- Xiaomi 14 - párátlanul jó lehetne
- iPhone topik
- Samsung Galaxy A36 5G - a középső testvér
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Nem fogy a Galaxy S25 Edge?
- VoLTE/VoWiFi
- Szívós, szép és kitartó az új OnePlus óra
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- India felől közelít egy 7550 mAh-s Redmi
Új hozzászólás Aktív témák
-
Leon77
őstag
Ha munkára kell, akkor be a boltba és veszel egy másik lapot (már én is csináltam ezt, mert fx alá vettem egy hulladék srock lapot ami nem bírta a proci étvágyát renderelés alatt, de ez csak fél évvel a vásárlás után derült ki), aztán ezt vagy visszaküldöd, vagy eladod.
Én eladtam, mivel utána olvastam, hogy az a lap nem bírja az fx 83xx étvágyát, szóval nem vertem át senkit aprón, de persze előtte vettem másik lapot. Nem buktam sokat, tanulópénz volt, ettől függetlenül szüljön sünt az olyan gyártó, amelyik ilyen szemetet képes árulni.
-
kriszpontaz
veterán
Ez nem egyedi eset. Az ASUS G75VX-em is csinálja, sőt, szinte minden gép amivel dolgom volt. Mind a Logitech mind pedig másik egérrel, ha mellette pendrive vagy más HDD van bedugva közeli USB portba. Messzebb kell rakni a vevőt, pl. hátulról USB hosszabbítóval az asztalra.
-
Kezd nálam nagyon betelni a pohár. Tegnap este visszatettem az utolsó stabil BIOS-t, de a megpróbáltatások nem értek véget. Ma reggel vettem észre, hogy ha az előlapi USB3-at terhelem (merevlemez, másolás), akkor a wireless egerem vevőjét, amit ugyanide, csak másik portba dugok, szanálja a rendszer, eldobja az egér a kapcsolatot. Mondhatnám, hogy biztos a ház, de egyrészről egy S340 Elite-ről van szó, másfelől 1 hónapja, még Intel alapokon ugyanennek a funkciónak semmi baja nem volt. Még jó, hogy tegnap járt le az elállási jogom, ezért most már csak a gariban bízhatok. De hogy ez a PC MATE egy rakás sz@r, az már egészen biztos. Lassan egy A4-es lapot megtölthetek csak azokkal a hibákkal, amelyek teljesen mindennapos használat során jelentkeztek...
Szívem szerint vennék egy ASUS-t, de a szívem mélyén gyűlölöm azt a márkát, pont azért, mert régen hatalmas ASUS fan voltam, de jó 1 éven belül minden meghibásodott, amin ez a logó volt. Notebook, PDA, DVD drive, netbook. Alaplap csak azért nem ,mert már akkor is Gigám volt. Nagy kár, hogy gigabyte-ból nem lehet már olyat venni, ami nem világít vörösen, hogy b@sznák már meg. Legalább fehér lenne, vagy RGB, de nem, vörös, merazgámer.
-
DraXoN
addikt
válasz
Kronos3000 #117 üzenetére
Rád romlik a popcorn mi?
-
Kronos3000
senior tag
Visszanéztem hátha lesz érdemleges hozzászólás,mert érdekel a dolog.De nem volt érdemes.
-
B350 ala semmi esetre sem adnam, nagyon jol lehet tuningolni/alulfeszelni az alacsonyabb orajelu verziokat. Az Asus+r7 1700 nekem nagyon bevalt (igaz prime x370, nem b350). DOCP (xmp) mukodik, tuning utan is stabil napokon at. Egyedul a windows alatti ventilator/tuning/vilagitas szoftver bugos, szerencsere minden megvan a biosban is. Asrock am4 lapokrol is jokat hallok.
-
wwenigma
Jómunkásember
Én továbbra is látatlanban az általam kinézett ASUS Prime B350 PLUS-ra voksolok, szoval nem egyszeru téma, nincs személyes tapasztalatom ugye...
-
antikomcsi
veterán
Nem csak az MSI ilyen.
Itt van pl. a CROSSHAIR VI HERO, ehhez beta bios sincs. 80-90K-s lap, amin a led nagyon szép, de március óta nincs hozzá frissített memória támogatás, és úgy általában semmi. Nem azt mondom, hogy használhatatlan, de ez szerintem nem az olcsó kategória, és a vevők nem ezt várják egy 240K-s lap+cpu kombóért.
-
Oké, mit mond Neked az, hogy előzmények? Nem poénból raktam fel a bétát, sőt, kifejezetten nem szerettem volna, de tekintve, hogy a két hónapos, végleges build egy szemétkupac, más felhasználók javaslatára tettem egy próbát ezzel is.
Egyébként jól látod, itt a végleges a béta, a béta meg a pre-alpha. MSI-t egy darabig újra biztosan nem veszek...
-
DraXoN
addikt
... mit mond neked az a kifejezés, hogy "béta BIOS"?
Abban lehetnek nem kis hibák is azért... Bár amiket írtál már inkába "alfa" verziói állapot lehet, de a gyártó dönti el, hogy mit, hogy nevez.. De egy biztos, NEM végfelhasználásra alkalmas amit felraktál. Lehet egy igen korai teszt verzió... -
válasz
antikomcsi #107 üzenetére
Nincs, lokális profillal használom, alaplaphoz kötődik.
-
Csak hogy teljes legyen a történet, tegnap este volt iőm próbálkozni, így kínomban feltelepítettem a béta BIOS-t. Nincs 1 hetes. Csak pár szóban a tapasztalataim: a boot nem lett gyorsabb, sőt, de legalább még instabilabb lett a lap. Ugyanazokat a memóriákat, amelyeket eddig 2933-on kezelt, most csak 2800-on hajlandó, és biztos, ami biztos, BÁRMELY beállítást módosítod is a BIOS-ban, ott nyomban elfelejti az előtte beállított ventilátor profilokat. Magyarán, jobb, ha beállítasz mindent egy lépésben, addig persze fejhangon üvölt a ventilátor, alkalom adtán megáll a vízpumpa, de nincs más opció, mert csak akkor tudod a hűtési házirendet érvényesíteni, ha utolsó lépésként konfigurálod a profilt. Előzőleg mentett "OC" profil betöltése természetesen nem működik pendriveról. Ja, és ha belépsz a BIOS-ba, a ventilátor profil magától értetődően törlődik, kezdheted a mókát elölről.
Erről beszéltem végig. B_ziságok tömkelege, egy kereskedelmi forgalomban kapható terméknél, aminél van olcsóbb is, tehát mondhatni, nem a legalja. Értem én, hogy ezt a lapot nem az AMD gyártja, és mehetek panaszra az MSI-hez, de könyörgöm, minek, amikor privátra nem válaszolnak, a fórum meg már tele van hányva ugyanezekkel a hibákkal. AZ AMD-nek kellene addig ütni őket, ameddig nem tudnak felmutatni egy, mindenféle kókányolás nélkül is napi szintű használatra alkalmas szoftvert.
Na mindegy. Egyetlen dolog miatt nem küldöm vissza ezt az egész kócerájt, mert akkor már buknám az aktivált Win 10 Pro-mat is, ami azért nem két forint volt...
@scarabeus: elhiszem, hogy másutt sem fenékig tejfel az élet, de én gigabyte lapokkal hajtok második generációs i5-től kezdve mindent, napi szinten felügyelve egy közel 150 gépes flottát, és soha, semmi hasonlót nem tapasztaltam.
-
scarabeus86
tag
Másik oldal: ASUS Z170-A lap ugyanezt csinálta, 5-8 sec múlva töltött be a BIOS self test, addig fekete kép. Neten levadásztam hogy valami memóriával kapcsolatos beállítást kellett megváltoztatni, aztán lett jó. Kb fél évvel később jött ki rá olyan BIOS, amivel már alapból gyorsan bootol. Alaplap túlfeszeli a procit, 1.4 V-ot is adott neki, amitől a 6770K tuning nélkül is throttlingolt. Offsettel levettem normális szintre.
Szóval Intelnél is előfordulnak azért gondok. -
->Raizen<-
veterán
válasz
Man0gatya #101 üzenetére
Sztem van a skylake ben meg vagy 8 ev. Akkor mar talan nem indulnanak el az uj jatekok rajta, de mivel ma is lehet egy 4 magos q6600 s775 os procival jatszani legyen inkabb 10 ev. Elobb hal meg az alaplapom mint hogy ne induljanak el a szoftverek valamilyen formaban 4 maggal. Igy is van beallitva alaporajel, szepen husen rendes legmozgassal a rendszerem.
-
Man0gatya
aktív tag
Még jó hogy nincs gond vele
az intel kb 5 éve adta ki ezt a tipusú core procicsaaládot azóta az alaplapgyártóknak minimális változtatásokat kellett eszközölni +1 láb itt + Usb 3 ott stb azért javaslom keresd vissza kezdeti Core alaplapok topikjait és nézd meg mennyi probléma volt az alső-közép szegmensben
Az AMD meg most a nulláról kezd valamit. Nincs mihez viszonyítani.
-
Man0gatya
aktív tag
válasz
->Raizen<- #19 üzenetére
Játékok terén?
szerintem ne nagyon pattogj mert a ryzen még akkor is fogja vinni a játékokat amikor a 6600K már rég kevés lesz nekik
Van most is olyan játék ami el sem indul 4 mag alatt nemde?
szerinted hány év kell ahhoz hogy 4 magon se induljanak játékok?
Meg milyen játékon teszetelnéd milyen felbomnntásban?
milyen videokártyával?
-
nkmedve
őstag
Ha elállsz a vásárlástól akkor vehetsz helyette valami mást is. Persze nincs tökéletes márka/modell, gonodolom ha az ember keresgél akkor bármelyikről lehet találni valami panaszt (ez mindíg is így volt, minden gyártónál), ettől eltekintve nagyon kevés embernek van komolyabb gondja bármelyik lappal ahogy én olvastam (azt nem tartom komoly gondnak, ha mondjuk a memória 3200 helyett csak 2933-on megy, vagy hogy tuning esetén nem veszi vissza az órajelt/feszt).
Amúgy nem teljesen tiszta hogy pontosan mi is a gond nálad. Valami 10-15 fokos idle hőmérséklet-ugrásokra emlékszem a másik topikból, és arra, hogy AIDA stressz teszt alatt felmegy 60 fok fölé a hőmérséklet. Ez vizezve nem ideális, de annyira katasztrófának sem nevezném.
Nem tudom olvastad-e, hogy a pasztázott Intel procik hogy viselkednek hasonló esetekben, de ott sokkal rosszabb a helyzet. Nem olyan rég volt hír is róla, hogy a 7700K-nál nem ritkák a 90 fokos tüskék sem (normál, közepes terhelés esetén). -
antikomcsi
veterán
válasz
DeckardCain #76 üzenetére
-
Röviden, mert munkaeszköz, nem várhatok heteket, amire az iPon kisakkozza, hogy mi legyen. Hosszabban, mert nagyjából minden alternatívának van valami nyűgje jelenleg. Nincs mire cserélni, nem "egyedi" hiba, ez ilyen, amit kapnék helyette ugyanilyen lap, ugyanilyen retek lenne.
-
nkmedve
őstag
"Nem, nem vállalható akkor, amikor a konkurenciánál ugyanez fele ennyi időbe kerül."
Ahogy már írtam, Intelnél is előfordul ilyen késletetés, ráadásul főleg a drága HEDT platformon (X99-nél pl. sok panasz volt lassú POST-olásra). Ugyan így AM4-es lapoknál is legtöbb azonnal POST-ol. Szóval ennek semmi köze az AMD vs Intel kérdéshez. Engem nem zavar az a pár mp, ha valakit igen akkor az kicserélteti más lapra s kész.
"Nem beszélek a Ryzen ellen, pedig pont én vagyok az egyik, aki nagyon szívja vele a brokit, mert jó eséllyel a problémák jelentős részét az alaplapok kiforratlansága okozza. A baj csak az, hogy én a végeredményt látom, az érdekel, nem az, hogy mi vagy ki miatt olyan sz@r a helyzet, amilyen."
Nem beszélsz a Ryzen ellen, de azért a saját mintád alapján úgy írsz a platformról általánosságban mintha mindenki csak szenvedne vele (ami nem igaz). Én csak azt nem értem, hogyha már nyilvánvalóan kaptál egy rossz lapot, akkor miért nem küldted vissza és kértél egy másikat? Elhiszem, hogy plusz utánajárás, de bármilyen terméknél előfordulhat, hogy vissza kell küldeni (nekem volt már olyan, hogy NV kártyát vagy Intel lapot kellett visszaküldjek ilyen, vagy olyan okból).
-
bunfi
őstag
válasz
->Raizen<- #95 üzenetére
Belenéztél a tükörbe, mielőtt ezt így leírtad?
-
->Raizen<-
veterán
Így van vannak emberek akik egyszerűen nem szeretik látni ha a szeretett gyártójukra megjegyzést,panaszt intéznek a fórumon hogy bizony nem hibátlan. Az ilyenek szóra sem érdemesek, mert úgy is neki van igaza /azt hiszi/ és ha tovább forszírozod, akkor már rohan a modikhoz.
-
wwenigma
Jómunkásember
MSI-vel nincs tapasztalatom de sok másikkal igen, ASRock/Asus/Gigabyte partner volt bármilyen problémám megoldásában...email/support fórum. Csak azért írtam mert topikot nem láttam hogy írtad volna.
-
wwenigma
Jómunkásember
Gyári supporttal felvetted a kapcsolatot? Magatol nem javul meg. Alaplap ajánló topikban meg nem hiszem hogy valódi user ajánlotta volna, egyébként nem az első topik lenne ahol pár megmondoember felrevezeti a betevedot...
Csereld le.
MK VII: ha szenved vele ahelyett hogy megoldást keresne vagy használná ami van (béta BIOS!) , akkor igen, ebben is felelős.
-
Esküszöm, nem érted a lényeget. A hiba Benned van, mert másnak lejött a lényeg. Fussunk neki még egyszer.
Már miért kellene nekem csilli-villi, rommá ledezett B350/X370 lapot vennem egy processzor ALAP, tuningtól mentes használatához? Az XMP profilt mondhatod, hogy tuning, de az is határeset (hiszen a gyártó hirdeti a meglétét, alapesetben működött is, csak a többi paraméter finomhangolása után vált használhatatlanná) és igazából ez volt a legkevésbé kellemetlen az elmúlt hetek szopórollerezései közül.
Ráadásul, az alaplap ajánló topikban a PC MATE többször is előkerült a választásom idején (és néha még most is), mint ajánlott alternatíva, nagyjából én voltam az első, aki leírta, hogy mi a valóság, és nem csak kussolt a négy fal között, hogy ezzel is védje a saját (rossz) választását. Van egy másik felhasználó, aki béta BIOS-szal használja, erre én nem vagyok hajlandó, mert akkor ha megfőzi a processzort, a gyártó majd szétteszi a kezét, és hárít, hogy én raktam fel bétát, ez van. Persze, ez az egész inkább az MSI hibája, nem az AMD-é, de könyörgöm, gyaníthatóan nem fusiban gyártják ezeket a deszkákat, az AMD is ráadja az áldását - ha mással nem, a hallgatásával - erre az állapotra, ami elfogadhatatlan.
+1: nem azért írom le a véleményem, hogy "sírjak". Hanem azért, ha valaki betéved ide, tudja, hogy ezt a lapot semmiképpen se vegye! Mi a sz@rt nem lehet ezen felfogni?
-
MK VII
veterán
-
MK VII
veterán
Megint a rossz értelmezésben olvastad a hozzászólásom. Teljesen átfordítottad az értelmét a soraimnak.
Természetesen nem azzal adod alájuk a lovat... És nem is konkrétan Te, de írtam is...
Hanem, azzal, hogy az emberek elfogadják, hogy, ha olcsó akkor szar... Nem kéne így lennie.. Az olcsónak is ugyan úgy kéne működnie mint a drágának csak olcsóbb árszinten...
De jelenleg a Te világodban, mindenki vegye a drágát, mert csak az a jó és ez így természetes...Szerk.
Persze attól még, hogy itt "sír" nem fog megváltozni a dolog... De attól még, hogy neked nem tettszik attól még leírhatja a véleményét nem? -
MK VII
veterán
"nem értem hogy valaki miért kockáztat ha vannak működő, normális lapok amire lehet építeni."
Hogy, hogy vannak normális lapok amire lehet építeni? Könyörgöm... Ezek szerint ipari hulladékot is nyugodtan árulhatnak a gyártók?
Pont ezzel a felfogással adod alájuk a lovat... Természetesen nem Te, hanem úgy általában véve az emberiség.. Mert elfogadják, hogy van szar lap meg kurva drágán jó lap amire már lehet építkezni?
Legyen az olcsó lap is használható, hisz nem véletlen gyárották le.. Azért, hogy kiszolgálja a bele való processzort.. Ha erre nem képes akkor az hulladék és nem szabadna árulni...
Ne legyen már választás, hogy vagy drága lapot veszek vagy szopom a brét...
Az legyen a választás, hogy el tudjam dönteni mire van szükségem.. Olcsó takarékos rendszerre vagy drága mindent tudó rendszerre.. Ne legyen egyenlőségjel az olcsó és a szar közt, mert ez nem járja, és legfőképp ne fogadjuk el, hogy pedig ez így működik.Az a legfőbb gond ma a hardvergyártókkal és a szoftvergyártókkal, hogy azok az emberek a kísérleti nyulaik akik a pénzt kifizetik a szarjaikra, és ezt tök természetesnek veszik... És sokan még asszisztálnak is hozzá.
-
wwenigma
Jómunkásember
A topikot követem mert én valóban akarok majd Ryzent venni, nem értem hogy valaki miért kockáztat ha vannak működő, normális lapok amire lehet építeni. A többi meg majd kiforrja magát, intelnel is van olyan alaplap amire 15+ BIOS jött ki...
Ergo kockáztatott és ezért levette torokra amíg nem jön arra normális BIOS... mindebből pedig a ryzen nevű forumtagok véres lepedőt krealva fogják lobogtatni.
Elvárható lenne viszont ha valaki letér egy kitaposott útról, ne csodálkozzon amikor kattan a taposoakna. Viszont el is adhatja ha nem kívánja kivárni az alaplapgyártó általi javítást.
-
MK VII
veterán
"Vettel egy otvar lapot mert van belőle nagyobb ami jó és szarazájemdé. "
Szerintem Te nem értetted meg vagy nem akarod megérteni amit ő ki akart fejezni.Nem arról van szó, hogy szar lapot vesz.. Hanem, hogy vesz egy lapot ami szar. Érzed a különbséget?
Tehát ő jóhiszeműen vett egy árkategóriában neki illő lapot amiről azt hitte, hogy működőképes.. Nem lett az.. Azt hiszem ez nem az ő hibája akármennyire is arra akarod vetíteni a problémáját..
Teljesen mindegy milyen árkategóriában veszel lapot, attól elvárható lenne, hogy egy bele való processzorral, ha csak tuningmentesen is, de az úgy működjön ahogy kell...
Vagy szerinted nem kéne elvárni egy terméktől, hogy arra használhassa az ember amire legyártották? -
kriszpontaz
veterán
válasz
->Raizen<- #79 üzenetére
Látom kipihented magad, újult erővel jöttél kommentelni
.
-
wwenigma
Jómunkásember
Vettel egy otvar lapot mert van belőle nagyobb ami jó és szarazájemdé. Haggyadmár...
-Solt-: majd kiszürkül ebben a topikban is a neve de amúgy okosan csinálja mert előbb utóbb rakezd hogy amúgy ő is ezt fog venni még másban milyen jó az AMD mint az Intel.... aztán meg a mai napig várom a logoutos írását az amd konfigjárol amit beígért régebben egy ilyen menekulesnel...
-
válasz
antikomcsi #75 üzenetére
Na igen, megoldottam, de milyen áron? Kis híján még nekem is sikerült elfüstölnöm a konfigurációt, ahogyan ezt itt részleteztem is. Eléggé tanulságos, és átlagos usertől végképpnem várható el, hogy ilyen szinten próbálkozzon.
-
MK VII
veterán
"Elfogadhatatlan, hogy stabil működéshez rendesen bele kell mászni a BIOS lelkivilágába, vagy ha úgy tetszik, ki kell ismerni a gépet. Nem volt ezzel probléma 10-15 évvel ezelőtt, de ma már ultra kínos. És, hangsúlyozom, NEM tuningról beszélünk, csak épeszű működésről (hogy leadja az órajelet terheletlenül, hogy ne adjon a rohadt deszka 1,5 voltot neki idle-ben, okozva ezáltal 10-12 fokos hőmérséklet ugrásokat, hogy ne 30 másodperc legyen egy boot, hogy legyen alvó állapot, hogy stabil legyen az XMP profil (ha már van))."
Ez igazi AMD-snek ezek a dolgok teljesen természetes dolgok.. Ezen nem kell meglepődni.. Valószínűleg ezek direkt működnek így az AMD-nél, nehogy azt higgye az ember, hogy Intel rendszert használ...
Csak vissza kell gondolni. Az FX-nél is ugyan ilyen vagy ehhez hasonló dolgok miatt volt képtelenség úgy használni a rendszert auto beállításokkal, hogy csak összerakod és kész...
Ott is, ráment fél/egy napja az embernek minimum, hogy segítséggel olyan beállításokat találjon amikkel teljesen tuningmentesen használható lett a gép..
Ott is a lapok szarakodtak.. Ha olcsó lapot vettél baxhattad, mert felforrt a VRM része, ha akár csak alapon ment benne a CPU, akkor is. Ha már egy valamire való lapot vettél a proci alá és akkor már ahhoz egy normális hűtés, plusz még egy venti a VRM fölé, akkor ugyan ott voltál mintha egy Inteles rendszert veszel meg.. Aztán az AMD-sek azzal nyugtatták magukat, hogy az Intel milyen kurva drága... Ja, csak ott elég egy vérszegény alaplap is egy i5 szinthez, vagy egy nem sokkal acélosabb egy i7-hez, nem beszélve arról, hogy a gyári hűtés is elég hozzájuk nem ipari szintű felhasználáshoz.. AMD-nél meg a legótvarabb proci alá is legalább közép-felső lap kellett, mert felforrt.Jó lenne, ha AMD összekapná magát és ránézne, a terméke alá lapot gyártó cégek körmére. FX-nél már eljátszották, hogy nem érdekelte őket.. Ryzen-nél már jobban odafigyelhetnének rá...
-
DeckardCain
senior tag
válasz
antikomcsi #75 üzenetére
Melyik ez a lap?
-
antikomcsi
veterán
Még csak nem is az ez a baj, mert Te és az itteni fórumozók nagy része, meg tudja ezt oldani, bár láttam már az ellenkezőjére is példát. Hanem az a baj, amikor a tizenéves középiskolás nagyfiú már azt hiszi, hogy nagyon ért hozzá, és majd ő összerakja, aztán mikor hazaviszi, akkor azt sem tudja, mit csináljon, vagy észre sem veszi, hogy "baj" van.
Én is megvettem a gyereknek a lapot 50K-ért, a procit 80K-ért, tettem rá egy kompakt vizet, aztán összerakás után első indításkor nézem, hogy 60 fok. Mondom, ezt nem hiszem el! Rosszul pasztáztam? Nem jól tettem fel a blokkot? De nem szedtem szét, mert tudtam, hogy máshol is voltak ilyen gondok. Rögtön jött is a bios frissítés a netről. De csak egy régebbi verziószámú, amivel már rögtön csak 40 fok volt bekapcsolás után, de ezzel sem ment, ahogy kellett volna. Letöltöttem egy béta biost, ezzel már ment a memória is de csak a docp beállítással így viszont 1.5125V-ot tolt a procinak. De minek? És stb. stb. stb.
-
"A 8mps indulás nálam is megvan (laptól függ amúgy, és intelnél is megtörténik), de még azzal együtt is kevesebb mint 30mp alatt az asztalon vagyok, teljesen vállalható szerintem."
Nem, nem vállalható akkor, amikor a konkurenciánál ugyanez fele ennyi időbe kerül. Nem beszélek a Ryzen ellen, pedig pont én vagyok az egyik, aki nagyon szívja vele a brokit, mert jó eséllyel a problémák jelentős részét az alaplapok kiforratlansága okozza. A baj csak az, hogy én a végeredményt látom, az érdekel, nem az, hogy mi vagy ki miatt olyan sz@r a helyzet, amilyen.
Elfogadhatatlan, hogy stabil működéshez rendesen bele kell mászni a BIOS lelkivilágába, vagy ha úgy tetszik, ki kell ismerni a gépet. Nem volt ezzel probléma 10-15 évvel ezelőtt, de ma már ultra kínos. És, hangsúlyozom, NEM tuningról beszélünk, csak épeszű működésről (hogy leadja az órajelet terheletlenül, hogy ne adjon a rohadt deszka 1,5 voltot neki idle-ben, okozva ezáltal 10-12 fokos hőmérséklet ugrásokat, hogy ne 30 másodperc legyen egy boot, hogy legyen alvó állapot, hogy stabil legyen az XMP profil (ha már van)).
-
TRitON
aktív tag
válasz
csatahajós #66 üzenetére
Kár, hogy PPW és PPD összehasonlítás nincs ezeknek az Anandos teszteknek a végén.
-
tomcat78
őstag
válasz
->Raizen<- #41 üzenetére
Vagy mázlista vagy,vagy nem tudom...Delid nélkül a 6700k is egy hulladék hűthetőség szempontjából.És mielött megkérdezed,igen,az van.Nem mellesleg nekem vízzel hűtve delid nélkül simán throttlingolt a proci 4,8-nál 70 fok körül,1,4v-on...nem akarom tudni mennyit hibázik még magasabb hőmérsékleten huzamosabb ideig.
Csak összehasonlításnak-bár aláírom,hogy nem egy liga-az AMD a10-7850k 4,8-on atom stabil volt és max 60fok.... -
Meridian
senior tag
válasz
->Raizen<- #32 üzenetére
Nekem 6 magos AMD-n van. M?iközben játszok, mellette a háttérben videót tömörít a CPU... és mindemellett ha kellett még virtuális gépet is el tudtam indítani, fejlesztői környezettel, ha közbe jött valami. A torrentrzés 100Mbps-el is alap mindezek közben.
Meg sem kottyant neki.
Erre 2-3, de még 4 mag is kevés lett volna (volt 4 magos AMD-m is). 6 mag is határeset. Amint lesz lehetőségem váltok 6/12-re, és remélhetőleg addigra RAMból is legalább 32 vagy 64GB-ra.
(MS Azure platformot modellezni 100GB RAM kell - 20 virtuális géppel /ez a hivatalos MS állásfoglalás/...! Bazzd...)Játék közben nem kell kilépnem semmiből sem, csak taszkot váltanom. Az élmény megfizethetetlen, a többire meg ott van a MasterCard.
-
Kronos3000
senior tag
válasz
->Raizen<- #36 üzenetére
A játékosok a kicsi szelet,ahhoz képest aki munkára használja a számítógépet.
Sajnálom hogy sokan belemennek az önértékelés növelő játszmádba,amit itt a PH-n tolsz már régóta.
-
wwenigma
Jómunkásember
válasz
flatline#2 #65 üzenetére
Még ha fizetett lenne. De esetünkben a hülyeség szorgalommal párosul...
-
-
-Solt-
veterán
válasz
Malibutomi #37 üzenetére
Vagy pénzt kapnak érte...
-
Puma K
nagyúr
?
Akkor, hogy lehet, hogy egy "potato PC"-n is elfutnak ami kb tényleg ilyen:
Az új játékuknál cím szerint Overwatch a fejlesztők keze meg lett kötve azzal, hogy olyan játékot kellett összehozniuk aminek a gépigénye alacsony minimum beállítások mellett, de ha felhúzzák a grafikai beállításokat, akkor jól nézzen ki (ami szerintem mind a két véglet esetén összejött, mert tapasztaltam)
Tavaly mikor megjelent az OW és a 4790K IGP-vel toltam dedikált VGA hiányában, akkor meglepődtem hogy egyáltalán elindul és még érvényesülni azaz ölni is tudok... sőt nem egyszer már akkor POTG is összejött.
Majd bekerült egy erős dedikált VGA a gépembe és mintha egy másik modern játékkal játszottam volna úgy nézett ki a low-hoz képest fullosabb grafikán
-
MK VII
veterán
Tényleg Raizen, nem lehetne, hogy egy AMD hír alatt ne fröcsögnél az Intelről?
Kurva unalmas minden AMD hír alatt 50%-ban a Te hozzászólásaidat olvasni, ráadásul minden hír alatt ugyan azokat szajkózod, esetleg az aktuális Intel fejlesztésekkel kiegészítve...
Ne érts félre.. Semmi bajom a személyeddel, csak már uncsi.. -
Tanisz
senior tag
válasz
->Raizen<- #36 üzenetére
Azt így nem merném kijelenteni, hogy itt a többség csak játszik.
Teljesen mások szólnak hozzá egy-egy típusú topikhoz, igaz a VGA és a consumer proci topikok pörögnek a legjobban, de ott is kb 10-15 ember ontja magából a posztokatValamint akik játszanak is, azoknak is a nagy része tuti melóra is használja a gépet.
Nekem az informatikai ismeretségem köréből kb 10% játszik a gépén, a többi nagy ívben lesajnálja, pedig játékfejlesztők is vannak köztük, de játszani nem játszanak
(#37)Malibutomi
Ok, a trollkodásról nem is beszélve.(#39)bunfi ezt nevezik vérpistike szindrómának, ha nem tévedek?
FPS mindenek felett
-
apatyas
Korrektor
Emberek. Ez sem a VS topik. Nem lehetne ezeket a habzószájú vergődéseket mellőzni végre?
-
válasz
->Raizen<- #50 üzenetére
Intelnel ahogy novekedik a magszam a kihozatal exponencialisan csokken. Ezert adjak a sokmagos szerver processzorokat 2k-10k dollarert. AMD 400 dollarbol rohogve osszerak egy 32 magost, ami akar 3ghz folott is mehet, ha van ra tdp keret. Ez az igazi sakk matt.
-
->Raizen<-
veterán
-
Televan74
nagyúr
válasz
->Raizen<- #50 üzenetére
A többség meg elmegy olcsó és használható AMD -t venni.Hol itt a sakk matt?
-
nkmedve
őstag
válasz
->Raizen<- #43 üzenetére
Világosan látszik, hogy mennyire kapkod az Intel:
- Coffee Lake előrehozása, újabb mizéria a foglalatokkal, és egy ideiglenes chipset bevezetése (minimálisan átdolgozott Z270).
- Sky Lake X előrehozása, amivel jelenleg talán még több gond van mint a Ryzennel az elején, arról nem beszélve, hogy pasztázva kellett kiadni a nagy sietségben (később jönnek a forrasztott változatok).
- 14-18 magos Sky Lake X bejelentése, ami egyáltalán nem volt tervben, így most az alaplapgyártóknak főhet a fejük, hogy hogy fognak ennyi magot befogadni a lapok.
- Kaby Lake X, ami egy viccÉs jelenleg nem igazán megy 4.8-at az új fejlesztés mivel nem lehet hűteni delid nélkül. Akik elérték ezt a frekvenciát azok drága folyadékhűtéssel tették, és még úgy is durva hőmérsékletekről számoltak be. Majd ha forrasztva lesz akkor lehet tuningos eredményekről beszélni, addig nem.
Amúgy az lenne a vicces, ha a 14-18 magos változatok alig lennének gyorsabbak a 10 magosnál a TDP limit miatt, a Threadripper pedig lehagyná az egész bagázst a többszálas tesztekben (ott majd jól fog jönni a csak 4GHz-ig skálázódó, cserében 3.6 GHz-ig alig fogyasztó gyártástech).
-
bunfi
őstag
válasz
->Raizen<- #52 üzenetére
Elárulod, hogy hogyan, mikor a TR-ről még semmilyen teszteredmény nincs? Nagy kérés lenne, ha átgondolnád a mondanivalódat és csak utána osztanád meg a fórumon?
-
->Raizen<-
veterán
Hedt platformot hasonlitok hasonloan hedt szintu platformmal x299 vs x399. Ez igy korrekt. Massal nem is erne meg. Az arazas az most nem lenyeg az asztalra lerakott teljesitmeny szamit az usernek, a cegnek, kb mindenkinek aki mer nagyban is gondolkodni.
Amiket irtam veheted kezpenznek, amd nem fogja tudni atvenni a vezeto helyet a hedt platformon , sem a gamer piacon. Szerver szinten van ra sansza. -
DraXoN
addikt
válasz
->Raizen<- #49 üzenetére
azért ott az a z370 ... nagy .. nagyon nagy "mellélövés" ... nem szabadott volna jönnie .. no de hát .. nem kapkod... csak a coffee lake is csak jövőre jött volna
... csak.. előrehozták és.. kellett hozzá alaplap... de a chipset még nincs kész... akkor legyen egy "frankensein" a z270ből.. ami mostantól z370.. de mivel azonos az alap a korábbival, akár már legalább megoldhatták volna a jelenlegi generációk belemenetelét...
De a z370lapok egy "lövetű" valamik, ami erősen "kényszer szülte" ...persze most "rebesgetik" az alaplap gyártók, hogy az utódnál a z390nél legalább az ice lake-t támogatni kellene majd ... már ők is soknak találják ezt.
-
->Raizen<-
veterán
válasz
szmörlock007 #47 üzenetére
Mag szam/ipc/ maximalis orajelet nezve intelnek all a zaszlo es meg is kerik az arat rendesen. Varjuk meg a rippert , aztan belovi az arakat az intel.
-
bunfi
őstag
válasz
->Raizen<- #45 üzenetére
Tisztában vagy vele, hogy 350 ezer forint egy 7900X és minimum 87 ezer forint egy hozzá való X299-es lap. Ennek fényében gondold már át, hogy mit-mivel hasonlítasz össze.
-
szmörlock007
aktív tag
válasz
->Raizen<- #45 üzenetére
Üdv
Mire gondolsz sakk matt alatt? -
DraXoN
addikt
válasz
->Raizen<- #43 üzenetére
Ilyen hír, ilyen formában egyértelműen nem lesz.. de ha megnézel pár jelenlegi hírt [link]
A többmagos pédányok órajeléről semmit nem tudni még. De már olyan pletykák is felmerültek, hogy a jelenlegi x299 lapok jó része nem fogja támogatni a 12+ magos egységeket, mert a VRM rendszerük nem úgy lett tervezve, hogy elbírja (ezt az alaplap gyártók pletykálják .. és nem is boldogok).. április közepéig nem is volt szó 14-18 magos példányokról, sok gyártót még május végén se tájékoztatott az intel, hogy most még is mi lesz, és mire lehet számítani...Persze ezen dolgokat hivatalosan jó eséllyel soha-senki nem fogja elismerni (legalábbis rendkívül kicsi az esélye.. hogy ez megtörténjen mostanság).
Majd meglátjuk végül milyen lesz a nagyobb chippes cpu, kívánom legyen jó, de .. nem látok rá sok esélyt.. a szerver processzorok se véletlen jönnek alacsony órajelen ilyen összetettség mellett.
-
bunfi
őstag
válasz
->Raizen<- #43 üzenetére
Ledöbbentünk mi is, főleg, hogy egy chiller kellett hozzá. De az ára után ez már csak a kisebb ledöbbenés volt. Mint ahogy néhány alaplapgyártó képviselője is, miután ők is csak ott tudták meg, hogy 12,14,16 és 18 magos cpukat is tudnia kell fogadni az alaplapjaiknak. Der8auer egyik videójánál fogalmazták meg jól, hogy mi a Skylake-X, Xeonok HEDT-be. És ennek ürügyén kár abban reménykedni, hogy van tere az árral játszani az Intelnek.
-
->Raizen<-
veterán
Mutass egy vert izzados hirt vagy egy videot arrol hogy az intel nagyon vakarozik.
Evekig elonyben volt es most is magabiztosan tartja az elonyet, ryzen orajel limitben van nem fogja oket lekorozni. Az ipc a lenyeg meg a magas orajel, ledobbentem hogy a 4.8 ghzet is tudja 10 maggal a legujabb fejlesztes. A 18 maggal meg 2 maggal tobbet tud felmutatni a kek ceg, az arazassal is boven tudnak majd jatszani.
-
wwenigma
Jómunkásember
válasz
->Raizen<- #38 üzenetére
Hány PCIe line is van benne? Nem, nem a 10magosban az elszállt árért hanem barmelyikben alatta amit esetleg még meg lehet fizetni....?
Hagyjuk mar... szépíteni...almaidban max, épp Intel próbálja a nagy pánikban ezt megtenni, sikertelenül...
-
DraXoN
addikt
válasz
->Raizen<- #38 üzenetére
"A rizsszem is jo gamera de a draga vga kartyaban benne hagyja a teljesitmenye egy reszet."
Jah .. az intel is ezt csinálja ha visszaveszem a felbontást 800x600-ra ...
Értelmes felbontáson nem gyengébb a kihasználás. de szerintem senki se venne észre különbséget a 120fps vs 110fps között...x299es platform.. hát... nem meggyőző.. a 12 és többmagos példányok szerintem még turbóval is jó ha a 4Ghz-et megnyalják majd. A 10 mag felettiek sokkal komplexebb magok, nem véletlen lehet róluk csönd.. épp vért izzadhatnak az inteles mérnökök, hogy legyen belőle valami értelmes órajel.. eredetileg még lett volna kb. fél év a 12magosra, a 12nél több magosok meg nem is jöttek volna...
-
bunfi
őstag
Nem vagy egyedül. 150 helyetti 115 fps szintről beszélünk mint kritikus problémáról... érdekes.
(#35) DraXoN
A használt piac jópofa, csak én inkább kínából rendeltem procit, mintsem egy 4-5 éves 3770K-ért adjak 45-50 ezret, egy ugyanilyen korban járó lappal, amibe csaky gyengébb proci megy bele. Effektíve konzol szinten megy a dolog, nincs upgrade opció, csak teljes csere. Van aki ezt bevállalja, elfogadja, szereti, én örülnék, ha lenne CPU upgrade.(#38) ->Raizen<-
Skylake tuning? Persze, miután Morcosmedve kezelésbe vette liquid proval. Ugyanez igaz a nem forrasztott SKX-re is, az olcsó 69+áfa alaplapjaival. De tudom, a minőséget meg kell fizetni... -
->Raizen<-
veterán
Felhasznalok kozott is van sok fele, van aki sokat szivott az amd-vel es maximalista lett mint pl en. A rizsszem is jo gamera de a draga vga kartyaban benne hagyja a teljesitmenye egy reszet. Szamtalan teszt bizonyitotta ezt. Nem vagyunk egyformak. Van aki hajlando megfizetni a felarat egy problema mentes platformert cserebe amibe meg jelentos oc potencial is van, ilyen a skylake platform, meg most az x299es uj éra. Kivancsi vagyok mi lesz a helyzet a threadripperrel, lehet szepiteni a voroseknek...
-
Malibutomi
nagyúr
Az meg nem is annyira gaz, van aki csak jatszik.
A gond az a 2-3 ember akinek eszebe nem jutna Ryzent vagy Radeont venni, megis mindegyik uj topicban ott vanbak es osztjak az eszt hogy azintel NV mennyivel jobb. Ugy latszik ez a szorakozasuk, vagy olyan labilis egyenisegek hogy napi tobbszori onigazolasra van szukseguk mert erezniuk kell milyen jol dontottek. Mintha a hardvertol tobbek lennenek... -
->Raizen<-
veterán
Azert szol gamerol meg stb mert itt az emberek foleg arra vesznek hw-t sok itt a gamer. Es a pc piaca foleg az kulonben hogy adnak el azt a sok draga alkatreszt atlag embernek na?
Vannak egyeb piacok de azokat ne keverjuk ide itt most a gaming a lenyeg userek nagy resze azt sem tudja mi van a gepeben, mi itt kissebbsegnek szamitunk hogy kepben vagyunk nagyjabol a dolgokkal mi micsoda, mi a szerepe.
-
DraXoN
addikt
válasz
->Raizen<- #27 üzenetére
Mondj már légyszíves olyan játékot, ami játszhatatlanul lassú egy akármilyen ryzenen..
Mert hogy (szerintem) mind a 2 gyártó termékei messze túllépik a játszhatósági határt az is biztos :\
és ha mer ár/teljesítmény mutatót nézzük, az amdvel jobban lehet járni jelenleg.. a használt piac most nem számít, majd lesz amd is használtan. -
Tanisz
senior tag
válasz
->Raizen<- #27 üzenetére
Ha csak játékra kell, tényleg az intelt kell jelenleg választaniViszont sokan vagyunk akinek a játék csak másodlagos, vagy harmadlagos, vagy egyáltalán nem érdekes.
Pl én simán elhasználok 16 magot minden zokszó nélkül kb 10 mádodperc alatt, ha kell. Persze az ember nem eszetlenül fejlesztKicsit már unalmas hogy itt a PH-n a kommentek 90%- nem áll másból, csak hogy game/játék/benchmark...stb.
-
antikomcsi
veterán
válasz
Aprósólyom #12 üzenetére
Mire kéne a link, vagy a konkrétabb információ?
Mitől változna, ha ahhoz a részéhez nem nyúlnak? És mivel változatlan marad, az órajel sem fog tovább nőni.
Kompatibilitás az valószínű javulni fog, és ez főleg ott fontos, ahol az utolsó agesa frissítés sem segít. Talán végre menni fognak a ramok 3200/3600-on.A körülbelüli 4GHz már így is a plafon, kihozták a legtöbbet, amit lehetett, és ez is jó a kezdeti példányokhoz képest. A későbbi generációknál majd nőhet az órajel, de egy új stepping most nem hozza el az 5GHz-es léghűtéses Ryzenek korát.
-
->Raizen<-
veterán
Nincs meg az 1080 meg a bf1 sem amugy a beta multi tokeletesen futott az hogy a teljest elbasztak nem az en hibam minden mas megy bf4 bf3 maxosan fullos szerokkal. Csak ezzel az egy jatekkal tudtok jonni, nem erte meg hogy megvegyem mert nem jon be a primitiv ww1. Ez a 4,7 ghzes 4 magos procival limitben vagyok cimu mantra varosi legenda a tapasztalataim nem ezt mutatjak.
-
bunfi
őstag
válasz
->Raizen<- #27 üzenetére
Sokkal többre megy az ember 1 magas órajelű maggal, minek ide kettő?! few moments later... Sokkal többre megy az ember 2 magas óra jelű maggal, minek ide 4?! few moments later...
Akarod még ragozni?
-
Zso Ro
senior tag
válasz
->Raizen<- #25 üzenetére
Nem védeni jöttem az AMD-t,mert minek.
De indíts már el kérlek egy BF1-et a szénné hajtott i5-el,és meglátod,hogy lesz ott némi procilimited az 1080-al.Köszöntem -
wwenigma
Jómunkásember
válasz
->Raizen<- #27 üzenetére
Szakadj már le az AMD topikokról az Intel flame-eddel...
-
válasz
->Raizen<- #27 üzenetére
En mar egy ideje munkara hasznalom ki mind a 16 szalat. Mukodott a regi biosal, es az ujjal is. A jelenlegi jatekok pedig kivaloan futnak 8 maggal, 3.8ghz-en, nem kell 5 gigas kazan.
-
->Raizen<-
veterán
válasz
Kristof93 #26 üzenetére
Akkor játszál a cinebench-el meg a winrarral, meg a cpuz benchmarkkal meg ezekkel és élvezkedj az eredményeken a majd hamarosan megvásárolt sok magos prociddal. Mert hogy nincs kihasználva rendesen az a sok szál gaming alatt az is halálbiztos. Sokkal többre megy az ember ma 4 magas órajelen járó maggal (4,7-5 ghz) mint egy 10-16 magos 3 ghz körül járó procival. A régebbi alkalmazások soha nem fognak gyorsabban futni 50 000 maggal, mert már nem foglalkoznak velük a fejlesztők. Hajrá , akkor vásárolj rízent mi akadályoz meg benne? Hogy 4 ghz-nél kifullad meg kell még vagy 10 bios update neki?
-
válasz
->Raizen<- #25 üzenetére
Ennek meg 1x fuss neki, mert semmi ertelme nem lett. Gyorsabb az gtx 1080 mint 970? Ok. Jelenleg kihajtja egy kozepkategorias cpu is? Ok, ezt is tudtuk. A jovore nezve meg tobb tartalek van tobb magban? En is ezt mondtam. Szoftver, ami kihasznalja pedig szamtalan van jelenleg is.
Hogy kinek mi a tobb havi kereslet, azt ne te mondd meg. Egy 8 magos amd platform olcsobban megvan, mint a 7700k+lap es van benne 70% tartalek jovore nezve. Ez igy lenyegesen koltseghatekonyabb.
-
->Raizen<-
veterán
válasz
Kristof93 #23 üzenetére
Kijön ami a 8 magos procival is kijött miszerint játékokban kihajtja 4,5 ghz-en a 6600k a gtx 1080-at is. Meg hogy 970-nél 2x 2,5x gyorsabb az 1080 lemértem. Nem vagyok limitben.[link]
Nem tud érdekelni ez a mag háború, majd visszább veszem a látótávolságot maximum meg butítok esetleg a geometrián, ezek amik eszik a processzort/illetve fogják állítólag leterhelni a 16 magot is akár. Grafikus kártya csere a tuti, egy jól bevált platformot nem fogok kidobni csak azért mert most valaki megigéri hogy majd a jövőben ki lesz használva az a rengeteg mag. Produktum rá meg nincs, nulla. Megeszitek azt a sok marketing bullshitet meg a sok rgb led meg a gamer szöveg elég is már nektek és rohantok a boltba elb@szni több havi keresetet feleslegesen. Egy rahedli ideig 1 magot terhelt a forza horizon 3 is és rengeteg idő múlva adtak ki patchet több magos rendszerekre optimalizálva a produktumot, amíg ilyen hulladékul optimalizált szoftverek jönnek ki minek támogatni a hardver gyártókat előre lefektetni a bizalmat? Előbb tartalom kell aztán kell vásárolni és nem fordítva.
-
MZperX75
addikt
A gépem x éve nincs kikapcsolva,persze volt telepítés miatt restart és volt 2 -3 áramszünet az elmúlt x évben,és 6-8 havonta kap egy félórás tisztítást a portól,bármikor hozzáérek az egérhez ott a rendszer kész rajtra.
Sosem értettem miért fontos ,vagy kinek fontos ,hogy bekapcsolás után mennyi idő alatt áll fel a gép? Bár ez csak nálam nem számít,lehet akkor elnézést.
-
válasz
->Raizen<- #19 üzenetére
Jatekkal az a helyzet, hogy jelenleg gpu limites vagy mindket platformon, ertelmes beallitasok mellett. A jovore nezve pedig messze tobb tartalek van akar egy 6 magos ryzenben is, mint a 7700k-ban. Egyre tobb jatek fog 8/16 szalat tamogatni, lesz processzor specifikus optimalizalas ami alapbol +20%, stb. 720p/1080p-ben, alacsony beallitasok mellett ki lehet eroltetni egy intel gyozelmet, de nem sok ertelme van.
-
->Raizen<-
veterán
Kíváncsi vagyok mit fog gurítani a threadripper. Ott lehet szépíteni az amd-nek bővebb ram kompatibilitással, stabilabb működéssel, ne adj isten jobb tuning potenciállal. De mondjuk nem fog menni szinte biztos 12/16 maggal a 4,7 4,8 ghz mint most az intelnek x299-el 10 maggal.
-
nkmedve
őstag
válasz
->Raizen<- #13 üzenetére
Nekem első naptól rendesen ment minden, tuningolva (március eleje óta).
Követem a topikot és tudom, hogy 1-2 emberkének komolyabb gondja van de ezekben az esetekben a jelek laphibára utalnak (olcsóbb B350-es lapokról beszélünk). Egyébbként a legtöbb panasz arról szólt, hogy mondjuk egy 3200-as memória csak 2933-on vagy 2666-on ment és hasonlók (ezeknek nagy részét az új AGESA orvosolja), semmi egetrengető.A 8mps indulás nálam is megvan (laptól függ amúgy, és intelnél is megtörténik), de még azzal együtt is kevesebb mint 30mp alatt az asztalon vagyok, teljesen vállalható szerintem.
-
->Raizen<-
veterán
válasz
#57527808 #18 üzenetére
Na mi a fene már intézkedsz is a banánnal rohanj, mutassam merre a modi? Minden topicból? Csak egyből raktak ki. Hát jól jártam hogy nem vártam meg 4 ghz nekem nem elég plusz out the box bios update nélkül használtam jó ideig a gépem probléma nélkül pedig nyúztam rendesen, ram tuning meg minden befigyelt és nem bugzott össze vissza mint a rízsszem. Paszta csere /delid nélkül viszi a mai napig a 4,7 ghz-et 24/7. Több topicba írtam mérjük össze a platformokat játék tesztekkel de senki nem meri felvenni a kesztyűt még egy 6600k ellen sem.
Ezért jár a ban nemigaz?
-
törölt tag
válasz
->Raizen<- #13 üzenetére
a komplett fórumon van egy gyári hibás lap, aminél ki kell venni az elemet.
ezeket önigazolásként írod, amiért nem tudtad kivárni a zen-t, és vettél pasztás intelt?
ha nem szereted a garanciális alkatrészeket, akkor az is teljesen jó delidelve. viszont az érthetetlen, hogy miért kell minden zen topikból kitiltatni magad. -
Lesz egy 14nm+ zen nagyobb orajellel, gondolom 2018 elso felevben, majd 7nm zen2 2019-ben. Ez az uj stepping csak aprobb bugokat javit. R7 1700-al es asus x370 lappal nekem ezek nem is jelentkeztek. Napok ota megy 3.8ghz-en, 3ghz rammal, 100% leterhelve.
-
Fiery
veterán
"Nagyon valószínű az is, hogy a szerverekbe szánt Epyc processzorok már erre a frissített verzióra épülnek"
Pontosabban: biztos.
-
Televan74
nagyúr
Az én Ryzennem köszöni jól van,még a hibák ellenére.Kíváncsi leszek mit hoz a B2 stepping a mostanihoz képest.De mivel gondolom látványos javulás nem lesz,így marad a mostani.
(#13) ->Raizen<- 2-3 embernek az 1000 -ből. Nálam rendesen megy,nem is kell piszkálnom.
-
->Raizen<-
veterán
Nem akad a rízsszemekkel sem semmi csak cserébe ott van hogy szophatsz a sok kis apróság miatt erratumok ugye..+ ami a kiforratlan biosok miatt is "gáz". El lehet menni a topicjába..
8 mp amig képet ad a gép meg még sorolhatnám elfelejti a beállításokat cserélgesd az elemet...
Tudod kinek hiányzik ez...
-
Aprósólyom
addikt
Egy másik topicban, egy hozzáértőbb házigazda elmítette (talán Abu), hogy a selejtarány állítólag ma már elenyésző.
Remélem sokat tudnak majd változtatni a tunningpotenciálon is.
Gondolkoztam mostanában Konfig cserén, de most bizonytalan vagyok. Mikor jöhet ki APU vagy B2 steppinges Ryzen 5? -
nkmedve
őstag
válasz
->Raizen<- #6 üzenetére
A gyártástech ilyen, majd a Ryzen 2, 7nm-en jobb lesz ilyen szempontból remélhetőleg.
Nem egy nagy érvágás amúgy, kivéve ha az ember Blizzard játékokkal multizik versenyszerűen (ott mondjuk nem sokat segítene a nagyobb frekvencia, mivel erősen Intel párti az engine). -
válasz
->Raizen<- #6 üzenetére
Igen, sajnos az várható, hogy marad a 4GHz plafon.
-
->Raizen<-
veterán
Kár hogy ez se fogja megoldani azt hogy a falba áll 4 ghz-nél a processzor család. Van amelyik el sem éri stabilan. A selejtes részeket meg illik kijavítani... Itt konkrétabban fogalmaznak. [link]
-
-Solt-
veterán
Abu,
Mikor manifesztálódhat földi halandók közé a B2-s változat?
-
-
jedis
senior tag
Dicséretes, de előtte kidobálhatnák már az R3-asokat, meg az APU-kat, mert 50 alatt nem nagyon van "Rizsa", ellenben 20 alatt már van alaplap "Rizsához" .
Így költséghatékony gép nem nagyon építhető AM4-el egyenlőre. Lehet hogy nagyon alacsony a selejtarány, és még gyűjtögetik, az R3-nak valót ?
A fullos single CCX-ek, meg kellenek a csúcs APU-knak.
A selejtes single CCX-ekből meg majd jönnek a tízezer forintos Athlonok karácsonyra.
-
DraXoN
addikt
hmm.. csak felvetettem pár napja a lehetőséget, hogy th/epyc már lehet új steppinggel jön, erre tényleg.
kíváncsi leszek milyen gyorsan jelenik meg az új stepping a sima ryzeneknél.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Realme 8i 64GB / Normál állapotban / 12 hónap jótállással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB DDR5 RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- LG 32GS95UE - 32" OLED / UHD 4K / 240Hz - 480Hz & 0.03ms / 1300 Nits / NVIDIA G-Sync / AMD FreeSync
- BESZÁMÍTÁS! MSI Z390 i5 9400F 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2060Super 8GB Corsair Carbide Series 200R 600W
- LG 42C4 - 42" OLED evo - 4K 144Hz - 0.1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync - HDMI 2.1 - A9 Gen7 CPU
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest