Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• Aprósólyom

addikt

válasz SaNyEe #18 üzenetére

Szia!

Nekem egy vmi nagyon rossz samsung winyóm van, ami nagyon remeg, és az olcsó házam beleremeg tőlle. Egyébként szerintem a ház súlya nem akkor befolyásoló tényező, mint a szerkezetének masszivitása, ami inkább a jó felépítésből, gyártásból száramzik, mint a súlyból. Na mindegy nem is ezt akartam írni.
    A winyónak a rezgéseit kegyetlen jól letudod szűrni, zajcsillapító szivaccsal, ami a mélynyomókba szoktak tenni. A somogyi audiótól is lehet venni. szerintem egy kb 40*60-as szivacs kb 800 lehet. A szivacsot becsomagoltam antizacsiba, rátettem a winyót, rákötöttem kötegelő, hogy ne csússzon le a winyó a szivacsról szállítás közben. Az edigi ''légkalapácsom'' meg sem hallatszódik, azóta fáj az élvezet, mikor bekapcsolom a gépet. :O Szerintem ez olcsó és jó ötlet. A merevlemez hűtéséről lehet gondoskodni esetleg aktív formában, nekem ilyen van. De ha nem hűtöd akkor sem lehet nagy gond, kivéve ha 200GB adatot húzál át a haverod winyójáról egyszerre. A legutóbbi, vagy azelőtti CHIP magazinban közöltek egy hatalmas Google HDD tesztet amiből megállíptották, hogy egyáltalán nem jó lehűteni hidegre a winyókat, mert azzal romlik az élettartama, és az adatbiztonsága. Egyszerűen úgy kell hagyni őket ahogy vannak, a saját hőmérsékletükben. Persze légáramlat útját nem szabad elzárni, ergo ne dobozoljuk be, vagy valami minimális hűtés mehe neki. Ezek tapasztalataim, de lehet megosztom majd a logoutban, ha meghagyod az előjogot. :R :DD

• Vamp

senior tag

válasz SaNyEe #15 üzenetére

Pusztán arról van szó, hogy szvsz teljesen felesleges a mai processzorarchitektúrák mellett ennyi pénzt kivágni az ablakon mindenféle baromságra. Tiszteletben tartom természetesen az egyéni döntéseket, sőt, semmi közöm hozzá, ki mire költi a pénzét. Pusztán a gazdaságosságot, illetve a dolog értelmét firtatom a legtöbb esetben.

Kétszer is elolvastam az írásod, kerestem az okot a hűtőcserére.
    Csendben lenne a géped akkor is, ha minimális próbálgatással, esetleg drótozással módosítanád a gyári procihűtő forgási sebességét. Egy ekkora procihoz teljesen fölösleges a Ninja, gondolom nem húzod szénné, nem terheled 24/7, stb... Ha a gyári hűtést csak 30%-on járatod, már meghallhatatlan. Tudom, mert sok ilyennel volt dolgom.

• elit_hun

őstag

válasz SaNyEe #16 üzenetére

aham, értem, ha neked nem kell nagyobb teljesítmény :) vízhűtés mikor lesz :D

Új hozzászólás Aktív témák