- Mobil flották
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Redmi Note 13 Pro 5G - nem százas, kétszázas!
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Ne legyetek bátorak, ha ezt a rollert választjátok - OOTD T10
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Apple Watch
- Google Pixel topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
Bóti
senior tag
Szia!
"ellentmondás az hogy a pentile az "számít " a ppi viszont nem, hogyisvanez?"
Szerintem ebben nincs ellentmondás..
Amíg pentile marad, addig úgysem fognak tudni olyan kijelzőt letenni amibe ne kötnének bele, hogy pixeles, ergo értelmetlen a ppi számot hajszolni..
Tudom, ez szubjektív dolog, de nekem nem az az első dolgom, hogy rámegyek a telefon kijelzőjére nagyítóval, meg az se igazán életszerű, hogy 5 centiről nézed a telefonod kijelzőjét..Szóval ha átlag usernek szánják, akkor szerintem mindegy, hogy 280 vagy 330 ppi, ha meg prémiumnak, akkor nem pentile.. SZVSZ
-
spawn21
veterán
-
Bóti
senior tag
Szia!
Szerintem félreértetted, amit írtam.
Nem a fejlődéssel van bajom, erről szó sincs.
Csak ebbe az irányba ezt nem tartom fejlődésnek.
Ugyanolyan panel, mint az előző (szinte), csak megnövelt felbontás.
Erre írtam a példámat is.. anno az s478 kontra Socket A időszakban az Intel annyit csinált, hogy növelte a Mhz-eket, mint az állat, az utasításkészletet (szinte) változatlanul hagyva. Erre az AMD hagyta a Mhz-eket, és újította az utasításkészletet. Ha folytatódott volna az Intel mentalitása, akkor most 15 Ghz-es procik lennének...De hová fejlődött? Szinte ugyanakkora órajelen futnak a procik, mint 7-8 éve, csak több maggal.
Majd akkor ha nem pentile lesz, hanem valami új, innovatív, akkor azt mondom, hogy oké, ez fejlődés, de az nem, hogy adott egy panel, megnövelik a felbontását, és megveregetik egymás vállát, hogy mekkorát fejlesztettünk.
A másik, hogy a ppi számok hajszolása szerintem értelmetlen. Persze, élesebb a kép, de azoknak, akik mikroszkóp alá teszik a telefont, hogy lássák a pixeleket (beteges), úgyse fognak megfelelni sohasem..
Szvsz: nem nagy újítás, de nekem, aki rengeteget hallgat zenét a telóról pl hiányzik egy dedikált továbbléptető gomb a tetejéről, ha számot akarok váltani, kiveszem a zsebemből, kiveszem a tokból, bekapcsolom a képernyőt és váltok.. Oké, hogy vannak progik, amikben a hangerő gombokat át lehet definiálni, de ahhoz is fel kell oldani a képernyőt, meg kintebb kell húzni a telót a tokból. Ha lenne a tetején egy gomb, csak benyúlsz a zsebedbe, és továbbnyomod.
A másik, ahol inkább elférne a fejlesztés, az az akku.
Elég sokat BKV-zok, de soha nem láttam még, hogy valaki FullHD játékkal játszana út közben. Miért?
Mert 1 óra alatt lemerül a teló (ekkora kijelzőkkel). Ha meg otthon játszol, úgy, hogy töltőre van közbe dugva a gép, az meg nagy élmény, akkor inkább már leülök a gép elé, és játszom azon.
Harmadik, anyaghasználat: Hozzáér valamihez a telefon, ami érdesebb mint a kezed (persze túlzok kicsit), és rögtön rommá karcolod.
Hang: A 7 éves Motorola V360-nak ugyanúgy szól a külső hangszórója, mint a mostani telómnak (Sokol rádió feeling).
FM rádió beépített antenna: kb 4-5 olyan telóról tudok, amiben van, ezáltal nem kell a fülest bedugni (pl. Motorola VE66)
Rezgőmotor: Ugyanúgy csörömpöl, mint régen.
És ezek csak a hw irányú lehetséges fejlesztések... -
RaveForce
veterán
de szerintem több embernek tetszik a samoled és választaná azt, mint fordítva
már valahol írtam, hogy egyik munkám során elég sok emberrel találkoztam akik több modellt egymás mellé téve, kivétel nélkül a samoled mellé tették a voksukat, néha poénbol rákérdeztem, h nem látnak-e vmi gyengeséget a samoledes telón, kiv voltam,h az átlagvásárló is szőrös betű látnok-e, vagy csak fórumon szokás lovagolni rajta, de érdekes eddig még senkinek tűnt fel ilyen, közvetlen összehasonlításnál se
lényeg a lényeg fórumon 1-2ember fikázza a samoledet, de a tények nem őket igazolják
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- 0% THM 3 havi részlet! Beszámítás, 27% áfa, Sapphire Nitro+ RX 9070XT 16GB készletről
- Prémium! Felsőkategória! Asus Rog Strix Maximus Z790 Hero Wi-fi Alaplap!
- LG 65QNED87T / 65" - 164 cm QNED / 4K UHD / 120Hz & 3ms / HDR 10 Pro / FreeSync Premium / HDMI 2.1
- PlayStation Plus Premium 24 hónapos előfizetés , egyenesen a Sony-tól!
- BESZÁMÍTÁS! 2TB Crucial T500 NVMe SSD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest