Hirdetés
- IFA 2025: Ott üti az S25 Edge-et a Tecno Slim, ahol fáj neki
- IFA 2025: 300 wattos mobilakkut villantott a Sharge
- IFA 2025: Csúcskategóriás funkciókat kínál az EarFun új fül- és fejhallgatója
- Műholdas kapcsolatra is képes a Huawei MatePad Mini
- IFA 2025: NXTPaper kijelzős Ultra telefon és gyerekóra a TCL-nél
- iPhone topik
- Samsung Galaxy A52s 5G - jó S-tehetség
- Google Pixel 10 Pro XL – tíz kicsi Pixel
- IFA 2025: Ott üti az S25 Edge-et a Tecno Slim, ahol fáj neki
- Motorola Edge 40 - jó bőr
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Samsung Galaxy Z Fold7 - ezt vártuk, de…
Új hozzászólás Aktív témák
-
Hardboy
tag
1810TZ-n én nem tapasztaltam különösebb melegedést. Bal alsó sarok alatt van valahol a vinyó, ott valóban érezhetően melegebb mint máshol, de érzésre ott sem nagyon van 40 fok sem... bilentyűzet szinte mindenhol szobahőmérsékletű (több óra folyamatos általános használat után írom ezt.)
-
duli
tag
Most láttam Digital Trendben - Notebook Acer Aspire 11,6'' 1810TZ-413G32N W7P
ezekszerint már Win 7-el is kapható? -
Strezi
őstag
Én mikroszálas ruhával törölgetem, avval amit a szintén tükrös plazma tv-hez adtak. Eddig nem karcolódott a káva.
Két megoldás látok ennek a problémának a végleges megoldására:
1. fóliázni, karbon vagy matt anyaggal.
2. nagyon finom csiszolópapírral egyszer és mindenkorra "lekezelni" a fényes kávát (és a fedlapot is esetleg). Tudom brutál, de szépen meg lehet csinálni -
duli
tag
Csak írtam egy levelet az acer marketing osztályára a BT és 3G kérdésében , ha kapok választ beszámolok.
-
Picard
csendes tag
HI! Én is beruháztam egy ACER 1810TZ-be!
Nagyon fasza kis gép és elképesztően sokáig bírja az akksi. Össze sem lehet hasonlítani az atomos gépekkel sokkal-sokkal gyorsabb. Bőven megéri a felárat még ha egy 100 000 forintos Atomos géppel is hasonlítjuk össze, hiszen sebessége a többszöröse. Akárcsak a memóriája és a merevlemeze.
Egyetlen egy hibája van! A képernyő kávája! Annyira karcolódik hogy szörnyű! Még a szemüvegtörlő is összekarcolja! Magával a képernyővel és a képernyő hátoldalával nincs ez a gond, csak a kávával. Ti mivel takarítjátok?
-
Hardboy
tag
Nem akarok beleszólni, biztos igazad van, hisz a te laptopod, de véleményem szerint a múltkor felküldött képed alapján van BT-a gépedben, erre utal, hogy van hozzá kijelző LED, és a billentyűzetre is fel van festve hol lehet kikapcsolni, + alul is kell lenni egy BT kikapcsoló csúszkának.
Ezen kívül a hivatalos ACER honlap is írja hogy van a 1810T-ben is BT: "Bluetooth® 2.1+EDR (Enhanced Data Rate)"
Nem keverted össze a HSDPA (3G) modemet a Bluetooth-al? Mert 3G az enyémben sincs.
-
Hardboy
tag
Digitaltrendben ezt vetem: Notebook Acer Aspire 11,6'' 1810TZ-413G32 VHP 039
De véleményem szerint mindegyik 1810-esnek alapfelszereltsége a BT, webshopokban csak lusták kiírni.
-
Hardboy
tag
Hát, én elég felületesen néztem csak meg (mostanában sajnos nincs nálam a gép), de valóban van a hátulján az aksi alatt egy jel, hogy ide toldd be a SIM-et, de emlékeim szerint egy műanyaglappal le is van zárva ez a nyílás, tehát ezt ki kell vágni hozzá. Ha ez igaz, akkor tutibiztos ugrik a gari a készülékre.
Amúgy Bluetooth már mérne lenne rajta? Van rajta. Enyémen tuti.
-
duli
tag
Mondjuk az is elszomorító, hogy Bluetooth nincs benne
-
duli
tag
Sziasztok .
Valaki tud már ebből beépített HSDPA változatot magyar lokalizációval? Szeretnék egyet vásárolni, mert nagyon megtetszett. -
Hardboy
tag
Akinek van ilyen, vagy ilyen méretű kis gépe, az megoszthatná velem, milyen táskát vett magának, hol és mennyiért? Mit érdemes?
Egy hete kutatom a boltokat, de ebben a méretben igen kevés szütyő van, ráadásul külső Slim DVDmeghajtónak, a töltőnek, meg egy pici egérnek sem ártana helyet találni benne... Szóval jól fel van adva a lecke.
Ilyet néztem ki feketében. Patentul beleillik a gép és minden más is elfér, de picit borsos az ára, bár kézben fogva, érezhetően minőségi darab.
Előre is köszi a válaszokat.
-
Strezi
őstag
A ramok 667-en mennek, duplázza a 333MHz-t. Viszont lehet bele tenni DDR2 800, CL5 5-5-5-15 - ös ramokat, amivel mérhetően gyorsabb a rendszer.
A ramokat az alaplap az SPD chipjük alapján ismeri fel, tudtommal azt nem lehet módosítani. Szóval gyorsabb ramokat kell venni,ennyit tudsz csinálni. Néztem kb 16-20 ezer egy 2x2GB kit ebből a fajtábol.
Valami lyesmiNekem most 2x512MB rammal megy a gép, Windows7 alatt. Amire kell, arra tökéletes. A két ramos üzemmód mindenképpen gyorsabb, akkor is ha nem egyformák. Persze az optimális ha két egyforma modul van benne. Gyártó nem számít, viszont az igen hogy rendesen tedd bele a modulokat.
Több hibáról olvastam már, bővítés után érdemes valami alapos memóriatesztet futtatni, és akármi gubanc van (fagyás, újraindulás) elsőként a ramokat visszacserélni. Nekem atom stabil a gép, mind az eredeti 3GB-vel, mind a mostani 1GB-vel problémamentes. -
Hardboy
tag
Szóval RAMok...
Kicsit csalódás volt ez a ram téma... Én a 3810T-t nézegettem sokáig, amit 1066MHz-es DDR3 modulokkal szerelnek. Ez nagyon megtetszett. Jó kis gyors ramok... Aztán ért a hideg zuhany, hogy bár a 1810T(Z) belsőleg szinte ugyanaz, mint a nagyobb testvérei, de csak DDR2-es modulokat kap. Több cikk állítása szerint 800 MHz-eseket... Na mondom, lenyelem a békát. Mikor meglett a gép, kiderült, hogy csak DDR2 PC5300 szériás egységek vannak benne, amik csupán 667MHz-esek. De az összes teszt program, amit futtattam, mintha mind ha azt írta volna, hogy csupán 333 MHz-en járnak.
1810 tulajdonosok, erősítsetek meg abban hogy így van-e vagy nem... Lehet hogy tévedek.NEm értek RAMtuninghoz, de nem lehetne valahogy feljebbpöckölni őket, hogy legalább azt a 667-et elérjék?
Másik "érdekes" dolog, hogy a gépemben 3 giga RAM van, amit ugye úgy raktak össze, hogy egy 2 gigás PC5300-s Samsung és egy 1 gigás PC5300-s Hynix (vagy mi a fene) modul került párba... Így a DualChannel nem tudom mennyire kielégítően működik, mivel sem a RAM méret, sem a gyártó nem egyezik...
Lehet ezzel itt fent semmi gond nincs, csak nekem böki a szemem alaptalanul.
Okosok szóljatok hozzá!
-
Hardboy
tag
Köszi az infókat, én is ebben a sorrendben terveztem a dolgokat
Fórumoknak is olvasója vagyok. De kösz mégegyszer..
Azomban egy kis üröm az örömben... Nem indul a masina, mert a 2 gigás Samsung ram modul feladta a harcot, ha kiveszem, megy minden tökéletesen... Úgyhogy gar szervíz elviszi szlovákiába, ott diagnosztizálják ezt ők is, és talán 10 nap múlva visszakapom a gépet... Ez van...
Előfordul az ilyen.
Ramokrol majd írok picit később... De nem vagyok megelégedve a sebességükkel...
-
Strezi
őstag
Gratula a géphez!
Frissítsd a videokari driveredet az Intel oldaláról, akkor jobb lesz az aero sebessége, és javítja a HDMI hang hibát is (nekem az eredeti driverrel nem ment, mivel eszközként ugyan megjelent, de semmilyen formátumot nem támogatott).
Engem pont angol billel érdekelt volna, bár már megszoktam a magyart.
Javaslom, hogy rakj fel egy Windows7-et, nagyságrendekkel jobban megy. Valamint egy egyszerű módszer arra hogy megszabadulj a sok felesleges progitól amit a gyári install felrak. Elérhető a fullos Enterprise 90 napos próbaverziója itt. Ha shrink-eled a particiót, akkor a Vista mellé is fel tudod rakni, semmit sem veszítessz. Idővel meg ugye majd lehet frissíteni Win7-re amúgy is.
A Windows7 alapból minden eszközt felismer, ha akarsz akkor rakhatsz fel gyártó specifikus drivereket is.Egyetlen hátránya van a Win7-nek a rövödebb üzemidő,mivel az acer specifikus progi nem megy Win7 alatt. Én naponta kétszer 45 percet filmezek vele + kicsit netezek ebédkor wifi-n, így kibír két napot, azaz kb 4.5 - 5 órát.
Nagyon frankó, hogy otthon csak be kell dugnom a HDMI kábelt, és minden csak működik
Hang, kép minden tökéletesen és autómatikusan vált. Ehhez mindössze azt kellett beállítani Win7 alatt, hogy csak TV-n legyen kép ha az is be van dugva. Ez azért is fontos, mert ha két monitort hajt, akkor mindenképpen döcögősek a videók (tükrözve is). Gondolom mindkét monitor frissítéséhez szinkronizál.
Ugyancsak filmnézéshez javaslom a WMP12 használatát, MPC-HC nekem fagy amikor videót áthúzok egyik monitorról a másikra.
Ahhoz hogy WMP12 tudjon .MKV-t is lejátszani fell kell teni a Haali splittert, valamint érdemes az MPC-HC coderpack only részét.
Rengeteg további infó:
Tweaks and settings
General discussion -
Hardboy
tag
Sziasztok!
Én is befektettem egy ilyen masinába, csak éppen egy 1810TZ -be, ami ugyebár csak abban külömbözik a T-s modelltől, hogy SU3500-as proci helyett egy 2magos SU4100-as van benne (természetesen 2x-es fogyasztással: 10W), Minden más paraméterében egyezik a két gép. Illetve merevlemez illetve RAM-méretben vannak mindkettőből külömböző variációk. Enyém 3giga RAMmal és egy 320-as háttértárral szerelt példány.
Tegnap vettem kézhez, szóval még elég frissek a tapasztalatok, de bátran mondhatom hogy pozitívak.
dobozból kibontva helyére illesztettem az aksit és már indult is a gép. Kíváncsi voltam mikor fog töltő után nyavajogni, de durván háromnegyed óra windows előtelepítés után olyan 80%-os akksitöltöttségig merült csak le. Szóval az egész estém utánna "arra ment rá" hogy valahogy lemerítsem. (tudom, ezeket a litiumos akksikat nem kell kisütni, de nem árt ha egy jó merítés után rendesen feltöltöm.) Szóval USB-s winyóval, WIFIvel, teljesítménycentrikus energiasémára állítva, procit 100%-on járatva, is 3-4 órát nyúztam. Nagy nehezen lemerült. Éjjel feltöltés... Másnap releggel nyúzás újra... Most ott tartok, úgy néz ki a beígért 8 órát talán nem tudja tartani a gép, vagy tényleg minimálisra vett energiafogyasztással csupán, de WIFIs böngészéssel, újraindítgatásokkal, telepítgetésekkel folyamatos 5 órát simán ki lehet húzni töltés nélkül. (Persze pár töltési ciklusnak el kell tellnie, mire eléri egy új akksi a teljes kapacítását, ez még nálam odébb van)
Energiafogysztását is néztem a gépnek: minimum (nyugalmi helyzetben WIFIvel) 5W. Akció közben, külső laptopvinyóval, max fénnyel, 100%prociterhelés mellett videólejátszással 20W nál nem evett többet az egész rendszer. Az akksi teljes kapacítása jelenleg 62160mWh
Ez a kis kétmagos proci elég fürgének tűnik, WinRAR benchmarkban 520 pont körül hozott, míg a régi asztali AMD A64 3000+ om 350-400 pontot szerez ugyanitt.
Egymagos SU3500-ról nincs infóm, teljesítményben nem tudom összehasonlítani...
Anyaghasználatra és megjelenésre, bilenytűzetre nézve nagyon igényes konpozíciórol van szó, szerintem. Touchpad-ja mondjuk picit kicsi lett, de cserébe a billenytűzete óriási, valóban szinte 100%-os méretű,
Digitaltrendben vettem én is, és magyar billentyűzet kiosztással adják. Valameliyk webshopban láttam olyat is hogy angol kiosztással árulták, és külön tizenezer forintért lehettt szervízben hozzá magyar billentyűzetet rendelni, erre majd figyeljetek oda, ha valaki vásárolni szeretne.
Amennyiben kicsit több időt együtt töltök a masinával, fogok majd még egyébb tapasztalatokat is írni. Egyelőre enniyre futotta...
-
petrosilov
tag
Szép jószág, nekem is felkeltette a figyelmemet. Kis mérete, hosszú üzemideje lényeges lenne számomra.
Arra volnék kíváncsi, hogy a solo processzor elég lehet-e az én alkalmazásaimhoz: Adobe Lightroom és Photoshop? Vagy várni kell a dualra? Eddig nem találtam olyan helyet, ahol be lenne ilyen processzoros jószág kapcsolva.
-
Picard
csendes tag
Nem tudja valaki mikortól kezdődik a forgalmazása Magyarországon?
Milyen árban lehet majd megvenni? -
Strezi
őstag
A tápegység 19 voltos, 1.58Amperes.
Hát hirtelen, és így késő este a következők jutnak eszembe a gépről:
- nem olyan apró mint a nwetbookok, a bill kifejezetten nagy nekem egy korábbi notim 95%-os mérete után.
- billentűzet nem rossz, de nincs olyan nyomáskonfortja mint a Vaio Z505-ömnek.
- nem rossz a bill, mert érzem hogy percről percre gyorsabban tudok rajta gépelni, szinte hiba nélkül.
- nagyon egyben van érzésre! Kb olyan érzés kézben tartani kinyitva is mintha egy darabból lenne a bill és a fedlap. A zsanérok nagyon masszív beenyomást keltenek.
- minden fogható, látható anyag igényes tapintású. Szép a szálcsiszolt alu kinézetű burkolat a bill körül. A ház alsó, matt anyaga is minőségi. A fedlap pedig simam nem 100% tükkrös.
- első indításkor a Vista restore kb 30 perc. Utána pedig a crapware install még egy óra
- kb plusz egy óra volt amíg leszedtem ezekket meg kicsit gyomláltam az oprendszeert is.
- ezek után kifelyezetten gyors a rendszer.Nagyon jó kézbe fogni, olyan érzésem van hogy nem kell vele finomkodni, mert valami masszív dolgot tartok.
Jelenleg egy t-mobil Web'n Walk modemmel hasznnálom. Install gond nélkül ment. Ugyancsak felépült a Wifi is az otthoni hálóval (miután beenngedtem a noti MAC-jét a routerre). Kártyaolvasót egy Kingston MicroSD-vel próbáltam, kellemes 13GB/s sebességgel másolt róla képeket.Az egész fenti install procedurát 100% töltött teleppel kezdtem, most kb 4 óra folyamatos használat után a telep 51%-on van
-
Strezi
őstag
Megjött a kicsike
Este írok majd róla!
-
proSpidA
csendes tag
a napemeles rendszered meg engem érdekelne majd
elvileg pénteken jön meg nekem, hogy magyar lesz e a bill és az oprendszer a számomra is meglepi lesz kiváncsian várom remélem magyar mert én azt sokkal jobban szeretem de oprendszer és bill cserével végülis megoldható késöbb a gond
-
Strezi
őstag
Amint meglesz, írok róla valami szösszenetet. Bíztam benne hogy ezen a héten meglesz, de kedd óta szabin vagyok, ez meg céges beszerzés... Ha majd kedden megyek melóba (remélem) már az asztalon vár
Konkrétan egy Z sorozatú Vaio-t nyugdíjaz a 1810t, szóval magasan van a léc -
Akheron
senior tag
Megérkezett már esetleg a gép?
Vagy lehet tudni, hogy mikorra várható? Érdekelnének majd a benyomásaid, főleg az építési és anyagminőséggel kapcsolatban.
Tényleg, ez magyar billentyűzettel lesz kapható? Arra is kíváncsi leszek, hogy a kétmagos, 3G-s típus mennyibe fog itt kerülni (a notebookreview.com fórumtémájában olvastam róla).
-
Akheron
senior tag
Nekem is megtetszett ez a típus, mert úgy alakult, hogy dolgoznom kellene a gépen, és a mostani Lenovo S10e felbontása ehhez már kevés lenne, illetve egy erősebb CPU is elkelne.
Az viszont eléggé elkeserített, hogy a képek alapján csillogós a teljes képernyője és a fedele. Más talán máshogy van ezzel, de engem rettenetesen tud irritálni. El is kezdtem normális, üzleti szubnotikat nézegetni emiatt (HP nc2400-at például lehet kapni 80 alatt használtan), de azokban meg gyakran 1,8-as meghajtó van és/vagy a háttérvilágításuk nem LED-es...
Az Acer billentyűzete viszont tényleg fantasztikusnak tűnik; főleg a Home, End, Page Up és Page Down elrendezése. Szövegszerkesztéshez ideális, hogy a kurzormozgató billentyűk közvetlen közelébe kerültek ezek: így a sima kurzormozgatás, a CTRL-es szóátugrás, a szövegkijelölés, a lapozás és a sor elejére/végére navigálás mind egy helyen elérhető, anélkül, hogy mozgatni kellene a kezünket.
-
Strezi
őstag
-
mixmano2
csendes tag
Komolyan érdekel ez a gép, lécccci írj ide, ha látsz róla egy tesztet, véleményt stb...
köszi
-
proSpidA
csendes tag
Nem tudjátok hogy a digitaltrendnél milyen színben lesz pl kapható és mikor?
-
Strezi
őstag
-
Reac^
őstag
Jövök a hülye kérdésemmel: 3g-s változat mikor jön magyarországra és mennyi lesz a "felára"?
-
Strezi
őstag
Pár új kép és rövid hands-on: fordított kínai oldal
-
Strezi
őstag
Nekem már folyamatban van a beszeerzés
Rendelés feladva, amint megvan a nagykerben remélem már nállam is lesz :
-
Strezi
őstag
válasz
Hólapátos H. #49 üzenetére
Igen
Már hívtam is őket. Elvileg jövö héten lesz is belőle, rendelni már most lehet.
Az ár 136Eft, ez kb az amire számítani lehetett. Azt hiszem nincs több kifogásom, hogy miért ne rendeljem meg -
Strezi
őstag
Már előrendelhető (2-3 hét): EUR499, és EUR 599 (3G modemmel) áron.
[link] -
HXY
addikt
Tesztet, tesztet, tesztet!
-
Strezi
őstag
Nekem is szimpatikus a 3810t, alaposan ki is próbáltam. A pénz a zsbemben, számla megirva, de ezt a hírt látva mos tinkább várok egy kicsit. A 1810t pont beférne a hátizsákba
-
Strezi
őstag
Pont ez kell nekem!
Megnéztem már a 3810t-t, nagyon tetszik, csak egy kicsit nagy utazáshoz. A Aspire 751-en meg nincs HDMI és gyenge a procija. Ha az ár is a kettő között lesz, akkor azonnal megveszem.
Aspire 751 104EFt a Timeline 3810 150EFt, ha ez a 150-hez lesz is közelebb, még akkor is megéri (nekem).Esetleg nincs itt valakinek nagykeres v. csókos ismerőse akinek már van?
Megnézném ...
-
Reac^
őstag
töktudja, te biztos jobban ráérsz mint én menj be nézd meg
-
Reac^
őstag
asszem a szpídsoppban ki lehet
mondjuk én inkább 1 napra akarom "kibéreln" hogy kiderüljön az amire használnám megfelelne e. Mert most van egy 3g-s tmobilos sima Aspire One A150 nálam "kölcsönben" és tökéletesen megfelel mindenre eddig, nettel eggyüt meg abszolút bármire jó. Most fogok hozzá rendelni szélvédőre rögzítőt aztán ráveszem hogy fusson rajt az igo
sőt jack kábellel mehet majd a Lossless audio is a fejeccségnek meg a jbl hangrendszernek
-
rudi
nagyúr
válasz
Napfénysüti #32 üzenetére
Az Acer 11,6"-on olyan baromi jó billentyűzetet csinált, aminek a konkurensek a közlébe sem kerülnek. Ha teheted, tapogass meg egy Aspire One 751-et!
-
Kasza08
őstag
Könnyű és finom.
Az orromat tisztíccsa? Bifidus akti regularis van-e benne? -
twollah
nagyúr
Remelem elfogadhato szinten marad az ara itthon is.
-
Napfénysüti
nagyúr
Egy X60 finom darab lehet kiegyeznék vele.
Családi példán is tudom hogy tényleg lehet használható és hasznos is egy ilyen pici masina (Windet használ apám munkára). Én is próbálgattam és jópofa kis cucc, csak már nagyon kicsinek tűnik. De ha lehetne választani akkor már inkább X60,X61,X200 bár nem is egy árkategória az tény.
Ez a tesztelt Acer is pofás darab. Engem az tartana csak vissza hogy ódzkodom az Acerektől, inkább vennék használt üzletit amin talán kevésbé döcögősek az általad vázolt munkák mondjuk ebben reménykeltő az SU proci meg a 4500MHD kártya.Szóval ez azért komolyabb mint az Atomos netbookok. Szövegszerkesztős munkáknál meg a billentyűzet kritikus kérdés lehet. Na abban meg a TP-k amúgy is királyok. De ettől még ez Acer lehet jó cucc azoknak akik ilyesmire akarnak olcsón elfogadható gépet.
-
adalbert1
veterán
Hmmm, egész jónak tűnik... Mint sokan mások én is főképp az anyagminőségre leszek kíváncsi, nameg arra hogy mekkora aksi társul a konfighoz. Ha bírja 5-6 órát akkor egyértelműen jobb választás lehet az atomos társánál...
Teszt várható majd? -
Napfénysüti
nagyúr
A nagy teljesítmény valóban korlátozza a notebookok alapvető tulajdonságait. De lehetnek esetek amikor mégis szükség van a mobilitásra és mellette a teljesítményre is.
Azt viszont én se értem meg ha valaki otthonra vesz ilyen 17-18,4-es "laptop" szörnyeket amikben mobil szinten erős a hardver de egy asztalihoz képest nulla az áráról meg ne is beszéljünk.
-
rudi
nagyúr
válasz
Napfénysüti #27 üzenetére
Hetente "vonatkirándulok" kétszer 2-3 órásat a tesztlaborba. Ne tudd meg, mennyi PH-s cikk született eközben egy régi ThinkPad X40-en majd egy X60-on. A komoly munka nem feltétlenül jelenti azt, hogy nagyon komoly számítási teljesítmény kell hozzá. Alap képszerkesztővel, szövegszerkesztővel, html-szerkesztővel - bár kissé döcögősem - de elbír az 1,6-os Atom. Ha ehhez hozzácsapnak egy használható 1366x768-as kijelzőt és egy civilizált méretű billentyűzetet, akkor már elég szépen lehet például helyszíni riportokat gyártani. Ha esetleg valaki lenne olyan tökös, hogy egy ilyen házba SU9300-at tenne, no akkor emelném meg a kalapom.
-
.mf
veterán
válasz
Napfénysüti #27 üzenetére
A hozzászólásom "nagyobb munkákra úgyis ott van az asztali." részét, valamint az "én [...] érzem" és "ki mire használja, ugyebár" részeket se felejtsd ki
Számomra a laptop lényege a mobilitás: kis méret, alacsony tömeg, hosszú akkuidő. A nagy teljesítmény már ezek rovására megy, és minek avval terhelni ezt a kis gépet, amikor az asztali úgyis jobban tudja. -
Napfénysüti
nagyúr
Ebben igazad van. Bár .mf nem mondta mekkora gépbe fölös csak hogy laptopba elég a 2Gb RAM meg nem kell 500 Gb-os vinyó. Erre cáfoltam rá.
Apámnak meg Windje ami jópofa kis cucc de én nem tudnám használni.
Ilyen kis méretben(max 12) van egyáltalán olyan gép ami komolyabb munkákra is alkalmas lehet? -
rudi
nagyúr
válasz
Napfénysüti #25 üzenetére
De neked egy 14"-os desktop gép helyetti notebookod van, ez meg egy pici hordozható, jellemzően második izé.
-
.mf
veterán
-
^Clown
addikt
Nem vagyok oda az Acerekért, de ez a gép nagyon tetszik!
-
.mf
veterán
válasz
shabbarulez #20 üzenetére
Nem csak erre gondoltam, hanem arra, hogy az Intel, hogy a 945G chipektől megszabaduljon és egyben az nV Ion pozícióját is aláássa, olcsóbban adta az Atomot 945GSE + ICH7M chipsettel, mint csak a processzort. Ezek után ki tudja, hogy itt az egymagos CULV-k körül mi folyik még. "Speed bin" helyett "TDP bin", ha egy proci nem felel meg SU9x00 10W határának, akkor egy magot letiltanak és lesz 5,5W Core Solo vagy 10W CULV Pentium, és olcsóbban adják, például. Azt az árlistát én is néztem már korábban, így abszurd -- az ezeket használó laptop-modellek árazásai pedig nem az árlistának megfelelően alakulnak, nem csak itt, hanem más gyártóknál is, tehát van még valami a háttérben.
Szerk: off
-
shabbarulez
őstag
Az az árlista ezer darabos tételre vonatkozik. Értelemszerűen ha egy nagyobb gyártó, mint pl. az Asus vagy Acer lead egy hosszútávú több milliós darabos rendelést, akkor kaphat nagyobb árkedvezményt. Pl. az Acer az év során többször is nyilatkozta hogy 2009-re 12-15 millió netbook értékesítését prognosztizálja. Ha pl. bevállalnak egy tíz milliós egyszeri nagy tételt, akkor volumen alapján igen jó árkedvezményt alkudhatnak ki. Ezzel a versenytársakkal szemben előnyösebb helyzetbe kerülhettek, de persze a kockázat is benne van, mert ha elszámolják magukat és mégsem jönnek be várakozások, akkor a nyakukon maradt mennyiség költségét bebukták.
-
mate0217
aktív tag
Jó kis notinak tűnik
-
.mf
veterán
válasz
shabbarulez #6 üzenetére
A hivatalos / nyilvános listaár szerint...
De mint az Atom-platformnál is kiderült, egyes nagykerekre és néhány termékre teljesen más árazás vonatkozik, mint ami az árlistában van... -
Reac^
őstag
hoppá gyerekek, bár egyértelmű volt hogy lesz vmikor, már csak a Z atom 1,6os meg a CULV-s változat hiányzik
Mondjuk egészen komoly így is és abszolút megfelelő lenne a teljesitménye. Ezek között nem ma fognak megjelenni a dupla magos verziók
-
Kapanyél
őstag
Az acerhu szerint a 13,3-asnak és a 14-esnek ugyanakkora, 322mm széles a háza. A 14-esbe lehet ODD-t is tenni... Elég gáz ez a méret, mert a 17-es itt előttem 390mm széles.
-
Devid_81
félisten
Ez szép darab!
-
DroneZ
aktív tag
és az acer összeállt a danonnal is hogy ennyire finom?
-
dbius
veterán
Számomra szimpatikusnak tűnik. Az árára kíváncsi leszek.
-
t72killer
titán
válasz
Napfénysüti #10 üzenetére
Hajlandó volnék némi kompromisszumra akksiidőt tekintve, ha beletennének a HD 4330 mellé egy P8600-as procit
és árban sem lenne annyira elvadult a dolog.
-
Napfénysüti
nagyúr
válasz
bandras0226 #8 üzenetére
Használtan ennyiért már a dedikált ATI VGA-s változatot is megkapod. Én is így tettem.
Ezek a 2 magos változatok az Acernél szerintem is kissé elszállt árakkal vannak megáldva.
-
P00By
nagyúr
Jónak tűnik!
-
válasz
shabbarulez #6 üzenetére
Szerintem is sok érte,ha lenne ennyi pénzem notira gyüjtenék még kb.40K-t és ezt választanám:[link]
-
CSorBA
őstag
Végre egy tényleg használható net, izé note, vagy mi a fene book lesz... Csak ne szálljon el az ára...
-
shabbarulez
őstag
Elég röhejes áruk van a 2 magos SU9400-zal szerelt Timeline modelleknek. Guglival rákeresve ilyen árakat találtam. [link]
Az SU3500 és SU9400-as modellek között 50 ezres árdiffi van, miközben a két proci listaára ugyanakkora, $262. Kvázi a proci teljes ára a két konfig között a különbözet. Aránytalanul túl vannak árazva a 2 magos modellek.
Vajon a diszkrét 4330-as mennyire gyakorol negatív hatást az üzemidőre?
-
zuchy
őstag
Tettszik, de ki tudja kb mennyibe fog kerülni itt MO-n?
-
Thom!
veterán
nagyon faja, de már kaphatóak a dedikált vga-s, dupla magos cpuval felszerelt timeline notik
Új hozzászólás Aktív témák
- Milyen légkondit a lakásba?
- Villanyszerelés
- Elektromos autók - motorok
- E-roller topik
- Milyen monitort vegyek?
- Milyen videókártyát?
- Bibliai bőség a Tesla negyedik mestertervében
- Megreformálja az otthoni AI-t a Framework Desktop
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Autós topik
- További aktív témák...
- Nagy Teljesítményű Acer Nitro Gamer Laptop 5 (RTX 3070) - GARANCIÁLIS 2026 VÉGÉIG!
- Prémium Hordozható Razer Blade Stealth Gamer Laptop 13" Karcmentes Állapotban
- ASUS ZenBook 14 OLED UM3402 - 14" 2.8K OLED 90Hz - Ryzen 7-5825U - 16GB - 1TB - Win11 - MAGYAR
- Acer Aspire 3 15.6" A315-23-A8DS - AMD 3020e, 8 GB RAM, 128 GB SSD, Win 11 Pro
- ÚJ HP OmniBook Ultra Flip 14"OLED 2,8 K 120Hz - Ultra 7 256V - 16GB - 1TB - 2,5 év gari - MAGYAR
- BESZÁMÍTÁS! MSI Z390 i7 8700 32GB DDR4 512GB SSD RTX 2060 Super 8GB Zalman S3 TG Corsair 600W
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 13400F 16/32/64GB RAM RX 9060 XT 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- iKing.Hu - Nubia Z70 Ultra 5G Black Teljes kijelzős zászlóshajó, AI-erejű teljesítmény
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450 R5 2600X 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1650 4GB Zalman N4 FSP 400W
- 6 GB-os Quadro RTX A2000 kártyák - garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest