Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• Bóti

senior tag

válasz Remus389 #100 üzenetére

Te már másról beszélsz, mint én. :)

Szerintem mást kéne inkább fejleszteni, mert nincs értelme ekkora kijelzőn ekkora felbontásnak, szerinted van.
    Ennyi! :)

• Bóti

senior tag

válasz Remus389 #83 üzenetére

Szia!

"ellentmondás az hogy a pentile az "számít " a ppi viszont nem, hogyisvanez?"
    Szerintem ebben nincs ellentmondás..
    Amíg pentile marad, addig úgysem fognak tudni olyan kijelzőt letenni amibe ne kötnének bele, hogy pixeles, ergo értelmetlen a ppi számot hajszolni..
    Tudom, ez szubjektív dolog, de nekem nem az az első dolgom, hogy rámegyek a telefon kijelzőjére nagyítóval, meg az se igazán életszerű, hogy 5 centiről nézed a telefonod kijelzőjét..

Szóval ha átlag usernek szánják, akkor szerintem mindegy, hogy 280 vagy 330 ppi, ha meg prémiumnak, akkor nem pentile.. SZVSZ

• Bóti

senior tag

válasz Remus389 #70 üzenetére

Szia!

Szerintem félreértetted, amit írtam.
    Nem a fejlődéssel van bajom, erről szó sincs.
    Csak ebbe az irányba ezt nem tartom fejlődésnek.
    Ugyanolyan panel, mint az előző (szinte), csak megnövelt felbontás.
    Erre írtam a példámat is.. anno az s478 kontra Socket A időszakban az Intel annyit csinált, hogy növelte a Mhz-eket, mint az állat, az utasításkészletet (szinte) változatlanul hagyva. Erre az AMD hagyta a Mhz-eket, és újította az utasításkészletet. Ha folytatódott volna az Intel mentalitása, akkor most 15 Ghz-es procik lennének... :DDD De hová fejlődött? Szinte ugyanakkora órajelen futnak a procik, mint 7-8 éve, csak több maggal.
    Majd akkor ha nem pentile lesz, hanem valami új, innovatív, akkor azt mondom, hogy oké, ez fejlődés, de az nem, hogy adott egy panel, megnövelik a felbontását, és megveregetik egymás vállát, hogy mekkorát fejlesztettünk.
    A másik, hogy a ppi számok hajszolása szerintem értelmetlen. Persze, élesebb a kép, de azoknak, akik mikroszkóp alá teszik a telefont, hogy lássák a pixeleket (beteges :W ), úgyse fognak megfelelni sohasem.. :)
    Szvsz: nem nagy újítás, de nekem, aki rengeteget hallgat zenét a telóról pl hiányzik egy dedikált továbbléptető gomb a tetejéről, ha számot akarok váltani, kiveszem a zsebemből, kiveszem a tokból, bekapcsolom a képernyőt és váltok.. Oké, hogy vannak progik, amikben a hangerő gombokat át lehet definiálni, de ahhoz is fel kell oldani a képernyőt, meg kintebb kell húzni a telót a tokból. Ha lenne a tetején egy gomb, csak benyúlsz a zsebedbe, és továbbnyomod.
    A másik, ahol inkább elférne a fejlesztés, az az akku.
    Elég sokat BKV-zok, de soha nem láttam még, hogy valaki FullHD játékkal játszana út közben. Miért?
    Mert 1 óra alatt lemerül a teló (ekkora kijelzőkkel). Ha meg otthon játszol, úgy, hogy töltőre van közbe dugva a gép, az meg nagy élmény, akkor inkább már leülök a gép elé, és játszom azon.
    Harmadik, anyaghasználat: Hozzáér valamihez a telefon, ami érdesebb mint a kezed (persze túlzok kicsit), és rögtön rommá karcolod.
    Hang: A 7 éves Motorola V360-nak ugyanúgy szól a külső hangszórója, mint a mostani telómnak (Sokol rádió feeling).
    FM rádió beépített antenna: kb 4-5 olyan telóról tudok, amiben van, ezáltal nem kell a fülest bedugni (pl. Motorola VE66)
    Rezgőmotor: Ugyanúgy csörömpöl, mint régen.
    És ezek csak a hw irányú lehetséges fejlesztések... :)

• Bóti

senior tag

Ezt kb olyannak érzem, mint régen, amikor a prociknál növelték a Mhz-eket az egekbe, aztán rájöttek, hogy nincs értelme..
    Kíváncsi leszek, hogy a mobiloknál mikor ébrednek erre rá a gyártók.. :)

Szerk.: mármint arra, hogy vannak dolgok amiket nincs értelme tovább növelni.

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés