- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Listázzák az olaszok a Redmi 15C-t
- Motorola G86 - majdnem Edge
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- One mobilszolgáltatások
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Honor Magic5 Pro - kamerák bűvöletében
- Fotók, videók mobillal
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Yettel topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
Hobbbyt
őstag
válasz
Cyberpunk #133 üzenetére
Tuti, hogy kevered valamivel.. ugyanis az összeadó színkeverés RGB fénymennyiségeken alapul. Ebből kifolyólag szinte tökmindegy hogy mekkora terület sugározza az adott fénymennyiséget. ( Értelemszerűen fordítottan arányos a dolog.. tehát ha 1 egységnyi területről 1 luxot kapunk, akkor fél egységnyi területen dupla akkora fényerő kell, hogy 1 luxot kapjunk.
Nos, ez egy telefonokkal foglalkozó oldal.. amennyiben maga a kijelző minősége érdekel, gyere át a Prohardver ezzel foglalkozó fórumába.
Ott több megfelelő vitapartnerrel találkozhatsz... Én Plazma hívő vagyok ha már ténylegesen csak a kijelző minősége a téma..
Sajnos nem olvastam el az egész fórumot, így csak arra a pár sávosodásra tudok reagálni amit az előbb felhoztál. Az S2 (nevezük nevén a gyermeket) kijelzője se tökéletes.. bal oldalt sárgul, és van akinek beégett (nekem mésfél év alatt még nem) Hiába van 4 kijelző mód, egyik sem az igazi.. (mondjuk színhű telefon egyelőre nem is létezik)
Én sem azt mondom, hogy az IPS szar, sőt elismerem, hogy sokaknak ez tetszik, de azért ilyet nem lehet állítani, hogy ez a legjobb, mert ez nem igaz!
A Feketét még hírből sem ismeri.. ami nagy hátrány. Ellenben egész jó a fehérje.
-
Hobbbyt
őstag
válasz
Cyberpunk #128 üzenetére
"Egy profi műszeresen kalibrált IPS kijelzővel nem veszi fel a versenyt, ha valós színekről van szó, ami fontos egy fotószerkesztésnél például."
Ember.. ugye mondták már neked, hogy ezek Telefonok!?. Ezeken senki nem szerkeszt semmit.
És ne keverd a szezont a fazonnal. Te az OLED/AMOLED (tökmindegy) számlájára írod azt ami (legfőképp) a Samu hülyesége (Pentile elrendezés)
Technológia vs. Gyártó. Remélem érzed a különbséget.
Tévedsz a sub pixelekkel kapcsolatban is. Természetesen bizonyos keretek között, tökmindegy hogy mekkora egy subpixel. A színkeverés szempontjából csak az számít, hogy mennyi fényt bocsájt ki..
Én szívből utálom a Pentile mátrixot, mert tudom.. látom a hátrányait. Viszont maga az OLED egy csodálatos dolog. Nem véletlenül van olyan telefonom amiben hagyományos RGB mátrixos OLED van (ami nem produkálja az általad említett hibákat)
-
Hobbbyt
őstag
válasz
Cyberpunk #47 üzenetére
"szebb színeket is add, az AMOLED jó ha az RGB színskála 50%-át lefedi."
Szerintem meg nem. Ezt a színskálás %-ot honna veszed? Emlékeim szerint az OLED nagyobb színteret képes lefedni mint bármelyik TFT technológia..
Pont annak köszönhetően, hogy az oled képes egyszerre rikító szineket és korom sötétet is produkálni.. a többi erre nem képes.
-
Pete55555
addikt
válasz
Cyberpunk #47 üzenetére
Napi szinten többszöt olvasom a MA-t, tudom milyen telók jelennek meg. Szifon drága is, meg nem is tetszik az iOs. WP8 csak simán nem tetszik. BB10 meg most jelent meg, és bár az is drága lesz, arra már váltanék, mert egész jónak tűnik.
És én nem sírtam, mert nem akarok feltétlen váltani, csak azt mondtam, hogy megértem azt, aki "sír".(45) MrPresident Pont azért nem akarok még váltani, mert én felraktam rá a CM10-et, és így egész jó, bár GB-vel is jó volt nekem, gyári JVT-t használtam sokáig. De ha nem felel meg rakj rá CM10-et pl, és egész más felhasználói élményben lesz részed.
-
keIdor
titán
válasz
Cyberpunk #54 üzenetére
Én is azok közé tartozom, aki bármikor, még ráfizetve is, de cserélnék S3-ről egy S3 IPS Edition-ra.
Nálam a fekete is inkább hártány, mert nincs rendes átmenet szürkénél, emiatt az éjszakai videók vagy képet nagyon nem az igaziak.
TV-ben ez a technológia határozottan meg is bukna egyébként szvsz. -
Remus389
veterán
válasz
Cyberpunk #57 üzenetére
kinek mi
de szerintem több embernek tetszik a samoled és választaná azt, mint fordítva
mindig lesznek fanyalgok, vannak olyanok akiknek egy Porsche nem tetszik, biztos van ilyen is, és? a nagy többségnek tetszik
nem a technikai paraméterei miatt, hanem a feeling-je miatt, úgyis van a legtöbb embernek két.vagy több lcd-je (tévé, monitor, korábbi mobil ), kell egy samoled is, és akkor minden van.
-
Shatterstar
aktív tag
válasz
Cyberpunk #52 üzenetére
Igazat kell adjak Supernovának teljes mértékben! Nem szokásom minden előzmény nélkül fanyalogni,de ezektől az okos elnevezésű
táblagépektőlmobiloktól frászt kapok. Hónapokkal ezelőtt én is akartam egyet és mikor szétnéztem a gyártók széles termékpalettáján hát finoman szólva is megbotránkoztam...
Igencsak kompromisszumokat kell kötni ebben az iparágban + ha strapatelót vesz az ember annak meg kevés a hárdvereSajnos az ilyen túlértékelt samshit mobilok meg nem az időtállóságukról híresek és akkor még nem beszéltem a pofátlanul kevés akkuidőről
Díjazom a fejlődést ahogy az is tetszett mikor a hajlékony akksiról olvastam csak sajnos ezek mind-mind úgy vannak kivitelezve,hogy a user még véletlenül se tudja használni 2 évnél tovább. A 3210-es amit te emlegetsz valóban alternatíva mert azon kiválóan lehet telefonálni és az akksija is bírja minimum 4-5 napig (igaz csak akkor ha nem nyomkodják folyton) Az én SE W595-m pl agyon van nyúzva ami azt jelenti volt már leejtve,hóba esve stb és még mindig telefon! -
mrhitoshi
veterán
válasz
Cyberpunk #54 üzenetére
Most soroljam én is mit találok a házban ?
Amúgy kétségkívül ember kérdése, de a statisztika azt mutatja van igény az Amoledre, amire én csak azt teszem még, hogy szerintem versenyképesebb, mint a konkurencia, és nem csak a színek miatt, hanem a gyártásból adódó tulajdonságai miatt. Hajlékony kijelzők ugyebár.
-
Remus389
veterán
válasz
Cyberpunk #33 üzenetére
ráadásul egyesek szerint zavaró a pentile 720p-ben is (van aki szerint igen van aki szerint nem )
na ez egy Full HD pentile kijelző lesz, ezen már csak nem zavarja az urakat
és azért pentile mert amoled esetén olcsóbb és tartósabb, utobbi azért jó mindenkinek
egyébként is a legtöbb szinnél kvázi RGB lesz, pl a kék, a zöld, csak a piros es a narancs lesz pettyes kicsit
engem már 480*800-nál sem zavar hogy közelről pettyes néhány szín, kapaszkodjatok meg, sőt aki omnia7-et vagy galaxy s3 minit vett, 480*800 pentile, ha nem olvas róla, fel sem tűnik, nekem se tűnt fel
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Digital Fingerprinting: Így buktat le a böngésződ a neten - Tech Percek #18
- Iszonyatos mennyiségű hulladékkal járhat a Windows 10 terméktámogatásának vége
- E-roller topik
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Listázzák az olaszok a Redmi 15C-t
- Xbox One
- Motorola G86 - majdnem Edge
- Napelem
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- További aktív témák...
- Bomba ár! HP Elitebook 850 G3 - i7-6GEN I 16GB I 256GB SSD I RadeonI 15,6" FHD I Cam I W11 I Gari!
- Csere-Beszámítás! RTX Számítógép játékra! R5 5600X / RTX 3080 / 32GB DDR4 / 1TB SSD
- Samsung Galaxy A56 5G 256Gb Dobozos 24 hónap garanciával
- BESZÁMÍTÁS! Apple iPhone 13 mini 5G 128GB okostelefon garanciával hibátlan működéssel
- ÚJ Asus TUF Gaming F17 FX707 - 17.3"FHD IPS 144Hz - i7-13620H - 16GB - 1TB - RTX 4060 - 3 év gari
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest