- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Samsung Galaxy S21 FE 5G - utóirat
- iPhone topik
- Fotók, videók mobillal
- Yettel topik
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
Új hozzászólás Aktív témák
-
_Oscar
tag
válasz
Aprósólyom #23 üzenetére
Sajna nem olyan egyszerű a dolog. Nem az oldallap okozza. Tényleg a venti ilyen, vagy én vagyok denevér és azért hallom
Előző post-odhoz: én postás gumival függesztettem fel a vinyót, így most hallani sem lehet a hangját. Kollégám bicikli belsővel oldotta meg, a hatás ugyanaz. -
Aprósólyom
addikt
Nem lehet, hogy inkább az oldallap berezonál? Szerintem sokkalta jellemzőbb a ház rezonanciája, mint a ventillátor zaja. A légáramlat keltette zaj jellemező, nem lehet összehasonlítani, a rezonanciával. Próbáld ki a ventit úgy, hogy kiveszed és a kezedben tarta kapcsolod be. Akkor fogod tapasztalni a venti valós zaját. Én azt szoktam csinálni, hogy kicsit megfeszítem ilyen-olyan úton-módon a ház oldalfalát, hogy kevésbé vegye fel a rezgést.
-
Aprósólyom
addikt
Szia!
Nekem egy vmi nagyon rossz samsung winyóm van, ami nagyon remeg, és az olcsó házam beleremeg tőlle. Egyébként szerintem a ház súlya nem akkor befolyásoló tényező, mint a szerkezetének masszivitása, ami inkább a jó felépítésből, gyártásból száramzik, mint a súlyból. Na mindegy nem is ezt akartam írni.
A winyónak a rezgéseit kegyetlen jól letudod szűrni, zajcsillapító szivaccsal, ami a mélynyomókba szoktak tenni. A somogyi audiótól is lehet venni. szerintem egy kb 40*60-as szivacs kb 800 lehet. A szivacsot becsomagoltam antizacsiba, rátettem a winyót, rákötöttem kötegelő, hogy ne csússzon le a winyó a szivacsról szállítás közben. Az edigi ''légkalapácsom'' meg sem hallatszódik, azóta fáj az élvezet, mikor bekapcsolom a gépet.Szerintem ez olcsó és jó ötlet. A merevlemez hűtéséről lehet gondoskodni esetleg aktív formában, nekem ilyen van. De ha nem hűtöd akkor sem lehet nagy gond, kivéve ha 200GB adatot húzál át a haverod winyójáról egyszerre. A legutóbbi, vagy azelőtti CHIP magazinban közöltek egy hatalmas Google HDD tesztet amiből megállíptották, hogy egyáltalán nem jó lehűteni hidegre a winyókat, mert azzal romlik az élettartama, és az adatbiztonsága. Egyszerűen úgy kell hagyni őket ahogy vannak, a saját hőmérsékletükben. Persze légáramlat útját nem szabad elzárni, ergo ne dobozoljuk be, vagy valami minimális hűtés mehe neki. Ezek tapasztalataim, de lehet megosztom majd a logoutban, ha meghagyod az előjogot.
-
törölt tag
Hát Sanyee! Elég komoly hűtést tettél bele! Halk lehet gondolom...
Egyébként Én is hasonlón gondolkodm csak, a ház ami van azt nem lehet csak fűrésszel javítani... oldallapon egy deka nyílás... hátul apró keskeny nyílások...
Nincs komolyabb szellőzés a házban mert, ugysem egy nagy hőerőmű... (Northwood Cerka nem gyárt sok hőt) Én úgy oldottam meg a szalag kábel gondot hogy magam csináltam ''cső kábel''-t (fogtam hosszirányban felvágtam 8 db-ra az erek között és soxorosan megcsavartam és szigszalag a végén megtartotta formát...) -
_Oscar
tag
Nem a háló miatt hangos.
Nekem a gép oldalán ugyanilyen volt. Nekem hangosnak tűnt. Vette egy Zalman ZM-F2-t gyári spec szerint halkabb a TT-nél. Frászt! 8V-on ''elnyomja'' a busz zaját az ablakom előtt, 6V-on el sem indul, 12 volton meg nagyon durva szélzaja van. (A hálót levettem előle úgy is.) Vettem egy Coolink SWIF-920-at halkabb mint az előzőek, viszont a 6V-ot ez sem szereti ott zörög. Valahol 8V környékén az elfogadható. Valmikor még megpróbálok beszerezni egy SilenX iXtrema -t talán az megoldja a problémámat. -
Vamp
senior tag
Pusztán arról van szó, hogy szvsz teljesen felesleges a mai processzorarchitektúrák mellett ennyi pénzt kivágni az ablakon mindenféle baromságra. Tiszteletben tartom természetesen az egyéni döntéseket, sőt, semmi közöm hozzá, ki mire költi a pénzét. Pusztán a gazdaságosságot, illetve a dolog értelmét firtatom a legtöbb esetben.
Kétszer is elolvastam az írásod, kerestem az okot a hűtőcserére.
Csendben lenne a géped akkor is, ha minimális próbálgatással, esetleg drótozással módosítanád a gyári procihűtő forgási sebességét. Egy ekkora procihoz teljesen fölösleges a Ninja, gondolom nem húzod szénné, nem terheled 24/7, stb... Ha a gyári hűtést csak 30%-on járatod, már meghallhatatlan. Tudom, mert sok ilyennel volt dolgom. -
SaNyEe
aktív tag
utolsó két emberkének, úgy látom ti ezt még nem étitek vagy csak szimplán passzívak vagytok erre a témára.
Vamp: úgy látom neked hiába koptattam a billentyűzetem nem értetted meg a lényeget, nem azon van a hangsúly, hogy 3-4 fokkal hűvösebb legyen a házban, nem is erről szólt az írásom de úgy látom ez neked hótmindegy, megnézted az írás végén a számokat aztán csókolom. . . a lényeg az, hogy nem nyihog,visít,üvölt stb a gépem hanem csendben van!
Amúgy a proci tálcás volt úgy lett kiválasztva mittudomén kb 150 darabból, nemnagyon volt hozzá hűtő, illetve vettünk egy Zalman akármit 92mm-es venti volt rajta körülötte a borda és visított mint a barom, ennyi.
[Szerkesztve] -
elit_hun
őstag
Modnjuk nem azért, de ennyi pénzből vehettél volna egy nromális VGA-t (pl X1650XT), az alaplap+CPU+VGA+a spéci ház árából meg egy új alaplapot+X2 3600+-t...Persze azért szép munka, tényleg, de szerintem felesleges
-
Vamp
senior tag
Két kérdésem van:
-miért éri meg 10K-t 3-4 fok eltérésre költeni?
-miért nem elég a gyári hűtés egy ilyen procihoz? nálam terhelve 44 fok körül mászkál a 3200+os, cnq off, gyári hűtő pedig az egyik molexből kapa az áramot (molex csati két szélső bemenetébe dugtam a hűtő drótját), így kb 50%-on pörög a venti
(-végezetül off, általánosságban minek költenek az emberek tízezreket házhűtésre? ilyen melegben hótmindegy hogy nyitott, vagy jól szellőző házzal van dolgunk) -
DArchAngel
tag
A vinyó zajártalmának csökkentése már bennem is megfogant, csak még nem léptem meg. Ha sikerülne egy vékony gumi alátétet (vagy hasonlót) erősíteni a csavarok alá, talán eltartanák a foglalattól. Persze, ha nem eléggé, akkor még hangosabb lenne
-
válasz
TheVeryGuest #10 üzenetére
Ez mind így van jobb helyeken, különbség hogy ahol én dolgozok (Elcoteq) ott a csarnok van ''légkondizva'' - állandó 22-25 fok körüli hőmérséklet - és iszonyú poros az egész. Amúgy olyan vészes nagy hangja nincs a gépeknek magukban (az SMD soroknak inkább
- meg persze az ipari PC is hangosabb mint egy lehalkított otthoni) de a belsejük, az tiszta mint a babapopsi.
Az itthoni gépem kb. ugyanilyen hangos, szűrők nélkül (igaz tele van kukás ventivel szerencsétlen, mert csak így bírja a nagy meleget) de mivel Pécs poros, így legalább porosodik.
(Ja, és a legtöbb ipari házunk FEKVŐ! Ki nem állhatom az álló házakat.) -
GG888
senior tag
Jó lett az íás, gartula hozzá
Tápcicergés viszont nem csak ventillátorzaj lehet, lehet, hogy az elektronikánál cicereg valami...
Üdv, Gajdi -
twollah
nagyúr
En ugy oldottam meg ezt a problemat, hogy a szellozo racsok moge beragasztottam egy noi harisnyat ([link]).
Az haz fekete, a harisnya szinten nem lehet eszrevenni a turpissagot es szepen megfogja a port.
Neha kivulrol kiporszivozom. -
SaNyEe
aktív tag
twollah: nálam ez pont fordítva volt, igaz az a táp kisebb teljesítményű is, haversrácnak van 360? vagy 350 nem tudom pontosan Chieftec tápja 12centis ventivel és az halkabb. . .
Valószínű egyedi dolog van a tápoddal, bár azzal a típussal nincs tapasztalatom.
jofi81: igazából nem szúnyogháló hanem egy rács sok kis lyukkal, rettentő hangos valóban! A porszűrő nem tudom mennyiben befolyásolná a hangját, valószínű kicsit hangosabb lenne, próbáld kit, hogy eléteszel valami közepesen légáteresztő anyagot pl ruha vagy zsebkendő. . . -
-
Ipari PC házakban rendes szivacs van a ventik előtt. Belül nem is porosak a gépek, pedig menek éjjel-nappal.
Sajnos ilyen home or office use, tuning gépekhez nem jó a megoldás, mert nagyon lefogja a ventiket, és ilyen esetekben kritikus pont a levegőáramlás...
Én pl. hiába tettem fel atom nagy cpu hűtőt, brutál ventit, semmi. Melegedett a gép mint állatAdtam neki egy 12cm-es ventit a ház elejére, ami csinál SZELLŐZÉST, és lőn, oldallappal, mindennel is hidegebb lett, nem fagy.
A szúnyogháló amúgy nem nagyon minősül szűrőnek... Semmit nem szűr, én csak azért csináltam szúnyoghálót előlapi paneleket hogy ne lehessen belenyúlni a 12-es ventibe, mert az veszélyes -
Jofi81
őstag
Az a 92mm-es ventillátor az oldallapon a szúnyogháló miatt hangos? Azért érdekel, mert most vált aktuálissá egy házcsere, és gondolkodtam valami porszűrő beszerzésén. De ha tényleg hangosabb lesz miatta a venti, akkor nem rakok elé szűrőt, inkább sűrűbben takarítom.
Egyébként jó az írás! -
twollah
nagyúr
''ez úton közölném, ha valaki csendes PC-t szeretne az inkább válasszon Chieftecet''
Haaaaat...
Nekem egy Chieftec GPS-400AA-101Azorog a gepemben es neha megorulok attol, hogy cicereg vagy zizeg (nem tudom pontosan leirni, de a falat kaparom tole)
a ventilator.
A masik, hogy szerintem joval hangosabb vagy masabb a hangja mint a regi Coolink tapomnak.
Ha valasztani lehetne akkor ujra Coolinkot valasztanek.
U.i.: es az utobbinak kezzel is lehet szabalyozni a ventilator fordulatszamat (lassu, automata, gyors).
[Szerkesztve]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- BESZÁMÍTÁS! Microsoft XBOX One S 1TB lemezes játékkonzol garanciával hibátlan működéssel
- AKCIÓ! Sapphire Nitro+ RX 6800 XT 16GB videokártya garanciával hibátlan működéssel
- 134 - Lenovo Legion Pro 7 (16IRX8H) - Intel Core i9-13900HX, RTX 4090
- AKCIÓ! AMD Ryzen 7 3800X 8mag 16szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- LG 65" C1 OLED - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox Ready!
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged