- iPhone topik
- Csak semmi szimmetria: flegma dizájnnal készül a Nothing Phone (3)
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Samsung Galaxy Z Flip5 - ami kint, az van bent
- A sógorokhoz érkezik a kompakt Vivo X200 FE
- Azonnali navigációs kérdések órája
- Magisk
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Mobil flották
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
Új hozzászólás Aktív témák
-
tibaimp
nagyúr
válasz
eladohardver #317 üzenetére
Örülök, hogy megoldódott!
-
eladohardver
őstag
Közben megoldottam jòval ocòbban 8000 pénz meg 300 ft adapter, meg egy kis illesztés türeszelövel...
X5460 ment lapomba... szerverként/routerként üzemel, nem akarok plusz òrajelet...
QX9770-nél még meg gondoltam volna egy tuning/teszt sessiont megemelve csupàn a szorzòt... FSB-hez nem nyùlnék... Több idö mìg elérek vele egy 24/7 àllapotot...
Eddig E8600 volt gépben, és nem voltam biztos benne, hogy elég lessz az òrajel a quad core cpu-nàl... mert van 2 olyan folyamat ami csak 1 szàlat hasznàl...
alapon hasìt X5460-al... E8600-hoz képest--- mert mellette volt 3 olyan folyamat ami minden core-t terhelt, kellett neki a +2 mag... -
tibaimp
nagyúr
válasz
eladohardver #315 üzenetére
Hali.
Volt Q9550-em vagy 100 éve adtam el. Miért pont 9770 kellene? Az enyém is ment 3,4GHz-n simán fesz emelés nélkül.
Van is róla ősrégi cinebench tesztem:
Hardveraprón nem lehet, hogy hamarabb találsz ilyen vagy hasonló CPU-t? [link]
Ott is van rögtön az elején egy Q9650! -
eladohardver
őstag
Nem látok rá sok esélyt de azért megkérdem hátha, esetleg valakinek eladó QX9770?
-
fgordon
senior tag
Már több mint 1.5 év telt el, de még mindig nincs QX9770-em, mert még drága ár / érték arányban. És fura, hogy nincs ebből gyorsabb...
Kár, hogy nem terjedtek el az 1600 FSB-s procik, és hogy nincs ilyen Core 2 Duo-ban is.
-
yoid
tag
Hat valoban elterelo manover lesz januarrol februarra tolodik a penryn kiadasa.
-
feka007
veterán
Jó lesz ez a Penryn.
-
Speed®
titán
válasz
Larry303 #307 üzenetére
A64eknél single vs. dual channel nem volt annyira drámai különbség.
Nem elhanyagolható tényező, hogy Intelék a jelenlegi külső memvezérlőkkel is majdnem hozzák ugyanazt a hatékonyságot már..ergó nem ez a döntő.
Ha Intel is megszabadult volna az FSB korlátjaitól, csúnya világ jött volna..
Remélem összekapja magát az AMD/Ati, nem azért mert szimpatikusabb. -
Larry303
addikt
válasz
#72042496 #304 üzenetére
lalaboy mindig brutál eredményeket produkál szal azokat az eredményeket nem vehetem készpénznek
-ha érted mire gondolok.... én nem fogok über feszeket adni a saját moduljaimnak, így lalaboy mérései számomra csak amollan iránymutatás jellegűek
szegény hardverei egy kicsit sem lazsálhatnak...lala még a sz@rt is kipréseli belőlük..... -
törölt tag
válasz
Larry303 #303 üzenetére
Talán nem gondolta, hogy a moderátorok az új nick-et is törlik. Fene tudja.
Ha jól tudom, Lalaboy vett egy QX9650-et (tuningnál úgyis mindegy, hogy ez, vagy a QX9770), s szintén DDR3 memóriákkal nyomja valamelyik jófajta ASUS lapban. Az eredményekre nem emlékszem, de nem gyenge, se a proci, se a RAM.
-
Larry303
addikt
válasz
parandroid #296 üzenetére
feltételezem az überiskolázott kandós magnacumlaudenek annyi esze nem volt, hogy egy másik ip ről regeljen 10perccel a banja után
eddig minősítette magát a végén pedig megkoronázta...
na most az a gond, ha kapni fog majd egy állást a papírjai után, azzal majd megkapja egyben a visszajelzést magának, hogy igen jól csináltam fasza gyerek vagyok, és már most előre sajnálom azt akinek egy ilyen kollegával kell majd együtt dolgoznia... -
-
CallaoW
tag
Valahányszor megjelenik egy cpu tesz a topic fele elmegy a rivalizálás témaköre felé.
Tessék átmenni az AMD vs Intel vagy Intel vs AMD topicba.
Beszéljünk a prociról: szép is jó is,szvsz jobb lenne ha kicsit kevesebbet fogyasztana.
Amilyen ára lesz az alapján jövő ilyenkor is ráér megvenni. -
Bundás22
őstag
válasz
parandroid #296 üzenetére
én 2X3 nap büntit kaptam anno, sokkal durvábbért
azóta durva az élet itt a PH!-n
utólag is bocs
de legalább nem csináltam másodnicket sunyi dolog
vigyáznom kell ám sok húzásom nekem sincs -
Brae
őstag
válasz
Rolcsi20 #290 üzenetére
Olvastad a topikcímét? Feltételezem az idetévedő fórumozók abszolút nem kíváncsiak az iskolai karrieredre...Az "i"-re a pontot a #287-ben linkelt fénykép teszi fel, melyen egy snajdig fiatalember található (gondolom szerény személyed), valószínűsítem azért linkelted, hogy demonstráld nekünk, hogy milyen emberfeletti fizikummal rendelkezel...
Szánalmas? Az. -
parandroid
félisten
válasz
#06658560 #284 üzenetére
Kopi31415 első és utolsó figyelmeztetése itt a fórumon egy hét napos eltiltás formájában, több nem lesz, legközelebb automatikus végeleges kitiltás következik.
Rolcsi20 harmadik figyelmeztetése a fórumon, így két ideiglenes tiltás után ezúttal végleg kitiltva.
Energie23 szintén kitiltva - Rolcsi20 másodnickje.
p
-
-
Rolcsi20
senior tag
válasz
#72042496 #289 üzenetére
KVK-n ezek nem durva tárgyak, bár 1esek szerint, holmi szgépes hálózatkiépítő emberkék szerint a kandót 1 hülye is eltudja végezni, valószínűleg így van, 1200an indultunk 1.be, 2.ba 280an voltunk, most 3.ba kb 100an maradtunk(5szakirányra)....ebból kb 30an végeznek évente és akkor sokat mondtam, ezekszerint a színvonal biztos kurvára alacsony 1 szaros hálózatkiépítőhöz képest, 1 haverom kecskeméten végezte el ugyanezt a hálózatos "halandzsát", ő legalább bevallotta h 1 nagy szar az egész, diplomája megvan, és most mellette átképzi magát tanfolyamon vmi más nem tudom milyen szgépes területre. A legkisebb különbség meg az hogy én 1 kisebb hálózatot kitudok építeni, de az említett kolléga a legkisebb kapcsolási rajzban se tud eligazodni azt garantálom, nem hogy feszt-áramot-erősítést és hasonló dolgokat számolgatni
témára: igen az AMD tuning téren most elég gyenge, alapjáraton jobb a vele 1árba lévő intelnél(SZERINTEM, kezdődhet megint a lázongás), csak ha az intelt meghúzod AMD lemarad, ezt eddíg se vitattam. Viszont 10pc tulajból jó ha 1 neki áll tuningolni.... -
törölt tag
válasz
Rolcsi20 #207 üzenetére
Azt, hogy tuning nélkül, ár/teljesítményben melyik gyártó van az élen nem tudom, mindenesetre az érved nem állja meg a helyét:
"mivel alul van most így jódarabig jobb is lesz, ha fent akar maradni a porondon"Remélem nem gondolod komolyan, hogy ez így működik - főleg úgy, hogy írtad milyen (BME GTK-n komolynak számító) tárgyakat tudsz a hátad mögött.
Nem kell negatívan nyilatkozni azokról, akik tuningolnak. Ha plusz teljesítményt tudnak előcsalogatni a rendszerből, miért ne tegyék meg? Ha a tuningpotenciált is figyelembe vesszük, akkor az AMD jelenleg nem rúg labdába az Intel mellett. Ha nem feszeli szét az ember, a processzor nem fog károsodni.
-
Rolcsi20
senior tag
válasz
#06658560 #284 üzenetére
most az 1szer jöhetne erre 1 admin h ne csak engem bannoljanak káromkodásért meg "minősíthetetlen szóhasználatért" te geciláda fasszopó kis köcsög, holnap este ráérek, találkozunk? ez már azért nekem is sok, eleget nyeltem eddíg is hogy szépen eltűrtem a gennyládábbnál genyládább megjegyzéseket, 1szer nálam is betelik a pohár, amikor ilyen kis fasszopók a szaros 40kg-jára it veri a nyálát, kis buzi geci, remélem ráérsz holnap. eddíg türelmes voltam.
mod: tom h tiltás jön de nem érdekel már, 1 olyan oldalon ahol állandóan engem kell bannolni és mások meg ugathatnak mint a fábaszorult féreg. szánalmas.de holnap kopi barátom megkapja a beosztását azt garantálom
[link]
és 1 ilyen kis faszkalap ugat nekem, ezt már nem hiszem elez mekkora lol, szájbergyerek.
-
villamos
őstag
Hm látom, igazán jó kis tesztek lesznek itt hamarosan! Kíváncsian várjuk őket, azt hogy valójában mivel tud többet a K10 mint a K8, és hogy előbbi mit tud kezdeni az ellenfél gyártmánytyó cég hasonló árú (mert mostanság ez a mérési szempont) és jellegű termékével...
-
fLeSs
nagyúr
válasz
Rolcsi20 #277 üzenetére
1. Nem láttuk értelmét annak, hogy a 3850/3870-et a béta driverrel teszteljük le, mert ilyesfajta tesztből már van a neten rengeteg, ezért megvártuk a 7.11-et, ezt javasolta jópár fórumozó is.
2. egyszer talán megtapasztalod, hogy mindent beleadsz a melódba, és ennek ellenére leszarozzák a munkádat, majd meglátod milyen ez.
3. ha plagzálással vádolsz, akkor lécci adjál forrást, mert kíváncsi vagyok, honnan másoltam a szöveget.
-
Gorneck
legenda
válasz
Rolcsi20 #278 üzenetére
Az a baromság épp azt mutatja meg, hogy nem ültek a tesztelők a babérjaikon és nem épp 1-2 oldalas "köpéseket" köhögtek ki magukból...
A Kandót meg minek végezzem el van már 3 szakmám, 2 nyelvet tudok és nem kevés gyakorlatom hálózatkiépítés, szerver és pc hw fronton...Amúgy meg lassan kezdelek sajnálni...csak azt nem értem mit rinyálsz, mert nem nehéz a Kandó...csak annak aki lusta vagy hüle!
ui: Végre!
-
Savage5
senior tag
"Viszont a Phenomot Gigabyte 790FX-DQ6-ba rakom majd, megnézem 1066-os rammal is, sőt, K7 vs K8 vs K10 teszt is lesz, sőt, 64bites oprendszer teszt is lesz, stb. Legalábbis ha sikerül amit elterveztem."
Sikerül! Ha kell, megyek és segítek, imádom az olyan cikkeket olvasni, amelyek többéves architektúrákat is összevetnek. Másrészről meg erőt és kitartást mindehhez, mert úgy látom, nem kis fába fogjátok belevágni a fejszét!
-
Rolcsi20
senior tag
ez így már jobban hangzik(az uccsó bekezdés), az hogy lecserélted x1950et engem nem zavar, tudom nagyon jól mennyi idő tesztelgetni ezt-azt, de mivel több mint 2 hete írtad hogy már megvan a 3850, így már szúrta a szemem hogy még mindíg nincs róla teszt csak a pipeline meg a többi....de ha ekkora átfogó teszt lesz akkor érdemes megvárni.
-
Gorneck
legenda
válasz
Rolcsi20 #270 üzenetére
Komolyan mondom Te beteg vagy!!! Vagy ennyire nehéz a felfogásod...
Kandósok látom nem változnak!
1-2 oldal mi? [link]
Kit érdekel már megint hogy Te mikor fekszel le és mit csinálsz épp?! Az megint a kutyát nem érdekli, hogy Én pl lassan húzok melóba!
Figy nem keverj már mindent össze a gyenge magyarázataiddal és érveléseiddel. Nem fősulin vagy...
Egy architektúrát meg kell ismertetni a néppel utána tesztelni...szvsz. Ez így van jól és rendjén. Ha meg nincs mivel tesztelni, akkor csúszik a teszt. Amúgy meg legkevésbé sem adok az ilyen tesztekre, mert a valóságtól néha nagyon eltérnek...persze nem direkt (feltételezzük). Inkább olvasom a fórumokat a tapasztalatokról és az alapján döntöm el mit veszek és nem vmi fanatikus meggondolásból...nekem meg van az indokom, hogy miért nem veszek soha többet AMD-t...de nem hangoztatom csak ha már nagyon muszáj... -
Speed®
titán
válasz
Rolcsi20 #271 üzenetére
Nem, a Jézuska majd ingyen, s bérmentve ad tesztelésre HWt.
Degradator degradált véleményéhez hadd ne fűzzek egyebet.
Szerintem éppen (már rég) ideje lenne befejezni az OFFolást.
Én egy nyamvadd moderátor helyében már rég pihentetnélek.Raymond A mondanivalóddal szerintem jópáran egyetértenek, de a forma..
Ez mekkora -
fLeSs
nagyúr
válasz
Rolcsi20 #266 üzenetére
Nem hiszem, hogy parciékon kívül bárkinek is számot kéne adnom a melómról, de elárulom, hogy a kártyákat a Catalyst 7.11 kiadásának másnapján (mivel itteni idő szerint este jelent meg) kezdtem el tesztelni (mellesleg a 3870-et ezen a napon kaptuk meg az AMD-től), időközben beficcent egy monitorteszt, egy prociteszt, egy ramteszt, egy notiteszt, szervertesztekkel kísérletezek, +2 vga-teszt (7+4 szereplősek), egy kártya letesztelése nem 5 perc, úgyhogy ha megbocsátasz, majd megjelenik ha megjelenik. Mindezt az utóbbi 2-3 hétben.
Phenomot még mindig nem kaptunk az AMD-től, mondjuk én már nem is várom hogy adjanak, egy fórumozó (Oliverda) fogja ideadni a saját prociját. De ez sem 5 perc alatt lesz letesztelve, mert kompletten felújítom a tesztkonfigot (hardver és szoftver is), még nemtom mit várjak a Vistától (vga-knál először szívás volt vele), a procikat be kell szerezni, mert a nagykerek nem adnak, stb.
Ha érdekel, az állandó tesztvga-nkat lecserélem 8800 GT-re (eddig x1950 xt volt), gondolom ez nem fog tetszeni az AMD-seknek. Viszont a Phenomot Gigabyte 790FX-DQ6-ba rakom majd, megnézem 1066-os rammal is, sőt, K7 vs K8 vs K10 teszt is lesz, sőt, 64bites oprendszer teszt is lesz, stb. Legalábbis ha sikerül amit elterveztem. -
Rolcsi20
senior tag
válasz
Dare2Live #269 üzenetére
nézőpont kérdése ez is, gusztustalannak tartom ezt a küldök 1 procit, istenítsed és szerezz még pár vevőt nekem féle dolgokat....csak 1 dolgot felejtenek el vele, hogy ezt a procit senki se veszi meg, csak arra jó h mutogassák h igen ez is van. Amúgy amit itt ph-n eddíg valaha is teszteltetek azt mind a gyártó adta? kétlem, nem túl szerencsés arra fogni hogy az AMD nem adott nekünk procit
-
Rolcsi20
senior tag
már bocsi milyen cikkek? ja az a 1 vagy 2 oldal...elismerem 2hét biztos elég kevés idő volt hozzá. Amin ráadásul látni néha hogy másik magyar oldalról van bemásolva 1-2 szöveg, hát igen túl nagy munka kutatni a neten mondatokért, én ma reggel óta csináltam a "szaros jegyzőkönyvemet", már 13oldalnál járok és éjfélig még biztos fent leszek, igaz ez nem akkora dolog mint leírni 1 oldalt arról amiről már 50másik ember cikkezett a világba
és ez nem fikázás volt, csak gyengének tartom azt a magyarázatot amit kaptam
és szerinted, most őszintén 1 cikk a k10ről tanulságosabb mint egy teszt? én a gyakorlatra adok nem a leírt elméletre.
-
Dare2Live
félisten
válasz
Rolcsi20 #266 üzenetére
rv670 tesztröl ld Dezz és a PH!s stáb beszélgetését az azthiszem legutobbi low cost proci teszt forumában. Tanulásgos: PH! akármit csinál szar szemét szarláda társaság.
Phenom: Intel küldte QXet PH!nak: Lehetett tesztelni. AMD nem küldött semmit: Nem lehetetett semit tesztelni. A Phenom teszt is csak azért jön létre vmikor a közeljövőben mert PH! tudtommal kap az egyik forumozotol kölcsön egy Phenomot és lapot.
Micsoda részlehajlás. -
Gorneck
legenda
válasz
Rolcsi20 #266 üzenetére
Persze csak azóta kijött pár cikk pl K10ről...ami nem kis szösszenet és nem kis meló volt...nahh ezé lükeség ismét amit írsz...tanulságosabb, mint pl egy HD38xx teszt vagy épp a Fenom...amik tesztjeiből van már rogyásig a neten...még magyar oldal is akad...
Ha időben kijött volna akkor meg ismét csak a fikázás lett volna hasonló alpári mód mint fentebb a kedves kolléga tette...ha a tesztelők el vannak havazva és nem érnek rá akkor azt el kell fogadni és nem hőzöngeni...főleg nem ilyen stílusban...Egyszer szívesen bevágnálák a sorra dolgozni egy kicsit miközben egy csopvez feletted áll és aszondja még még még gyorsabban kevés a dbszám! Akkor megtanulnál ezt azt!
-
Rolcsi20
senior tag
válasz
Dare2Live #265 üzenetére
stílusával abszolult nem értek 1et, amit írt abban viszont van némi igazság, rv670 már 1 hónapja van, de legyen 2hét mióta m.on már több ember is beszerezte, itt bazárba is adják veszik, és még mindíg nincs teszt csak a folyamatban van című mondatot hallani, jó, engem nem sürget az idő, de kb 2-3 hete hallottam 1.ször ezt a folyamatba van című mondatot 1 tesztelős egyéntől, semmi közöm az elfoglaltságaihoz, de 2hét alatt azért lehet alkotni. Amúgy meg abban is van igazság hogy ez mind szép és jó hogy ide adja az intel az új prociját ami lesz vagy 250k, igaz kb minden 10ezredik magyar pcbe fog belekerülni, és még sokat mondtam, mellesleg aki megveszi se valószínű hogy 1 neten megnézett teszt és más ember véleménye alapján fogja megvenni. Szívem szerint én is várok már egy Phenom+790fx+3870 tesztet, azon is fogunk majd vitatkozni már előre látom
...valami úgyse úgy lesz abba a gép konfigba mint amire vágyunk
....ki lehetne írni előre 1 topicot hogy milyen gép konfig legyen tesztelve
(márkától függetlenül), ahány ember annyi féle vélemény lenne az fix
-
Dare2Live
félisten
válasz
Degradator #263 üzenetére
Gratulálok az építő hszedhez amiben le "buzizod" a PH! tesztelős stábot és evvel úgy ambllokk a PH!t.
-
Thrawn
félisten
válasz
Degradator #263 üzenetére
Phenom-ot nem kaptak az AMD-től, a kártyák teszt alatt vannak mi kell még? Ja egy fórumozó aki folyamatosan felteszi a "Mikorlesszmáteszt?" kérdést.
Egyébként meg van teszt a prociról és a kártyákról is, tessék guglizniGratula a stílusodhoz
-
Degradator
tag
ez hihetetlen ez a PH intel&nvidia buzi társaság... úgyértem a tesztelős stáb... normálisak vagytok?
kit érdekel a csillagászati árú legújabb intel fostartály?!
[P][/P]megjelent az AMD PHENOM -ja és HD38xx videokártyák, NINCS SEMMI TESZT RÓLA!!!!
kérdésem a következő:
mivel minden normális valamire való IT magazin tesztelte már eme cuccokat, itt miért nincs róla valami teszt?beteg dolognak tartom hogy a k*rva drága megfizethetetlen árú vackokat tesztelik...
hány ember fog QX998956 -t venni?nyilván jóval többen lennének kiváncsiak hogyan muzsikál az új és olcsóbb AMD vga és AMD proci...
ne mondja nekem senki h beszerezhetetlen, ha a saját PH-s apróhirdetés fórumában hozzá lehet jutni...
ui: építő jellegű kritika volt!
-
Rolcsi20
senior tag
ezzel 1et értek és ez teljesen 1értelmű is
viszont nem hiszem hogy az AMD tönkre menne, de ha mégis...lesz új konkurencia az intelnek, így hírtelen nem tudok 1 olyan ágazatot se mondani ahol valamilyen cég 1eduralkodó lenne....se más e-termékekbe, se ruházatba se háztartási dolgok, telefon...semmibe se, persze a számítógép világa sokkal összetettebb, de ha csődbe mennek az ex-amd-s mérnököket biztos szívesen alkalmazná egy másik esetleg feltörekvőben lévő cég(ami most nem nagyon van
)...de ez mind ha meg talán volt, szerintem talpon marad az AMD és az intelnek se érdekel hogy kicsinálja(bár ebben megoszlanak a vélemények).
-
-
caprine
senior tag
Nekem AMD-s konfigom van. Sokáig Intel párti voltam, Celeron 300A, 366, 466, de a K7-es sorozatnál a 900-as duronnál átmentem az AMD-hez. Most kell majd egy gépet összeraknom az öcsémnek és nagyon gondolkodom AMD vagy Intel platform legyen, lehet hogy pénzfeldobás lesz belőle. Ezt csak azért írtam, hogy kiderüljön abszolute nem vagyok fan, nem érdekel a dolog.
Egy gazdasági vonatkozást viszont felvázolnák. Ha az AMD bukik, akkor úgy elfekszik CPU és VGA színtjén is. Márpedig akkor VGA-nál az Nvidia, CPU-nál meg az intel egy olyan állapotba kerül amit úgy hívnak monopolium. Onnantól kezdve olyan árat szabhatnak a prociaikért amilyet nem szégyelnek. Gépet akarsz venni? Ennyi bele a cucc, hogy ez neked nem tetszik? Vegyél mást de más meg nem lesz!!
Szóval addig amíg talpon van az AMD addig folyamatosak a fejlesztések, folyamatos a verseny és folyamatosak a leárazások. Mihelyst gáz lesz mindkét alkatrész ára elindul felfelé. Szóval azért imádkozzon mindenki, hogy az AMD-nek jól menjen, mert azzal nem csak az AMD vásárlók de az intelesek is jól járnak. Magyarán azzal, hogy vett rolcsi egy AMD procit azzal hozzájárult ahhoz, hogy inteles vitatársai olcsobban vegyék meg a procijukat, úgyhogy respect érte.
. Milyen érdekes mi?
Nem verseny az olyan verseny amin csak 1 induló van.
-
Rolcsi20
senior tag
válasz
Tuco Ramirez #255 üzenetére
valószínű
-
Rolcsi20
senior tag
válasz
Tuco Ramirez #252 üzenetére
így is az lettem
-
Zsoo80
tag
válasz
Tuco Ramirez #252 üzenetére
ez yooo
-
Larry303
addikt
válasz
Rolcsi20 #243 üzenetére
ha nem lettél volna ennyire oda magadtól, nem tettem volna megjegyezést hidd el...
de nekem innen egy elég kellemtlen személyiség körvonalazódott...már bocs, de hogy jön ide az átlagod meg a tárgyaid, úgy gondolod, hogy ide rajtad kívül bányászok járnak???
ahhoz képest, hogy ennyit tanultál, elég rosszul használod a tudásod szvsz...
és most be is fejeztem a személyeskedést...de még mindig érdekelne a két konkurens memória oldali teljesítménye azonos órajelen....
-
Ste
addikt
válasz
Rolcsi20 #219 üzenetére
csak nem kandós a bácsi?
mondjuk ennyire személyes dolgokba nem kellene belemenni
senkit nem érdekelnek sem a tárgyaid, sem az átlagod, hogy egyéb dolgokat ne említsek. a többiek legalább off-ba írták a nem ideillő megjegyezéseiket.
a topik egy intel prociról kellene, hogy szóljon nem pedig az intel vs amd-ről már megint -
FireGL
aktív tag
Kár hogy ilyen szintre süllyedt a ph, szinte minden topikban a személyeskedés megy. Kár vitázni az iskolás gyerekekkel.
Meglátszik hogy nincsen barátnőtök és itt vezetitek le a feszültséget.
-
Rolcsi20
senior tag
köszi
, egyáltalán nem móresre tanítás a célom, amikor elkezdtem az szúrta a szemem hogy "mikor megy már csődbe az AMD", és efféle megnyílvánulások. Mintha az intelnek nem lett volna olyan korszaka, amikor nem volt annyi bevétel mint kellett volna, és nem volt olyan procija amivel megközelítette volna az AMD-t, igenis volt,nem is olyan régen, az más kérdés hogy anyagilag nem inogtak meg.
-
Rolcsi20
senior tag
az elején akarnak akkorát kaszálni hogy ha kezd pangani az üzlet és valamivel besz ár felett adják csak el akkor is megérte gyártani/eladni az adott terméket...ha az elején olcsón eladnak sokat akkor meg hamar telítődik a piac, mellesleg az általad említett szorzó 4es, nem hiszem hogy 4szer többen vették volna meg...bár hinni a templomba szokás
-
Ribi
nagyúr
válasz
Rolcsi20 #235 üzenetére
Pont ugyanez volt a fizikai gyorsito karival. Amikor indult kb 80k-ert a fasznak sem kellett. Most hogy kiderult majd tudja ugyanazt minden kari, mak 20k-ert sem kell senkinek. Esetleg ha indulasnal adjak ennyiert sokan megveszik, esetleg elterjed. De igy lol. Uzleti erzekuk senkik sem volt.
-
dokar
addikt
mikor lesz már vmi ATi PH! tezstre terelő manőver cfx-ben?
-
Zsoo80
tag
érdekes ez a vita. Szerintem mindkét fél mondadójában van vmi igazság! De azt szerintem mindenki elfelejti, hogy mindkét vállalat olyan drágán/olcsón adja a prockókat amin viszik. a leggyorsabb aktuális procinak csak az a lényege, hogy kitud az adott állás szerint drágább lenni, de a hírnév/teljesítmény miatt több procit eladni!
-
FoBCRaistlin
őstag
Amúgy én is sajnálom az AMD-t, hogy ennyire nem jön össze neki a lépés.
Vagy csak az Intelnek jön össze sokkal jobban. Na mind1 lesz ami lesz, procik továbbra is lesznek az tuti&that's what counts
-
erdoke
titán
válasz
Rolcsi20 #203 üzenetére
Bármilyen meglepő, az AMD egy vállalat. És mint olyan, nem csak gyártási és K+F költségei vannak, hanem adminisztrációs, értékesítési, marketing, beruházási, stb. Ha máshonnan nem, az egy időszakra vonatkozó eredményességből kiderül, elég-e az árrés a procikon. Mennyi volt az AMD nyeresége az utóbbi negyedévekben?
-
Ribi
nagyúr
válasz
Rolcsi20 #207 üzenetére
"50éve azt ugatom hogy alapórajelen, tuningolni a sufni szokták a kocsikat"
Ennek a mondatnak nincs ertelme de sejtem mar lassan alszol.
Viszont mar megint ellentmondasz sajat magadnak. Te is tuningolsz nem ?
Akkor megint mirol beszelunk ? Ezert nem igazan hiteles amit mondasz. Nehez eldonteni mikor szol beloled az elvakultsag es mikor az esetleges "jozanesz". Tudomen hogy a biznisz sokszor megkoveteli hogy kamuzz ahogy birsz, na de ennyire
En 2.8G-n hajtom a procit. Amikor ezt vettem/kaptam akkor mennyi is volt az x2 6000+ ?
Hmm hogy meg nem is volt ? Ejj Es mennyibe is volt egy 5600+ ? Kb 2x annyi. Akkor senki sem csipogott hogy mennyire jo az AMD ar/ertek aranyban. Most hogy szarban vannak viszik az arakat csak vigyek a procikat. Akkor kellett volna levinni az arakat amig nem volt ellenfel. Akkor durvan meg lehetett volna szorongatni az Intelt. Hehat aki gyorsan akar meggazdagodni az nagyon beszopja. De sejtem nem kell ezt neked magyarazni.
Persze mindenkinek volt ilyen idoszaka. Csak valaki megteheti, valaki nem, hogy arat csokkent."tuningolni a sufni szokták" Hat ez annyira jol sikerult hogy sirva rohogok ahanyszor elolvasom
Mar megerte elolvasni az irasaid.
-
Rolcsi20
senior tag
igen, bár nálunk kandon néha az előadást is jegyzi a tanár
igaz nem hivatalosan de ha nem látja a búrád akkor esélytelen vagy vizsgán
....csak 1 pl, tavaly energetikából az évfolyam 280főjéből az 1.zhja 3embernek lett meg
...végül vizsgára 60-70en mehettek...és abból kb 28-30at engedett át, hogy meglegyen a 10%os tárgykritérium
....mondom se kell hogy nem voltam benna a 30mázlistába, idén 1előre jól állok belőle, bocs az offért, jóéjt.
kötekedő mod onképletesen írtam
nem idevágó téma, ma olvastam teszt keresés közbeh megdőlt a 3dmark világrekord, 2900XT CF állította fel
hidrogén és hasonló cuccokkal
-
Rolcsi20
senior tag
-
-
Rolcsi20
senior tag
1ik nap írta vki
nagyot röhögtem, asszem a 3870es vagy a gt topicba, hogy megjött a kártyája, este volt, teszi a drivereket és reggelig fog tuningolni és be se megy az egyetemre
hát az ilyen elvetemültnek tok gratulálni
nem abból fog megélni és pénzt keresni hogy az fsb-t megemelte 200ról 250re
-
Rolcsi20
senior tag
hát hallod te nem vagy mindennapi szpíd, 100hsz óta sehol 1 személyeskedés, erre kb 1órája megint te jössz ezzel a hülye vagy kussolj dologgal, nézz már magadba ember
mellesleg akkor milyen jó az intelnek, 5ghzen vagy mennyin megy most a csúcs proc hidrogénnel...kíváncsi lennék mennyire alkalmazék 1 gyártósornál ahol ha 1szer megáll akkor lőttek a kapacitásnak...épp ma jártunk a tungsramba is, ahol néhol még 1 szaros alap xp és mérő program mellett semmi se volt a gépem ami beragadhat....persze te élvezed hogy adhatsz még fsb-t, talán ezen élvezkedsz nap mint nap vagy csak néha a te dolgod, de jó lenne ha már felfognád hogy te vagy a kisebbség ilyen téren a pc-sek körébe....van jópár haveromnak/rokonomnak/ismerősömnek gép, ami a mai világba alap dolog, érdekes módon én vok az 1etlen ebből a kb 40-50említett főből aki "tuningolt"...ide is járnak kb 100an abból 80an tuningolnak, szted ez az össz pc állomány magyarországon? gondolkozz néha globálisabban is
amd-intel vita vége, mellesleg mielőtt félreérted NEM kötöszködtem, ellentétben veled.
-
Raymond
titán
válasz
Rolcsi20 #200 üzenetére
"és volt ahol 41 volt a 6000 és 42 a 6750..."
Nem en jottem az egypontos kulonbseggel hanem te (Cinebench). Egyebkent szazalekban meg ez is tobb mint a masik ketto amivel elojottel a Primordia-n kivul
" alapórajelen akkor szerinted ennyi teszteredmény után nem jobb a 6000+?"
Nem. Minden attol fugg mire kell.
" azért ez durva, nyisd ki a szemed plz, a tesztek legalább 70-80%ban jobb volt a 6000+"
Sorold fel oket. En megszamoltam. Szamold meg te is. Szeretnem latni azt a kepletet ami szerint eljutsz a 70-80%-hiz
Es nezd meg hogy ahol lasabb volt mennyivel volt lasabb a 6550 es ahol gyorsabb ott mennyivel volt gyorsabb.
"ja és megint te túlzod el, hol írtam hogy juhu?"
A smiley-kat nem raktam oda igy valamivel ereztettem a beszolas stilusat. A lenyegen nem valtoztat.
-
Rolcsi20
senior tag
válasz
Achill3uS #210 üzenetére
nem tudom merre voltál eddíg....tom nem itt, linkeltem kb 10-15hszel lejjebb 2 tesztet, az 1ikben 6000+ vs e6550...1árban vannak, új intel "régi" amd...és jobb az amd a tesztek 70-80%ban...erre megint azzal jönnek hogy de a tuning...mind1, nem lehet velük megértetni hogy nem mindenki akar tuningolni és nem mindenki tud...van akire egy p3at is rásózhatsz hogy c2d....na jó ez azért kicsit extrém szitu
...ja az a 5600@3150et még az elején nyomtam mivel "megkértek" rá az x2es topicban, ezután nyomtam 1más után kb 2-3 3dmark tesztet, és stop. ja meg nemrég mivel vita volt a 169es beta driverekkel....amúgy most asszem 3080on van a procom.
-
Speed®
titán
válasz
Rolcsi20 #209 üzenetére
Szörnyű gyerekkorod lehetett..semminek sem tudsz örülni.
Én hálás vagyok az Intelnek, hogy potom pénzért ilyen teljesítményt nyújt.
Majd ha az AMD lesz a jobb választás, akkor visszatérek rá.Tuning vs. élettartam: a polcomon van pár működőképes proci régről, pl.
Celeron 300A@450, CeleronII 566@850, Applebred Duron 1.6@2.8.
Szerinted normális hűtés és mértékkel való +feszelés okozhat gondot?Tényleg, sokan örülnénk ha befejeznéd a személyeskedő hangnemet és végre vége lenne az AMD vs. Intel vitának, aminek nagyon nem itt van a helye..
-
Achill3uS
nagyúr
válasz
Rolcsi20 #209 üzenetére
ok ez is egy látásmód, de azért az a "Amd X2 5600@3150+" se éppen alapon megy, és gondolom nem 5 perc volt kitesztelni, szóval kifigurázni nem kéne senkit
egyébként van millionyi teszt a neten alap c2d vs x2-kről, magáért beszél, nem tudom mit kell ezen évődni több mint 1 évvel a conroe megjelenése után, igen jobb, de igen drágább pont. (persze ki lehet hozni mind2 konfigot ellentétes ársulyozással, highend amd vs low intel) btw, nem is látom már miről szól ez a vita valójában -
Rolcsi20
senior tag
válasz
Achill3uS #208 üzenetére
mondom alapról beszélek, de kikell térnem a tuning szóra is mert 1eseknek ebből áll a világ hogy itt 1 új c2d, be se megyek az egyetemre hanem 2napon át tuning meg teszt....hát mit mondjak vannak ilyen elveteműlt E.T.k is a világon
talán ha 1szer felébrednek hogy az élet nem a proci tuningjából ered akkor lesz másra is idejük és gondjuk, és örülnek ha vesznek 1 szaros procit amit a gépbe betéve életre kelti azt a vasdarabot, és örül ha nem robban le és tudja használni, nem pedíg szervízbe hurcolászni
-
Achill3uS
nagyúr
válasz
Rolcsi20 #201 üzenetére
ne mondja senki hogy egy e4400nak full egészséges a +fesz és a 3.3 ghz...
najovan már a tuningot ne keverjük bele, mert az amd-det nem huzod és nem feszeled...
egyébként is sztem évek óta megfigyelhető az a jelenség, hogy a hw előbb avul el mintsem "elkopna", érdekes mód anno a 333-mas cerkákat hányan tolták 50%-on, és máig müködnek passziv szerverként otthon egyéb célokat szolgálva... szóval ez gyenge érv...
egyébként nem értelek, belátod hogy amd fan vagy, és próbálod megközeliteni a témát az ellenkezőjérőlmind1, valakinek el kell adni a phenom-okat, mástnem a fanoknak
-
Rolcsi20
senior tag
válasz
#72042496 #204 üzenetére
inkább nem felesleges....10óra alatt nem értették meg hogy szerintem ár/telj arányba jobb az amd, és mivel alul van most így jódarabig jobb is lesz, ha fent akar maradni a porondon
50éve azt ugatom hogy alapórajelen, tuningolni a sufni szokták a kocsikat, amik előbb kötnek ki a roncstelepen mint a régiség kereskedőnél
, felfoghatnák a kedves ph-s über hozzáértő tuningbarát nem tudom kicsodák
hogy nem mindenki tud/akar tuningolni....egyik ismerősöm most annak örül hogy megtanítottam hogy tegyen fel képet a fényképezőről telefonra, mégis egy c2d van a gépébe....talán tanítsam meg tuningolni? kétlem hogy érdekelné a 40éves fejét
-
Rolcsi20
senior tag
válasz
#72042496 #199 üzenetére
hm....közgáz 1-2m megvan, vállalkozás gazdaságtan 1 megvan, 2-t most csinálom....jog és hasonló baromságok szintén megvannak, mellesleg jövőre végzek villamosmérnökként...nem hiszem hogy ne lenne rálátásom a gazdasági dolgokra, anyámék kereskedők, náluk dolgzok suli mellett....szintén van rálátásom az árak alakulására.....igaz ruhával foglalkoznak, de annak is hasonló a procedújára mint egy elektrónikai terméknek
-
Rolcsi20
senior tag
szerinted 1 "szaros" lapka amit végig szereltek a gyártósoron nem ér 30ezret? maga az anyag+energia+idő legyen 20k...ha jól emléxem egy a64 sempronról írták hogy a gyártási költsége 3-4ezer ft(maga a lap)...akkor egy vmivel bonyolultabb x2es sem lehet 40ezer hogy a 3Xezres árával veszteséget termeljen, persze a beleölt időt várakozást és főleg a fejlesztési költségeket kamatoztatni ha nem is fogja de minuszba nem viszi a céget az is biztos....amúgy meg igen is örülök annak ha az amd 40ért tud adni 1 4magosat, amíg megéri az eladónakk és a vevőnek addíg jó az üzlet
az hogy vannak más boltok is(intel) ahol hasonlót/jobbat kapsz 5ször drágábban engem sose érdekelt
-
Rolcsi20
senior tag
erre annyit tok mondani hogy azért van 3ghzen a procom mert 6000+t akartam anno de nem kaptam, kezdtem 5200al...nem kaptam, akkor legyen 6000...azt se kaptam, csak 5600at, ezért van ez, sose szerettem a köztes megoldásokat, vagy legyen high end proc vagy 1 adott kategória alapja.....mellesleg megnéznék 1 élettartam tesztet a végsőkig kihajtott intelekről, ne mondja senki hogy egy e4400nak full egészséges a +fesz és a 3.3 ghz...
sőt még jobban is érzi magát tőle hogy nincs "visszafolytva"
te meg menj a mamihoz 1 esti meséért kisfiam
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- BESZÁMÍTÁS! ASRock B460M i5 10400 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2060 Super 8GB Rampage SHIVA TT 500W
- Kingmax 1x2GB DDR2 800 RAM eladó
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 9800X3D 64GB RAM RTX 5080 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A14/Samsung Galaxy A34/Samsung Galaxy A54
- KIÁRUSÍTÁS - REFURBISHED és ÚJ - Lenovo ThinkPad Ultra Docking Station (40AJ)
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged