét alatt elment az összes. Könyvtokból egy egész pultnyi volt, egy darab se maradt ránk. Aztán a később népszerű üvegfóliából is simán elment egy 100-as pakk. Van ismerősöm akinek kb. 2 éve vettem egy hibátlan állapotút használtan 15.000-ért és a mai napig használja. Szóval kinek mi az igénye, nem volt ez olyan rossz telefon, főleg azoknak akik 1000 Ft-ért vették annó.
-
Vgyuri2
csendes tag
Persze könnyen választ kapnék a kérdésemre, ha a haverinám kapott volna valamilyen manuált a kütyühöz. De nem kapott és nem is nagyon tud reklamálni, mert ez egy flottás/közalkalmazotti csoda igen olcsóért, azért meg csak a szája jár neki.Nincs valakinek kezelési utasítása? Ha van egyáltalán a kütyünek. És persze magyar kellene, angolt már találtam.
-
Sotho
őstag
válasz
istenverése #98 üzenetére
Hát ez k*rvajó! régen röhögtem ilyen jól!
Nekem ez a telefon azt csinálta hogy random elindult róla az sd kártyán tárolt zene (metál) Nemrég teljesen letörlődött róla az összes muzsikám és fényképem. Az sd-karinak semmi baja. A GPS használhatatlan. Talán gyalogosan bizonyos helyeken. Lassú, érintőképernyő egy hulladék, letenni alig lehet a telefont (vonalat), ezért rátettem ez a funkciót az oldalsó gombra. Kb egy év használat után ez a helyzet. -
Tomi_Ohl
veterán
válasz
istenverése #98 üzenetére
Jó hosszan válaszoltál magadnak
Mzombi igen. Bár nemrég is jött egy frissítés, amit még nem raktam fel, nem hiszem, hogy az Android verzió változna, tekintve, hogy összesen kemény 3MB.
-
Mzombi
aktív tag
egykérdésem lenne (egyelőre): 4.4.2 a legfrissebb rendszer?:
-
istenverése
újonc
válasz
istenverése #97 üzenetére
Istenem, de hülye vagyok! Magamnak válaszoltam!
Így jár, aki skizó!
-
istenverése
újonc
válasz
istenverése #95 üzenetére
Ja, nekem is sokszor ezt csinálja!
Ezért nem is szoktam várni, amikor 17%-nál jelez, hanem rögtön fel is csapom töltőre, mert volt már, hogy meglepett és 10 % jelzésnél egyszer csak kikapcsolt!
Mondjuk én éjjel pár órára ki szoktam kapcsolni (autómatikusan be van állítva), hogy rendberakja magát! És ha napközben esetleg van időm és újraindítom, akkor meg a valós százalékot mutatja!
Egyébként a hozzászólásomban említettem egy bibit a telefonnal kapcsolatban (hogy hiába állítom be a csengőhangot, hébe-hóba máshogyan csörög), megoldódott!
Tudniillik én létrehoztam egy saját hangprofilt és ott állítottam át a csengőhangot! NA, OTT CSINÁLTA EZT!
Aztán inkább az általános profilt jelöltem be és azon belül állítottam át a nekem megfelelő csengőhangra! Azóta engedelmesen csörög a megfelelő módon! Bármennyire is szerettem volna valami übercsászárzsírapokaliptikusnagyherceg felhasználónevet, úgy néz ki, azokat nem csípi!Hiába, hozott anyagból dolgozunk!
Nna, písz, láv end harrrrmoníííí!
-
istenverése
újonc
válasz
deathlord20 #87 üzenetére
Nekem szokott szólni 17 százaléknál, de ha kikapcsolom, akkor meg már csak kb. 6 %-on van!
-
istenverése
újonc
Haliság!
Bő fél éve tulajdonom egy ilyen telefon!
Szeretem, mert Lenovo, de elismerem a hibáit:
Nekem átlagban 1,5 napot bír ki az akksi, ha játszom vele, akkor nagyjából 3-4 órát!
Rádióhallgatásnál kicsit halk, az utolsó hangerő fokozaton viszont túl nagyot ugrik és túl hangos.
Fényképek készítésére teljesen megfelel, hétköznapi használatra jó, kicsit kevés az opció (nna, meg az autómata zoom sem a kedvencem)!
Feledékeny a telcsi!Rendszeresen előfordúl, hogy (ugyan be van állítva egy általam választott csengőhang) a saját maga alapcsengőjén szólal meg, a beállított helyett 50°%-ban. Egyszer pedig megszólalt délután 2-kor a hajnali 4-es ébresztő, és hiába mutatta az órája a valós időt, vígan mutatta azt is, hogy "hali gazdi, 4 óra van, ébresztő!"
Furcsa!
AZ összeszerelés szerintem korrekt: nem recseg, szép és jó a fogása!
Szerintem túl sok memóriát használ, rendszeren kívűl én csupán kb. 3,5 G körüli helyet tapasztaltam!Pedig nem vagyok egy polip, aki mindent és sokat egy helyen!
Ezt most csak azért írom le, hogy Édesanyám küszködjön egy kicsit a csuklással: vettem az Ebayon egy selfie botot és nem tudja kezelni, pedig a kollégám LG-je simán megteszi!Pedig még progit is töltöttem le hozzá!
Ha már EBAY: vettem hozzá ott egy Fasza kis flipes bőrtokot, nagyon jól el van benne és a kijelzője is csak két alig látható karcot szerzett, azt is a gyárilag fenn lévő fólián szerintem (lusta vagyok kicserélni)!
Én azért azt tapasztaltam, hogy hébe-hóba kicsit lassan gondolkodik mostanság (még 1 Gb van a belső memórián és a külső 8-ast most fogom lecserélni, mivel az betelik nemsokára)!
Játékoka tennek ellenére akadálymentesen viszi, nem szakadozik rajta egyik sem!
A telepített progik 90 %-a hasznos, saját böngésző jól funkcionál!
Nna, dióhéjban ennyit! -
Takanaka
csendes tag
Üdv . Pici segítségre lenne szükségem .
Lehet valami új alkalmazással aktíválva lett a betűk érintésénél a jelző hang , és nem tudom kikapcsolni . Íráskor minden betűnél kattog , hol lehet ezt kikapcsolni ??
Valami ötlet ??? -
Kisadi55
tag
Szerintem ez inkább plexi.
Bár nem tudom pontosan... De az biztos, hogy semmiféle védelem nincs. Pl gorilla glassot ebben a kategóriában a Lenovo nem használ... Viszont nekem esett már le zsebmagasságból, a sarkával betonra. Hiába a szilikontok, a krómszerű bevonat megkopott rajta. :/
De az üvegnek semmi baja. -
Lolipop
csendes tag
Sziasztok!
a kijelző üvegére lennék kíváncsi hogy milyen van benne valaki tudja esetleg ? -
deathlord20
csendes tag
Nekem az a gondom vele, hogy későn értesít ha merülőben van az aksi. Csak akkor már ha ki akar kapcsolni.
-
intelMMX
senior tag
Eléggé lehangoló egy teszt és a vélemények is
Úgy kaptam 1 hónapja. Anyám vette magának, de aztán mégse jött be neki (Gondolom jobbnak érezte az Xperia L-t) aztán így nálam landolt Ez előtt egy Samsung E1100am volt, meg amúgy sem vágytam semmi okostéglára, de ha már így hozta a sors akkor maximum eljátszogatok vele.
Igazából semmi problémám nem volt még vele. (Bár lehet azért mondom, mert előtte csak egy Concorde Tab One meg egy Alcor D714i-m volt andoridos cuccba)
Igaz pár játékra használom, skypera, steamre meg youtubera. Ja és fényképezek vele rajzokat ha gyorsba megakarom valakinek mutatni.
Ekkora felbontásra talán már jogosan lehet mondani a pixelháború kifejezést, bár engem nem hat meg különösebben a dolog. Legalább nem fullad meg a kis MTK alatta
Ami tényleg nem tetszik, az a Vibe UI. Biztos van akinek ez tetszik, de szerintem a világ legnagyobb baromsága, hogy nincs menü. Első dolgom volt egy launchert leszedni. -
takacsbotond
őstag
válasz
csakegylány #83 üzenetére
De sötét vagy! -,-"
Volt szerencsém élőben ehhez a telóhoz.A felpontás még hagyagolható, de a panel minősege kritikán aluli...Pedig én egyáltalán nem vagyok kijelző fetisizta! -
Csapoati
nagyúr
válasz
csakegylány #81 üzenetére
Mi minősül akkor pixelesnek nálad? Mert ilyen alacsony ppi-jű telefont 3-4 éve nem láttam. Apám Xperia E1-e 4 collon hozza ugyanezt a felbontást, de nekem már ott is szemet szúrnak a szőrös betűk. A többi dolog nem rossz ebben a Lenovóban, de azért ilyen kijelzőt belerakni...
-
csakegylány
újonc
nos nekem december óta van a536om. le lehetne húzni de nem teszem. attól még hogy nem hd kijelzős jó grafikájú. stabil rendszerű sosem omlott össze és a fóliát is szépen és könnyen rá tudtam tenni a telefonra... ebbe az árkategóriába ez az A536 nagyon korrekt telefon. sokan mondták hogy kevés lesz az 1 giga ram 4.4.2höz és mégse kevés. én csak ajánlani tudom
-
Adri87
csendes tag
Kicsit többet vártam ettől a telefontól.
-
azbest
félisten
A komolyabb teljesítmény igényű appokat NDK-val készítik, szóval natívan fut virtuális gép nélkül.
Másrészt a poligonszám csökkentésével és az effektek részletességével is lehet teljesítményt nyerni. A kisebb méretű kijelzőn úgysem látni annyira, ha kevesebb poligon ad ki egy formát, mint 24 colos monitoron. Aztán az sem mindegy, hogy milyen pontosságú számokkal dolgozunk, mert a nagyobb pontosság nagyobb teljesítményt követel. Azzal is lehet trükközni, hogy mobilon nem dinamikusan készül valamilyen effekt, pl árnyék vagy hasonló, hanem előre legenerálva fixen rá van téve a textúrára.
Nézd csak meg, hogy androidon és desktop windowson mennyire máshogy néz ki ugyanaz a játék. Szóval tömören, nem ugyanolyan részletességgel mennek. Az asphalt 8-at is ha megnézed egymás mellett androidon és windows destopon, akkor látszik a különbség. Ahogy a pécén is a gép teljesítménye szerint több vagy kevesebb effekt lehet, úgy a telefonon is. -
Gery1987
őstag
Ha a desktop fogalma alatt az aztali PC/notebook-ot érted akkor az full más technológia. Eleve más minden, az appok is. Itt egy fájl rejt mindent, míg egy desktop megoldásnál több fájl együttes használatából adódik össze a dolog. Teljesen eltér a működés, nem érdemes összehasnolítani.
Egy lapra tenni a mobil és desktop technológiát nem érdemes, full másképp működik. Meg más az alap is. Az Android alapvetően Linux alapú, a Windows sajátot használ.
-
Vartanus
őstag
Ha már felmerült itt a ppi,dpi,win,android szeretnék egy olyan dolgot kérdezni,ami engem(mint android mélyvízben kevésbbé jártas embert)régóta foglalkoztat.
Miként van az,hogy droidon fHD felbontás mellett egy igényesebb játékot(pl Asphalt 8 maxon)elvisz egy egy 200GFLOP/s teljesítmény alatti ultramobil GPU míg desktopon egy fHD-s játékhoz a 2TFLOP/s képességű GPU is csak korlátokkal elég?És nem trollkodásként írom,hanem télnyleg érdekel egy hozzáértő technikai magyarázata. -
blueMerle
veterán
Hagyd, teljesen felesleges neki magyarázni, Ő meggyőzte saját magát hogy igaza van, mindenki más hülye a témához
Kár a karakterért és a hozzászólásba tolt időért.... Olyan magabiztossággal ontja magából a tömény bullshitet (már nem fogom egyesével elemezni, lényegében minden szava baromság) hogy az már művészet.
-
azbest
félisten
Az, hogy a böngésző áttekintő nézetben vagy szélességre igazítva mutatja meg az oldalt, az böngésző függő.
A betűket rajzoló fontok vektor grafikusak. Ha kis felbontású kép van betéve az oldalra, akkor természetesen a nagy felbontású képernyőn sem lesz több képpont, hanem skálázza.(#63) Zeratul
az utolsó képen így is látszik, hogy a kis felbontású kijelzőn mennyire recések az autó részei.
Az a "tesztelő" aki szerint a nagy felbontású kijelző apró betűvel jár, annak annyi fogalma van a dpi-ről, mint neked az itteni hozzászólásaidban. Az, hogy a win máig nem tudja használni a magas dpi-s kijelzőket desktop-on, az nem a kijelző hibája. A modern felületen sikerült már nekik is megoldani ezt.Az az apróság se zavarjon, hogy az android sdk 120dpi és 640pdi között alapból támogatja a kijelzőket. De lehet no-dpi-t is használni, ami 1:1 -ben igazodik a kijelzőhöz.
Áh, de mindegy is, egyértelmű, hogy csak trollkodásból írtad ezeket. Persze lehet, hogy az a legbiztosabb a dolgában, akinek fogalma sincsen semmiről.
-
AMD Power
titán
A Lenovo A536 hivatalos ára jelenleg 40 000 forint körül alakul 1 év gyártói garanciával
Ez érdekes.... Itt 2 évet irnak!
Köszönjük, hogy Lenovo terméket vásárolt!
A polgári törvénykönyv értelmében a fogyasztók által vásárolt Lenovo termékekre 2 év garancia vonatkozik. -
Zeratul
addikt
Csapoati: egy weblapot ha natívan jeleníted meg 4-5 colon akkor display felbontásától függetlenül olvashatatlan lesz. Nehéz felfogni hogy a 17 colra vagy annál nagyobb képernyőre tervezett weblap 4-5 colon csak a szem rontására jó, ha meg be van moblira tördelve akkor elsősorban a kijelző mérete az ami megszabja az olvashatóságot. A dpi növelése a csökkenő aliasing miatt ha jobb minőségűnek valójában nem javítja nagyban az olvashatóságot mert az a betű valós méretétől és az olvasási távolságtól függ. Ha meg a pixelesedés felhoztad. Monitorok 23-24 colon full HD felbontást tudnak, számold ki az mennyi dpi, mégse panaszkodik senki hogy jaj pixeles. Ellenben mikor notiban 17 colra 4K felbontás erőltettek mindenki anyázott hogy olvashatatlan és kezelhetetlen lett a windows.
-
Zeratul
addikt
Látszik hogy alapjában véve nem vagy tisztában a két OS közötti különbséggel. A windows natívan jeleníti meg a képpontokat, az android felskáláz. A windowsnál az ikonok helye szabad oda rakod ahova akarod, az android meghatározott cellákra osztja képernyőt és oda rakhatod csak fixen. Ha az android nem skálázna fel egy 4 colos full HD vagy a feletti felbontásban egy átlag weboldal alig lenne nagyobb mint egy ikon, mint ahogy a windows alapú böngészők esetén középen egy vékony sávban jelenik meg natívan az oldal tartalma. Ami téged megtéveszt az a nagyobb felbontásban egyre kevésbé jelentkező aliasing így ugyanaz a képi információ jobbnak ítéled, holott valójában nem az.
-
rdt89
addikt
Felbontás terén lényegtelen, hogy windows vagy android, mert több képpont nem lesz azonos méreten, operációs rendszertől függetlenül. Az asztali gépen azért nem zavar a felbontás, mert ott nem 5-10 centiről pásztázom a kijelzőt, mint mondjuk egy telefon esetében. A képeket meg csak így engedte betenni sajnos. De értem a te gondolati menetedet is, de attól én még mindig maradok a hordozható eszköz felbontás "e-penis" elméletnél, mert néha jól jön az a fajta részletesség.
-
Zeratul
addikt
Képeiden semmi nem látszik, mert annyira kis felbontásúak és tömörítettek.
Windows 8.1 tabletet hasonlítasz androidos telóhoz, ennyi erővel az asztali gépedhez is hasonlíthatnád. Ott nem zavar hogy csak full HD 24 colon? Laptopokon is milyen "sikeres" lett a 4K minden tesztelő anyázott hogy mégis mi a f@szt képzeltek, hogy majd nagyítóval nézik a feliratokat?
-
rdt89
addikt
Akkor ezek szerint ezek a kijelzők kicsit se különböznek egymástól? (Saját képek):
3" 480x320 vs 7" 1024x600:7" 1280x800 vs 7" 1024x600:
5" 1980x1080 vs 7" 1024x768:
7" 800x480 vs 7" 1024x600:
Az elméletedet használva, ezek teljesen egyforma minőségűek, és egyik se nyújt szebb/jobb élményt a felbontás/ppi-re lekorlátozva?
-
HoaryFox
őstag
Ennyi pixel 4"-on az Xperia M telómban volt, és már az se volt valami acélos... Ehhez képest 5"-on, amekkora a mostani telóm, hááááát... inkább nem, köszi!
Bár valakinek akár tetszhet is.
-
Zeratul
addikt
Csapoati: Hiába fér több pont felületre nem lesz tőle kényelmesebb a böngészés, sőt az egyre apróbb betű jobban fárasztja a szemet, nem véletlen hogy nyomtatott szöveg egy nagyon régen rögzített dpi mérettel jelenik meg, illetve már az is törvény szabályozza hogy mekkora betűmérettel kell feltüntetni egy termék összetételét a csomagoláson.
-
judas13
addikt
Ingyér sem kéne..
-
Csapoati
nagyúr
Te hogy kezeled a telefonod, ha nem ujjal? Amúgy léteznek elég régóta oleofób bevonatok is, sok telefon alapból ilyennel jön, és akkor még a fóliáról nem is beszéltünk... A böngészés meg annál jobb, minél több ppi van, hiszen annál több tartalom fér egy képernyőre (a weboldalak jó része meg mobilos is) .
-
Ezt kár volt legyártani..Volt több lenovom is azokkal elégedett voltam.Ez kb 2 éve ennyiért bestbuy lehetett volna a kispénzűeknek.De most??
-
judzsin
tag
Kérdeztétek az elején, hogy milyen létjogosultsága van ennek a telónak, meg ki vesz ilyet.
Nos én ilyet vettem: nyilván nem reprezentatív a minta.
Flottás előfizuban adják ezt 1 000 Ft-ért, az lg l65 20 000 vagy samu trend plus 15 000, akkor elég egyértelmű a választás.
Ja amúgy igazatok van 40-et sosem adnék ezért, de más telefonért sem. -
f(x)=exp(x)
őstag
Ennek a telefonnak hogy hogy van létjogosultsága .... ja várjunk, nincs is!
-
blueMerle
veterán
-.- Írtam is hogy az alkalmazások többsége nem így dolgozik. Az hogy Te miféle free cuccokat tolsz, az nem a telefon sara. Persze, lehet vektort is skálázni, csak nettó faszság. Garantálom hogy hogy a minőségi játékok nem egy wvga képet skáláznak FHD-re
De a második része a mondókádnak azért is különösen kurvára vicces mert egy olyan telefonnal navigálok, amiben nincs SIM kártya
Még egyszer ezt is: az A-GPS szócskában az A a kiegészítést azaz neked lefordítva: hálózat alapú segítséget jelenti, PONT EZT ÍRJA LE A TESZTELŐ. Én ezt a funkciót nem használom azaz az A-GPS A részét ha így emészthető. Komolyan kérdezem: nem tudsz szöveget értelmezni? Mert ha ilyen alapvető probléma áll fenn (márpedig úgy tünik) akkor ezt felesleges folytatni.
Fuss neki sokadszorra is, good luck:
A-GPS is támogatott, de GLONASS sajnos nincs, internet nélkül nehézkesen talál jelet a készülék. -
Zeratul
addikt
válasz
blueMerle #48 üzenetére
Bluemerle: Ha picit is értenél a vektorgrafikához akkor tudnád, grafikus vezérlő szempontjából baromira nem mindegy hogy mekkora felbontású képet kell renderelni, mert 2x felbontás 4-5 x grafikus kapacitást igényel, ezért az trükk alacsony felbontásban renderel majd kész képet felskálázza nagy felbontásra ami jóval kevesebb számítást igényel mint a natívan renderelni.
"NEM. Az A-GPS TELJES ÉRTÉKŰ GPS, ez legalább egymilliárdszor le lett írva ezen a fórumon. Az A azt jellneti: Assisted azaz kiegészített. Olvasgass erről is kicsit mielőtt kinevetteted magad teljesen:"
Aha akkor próbáld meg SIM nélkül is.
-
Zeratul
addikt
Nem az mondtam nincs különbség, csak semmi értelme. Alapvetően nem sokkal jobb a weboldalak olvashatósága, ha azok nincsenek mobilra optimalizálva, fényképekre, filmekre a 4-5 col eleve alkalmatlan, arról nem beszélve hogy tapiképernyők a használattól folyamatosan nagyon elzsírosodnak és akkor oda dpi előny. Persze ha valaki szereti folyton törölgetni, akkor rajta.
-
blueMerle
veterán
Még egyszer: skálázni egy fix képet lehet csak, azért lesz homályos ha felnagyítod.
A modern játékok többsége vektorgrafikával dolgozik azaz nincs jpg, bmp, jpg, tiff a háttérben, nincs mit felskálázni. A vektoros grafikát bármekkorára nagyítod, mindig tűéles marad.E-kuki mi? Kicsit utána kellene nézni a témának mielőtt blődségeket írsz
Megint segítek mert erről sincs fogalmad:
Az A-GPS szerverről tölti le a helyben található műholdak pozícióját, az offline viszont képes scan alapján megtalálni.NEM. Az A-GPS TELJES ÉRTÉKŰ GPS, ez legalább egymilliárdszor le lett írva ezen a fórumon. Az A azt jellneti: Assisted azaz kiegészített. Olvasgass erről is kicsit mielőtt kinevetteted magad teljesen: [link]
A tesztelőnek épphogy Veled ellentétben nagyon is van róla fogalma hogy a Kiégészítő funkció azaz az Assisted (A-GPS) funkció kikapcsolásával a hagyományos kizárólag műhold alapján pozicionáló GPS lassabban indul, hát pont ezt írta le. Nem tudsz szöveget értelmezni: internet nélkül nehézkesen talál jelet a készülék. ?! De ez ez funkció, érted? Ki meg be lehet kapcsolni.
-
Zeratul
addikt
válasz
blueMerle #44 üzenetére
A GLONASS az orosz műholdas helymeghatározó rendszer. Az A-GPS szerverről tölti le a helyben található műholdak pozícióját, az offline viszont képes scan alapján megtalálni. A tesztelő ha vette volna fáradságot, és nem fikázás lett volna a fő célja, akkor nagyon jól tudná hogy az offline GPS első indítása mindig hosszabb mert végignézi az elérhető műholdakat. De fogalmam nincs róla.
-
Csapoati
nagyúr
Nem teljesen értelek. Tehát szerinted két 5 collos telefonnál ha az egyik FWVGA, a másik meg FHD, akkor nincs érdemi különbség? Ez nem e-penis, hanem szemészeti probléma. Egyik kollégámnak van ilyen Lenovója, hát dobtam egy hátast a kijelzőtől, pedig lassan nekem is kell egy 0,75/0,75-ös szemüveg. Ja és 4,5"-on HD-t használok, szóval semmi QHD.
-
blueMerle
veterán
De a mondanód első része is érdekes:
A-GPS is támogatott, de GLONASS sajnos nincs, internet nélkül nehézkesen talál jelet a készülék.Hol írja itt a tesztelő hogy nincs benne offline navi? Fingod sincs mi az a GLONASS és az A-GPS ugyehogy beletalátam (különben nem írtál volna ekkora blődséget)?
Vagy nem sikerült értelmezni hogy mit jelent a nehézkesen szó?
-
blueMerle
veterán
Az utolsó bekezdésed egy akkora bullshit, mint ide akármi
Fogalmad sincs a téma legalapvetőbb fogalmairól. Milyen skálázás? Mi a szent szarról beszélsz te?
Mit skáláz fel amikor a menüben bóklászok vagy képet nézegetek a tűéles kijelzőn?
Amiről Te akartál valami okosat mondani (gondolom), az a játékok scaling-je, de a DPI érték attól még fix Hogy a túróba jön a dpi értékhez a scaling?! Tudod te egyáltalán mi az a DPI? Nagyon nem úgy tünik...
-
Zeratul
addikt
A cikkíró némileg alaposabban tesztelhetne, mert off line műholdas GPS van benne ami tökéletesen működik mindenféle net kapcsolat nélkül és gyorsan talál jelet.
Másik amit nem értek hogy mindenki veri a brét a dpi-re, mintha valami is számítana és nem alacsony felbontású képet skálázná fel majd minden szofver, merthogy natív full hd 3D hez harmat gyenge még az ARM és az android.
-
blueMerle
veterán
Jujj hát az én 400+ ppi-hez szokott szememnek ez maga lenne a teljes és totális erőszak. Ennyiért bezony van sokkal jobb is.
-
joci86
senior tag
Viszonylag régen a piacon van, tavaly októberben nézegettem... Jött egy 15%-os akció az Edigitalnál, gyorsan megrendeltem. Aztán elmentem kipróbálni egy üzletbe, ahol ki volt téve. 34-ért rendeltem meg (akkoriban nagyon jó ár volt), de végül nem lettem A536 tulajdonos
Csupán a betekintési szögekkel, a fényerővel, a felbontással, a csillogós hátlappal és a nem túl kompakt kialakítással volt problémámPersze a tesztelő szemére lehet vetni, hogy az Op3n Dott telefonnal hasonlítja össze (ezt is), de valóban nem keveset ver rá a tacskófon erre (is), olcsóbban. Ja igen, nincs, nem volt és nem is lesz Op3n Dott készülékem, csak azt mondom, amit tapasztaltam.
-
rdt89
addikt
40 ezerért drága, de az Op3n Dott mellett a Navon Mizu M450 is tökéletes választás erre a célra.
-
dreamdancer
őstag
Klasszikus ázsiai belpiacos modell, a kijelzőméret a minden, csillogó műanyag és kamufém, hagyjuk.
Ennél azért tényleg vannak jobb választások a kategóriájában.
-
stampedli
tag
Novemberben meghalt a Cubot GT99-em, sürgősen kellett új teló, rövid böngészés után ezt választottam, de azóta se bántam meg. Kompromisszumokkal, de jól használható. Lehetne picivel kisebb, a kijelző jobb, kamera izmosabb, de sebességgel, stabilitással nincs gondom. Telefonálásra, Viber-re, navira, böngészésre, általam próbált játékokra, zenehallgatásra, néha filmezésre nekem megfelel. Ezekkel a feladatokkal akár párhuzamosan is megbirkózik, memóriakezelése is korrekt. Lehet nem best buy, de 34-ért számomra jó vásár volt. Nem hiszem, h kétszer ennyire elégedett lennék egy dupla ennyibe kerülő telefonnal.
-
razorka777
veterán
Mikor bedöglött a P780-asom, gyorsan kellett egy telefon, hát vettem egy ilyet.
Mit mondjak, a kijelző botrány, a betekintési szög közel van a nullához.
Hamar túladtam rajta.
Nem ajánlom senkinek. -
mike710
aktív tag
Ez valami bűn ronda.Nagyobb betümértet nem találtak? Esetleg írhatták volna keresztbe
-
zorzy4
addikt
Tévedsz mert akinek nem jön be az leírja, hogy mi baja van vele. Persze semmi kiemelkedőt nem tud atelfon, de ezért a pénzért jó vétel. Engem a színvonaltalanan hozzá szólások zavarnak. Szokásos "szar kínai dumák" olyan emberektől akik nem is fogták kézbe, miközben mi hónapok óta használjuk.
-
Freiherr
őstag
A kijelző miatt kuka az egész.TFT,196 ppi,ne vicceljünk gyerekek.😕
dension:a Blade S6 azért jobb,nem,ha már copy?Neked van az is,úgy tudom.
-
törölt tag
Hihetetlen, hogy meg most is a Sisley fikazasa jott elo. Nekem van egy. Az a kozepkategorias hardver a csucsszuper G3-at alazza porig. Sot, amire hasznalom, ugyanugy smooth mnt a Nexus 5. Kullemre pedig etalon. Ennyi.
-
GSPLR
senior tag
A tescos selejtet írjátok már oda mindegyik teszt vègère,kell az ide mint egy falat kenyèr. Szánalom...
-
istnag
addikt
Aki vett nyilván nem mondja, azt, hogy sz.r vételt csináltam. Először mindig próbálják magukat meggyőzni, meg másokat is, hogy mekkora best buy -t csinált, aztán, maikor már végképp rájönnek, hogy még sem az évszázad üzletet ez, szépen csendben eladják és folytatják a következő termékükkel, ugyanezt. Azért "tisztelem" az , olyan embereket, akik leírják az épp aktuális telefonjaik nyűgjét, baját, őszintén, elismerik, ha van ennél jobb vétel.
Ez a telefon egy tucat termék, semmi különleges, egyedi nincs benne, ugyanúgy néz ki, mint a többi 2 forintos gagyi. -
En anno vettem egy Vibe X-et az nem volt olyan rossz, de ez a telefon nem sikerült valami jól.
-
DemonDani
addikt
Ki a fene az, aki ezért a konfigért pénzt lenne hajlandó kiadni? Valóban botrányos ez a kijelző, a kínai szintnél is max a 70 dolláros kategóriát üti meg.
-
TTommi
aktív tag
Ez bizony retró a javából. Nincs ezzel gond, mert ha jók a kijelző színei, akkor pl alternatívája lehet a Vodafone smart szériának.
Ezek a telefonok csak az Op3dot nak csinálnak reklámot Magyarországon. Valamiért úgy látom, belépő szinten az a csúcs telefon kis hazánkban. Persze ez mégsem Tesco, hanem egy Lenovo. -
Tyca
senior tag
Ezt a gomb-háttérvilágítás dolgot nem értem. Volt galaxyS-em, annak világítottak a gombja...HA megnyomtam... magyarán sötétben ugyanúgy nem látszottak, sőt úgyabbul, mert ezen legalább fehérre van festve. Most akkor melyik a jobb?
Vagy van olyan teló, ahol a fénymérő szabályozza, és sötétben folyton világít?
-
kmarkk22
aktív tag
Nem is a pixelek a legnagyobb gondja, inkább a tft, amiatt nagyon szar használni, nekem volt, a rendszer tényleg gyors, de két nap múlva vittem is vissza mert voltak vele bajok, főleg a kijelzővel. Most xperia e4-em van, ugyanannyiért (sőt kártyásan 30-ért) ez ezerszer jobb.
-
babkukta
senior tag
ez Xperia E4 konkurencia, ugye? Mert jelen esetben inkább Sony, a 2 év garival. Lassan már feljebb léphetnének a mali 400ról, lehet bőven válogatni a Soc-ok közül
-
zorzy4
addikt
Gyakorlatilag a bevezetéssel ellentétben, nem sok rosszat tudtak írnia a telefonról. Mert nincs is mit. Talán a az akku lehetne izmosabb, de ezen a szinten ez szokott járni, más gond nincs vele. És cáfolnék pár dolgot. A beszédhangerő bőven elég, és a kamera meglepően jó képeke csinál, kb lumia 535 szinten van. A kijelző kit érdekel ennyi pénzért, max a pixelhuszárokat. És még egy szép szilikontok is jár hozzá, így a csúszós hátlap sem gond. + hónapja használja a feleségem, tudom miről beszélek.
-
Kisadi55
tag
Hát, ahogy megnéztem a linket, 31000-ért szerintem nem rossz ajánlat. Nekem is ilyen van, 34000-ért vettem. Szerintem korrekt, a kijelző nem annyira botrányos. Grafikus teljesítmény szerintem ennyi pénzért rendben van. Asphalt 8 mediumon simán megy.
-
Elementh
aktív tag
Nem az a baj,hogy megjelent, hanem az,hogy meg fogják venni. Mondjuk a feltörekvő piacokra jó lesz ez is,bár nem értem, hogy máshova minek próbálják eladni, hisz sokkal jobbak vannak a piacon..
-
Csapoati
nagyúr
Hihetetlen, hogy az FWVGA még mindig tartja magát, ráadásul egyre nagyobb kijelzőkben... Az MTK 6582 sem akar elfogyni a raktárakból? Nem is a processzorral van a gond, a Mali 400 MP2 már 2 éve is kicsit cinkes volt.
-
hallerlaller
addikt
lenovokban gyakorlatilag csak az akksi jó, ebben még az sem.
-
ctvagyok
őstag
Mondtam én hogy a Lenovo lesz Kína Samsungja. A Samsung design is összejött már. Na még az árral kéne elszállni. Azért gáz 5"-re WVGA felbontásal kiadni. Mert ez nem kicsit pixeles. Pláne ha a panel minősége is rossz. Ezt is felesleges telefonnak gondolom a jelenlegi kínálat mellett.
-
bollokcs80
Korrektor
Ez a kijelző/felbontás páros nagyon gáz...nálunk is úgy lesz mint Távol-Keleten, hogy mindegy milyen vacak, csak jó nagy legyen?
Egy 4.5/qHD-val teljesen korrekt középkategóriás lenne amúgy.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
ma A Lenovo A536 első ránézésre egy nagyon szép és kifinomult termék, a beltartalom azonban szinte minden szempontból hagy kívánnivalót maga után.
- Bemutatkozott és meg is jelent a The Elder Scrolls IV: Oblivion Remastered
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- LEGO klub
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Győr és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Gigantikus leépítéssel építené újra az Intelt a cég új vezére
- Építő/felújító topik
- SSD kibeszélő
- Nők, nőügyek (18+)
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- További aktív témák...
- Bomba ár! HP EliteBook 820 G2 - i5-5GEN I 8GB I 256GB SSD I 12,5" FHD I Cam I W10 I Garancia!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T470 - i7-G7 I 16GB I 256SSD I 14" FHD I HDMI I Cam I W11 I Garancia!
- ASUS TUF Gaming B760M-E D4 DDR4 alaplap bontatlan csomagolásban 3 év garancia 27% áfa
- Samsung Galaxy A32 4G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- AKCIÓ! ASUS Z170-DELUXE Z170 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest