Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• Polllen

nagyúr

válasz #42431471 #63 üzenetére

Én egy sakkszakkört akartam írni példának, de már nem kell... :)

Doze

Kapaszkodj meg, a teszt a 2k. Van tagdíj, évi 8k, ami 3 év után csökken. Nem tudom miért zavar, hogy van ilyen szervezet és elvannak magukban... Olyan, mint nagyon sok másik. Keress rá a külföldi szervezetekre. Szerintem az amcsiknál sokkal aktívabbak.

Amúgy szerintem azzal nincs baj, ha mindenki büszke arra, amit elért. A kérkedés és a büszkeség nem ugyanaz. Pl. ha kirakok egy oklevelet a saját otthonomban, az szerintem nem kérkedés. Ha ezt minden belépőnek az arcába tolom, az már az.

• Doze

aktív tag

válasz #42431471 #56 üzenetére

Nem gyűlölök én senkit sem, magával a mensa szervezetével nem értek egyet. Sem társadalmi, sem pedig fizikai haszna nincs. Gyakorlatilag pl te is levezetted a kérkedés finomabb formáját: "Büszke lehet rá lenni" de most mégis mire? Nem viccből kérdezem... és aki nem megy át a rostán nem csatlakozhat az elit körhöz. Igaza van/volt itt fentebb valakinek: E-penis, de tényleg.

Gyakorlatilag lemérik a lexikális-gyakorlati-logikai tudásból a logikait, (persze ez csak közelítés) ez legyen a valós emberi képességek 1/3-a, majd ezt egy tesztből "kiderítik" és statisztikailag besorolják egy képzeletbeli határ alá/fölé az embereket.

Igazából az IQ fogalom is szubjektív. Megint lehet jönni az elcsépelt példákkal, a díszdoktorit falra kiaggató "ész" tudja e pl hogyan kell traktorral vetni a kukoricát?

Visszatérve az IQ fogalmára... ugye az jobb esetben egy háromjegyű szám, ami elég Konkrét meghatározása az "ész"-nek. (mert hát pont ez a vesszőparipa, a kizáró tényező, az OK amiért nem lehet mindenki mensa tag)

Én mérnökként nem látom az egzakt "képletet" mögötte, inkább empirikus/statisztikai... alias közelítés. A baj ezzel hogy marhára nem pontos.. valószínűleg aki 70 alatt van az tényleg hülye aki meg 140 fölött valóban okosabb. De az így nekem kevés. Ha az Iq mérés olyan lesz mint vérnyomásmérés, vagy az EKG vonal ami pontos/meghatározható/kétséget kizáróan bizonyított akkor elfogadom... addig nem.

Én tudod mire vagyok büszke? Anno mikor 150-en voltunk vizsgázni Áramlástanból, 140 ember megbukott, és én kaptam csak hármast. No arra büszke vagyok, lehet utánam csinálni bármelyik mensa tagnak :D

• DonElvis

aktív tag

Azt hiszem, hogy itt egy kissé félreérthető a mondatom:

"Ismerek pár menzást, a fele Tajgetosz pozitív. Bármelyiknél jártam, a bejárathoz legközelebbi polcon (hogy már belépéskor tudjuk, itt ám kibaokos ember lakik) a.."

Itt a "Bármelyik" halmazt a Menzások Tajgetosz pozitívabb, roppant mód kérkedő fele alkotja.

• trafoka

tag

Nem zsigeri gyűlölet, hanem általánosítás. Mondjuk én pont nem ismerek egy menzást sem, szóval nem releváns a véleményem :D De azt már én is sokszor tapasztaltam (haveri körben is), hogy a magas intelligencia szart sem ér ha lusta vagy hozzá. Tényleg, egyik haverom pl. geci okos! Én sem tartom magam buta embernek, de hozzá képest sehol sem vagyok. De a fasz simán otthagyta az egyetemet, mert lusta volt tanulni. Csinált egy vállalkozást, ami nagyon jó ötleten alapult, meg is szervezett mindent, dőlt is a lóvé, de két év után leszarta, be is csődölt. Most megint ügyeskedik valamit, de már látom a végét... A másik fele (sajnos elég sok ilyennel találkoztam) akinek az irodája ki van tapétázva ilyen-olyan papírokkal, hogy mindenki lássa mekkora fasza van, de emellett az emberünk egy idióta, aki gyakorlatilag mások munkájából él, csak jól adja elő magát. A lényeg az amit már elöttem is leírtak, hogy az IQ szint egy szép és jó dolog, de ez csak egy a nagyon sok tényezőből ami meghatároz egy embert, önmagában annyit ér mint egy döglött hintaló.
    A másik, amit sokan összekevernek az intelligenciával az a lexikális tudás. Hiába bitroklod egy adott terület összes tudását, ha azt nem tudod alkalmazni a gyakorlatban. Egy 500 oldalas tankönyvet bárki meg tud tanulni, maximum sok időbe fog telllni, de ez nem azt jelenti hogy intelligens is lett tőle az ember. Fontos persze ez a fajta tudás is, és nagyon jól meg is lehet élni belőle még akkor is ha az illető nem a legokosabb ember. A másik fele is igaz, az intelligencia lexikális tudás nélkül nem sokat ért, de az is igaz hogy amgas IQ-val könnyebb azt megszerezni, illetve könnyebb a nélkül érvényesülni.

• kisza25

félisten

válasz #42431471 #39 üzenetére

1 feladat volt, amire nem jöttem rá, a többire szerintem jól válaszoltam.
    ebből gondoltam

• kisza25

félisten

válasz #42431471 #37 üzenetére

tudtam én, hogy a PH-ra csak intelligens emberek járnak, vagy tényleg túl könnyű a teszt, vagy tényleg csak az írja be ide az eredményét akinek 120+, kivéve egy emberkét aki erősíti a szabályt:P

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés