- Újjáéled a Motorola Moto G100
- Android szakmai topik
- Milliókkal olcsóbb a Model Y Standard Magyarországon
- iPhone topik
- Felrobbant a Pixel Fold Zack Nelson kezében
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Yettel topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
Helsing
aktív tag
Szerintem rosszul látod a dolgokat.
"mindenki egészen máshogy beszél mensás közegben"
Ezt ne negatívan értelmezd. Csak annyit jelent, hogy jó dolog olyan emberek között lenni akik intelligensek és értelmes beszélgetéseket, vitákat lehet velük folytatni.
Tudod elég frusztráló és idegesítő tud lenni mikor folyamatosan egy rakás idióta vesz körül és egész nap a hülyeségeiket kell hallgatni és nem tudsz egy értelmes társalgást lefolytatni senkivel.
Ez most tudom, hogy szintén bicskanyitogatóan hangzott de nem láttam értelmét köntörfalazva leírni."Szívesen dolgozunk olyanokkal, akiknek nem kell mindent kétszer elmagyarázni."
Én ebben sem látok nagyképűséget. Szintén idegesítő tud lenni mikor már negyedjére magyarázod el ugyanazt valakinek és tudod, hogy még lesz három másik ember is akiknek szintén fejenként négyszer el kell magyarázni.Persze ha olyan szemmel nézed akkor ez mind nagyképű szövegnek tűnik. De szinte mindenbe bele lehet magyarázni valamit.
A Mensa egyébként úgy tudom szokott néha ingyen tesztelni pl iskolákban. (De ebben azért nem vagyok teljesen biztos.)
"Ja és a hívők befogadnak bárkit."
Biztos? Pl engem is befogadnának? Nem vagyok megkeresztelve és alapból elvetem a vallásokat. Valamint szeretem megcáfolni az igazság tartalmukat. Szerinted mennyi ideig fogadnának be engem?Nekem valahogy az jön le a hozzászólásaidból, hogy valamiért utálod a Mensát ill a tagjait.
Arra gondolni sem merek, hogy esetleg voltál tesztíráson de nem vettek fel.Amúgy az IQ mérés eléggé pontos. Persze nem lehet összehasonlítani egy SI mértékegységgel, de nem is kell.
-
törölt tag
na még egyszer nekifutok hátha.
Akkor tekintsd úgy őket, mint a haswell delidesek klubja
Értelme van? nincs, a haswell tulajok elenyésző százaléka tartozik bele? Igen.Kell társadalmi felelősséget extrában vállalniuk mint szűk közösség? Fel sem merül benned.
De mégis érezhetik úgy, hogy ők nem egy átlag haswell tulaj? Naná, hiszen tettek érte.
Ettől emberileg többek mint a többi haswell tulaj? Nyilván nem, de ha valamelyik mégis úgy érezné, az egy idióta.
De idióták minden halmazban vannak.A vastag résszel kiemelthez pedig:
- ha ez zavar, szerintem az a túlzott polkorrektséged miatt lehetMáshogy beszélsz különböző társaságokban? Nyilván. Ez pejoratív? Dehogy... egy vallási közösségben (szerencsés esetben) nem fogsz káromkodni, stb. Egy baráti társaságban mást engedsz meg magadnak, mint a céges meetingen. Ez normális.
"Szívesen dolgozunk olyanokkal, akiknek nem kell mindent kétszer elmagyarázni." : mert te talán nem?
Tényleg mi is a probléma ezzel?Egyébként meg az egyházak is elsődlegesen a saját köreiken belül jótékonykodnak. (a biblia tanításainak megfelelően). A kifelé menő szolgálatot sokkal kevesebben végzik mint a belsőt.
No meg egy egyház nem 2000 forintokból tartja fenn magát... és miért is kellene összehasonlíthatónak lennie egy törpe civil szervezetnek a katolikus intézményrendszerrel? -
trafoka
tag
+1
Kb. ezért is próbálok minden hitelesnek mondható IQ tesztet elvégezni amit találok, hogy a mérési szórás alapján tudjak közepelni, és akkor kb. pontosan meg tudom mondani, hogy én 123-mas okosságú egyed vagyok
Viszont az alap problémát nem itt látom. Az IQ teszt tulajdonképpen kizárólag a logikai készséget méri. Oké, ez egy rohadt fontos dolog, és tény, hogy akinek jobb a logikai képessége annak általában nem kell kétszer elmondani ugyanazt, de ettől még ez csak egy fajta intelligencia. Ahogy mondtad is, a lexikális tudás, a gyakorlati inelligencia, az érzelmi intelligencia stb. mérésére nem alkalmas. Biztos hogy vannak olyan módszerek, amelyekkel sokkal pontosabb képet lehet kapni az egyén "általános" intlligenciájáról, de akkor sem lehet egy konkrét mérőszámot mondnai. Jó példa erre pl. Cristiano Ronaldo és Messi összehasonlítása (bocs, ha az aktuálfoci nem jó téma
). Az egyik gyorsabb, amásik jobban cselez - az egyik több gólpasszt ad, amásik kevesebbet - az egyik kétábas, a másik nem. Viszont ettől függetlenül mindkettő annyi gólt lő mint a szar és a hátán cipeli a csapatát. Most akkor ki a jobb? El lehet rajtuk végezni egy valag tesztet, de olyan eredményt nem fogunk kapni mint a fifa 98-ban: A 91 pontos, B pedig 93: hurrá, B a jobb. Úgyhogy az IQ egy szép és jó dolog, főleg ha sok van, de ez csak részben határozza meg az ember "általános" intelligenciáját.
-
Polllen
félisten
Sem társadalmi, sem pedig fizikai haszna nincs.
Nem ismerem a szervezet pontosabb működését, nem vagyok tag, de ez alapján nem tűnik rossz dolognak. Elsőre több haszna, mint káros hatása van.
Persze ha van valami egyéb infod, hogy miért nincs értelme ennek, akkor hallgatlak.
-
törölt tag
nem tudom honnan jön ez a zsigeri gyűlölet itt egyesekből.
Apósom, nagynéném (+férje is) mensa tag. Mindegyikük mérnök, sikeresek a maguk szakmájában.Mint minden halmazban, a mensa tagok között is vannak idióták. És nyilván nem feltétele a sikeres szakmai életnek a mensa tagság.
De ez is egy eredmény, amire azért büszke lehet az ember. Hasonlítsd inkább egy maraton lefutásához. Kb azt is csak az emberiség kis százaléka csinálja meg az életében legalább egyszer. Értelme van? Nincs, de attól meg olyan eredmény, amire büszkén lehet gondolni. -
DonElvis
aktív tag
+1
Ismerek pár menzást, a fele Tajgetosz pozitív. Bármelyiknél jártam, a bejárathoz legközelebbi polcon (hogy már belépéskor tudjuk, itt ám kibaokos ember lakik) a legjobban látható helyen csodálatos lexikon sorozatok és minimum 15 nyelvi szótár sorakozott szépen rendben katonásan. Az oklevél nyilván tök véletlenűl bekeretezve az ól központi helyén virít a falon, a háromnapos tanfolyamok elvégzését tanusító oklevelek mellett. Hányinger.
Ha valóban olyan magas lenne az IQ-m, hogy Menza tag lehetnék, akkor lenne annyi eszem, hogy eltitkoljam.
Szerk: Jah igen tudom, az irígység szól belőlem
Új hozzászólás Aktív témák
- Allegro vélemények - tapasztalatok
- Újjászületés: szombattól új szerverkörnyezetben a PROHARDVER! lapcsalád
- Milyen SSD-t vegyek?
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Xbox Series X|S
- Parfüm topik
- Windows 11
- OLED TV topic
- Újjáéled a Motorola Moto G100
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- További aktív témák...
- Dell Precision 5560 i7-11850H FHD+ 100%sRGB 32GB 1000GB Nvidia Quadro T1200 1 év teljeskörű gar!
- Telefon felvásárlás!! iPhone 15/iPhone 15 Plus/iPhone 15 Pro/iPhone 15 Pro Max
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 128GB Starlight- 1 ÉV GARANCIA, Kártyafüggetlen,,MS3434
- Dell Precision 5560 i7-11850H vPro FHD+ 100%sRGB 16GB 512GB Nvidia Quadro T1200 1 év teljeskörű gar!
- LG OLED & OLED evo Televíziók -30%
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest