- Poco F5 - pokolian jó ajánlat
- Xiaomi 15 Ultra - kamera, telefon
- Azonnali mobilos kérdések órája
- Nothing Phone (3a) és (3a) Pro - az ügyes meg sasszemű
- A Samsung gyártja az első 2 nm-es Qualcomm lapkát?
- Garmin Forerunner 970 - fogd a pénzt, és fuss!
- Apple Watch Ultra - első nekifutás
- Egyszerre legnagyobb és legkisebb is a Garmin Venu X1
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- iPhone topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
Prof
addikt
Köszi a tesztet. Ritka az ilyen architektúra teszt.
Bár gondolom látod a hozzászólásokból m hogy aki egy összehasonlító tesztet elolvass az nagy többségben a melyiket vegyem melyik termék a jobb x pénzért szemlélettel olvassa.
Majd jó lenne egy valós E-350/450 vs Dual atom vs Nano teszt valamikor mindenféle letiltás nélkül azoknak akik komplett termékek telejsítményére kíváncsiak.
-
Mercutio_
félisten
válasz
Oliverda #245 üzenetére
E-240 is csak notiban van, és abban már van itthon E-450 is.
-
kfr@
csendes tag
-
MZperX75
addikt
válasz
Oliverda #235 üzenetére
De a két igp között van némi különbség nem?
(én mondjuk MSI E-350IS-45 20.000ft-ért vettem) 3 hónapja min.
Inkább azt ad meg légyszives ,hogy ATOM+ION2 mennyibe fáj?,mert az inkább E-350ellenfele!
Mercutio: ja ugyan ezt vettemano, jó ,állat nincs gond vele, tudom ajánlani!
1333-on megy a ramocska is benne -
Én meg ezt mondom: Egymagos Bobcat ellen nem túl fair HT-s Atom-ot küldeni.
Szerintem az lett volna fair, ha ott lett volna egy illetve két maggal is. Nem is értem miért nem így teszteltétek. Általában így szoktatok tesztelni. Értem a lényeget, de ezzel a gondolkodással már az Atom HT-jét is illett volna letiltani. Bár nem olvastam végig a 225 hsz-t, gondolom ások is leírták ezt. Remélem máskor sikerül úgy is tesztelnim vagy később kiegészíteni ezt a tesztet a két magos eredményekkel.
Ezt a dolgot leszámítva értékes teszt, sok információt tartalmazó, jó leírás készült!
Köszönjük!szerk:
értem, de akkor sem értek egyet a teszttel, még mindig kitartok a mellett, hogy szerepelhetnének a két magos értékek is -
scott_free
senior tag
válasz
Oliverda #191 üzenetére
mivel a grafikonok félrevezetőek. azokon ugyanis nem látszik, hogy le van tiltva egy mag.
ahol meg még így is eltérés volt, az gyorsan az "érthetetlen", "inkább bele se számoljuk" kategóriába került.
a probléma az, hogy előbb volt meg az ítélet (a végkövetkeztetés), s ehhez csináltál speciális teszteket.
a gombhoz kerestél kabátot.de ahogy látom, a szerzői önérzetesség erősebb a józan észnél.
-
Mercutio_
félisten
válasz
Oliverda #139 üzenetére
Mikroachitektúrának szerves része AMD-nél az integrált GPU, ahogy Intelnél a HT, lehet itt hasonlítgatni 1-1 magot, de kb. annyira izgalmas és sokatmondó, mint 2 azonos térfogatú és teljesítményű motort tesztpadon méregetni és mondjuk a nyomatékgörbéik egyes pontjain mért értékeket összevetni
Az E-240 egyértelműen a hibás E-350-ek pénzzététele a hibás mag letiltásával (ezért van ugyanúgy 18W-os fogyi 1 maggal), így félreviszi a teljesítmény/fogyi mutatókat.
Az ésszerű vizsgálat egy E-350 és Intel N550 összehasonlítás lett volna, a VIA hasonló képességű procijának jellemzői meg ugyanúgy az AIDA-ból kinézhetőek. (Tudom-tudom 1 mag, no gpu mantra, és persze szíved joga, ezt mint peremfeltételt meghatározni, de talán abból, hogy a hsz-ek egy tetemes része nem a tesztről, hanem erről a peremfeltételről szól következtethetünk rá, hogy nem ez volt a legjobb ötlet)
Ellenben az architektúrákat bemutató rész nagyon jó, engem igazán az érdekelt, és az nagyon bejött
-
DraXoN
addikt
válasz
Oliverda #196 üzenetére
Oliverda: legközelebbre azt tudom tanácsolni, hogy írj képírással vagy piktogramokkal, hogy csak a képet nézők is "olvassák"/"lássák" a lényeget
...
Egyébként ami főképp eszembe jutott most:
Van egy első generációs egymagos Intel Atomom (asztali lap: Intel D945GCLF). Kölcsön esetleg tudom adni csak úgy érdekesség miatt (esetleg fogyasztást összehasonlítani az első sokat szidott asztali chip miatt, és a jelenlegi utolsó sokad generációs chip között, vagy valóban megnézni, hogy tényleg semmi architekturális frissítés nem történ-e..). -
BadGe
aktív tag
válasz
Oliverda #191 üzenetére
Ez volt a végkövetkeztetés nem?
"egy kép többet mond ezer szónál"
nem csak a képeket néztem.
azon is jót mulattam, hogy értetlenkedtél a Peacekeeper teszt eredményén.
Nem tudtunk rájönni, hogy mitől jött ki ekkora különbség a Bobcat javára, pedig a feladatkezelő alapján az Atom mindkét szála dolgozott. Később eltávolítottuk a AMD-s rendszerről a Catalyst meghajtócsomagot is, hogy biztosan semmiféle GPU-s gyorsítás ne lehessen, de az eredmény nem változott.
gyorsan készítettél is kétféle végeredményt, hogy a "tesztek" jobban tükrözzék az elvárt végeredményt. (lásd korábban)
Élvezet volt olvasni.
Most is kiválóan vitatkozol, mitagadás nem kevés tehetség kell ehez is... És a tények? Vagy az objektivitás?
ge.
-
BadGe
aktív tag
válasz
Oliverda #182 üzenetére
Azért remélem #146-ot is olvastad. Ha nem csak olvasókat gyűjtesz, tényleg illene figyelni a szakmai tartalom szakmához látszólag nem kapcsolódó részére is. Mert ugye amiket leírtál az mondjuk hogy igaz és a saját magad által megszabott keretek között helytálló a következtetés is. De van értelme?
A cikk alapján ugyanis egyenlőségjelet lehet tenni a két processzor közé. Valóban így van?
ge.
-
Jakuu
őstag
válasz
Oliverda #176 üzenetére
"még megértem, ha egy 2000 köbcentis 6 hengeres soros motor összevetnek egy 2000 köbcentis 6 hengeres soros V-motorral"
Mint itt.
De a merest ugy vegzik el, hogy az egyik motorban ket hengerfejjel kevesebbel mernek.Ugyanigy nem fair osszehasonlitas alap 1 magos tesztnel, osszehasonlitani magasabb orajelu 1 magot+HT-t osszehasonlitani egy alacsonyabb orajelu 1 magos processzorral.
Raadasul a tesztnek semmi koze architekturak osszehasonlitasanak, szimplan speedtest.
Viszont sebessegteszteket nem igy mernek.Ha en pl. osszeakarok hasonlitani mondjuk ket atletat, akkor az egyiknek nem akarom levagni a labat, hogy utana azt mondhassam, hogy az en kedvencem volt meg is aki nyert, mert hozzasegitettem, mikozben mindenki tudja, hogy nem igy van.
Igy szoktak szuletni ezek a tesztek, hasonlitsuk ossze a ket platformot, hogy lletiltunk egy magot, a vga teljesitmenyet nem merem, es csokkentem az orajelet, mert ugy biztos gyengebb lesz az altalam favorizaltnal.
Vajon ez a korrekt es fair tajekoztatas ? Ezert varjuk az osszehasonlitasi alapot, a valos felhasznalas teren, nem pedig a manipulalt,ferditett tenyeket. -
Jakuu
őstag
válasz
Oliverda #171 üzenetére
Igen megertettuk a lenyeget, inkabb az elferditett tenyek maradnak marketing okokbol.
Ugyanezt mondanam, ha ellenkezo elojellel tortent volna a tenyferdites az egyik processzor lebutitasaval.Ezekszerint nem veletlen, hogy nincs osszehasonlitasi alap a valos teljeserteku processzor tesztnel, amivel a felhasznalo a valos teljesitmenyet kaphatna meg egy adott termeknek.
Nem baj legkozelebb egy olyan tesztet kapunk, amiben egy auto es egy motor teljesitmenyet merik ossze, csak az autobol kiszednek ket kereket, hogy azonos kerekszammal induljon a ket versenyzo, mert a gyartokat favorizalo teszterek igy kompenzalnak. Vicc.
-
Rive
veterán
válasz
Oliverda #171 üzenetére
Te irsz az egyik sorba processzort, másikba architektúrát, úgyhogy tán' nem kéne számonkérni, ha valaki úgymond 'értetlenkedik'.
Szóval hivatalice, kritika: a teszt és kimagyarázása is kusza: ebben a formában se processzorok, se architektúrák, se platformok összehasonlitására nem alkalmas, a saját célkitűzéseinek se képes megfelelni: ugyanakkor mindegyik irányból próbál bevonni egyes részelemeket, amik igy a levegőben lógva csak a káoszt növelik. Ezen felül egyik irányba se megy el elégséges mélységig, a tesztelt eszközök extra lehetőségeinek figyelmen kivül hagyása pedig az egész konstruktivitását böki tökön totálisan.
Ha csak annyit tudsz ezzel kezdeni, hogy mások értetlenek, az már a te bajod.
-
Jakuu
őstag
válasz
Oliverda #166 üzenetére
Orulok hogy te olyan felvilagosult vagy, hogy tudod en mit ertek meg, vagy mit olvastam vegig.
Felre a hangzatos market elemekkel es inkabb arra valaszolj, hogy korrektul kiegeszited e az altalam leirt az adatokkal a cikket, vagy marad a market maszlag es felmunka ?
Vagy egy mindent atfogo es osszehasonlitasra alapot ado teszt, amiben az elhallgatott valosag is megjelenik. -
Jakuu
őstag
válasz
Oliverda #145 üzenetére
"Miért lenne az? Akkor lett volna életszerűtlen, ha letiltom az Atomnál a HT-t pl."
Mert az nem ugyanolyan eletszerutlen, mint letiltani a Bobcatnal az egyik magot ?
Ezen a megjegyzesen jot kacagtam.
De azert megjegyzem, ha annyira korrekt ill. fair osszehasonlitasi alapot akarnal, akkor kiegeszitened a ket leirt plusz teszttel a cikket. HT nelkul es +1 maggal.
Ugye azert nem kerult bele, mert akkor mast mutatnanak elteresben a viszonyszamok.Az elozo megjegyzeshez pedig az architekturahoz, az egy maszlag es felrevezetes. A valos teljesitmenyt szoktak merni a kesz termeken, nem pedig lebutitani, ennek semmi koze nincs semmi architektura osszehasonlitashoz. Azt a CPU felepitesi kepen teszik.
Az itteni teszt melysege, ugyanolyan mintha ket azonos architekturat hasonlitanank ossze, az egyiket 1Mhz a masikat 1GHzen es utana megmutatnank, hogy miert jobb az egyik a masiknal.Csak a problema ott van, hogy senki se fogja uzemeltetni a processzorat hosszutavon 1MHzen, mint ahogy a Bobcatnal se fogja a felhasznalok zome 1 maggal lebutitani a processzorat. Ezert eletszerutlen es humbug a teszt igy, hogy a rendes adatok nincsenek feltuntetve.
Raadasul meg valami. Ha a felhasznalas alapjan azonos aron kaphato ket konkurenst termeknel, nem ilyen merest vegeznek es valos korulmenyek kozott pl a ket magos Bobcat joval tobbet tud mint a konkurens, akkor raadasul szelhamossag es felrevezeto a vasarlokra nezve, mert egy gyengebb termek fele terelik ezzel, a nem korrekt tajekoztatassal.
-
Rive
veterán
válasz
Oliverda #139 üzenetére
...mikroarchitektúra...
Ühüm.
Legközelebb a boltba' is mikroarchitektúrát kérek majd.
Szép, ha valaki mikroarchitektúrákat akar összehasonlitgatni, én is csináltam olyat, szerettem is - csakhogy egy kicsit elmúltak azok az idők, amikor effélének igy kint a piacon volt értelme. Platformok vannak, már néhány éve, és a vásárlók is ennek megfelelően viselkednek.
Ja, mikroarch tesztelgésnek ráadásul elég soványka és lapaj lett.
-
Sanya
nagyúr
válasz
Oliverda #145 üzenetére
gratulálok, látom megláttad a fusion processzor lényegét.
pár dolog, amiben nem értek egyet:
te megahertz alapján hasonlítottad össze a processzorokat, bár szerintem ughyanilyen lett volna, ha l1 cache alapján, lapkaméret alapján, vagy esetleg csatlakozó tű alapján hasonlítottad volna össze.
már architecturálisan is különbözik a kettő. a vásárlónak teljesen tök mindegy, hogy hány megahertz, mekkora cache van benne, vagy hány tűs a csatlakozó, vagy az l1 cache milyen sebességű. A legfontosabb, amit teljesen elfelejtettél közölni az ár/teljesítmény hányados. úgy kellett volna összehasonlítani, hogy mennyibe kerül egy atom konfig és mennyibe egy brazos, majd azokat összehasonlítani.tényleg jobban megy egy 2 literes turbó dízel, mint egy 2 literes sima dízel.
illetve mintha elfelejtkeztél volna a brazos lényegéről, a gpu-ról. vmi teszt? vmi chrome vga teszt? mozilla? doksik? nettop baszod, ki fog atom procival photoshopolni?
Tényleg híres az az ember, aki végigbiciklizik eurázsián, de valljuk be, nem ez a legegyszerűbb módja manapság a nagy távú utazásoknak. -
MZperX75
addikt
válasz
Oliverda #102 üzenetére
"Nem mellesleg ha egymagos Atomos gépet veszel akkor azt a teljesítményt kapod ami a tesztben is van. Amennyiben pedig egy E-240-es AMD procival szerelt gépet veszel akkor megint csak ez a helyzet. A HT egyetlen magon belül működik, valamint natív egymagos Bobcat nem létezik."
Akkor atesztben ,miért nem E-240-en szerepel?(gondolom valójában ez nm sokat oszt vagy szoroz,
akkor lenne igazán értéke,ha lézerrel elvágnák ez egyik magot!És valószínüsíthető,hogy E-240 hibás magok miatti tiltás,így fogysztás is nem valós értéket mutatna.
Vagy nem?
gondolom: X3 ergo X4 ,X2@X4
PhenomII x2 545 85W TDP
PhenomII X4 945 95W-os.....(mindkét processzorom volt) -
echterion
nagyúr
válasz
Oliverda #124 üzenetére
Igen, kicsit jobban belegondolva tényleg nem az egy ársávban lévő procikról szól. Viszont én jobban kedvelem az olyan cikkeket, ahol az azonos árkategóriában lévő termékek vannak összehasonlítva. De ez már az én gondom, ettő még a cikk végülis jó és érdekes, csak nekem lehet, nem úgy kellett volna nekiállnom olvasgatni, hogy kategórián belül összehasonlítás. Most legalább megismertem ezen kis kütyük lelkét is.
-
scott_free
senior tag
válasz
Oliverda #105 üzenetére
azért főbe ne lődd magad
de egyszerűen nem értem, hogy mi értelme volt ennek a cikknek?
ez olyan, mintha egy kétütemű trabantot összehasonlítanánk egy vw poloval, de előtte persze minden plusz dolgot, amitől az jobb, letiltanánk benne - hogy a végén kihozhassuk, hogy hát azért a trabi is van olyan jó, mint a polo...értelmetlen az egész.
-
válasz
Oliverda #102 üzenetére
"Amúgy a kétmagos HT-s Atom ellen szerinted mit kéne szembeállítani? "
Négymagos Bobcat-et. Mivel nincs, ezért marad a kétmagos. Az 980X ellen is csak Thuban van még.
Azért is vagyok ennyire a két mag mellett, mert ahogy írta valaki korábban Atom nincs HT nélkül forgalomban, ahogy E-350 sincs egy maggal, tehát valós helyzetben sosem fog egy magon futni az E-350, ahogy HT nélkül sem fog egy Atom.
-
scott_free
senior tag
Ez a teszt most nem erről szól.
hát, ez a teszt leginkább arról szól, hogy vajon mennyit fizetett érte nektek az Intel?
a fórum mással sincs tele, minthogy felejtsd el az atomot, sokkal jobbak az új amd-s netbookok - erre ti mindenféle trükkel próbáljátok védeni az atomot...
-
Írhatnék még sok mindent, de úgy sem jutnánk közös véleményre. Én dokar véleményét osztom, az Atom a HT-val éri el azt a teljesítményt, amit tud, az AMD pedig második maggal, a lényeg a teljesítmény amit így egészben produkálnak. Az egy más kérdés, hogy mi van ha "felezzük" őket. Az AMD elvan egy magon, mert teljes az architektúra, csak lassabb lesz, az Atom viszont persze, hogy meghal mert a szívét tépjük ki a HT kikapcsolásával. Ez az egyenlő bánásmód. Ja, hogy az Atom ettől két vállra fekszik? Ahogy a tanárom mondaná "egyéni szoc. probléma"...
-
-
dokar
addikt
Hűha, ez már nagyon egyéni játszótér, hogy tranyó limit miatt nem kap helyet a másik mag. Tudod, hogy teljesen más a felépítésük, ezért magletiltással nem tudsz közel azonos feltételeket teremteni. Az lenne inkább érdekes, hogy ha a többszálú CPU és FPU benchmark-ok meglévő eredményei között ott lenne Atom HT nélkül és Bobcat 2 maggal is.
-
dokar
addikt
Egymagos Atom ellen nem túl fair kétmagos Bobcatet küldeni.
Pedig az lenne, mert míg az Intel HT-t használ, addig az AMD csatába állít még egy magot. Többszálú teszten nem engeded meg a Bobcat-nek a többszálúságot, az Atom-nak meg igen. Az pedig legyen már lényegtelen, hogy most még egy magot, HT-t vagy a Kovács Pisti asztali abakuszát használja többszálú számításra.
-
Értem, hogy nem konkrét termékeket teszteltek, de ahogy Intelnél oly természetes, hogy az architektúra HT-s, így több szálon képes dolgozni, addig az AMD mérnökei meg 2 magra tervezték, nem egyre.
Ha gyárilag egymagos megoldást választottak volna, akkor lehet magasabb órajellel, vagy turbó technológiával, vagy hasonló egyébbel próbálják lenyomni a konkurenciát, de ők a 2 magot választották, szemben az Intel egy mag + HT megoldásával.Atomból jelenleg a kétmagos HT-s (azaz négyszálas) a legnagyobb, míg Bobcatből a kétmagos (kétszálas). Akkor szerinted ezt a kettőt sem fair összevetni egymással?
Már mért ne volna az? Ha két olyan terméket vizsgálunk, amihez mi nem nyúlunk, és a tervezők által "megálmodott" állapotot vizsgáljuk, azzal semmi gond nincs. Ha ez a két termék egy kategóriában, és/vagy árban helyezkedik el, akkor igen is legyen mérvadó, hogy a kétmagos, négy szálon dolgozó Atom, vagy a vele versenyző 2 magos Bobcat-e a jobb.
-
Male
nagyúr
-
ZIL
tag
És ezzel most akkor közelebb lennénk a megoldáshoz??? Ha ez érdekelné a felhasználót, azaz, hogy mennyire fog hétköznapi helyzetekben begárgyulni a rendszer, azt nem szintetikus tesztekből fogja meglátni, pláne nem össze-vissza letiltogatásokkal egységessé tett tesztrendszerek alapján... Akkor inkább érdemesebb lett volna valami valódi programokból álló csomagot összeállítani, és azt futtatni (olyat ami tényleg közel áll a normális felhasználásokhoz, nem DivX kódolás, meg benchmarkok...).
Autós hasonlattal, ez olyan mintha egy S-Merci motorját lekorlátoznánk 80 lóerősre, és lám csodát, az ugyancsak 80 lóerős Suzuki Swift nemhogy csak lenyomná gyorsulásban, de még kevesebbet is enne közben! Érdekes, de semmilyen értékes információt nem hordoz az ég világon... Szóval nem sértegetésnek, trollkodásnak szánom, de számomra a benchmark pontszámok az ég világon semmilyen információt nem hordoznak (és tuti nem vagyok ezzel egyedül). Továbbá nem is hiszem, hogy bármelyik benchmark is valós objektív képet adna egy adott rendszer általános használhatóságával kapcsolatban, mert ugye a benchmark mindig csak elvonatkoztatott részteljesítményeket mér, de nem ad képet az egész együttes értékéről. Visszatérve az autós példára, ez olyan mintha a Suzukiba betennénk az S-Merci motorját, és vernénk a mellünket, hogy de fasza autót alkottunk, holott közben csak egy irreálisan drága kiegyensúlyozatlan és közveszélyes járművünk lett, amivel a bevásárolni induló nagyi jó eséllyel nem térne vissza élve (ezt csak azért, hogy szemléltessem, külön a részeket kiemelve, nem igazán lehet az egész együttes értékét objektíven megítélni). Sokkal érdekesebb lett volna, ha mondjuk elindítunk rajta egy Youtube-ot (mert ugye a lusta ember így hallgat zenét), meg vagy még 3-4 átlagos internetablakot, mellé Word, Excel, valami PDF, egységesre korlátozott torrent, természetesen vírusirtó (nem keresés közben) a háttérben és csvegőprogramok stb... és mindeközben figyelni (videózni), hogy melyik rendszer adja föl előbb, vagy marad jobban kezelhető.... Valószínű érdekesebb és informatívabb lenne a végkifejlet. -
-
kisza25
félisten
aha tehát 800Mhz-en kellene mennie, a biosban sajnos nincs ilyen fjúcsőr, mert ez egy netbook és az ilyenekben az időn,booton és ide/ahci-n kívül nem lehet állítani semmit, sajnos újabb bios meg nincsen hozzá, ahogy a toshibát ismerem nem is lesz,
de azért köszönömazzal vigasztalom magam,hogy nem sokkal lenne tőle gyorsabb
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Telefon felváráslás!! iPhone 15/iPhone 15 Plus/iPhone 15 Pro/iPhone 15 Pro Max
- LG 25GR75FG - E-Sport Monitor - FHD 360Hz 1ms - NVIDIA Reflex + G-sync - AMD FreeSync - HDR 400
- Bomba ár! HP ZBook Studio G5 - XEON I 32GB I 512SSD I Nvidia I 15,6" 4K DreamColor I Cam I W11 I Gar
- Készpénzes számítógép PC félkonfig alkatrész hardver felvásárlás személyesen / postával korrekt áron
- Tablet felvásárlás!! Apple iPad, iPad Mini, iPad Air, iPad Pro
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged