- Apple AirPods Pro (2. generáció) - csiszolt almaságok
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Telekom mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Samsung Galaxy S22 és S22+ - a kis vagány meg a bátyja
- One mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
Új hozzászólás Aktív témák
-
Rosep
senior tag
Talán utolsóként, de az 5.1-es is megkapta a 10-est. Viszont nekem van vele egy óriási gondom. A Bluetooth kihangosításkor, mikor felveszem az autóban a telefont, borzasztó halk a partner hangja. Fokozatosan adagolja a hangerőt, de kb. 10-15 mp-ig szinte semmit sem hallok az autó hangszóróján belőle. Napi szinten használom, így egyértelműen ki tudom jelenteni, hogy ez az Android 10-re frissítés óta van így.
-
Jon Mathias
senior tag
nekem 6.1 van megkaptam. az equlizert nem találom. valakinek van 5lete?
-
altecsóka
tag
Off.
Megint olyan vágányra került az eszmecsere hogy oda lyukadunk ki:
mindannyian mások vagyunk ,mások a prioritások.....vagyis mindekinek igaza van
On
A Nokiának csak annyit üzenek: ne csak a frissitésekkel foglalkozzanak.
Az eddig kiadott ~30 telójukból csak pár drágább darab ütötte meg a konkurencia
szintjét.
A (máig ) jól csengő márkanévből nem illik megélni.
De mindenki a legkisebb erőfeszitéssel próbál a legnagyobbat szakitani
( Foxconn néven a HTC vagy Google Pixel volumenét sem tudnák hozni) -
Nem ismerem a belépő szintű Nokiákat (ha lenne náluk minimum IP67, ismerném őket -nekem ez az egyik vesszőparipám), de a Sirocco bootloadere nyitható, TWRP megoldott, stb.
Kutykurutty7: dutrás-nak igaza van szerintem, vagyis fölösleges bárkinek is azon rágódni, ki mit engedhetne meg magának reálisan, tökre szubjektív. Kinek ez fontos, kinek az. Én például szoktam turiból öltözködni, mert alapvetően smucig vagyok, és ez a terület -öltözködés- nekem nem olyan fontos. Vagy az esküvőm előtt -vicces volt nagyon- a kérdésre, hogy díszpárnát kérek -e a gyűrűknek, megkérdeztem, hogy azért kéne -e fizetni, mert csak akkor kérem, ha ingyen van. A gyűrűkre nem sajnálom a pénzt, a díszpárnára igen.
Anyum vehetne kábé bármilyen mobilt magának, de mivel nem nagyon érdeklik a technológiai eszközök, 50 fölött nem akar telóra költeni, azt is túlzásnak tartja, csak ha már lepasszolja nekem a keresési és vásárlási feladatot, addig rágom a fülét, amíg ezt az 50-es határt valahogy ki nem könyörgöm tőle a saját érdekében; mert használni meg nagyon használja, és az én logikám azt diktálja, hogy olyan eszközt kell venni, amit jó használni, amit az ember nem akar falhoz verni úgy általában. Ez valóban kihozható ma már 50-ből is, akinek viszont egyéb igényei is vannak, például jó fotós képességek, szuper SoC, szuper üzemidő, jó méret, stb., már sokkal nehezebb helyzetbe kerül, nem is feltétlenül csak anyagilag, de kompromisszumok vállalása tekintetében is. Nehéz elfogadni, hogy néha nincs az a pénz, amiért valaki olyat kaphatna, amit igazán szeretne.
altecsóka: Még sosem vettem telót villogási célból. Tulajdonságokra játszok. Ha tudja, amit szeretnék, kell. Lehet olcsó is, sőt, az lenne a legjobb!
-
Kutykurutty7
aktív tag
Igazad van, én is általánosítva fogalmaztam meg a véleményemet, de néhány mondatban nem lehet kitérni minden részletre.
Csupán azt kívántam volna jelezni, hogy "csak a csúcstelefont a telefon" és a "nekem mért nem járna" hozzáállást nem kellene propagálni. Főleg ma, amikor bőven 100 ezer Ft alatt is lehet nagyon jó képességű telefonokat is venni, csak hát a presztizs... Nagyon jól megfogalmazta altecsóka utánam a "teszkós parizeres" hasonlattal azt a helyzetet, amit én is szerettem volna leírni.
-
altecsóka
tag
Sok értelmiségi szeretne annyit keresni mint egy mozdonyvezető (nem Flirt villamosvezető!)
darukezelő ,hajógépész vagy idomszerész.
Nem erről van szó.
A telefonoknál a legnyilvánvalóbb hogy nem igény hanem presztízs alapján vesz meg valaki
egy drágát (+ huszonezres előfizut)
A fizetés utáni második héten még bevásárol teszkos parizerből..... -
dutrás
őstag
válasz
Kutykurutty7 #11 üzenetére
Te ugyanúgy megideologizáltad hogy csak a magasabb keresetűek vásárolhatnak felsőkategóriás készüléket. Pálcát törtél emberek felett mert szerinted egy fizikai munkás nem kereshet jól ellenben te a magasabb(mihez képest) keresettel 90 ezres telfont veszel csak.
Ne akard eldönteni ki mit engedhet meg magának vagy épp milyen indokkal vesz amit. -
Kutykurutty7
aktív tag
-
altecsóka
tag
Nem kukáztam, csak nem regisztráltam.
Kicsit (nagyon) tolakodóbbnak éreztem mint az átlag reg.köteles cuccok.
A legszükségesebb appokon (Unkilled&tsa) nem nagyon töltök le semmit.
A háttér pl.szimpla fekete (lenne ha amoled kijelző viritana a telón)
De az már jó hogy nem kell árnyékolni a kijelzőt napon sem. -
Kutykurutty7
aktív tag
Ez, amit írsz, nagyon rossz megközelítés. Pont a "kőműves és a tejipari dolgozó" az, akitől nem biztos, hogy elvárható, hogy belássa mennyire nem engedhetné meg magának a csúcstelefont. De megveszi, mert arra nincs kapacitása, hogy keressen egy igazán jó ár/érték arányú telefont harmadáron. És akkor nem a havi fizetését közelítő eszközzel rohangálna az iparterületen. Nem, neki a legjobb telefon kell, hogy más is lássa, hogy mire vitte... a fiatalok meg utána hivatkoznak arra, hogy ha ő megengedi magának a csúcs "telót", akkor én miért nem engedhetném meg. Ez egy ilyen ördögi kör! (Senkit nem akarok megbántani, aki a tejiparban, vagy az építőiparban dolgozik!)
Maximum 90 ezer Ft-os telefonom volt eddig, olyanok amelyek kiszolgáltak 2-3 évig és én aztán a játétokon kívül tényleg aktív használó vagyok. Pedig biztosan nem "tejipari dolgozó" szintjén keresek. Olyan csúcs telefont veszel magadnak, amilyet akarsz, akár fél évente cserélgetheted. De ne ideologizáld meg, hogy ezt minden fizikai munkás meg kell, hogy engedhesse magának!
-
altecsóka
tag
Mindig olcsó telefonjaim voltak,tudtam mit várhatok el az ebben a kategóriában.
A 2.2 a tűréshatáromon kivül esik,pedig nem vaktában vettem meg.
A helio a22 nem a világ eleje természetesen,de lehet normális telót faragni rá (Redmi 6a)
Ezért is bosszantott hogy nem csak a működést,de olyan alapvető dolgokat b@sztak el
rajta amit pl.az Ulefone&társai is rég megugrottak...
A Honort egy honapja használom és eddig bevált,pedig idegenkedtem tőle az ismert
"afférok" kapcsán
Persze a HMS regisztráció mellőzve.... -
Örülök, hogy az a Honor jó lett!
Én bármilyen árkategóriás műszaki cikket veszek, utána olvasok, illetve a kicsivel drágábbaknál -ha megoldható- teszek egy vagy több személyes próbát is. A Sirocco is vagy 5* lett megtapizva Media Marktban, de nem csak tapizva, hanem ott letöltött szoftverekkel tesztelve, vizsgálva is. Nem tudom, mennyi jogom volt hozzá, de az Android főverzió frissítése is nekem volt köszönhető.
Mivel akku, kijelző, sebesség, összeszerelés minősége, és minden egyéb megfelelt, már mertem rendelni egyet magamnak. Tudtam, mit várhatok a pénzemért.
Most megint napi szinten kezdek MM-ba járni, ma esett ki például a Note 10 fél óra használat után. (A biztonsági őr meg már arcról ismer.) Nem igazán találom a Sirocco utódját, mondjuk nem nagy baj, mert nálam hibátlan, gondtalan, szuper készülék, csak kissé izgága vagyok a kütyükkel kapcsolatban, és folyamatosan rá vagyok izgulva minden újra.
Ja, kis érdekesség: ismerek egy kőművest és egy tejipari dolgozót, mindegyiknek Mate 30 Pro-ja van. Ha ők meg tudták oldani anyagilag, szerintem tényleg nagyon nehezen indokolható meg, ha valaki szenvedős telót vesz magának. (A tini meg ki tudja könyörögni.)
Francia91: Én várom azért nagyon a frissebb rendszert, és szerintem nálam nem lesznek bajok. Ha mégis, akkor pedig tudni fogom kezelni őket. (Legrosszabb esetben várok a root-ra.)
-
altecsóka
tag
25ezerért vettem....
(új,hivatalos garis),
De ha a hozzászólásom középső harmadát olvastad volna,talán másképp válaszolsz.
Azóta vettem szintén "occóért" egy kicsi kínai telefont,és láss csodát:
- rendesen össze van rakva
- prima a kijelző a kategóriában
- nem repedt fazék hangja van
- frissitések jönnek
- a kategóriában elvárható sebességet bőven hozzá
Pedig csak egy szerény Honor 8a. -
Francia91
veterán
Hiába frissítenek gyorsan, ha aztán összeomlik, tégla lesz a telefon
(Nokia 7.1, saját és fórumos tapasztalat.....)
-
Nem kell 30k-ért telót venni, ilyen egyszerű.
Ha meg valaki mégis megteszi, szerintem értsen hozzá annyira, hogy némi hackelés és szenvedés árán megcsinálja magának elfogadhatóra (root, hardver kímélő progik). Illetve vásárlás előtt alaposan utána kell olvasni, ki kell próbálni.
-
altecsóka
tag
Tisztelt Foxc....... akarom mondani HMD!
Nagyon becsülendő hogy szorgalmasan adják ki a főverzió és biztonsági frissítéseket,de lenne egy (teljesíthetetlen) kérésem!
A tervben szereplő 2.2 modell esetében legyenek szívesek egy olyan frissítést kiadni amivel
a szóban forgó modell eléri az ugyanolyan helio a22 köré épített telók használhatóságát .
A Xiaomi,Huawei és Lenovo által gyártott modellekről van szó .
A nyeklő-nyakló hátlapot,kis fényerejű kijelzőt ,zs kategóriás hanxorót nem fogja megtáltositani ,de legalább nem botladozna minden érintésnél....
Tisztelettel
egy lyúzer
Eladó sorban van ugyan a kivállló berendezés,de mivel csak fek@liáért&urináriáért menne a dolog,így hotspotnak megtartva. -
Nokia 8 Sirocco a régi ábra szerint március legeleje lett volna, most meg legkésőbb április eleje; nem gond.
Februári biztonsági frissítést pedig már megkapta a telóm.
-
jeni
félisten
Nem lehet valami nagy dolog ha a mobil telefonok frissítésről szól a Nokia. Semmi másról.
Ezek szerint hardver piacon betöltőt szerepéről nem is kiván megnyilatkozni.
Új hozzászólás Aktív témák
ma Ezzel együtt nem mondanak le arról, hogy a Nokia legyen a leggyorsabban frissítő brand a világon.
- AKCIÓ BONTATLAN Új iPhone 16 PRO MAX 256GB Független 1év Apple GARANCIA Deák Térnél Azonnal Átvehető
- Samsung Galaxy A33 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Samsung Galaxy A53 5G 128GB 6GB RAM Dual Sim Független ajándék üvegfólia és tok
- új bontatlan iPhone 16 Pro Max 256GB black titanium fekete titán független Apple 3 év garancia
- új bontatlan iPhone 16 Pro Max 256GB natural titanium natúr titán független Apple 1 év garancia
- MSI CreatorPro Z16P RTX A5500 TOUCH! - A világ legerősebb RTX A-s tervezőgépe (vapor chamberrel)
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 10600KF 16/32/64GB RAM RX 7600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- AKCIÓ! ASUS MAXIMUS VIII HERO Z170 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Telefon felvásárlás!! iPhone 13 Mini/iPhone 13/iPhone 13 Pro/iPhone 13 Pro Max
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 9800X3D 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest