- Mobil flották
- Milyen okostelefont vegyek?
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Változó design, tekerhető lünetta: megjött a Galaxy Watch8 és a Classic
- One mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Ideiglenesen leállította az Xperia 1 VII értékesítését Japánban a Sony
Új hozzászólás Aktív témák
-
Hobbbyt
őstag
válasz
Cyberpunk #133 üzenetére
Tuti, hogy kevered valamivel.. ugyanis az összeadó színkeverés RGB fénymennyiségeken alapul. Ebből kifolyólag szinte tökmindegy hogy mekkora terület sugározza az adott fénymennyiséget. ( Értelemszerűen fordítottan arányos a dolog.. tehát ha 1 egységnyi területről 1 luxot kapunk, akkor fél egységnyi területen dupla akkora fényerő kell, hogy 1 luxot kapjunk.
Nos, ez egy telefonokkal foglalkozó oldal.. amennyiben maga a kijelző minősége érdekel, gyere át a Prohardver ezzel foglalkozó fórumába.
Ott több megfelelő vitapartnerrel találkozhatsz... Én Plazma hívő vagyok ha már ténylegesen csak a kijelző minősége a téma..
Sajnos nem olvastam el az egész fórumot, így csak arra a pár sávosodásra tudok reagálni amit az előbb felhoztál. Az S2 (nevezük nevén a gyermeket) kijelzője se tökéletes.. bal oldalt sárgul, és van akinek beégett (nekem mésfél év alatt még nem) Hiába van 4 kijelző mód, egyik sem az igazi.. (mondjuk színhű telefon egyelőre nem is létezik)
Én sem azt mondom, hogy az IPS szar, sőt elismerem, hogy sokaknak ez tetszik, de azért ilyet nem lehet állítani, hogy ez a legjobb, mert ez nem igaz!
A Feketét még hírből sem ismeri.. ami nagy hátrány. Ellenben egész jó a fehérje.
-
Cyberpunk
félisten
Lehet keverek pár dolgot, de ha nem egyforma méretűek a subpixelek, akkor azért az befolyásolni fog. Nem érdekel, hogy telefon, engem a kijelző minősége érdekel, és az általunk felsorolt problémák zömnét az RGB-s SAMOLED is produkálja.
Én nem azt mondom, hogy szar, sőt elismerem, hogy sokaknak ez tetszik, de azért ilyet nem lehet állítani, hogy ez a legjobb, mert ez nem igaz! -
Hobbbyt
őstag
válasz
Cyberpunk #128 üzenetére
"Egy profi műszeresen kalibrált IPS kijelzővel nem veszi fel a versenyt, ha valós színekről van szó, ami fontos egy fotószerkesztésnél például."
Ember.. ugye mondták már neked, hogy ezek Telefonok!?. Ezeken senki nem szerkeszt semmit.
És ne keverd a szezont a fazonnal. Te az OLED/AMOLED (tökmindegy) számlájára írod azt ami (legfőképp) a Samu hülyesége (Pentile elrendezés)
Technológia vs. Gyártó. Remélem érzed a különbséget.
Tévedsz a sub pixelekkel kapcsolatban is. Természetesen bizonyos keretek között, tökmindegy hogy mekkora egy subpixel. A színkeverés szempontjából csak az számít, hogy mennyi fényt bocsájt ki..
Én szívből utálom a Pentile mátrixot, mert tudom.. látom a hátrányait. Viszont maga az OLED egy csodálatos dolog. Nem véletlenül van olyan telefonom amiben hagyományos RGB mátrixos OLED van (ami nem produkálja az általad említett hibákat)
-
Cyberpunk
félisten
válasz
Oppenheimer #129 üzenetére
Nem.
-
Cyberpunk
félisten
válasz
Kapanyél #127 üzenetére
Na jó ez kicsit sántít.
Egyébként meg a titok nyitja a subpixel méret, amíg azok méretileg nem egyformák nincs miről beszélnünk, nem tud minden színt megjeleníteni. És ez a színátmenetes jelenségnél elég jól látszik.
Nézd meg ezt [link] vagy ezt [link]. Szerintem egyértelmű mi a problémánk.
Egy profi műszeresen kalibrált IPS kijelzővel nem veszi fel a versenyt, ha valós színekről van szó, ami fontos egy fotószerkesztésnél például.
-
Kapanyél
őstag
Szerintem a vásárlók zömét baromira nem érdekli, hogy milyen kijelző van benne. Az a néhány ezrelék, amit világszerte az olyanok képviselnek, mint mi is itt, részletes specifikációk alapján választ telefont, a többiek vastagon leszarják. Lásd iPhone, akkor is megvennék, ha TN panel lenne benne.
A hajlékony panel egyébként abból a szempontból jó, hogy lehetne végre tényleg hajlított (homorú) kijelzőt gyártani, nemcsak a készülékházat meg esetleg az érintőpanelt, mint a Nexus-nál meg az Advance-nél, ahol a kijelző valójában sík a felszín alatt.
-
Hobbbyt
őstag
válasz
Cyberpunk #47 üzenetére
"szebb színeket is add, az AMOLED jó ha az RGB színskála 50%-át lefedi."
Szerintem meg nem. Ezt a színskálás %-ot honna veszed? Emlékeim szerint az OLED nagyobb színteret képes lefedni mint bármelyik TFT technológia..
Pont annak köszönhetően, hogy az oled képes egyszerre rikító szineket és korom sötétet is produkálni.. a többi erre nem képes.
-
Oppenheimer
nagyúr
-
keIdor
titán
válasz
Oppenheimer #120 üzenetére
Kb. ugyanannyira tudod megtippelni mint én.
A semmi alapján, de én meg azt mondom lenne rá igény.
-
Ricardo
titán
Nem konkrétan csak a hajlítás az előnye. Nehezebben törik, vékonyabb (ugyanannál a készülékméretnél még több hely az akkunak). könnyebb...stb. Mindemellett, egy szóval sem mondtam hogy ez a legjobb, de rossznak nevezni kicsit erős, mert a szaksajtó szerint is az élmezőnyben van.
-
keIdor
titán
Amíg nem tudod hajlítgatni az aksit, az alaplapot meg a házat, addig sokra nem megyünk a hajlítható Amoled-el. Kicsit parasztvakításnak érzem, pedig nem vagyok a fejlődés ellen, de sokra akkor sem mész vele.
Számomra sokkal nagyobb fejlődés lenne, ha RGB-vel raknák le a kijelzőket az asztalra, megfelelő élettartam mellett és még kisebb fogyasztással, rendes átmenetekkel és fehérrel. -
falijja
őstag
-
keIdor
titán
válasz
Kapanyél #105 üzenetére
Nálam egyébként az SLCD2 volt eddig a legjobb (legalábbis azok közül ami járt nálam) , bár gondolom az is egyfajta IPS lehet. Színei élénkek, hozzá képest az i4 vagy i4S kicsit fakóbb. Fehér teljesen fehér, fekete is normális, éjszakai videókat is rendesen jeleníti meg, szürke szín átmenetei mennek neki és valós 326ppi az RGB miatt, tényleg semmi pixel, nagyon kíváncsi leszek az SLCD3-ra vajon milyen lesz az M7-ben.
-
Router
őstag
Nem értem, minek nyomatják ennyire az OLED-et. Én még szép oled kijelzővel nem találkoztam, véleményem szerint bármelyik IPS kijelző otthagyja színhelyességben, nem beszélve a pentile vs. active matrix elrendezésekről...
-
Ricardo
titán
válasz
Kapanyél #105 üzenetére
Engem is meglepett a szórás. Nem is kell más típusú készülék. Két azonos készüléket tettem egymás mellé, mindkettő azonos beállításokkal, és az egyik jóval fakóbbnak tűnt a másiknál. Ez a szórás már a 6610i idejében is megvolt. Ott is észrevehető eltérések voltak a saját, és a párom telefonja között.
-
Kapanyél
őstag
Na mindjárt jön valaki leszólni, hogy ezek mind TFT-k...
Egyébként eddig megrögzött SAMOLED-es voltam, mert a fekete szint és a valódi színek (értsd. nem színszűrős) nagyon fontos volt. Viszont a fényerő miatt egy ideje az IPS-t előnyben részesítem. A fehér valódi fehérsége annyira nem zavar. Egyébként vicces, hogy mekkor a szórás az IPS-ek között is. Pl. az iPhone 4 kijelzője sokkal szebb, mint az iPhone 5-é. Gyakorlatilag nem a technológia a lényeg, hanem hogy az adott készülék mit nyújt. -
Ricardo
titán
Minden kijelzőnek megvan a maga erőssége, és gyengéje. Van akinek a szép fehér a fontos, van akinek a hibátlan fekete. Ezért mindenkinek más a megfelelő. Mindegyiknél kell valami kompromisszumot kötni, kérdés, ki mit áldoz be, . Nekem tetszik a S Amoled, mert számomra ez jár a legkevesebb lemondással.
Az IPS még jó vonal, szerintem van jövője. A TFT-t felső kategóriában már nem erőltetném. -
Remus389
veterán
túl van már ez misztifikálva, szerintem pedig nem az számít hogy pentile vagy sem, hanem hogy kézbeveszed, ránézel és tetszik-e a kontrasztossága, a színei, a feeling-je
vagy igen, vagy nem, egyiket se kötelező megvenni
a túlnyomó többségnek pedig tetszik
itt vannak 1-2 fórumozó, aki annyira lehordta már az eredeti SGS-ben lévő 480*800-as pentile super Amoledet, hogy hihetetlen, nyílván túloznak
másfelől közelítve, anno sok Apple-ös ember is azt mondta hogy jobb egy iphone 4, de a Samsung kijelzője jobb
miért ránézett, és jobban tetszett neki, ez számít, ezerszer el lehet mondani hogy ilyen rossz, olyan rossz, nyílván kisebbségrendűségi komplexusok mondatja ezt
egy 440ppi-s Samoled, ha pentile-os is, nem hiszem hogy panaszkodni fognak a tulajok, hogy "életlen hisz pentile", az sgs1 és sgs3 is elég éles volt a maga korában, sőt én összehasonlítottam 4 colos huawei RGB telóval, boltban, hát nincs markás különbség
szóval nagyon eltúlzott és felfújt dolog ez a pentile-lal való huszárkodás, azért gyártják így mert nekik gazdaságosabb és tartósabb lesz a kijelző, az emberek nagy része pedig legyint úgyis a dologra, a kontraszt fontosabb nekik, meg a színek
nézz meg egy samoledes WP8 telót és egy LCD-s WP8 telót, hát oda Samoled kell
-
Bóti
senior tag
Szia!
"ellentmondás az hogy a pentile az "számít " a ppi viszont nem, hogyisvanez?"
Szerintem ebben nincs ellentmondás..
Amíg pentile marad, addig úgysem fognak tudni olyan kijelzőt letenni amibe ne kötnének bele, hogy pixeles, ergo értelmetlen a ppi számot hajszolni..
Tudom, ez szubjektív dolog, de nekem nem az az első dolgom, hogy rámegyek a telefon kijelzőjére nagyítóval, meg az se igazán életszerű, hogy 5 centiről nézed a telefonod kijelzőjét..Szóval ha átlag usernek szánják, akkor szerintem mindegy, hogy 280 vagy 330 ppi, ha meg prémiumnak, akkor nem pentile.. SZVSZ
-
Robertoq
őstag
Miért olyan fontos a színhűség egy mobilnál?
Ráadásul ott van egy csomó "manipulációs" eszköz is, pl hdr, vagy fényképezőknél a polár szűrő stb. És egy tv képe mennyire színhű? Meg pont jó, hogy színesebb, a valóság néha úgyis olyan szürke
-
falijja
őstag
A note 2 pixeles a sima note hoz képest....? láttad te már egymás mellet a kettőt...? hidd el pont hogy abban jobb a note 2 kijelzője az elődtől hogy sokkal élesebb...
Keldor papa : Hát úgy nem hasonlítottuk csak volt pár kép és úgy...lehet akkor jobban kijött volna..de így sima színes képnél nem tűnt fel...
-
Soma01
veterán
Akkor ez most jobb mint az iPhone 5-é? Hogy merték ezt? Perelni kell!
-
Remus389
veterán
válasz
Luperator #84 üzenetére
szerintem is tueles lesz, kontrasztos és szép
nyilván próbálnak majd egyéb területen is javítani rajta, pl savosodas (bár az sgs3 esetén nem tudom van ilyen, sgs1 esetén elvileg van, gyakorlatban nincs, kb félévente ha látok )
inkább lassan az lesz a kérdés, ha létrehozták ezt a kijelzőt, hogyan gyartsanak még jobbat
300 ppi felett is szinte értelmetlen, de 440 ppi felett?
gondolom a 8 magos 2 GHz-es proci jelly bean-nel, csak nem fog akadni gyarilag és mindent szempillantás alatt megnyit majd
lassan elérik azt a szintet, ahonnan nem lehet gyakorlatilag feljebb lépni
szóval majd akkor lesznek rakenyszerulve olyan ujitasokra mint holografikusan kivetit mint a star wars-ba, osszehajtogathato telefon (zsebbe kicsi, kézben nagy mint egy tábla )
bár az a kivetitos dolog is poén, de nagy gyakorlati hasznát nem látom, főleg közterületen lenne fura
inkább a osszehajtogathato jöhetne, jönni is fog, csak még ellovik a maradék puskaport ppi, GHz, megapixel fronton (amíg van értelme )
-
spawn21
veterán
-
Luperator
tag
Érdemesebb megvárni a teszteket. Felesleges előre leszólni, az Xperia Z esetében is inkább szidta mindenki a csekély akkuidőt mint a kijelzőt. Samsung, tehát biztos tűéles képe lesz, azután valakinek vagy bejön, vagy nem. Nekem befog, az előző is bejött. Csak legyen keret megvenni. Szerintem, inkább ez oszt vagy szoroz mindenkinél.
-
Remus389
veterán
többiről nem írok, mert az egyéni preferenciadat tükrözi
a kijelző -vel kapcsolatban pedig, egy év alatt olyan nagy fejlődés nem érhető el, az előző is eleg magasra tette a lécet
ellentmondás az hogy a pentile az "számít " a ppi viszont nem, hogyisvanez? a pentile -t könnyebb gyártani és tartósabb lesz, és pont a Full HD miatt nincs nagy jelentősége
szerintem az a gyémánt elrendezés illetve a Full HD elég újítás lesz egy évre, sőt, de neked ez nem elég
igen szebb lesz mint a tavalyi, ez a lényeg
nem mégis mit vársz valami új kijelzotechnologiat? minek?
az akksikkal kapcsolatban pedig nyilván tennének bele jobbat, de még nem találtak fel olyan anyagot ami ekkora méretben több energiát képes tárolni, bár itt is látok némi fejlődést, az sgs -hez 1500mah volt az akksi, ma pedig ugyanekkora méretben látok 1850mah-at is, de picit nagyobba van lényegesen erősebb, szóval mintha itt is történt volna valami
-
Bóti
senior tag
Szia!
Szerintem félreértetted, amit írtam.
Nem a fejlődéssel van bajom, erről szó sincs.
Csak ebbe az irányba ezt nem tartom fejlődésnek.
Ugyanolyan panel, mint az előző (szinte), csak megnövelt felbontás.
Erre írtam a példámat is.. anno az s478 kontra Socket A időszakban az Intel annyit csinált, hogy növelte a Mhz-eket, mint az állat, az utasításkészletet (szinte) változatlanul hagyva. Erre az AMD hagyta a Mhz-eket, és újította az utasításkészletet. Ha folytatódott volna az Intel mentalitása, akkor most 15 Ghz-es procik lennének...De hová fejlődött? Szinte ugyanakkora órajelen futnak a procik, mint 7-8 éve, csak több maggal.
Majd akkor ha nem pentile lesz, hanem valami új, innovatív, akkor azt mondom, hogy oké, ez fejlődés, de az nem, hogy adott egy panel, megnövelik a felbontását, és megveregetik egymás vállát, hogy mekkorát fejlesztettünk.
A másik, hogy a ppi számok hajszolása szerintem értelmetlen. Persze, élesebb a kép, de azoknak, akik mikroszkóp alá teszik a telefont, hogy lássák a pixeleket (beteges), úgyse fognak megfelelni sohasem..
Szvsz: nem nagy újítás, de nekem, aki rengeteget hallgat zenét a telóról pl hiányzik egy dedikált továbbléptető gomb a tetejéről, ha számot akarok váltani, kiveszem a zsebemből, kiveszem a tokból, bekapcsolom a képernyőt és váltok.. Oké, hogy vannak progik, amikben a hangerő gombokat át lehet definiálni, de ahhoz is fel kell oldani a képernyőt, meg kintebb kell húzni a telót a tokból. Ha lenne a tetején egy gomb, csak benyúlsz a zsebedbe, és továbbnyomod.
A másik, ahol inkább elférne a fejlesztés, az az akku.
Elég sokat BKV-zok, de soha nem láttam még, hogy valaki FullHD játékkal játszana út közben. Miért?
Mert 1 óra alatt lemerül a teló (ekkora kijelzőkkel). Ha meg otthon játszol, úgy, hogy töltőre van közbe dugva a gép, az meg nagy élmény, akkor inkább már leülök a gép elé, és játszom azon.
Harmadik, anyaghasználat: Hozzáér valamihez a telefon, ami érdesebb mint a kezed (persze túlzok kicsit), és rögtön rommá karcolod.
Hang: A 7 éves Motorola V360-nak ugyanúgy szól a külső hangszórója, mint a mostani telómnak (Sokol rádió feeling).
FM rádió beépített antenna: kb 4-5 olyan telóról tudok, amiben van, ezáltal nem kell a fülest bedugni (pl. Motorola VE66)
Rezgőmotor: Ugyanúgy csörömpöl, mint régen.
És ezek csak a hw irányú lehetséges fejlesztések... -
falijja
őstag
Nálam a kijelző a legfontosabb..slcd 2 van a telómban ami gatyára ver minden kijelzőt...de a minap egy note 2 vel sikerült össze hasonlítanom..na az üt...!!! az hogy fakó volt mellette a telóm az nem kifejezés viszont egy kis állítgatással már gatyára verte a note 2 őt csak hát az ember nem kezd el minden képet efektezni hogy na melyikben a szebb...az amoled alapból üt...
-
ramrit
tag
Én is úgy vagyok vele, hogy nehéz lesz lecserélni az amoledet,mert olyan magasra tette a lécet, hogy nincs más alternatíva helyette.
Anno mikor "csak" mezei TFT kijelzős telóm volt, nem tudtam rajta rendesen filmet nézni az ágyban, mert kézzel nem fogom tartani 1,5órán keresztül, kitámasztva meg nem azt a szöget zárja be,ami kellemes a szemnek. Ez amoleddel tökéletes, sőt még az asszony is rápillant, hogy mit nézek :-) -
Ati1979
veterán
Nekem nagy felbontású matt s-pva paneles monitorom van, a laptopomon pedig jó minőségű matt ips található.
A telefonom Super Amoled-es.Véleményem szerint az amolednek nem sok köze van a színhűséghez. Túlzottan élénken jeleníti meg színeket, nem a valóságnak megfelően. Szerintem innentől egyéni preferencia kérdése.
Aki szereti a csillogás villogást az inkább amoledet választ.
Akinek a színhűség a fontosabb az ips-t.A jó minőségű ips szerintem veri, bármelyik amoledet.
-
Pete55555
addikt
válasz
Cyberpunk #47 üzenetére
Napi szinten többszöt olvasom a MA-t, tudom milyen telók jelennek meg. Szifon drága is, meg nem is tetszik az iOs. WP8 csak simán nem tetszik. BB10 meg most jelent meg, és bár az is drága lesz, arra már váltanék, mert egész jónak tűnik.
És én nem sírtam, mert nem akarok feltétlen váltani, csak azt mondtam, hogy megértem azt, aki "sír".(45) MrPresident Pont azért nem akarok még váltani, mert én felraktam rá a CM10-et, és így egész jó, bár GB-vel is jó volt nekem, gyári JVT-t használtam sokáig. De ha nem felel meg rakj rá CM10-et pl, és egész más felhasználói élményben lesz részed.
-
Cyberpunk
félisten
válasz
mrhitoshi #69 üzenetére
Nézz meg egy Note1-2-őt.
Remusz911: azért ne essünk erős túlzásokba nem kell azt nagyítóval keresni. Főleg nem a szürke átmeneteknél.
Értem én hogy tetszik, de attól ha valaki felhánytorgatja a hibáit még nem kell struccpolitikát fojtatni. Te nem látod, nem zavar jó neked.
-
keIdor
titán
válasz
mrhitoshi #69 üzenetére
Soha nem szoktam ennyire oldalról nézni a telefont, nem tudom te hogyan használod, én pont szemből, de még jó hogy van választék.
Természetesen használható számomra is az Amoled, S1 és S2 után az S3-at is ki akartam mindenképpen próbálni hosszú távon, ezért is cseréltem le a One X-et rá, de nekem ez kijelzőben visszalépés volt erősen.
De az S4-et is meg fogom venni pusztán a kíváncsiság miatt majd valamikor, de egyelőre a HTC M7 felé kacsintgatok kijelző miatt.Cyberpunk: Persze, tudom. Az erősen plazmások kíváncsi lennék mit szólnának hozzá. Fekete az van, csak a szürke meg a fehér árán.
Remusz911: Neked is kár erőlködnöd, senkit nem akarok lebeszélni arról mit használjon, tőlem azt használsz amit akarsz, szándékosan nem címeztem neked eddig, ezután kerülj légyszi, direkt nem beszélnék trollal most, köszi.
-
Remus389
veterán
mindig van értelme fejlődni
ilyen mentalitassal nem jutott volna semmire az emberiség
a processzorok is fejlődnek ma is, ha nem tűnt volna fel, egy ivy bridge sokkal erősebb mint egy q6600 -zas, pedig az is elég
Keldor Papa: kár erolkodni, az embereknek úgyis jobban tetszik, az ilyen naplementes savosodast is mikroszoppal kell keresni, kevés képen van ilyen, még kevesebben feltűnő, akkoris az a helyzet amit Raveforce írt, neked nem tetszik alakíts klubot, kb 3-an lesztek. xD
-
Cyberpunk
félisten
Pedig ha valamit van értelme, fejlesztgetni az a kijelző, ugyan is nem a magok számát nézed, ha nem a kijelzőt.
Keldor papa: egyértelmű miért nem próbálkoznak TV/monitorban ilyennel az OLED az más, de attól meg messze vagyunk még. AMOLED-nél bizonyos dolgokban még egy TN-es TFT is jobb.
-
keIdor
titán
válasz
Cyberpunk #54 üzenetére
Én is azok közé tartozom, aki bármikor, még ráfizetve is, de cserélnék S3-ről egy S3 IPS Edition-ra.
Nálam a fekete is inkább hártány, mert nincs rendes átmenet szürkénél, emiatt az éjszakai videók vagy képet nagyon nem az igaziak.
TV-ben ez a technológia határozottan meg is bukna egyébként szvsz. -
Bóti
senior tag
Ezt kb olyannak érzem, mint régen, amikor a prociknál növelték a Mhz-eket az egekbe, aztán rájöttek, hogy nincs értelme..
Kíváncsi leszek, hogy a mobiloknál mikor ébrednek erre rá a gyártók..Szerk.: mármint arra, hogy vannak dolgok amiket nincs értelme tovább növelni.
-
RaveForce
veterán
de szerintem több embernek tetszik a samoled és választaná azt, mint fordítva
már valahol írtam, hogy egyik munkám során elég sok emberrel találkoztam akik több modellt egymás mellé téve, kivétel nélkül a samoled mellé tették a voksukat, néha poénbol rákérdeztem, h nem látnak-e vmi gyengeséget a samoledes telón, kiv voltam,h az átlagvásárló is szőrös betű látnok-e, vagy csak fórumon szokás lovagolni rajta, de érdekes eddig még senkinek tűnt fel ilyen, közvetlen összehasonlításnál se
lényeg a lényeg fórumon 1-2ember fikázza a samoledet, de a tények nem őket igazolják -
ViiiiktorOC
senior tag
Várós ez nagyon!
440! -
Remus389
veterán
válasz
Cyberpunk #57 üzenetére
kinek mi
de szerintem több embernek tetszik a samoled és választaná azt, mint fordítva
mindig lesznek fanyalgok, vannak olyanok akiknek egy Porsche nem tetszik, biztos van ilyen is, és? a nagy többségnek tetszik
nem a technikai paraméterei miatt, hanem a feeling-je miatt, úgyis van a legtöbb embernek két.vagy több lcd-je (tévé, monitor, korábbi mobil ), kell egy samoled is, és akkor minden van.
-
Cyberpunk
félisten
válasz
mrhitoshi #55 üzenetére
Nem szeretem a mű színeket, nekem csak ez a bajom, ráadásul napfényben meg forgolódhatok. Fényerőben sehol nincs egy TFT-hez képest. Két előnye van. A magas kontraszt, és a fekete. Fogyasztás nem számít, mert amit a feketén nyer, azt elveszti a fehérnél, és böngészve a legtöbb oldal még fehér, vagy világos színes. Ráadásul beég.
-
Shatterstar
aktív tag
válasz
Cyberpunk #52 üzenetére
Igazat kell adjak Supernovának teljes mértékben! Nem szokásom minden előzmény nélkül fanyalogni,de ezektől az okos elnevezésű
táblagépektőlmobiloktól frászt kapok. Hónapokkal ezelőtt én is akartam egyet és mikor szétnéztem a gyártók széles termékpalettáján hát finoman szólva is megbotránkoztam...
Igencsak kompromisszumokat kell kötni ebben az iparágban + ha strapatelót vesz az ember annak meg kevés a hárdvereSajnos az ilyen túlértékelt samshit mobilok meg nem az időtállóságukról híresek és akkor még nem beszéltem a pofátlanul kevés akkuidőről
Díjazom a fejlődést ahogy az is tetszett mikor a hajlékony akksiról olvastam csak sajnos ezek mind-mind úgy vannak kivitelezve,hogy a user még véletlenül se tudja használni 2 évnél tovább. A 3210-es amit te emlegetsz valóban alternatíva mert azon kiválóan lehet telefonálni és az akksija is bírja minimum 4-5 napig (igaz csak akkor ha nem nyomkodják folyton) Az én SE W595-m pl agyon van nyúzva ami azt jelenti volt már leejtve,hóba esve stb és még mindig telefon! -
mrhitoshi
veterán
válasz
Cyberpunk #54 üzenetére
Most soroljam én is mit találok a házban ?
Amúgy kétségkívül ember kérdése, de a statisztika azt mutatja van igény az Amoledre, amire én csak azt teszem még, hogy szerintem versenyképesebb, mint a konkurencia, és nem csak a színek miatt, hanem a gyártásból adódó tulajdonságai miatt. Hajlékony kijelzők ugyebár.
-
Cyberpunk
félisten
válasz
Supernova82 #50 üzenetére
Mint ahogy ez a hozzászólás is az volt? 3210 írtam már feljebb.
-
Ferenczi Áko
addikt
válasz
Supernova82 #50 üzenetére
-
Supernova82
csendes tag
Tök felesleges,ahogy az összes ilyen okostelefonnak nevezett kócerájok is!
-
Remus389
veterán
válasz
Mr President #45 üzenetére
nekem az alairasomban levő rommal szépen működik és folyékony, pedig gingerbread
én vettem észre hogy gyenge lenne, mobilon úgyse játszok már, böngésző pedig az Opera mini, az se kér sokat, launcher pedig most a launcher8, de a next launcher és a Go jelly bean is tök szmusz volt
s3 minire akkor sem cserélnék ha fizetnének, csunyabb és nincs wolfson chip
-
Cyberpunk
félisten
válasz
Pete55555 #41 üzenetére
Mert nem keresel eléggé. Ott a szifon 5 4"-os. Akkor van egy 4,2"-os Blackberry Z10, vagy van pár WP7/8-as készülék is akörül. Senki nem tart pisztolyt a fejedhez, hogy 5"-t kell venned mert... Nem találsz megfelelőt válts platformot! Ha a gyártók nagy ívben tesznek a más igényekre. Igen ez jól látszik. De ha itt sírtok minden egyes hírnél attól nem lesz jobb.
mrhitoshi: szebb színeket is add, az AMOLED jó ha az RGB színskála 50%-át lefedi.
-
Remus389
veterán
válasz
daniel909 #42 üzenetére
egyeseket zavar már 720p-nél is a pentile
ez is pentile lesz, és akkor az a néhány ember sem fog fintorogni, mert még kevésbé lesz észrevehető
bár írnak itt ilyen gyémánt elrendezesrol, ki tudja
a lényeg hogy lenyűgöző képernyő lesz, az biztos, még ha mikroszkóp -pal vizsgáljuk akkor sem vall szégyent
-
Ferenczi Áko
addikt
válasz
daniel909 #42 üzenetére
Idéznék a mobilaréna Xperia Z tesztjéből: "Már a 720p-s kijelzők is abszolút élesek, de amikor az ember először megpillantja a Z-t működés közben, akkor azért kicsit átértékeli a kijelentést. Kicsit olyan ez, mint a Full HD és a 4K tévék közötti eltérés, nem tudod tökéletesen megfogalmazni, hogy mitől jobb a kép, csak egyszerűen érzed."
-
Pete55555
addikt
válasz
Mr President #27 üzenetére
Nem közvetlenül ezzel a termékkel van a probléma. Szerintem teljesen jogos az "ez minek" kérdés, ha nincs egy normális méretű telefon, lásd 4,3 és 5 között nincs semmi, de 4" körül sem igazán ontják magukból a készülékeket. Jó, van SGS3 mini, de én pl arra nem váltanék SGS1-emről, mert buta, de ahhoz képest jó drágán adják, ráadásul pl a kijelző csont ugyanaz, mint ami az enyémben van, tehát nincs előrelépés.
Tehát, minek gyártanak ekkora tepsiket, amikor nincs egy normális méretű teló, normális hardverrel. -
Robertoq
őstag
Akik ide jönnek siránkozni, azok elolvassák a teszteket is vagy csak úgy irkálnak
Idézet a mobilaréna Xperia Z tesztjéből:
Az Xperia Z legfontosabb tulajdonsága természetesen a Full HD felbontású kijelző. Ez kétségtelenül odacsap, tényleg érezhetően jobb, mint eddig bármi, főleg akkor jön ki az érzés, amikor fotókat, vagy filmeket nézegetünk rajta, de egy sima böngészésnél is döbbenetes a látvány. .
Hát ezért kell!Itt azt írták, hogy diamon-shape elrendezése lesz ami miatt még kisebb hézagok lesznek a pixelek között és habár 440ppi lesz, úgy tűnik majd mintha annál is nagyobb lenne.
-
pusszycat
nagyúr
A fanyalgóknak: 5 év múlva nagyokat nevettünk majd a full hd mobilokon. (estimated by pusszycat)
-
Yokayee
tag
Szerintem nem te fogod eldönteni, hogy ki milyen készüléken nézzen Full HD videót...
Amúgy még ha a full hd kijelzőnek esetleg nincs is önmagában értelme, mégis hoz magával egy csomó klassz dolgot. pl full hdre optimalizált kezelőfelületet, alkalmazásokat. Ez készíti elő, hogy a telefon a jövőben minden gond nélkül használható legyen egy számítógép helyett, ha van egy full hd tévéd meg egy bluetooth billentyűzeted. -
Remus389
veterán
válasz
Cyberpunk #33 üzenetére
ráadásul egyesek szerint zavaró a pentile 720p-ben is (van aki szerint igen van aki szerint nem )
na ez egy Full HD pentile kijelző lesz, ezen már csak nem zavarja az urakat
és azért pentile mert amoled esetén olcsóbb és tartósabb, utobbi azért jó mindenkinek
egyébként is a legtöbb szinnél kvázi RGB lesz, pl a kék, a zöld, csak a piros es a narancs lesz pettyes kicsit
engem már 480*800-nál sem zavar hogy közelről pettyes néhány szín, kapaszkodjatok meg, sőt aki omnia7-et vagy galaxy s3 minit vett, 480*800 pentile, ha nem olvas róla, fel sem tűnik, nekem se tűnt fel
-
Ati1979
veterán
Azért kell ez, hogy mellé indolkolt legyen a 8 magos proci amit az S4- be terveznek belepakolni.
Szóval kihajtsák egymást...
-
Cyberpunk
félisten
válasz
Ja fárasztóak, de én már beleuntam veszekedni velük, minden hírnél csak kárognak, minek ez minek az stb... Vegyetek egy 3210-est azt jóccakát.
-
Kapanyél
őstag
válasz
Amikor meg bemutatnak egy "S" vagy "Advance" esetleg "Plus" vagy "Mini" típust, akkor meg azért megy a sírás, hogy minek mégegy szart kidobni, ha nem jobb, mint az előző és még drága is.
-
Kapanyél
őstag
-
Mindig is lesz fejlesztés, a kamerák után a kijelzőket kezdték el, az most hogy pár ember ezt nem bírja a lelki világával feldolgozni ,attól még folytatják, és ha nem tetszik, nem veszel olyant.
-
Remus389
veterán
válasz
+1, ráadásul nem kell megvenni, nem kötelező
most csak ennyit tudtak fejlődni, a holografikus megjelenítés még odébb van
-
Mr President
senior tag
Elegem van már azokból az emberekből akik folyton azzal jönnek, minek ez minek az. Jobbat kapsz mint az előző termék, ez nem elég?
Minek vesznek az emberek audit mikor a suzuki is elviszi ugyanoda. Minek új proci mikor egy régi is megcsinálja ugyanazt, igaz jóval tovább tart de megcsinálja.... Hajrá éljünk barlangokban, az eső elől az is megvéd -
DIEGO15
őstag
válasz
-Faceless- #23 üzenetére
1 nap max
-
-Faceless-
őstag
angol oldalakról vett hírmorzsák alapján az aksi 3000+ os lesz, szóval az üzemidő nemigazán fog változni, főleg az új soc-al
-
zoltansc
csendes tag
Na én meg a kék alpixelek tartósságára leszek kíváncsi 440ppi sűrűség mellet...elvileg a pentile elrendezés a nagyobb méretű kék alpixel miatt van kitalálva, hogy ne menjen olyan hamar tönkre. A 440 ppi csak kisebb méretű pixelekkel oldható meg, ami a kék pixel esetén a gyorsabb halált jelenti...
SGS2 nem kellet neki egy év és az állapotsávban lévők szépen be is égtek
-
Remus389
veterán
szerintem Full HD pentile-lal jobb lesz mint a 720p, vagy a retina ugye RGB-vel
Full HD!
-
Ez fél nap alatt megeszi az akkumulátort
-
NeRo28
aktív tag
Marketing szöveg azt írja h a full hd kijelző lesz a legnagyobb dobása az s4-nek.Remélem nem így lesz mert ezt az összes konkurencia is tudja.
-
ADAM1337
nagyúr
4,29 és 4,8 között semmi nincs, jó a marketing anyag.
-
Mészi2
tag
Minek? Aki FULL-HD videót akar nézni az ne telón nézzen. Amúgy nem fog ez egy kicsit sokat fogyasztani?
-
HawerKing
őstag
Monjon bárki bármit az Amoledtől szebb kijelző nemlétezik...
-
keIdor
titán
Azért 720p Pentile-nál még bőven elfér szebb, mert az SGS3 ugyan szép, de nincs 300 valós ppi az is biztos.
Fekete háttérnél a fehér betűknél meg kifejezetten látod a szőrős betűket, úgyhogy bőven van hova fejlődni még, mert a konkurencia élesebb képet ad. -
Shatterstar
aktív tag
Mondhatom szép! Semmi haszna nincs egy ilyen profi kijelzőnek az okos telefonok világában. Tennék bele inkább egy üzleti laptopba pl a Lenovo Thinkpad T,X és W szériákba...
-
tibi683
tag
válasz
krisztian112 #3 üzenetére
Ahham, akkor nem csak én látom annak
Ám nem értem a retinától miért kel nagyobb pixel sűrűség?!
Bordian: de nem ebbe az irányba kellene tovább feljödni hanem ott ahol még lemaradásban vannak! Ez olyan mintha még mindig a nátha legjobb gyógymodját keresnénk miközben van még több betegség is (tudom, elég szélsőséges egy példa)
-
Bordian
tag
Sztem nem felesléges. Valamerre mindig kell fejlődni....
És mennyivel jobban hangzik az egy reklámba h "minden eddigénél élesebb képp" , mind az pl hogy jobb üzemidő.
-
Ferenczi Áko
addikt
Meg kb 2 óra nyomkodás után teheted töltőre
-
tibi683
tag
Még mindig nem értem, miért is lenne szükség ekkora kijelző méretben FULL HD felbontásra :\
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- REpont és hulladékgazdálkodás
- Elektromos autók - motorok
- Mobil flották
- Háztartási gépek
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Milyen TV-t vegyek?
- Milyen monitort vegyek?
- OLED TV topic
- További aktív témák...
- LG 34WR55QK-B - 34" Ívelt VA - 3440x1440 - 100Hz 5ms - FreeSync Premium - HDR 10 - USB Type-C 65W
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 10600KF 16/32/64GB RAM RX 7600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte A620M R5 7500F 32GB DDR5 500GB SSD RX 6700XT 12GB Cooler Master CMP 520L 750W
- Apple iPhone 13 . 128GB , Kártyafüggetlen , 100% akku
- LG 65C2 - 65" OLED evo - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox!
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest