- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Nothing Phone 2a - semmi nem drága
- Netfone
- Xiaomi Smart Band 10 - a hetedik napon megpihen
- Huawei Watch GT 5 Pro - egészség + stílus
- iPhone topik
- Igazi csúcskészülék lett a Poco F7 Ultra
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
Új hozzászólás Aktív témák
-
Tamás88
őstag
Miután felraktam a drivert pár nappal később érdekes módon néha befagyott a rendszer, és nem reagált semmire (vagyis csak néhány ablakot lehetett megnyitni, de a feladatkezelőt már nem lehetett elindítani). Azóta felraktam a hozzá tartozó hotfixet, ami elméletileg a hdmi színkezelést vagy mit javít ki, de ugyanakkor már nem fagyoskodik a rendszer. Zsír.
-
FeRRaR1
őstag
Egy Windows 7 frissítés akadályozhatja a grafikus driverek telepítését
Én is bele estem ebbe, azért nem frissült normálisan, mint ahogy korábban írtam. Lehet hogy akinek gondja volt, az ennek köszönheti.
-
RVR400
veterán
válasz
Atom_Anti #25 üzenetére
Nekem kiírta, hogy elérhető frissítés, automatikusan le is töltötte, és fel is telepítettem, de a hiba nálam is előjött, a Gaming Evolved kiírta, hogy van újabb szoft, sőt nem ment az Aero és kiírta, hogy nincs megfelelően telepítve az illesztőprogram. Most uninstalláltam a régit, letöltöttem külön az újat, és telepítem, szóval nemsokára kiderül, hogy minden jó-e.
-
irhejja
tag
válasz
VaniliásRönk #165 üzenetére
Tegnap raktam fel a driver-t öcsém gépére is (neki Win 7 64 Bit az operációs rendszer) és minden tökéletes. Előtte eltávolítottam az előző 14.9-es driver-t. Intel-es platform, szóval Chipset driver frissítés nem volt.
-
-
válasz
VaniliásRönk #165 üzenetére
céges noti w7-jére simán felment a mobil verzió, külön vicc, h még rebootot se kért
(itthoni w8 igen a desktopra való) -
törölt tag
válasz
VaniliásRönk #163 üzenetére
Azt.
-
törölt tag
-
régesrégen használtam, mert manapság túl sokkal volt gond, kilépkedni, állítgatni, reménykedni - macera
itt játékban belövöd a nagyobb felbontást és KÉSZ, megy (ha megy... amivel eddig néztem, ment!)elméletben igazat adok neked, ezért jeleztem a hibám minden kiadott driver után.
gyakorlatban azomban soha nem történt semmi. -
Olajka02
aktív tag
A vieókarin van két biosz...
-
LordX
veterán
Na most az SSAA még mindig létezik, még mindig lehet használni, szóval akkor miért is jó a downsampling? (Egy esetben látom értelmét, max SSAA + downsampling = maxnál nagyobb SSAA, muhhaha)
A hibajelentésre: szerinted melyik hibának kijavítása lesz nagyobb prioritás, és melyik kategóriába fog esni amivel találkoztál, ha nem jelented be:
- amit egyáltalán nem jelentenek be, vagy van 1-2-3 bejelentés
- amire van 1500 bejelentés
Na, azért kell _mindenkinek_ bejelenteni a talált hibákat. -
Olajka02
aktív tag
Nekem R9 290 Vapor-x-em van és fel sem tudom rakni.
Minden eltávolít.
Install, végi is megy.
Gép újraindít, hibaüzenet: Nincs telepítve VGA driver.
Se normál se UEFI, biosz alatt nem fut rendesen.
Úgyhogy vissza kell térnem a 14.7-hez (az ez után következők is okoznak bugok-at 3D-s programokban, amikkel dolgozom).
Csalódtam... -
ez teljesen oké, hogy sebességben előreléptünk, ám azt is jól tudjuk, h az újabb AA megoldások tele vannak problémával, az ideális AA az az SSAA
márpedig ha belefér (régi/gyors a játék, erős a vga), miért ne a legszebb képminőséggel játsz?
(#140) LordX - a pattogó hdmi-t vagy 10x biztosan lejelentettem, soha nem foglalkozott vele az amd (~másfél évig!!!), naivnak se kell lenni, h amit ott leadsz, azt valóban meg is nézi valaki
-
DRB
senior tag
Valaki mondja már meg nekem ezt a „virtuális szuperfelbontás” nevű izét hol is kell bekapcsolni
, csak mert én sehol nem találom. Igazából tudok nélküle élni, de azért kipróbálnám.
-
Abu85
HÁZIGAZDA
válasz
westcoastog #142 üzenetére
Igazából mindegy. Ha az AMD-nek írod, akkor is eljut a reportod a Raptr-höz. De amúgy ez a Gaming Evolved Apphoz tartozik, tehát elsődlegesen őket címezd. Most amúgy is még fejlesztik ezt a módot, tehát úgyis kérik a visszajelzéseket, mert most van a publikus bétateszt.
-
wwenigma
Jómunkásember
válasz
westcoastog #142 üzenetére
[link] Itt a linken tudsz hibajelentest beadni, vagy az AMD fórumán.
Nwis86: ezt mastol is olvastam vagy csak rosszul emlekszem.
Parancssorba engedélyezd az alairatlan illesztőprogramok betöltését: (cmd jobbklikk rendszergazdaként)
bcdedit -set loadoptions DISABLE_INTEGRITY_CHECKS
bcdedit -set TESTSIGNING ON -
Nwis86
aktív tag
válasz
wwenigma #141 üzenetére
Közbe most jó lett, vagyis csak félig, gondoltam körbenézek csökkentett módba és volt 1 olyan lehetőségem is amit eddig még soha nem láttam felajánlva csökkentett módnál, "Az illesztőprogram aláírás megkövetelésének letiltása" így indítva minden müködik! Csak hogy újraindítva normálisan újra nem müködik! Ez meg így macera szóval mindenképpen megy fel az új windoz... csak azt nem értem miért nem látja a windoz a hivatalos WHQL drivereket rendesnek ?
-
westcoastog
veterán
válasz
wwenigma #141 üzenetére
Már letöröltem a videót, de a régebbi felvételem meg megy rendesen.
De most kinek írhatnék bugreportot? a driver író teamnek vagy a gaming evolvednek?
Amit nemrég csináltam videót még az előző driverrel az hibátlan, meg az elvileg dx alatt lett felvéve.
Most meg új driver+mantle és ez van. -
wwenigma
Jómunkásember
-
LordX
veterán
válasz
westcoastog #139 üzenetére
Lehet komolytalanul venni, de amelyik hibát nem jelentik a fejlesztőnek, az nem létezik.
-
Nwis86
aktív tag
válasz
wwenigma #134 üzenetére
Windows 7 ultimate, naprakész frissítésekkel, legutóbb tegnap frissített!
telepítés előtt le lett törölve a korábbi verzió a saját uninstaljával a vezérlőpult /programokból, szóval normálisan! utána gép újraindít, majd felrak ez a új, és megint újrainditás, utána nem volt driver... fel lett még téve párszor de semmi, aztán lett törölve az AMD Clean Uninstall Utility-vel is minden AMD cucc a gépről! Majd meg lett próbálva visszatéve az ami ma délelőttig működött! De már az se volt jó, aztán le lett töltve 14.4 ig visszamenőleg mindegyik driver fél nap teleépítgetés és továbbra se jó! Amúgy vagy 50 gépet összeraktam családba és haverjaimnak, munkatársaknak is én veszem a gépeket, állítom össze itt hardver apróról majd teletelepítem, ha kell idővel szervizelem, szóval azért valamennyire értek hozzáde ilyennel még nem találkoztam, ötletem sincs mi lehet a gond
Rendszervisszaállítási pont nincs mivel öcsém kikapcsolta mert kevés volt a helye...
-
LordX
veterán
válasz
westcoastog #133 üzenetére
De azért a szarozás mellé írtál bugreportot is, ugye.
-
westcoastog
veterán
válasz
VaniliásRönk #135 üzenetére
akarod mondani túl gyors vagyok a videórögzítőhöz, so much skill, pro gémer.
-
VaniliásRönk
nagyúr
Biztosan a megfelelő drivert töltöttétek le?
#134 wwenigma: A chipset driver legfeljebb az IOMMU-t szedi le, ha még fent volt korábbi telepítésből, a display drivert nem szabadna letörölnie, ill. a korábbi meghajtónak is települnie kellene.
#133 westcoastog: Szerintem csak lassulj le az egérrel és rendben lesz az.
-
wwenigma
Jómunkásember
Vérpistike edition Windows8.1 vagy mi? Rendszergazdaként volt telepitve? Uninstall volt vagy űberdrivereltavolitoszuperashampooalkalmazas esetleg?
Rendszervisszaállítási pont keszult elotte?
Költői kérdések...
VaniliásRönk: szerintem a chipset drivert toltotték le es azt rakosgatjak fel folyamatosan.
-
Nwis86
aktív tag
válasz
VaniliásRönk #131 üzenetére
Nem! most folyik a kimentés azttán format és új Win.... mindez 1 rohadt driver miatt
-
LordX
veterán
Vegyük már észre, hogy a downsampling pontosan ugyanaz, amit a legeslegelső AA, (mint fentebb helyesen ki lettem javítva) az SSAA csinál. (Csak pluszba még elcseszi a HUDot is, mert a játék erről közben nem tud..)
Amit azért dobtak újabb AA algoritmusokért, mert vállalhatatlanul nagy erőforrást igényel, és kicsit gyengébb AA-t lehet kapni jelentősen kevesebbért.
-
Nwis86
aktív tag
Öcsém felrakta Hd 7770 es kártyához telepítés simán ment, majd újrainditás után azt írja nem érzékel VGA drivert... és tényleg nincs is fent semmi! 10x letöröl majd felrak 100 újraindíts de ugyanez, majd AMD Clean Uninstall Utilityvel törlés és korábbi driver felrak, szintén nem müködik, pedig tegnapig ez volt fent! Még korábbi driverek felrakás és még mindig nem jó, már fél napja ezzel megy a szenvedés de semmilyen drivert nem lehet telepíteni, vagyis a telepítés végig megy majd utána újraindítás után hibaüzenet és nincs fent driver... valakinek ötlete? így most használhatatlan a gép, vagyis netezni azt lehet de semmi mást!
-
katt777
félisten
válasz
huskydog17 #92 üzenetére
Én azt nem tudom, miféle új CC-ről volt szó. Tök ua, mint a régi, az egyetlen változás az, hogy immár AMD könyvtárba telepíti magát, ez az R-es feature, megint dobjuk ki a régi karikat egy szoftveres trükk miatt? Mondjuk a szoftverírók elég lassan vették észre, hogy már az AMD-nek dolgoznak.
O_L_I: Majd lesz.
Olyan hardvfert és játékokat használtál, amelyekkel pont nem jött elő semmi. De mondjuk nálam idén fél éven keresztül szar volt az Acc. Transc., minden hardveres videólejátszóban hibát okozott, nem feltétlenül játékokban bugzott (de azért volt ott is), a telepítőről már nem is beszélve, 14.8 óta ez az új ment fel normálisan elsőre, teljesen szabályos eltávolítással és telepítéssel. Gondolom, elkerülte a figyelmedet az AMD beismerése, hogy tojnak rá minden hardveren tesztelni a meghajtókat, és most is csak "többön fogják".
-
Szoszo94
őstag
Részemről ment vissza a 14.4...
NFS MW(2013)-vel töltöm mostanában az unalmas perceim, jóáron volt Originen. Régi driverrel maxon, 2x-es élsimítással fix 60FPS, semmi akadás, tökéletesen játszható. Jött a mail, tölthető az Omega, nosza DDU és rakjuk is fel. Hibamentes telepítés, Furmark burn in teszt hiba nélkül, kicsit több ponttal, mint a régi driverrel le is fut, hőfok is rendben, akkor mehetünk játszani. 40FPS fogad, majd pár másodperc múlva beesik ~20-ra, és ezt játsza negyed percenként. Power limitet kitoltam CCC-ben természetesen, mert 280X-hez kell, de....majd ha lehet a régebbi játékokkal is normálisan játszani, akkor frissítek drivert, addig visszarakom(tam) a 14.4-et.. -
O_L_I
őstag
Sose fogom megérteni ezt a sok ekézést amit az AMD driverek kapnak.
Az elmúlt 15 éveben volt kb 7-8 ATi/AMD kártyám de soha sem volt semmi gondom a driverekkel.Amúgy meg én továbbra is azt várom (hiába) hogy azt az 512 shadert ami a Kaveriben van befoghassam a 7870 mellé valami hasznosra.
-
-
FeRRaR1
őstag
Ez életem első Catalyst telepítője, amiben hibával találkoztam. előző WHQL-re telepítettem, és mikor eltűnt a kép egy pillanatra, majd vissza kellett volna jönnie, akkor bizony sötét maradt és restart segített csak.
Letöröltem a régit, újraindítottam, majd hibátlanul felment ez is. Szóval valószínűleg user error volt, de eddig soha nem volt gondom azzal, hogy az előzőt frissítettem ilyen módon.
Remélem csődbe mennek
-
orbano
félisten
válasz
VaniliásRönk #82 üzenetére
Lenne bizony, nagyon haragszom az AMD-re, borzalmasan teljesítenek a részvényei
-
Shing
őstag
válasz
HopeckoR #105 üzenetére
Nem kell használni azt az utilityt sem, csak sima uninstall kell neki és kész. Külső driver uninstaller szoftvereket és egyéb takarító programokat is ellehet felejteni. Persze többnyire nem okoznak még azok sem gondot, de minek lefuttatni ha nem erre lett optimalizálva a telepítő? A másik, hogy érdemes frissíteni a windows-t. Ha ezek megvannak, nem nagyon lesz gond a driver frissítésekkel.
-
-
HopeckoR
aktív tag
Hát komolyan mondom lassan én is kezdek kitérni a hitemből az AMD driverekkel kapcsolatban.. win 8.1 64bit
Letörlöm ÚGY a régebbi drivert ahogy a hivatalos oldalon írják.. Gép újraindít eddig oké a dolog..
Elkezdem eme csodát telepíteni 10-20 percig szöszmötöl, hogy grafikus hardver keresése mondom mi a lóf**z.. jó gép megint újraindít megint ez.. Az AMD Clean Install Utility volt hajlandó a régebbi drivert teljesen lepucolni a gépről.. nevetséges komolyan.. Azt igazán megírhatnák már végre normálisan ha rámegyek hogy uninstall és, hogy minden AMD drivert szedjen le akkor az történjen is meg... -
wwenigma
Jómunkásember
Akkor pillanatnyilag csak a Radeon R9 285-ben mukodik ami mar 1.2-es GCN?
Downsampling meg sokkal jobb mint barmelyik elsimitasi eljaras. Egy nagysagrenddel jobb képet eredményez barmelyik elsimitasnal, nem csak marketing.
-
huskydog17
addikt
Feltettem én is. Se az 1080p Detail Enhancement, se a Contour Removal nem érhető el Radeon HD 7870-en, hiányzik a funkció. Gondolom a driver leellenőrzi a VGA-t és ha Radeon HD 7000 szériát talál, akkor letiltja, elrejti a funkciókat.
Sőt, az a durva, hogy az AMD ugye az R7 és R9 szériát reklámozza. Nos, úgy tűnik jó alaposan összezavarja a felhasználókat, mert Radeon R9 280(x)-en sem működik.A Contour Removal egyelőre nem túl meggyőző.
Ez így jelenleg nagyon kaotikusnak tűnik, mert egyáltalán nem egyértelmű, hogy mely funkció mely VGA-kkal hajlandó együttműködni.
-
Abu85
HÁZIGAZDA
Az SSAA és a downsampling két külön dolog. Az SSAA továbbra is él a driverben, mert jobb mint a downsampling, csak nem biztos, hogy a program támogatja. Viszont a downsampling általános nyűgje, hogy a HUD-ot is leméretezi, ami kellemetlen.
-
nagyon örülök a downsampling támogatásának, gedosaton keresztül olyan macera volt használni
a hsz-emben nem ez a lényeg ...- hanem, hogy a driver a legalja net frameworkot használja, ami a catalystos hibák feléért kb felelős
számtalanszor nem indul a cata net fw frissítés után
(pár havonta benyalom, ekkora cata reinstall...)
ráadásul amd mindig a legujabbat teszi fel, egyébként baromira (NEM!) hiányzik a gépemről- hogy nv installerében a clean install igenis jó dolog (már amikor épp működik, kaptam én már notebookon feliratok nélküli/szövegek nélküli nv controlpanelt a reboot után...), s a cikkben leírt gyorsabb telepítés kb valótlan, ill nem érdemli az előrelépés
(olvasok elég problémáról, a nem jelenik meg a jó verzio a ccc-ben pedig lassan a radeonokkal egyidős bug... vicc
nálam egyébként sima next next finish volt a w81+290, ezúttal végre mákom volt, rámfér - sok sok éve szoptam a hdmi pattogásának bugjával, sok kártya, os és driver megfordult a gépen, gépben azóta...)
(#1) wwenigma - AMD nem érezte fontosnak a H264/4k támogatást (GPU-s gyorsítást), ezért az intellel és nv-vel ellentétben a vörösek lépéshátrányban vannak
(#75) LordX - ha szerinted a downsampling marketingfícsör, csináltass erősebb szemüveget.
egyébként régen SSAA-nak (supersamplingnak) hívták -
-
-
Abu85
HÁZIGAZDA
válasz
huskydog17 #92 üzenetére
Ma még igen, de a PowerDVD csak azért követelmény, mert más még nem implementálta a Media SDK-ből ennek a funkcionális működését. Ezt bárki megteheti a jövőben. Nem is bonyolult, mert az egész 90%-ban meg van írva, csak be kell építeni.
Már nem shaderek azok. Kézzel optimalizált AMDIL kódok vannak a driverben. Amúgy a GCN-nel nem lehet baja, csak az R sorozatot reklámozza az AMD, mert HD már nincs az üzletekben.
-
bbandi
tag
Ideje volt már. A dragon age miatt fenn volt a beta driver, de voltak vele problémáim bőven.
-
stbtamas
aktív tag
Várós a Supersampling 280X-re! Addig részemre nem túl izgalmas a dolog.
-
huskydog17
addikt
Csak én érzem úgy, hogy több, fontos információ kimaradt a cikkből?
Például:
- A Fluid Motion kizárólag PowerDVD 14 alatt működik Blu-Ray film lejátszáskor (a PC felhasználók 99,9%-a így ki is esett)
- A Contour Removal és Detail Enhancement mindössze pixel shaderek, melyek minden DXVA képes lejátszóval működnek. Miért is kell ide R szériás Radeon, amikor hasonló Pixel Shadereket még a DX9-es GPU-k is tudnak?A fentebb felsorolt multimédiás funkciók miért csak R szériás Radeonokon támogatottak, ha a legtöbb R Radeon csak egy átnevezett 7000-es? Tehát egy R9 280-on fog működni, de ugyanazt a GPU-t használó 7950-en már nem? Mi van a Radeon HD 7000 szériával?
-
katt777
félisten
Én meg azt hittem, a zenekarról nevezték el...
Én a helyükben perelnék.
lsc: Én inkább úgy látom, hogy ha javult a teljesítmény, akkor az előző meghajtó nem volt 100%-os, de 13.12 óta a 14.11b2 volt az első, amely legalább itt-ott picit gyorsabb volt annál, minden más lassabb. Ha meg teljesítmény kell, húzza odébb az ember azt az oiverdrive csúszkát, ne új driverre várjon. Gyakorlatban az sem ér sokat.
nap: Eddig is lehetett csak drivert telepíteni, jó is az, semmi gáz nincs vele. Viszont nem lehet felülvezérelni a játékokat.
-
kevesen sem... vagy miből vonod le ezt a statisztikát? hogy hányan panaszkodnak fórumokon? Abból ugyan felesleges, mert lényegesen kevesebben mennek örömködni hogy juhéé, úgy működik a kártyám ahogy kell, mint azok akik valami problémára keresik a választ. Objektív kutatást pedig nem láttam a téren.
Üdv: egy elégedett amd tulaj (sorozatban a sokadik probléma nélküli amd és nvidia kártyával. úgy néz ki csak érteni kell hozzá)
-
cacasz02
aktív tag
válasz
VaniliásRönk #86 üzenetére
Ez így igaz, ez volt. És most? Tény hogy az amd jobb ár-érték arányú hardvereket csinál de mit sem ér ha instabil. Ha az amd megoldja hogy fehasználóbarát cuccokat csinál, nem habozok bevásárolni. Engem nem a neve érdekel hanem hogy nyugiban tudjak játszani. És a nyugalom sokba kerül most.
-
VaniliásRönk
nagyúr
Stabilitási problémák előfordulnak, ennek millió egy oka lehet azon kívül, hogy bugos a meghajtó
De pl. amikor a Vista kijött, a BSOD-k kétharmadért az nVidia meghajtói feleltek, a driveres csapatuk több mint fél évig csak a GeForce 8-ak meghajtóin izzadt, a többi kártya nem kapott frissítést, a chipseteikkel pedig évekkel később is súlyos stabilitási problémák voltak. Az nVidiának egyetlen szerencséje az volt, hogy a Vista masszív közutálatnak örvendett többek között a rengeteg stabilitási probléma miatt, így a többségnek ez elkerülte a figyelmét, a maradék pedig ezt is a M$-ra kente. -
cacasz02
aktív tag
A gond az,hogy a kokurencia megoldotta hogy újraindítás nélkül minden klappol, és ha valami nem működik egy hét múlva jön a megoldás. Tehát a feladat nem megoldhatatlan. Nekem is volt amd kártyám, és pont a driver macera miatt adtam el és vettem drágább és gyengébb vga-t hogy legalább stabil legyen. A pcket nem elsősorban superusereknek gyártják. A játékokat videókat sem csak profik néznek asszem.
-
VaniliásRönk
nagyúr
Ha volt is olyan, hogy letöröltem a korábbi Catalystot frissítés előtt, már elég rég volt ahhoz, hogy ne is emlékezzek rá (talán amikor még mókolt meghajtókkal szórakoztam a Radeon 8500-ammal), mégis mindig minden megy flottul. Szerintem neked akkor is lenne valami nyűgöd, ha az AMD szakemberei kivonulnának egy előre egyeztetett időpontban és megcsinálnák neked a frissítést ingyen bérmentve.
-
fatal1ty1984
őstag
nállam is minden ok,win8 alá win7 drivert kell leszedni és megy normálisan minden.hibátlanul fut egy enlöre a vsr is ami 1920x1080 120hz-böl 2560x1440 120hz-et negedélyez asztalon és játék alatt is,farcry4,bf4 hozta a gyorsulást kb+15fp mindegyiknél,4kvideo vajsimán fut chrome alatt. vga sapphire r290 vapor-x oc
-
v.tom
őstag
Nálam ránézésre rendben működik az intel switchable graphics a cikkben leírtakkal ellentétben. Miért került bele? Ha igazatok van, akkor még azelőtt downgrade-elek mielőtt előjön egy probléma.
-
Hiftu
senior tag
"Végül az AMD átdolgozta a Cataylst szoftvercsomag tesztelését, így az adott meghajtónak a kiadás előtt 65%-kal több automatikus (nagyjából 441 000) és 12%-kal több manuális (összesen 11 088) teszten kell átmennie."
Ugye srácok Ti is tudjátok, hogy a tesztek darabszáma SEMMIT nem mond a szoftver minőségéről.
Ha elkezdenénk különféle lefedettségekről beszélni, akkor lenne némi értelme.. -
Badman 4ever
őstag
Linux helyzetjelentés következik a meghajtóval kapcsolatban (hátha valakinek hasznos lesz ez az infó). A feltelepítése macerás szokás szerint, de eddig minden szépen megy vele, kivéve az Unreal Tournament 4 Pre-Alpha verziója, mert az összeomlik indításnál, ellentétben az előző meghajtóval (bár ez nem jelent semmit egy teszverziónál). Amit eddig teszteltem: Stellarium, Avogadro, Stunt Rally (idegesítő szaggatás megszűnt), 0 A.D., Quake 3/Cube motoros játékok, GZDoom, World Of Tanks 9.4/9.5 Beta + Wine 1.7.32 (gyorsult pár FPS-t). A telepítésről annyit, hogy a csomag a Wine-al ütköző függőséggel bír, az ocl-icd-libopencl1 csomag Wine-nak kell, de a Catalyst/fglrx törli a Wine-al együtt telepítéskor és fordítva a Wine telepítésekor a függőségét visszarakja és az ütköző meghajtót letörli a fenébe. Ezért módosítanom kellett az AMD telepítőcsomagját e szerint, hogy békesség legyen. A rendszer egyébként Lubuntu 14.04.1 LTS, A10-5750M APU-val (HD 8650G) és egy GCN-es R5 M230-cal - mindkét GPU szépen teljesít.
-
Laja333
őstag
Az miért van, hogy a 285el lehet legnagyobb felbontásról 1080ra varázsolni, 290ekkel meg nem?
-
nuke7
veterán
válasz
Dark KillerX #4 üzenetére
nekem tökéletesen fut régi driverrel is - 7970ghz-n...
-
tecsu
addikt
"A virtuális szuperfelbontás bevezetése, amely lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy az adott programot a natív felbontásnál részletesebben számoltassák ki, majd azt a képet a rendszer visszakonvertálja a natív felbontásra."
Ennek mi értelme van? Konkrétan milyen esetben használják ezt?
-
Gabás
addikt
A Fluid Motion csak a PowerDVD-vel működik? Kár lenne…
-
lsc
nagyúr
-
AMD összeszedhetné magát:
- net frameworkös trágya CCC elfelejtése, valami könnyed és átlátható felület kellene
- installer teljes clean installt csináljon: szedjen le mindent, vesszen minden beállítás akár (akinek kell, az előtte exportálhasson amit akar), induljunk tiszta lappal
- installer első képernyőjén MINDENT belőhess, amit csinálni akarsz, még az auto reboot-nak is legyen pipaez lenne valódi előrelépés... nem az átnevezett, karácsony előtti "amd-hírt" generáló driverátnevezés, ami pont olyan szar, amilyennek egy elsietett, karácsonyi megjelenésnek lennie kell
-
Duck663
őstag
Ez a driver brutális, 260x alatt 15%-ot gyorsult a Bioshock Infinite, 10%-ot a Batman Origins, 5% körül a Hitman Absolution, és a Sniper Elite 3, A durva sebességvesztés eltűnt CoH2 alatt, vegyes beállítások vannak, medium és high, de azokon nem változtattam, viszont 40 FPS alá nem néz be.
A Thief, viszont nagyon-nagyon durván beakad, több másodpercekre is akár. Igaz az maxon van.
-
mightymo3
tag
Akkor ez meg fog jelenni Hp Notebookokra? Vagy várhatók addig amíg a Pécs győz az Nb1ben?
-
vinibali
őstag
válasz
westcoastog #53 üzenetére
Win7x64: AHCI 1.2.001.0376
Win8x64: AHCI 1.3.001.0245
szerintem már régóta nem frissül...(#50) nap: miután kicsomagolja magát, telepíts a Packages\Drivers mappából
-
DIESELPOWER
aktív tag
Nekem pár fps-t dobott 1-2 játékon.
-
Popes
őstag
Szépen leszedtem a régit, újraindítás, driversweeperel amd pucolás, újraindítás, omega felrak, eddig minden OK! (kopp kopp)
-
westcoastog
veterán
Frissült a chipset, elég ha csak az ahci-t pakolom fel belőle?
Description:
Supports Windows 8.1 / Windows 7 (32-bit & 64-bit)Package Includes:
AMD Chipset Drivers
AMD AHCI Driver
AMD USB 3.0 Driver
AMD SB7xx RAID Drivers
AMD SB8xx RAID Drivers
AMD SB9xx RAID Drivers
AMD A-Series APU Chipset RAID Drivers
AMD E-Series APU Chipset RAID Drivers -
Abu85
HÁZIGAZDA
Ezt ismerem. Ilyet csinált az egyik javítandó gép, amin lement egy driverpucoló. Igazából csak a win reinstall segít. Neked mákod van azzal, hogy csak a steady video fícsőr az. A javítandó gépen a CCC nem akart települni.
Ha csináltál driverpucolást valamilyen külső segédprogrammal, DDU vagy driver sweeper és tudod, hogy az mikor volt, akkor megpróbálhatod a rendszer-visszaállítást egy korábbi időpontra, hátha helyrehozza a registry-t. Ilyenkor meglesz a bejegyzés, amivel újratelepíthető a steady video.(#50) nap: Nem kötelező a CCC, de nélküle nem garantálják, hogy minden működni fog.
-
vinibali
őstag
válasz
westcoastog #47 üzenetére
mindenki mást mond, a "nagy mágusok" szerint elég csak az MSAHCI driver.
én nagyon sokáig AMD SMBUS+AMD AHCI párossal nyomtam, csak újabban ha mindkettő telepítve van fagyizik a gép.
most SMBUS nélkül AMD AHCI van fent, érezhetően gyorsabban bootol a gép és kezdeti másodpercekben sem gondolkozik annyit. gyakorlatilag a Win-es animált pontoknál töltődik be a lemezkezelő driver, onnantól érezhető a sebességkülönbség -
nap
addikt
A hőskorban mindig omega drivert használtam, mert gyorsabb és stabilabb volt, mint a gyári. Az ATInak beletelt jópár évébe, mire rájött, hogy szabaduljon meg a konkurenciától...
Még mindig kötelező a CCC, vagy van már kopasz driver is?
-
westcoastog
veterán
Nincs nagy értelme sem fölrakni gondolom, sata ahci driver elég a windowsos, nem?
-
vinibali
őstag
válasz
westcoastog #45 üzenetére
ahogy néztem egy ideje már csak 8.1-ben van frissebb AHCI driver és hiányzik belőle az SMBUS W7 alatt.
sok értelme nincs szerintem már frissíteni, ha nem 8/8.1-ed van -
westcoastog
veterán
Chipset driver is frissült?
-
előző bétám volt fenn, leszedtem ezt ,duplakatt, next, next, pár villanás, újraindulás, minden okés. Ahogy szokott lenni nálam
Bár játékkal még nem teszteltem reggel mert indultam munkába, de amit hirtelen néztem, azzal nem volt gond.
-
RoMix85
aktív tag
Nálatok hibamentesen fut végig a telepítő?!
2x futottam neki de a végefelé valami húzással kapcsolatos csomagot nem talál.... aztán ok gomb megy tovább.
működni működik,verzió számok stimmelnek... bár még játékok alatt nem teszteltem.ui:rendesen uninstalálltam, aztán még ddu-val is rámentem.
uui
bocsi, nem csak neked szólt a kérdés -
irhejja
tag
válasz
Atom_Anti #39 üzenetére
Az "idiot proof" egy kifejezés, nem arra gondoltam, hogy idióta vagy, vagy, hogy idiótaság kérdése.
Viszont az IT világában sajnos, kell a vacakolás ahhoz, hogy minden jól működjön. Nyilván nem jó, nyilván mindenki örülne, ha a driver-ek, software-ek, stb. mind 1 kattintásra települnének meg konfigurálódnának... De jelenleg szerintem egy driver nem arról szól, hogy a lehető legegyszerűbb legyen telepíteni, sokkal fontosabb a többi "része".
Ez a driver egyelőre nagyon jónak tűnik, az, hogy sokaknak nem fog működni, mert egyszerűen nem tudják telepíteni, nem az AMD hibája, ennyi.
Az meg, hogy a "hivatalos" eljárás miszerint le kell törölni a régi driver-t, majd újra kell indítani a gépet és lehet telepíteni az új driver-t neked túl macerás megint nem az AMD hibája, hanem a te egyéni problémád.
-
Habugi
addikt
Hát őőő, szerintem elég fantáziadús, nem feltétlen kell a régi Omegadriverrel párhuzamra hozni..
Ugye ez valójában egy 14.12 whql.
Namost 2014.12hó van, az omega mint olyan pedig a Görög ABC utolsó betűje, adja magát, hogy az idei utolsó driver, ami számozás terén pont jól jött ki.
Nem nevezném fantáziátlannak. -
lsc
nagyúr
Vajon miért írtam le kétszer hogy a teljesítmény tényleg javult?
Egyébként lehet fanyalogni, de ha 1 %-ot gyorsul ingyen akkor már jó, törődnek velünk, arra meg hülyeség várni hogy a legközelebbi driver a 7850-emből majd 295-öt csinál. Igaz fanyalogni jó, megy is itt nem egy embernek. -
katt777
félisten
Teht eddig tényleg nem tesztelték rendesen. Talán olvasták a C topicot. A user error hivatkozás szánalmas, csak a 14.8 óta MINDen szabályos eltáv/ telep során volt vmi hiba.
-
Shreky
tag
válasz
iMaverick #16 üzenetére
Kimérték. Csak gondolom nem sok játékban. A reggel érkezett e-mail-ekben már volt konkrét sebességnövekedéses példa:
1. Intel Core i7 4690X with 16GB DDR3-1866, AMD Radeon™ R9 290X Windows 8.1 64bit comparing launch driver 13.12 vs Driver 14.501. All tests run at 3840x2160. Civilization BE @ quality=medium mantle=off scored 46.17 vs 63.63 fps.
2. AMD A10 7850K with R7 graphics, 2x4GB DDR3 2400, Windows 8.1 64bit comparing Catalyst 14.2 vs Driver 14.50. In Batman Arkham Origins @ 1080P, PHYSX=off GEOMETRYDETAIL=normal DYNAMICSHADOWS=normal MOTIONBLUR=off DOF=normal DISTORTION=off LENSFLARES=off LIGHTSHAFTS=off REFLECTIONS=off AO=normal we see an uplift from 34.96 fps to 45.2 fps.
-
Shing
őstag
Miért nem tettek be egy sima downsampling lehetőséget? Akkor nem kellene vacakolni, hogy melyik termék támogassa...
-
Atom_Anti
senior tag
Régi driverre nem ajánlott fel uninstall opciót, szóval csak rátelepitettem. Amit 2x kellett tennem, mert első telepitést követően ugyanúgy a régi verziószámok jelentek meg. Tipikus AMD
(#24) NetTom
Haha, lehet nálam is ilyesmi gond volt, mert a 8.1 drivert tőltöttem le, mikor csak a 7 van gépemen. -
Azis lehet hogy az a csapat már az AMD-nél dolgozik.
Arra figyeljetek hogy alapból a win7-es driverre visz az oldaluk (drivers + support , download win7/8.1, stb), azon a "Driver Center" oldalon kell keresni win8 alá, ahol te választod ki lépésről lépésre milyen kártyád és OS-ed van.
Külön van win7 és win 8/8.1 alá...
Ha a 7-est szeded le, az nem tesz fel drivert 8/8.1 alá. Én ezzel megszívtam.
-
v.tom
őstag
Nem tetszik, hogy nem használható switchable graphics mellett. Bár igazság szerint eddig sem használtam a gyári HP drivereket, és nem volt gondom egyszer sem. Lehet hogy tennem kéne egy próbát.
-
vinibali
őstag
szerintem sok újítást hoz a meghajtó. pár napja raktam fél én is a 14.9-et és meglepődve tapasztaltam, hogy a 14.4-nél eltűnt opciók visszakerültek. ha hazaértem ki is próbálom!
a károgóknak meg annyit, hogy legyen itt is az mint a sokkal többől gazdálkodó intelnél. minden gpu kap egy évig 2-3 frissítést, aztán csókolom. nem lesz többet olyan, hogy AZÚJKATALISZT szaggat, laggol, nem települ meg amúgyis az eNvidijáé milyen királyul települ -
nonsen5e
veterán
Ha megjön a Supersampling 280X-re, talán majd le is töltöm, de ahogy ismerem őket idén már biztosan nem.
-
lsc
nagyúr
Felraktam, a teljesítmény tényleg javult, 3dm 11 ben hozott 31 pontot pluszban, tehát tényleg javult /éppen fogyasztást mérek, azért néztem azzal/.
-
mano42
aktív tag
válasz
hm, érdekes, kipróbáltam operával meg chrommal 4k-ban (fullhd monitoron) gpu acceleration on-off opcióval és mindkettőben szaggat, a legújabb driverrel is. Ugyanazon a gépen ubuntuval, a 3.18 kernellel gpu accel-ON, és szaggatás nélkül megy. (nyilt driverrel -oibaffal).
-
Neovenator
senior tag
Én tegnap késő este raktam fel a 14.9-et, erre tessék, ma reggelre van új verzió...tippikus.
Amúgy erről a nagy "most aztán tök stabil lesz a szoftver, gyerekek" dologról csak annyit, hogy már vagy 10 perce keresi a grafikus hardvert és egy helyben áll...megbízható, AMD minőség...
Újszülött Win 8.1-ről beszélünk, csak, hogy még véletlenül se kerüljek a "nem tartja karban a gépét, ezért hibás a katalista működése, NEM A MI HIBÁNK" kategóriába... -
Javult a teljesítmény is, amit az AMD a legutóbbi meghajtóhoz viszonyítva nem mért ki, így mindenkinek saját magának kell ezt ellenőriznie.
Akkor honnan tudják? (Ha ők sem mérték ki...)
-
bozont
veterán
válasz
Nálam vajsima. FF+14.4 és HW gyorsítás bekapcsolva.
Jól hangzik a dolog, bár a legtöbb új "fícsör"-t nem használom, de mindenképpen kipróbálom mit tud, van-e változás a 14.4-hez képest.
-
raytrace
csendes tag
válasz
Jaj ezek a youtube 4K-s videok mind fosok, szaggatnak szar az egész. Mondjuk még Chrome-ban a legsimább a lejátszás az biztos.
-
Pipó
őstag
válasz
Nekem ugyan nv van, de kipróbáltam a linket. Chrome alól html5 csak a procival vajsima, explorer hw gyorsítással szaggat, mint a veszedelem, gyorsítás nélkül sima.
-
arn
félisten
Nem tartjak megfeleloen karban a szamitogepuket? Wtf... A usernek azt se kellene tudnia, hogy mi az a drv. Az nv legalabb uninstallalta magat mindig.
-
raytrace
csendes tag
Bárcsak látnám, hogy mik ezek az újítások, mert nálam minden ugyanolyan, mint a bétával (Asus HD7870). Utálom amikor ilyen nagyokat állítanak meg mondanak, aztán nagy semmi az egész.
-
Fiery
veterán
Vegre egy jo hir
-
Dan-szan
senior tag
Ez azért komoly csomagnak tűnik
-
rudi
nagyúr
Hú, de régen használtam Omegadrivert. Milyen "végtelenül fantáziadúsak" a srácok az AMD-nél, hogy pont ez a név jutott az eszükbe... nyilván fáradnak így év végére
-
Dark KillerX
addikt
Én most próbáltam,és 2160p-n még mindig szaggat [link],és lassú,és egyébként azt is furcsállom,mért vették ki az uninstall funkciót a driverből
Ezzel lett kevesebb a kattintás száma?
-
DIESELPOWER
aktív tag
Én már letöltöttem.
-
Sanchez638
addikt
Mikor lesz letölthető?
-
wwenigma
Jómunkásember
Nahh ez igy jobban hangzik.
4k hardveres gyorsitas elerheto valamelyik kartyaval? Jomultkoraban nezegettem (volna) a Timescape-et es nem sikerult megoldani...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Milyen HASZNÁLT notebookot vegyek?
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- Iszonyatos mennyiségű hulladékkal járhat a Windows 10 terméktámogatásának vége
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- BestBuy topik
- Autós topik
- Milyen autót vegyek?
- Macska topik
- Milyen légkondit a lakásba?
- Xbox Series X|S
- További aktív témák...
- Bomba ár! Dell Latitude 5400 - i5-8GEN I 16GB I 512SSD I 14" HD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- Kingmax 2x2GB DDR3 1333 RAM eladó
- Xiaomi Redmi 10 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! ASUS ROG STRIX B550-F GAMING alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Azonnali készpénzes AMD CPU AMD VGA számítógép felvásárlás személyesen / postával korrekt áron
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest