Hirdetés
- Xiaomi 15T - reakció nélkül nincs egyensúly
- Máris érkezik a RugKing Pro új generációja
- Ismét az Apple veheti át a piacvezető pozíciót
- Apple iPhone 17 Pro Max – fennsík
- Google Pixel topik
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Azonnali mobilos kérdések órája
- Yettel topik
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Milyen okostelefont vegyek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
Doze
aktív tag
válasz
üzenetére
Nem gyűlölök én senkit sem, magával a mensa szervezetével nem értek egyet. Sem társadalmi, sem pedig fizikai haszna nincs. Gyakorlatilag pl te is levezetted a kérkedés finomabb formáját: "Büszke lehet rá lenni" de most mégis mire? Nem viccből kérdezem... és aki nem megy át a rostán nem csatlakozhat az elit körhöz. Igaza van/volt itt fentebb valakinek: E-penis, de tényleg.
Gyakorlatilag lemérik a lexikális-gyakorlati-logikai tudásból a logikait, (persze ez csak közelítés) ez legyen a valós emberi képességek 1/3-a, majd ezt egy tesztből "kiderítik" és statisztikailag besorolják egy képzeletbeli határ alá/fölé az embereket.
Igazából az IQ fogalom is szubjektív. Megint lehet jönni az elcsépelt példákkal, a díszdoktorit falra kiaggató "ész" tudja e pl hogyan kell traktorral vetni a kukoricát?
Visszatérve az IQ fogalmára... ugye az jobb esetben egy háromjegyű szám, ami elég Konkrét meghatározása az "ész"-nek. (mert hát pont ez a vesszőparipa, a kizáró tényező, az OK amiért nem lehet mindenki mensa tag)
Én mérnökként nem látom az egzakt "képletet" mögötte, inkább empirikus/statisztikai... alias közelítés. A baj ezzel hogy marhára nem pontos.. valószínűleg aki 70 alatt van az tényleg hülye aki meg 140 fölött valóban okosabb. De az így nekem kevés. Ha az Iq mérés olyan lesz mint vérnyomásmérés, vagy az EKG vonal ami pontos/meghatározható/kétséget kizáróan bizonyított akkor elfogadom... addig nem.
Én tudod mire vagyok büszke? Anno mikor 150-en voltunk vizsgázni Áramlástanból, 140 ember megbukott, és én kaptam csak hármast. No arra büszke vagyok, lehet utánam csinálni bármelyik mensa tagnak

Új hozzászólás Aktív témák
- Xbox tulajok OFF topicja
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Mindenkinél több és erősebb AI gyorsítót ígér Elon Musk
- Xiaomi 15T - reakció nélkül nincs egyensúly
- Assetto Corsa Rally
- iPad topik
- OTP Bank topic
- Projektor topic
- LEGO klub
- További aktív témák...
- Neumann NDH 20 Prémium fejhallgató
- NuPhy Air75 V3 ISO (DE) fekete ajándék extra magyar kupak szettel
- Monsgeek m1v5 + Weikav Stars21 numpad - Outemu Silent switch - PBT HUN keycap
- Saeco Talea Giro Automata kávégép 6 hónap Garancia Beszámítás Házhozszállítás
- Latitude 7420 27% 14" FHD IPS érintő i7-1185G7 16GB 512GB NVMe magyar vbill IR kam gar
- Bomba ár! HP ProBook 450 G1 - i3-4GEN I 4GB I 500GB I HDMI I 15,6" HD I Cam I W10 I Garancia!
- AKCIÓ! ASUS ROG G16 (2025) G615LR 16 - Ultra 9 275HX 32GB DDR5 1TB SSD RTX 5070Ti 12GB WIN11
- GYÖNYÖRŰ iPhone 14 Pro 128GB Space Black -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, 100% Akkumulátor
- Garmin Vivomove 3S Hybrid okosóra Használt, karcmentes állapotban 3 hónap garanciával!
- LG 55B4 - 55" OLED - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox Ready
Állásajánlatok
Cég: BroadBit Hungary Kft.
Város: Budakeszi
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest