- iPhone topik
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Google Pixel topik
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Egy óra, két rendszer
- Már be is futott a Galaxy A17 5G
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Fotók, videók mobillal
- MIUI / HyperOS topik
- Samsung Galaxy S24 - nos, Exynos
Hirdetés
Köszönjük a sok biztatást, támogatást! Egy rövid ideig még féláron tudsz hirdetni, előfizetni!
Új hozzászólás Aktív témák
-
zoli.22
tag
Hú!! Ezer hála a fontos infóért!
Ez nekem viszont egy elsődleges szempont a Windows 7-nél, hogy tudjam használni a beépített XP-t is még.
Persze a világ gyorsan fejlődik, szóval lehet, hogy nem is kellene ezzel foglalkoznom.
Kíváncsi leszek majd mennyire futnak azok a progik Win. 7 alatt, amiket most használok, de ha mennek, akkor nem is kell nekem az a virtualizáció.Ajánlatod még mindig áll, hogy összefussunk jövő héten?
-
zoli.22
tag
Ezer köszönet!
Nem kérdés ezek szerint, hogy hardverben erősebb az 1810TZ, és árban is jobb.
Bár csak ki kéne valahol próbálni, mert eddig még nem láttam sehol.
Már csak azt nem tudom, hogy a virtualizáció támogatása pontosan mit jelent és miben nyilvánul ez meg?Köszönet még egyszer mindenkinek az infókért.
-
nexus6
aktív tag
köszi, pont most néztem a váalszt. egy másik magyar tesztben sem írnak melegedést. szóval a tesztek alapján is jó kis gép ez. nekünk is net, email, divx lenne a fő célterület. áfanélküli áron meg főnyeremény.
még a ferrari one tetszett, kíváncsi leszek a 3200 ati-ra, teljesítmény oldalról. és még megvárom az ionos teszteket. bár az atom... -
Strezi
őstag
A ramok 667-en mennek, duplázza a 333MHz-t. Viszont lehet bele tenni DDR2 800, CL5 5-5-5-15 - ös ramokat, amivel mérhetően gyorsabb a rendszer.
A ramokat az alaplap az SPD chipjük alapján ismeri fel, tudtommal azt nem lehet módosítani. Szóval gyorsabb ramokat kell venni,ennyit tudsz csinálni. Néztem kb 16-20 ezer egy 2x2GB kit ebből a fajtábol.
Valami lyesmiNekem most 2x512MB rammal megy a gép, Windows7 alatt. Amire kell, arra tökéletes. A két ramos üzemmód mindenképpen gyorsabb, akkor is ha nem egyformák. Persze az optimális ha két egyforma modul van benne. Gyártó nem számít, viszont az igen hogy rendesen tedd bele a modulokat.
Több hibáról olvastam már, bővítés után érdemes valami alapos memóriatesztet futtatni, és akármi gubanc van (fagyás, újraindulás) elsőként a ramokat visszacserélni. Nekem atom stabil a gép, mind az eredeti 3GB-vel, mind a mostani 1GB-vel problémamentes. -
Hardboy
tag
Szóval RAMok...
Kicsit csalódás volt ez a ram téma... Én a 3810T-t nézegettem sokáig, amit 1066MHz-es DDR3 modulokkal szerelnek. Ez nagyon megtetszett. Jó kis gyors ramok... Aztán ért a hideg zuhany, hogy bár a 1810T(Z) belsőleg szinte ugyanaz, mint a nagyobb testvérei, de csak DDR2-es modulokat kap. Több cikk állítása szerint 800 MHz-eseket... Na mondom, lenyelem a békát. Mikor meglett a gép, kiderült, hogy csak DDR2 PC5300 szériás egységek vannak benne, amik csupán 667MHz-esek. De az összes teszt program, amit futtattam, mintha mind ha azt írta volna, hogy csupán 333 MHz-en járnak.
1810 tulajdonosok, erősítsetek meg abban hogy így van-e vagy nem... Lehet hogy tévedek.NEm értek RAMtuninghoz, de nem lehetne valahogy feljebbpöckölni őket, hogy legalább azt a 667-et elérjék?
Másik "érdekes" dolog, hogy a gépemben 3 giga RAM van, amit ugye úgy raktak össze, hogy egy 2 gigás PC5300-s Samsung és egy 1 gigás PC5300-s Hynix (vagy mi a fene) modul került párba... Így a DualChannel nem tudom mennyire kielégítően működik, mivel sem a RAM méret, sem a gyártó nem egyezik...
Lehet ezzel itt fent semmi gond nincs, csak nekem böki a szemem alaptalanul.
Okosok szóljatok hozzá!
-
Strezi
őstag
Gratula a géphez!
Frissítsd a videokari driveredet az Intel oldaláról, akkor jobb lesz az aero sebessége, és javítja a HDMI hang hibát is (nekem az eredeti driverrel nem ment, mivel eszközként ugyan megjelent, de semmilyen formátumot nem támogatott).
Engem pont angol billel érdekelt volna, bár már megszoktam a magyart.
Javaslom, hogy rakj fel egy Windows7-et, nagyságrendekkel jobban megy. Valamint egy egyszerű módszer arra hogy megszabadulj a sok felesleges progitól amit a gyári install felrak. Elérhető a fullos Enterprise 90 napos próbaverziója itt. Ha shrink-eled a particiót, akkor a Vista mellé is fel tudod rakni, semmit sem veszítessz. Idővel meg ugye majd lehet frissíteni Win7-re amúgy is.
A Windows7 alapból minden eszközt felismer, ha akarsz akkor rakhatsz fel gyártó specifikus drivereket is.Egyetlen hátránya van a Win7-nek a rövödebb üzemidő,mivel az acer specifikus progi nem megy Win7 alatt. Én naponta kétszer 45 percet filmezek vele + kicsit netezek ebédkor wifi-n, így kibír két napot, azaz kb 4.5 - 5 órát.
Nagyon frankó, hogy otthon csak be kell dugnom a HDMI kábelt, és minden csak működik
Hang, kép minden tökéletesen és autómatikusan vált. Ehhez mindössze azt kellett beállítani Win7 alatt, hogy csak TV-n legyen kép ha az is be van dugva. Ez azért is fontos, mert ha két monitort hajt, akkor mindenképpen döcögősek a videók (tükrözve is). Gondolom mindkét monitor frissítéséhez szinkronizál.
Ugyancsak filmnézéshez javaslom a WMP12 használatát, MPC-HC nekem fagy amikor videót áthúzok egyik monitorról a másikra.
Ahhoz hogy WMP12 tudjon .MKV-t is lejátszani fell kell teni a Haali splittert, valamint érdemes az MPC-HC coderpack only részét.
Rengeteg további infó:
Tweaks and settings
General discussion
Új hozzászólás Aktív témák
- Thinkpad T14 Gen2i 14" FHD IPS érintő i5-1145G7 16GB 256GB NVMe IR kam gar
- Lenovo Thinkpad 460 S
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T480s - i5-8GEN I 8GB I 256GB I 14" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- Bomba ár! HP EliteBook 845 G7 - Ryzen 5 4650U I 16GB I 512SSD I 14" FHD Touch I Cam I W11 I Gari!
- Lenovo Thinkpad P52 15.6" Core i9 8950HK Quadro P3200 6GB 32GB DDR4 RAM 1TB NVME SSD
- GYÖNYÖRŰ iPhone 11 64GB Purple -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS2190, 100% Akkumulátor
- 12 GB-os RTX 4070Ti - garanciával
- 3DKRAFT.HU - 3D NYOMTATÁS - AZONNALI ÁRAJÁNLAT - GYORS KIVITELEZÉS - 490+ POZITÍV ÉRTÉKELÉS
- BESZÁMÍTÁS! ASUS H87I-PLUS H87 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- LG 27UL500-W - 27" IPS - 3840x2160 4K - 60Hz 5ms - HDR10 - AMD FreeSync - 300 Nits - sRGB 99%
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest