- Android szakmai topik
- Xiaomi 14 - párátlanul jó lehetne
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Mobil flották
- A sógorokhoz érkezik a kompakt Vivo X200 FE
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- 6 év biztonsági támogatást ígér a Motorola
- iPhone topik
- Mi nincs, grafén akku van: itt a Xiaomi 11T és 11T Pro
Új hozzászólás Aktív témák
-
Brae
őstag
válasz
Rolcsi20 #290 üzenetére
Olvastad a topikcímét? Feltételezem az idetévedő fórumozók abszolút nem kíváncsiak az iskolai karrieredre...Az "i"-re a pontot a #287-ben linkelt fénykép teszi fel, melyen egy snajdig fiatalember található (gondolom szerény személyed), valószínűsítem azért linkelted, hogy demonstráld nekünk, hogy milyen emberfeletti fizikummal rendelkezel...
Szánalmas? Az. -
-
törölt tag
válasz
Rolcsi20 #207 üzenetére
Azt, hogy tuning nélkül, ár/teljesítményben melyik gyártó van az élen nem tudom, mindenesetre az érved nem állja meg a helyét:
"mivel alul van most így jódarabig jobb is lesz, ha fent akar maradni a porondon"Remélem nem gondolod komolyan, hogy ez így működik - főleg úgy, hogy írtad milyen (BME GTK-n komolynak számító) tárgyakat tudsz a hátad mögött.
Nem kell negatívan nyilatkozni azokról, akik tuningolnak. Ha plusz teljesítményt tudnak előcsalogatni a rendszerből, miért ne tegyék meg? Ha a tuningpotenciált is figyelembe vesszük, akkor az AMD jelenleg nem rúg labdába az Intel mellett. Ha nem feszeli szét az ember, a processzor nem fog károsodni.
-
fLeSs
nagyúr
válasz
Rolcsi20 #277 üzenetére
1. Nem láttuk értelmét annak, hogy a 3850/3870-et a béta driverrel teszteljük le, mert ilyesfajta tesztből már van a neten rengeteg, ezért megvártuk a 7.11-et, ezt javasolta jópár fórumozó is.
2. egyszer talán megtapasztalod, hogy mindent beleadsz a melódba, és ennek ellenére leszarozzák a munkádat, majd meglátod milyen ez.
3. ha plagzálással vádolsz, akkor lécci adjál forrást, mert kíváncsi vagyok, honnan másoltam a szöveget.
-
Gorneck
legenda
válasz
Rolcsi20 #278 üzenetére
Az a baromság épp azt mutatja meg, hogy nem ültek a tesztelők a babérjaikon és nem épp 1-2 oldalas "köpéseket" köhögtek ki magukból...
A Kandót meg minek végezzem el van már 3 szakmám, 2 nyelvet tudok és nem kevés gyakorlatom hálózatkiépítés, szerver és pc hw fronton...Amúgy meg lassan kezdelek sajnálni...csak azt nem értem mit rinyálsz, mert nem nehéz a Kandó...csak annak aki lusta vagy hüle!
ui: Végre!
-
Gorneck
legenda
válasz
Rolcsi20 #270 üzenetére
Komolyan mondom Te beteg vagy!!! Vagy ennyire nehéz a felfogásod...
Kandósok látom nem változnak!
1-2 oldal mi? [link]
Kit érdekel már megint hogy Te mikor fekszel le és mit csinálsz épp?! Az megint a kutyát nem érdekli, hogy Én pl lassan húzok melóba!
Figy nem keverj már mindent össze a gyenge magyarázataiddal és érveléseiddel. Nem fősulin vagy...
Egy architektúrát meg kell ismertetni a néppel utána tesztelni...szvsz. Ez így van jól és rendjén. Ha meg nincs mivel tesztelni, akkor csúszik a teszt. Amúgy meg legkevésbé sem adok az ilyen tesztekre, mert a valóságtól néha nagyon eltérnek...persze nem direkt (feltételezzük). Inkább olvasom a fórumokat a tapasztalatokról és az alapján döntöm el mit veszek és nem vmi fanatikus meggondolásból...nekem meg van az indokom, hogy miért nem veszek soha többet AMD-t...de nem hangoztatom csak ha már nagyon muszáj... -
Speed®
titán
válasz
Rolcsi20 #271 üzenetére
Nem, a Jézuska majd ingyen, s bérmentve ad tesztelésre HWt.
Degradator degradált véleményéhez hadd ne fűzzek egyebet.
Szerintem éppen (már rég) ideje lenne befejezni az OFFolást.
Én egy nyamvadd moderátor helyében már rég pihentetnélek.Raymond A mondanivalóddal szerintem jópáran egyetértenek, de a forma..
Ez mekkora -
fLeSs
nagyúr
válasz
Rolcsi20 #266 üzenetére
Nem hiszem, hogy parciékon kívül bárkinek is számot kéne adnom a melómról, de elárulom, hogy a kártyákat a Catalyst 7.11 kiadásának másnapján (mivel itteni idő szerint este jelent meg) kezdtem el tesztelni (mellesleg a 3870-et ezen a napon kaptuk meg az AMD-től), időközben beficcent egy monitorteszt, egy prociteszt, egy ramteszt, egy notiteszt, szervertesztekkel kísérletezek, +2 vga-teszt (7+4 szereplősek), egy kártya letesztelése nem 5 perc, úgyhogy ha megbocsátasz, majd megjelenik ha megjelenik. Mindezt az utóbbi 2-3 hétben.
Phenomot még mindig nem kaptunk az AMD-től, mondjuk én már nem is várom hogy adjanak, egy fórumozó (Oliverda) fogja ideadni a saját prociját. De ez sem 5 perc alatt lesz letesztelve, mert kompletten felújítom a tesztkonfigot (hardver és szoftver is), még nemtom mit várjak a Vistától (vga-knál először szívás volt vele), a procikat be kell szerezni, mert a nagykerek nem adnak, stb.
Ha érdekel, az állandó tesztvga-nkat lecserélem 8800 GT-re (eddig x1950 xt volt), gondolom ez nem fog tetszeni az AMD-seknek. Viszont a Phenomot Gigabyte 790FX-DQ6-ba rakom majd, megnézem 1066-os rammal is, sőt, K7 vs K8 vs K10 teszt is lesz, sőt, 64bites oprendszer teszt is lesz, stb. Legalábbis ha sikerül amit elterveztem. -
Dare2Live
félisten
válasz
Rolcsi20 #266 üzenetére
rv670 tesztröl ld Dezz és a PH!s stáb beszélgetését az azthiszem legutobbi low cost proci teszt forumában. Tanulásgos: PH! akármit csinál szar szemét szarláda társaság.
Phenom: Intel küldte QXet PH!nak: Lehetett tesztelni. AMD nem küldött semmit: Nem lehetetett semit tesztelni. A Phenom teszt is csak azért jön létre vmikor a közeljövőben mert PH! tudtommal kap az egyik forumozotol kölcsön egy Phenomot és lapot.
Micsoda részlehajlás. -
Gorneck
legenda
válasz
Rolcsi20 #266 üzenetére
Persze csak azóta kijött pár cikk pl K10ről...ami nem kis szösszenet és nem kis meló volt...nahh ezé lükeség ismét amit írsz...tanulságosabb, mint pl egy HD38xx teszt vagy épp a Fenom...amik tesztjeiből van már rogyásig a neten...még magyar oldal is akad...
Ha időben kijött volna akkor meg ismét csak a fikázás lett volna hasonló alpári mód mint fentebb a kedves kolléga tette...ha a tesztelők el vannak havazva és nem érnek rá akkor azt el kell fogadni és nem hőzöngeni...főleg nem ilyen stílusban...Egyszer szívesen bevágnálák a sorra dolgozni egy kicsit miközben egy csopvez feletted áll és aszondja még még még gyorsabban kevés a dbszám! Akkor megtanulnál ezt azt!
-
Larry303
addikt
válasz
Rolcsi20 #243 üzenetére
ha nem lettél volna ennyire oda magadtól, nem tettem volna megjegyezést hidd el...
de nekem innen egy elég kellemtlen személyiség körvonalazódott...már bocs, de hogy jön ide az átlagod meg a tárgyaid, úgy gondolod, hogy ide rajtad kívül bányászok járnak???
ahhoz képest, hogy ennyit tanultál, elég rosszul használod a tudásod szvsz...
és most be is fejeztem a személyeskedést...de még mindig érdekelne a két konkurens memória oldali teljesítménye azonos órajelen....
-
Ste
addikt
válasz
Rolcsi20 #219 üzenetére
csak nem kandós a bácsi?
mondjuk ennyire személyes dolgokba nem kellene belemenni
senkit nem érdekelnek sem a tárgyaid, sem az átlagod, hogy egyéb dolgokat ne említsek. a többiek legalább off-ba írták a nem ideillő megjegyezéseiket.
a topik egy intel prociról kellene, hogy szóljon nem pedig az intel vs amd-ről már megint -
Ribi
nagyúr
válasz
Rolcsi20 #235 üzenetére
Pont ugyanez volt a fizikai gyorsito karival. Amikor indult kb 80k-ert a fasznak sem kellett. Most hogy kiderult majd tudja ugyanazt minden kari, mak 20k-ert sem kell senkinek. Esetleg ha indulasnal adjak ennyiert sokan megveszik, esetleg elterjed. De igy lol. Uzleti erzekuk senkik sem volt.
-
erdoke
titán
válasz
Rolcsi20 #203 üzenetére
Bármilyen meglepő, az AMD egy vállalat. És mint olyan, nem csak gyártási és K+F költségei vannak, hanem adminisztrációs, értékesítési, marketing, beruházási, stb. Ha máshonnan nem, az egy időszakra vonatkozó eredményességből kiderül, elég-e az árrés a procikon. Mennyi volt az AMD nyeresége az utóbbi negyedévekben?
-
Ribi
nagyúr
válasz
Rolcsi20 #207 üzenetére
"50éve azt ugatom hogy alapórajelen, tuningolni a sufni szokták a kocsikat"
Ennek a mondatnak nincs ertelme de sejtem mar lassan alszol.
Viszont mar megint ellentmondasz sajat magadnak. Te is tuningolsz nem ?
Akkor megint mirol beszelunk ? Ezert nem igazan hiteles amit mondasz. Nehez eldonteni mikor szol beloled az elvakultsag es mikor az esetleges "jozanesz". Tudomen hogy a biznisz sokszor megkoveteli hogy kamuzz ahogy birsz, na de ennyire
En 2.8G-n hajtom a procit. Amikor ezt vettem/kaptam akkor mennyi is volt az x2 6000+ ?
Hmm hogy meg nem is volt ? Ejj Es mennyibe is volt egy 5600+ ? Kb 2x annyi. Akkor senki sem csipogott hogy mennyire jo az AMD ar/ertek aranyban. Most hogy szarban vannak viszik az arakat csak vigyek a procikat. Akkor kellett volna levinni az arakat amig nem volt ellenfel. Akkor durvan meg lehetett volna szorongatni az Intelt. Hehat aki gyorsan akar meggazdagodni az nagyon beszopja. De sejtem nem kell ezt neked magyarazni.
Persze mindenkinek volt ilyen idoszaka. Csak valaki megteheti, valaki nem, hogy arat csokkent."tuningolni a sufni szokták" Hat ez annyira jol sikerult hogy sirva rohogok ahanyszor elolvasom
Mar megerte elolvasni az irasaid.
-
Raymond
titán
válasz
Rolcsi20 #200 üzenetére
"és volt ahol 41 volt a 6000 és 42 a 6750..."
Nem en jottem az egypontos kulonbseggel hanem te (Cinebench). Egyebkent szazalekban meg ez is tobb mint a masik ketto amivel elojottel a Primordia-n kivul
" alapórajelen akkor szerinted ennyi teszteredmény után nem jobb a 6000+?"
Nem. Minden attol fugg mire kell.
" azért ez durva, nyisd ki a szemed plz, a tesztek legalább 70-80%ban jobb volt a 6000+"
Sorold fel oket. En megszamoltam. Szamold meg te is. Szeretnem latni azt a kepletet ami szerint eljutsz a 70-80%-hiz
Es nezd meg hogy ahol lasabb volt mennyivel volt lasabb a 6550 es ahol gyorsabb ott mennyivel volt gyorsabb.
"ja és megint te túlzod el, hol írtam hogy juhu?"
A smiley-kat nem raktam oda igy valamivel ereztettem a beszolas stilusat. A lenyegen nem valtoztat.
-
Speed®
titán
válasz
Rolcsi20 #209 üzenetére
Szörnyű gyerekkorod lehetett..semminek sem tudsz örülni.
Én hálás vagyok az Intelnek, hogy potom pénzért ilyen teljesítményt nyújt.
Majd ha az AMD lesz a jobb választás, akkor visszatérek rá.Tuning vs. élettartam: a polcomon van pár működőképes proci régről, pl.
Celeron 300A@450, CeleronII 566@850, Applebred Duron 1.6@2.8.
Szerinted normális hűtés és mértékkel való +feszelés okozhat gondot?Tényleg, sokan örülnénk ha befejeznéd a személyeskedő hangnemet és végre vége lenne az AMD vs. Intel vitának, aminek nagyon nem itt van a helye..
-
Achill3uS
nagyúr
válasz
Rolcsi20 #209 üzenetére
ok ez is egy látásmód, de azért az a "Amd X2 5600@3150+" se éppen alapon megy, és gondolom nem 5 perc volt kitesztelni, szóval kifigurázni nem kéne senkit
egyébként van millionyi teszt a neten alap c2d vs x2-kről, magáért beszél, nem tudom mit kell ezen évődni több mint 1 évvel a conroe megjelenése után, igen jobb, de igen drágább pont. (persze ki lehet hozni mind2 konfigot ellentétes ársulyozással, highend amd vs low intel) btw, nem is látom már miről szól ez a vita valójában -
Achill3uS
nagyúr
válasz
Rolcsi20 #201 üzenetére
ne mondja senki hogy egy e4400nak full egészséges a +fesz és a 3.3 ghz...
najovan már a tuningot ne keverjük bele, mert az amd-det nem huzod és nem feszeled...
egyébként is sztem évek óta megfigyelhető az a jelenség, hogy a hw előbb avul el mintsem "elkopna", érdekes mód anno a 333-mas cerkákat hányan tolták 50%-on, és máig müködnek passziv szerverként otthon egyéb célokat szolgálva... szóval ez gyenge érv...
egyébként nem értelek, belátod hogy amd fan vagy, és próbálod megközeliteni a témát az ellenkezőjérőlmind1, valakinek el kell adni a phenom-okat, mástnem a fanoknak
-
erdoke
titán
válasz
Rolcsi20 #195 üzenetére
Neked olcsóbb, az AMD-nek meg minden darab veszteséget termel. Miközben a 6550 darabja jelentős profitot hoz az Intelnek, és a 45 nm-es utód még nagyobbat fog.
Amikor azon röhögcsélsz, hogy az AMD majd jól az Intel alá árazza a méregdrágán gyártott négymagosát, akkor éppen az újabb szöget vered a koporsójába a várakozásaiddal. Ha van két processzorod, és az egyik előállítása a felébe kerül, akkor talán nem a másik egyszerű "egyet fizet, kettőt vihet" akciózása a reális várakozás. Nem várom, hogy megértsd a Cinebench-en túli összefüggéseket, mert több óra alatt nem érték ezt el nálad a többiek, csak a tényállás kedvéért. -
Raymond
titán
válasz
Rolcsi20 #195 üzenetére
LOL - FEAR 107 vs. 109 FPS es Cinebench 835 vs. 836
Az egyik 1.8% a masik meg ki sem mutathato ertelmes szazalekban. Tehat a 24 teszteredmenybol egyben jobb 11%-al, egyben 1.8-al egyben meg lenyegtelen az 1 pont kulonbseg. Es erre irtad hogy "juhu, tobb tesztben is gyorsabb mint a 6750"
"egalább most "elhiszed" hogy a 6550 tuning nélkül nem akkora szám?"
Nem, magyarazd el. Meg azt is miert tetted idezojelbe a "elhiszed"-et mert nem nagyon ertem mit akartal mondani.
"6000+ is bőven partiba van vele...ha nem jobb ..és "olcsóbb"
Nem olcsobb. Egy arban vannak.
-
Speed®
titán
válasz
Rolcsi20 #195 üzenetére
Az a helyzet báttya, hogy ugyanúgy ahogy te megvetted az 5600+t és felküldted a 6000+ órajelére, ugyanúgy megveszik az emberek az E6550t és felküldik az E6850 órajelére, pontosabban átlagban a fölé 4-500MHzel (~3.5GHz). Innentől fogva meg bukta az egész teóriád, ár/értékekről meg egyebekről. Itt a PHn nem fogsz találni egyetlen hozzáértőbb arcot, aki ugyanazt állítja mint amit te szeretnél elhinni. Amíg létezik tuning, addig bizony tuningolni is fogunk és az ezzel elérhető teljesítmény alapján osztályozzuk a procikat. Ez alapján egy 6400+ az E4400 párja kb. Utóbbi persze feleakkora fogyasztással/melegedéssel éli mindennapjait 3.2GHzen.. Endo.
Ideje lepihenni, fáradt lehetsz egy ilyen kimerítő "csata" után Don Quiote -
Raymond
titán
válasz
Rolcsi20 #180 üzenetére
"értem én hogy te úgy vagy vele hogy amit eléd tesznek azt eszed meg"
Na jo, gondolom a 20-as a neved utan azt jelenti hany eves vagy. Akkor majd az elet megtanit, en nem fogok idot/energiat pazarolni ra.
"amúgy meg miért ne lenne érdeke az nvnek hogy átlépje azt a kemény 30fpses határt?"
Mert az NV-t es a reszvenyeseit nem erdekli az FPS. A $ es annak mennyisege erdekli oket. De ugy latom ezt nem erted.
-
fLeSs
nagyúr
válasz
Rolcsi20 #180 üzenetére
Te nem érted amit Raymond ír, vagy csak nem akarod megérteni.
Az NV és az Intel nem a játék fps-hez viszonyul, hanem a konkurenciához. Ha a konkurencia versenyképes, akkor megy a kutatás és fejlesztés, egyre másra adják ki az újabb és gyorsabb hardvereket, így pedig lenyomják egymás árait. Ha viszont nincs konkurencia, akkor nem fogják erőltetni a fejlesztést (legalábbis publikusan), mert az ő hardverük így is gyorsabb, tehát el lehet drágábban adni. Ha fejlesztenének, akkor csak a saját termékeiknek állítanának konkurenciát, a saját termékeik árát kéne lejjebb nyomniuk, aminek semmi értelme, ellentétes egy cég érdekeivel aki a profitot tartja szem előtt.Ezért vagyok én szkeptikus a Nehalem bejelentésével kapcsolatban is, ha az AMD nem fog feltápászkodni, akkor az Intelt nem fogja semmi rákényszeríteni a Nehalem kiadására, bár a Nehalem valszeg pont nem túl jó példa
, mert szervereknél a Xeon most gyengébben skálázódik és a QPI-re szükségük van. Viszont azt kétlem, hogy az Intel nagyon 3 GHz fölé menne órajelben, mert nincs rá szüksége, legalábbis a jelenlegi állás szerint.
-
Raymond
titán
válasz
Rolcsi20 #177 üzenetére
"a videokártya azért más részleg, ott pontosan az ellenkezőt gondolom veled, mi az h nincs szükség jobbra mint a gtx?"
Abban a tevedesben elsz hogy a cegeket erdekli hogy neked (mint vasarlonak) mire van szuksege. Nem erdekli oket. Sot, az a cel hogy a marketing altal ok mondjak meg neked hogy mire van szukseged es mire nincs es te ennek alapjan hozd a vasarlasi donteseidet.
"a procis "nincs miérttel" meg sose fogok 1et érteni, 1 cégnek mindíg a maximumra kell törekednie, vagy idővel megy a levesbe,"
Ugyanaz a helyzet mint az elobb. Az a "maximum" amit emlitesz nem merheto onmagaban csak a kornyezettel egyutt. Tobbek kozoot azert mert egy ceget a masik "maximum" erdekli nem az amelyikre te gondolsz. Azt a masikat ugy is hivjak hogy "profit". Es hogy mi a maximum teljesitmenyileg azt a konkurenia lete vagy nem lete donti el.
-
shabbarulez
őstag
válasz
Rolcsi20 #173 üzenetére
Persze álmodozzál, január 20-ig. Mondd te nem olvasol híreket?. A Phenom X2 legkorábban 2008Q2 végére, szóval nyár körül úgy 6 hónappal később várható. Pont ez a gondja az AMD-nek hogy egy olyan procival kell kihúznia még 6 hónapig, ami már rég nem versenyképes az Intel kínálatával és januártól még kevésbé lesz az.
-
Raymond
titán
válasz
Rolcsi20 #172 üzenetére
"a 6320 is 1árban van vele"
Mar megbocsass, de ez kit erdekel? Ott ragadt raktarkeszlet. Nem kenyszeriti senki a vevot hogy azt vegye. Ott van a 6550 azonos aron (uzlettol fugg, van ahol olcsobb van ahol dragabb picivel de ahogy irtad ez nem szamit).
"ez a nincs miért meg szerintem hülyeség, megint kihangsúlyozom nem kötexem"
Pedig ez van. Ha hiszed ha nem. Ugyanaz az oka amiert nincs gyorsabb kartya mint a tobb mint egy eve kiadott 8800GTX (vagy a tobb mint fe eve kiadott Ultra ha azt is szamolod). Mert nincs miert. Ugyanez volt az oka amiert $300 felett volt az X2 3800+ ara egeszen a C2D megjelenesenek napjaig. Nem volt az AMD-nek oka hogy csokkentse. Es meg szamtalan pelda a regmult evekbol.
-
shabbarulez
őstag
válasz
Rolcsi20 #168 üzenetére
2007 április 22.
E6320 1.87Ghz, 65nm, FSB1066, 4MB cache, TDP 65W, $163
E6420 2.13Ghz, 65nm, FSB1066, 4MB cache, TDP 65W, $183
2007 július 22.
E6550 2.33Ghz, 65nm, FSB1333, 4MB cache, TDP 65W, $163
E6750 2.66Ghz, 65nm, FSB1333, 4MB cache, TDP 65W, $183
2008 január 20
E8200 2.66Ghz, 45nm, FSB1333, 6MB cache, TDP 65W, $163
E8400 3.00Ghz, 45nm, FSB1333, 6MB cache, TDP 65W, $1832007 augusztus 20
Athlon 64 X2 6000+ 3.00Ghz, 90nm,HD1000, 2MB cache, TDP 89W, $167
Athlon 64 X2 6400+ BE 3.20Ghz, 90nm, HT1000, 2MB cache, TDP 125W, $220 -
Raymond
titán
válasz
Rolcsi20 #168 üzenetére
Latom rajottel hogy nem a 6320 van mar egy arban a 6000+al ugyhogy az elozore nem valaszolok....
Megvarom milyen teszt eredmenyeket talalsz.
Szerk:
"de vajon az intel miért nem úgy adja ki őket hogy már eleve magasabb órajelen vannak?"Meg mindig nem jottel ra? Mert nincs miert. A 3Ghz- procija is leveri a legjobb kaphato AMD-t. Nincs konkurencia, nincs haladas.
-
shabbarulez
őstag
válasz
Rolcsi20 #149 üzenetére
Tudod a 6320 meg 6420 már rég lejárt lemez. Az Intel július 22.-én kiadott új steppingel 6550 és 6750-es procikat azonos áron, amik +25%-kal magasabb órajelen mennek, magasabb FSB-vel, kevésbé melegednek és talán e miatt jobban is húzhatók. És januártól ismét kiad egy újabb core generációt azonos áron de már 45nm-es gyártástechnológiával ami még kevésbé melegszik, nagyobb cache-sel, még magasabb órajelen, még nagyobb tuning potenciállal(E8200 és E8400). Az AMD X2-seinek már ezekkel az új procikkal kell lépést tartania, nem pedig a már lejárt lemez 6320 és 6420-asokkal.
-
Raymond
titán
-
villamos
őstag
válasz
Rolcsi20 #152 üzenetére
szerintem nem fognak, pláne azért nem, mert beismertem, hogy nem igazán vágom a témát, (és talán nem is járok messze a valóságtól), legfeljebb dobnak pár linket, amiben felvilágosodhatok a valódi tuningpotenciálokat illetőleg... (csak ne anglisül, mert azt nemértem én...)
-
villamos
őstag
válasz
Rolcsi20 #148 üzenetére
"persze így is feleannyi mint az intel tartaléka"
1 mondtam hogy a hasamra ütöttem... (lehet hogy Intelék többet is tudnak, nem ismerem őket, mert eddig szinte kizárólag AMD -m volt, mint említettem)
2 beismered feleannyi a tartalék, tehát beismeted vereségedet is egyúttal... -
fLeSs
nagyúr
válasz
Rolcsi20 #143 üzenetére
Nem értem miért emelted ki ezt a 2 mondatot, mivel egy teljes oldalas konklúzió része, szóval a többi infót is látni kell.
Egyébként sztem nem szerepeltek le a C2D-k, csak lassabbak voltak, általában kicsit mint nagyon. Akkor szerepeltek volna le, ha mindenben rosszabbak lennének, mint az X2-esek (sebesség, fogyasztás, tuning). Nemtom, hogy most milyen árak vannak, szal az is lehet, hogy az a konklúzió már meg sem állja a helyét, mert az Intel lejjebb vitte az árakat (nemtom, hogy lejjebb vitte-e). -
villamos
őstag
-
shabbarulez
őstag
válasz
Rolcsi20 #113 üzenetére
Addig van létjogosultsága az Intel 2x2 magos megoldásának amíg az AMD natív 4 magosa nem tud nála jobb lenni. És az elmúlt több mint 1 év alatt nem igazán tudott ellene alternatívát felmutatni, és az elkövetkezendő 6 hónap alatt sem igazán fog az AMD útitervek alapján és gyaníthatóan utána sem. Jővőre ilyenkorra meg már az Intelnek is lesz natív 4 és 8 magos Nehalemje, akkor meg majd az AMD-nek kell bizonygatnia hogy az ő 2x4 magos Sanghai-ja a jobb megoldás, nem az Intel natív 8 magosa.(tipikus esete lesz annak amikor a fagyi visszanyal)
-
Ribi
nagyúr
válasz
Rolcsi20 #116 üzenetére
Miert van az hogy mindig azt mondod hogy majd lesz olyan AMD is. Madj madj madj, aztan meg azt hajtogatod hogy most már van. Akkor most van vagy nincs?
"febr is amikor jön a 2.6ghzes 9900 aminek jó esélye lesz elérni..."
Remeny hal meg utoljara. Akkorra mar lesz tenylegesen 3Ghz-s Penya. Es szented azt nem lehet huzni ? -
Ribi
nagyúr
válasz
Rolcsi20 #106 üzenetére
Hja pont ugy rendelheto mint a 2900xt hajdanan mi. Vagy most a 8800GT.
Es mekkora is az a Fenom? 2,3Ghz? Hmm. NEM 3Ghz ? Akkor most nemertem a dolgot."Mennyire van lét jogosultsága a jövőre nézve az intel féle 2szer 2 mag megoldásnak?"
Ok is lassan valtanak, csak nekik tobb eszuk volt es nem eroltettek azt ami nem megy.
Mar az AMD is bevallotta hogy nem kellett volna igy loholni.
Es volt par teszt hogy a 2x2 es 4 magos kozott egyaltalan nincs akkora kulonbseg mit azt barki is hiszik/hiszed. -
-
Raymond
titán
válasz
Rolcsi20 #106 üzenetére
Marmint mi rendelheto mester? A 3Ghz Phenom? Mert per pillanat meg a 2.4Ghz 9700 sem rendelheto es a 9600 sem kaphato mindenhol. Meg mindig nem erted hogy nem kell Penryn ahhoz hogy az Intel most egy jobb ar/teljesitmenyu termeket nyujtson? Q6600 gyorsabb es olcsobb (!) mint a 9600. Ennel jobb Phenom-ot pedig nem kapsz. Majd talan januarban.
-
Raymond
titán
válasz
Rolcsi20 #100 üzenetére
Mert van egy rakas teszt a neten a megjelent procikkal es egy csomo programmal is. Peldaul:
[link]
[link]
[link][Direkt a jatektesztekhez linkeltem mert te is azzal jottel]
Vedd figyelembe hogy a tesztelt procik kozul per pillanat csak a 9500 es a9600 kaphato. Ebbol a 9500 picivel (kb. 10 EUR) olcsobb mint a Q6600 a 9600 pedig kb. 20-30-al dragabb. Akkor most magyarazd el hogy lehet jobb ar/teljesitmeny aranya a Phenom-nak. A 9700 majd jovore jon ki.
Tenyleg nem erzed abszurdnak hogy egy olyan linkel tamasztod ala az allitasod ahogy egy programot teszteltek egy (talan soha) meg nem jelent(jeleno) Phenom-al amikor tele a net normalis teszt eredenyekkel?
-
Ribi
nagyúr
Es ki garantalja neked hogy ha veszel 1 Fenomot akkor az vigan fog futkoraszni 3G-t ?
Ja hogy senki? Akkor miert nem a legkisebb Penyával hasonlitjuk ossze ? Az olcsobb nala es valszeg megis tovabb huzhato.
Ne egy válogatott xarral hasonlitsuk mar a gyari orajelet. Miert nem hasonlitjuk a 4G-re huzott Penyahoz a őőő Ja ilyen AMD nincs. Ajj a fene -
FireKeeper
nagyúr
válogatott mag ide vagy oda, húzva volt. ha az amd-t húzzák, akkor intelt is illene, és akkor nem 2x annyiba kerülni, bármelyik q6600 elmegy sztem 3 gigán. ez így lenne fair. ha le tud gyártani az amd 3 gigásat akkor hasonlítsák össze a teljesítményét egy ugyanolyan árú intellel. de az amd még nem gyárt ilyet, mert nem tudna. egyébként bármennyire is nem szűrődik ki a postomból, én amd-s vagyok és szurkolok nekik
-
Ribi
nagyúr
"az hogy még nem lehet kapni? kit érdekel? majd ha lesz akkor megveszem"
En is vennek teleportot. Nem lehet kapni? Kit érdekel. Majd veszek ha lesz
Annyira hulyesegeket irsz hogy az mar fáj.
"már ne is haragudjatok mint AMD fan mondom amit ti inteles emberkék csináltok az már nevetséges" Ennel jobban inditani 1 hozzaszolast nem is lehetne. Akigy igy indit annak a hsz-e kb szart sem er.
"sztem meg a kedves szülőddel nem érdemes foglalkozni te ***** " Aki ilyet mondana nekem azt visszakezbol ugy szajba vernem hogy a falon kenodik szet a feje.
"de mivel itt ph-n 1 rossz szó után is 1ből bannolnak meg minden hülyeség" sajnos meg mindig irogatod a hulyeseget, de ez valszeg csak Fless kósza hóbortjának koszonheto, mert szentem csak kivancsi milyen hulyeseget irsz meg be, aztan majd ugyis takarit. -
Raymond
titán
3Ghz Phenom nincs es belathato idon belul nem is lesz. Mutasd meg azt amit kertem. Hogy egy 9500 vagy 9600 (na jo, egye fene legyen a ki nem adott 9900 is) jobb ar/teljesitmeny aranyt mutat mint a Q6600. Egyebkent kivancsi leszek arra hogy csinalod meg a 9900-al (ami talan megkozeliti teljesitmenyben a Q6600-at) ha azt nem i kapni sehol egesz jovo tavaszig. Remelem lassan vilagos lesz az allaspontod abszurditasa.
-
Attix82
addikt
Nem ertelek, miert kell figyelembe venni amit leirnak oda? Te vagy a vevo ezek csak iranymutatok, termekbemutatok ki nem szarja le hogz a vegen hogy ertekelik? Megmondom oszinten a veget vagyis az ertekelest ne mszoktam elolvasni. Vetelnel meg mit nezel? Ar es Teljesitmeny, teljesen mind1 milyen gyartotol van. Sokan voltak regen akik INTELt vesze kakkor is mert az Intel es a cimke ott volt a hazara ranyomva koyben meg egy butittott Celeron volt benne.....Nehez partatlan testet talalni, Fless Inteles ez latszik is de kit erdekel? maganugy....inkabb foglalkozz aszzal mit veszel legkozelebb.
Az en palyafutasom: Intel,Intel, AMD , AMD , INTEL C2Duo
-
Raymond
titán
Na menj egyel csokit. Az megnyugtat. Hadonaszol itt objektivitassal aztan meg olyanokkal josz hogy a foldon fekvot nem kene rugdalni. Akkor most jobb vagy roszabb (foldon fekvo) e az AMD? Mert ha roszabb, akkor miert irna le egy szaklap egy total ellentetes dolgot? Az olyan hulyesegekt honnan szeded hogy jobb a Phenom ar/teljesitmeny aranya? Nem ertelek. Mutasd meg a szamokat. Vagy gondolod hogy a vilag osszes szaklapjat megvasarolt az Intel es direkt lehuzzak az AMD-t (toled kitelik)?
Legyen mar egy kis eszetek. Per pillanat az Intel a jobb es az is marad belathato idon belul. Ugyanugy ahogy a P4-es idokben az Intel nem volt istenitve ugy az AMD sem lesz most mert nincs ra ok.
Ahogy irva vala - a Q6600 per pillanat olcsobb es gyorsabb mint barmelyik megvasarolhato Phenom. Ha ezt meg tudod cafolni szamokkla akkor nosza, egyebkent nincs ertelme hoborogni.
-
fLeSs
nagyúr
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Ryzen 9 7900 /// Bontatlan // Üzletből, számlával és Garanciával!
- Intel Core Ultra 7 265 /// Bontatlan, Teljesen Új // Üzletből, Számlával és Garanciával
- Ryzen 9 7900X /// Bontatlan // Üzletből, számlával és Garanciával!
- Intel Core i9-14900KF 24-Core 3.2GHz LGA1700 Box (BX8071514900KF) Processzor! BeszámítOK
- Intel I7 4790 Eladó!
- Hp USB-C/Thunderbolt 3 dokkolók: USB-C Universal, G2, G4, G5, Hp Elite/Zbook- Thunderbolt 4 G4
- HP Omen - 27" IPS - UHD 4K - 144Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync - HDR 400 - USB-C - KVM Switch
- Lenovo Legion Pro 5 16IRX9
- Csere-Beszámítás! Sapphire Pure RX 7900XT 20GB Videokártya! Bemutató darab!
- LG 65BX - 65" OLED - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox Ready!
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest