- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Milyen okostelefont vegyek?
- A Galaxy Z Fold7, minden színben és oldalról
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Nem fogy a Galaxy S25 Edge?
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Samsung Galaxy S24+ - a személyi asszisztens
- Google Pixel topik
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
Új hozzászólás Aktív témák
-
Oliverda
titán
Az időeredményeket megnézve nagyjából levehető, hogy mennyi idő volt egy ilyen CPU-t így letesztelni. Alapvetően minél lassabb egy proci annál tovább tart a tesztelés.
Tudtad, hogy idehaza a felnőttek 16-33%-a funkcionális analfabéta?
Mercutio: Nem rossz, de ebben csak 1,2 GHz-es a proci.
Prof & endruboy: Köszi!
-
endruboy1
senior tag
Mindig jó érzés olyan cikket olvasni ahol érezni, hogy azon felül hogy az írója ért is hozzá, tényleg szeretné is a lehető legjobban kivesézni az eszközt. A cikk végig szakmai, sehol sem érezhető rajta semmilyen marketinges "nagy szavas" befolyás, minden tárgyilagosan van leírva és tesztelve. Remek teszt, gratulálok.
-
stratova
veterán
válasz
Mercutio_ #263 üzenetére
Ezt én akartam elsütni de igaz
Már csak az Atom+ION illetve a Brazos alapú házikót kellene hozzá kicsit alacsonyabb órajelen (1.2 GHz) járatni. Ellenben sajnos nálunk ugyanez a dobozka ZBOX nano AD10 Brazossal jóval borsosabb áron van (Atom+ION felállásban csak sima ZBOX-ot láttam nano-t nem)
A házilag összeválogatott megoldás persze sokkal barátibb, ezért kellene VIA-s alaplap és akkor lehetne pénztárcabarát HTPC-t aplikálni Nano X2-re is, még ha nem is rendelkezik olyan grafikus képességekkel mint Brazos. -
Mercutio_
félisten
Ha befut végre ez a hazai piacra lesz mit tesztelnie Oliverdának
-
kfr@
csendes tag
válasz
Seregély #254 üzenetére
> A HT-re visszatérve, bizonyos szempontból az is mondható, hogy az AMD a GPU-val, az > Intel HT-el kompenzálja az alapvetően gyenge CPU teljesítményt.
Ez azért sántít szerintem, mert a CPU-ra írt programok nem futnak gyorsabban a CPU mellé csomagolt GPU-tól, míg a HT-től igen. Ezért azt mondani, hogy semmilyen szinten nem releváns egy ilyen teszt, szerintem tévedés.Ez a teszt véleményem szerint tisztán a technikai háttér megvilágítására van. Soha az életben nem fogja senki kikapcsolni semmilyen processzoron a magokat, Atomon a HT-t.
A VIA valóban nagyon hiányzik belőle - én megvártam volna, míg szerzek egyet, akár a forumon kölcsönkérve is.Már én is várom, hogy egyre több téren használják ki az APU lehetőségeit, de sajnos ez sok esteben még nem történik meg. Konkrétan pl. a filerendszer végigkeresése igenis gyorsabban megy egy gyors CPU-n, de fogalma sincs, mit kezdjen a GPU-val.
> Így az AMD egyszálas teljesítménye vs Atom többszálas teljesítménye lett a cikk.
Szegény Atomot HT nélkül hagyni pedig a legnagyobb hiba lenne bármilyen tesztben, amiben soron kívüli végrehajtásra képes CPU van vele szemben - ugyanis az Intel ezesetben így biztosította a soronkívüliséget. Erre mondta Oliverda, hogy a mikroarchitektúra része a HT. Az Atom az OOO helyett HT-t ad. Az OOO nem kikapcsolható, ezért nem illik kikapcsolni a HT-t sem.A Bobcat core nyers számítási teljesítménye pedig egyszerűen kb. azonos kategóriába esik az Atom core-éval, tudomásul lehet venni. Nem arra készült, hogy önmagában gyors legyen, hanem hogy legyen egy eszköze az AMD-nek ebben a kategóriában is.
Mivel tett a CPU mellé normális körítést (pl. értelmes GPU), amit az Intel nem, ezért szerintem jobb platform, mint az Atom - akár Ion-nal együtt is. (A képminőségről nem tudok nyilatkozni, sosem volt alkalmam ugyanazon a kijelzőn kipróbálni mindkettőt).Az AMD az utóbbi időben nem a nyers erőt hajszolja (mivel nem tudja megcsinálni), hanem, hogy egyben az egész cucc megüsse a jól használható szintet, ez van.
Én speciel azt várom tőlük, hogy a közeli jövőben teljesen passzív hűtésű hordozható gépekben megkapjuk tőlük a netezéshez, mindennapi élethez szükséges számítási teljesítményt. Amint ezt valaki meglépi, a többiek is elmennek ebbe az irányba. Jelenleg
vagy lassú, vagy passzív a hűtése.
Akár az ARM-ok felerősítése, akár az x86 CPU-k energiaéhségének csökkentése megadhatja ezt képességet. És persze ezzel párhuzamosan a 16-24 órás folyamatos üzemet. -
-
Prof
addikt
Köszi a tesztet. Ritka az ilyen architektúra teszt.
Bár gondolom látod a hozzászólásokból m hogy aki egy összehasonlító tesztet elolvass az nagy többségben a melyiket vegyem melyik termék a jobb x pénzért szemlélettel olvassa.
Majd jó lenne egy valós E-350/450 vs Dual atom vs Nano teszt valamikor mindenféle letiltás nélkül azoknak akik komplett termékek telejsítményére kíváncsiak.
-
stratova
veterán
válasz
Seregély #257 üzenetére
Egyrészt érdemes elolvasnod ezt. Másrészt ugyanazt vetetted fel, amit már mások is többször ebben a topikban (akár már az első 50-hszben), ezért felesleges volt még egyszer leírni (egy kicsit erre is utalt nuke7).
Harmadrészt, ha megnézed a végeredményt, úgy hogy Atom 1 mag + HTT, Bobcat pedig egy maggal ment jött ki kemény 1-2% teljesítménykülönbség az összegzésben. -
nuke7
veterán
érdekes.
azt hittem, hogy ezen már túl vagyunk, ugyanis akit nem érdekel a dolog komolyabban, az nyilván nem vár 200+ hsz-t a fórumban, csak mert miért ne. vagy tévednék...?aki eddig nem értette, hogy miért úgy lett a teszt csinálva, ahogy; és mit jelentenek az eredmények, annek el lett magyarázva egy-két hsz.-ben érthetően, tömören.
akik ezután sem értik/nem érdekli őket, azok már rég nem olvassák a hsz-ed.
(#254) Seregély:
olvass már vissza kicsit...
(a hsz-emet még akkor kezdtem írni, amikor a tied még nem jelent meg)
-
Seregély
tag
Már ne is haragudjatok, ennyire semmitmondó tesztet még nem láttam a ph-n.
A két architektúra egyszálas vagy többszálas teljesítményét akartátok tesztelni? Ha az előbbi, akkor miért volt bekapcsolva a HT, ha az utóbbi, miért volt letiltva az AMD-n a második mag?
Így az AMD egyszálas teljesítménye vs Atom többszálas teljesítménye lett a cikk.
Ha nem ilyen elméleti szempontból akartátok összehasonlítani a két terméket, akkor olyan alkalmazásokat kellett volna választani, ahol mérhető a gyakorlati teljesítmény, ahol a GPU is dolgozik.
Így sem gyakorlati, sem elméleti haszna nincs az egésznek.A HT-re visszatérve, bizonyos szempontból az is mondható, hogy az AMD a GPU-val, az Intel HT-el kompenzálja az alapvetően gyenge CPU teljesítményt.
-
vanye
senior tag
A kérdés jogos. Ha a koncepció az első (mert mondjuk nincs kedvem/időm stb. átírni), akkor én vártam volna vele addig, ameddig valahonnan előtúrok egy VIA-masinát. Oliverda nyilván nem két nappal korábban találta ki, hogy legyen egy ilyen cikk, így valszeg felmérte: mit és hogyan lehet hozzá beszerezni. Meg aztán a Llano-elemzés sem egy nap alatt íródott, plusz ott már tömegek könyörögtek a tesztért, s mondta nekik Oli, hogy: "When it's done."
-
nahát, megértük, hogy Oliverdából fizetett Intel-tollnok lett!
... szóval bocs a hülye viccért, úgy látom, sikerült húsbavágóan megtapasztalni, mennyire hálás dolog architektúrás cikket írni. egészen hihetetlen, hogy egyesek mennyire jól értenek ahhoz, hogy hogyan kell két architektúrát összevetni, míg az olvasással hadilábon állnak, mert képtelenek elolvasni (vagy értelmezni) a peremfeltételeket.
a legmorbidabb az egészben, hogy a cikk azért lett ilyen, mert szerettél volna valami különlegeset az olvasók elé tárni - ha nem lett volna képben a VIA, akkor gondolom by default két kétmagos szerepelt volna. bár ahogy elnézem, abba is bele tudtak volna kötni párannehéz szakma az internetes újságírás...
nekem tetszett a cikk, érdekes volt, így kitűnően el tudom helyezni, mire lehet számítani a két architektúrától, ha esetleg más variánsok formájában is feltűnnek. gondolom, ez (is) volt a cél. thank you
@vanye: elméletben igazad van abban, hogy a VIA kiesésével 0-ról kellett volna kezdeni. gyakorlatban kíváncsi lennék, hogy Te magad a jópár óra munkával elkészült méréscsomagot kukáztad-e volna, és elkezdtél-e volna újabb tesztalanyok után kajtatni
-
MZperX75
addikt
+1Oliverda :
A foci itt ,jelen esetben mellékes,meg az is ,hogy ki szereti, vagy sem.
A lényeget kiemelem."Az első hibát akkor követte el a szerző, amikor a VIA igazolt hiányzás után nem módosított radikálisan a témán és a nézőponton; úgy hagyni mindent, mint a koncepció borulása előtt"
Kösd nyugottan az ebet a karóhoz,legalább olyan vagy ,mint aki kritizál semmivel sem jobb,már bukott a róma,de te még mindig védeni próbálod.
OFF
-
Mercutio_
félisten
válasz
Oliverda #245 üzenetére
E-240 is csak notiban van, és abban már van itthon E-450 is.
-
Oliverda
titán
1. Kifejezetten nem szeretem a focit. Mondjuk ott olvasni biztosan nem kell az tény.
2. Kellenek olykor ilyen cikkek is. Persze tudom én, hogy az olvasók nagyobb része itt arra izgul, hogy hány fps-t megy Crysis 5-ben a Geforce GTX Ultra FX 99000, és baromira nem érti, valamint nem is érdekli, hogy valójában mitől is megy annyit. Ellenben vannak olyanok is, akiket pont a dolgok mélyebb háttere érdekel. Az ilyeneket is el kell látni tartalommal, még ha ezt sokan nem képesek megérteni.
Az "átlagos géphasználati tesztet" meg szívesen beleteszem, ha valaki mond egy tuti mérési metódust amit lehet pontosan számosítani, és nagyjából konstans, megbízható eredményt ad. Váron a javaslatokat.
-
vanye
senior tag
Végigolvasva a kommenteket 1értelműen leszűrhető, hogy az Olvasók azon része, akik háborognak a cikk miatt, azok egész egyszerűen vmi sokkal életszerűbb ürügyet akartak itt a PH!-n látni, aminek mentén a két mérkőző fél egymásnak eshet.
Elég sokan jöttek is sportpéldákkal; nos, folytatva e nemes hagyományt én is megjegyezném, hogy ez a teszt kicsit olyan, mintha egy Barca-győzelem után arról írna az ember, hogy OK, hogy nyertek, de a védelmük az baromi sebezhető, mi több a Dani Alves például gyengébb volt, mint az ellenfél védője. De mondhattam volna azt a fajta élveboncolást is, amikor a játék konkrét elemzése helyett futómennyiségről készült adatokat bogarásznak a "szakértők"... (Holott a kettőnek ad absurdum semmi köze egymáshoz.) És ilyen a labdabirtoklás százalékos megoszlása is; vakaródzik is a "szakértő", amikor egy Inter 30% körüli eredménnyel simán lenyom egy Barcát...
Na csak azt akarom mondani, hogy rengetegiféle látószög van, aminek kapcsán elemzéseket lehet végezni. Nyilván mindig a téma határozza meg ezt; ebben az adott esetben tehát az architektúrák eltérései. Az első hibát akkor követte el a szerző, amikor a VIA igazolt hiányzás után nem módosított radikálisan a témán és a nézőponton; úgy hagyni mindent, mint a koncepció borulása előtt kb. akkora "ötlet" volt, mint ha a Bayern München ugyanúgy akarna játszani Robben és Ribéry nélkül, mint velük. Szal én értem a csíziót, a "na nézzük akkor, hogy ha ez és ez agy van, akkor abból mi sül ki"-nekiveselkedést, de mindez csak játék, mert ilyet a valóságban senki nem fog tapasztalni. Érdekességnek mondjuk megteszi.
Egyet kell értsek avval a korábban elhangzott javaslattal is, hogy bele kellene venni minden egyes efféle tesztbe egy ún. "átlagos géphasználati tesztet", ami során minden olyan műveletnek a gördülékenységéről, kivitelezhetőségéről stb. számot kellene adni, amivel az adott hardver megvásárlást követően az adott felhasználási korlátokat figyelembe véve (tehát pl. Atomon Photoshop nuku) a felhasználó szembesülhet.
Nagyjából ennyi. -
kfr@
csendes tag
-
Oliverda
titán
Na, végre valaki más is megértette!
"Mivel én elsőre csak az összegzést olvastam"
Ez viszont ejnyebejnye!
Bár a statisztika alapján sokan ezt csinálják sajnos.
"Azért az gyanús volt, hogy nincs megadva típus, csak annyi, hogy "AMD Bobcat (1.6 GHz)"."
Konkrétan egymagos 1,6 GHz-es Bobcat nincs, csak 1,5 GHz-es, amit E-240-nek hívnak.
Nem zárom ki, hogy lesz majd kétmagos összehasonlítás, viszont itt már tényleg konkrét modelleket/termékeket vetnénk össze. Mondjuk Atom D510 vs. AMD E-450. Az utóbbit viszont meg kéne várni, mivel még nem kapható.
-
kfr@
csendes tag
válasz
benedekco #226 üzenetére
Szerintem aki arra utal, hogy az Atom mikroarchitektúrájának szerves része a HT, az arra gondol, hogy konkrétan azért került bele a HT egy ilyen olcsó kis vacakba, miközben a low-end desktop CPU-kból akkoriban kihagyta az Intel, mert a soron kívűli végrehajtás hiányát nagymértékben kompenzálja. Az Atomban a HT simán hoz 60-70% plusz teljesítményt bonyolultabb alkalmazások esetén, míg a desktop CPU-kban leginkább 10-20% a nyereség.
A Bobcat tud soronkívüli végrehajtást, ezért nem építettek bele HT-t. Egyszerűen nem hozott volna akkora teljesítmény többletet, ami ellensúlyozná a nagyobb igényelt felületet (ami az előállítás költségét növeli) és a plusz tranzisztorok fogyasztását (üzemeltetési költség).Az összehasonlítás így a valóban létező legkisebb kapható konfiurációk összehasonlítása lett: 1 magos Atom HT-vel, 1 magos Bobcat(HT nincs is).
Azért az tényleg nem lenne baj, ha legalább az összegzésnél az oldal tetjén szerepelne egy mondat arról, hogy valójában mi látszik az ábrákon. Mivel én elsőre csak az összegzést olvastam el és nem derült ki, hogy csak 1 magot hasonlítunk, állíthatom, hogy zavaró
Azért az gyanús volt, hogy nincs megadva típus, csak annyi, hogy "AMD Bobcat (1.6 GHz)".Amúgy érdekes lehet a 2-magos összehasonlítás, mivel ebben a kategóriában egyátalán nem várok lineáris skálázódást a magszám növelésével - de jóü lenne tudni, hogy akkor mekkora is a növekedés.
-
stratova
veterán
válasz
MZperX75 #241 üzenetére
Eh... te komolyan azt hiszed, hogy le akarom húzni a Brazost? (esetleg rám is kereshetsz a klubban..)
Most viccen kívül ez nem egy végtermék összehasonlító teszt... Nincs plecsni a végén.Te is tudod meg én is tudom, hogy ha közel azonos grafikus képességű rendszert akarsz összeállítani olcsóbban jössz ki E-350-nel újonnan.
Ez a teszt nem azoknak készült, akik ebből akarják megtudni melyik platformot (nem CPU-t!) vegyék, akik erre vágynak már az első két oldal után elmenekültek
Amúgy meg felületes PH! olvasó is a grafikonok átszaladása után elolvassa még a végszót is."Az első generációs Atom és a Bobcat, mint CPU, összességében eléggé hasonló teljesítményt mutat, és fogyasztásuk sem tér el egymástól jelentősen. A különbség leginkább a CPU melletti grafikus megoldásnál ütközik ki, ahol az AMD megoldása lényegesen jobb, így akinek ez fontos (például egy HTPC esetében), és mégis az Atom mellé szeretné letenni a voksát, annak csak egy NVIDIA ION chipkészlettel megtámogatott megoldás jöhet szóba."
Aztán ha HTPC-t akar építeni bepötyögi árgép-be, hogy alaplap ion. Egy pillanatra seggre ül az árak láttán és vesz egy Brazos lapot.
-
stratova
veterán
válasz
MZperX75 #239 üzenetére
Itt egy kicsit faramuci a helyzet, ami Atom 330 + ION-nál jobb alaplap itthon nem sok bár van. D510-es és D525-ös ION-nal már más a leányzó fekvése árban:
Asrock A330ION
ASUS AT3IONT-I
ASUS AT3IONT-I DELUXE
ASUS AT5IONT-I
ASUS AT5IONT-I DELUXE
Zotac IONITX-A
Zotac NM10-A-E-ION
Zotac IONITX-S-EEnnyiből AMD-nél már komplett HTPC-t építesz, a kész gépek meg 80-90 körül indulnak Atom+ION párossal; viszont ez a teszt nem is azt akarta eldönteni melyiket vedd HTPC-be.
-
MZperX75
addikt
válasz
Oliverda #235 üzenetére
De a két igp között van némi különbség nem?
(én mondjuk MSI E-350IS-45 20.000ft-ért vettem) 3 hónapja min.
Inkább azt ad meg légyszives ,hogy ATOM+ION2 mennyibe fáj?,mert az inkább E-350ellenfele!
Mercutio: ja ugyan ezt vettemano, jó ,állat nincs gond vele, tudom ajánlani!
1333-on megy a ramocska is benne -
Mercutio_
félisten
2500 a difi
de sokkal komolyabb a felszereltsége (2 féle digi hang, és HDMI kimenet is van
)
-
Oliverda
titán
Olcsóbb.
Asrock AD510PV (Atom D510, 2 mag, 1,66GHz) - 17 990 Ft
Asrock E350M1 (E-350, 2 mag 1,60GHz) - 24 490 Ft
-
MZperX75
addikt
-
Cefet
aktív tag
Háj skacok. Tegnap este olvasgattam a tesztet és a hozzászólásokat, de csak most jutottam oda, hogy én is elmondhassam a véleményemet.
Tehát: a teszt részletes, kimerítő, és amennyire én meg tudom ítélni, a szerző szakmai hozzáértésével sincs semmi gond. Viszont a mérési koncepció láttán - mint már többen - én is fanyalgok egy kicsit. Láttam az érveket pro és kontra, meg is értem, és mégis...
Aki gyakran jár ide olvasgatni, tanulni, az tudhatja: Oliverda nem egy Intel fan, aki erre célzott az elég sügér. Ő a tesztet így csinálta, aminek ilyen eredménye született, amit el kell fogadni. Már csak azért is mert nem sok ember lenne itt, aki hasonlóan meg tudta volna csinálni. Az viszont tagadhatatlan, hogy egy kicsit felemás, félrevezető ez az eredmény, mert aki elolvassa, és nem érti meg, hogy ez csak x86 teszt, az hibás következtetéseket vonhat le. Még úgy is, hogy a cikkben szerepel: a Brazos erősebb GPU-ban.
Én is most vettem egy Brazost és elmondhatom, hogy átlagos használat mellett NAGYON felette áll egy Atom-os gépnek. Sokan el sem hinnétek mennyire. Ha nem akar az ember az újabb játékokkal nyomulni, akkor mindenre elég. És mindezt úgy, hogy - kis túlzással - két lapos elemről elmegy egy hétig. Ezt kellett volna szerintem egy kicsit jobban hangsúlyozni.Egy kicsit off, de azért leírom, - talán ötleteket is adok - hogy nekem napelemekről megy a gépecske. 12 V-ról normál üzem mellett alig több mint 1 A az áramfelvétel, tehát 12 W a fogyasztás. Ehhez azt hiszem nem kell kommentár. Egy közepes (40-50Ah) akkuról simán elmegy két napig napsütés nélkül is.
De ilyen kicsi fogyasztás mellett egy 50-60 W-os napelem modul még borúsabb időben is szinten tudja tartani az akkut.
Ideális netes gép: gyönyörű (viaLan EPC3 ház) és csendes, erős (amennyire kell) de kicsi és nem fogyaszt sokat.
Egyetlen szó ami mindent elmond: Végre! -
Bird
addikt
válasz
MZperX75 #224 üzenetére
Igen, mintha már valóban mondtad volna....
A tesztekben és a személyes tapasztalataim alapján a HD filmek az ION GPU-val valahogy élvezhetőbbek... Szebbek a színek, telítettebb a kép! A driver frissítések majd biztos megoldják ezt is.... A fogyasztást meg bocsi, de lekaksizom
Annyival nem fogyaszt többet az ATOM, hogy gyorskölcsönt kelljen az áramszámlámra felvenni
-
stratova
veterán
válasz
benedekco #226 üzenetére
Ezzel az a gond, hogy Brazos környéki órajellel egyszerűen nincs HTT nélküli Atom, akár egy akár kétmagosat nézel.
Egy Llano kontra Core alapú processzoros tesztben még lehetne hivatkozni arra, hogy Pentiumokkal legyen összeeresztve egy A-s proci, mondván abban nincs HTT (és pár egyéb dolog) de itt nem ez a helyzet.
Ha 2 maggal néznénk az E-350-et, az ellen ugyanúgy 2 magos hasonló vagy egyező órajelű Atomot kellene küldeni, ami pedig 4 szálas. Ráadásul az összesítésben a "legrosszabb esetben" ( teljesítmény / fogyasztásban ) is csak 9,7% az Atom előnye... Relatív CPU teljesítményben 1,3-1,5% az eltérés, még mindig ennyire zavar a HTT?
-
Én meg ezt mondom: Egymagos Bobcat ellen nem túl fair HT-s Atom-ot küldeni.
Szerintem az lett volna fair, ha ott lett volna egy illetve két maggal is. Nem is értem miért nem így teszteltétek. Általában így szoktatok tesztelni. Értem a lényeget, de ezzel a gondolkodással már az Atom HT-jét is illett volna letiltani. Bár nem olvastam végig a 225 hsz-t, gondolom ások is leírták ezt. Remélem máskor sikerül úgy is tesztelnim vagy később kiegészíteni ezt a tesztet a két magos eredményekkel.
Ezt a dolgot leszámítva értékes teszt, sok információt tartalmazó, jó leírás készült!
Köszönjük!szerk:
értem, de akkor sem értek egyet a teszttel, még mindig kitartok a mellett, hogy szerepelhetnének a két magos értékek is -
MZperX75
addikt
------Mintha ha már mondtam volna ,hogy madár vagy ehhez!
"Az Atom az ION/ION2 párossal ugyanazt tudja, mint a Brazos a mindennapi HTPC használat a során, a többi csak sallang..."
Csak kevesebb fogyasztással a Brazos javára!
"A képélesség a színek is az Nvidia-t igazolják"
Ez meg pont, hogy fordítva!lásd E-350,meg az összes AMD-s videókártya ,képjavító (catalist alapfunkciója) stb!
De úgy nagyságrendileg egyett tudok érteni veled!
(Csak úgy mellesleg néhány hónapja teszt itt PH-n már kiderült ,hogy a 2magos Intel+HT,cpu-ban erősebb egy kicsit mint a 2 magos Brazos,de a rendszer összeségében jobban fogyaszt a Brazosnál,és több extra funkciója is van,scak az Ion-os hozza a Brazost kakaóban)
"de mintha a Brazos használhatóbb lenne gördülékenyebb" ezt nem én ondom lásd Ph -
nuke7
veterán
srácok, én ezt nem értem
ha az atom szerves része a hyper threading akkor a bobcat szerves része a két darab processzor mag... miért kellett letiltani az egyiket..? ugyanis így nem igazán reális eredmény jön ki... -
Bird
addikt
A szokásos vitához vezet(ett) az Atom vs. Brazos háború.... Nem értem itt a Ph!-n miért kell ennyire egymásnak feszülni....
Az Atom az ION/ION2 párossal ugyanazt tudja, mint a Brazos a mindennapi HTPC használat a során, a többi csak sallang...A képélesség a színek is az Nvidia-t igazolják... és ez bizony személyes tapasztalat.
-
stratova
veterán
válasz
scott_free #217 üzenetére
Úgy látom itt nincs mit tenni..
Ha szerzel a PH!-nak Nano X2-t, akkor szerintem örömmel lemérik neked őket egy 2 magos (megjegyzem még mindig HTT-s) Atom és E-350, E-450 társaságában.
Aki felületesen olvas cikket, jobb ha ennek nem ugrik neki.
Ha kétmagosokat tesztelt volna, azért menne a csipogás, hogy a 2 magos Atomban miért volt aktív a HTT (amivel ugye így 4 szálas), a másik kettőben egyszerűen NINCS HTT, ennyi.
Nyugtasson meg a tudat, hogy Brazosban ott dobog egy jó kis GPU, amit Atom mellé amúgy sem kapsz alapból. ION nélkül meg kb. home servernek / NAS-nak jó.
De most miért zavar téged, hogy egy maggal nem mosta fel a bár HTT-s de EGY magos Atommal minden téren a padlót?
Így is bőven versenyképes, az volt a lényeg hogy megmutassák nem csak a GPU miatt jó Brazos, mert ha megnézed egyáltalán nem vészes a hátránya CPU-ban a HTT hiányának dacára. -
Henkei
tag
válasz
az van az irasban hogy e240-et akartak csinalni ami meg egymagos.
abban meg az amd tiljta le a masodik magot gyarilag!! tudom mert unokaocsemnek volt olyan netbookja amiben ilyen volt. na abba te nem tudtad volna visszakapcsolni a magot ha megveszel akkor sem.
-
MZperX75
addikt
válasz
Erőlködjetek csak nem veszitek észre ,hogy magasról tesznek az egészre?
tudom,hogy igazad van ,de akkor is! -
MongolZ
addikt
válasz
De most úgy tök őszintén, nem lehet megérteni, hogy itt nem 2 termék összehasonlítása történt meg? Fogalomzavar. 1 db Atom maghoz szervesen hozzátartozik a HT.
Félrevezető lehet. De akit egy kicsit is érdekel a téma, a cikk, az talán elolvassa, ahol le is van írva, hogy az AMD egyik magja le van tiltva. Még az általános iskolában is azt oktatják, hogy egy diagram semmit nem ér önmagában, el kell olvasni hozzá a cikket.
Ettől függetlenül a tesztet nagyon felületesen átfutók kedvéért valóban rá lehetett volna írni a grafikonokra, hogy az AMD proci csak 1 magon futott. -
scott_free
senior tag
válasz
stratova #210 üzenetére
Gondolom azért, mert a valós életben sem fogod kikapcsolni a HT-t Atomon
aha, mert a valós életben majd kikapcsolod az amd-ben az egyik magot, mi?
továbbra is tartom, hogy a grafikonok félrevezetőek, mert nem jelzik, hogy az amd-nél kikapcsoltak egy magot.
ha változtatsz bármit is egy hardveren, akkor azt bizony minden táblázatban, grafikonon jelölni KELL, különben félrevezető lesz.ez olyan, mintha egy agyonhúzott proci eredményeit úgy szerepeltetnéd egy táblázatban, hogy nem jelölöd meg, hogy az nem az alapon megy = félrevezetés!
-
gyovcsi
csendes tag
Upsz, csak most vettem észre, hogy már régóta megy a téma. Nem akartam új résztvevőként a fikázásba bekapcsolódni, csak véleményt írtam, válaszolni sem kell rá, de már nem tudtam szerkeszteni a hozzászólást.
A véleményem nem változott, de nem akarok vitatkozni. -
Henkei
tag
naon popec kis teszt lett ez!
jo hogy van olyan oldal ahol magyarul is lehet ilyen reszletesen olvasni a cpu reszegysegeirol.
en azt hittem hogy az amd cpuban itt is gyengebb mint az intel es csak grafban domborit. megvilagosodtam.
olivernek meg azt uzenem hogy ne hallgasson a trollokra akiknek a lebegopontokrol csak az ufok jutnak eszukbe.
riszpekt!
-
gyovcsi
csendes tag
Az én véleményem az, hogy ez a teszt így fals és semmire nem jó, arra semmiképp, hogy ez alapján bárki is eldönthesse, hogy melyik rendszer kell neki.
Véleményem szerint a valóságot az tükrözte volna, ha minden trükközés nélkül, gyári állapotban kerültek volna tesztelésre a termékek. Az AMD egyik magjának lekapcsolása olyan, mintha egy futót kiállítanánk versenyre, csak előtte levágnánk az egyik lábát. Ha azonos súlyú versenyzőket akarnátok összehasonlítani akkor ott a kétmagos atom, a nanót meg eleve felesleges volt berakni, mert kereskedelmi forgalomban lényegében nem kapható, így a tesztnek sincs különösebb haszna.
De ha már így teszteltétek, akkor legalább a korrektség kedvéért oda kellett volna a két magos eredményét is rakni az AMD-nek, és akkor valós következtetést is le lehetett volna vonni a tesztből. Legalább az architektúrák leírása érdekes volt. -
Dr. Akula
félisten
Az AMD cuccosa szimpatikusabb hogy egy értelmes "videokari" van mellette, de fogyasztásban még van mit heggeszteni rajta. Ha nyakunkon lesz a platformosodás és az intel nem varázsol valahonnan egy használható video"kártyát", akkor nagy szarban lesz.
-
stratova
veterán
válasz
#32839680 #209 üzenetére
Gondolom azért, mert a valós életben sem fogod kikapcsolni a HT-t Atomon (legyen az akár egy, akár kétmagos). Brazosnál és Nano-nál nincsen HT így jártak. Az egy más tészta, hogy Brazosnak ott van egy jó kis GPU a tarsolyában, ez azonban nem része ennek a tesztnek. Ez egy CPU összehasonlítás volt, Nano ebben a tekintetben jól jár egy-két ponton a fejlettségével (AES támogatás pl.). Tudva levő, hogy Atom igazából ION-nal karöltve versenyezhet csak Brazossal, ha egészében nézzük a két platformot HTPC vagy általános felhasználási területen.
Azt hiszem scott_free fórumtárs többszöri reakciójából megállapíthatom, hogy Oliverda helyreállította a renoméját a korábbi AMD részlehajlással kapcsolatban
ami immáron tesztelőként dicséretes és elvárt
-
BadGe
aktív tag
off:
nem tudjátok itt miről lesz szó? szemfüles újságírók reggelre nyomhatnának egy firsthand cikket...
AMD Fusion Zone Cocktail Reception
ge.
-
LALA_kiraly
őstag
sajnálom, hogy a nanoról kevés az infó, de nekem nagyon szimpatikus.
Utána is olvasok gyorsba, mit is tud. -
Oliverda
titán
válasz
scott_free #204 üzenetére
A grafikonok mellé van szöveg is ám, ráadásul nem viccből. El kéne olvasni, meg kellene próbálni értelmezni. Amennyiben ez valamilyen okból nem megy akkor pedig be kéne látni, hogy ez az írás bizony másnak született.
De tudod mit, legyen igazad! Így legalább talán nyugodtan alszol és nem maradsz rettentően frusztrált azért mert még mindig a sötétben tapogatózol.
-
scott_free
senior tag
válasz
Oliverda #191 üzenetére
mivel a grafikonok félrevezetőek. azokon ugyanis nem látszik, hogy le van tiltva egy mag.
ahol meg még így is eltérés volt, az gyorsan az "érthetetlen", "inkább bele se számoljuk" kategóriába került.
a probléma az, hogy előbb volt meg az ítélet (a végkövetkeztetés), s ehhez csináltál speciális teszteket.
a gombhoz kerestél kabátot.de ahogy látom, a szerzői önérzetesség erősebb a józan észnél.
-
Oliverda
titán
válasz
Mercutio_ #201 üzenetére
"Mikroachitektúrának szerves része AMD-nél az integrált GPU"
A kutyafülét része.
Itt a GPU és a CPU közötti legközelebbi pont csak a memóriavezérlő. Attól még elég messze vagyunk, hogy a GPU bármilyen szinten is a CPU mikroarchitektúra része legyen, de egyszer ez be fog következni. Szvsz valamikor 10 éven belül.
Az AIDA-ban nincs kétmagos VIA sajnos, illetve:[link]
"Tudom-tudom 1 mag, no gpu mantra, és persze szíved joga, ezt mint peremfeltételt meghatározni, de talán abból, hogy a hsz-ek egy tetemes része nem a tesztről, hanem erről a peremfeltételről szól következtethetünk rá, hogy nem ez volt a legjobb ötlet"
Én ebből teljesen másra következtetek, de ez már az én dolgom.
-
Mercutio_
félisten
válasz
Oliverda #139 üzenetére
Mikroachitektúrának szerves része AMD-nél az integrált GPU, ahogy Intelnél a HT, lehet itt hasonlítgatni 1-1 magot, de kb. annyira izgalmas és sokatmondó, mint 2 azonos térfogatú és teljesítményű motort tesztpadon méregetni és mondjuk a nyomatékgörbéik egyes pontjain mért értékeket összevetni
Az E-240 egyértelműen a hibás E-350-ek pénzzététele a hibás mag letiltásával (ezért van ugyanúgy 18W-os fogyi 1 maggal), így félreviszi a teljesítmény/fogyi mutatókat.
Az ésszerű vizsgálat egy E-350 és Intel N550 összehasonlítás lett volna, a VIA hasonló képességű procijának jellemzői meg ugyanúgy az AIDA-ból kinézhetőek. (Tudom-tudom 1 mag, no gpu mantra, és persze szíved joga, ezt mint peremfeltételt meghatározni, de talán abból, hogy a hsz-ek egy tetemes része nem a tesztről, hanem erről a peremfeltételről szól következtethetünk rá, hogy nem ez volt a legjobb ötlet)
Ellenben az architektúrákat bemutató rész nagyon jó, engem igazán az érdekelt, és az nagyon bejött
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- Steam, GOG, Epic Store, Humble Store, Xbox PC Game Pass, Origin Access, uPlay+, Apple Arcade felhasználók barátságos izgulós topikja
- Milyen okostelefont vegyek?
- Hobby elektronika
- Autós topik
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
- Milyen légkondit a lakásba?
- Sütés, főzés és konyhai praktikák
- A Galaxy Z Fold7, minden színben és oldalról
- További aktív témák...
- Bomba ár! MacBook AIR 13" 2018 - i5-8210Y I 16GB I 512SSD I OS X Sonoma I Cam I Gari!
- Azonnali készpénzes Intel i3 i5 i7 i9 12/13/14 gen processzor felvásárlás személyesen / csomagküldés
- Apple iPhone 14 Pro 128GB, Kártyafüggetlen,
- Új Apple iPhone 16 Pro Max 256GB, Kártyafüggetlen, 3 Év Garanciával
- AKCIÓ! Apple MacBook Pro 13 2022 M2 8GB 256GB SSD garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest