- Yettel topik
- Külföldi SIM-ek itthon
- Milyen okostelefont vegyek?
- A sógorokhoz érkezik a kompakt Vivo X200 FE
- CMF Buds Pro 2 - feltekerheted a hangerőt
- Apple iPhone 15 Pro Max - Attack on Titan
- Motorola Moto Tag - nyomom, követ
- One mobilszolgáltatások
- Garmin Forerunner 970 - fogd a pénzt, és fuss!
- Xiaomi Mi 11 Ultra - Circus Maximus
Új hozzászólás Aktív témák
-
kfr@
csendes tag
válasz
Seregély #254 üzenetére
> A HT-re visszatérve, bizonyos szempontból az is mondható, hogy az AMD a GPU-val, az > Intel HT-el kompenzálja az alapvetően gyenge CPU teljesítményt.
Ez azért sántít szerintem, mert a CPU-ra írt programok nem futnak gyorsabban a CPU mellé csomagolt GPU-tól, míg a HT-től igen. Ezért azt mondani, hogy semmilyen szinten nem releváns egy ilyen teszt, szerintem tévedés.Ez a teszt véleményem szerint tisztán a technikai háttér megvilágítására van. Soha az életben nem fogja senki kikapcsolni semmilyen processzoron a magokat, Atomon a HT-t.
A VIA valóban nagyon hiányzik belőle - én megvártam volna, míg szerzek egyet, akár a forumon kölcsönkérve is.Már én is várom, hogy egyre több téren használják ki az APU lehetőségeit, de sajnos ez sok esteben még nem történik meg. Konkrétan pl. a filerendszer végigkeresése igenis gyorsabban megy egy gyors CPU-n, de fogalma sincs, mit kezdjen a GPU-val.
> Így az AMD egyszálas teljesítménye vs Atom többszálas teljesítménye lett a cikk.
Szegény Atomot HT nélkül hagyni pedig a legnagyobb hiba lenne bármilyen tesztben, amiben soron kívüli végrehajtásra képes CPU van vele szemben - ugyanis az Intel ezesetben így biztosította a soronkívüliséget. Erre mondta Oliverda, hogy a mikroarchitektúra része a HT. Az Atom az OOO helyett HT-t ad. Az OOO nem kikapcsolható, ezért nem illik kikapcsolni a HT-t sem.A Bobcat core nyers számítási teljesítménye pedig egyszerűen kb. azonos kategóriába esik az Atom core-éval, tudomásul lehet venni. Nem arra készült, hogy önmagában gyors legyen, hanem hogy legyen egy eszköze az AMD-nek ebben a kategóriában is.
Mivel tett a CPU mellé normális körítést (pl. értelmes GPU), amit az Intel nem, ezért szerintem jobb platform, mint az Atom - akár Ion-nal együtt is. (A képminőségről nem tudok nyilatkozni, sosem volt alkalmam ugyanazon a kijelzőn kipróbálni mindkettőt).Az AMD az utóbbi időben nem a nyers erőt hajszolja (mivel nem tudja megcsinálni), hanem, hogy egyben az egész cucc megüsse a jól használható szintet, ez van.
Én speciel azt várom tőlük, hogy a közeli jövőben teljesen passzív hűtésű hordozható gépekben megkapjuk tőlük a netezéshez, mindennapi élethez szükséges számítási teljesítményt. Amint ezt valaki meglépi, a többiek is elmennek ebbe az irányba. Jelenleg
vagy lassú, vagy passzív a hűtése.
Akár az ARM-ok felerősítése, akár az x86 CPU-k energiaéhségének csökkentése megadhatja ezt képességet. És persze ezzel párhuzamosan a 16-24 órás folyamatos üzemet. -
kfr@
csendes tag
-
kfr@
csendes tag
válasz
benedekco #226 üzenetére
Szerintem aki arra utal, hogy az Atom mikroarchitektúrájának szerves része a HT, az arra gondol, hogy konkrétan azért került bele a HT egy ilyen olcsó kis vacakba, miközben a low-end desktop CPU-kból akkoriban kihagyta az Intel, mert a soron kívűli végrehajtás hiányát nagymértékben kompenzálja. Az Atomban a HT simán hoz 60-70% plusz teljesítményt bonyolultabb alkalmazások esetén, míg a desktop CPU-kban leginkább 10-20% a nyereség.
A Bobcat tud soronkívüli végrehajtást, ezért nem építettek bele HT-t. Egyszerűen nem hozott volna akkora teljesítmény többletet, ami ellensúlyozná a nagyobb igényelt felületet (ami az előállítás költségét növeli) és a plusz tranzisztorok fogyasztását (üzemeltetési költség).Az összehasonlítás így a valóban létező legkisebb kapható konfiurációk összehasonlítása lett: 1 magos Atom HT-vel, 1 magos Bobcat(HT nincs is).
Azért az tényleg nem lenne baj, ha legalább az összegzésnél az oldal tetjén szerepelne egy mondat arról, hogy valójában mi látszik az ábrákon. Mivel én elsőre csak az összegzést olvastam el és nem derült ki, hogy csak 1 magot hasonlítunk, állíthatom, hogy zavaró
Azért az gyanús volt, hogy nincs megadva típus, csak annyi, hogy "AMD Bobcat (1.6 GHz)".Amúgy érdekes lehet a 2-magos összehasonlítás, mivel ebben a kategóriában egyátalán nem várok lineáris skálázódást a magszám növelésével - de jóü lenne tudni, hogy akkor mekkora is a növekedés.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Bomba ár! Toshiba Satellite Pro R50-C - i3-6G I 4GB I 128GB SSD I 15,6" I HDMI I Cam I W10 I Gari!
- LG 55C3 - 55" OLED evo - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i3 10105F 16/32/64GB RAM RX 6600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Intel i7 14700KF 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! 32GB (2x16) G.Skill Trident Z RGB 6600MHz DDR5 memória garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest