- Mobil flották
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Google Pixel 8a - kis telefon kis késéssel
- One mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- VoLTE/VoWiFi
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
tkazmer
addikt
Itt nem a sérülés a lényeg, hanem az, hogy ő is szabálytalan. Namost az autóst zavarja, hogy a biciklis szabálytalanul akar előnyhöz jutni, és úgy gondolja, hogy ennek megakadályozására a legmegfelelőbb megoldás, ha elütjük a biciklist. Ez természetesen nem jó megoldás, de azok az autósok, akik ilyesmit csinálnak, így gondolják. Olyan autós nincs, aki csak úgy hobbyból ütné el a bicikliseket, más kérdés, hogy esetleg egy korábbi sérelmét nem pont azon a biciklisen ''bosszulja meg'', aki azt elkövette. A lényeg, hogy az autósból is kiprovokálták, hogy olyan legyen, amilyen, és autósonként(illetve emberenként) változik, hogy kinél mikor telik be a pohár.
A kresz megszegős résszel meg teljesen egyetértek(én is mentem már biciklivel 40-es táblánál 60-al, tök üres úton..), de sokan vannak(mindkét oldalról) akik ezt nem így teszik sajnos. -
tkazmer
addikt
De az a baj, hogy így van, a kerékpárosok is szabálytalanok. Az általad említett autós példák természetesen megtörténnek nap mint nap, azonban vajon melyik veszélyesebb mondjuk egy babakocsis anyukára nézve, az úton száguldo autó, vagy a járdán száguldó kerékpáros? Elhiszem, hogy te nem kerékpározol a járdán, de mivel vannak akik igen, ez valós veszély.
minden BPi autós napi 10X annyi apró, és kevésbé apró szabálytalanságot elkövet, mint amennyit ő lát kerékáprosoktól.
Egészen bizonyos vagyok benne, hogy ez fordítva is igaz.(ajaj, nem lesz jó vége ennek az idézgetésnek)
A rendőrök meg ugyanúgy elmennek a szabálytalanul közlekedő biciklis mellett is. -
tkazmer
addikt
Igen, rosszul fogalmaztam, nem az autóst, hanem az autót veszélyezteti(fényezés, tükör stb).
A kerékpárosnak meg megvan az a lehetősége, hogy együtt álljon a kocsisorral...bár nyilván ez egyáltalán nem megfelelő megoldás, mert akkor meg miért ne autóval menjen a kerékpáros, ha már úgyis áll a dugóban... -
tkazmer
addikt
A kerékpáros meg, amikor jobbról előz, és a járdán közlekedik, akkor meg veszélyezteti a gyalogosokat, veszélyezteti az autókat(persze, ez az utóbbi nyilván nem olyan, mint amikor az autós veszélyezteti a kerékpárost),nem érzi magára nézve kötelezőnek a KRESZ-t, és szintén nem veszi a forgalomban egyenlő jogúnak az autóst(és a gyalogost se), még ha kicsit furcsán is hangzik ez.
-
tkazmer
addikt
Nem akarok olyan komoly vitát szítani, mint amilyen egy korábbi, szintén ''kormány-rárántós'' topicban volt, de szerintem lehet alapja az autósok bunkóságának, mikoris a biciklisek(mint ahogy azt te is beismerted) nem keveset szabálytalankodnak. Természetesen szabálytalanságra szabálytalansággal válaszolni szintén helytelen, azonban az autós másképp nemigen tudja kifejezni, hogy a nem tetszik neki a biciklis szabálytalan magatartása, így marad a ''rárántás'', még ha nem is megfelelő ''válasz''.
Én magam azt hiszem, amikor biciklizem, ígyekszem a KRESZ szabályait betartani(igaz mondjuk, hogy főként külvárosban, kisebb településeken, valamint bicikliutakon kerékpározok), így megállok a piroslámpánál, nem biciklizek a járdán stb..és meg kell mondjam, eddig még egyetlen egy rossz élményem nem volt az autósokkal kapcsolatban.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- PlayStation 3
- Elektromos autók - motorok
- Autóápolás, karbantartás, fényezés
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- További aktív témák...
- Eladó ÚJ, BONTATLAN Samsung Galaxy A05s 4/64GB ezüst / 12 hónap jótállással!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RTX 5070Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Csere-Beszámítás! Asus Rog Strix GTX 1080Ti 11GB GDDR5X Videokártya!
- Samsung Galaxy A35 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 5500 16/32/64GB RAM RTX 4060 8GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest