- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- VoLTE/VoWiFi
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Milyen okostelefont vegyek?
- Telekom mobilszolgáltatások
- Google Pixel topik
- Ez össze van rakva - Segway Ninebot F3 Pro
- Netfone
Új hozzászólás Aktív témák
-
Polemius
senior tag
Elsősorban a javuló Ft/$ árfolyamra várok.
Elsősorban hálózati kiszolgáló, lejátszó amire használni akarom, mellette pár automatizált feladat (backup, weboldal tükrözés, esetleg mailszerver, web, ftp, hasonló aránylag kis teljesítményt igénylő dolgok).
Ezekre meg elég kell legyen. -
.mf
veterán
Én építettem egy mITX kisgépet Duál-Atom + Ion köré, és azt kell mondjam, tényleg csak film, net, light office-ra jó. Még a régesrégi Morrowind is csak 1x FPS-t produkál, pedig kemény 500 MHz P3 a minimális követelménye (na jó, view distance-t minimumra véve már 3-4x FPS, de hát akkor is, ez szánalmas eredmény). CS:S-re is kevés, már pár bottal is akadozik, még egy régi verzió is. UT3 min. beállításokkal, pár bottal játszhatóság határa. Érdekes módon CoH 1-max 2 AI elfogadható, és Fallout3 is majd' min. graf. mellett egy-két belassulást és sok fagyást leszámítva egész folyamatos. Sajnos az Atom rettentő gyenge, visszafogja még a GeForce IGP-t is. Tudom, ezek nem igazán HTPC feladatok, de most csak ez a gépem van itt, és mindenesnek használom. Meg reméltem régebbi / retró játékokhoz, esetleg lanpartyra jó lesz, nem kell folyton a minimális gépigényhez a nagygépet beizzítani.
Én a helyedben most már megvárnám az AMD Fusiont. Lehet, hogy idővel én is arra fogom cserélni ezt a lapot.
-
Gabboo
tag
Szépen pofáncsapták a kockaformát. Egyébként lehetne kutya alakú Foxi-Boxee, szőrösen, lehetne simogatni, ráütni a fejére, ha nem jön adás, ilyesmi.
-
hakosh
tag
Jó, de a 4870 még ma sem egy rossz kártya nagy teljesítménnyel, mondhatni van miért fűtenie. Ezzel szemben a lapomon a chipset már akkor is réginek számított amikor a boltokba került, túl jónak sem volt nevezhető és erre jött rá, hogy egy kész kazán, annak ellenére, hogy egyáltalán nincs megdolgoztatva, még gui sincs (bár idle a 4870 sem szerepelt túl jól
). Érzed a különbséget, nem?
Persze jogosan lehetne mondani, hogy "hát a hülye vásárló magára vessen", de akkor ez volt az egyetlen ilyen konfiguráció. Az ilyenekért nem szeretem az Intelt. Külön hangsúlyozom, hogy nem _szeretem_ és nem azt mondom, hogy az a cég csupa szart gyárt, ne vegyetek tőlük semmit. Ez csak szubjektív. -
hakosh
tag
Félreérted. Nem azt írtam, hogy rossz, hanem, hogy nem tetszik. Ez teljesen szubjektív, kízárólag az érzelmeim alapján írtam
Van egyébként Intel alaplapom Intel procival és Intel chipsettel, de fűt mint az állat és még sokat is fogyaszt (D945GCLF2). Magát a gépet szeretem, de nem az Intel alkatrészei miatt. De most erre se mondja senki, hogy "na és ebből levontad, hogy az összes Intel cucc rossz és AMD a király?". Nem, erről szó sincs, most csak a gyártókhoz fűződő érzelmeimről van szó
Ha vásárlásra adom a fejem, akkor az ésszerűség oldaláról közelítem meg a dolgot és akkor mást mondok.
-
madgie
titán
Nem értem én ezt. Nem az a lényeg, hogy minden létező 1080p-t elvigyen a drága? Nem jó, hogy az imdb-ről (meg máshonnan) szépen leszedi a filmjeidhez automatice a Moviesheet-eket, emellett könnyen kezelhető, szép kezelőfelületű szoftvere van, és nem utolsósorban pofás kis távja? Ááá, nem, Tegra legyen benne, ne Intel. Ha az utóbbi mindenhez elég, akkor miért? Jó, ha valaki azt mondja, hogy 10 wattal többet eszik az Intel, akkor oké, tegyenek bele Tegrát (persze ettől nem fognak).
Szerk: most nézem, 10 wattot magában nem eszik ez az Atom. Akkor miről beszélünk?
-
jerry311
nagyúr
-
Alchemist
addikt
Ez a dizájn provokálja az érdeklődést...
-
8zabi
őstag
A D-Link (
) szállítása novemberben kezdődik meg
-
daru
tag
hát ez a forma,,ez nem jön be,,még a sörömet se tehetem a tetejére mert leesik..
-
Cathulhu
addikt
Nekem amugy tetszik. Tegraval meg erdekelne is
-
theboobaq
aktív tag
Nekem tetszik
Olyan mintha kibujna az asztalból
-
LW
őstag
Nagyon vagány!
-
Polemius
senior tag
Hoppá!
Közben kikerült a hír az oldalukra:Pre-order a Boxee Box Now, Australia & Europe
"Come this November the Boxee Box will be available in the following countries: the US, <...> Hungary..."
Amazonon előrendelhető, a bejelentett 200$-os áron.
-
Polemius
senior tag
Remélem a távirányítót tényleg fogják külön is forgalmazni.
Mert én inkább építek egy gépet hozzá általam választott aton+ion lappal. Nem azért, mert nem tetszik a design, hanem mert külső hdd helyett inkább egybeépíteném az egészet.
Ráadásul több legyet üthetek így egy csapásra, mert megoldanám a házi fileservert (meg még számos dolgot). -
headhunter
addikt
Szintén Intel Atom CE 4100...
-
.mf
veterán
Vicces, hogy a kommentelők döntő többsége a fél éve kőbe vésett formánál van leragadva (ami amúgy tényleg megosztó, érdekes dizájn, de nekem sem jön be), miközben az igazi hír az, hogy megjelent az Intel CE 3100 (asszem vagy Yonah-, azaz Core-alapú, vagy Dothan, tehát Core elődje) SoC utódja, az Atom-alapú CE 4100, ami nem csak visszalépés, de még a Boxee boxot is elrontják vele.
Ide még talán elég lesz a teljesítménye, inkább a dekódoló chip és annak formátum-támogatása lesz kérdéses.
Olyan ez az Atom, mint a P4 Netburst. Az intel nyomja, nyomja, de attól még sz@r. Aztán remélem itt is egy-két év után rájönnek, hogy mennyire elvetélt ötlet volt. -
Morden24
nagyúr
Nos, nem mondom, hogy álmaim dizájnja (bár szerintem elég jó), de végre egy eszköz, ami nem olyan igénytelen, mint a sok húdepedigrés gyártó húdedrága kacatja, ahol fedetlen usb-portok figyelnek a készülék előlapján...
-
Silentfrog
veterán
Ki nem birom állni,ha ferde a kép a falon.Ettől egyenesen hülyét kapnék....
-
sanp
tag
Szerintem design tekintetében nagyon jó cucc, az Astro Studios-szal terveztették a külsőt, az ő nevükhöz fűződik az XBOX360, a régebbi Alienware gépek ill. az új HP laptopok designja például, érdemes szemezgetni a honlapjukon, sok ismerős visszaköszön.
Elvileg ezért dobták a Tegrát:
"The major problem we had with the Tegra was support for two high-profile HD playback," he said. "You can do high-profile VC-1 with Tegra 2, but not H.264." It was a problem or bitrate, he told us, and while NVIDIA's Tegra dual-core T20 was apparently not up to the task, the team had internally Tested Intel's CE4100 decoding streams at up to 90 megabits per second. The newly revamped Boxee Box is now capable of 1080p H.264 playback at 60fps -
Phvhun
őstag
Kevés az a 2 usb szerintem.
-
-
"A vállalat nem kívánta kommentálni a rendszerben történt változásokat, így nem lehet tudni, hogy milyen indokok vezettek a Tegra SoC lecseréléséhez."
Pénz, az intel olcsóbban adta, vagy az nvidia drágán (ill az intel oldalról a nyomásgyakorlást is el tudom képzleni)
-
törölt tag
Atomcsapás...
Beteg egy forma... -
madgie
titán
Jihá, nem is rossz ár. A Boxee kutya jó program, szép kis lejátszó cucc ez, bár igen ,a forma megosztja az jónépet
-
lujó55
addikt
Na erre se pakolunk semmit...
Nekem nem jön be a külső. -
Paul119
addikt
eléggé absztrakt de bejövős
-
törölt tag
Érdekesen néz ki, földrengés után könnyen beilleszthető a lakásberendezések közé
-
Srodney
senior tag
érdekes ez a látszatra szintbe süllyesztett doboz...ettől olyan ÚJ érzése támad az embernek
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Renault, Dacia topik
- Tőzsde és gazdaság
- Hobby rádiós topik
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Spórolós topik
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Tesla topik
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Könyvajánló
- További aktív témák...
- Telefon felváráslás!! Xiaomi Redmi Note 11, Xiaomi Redmi Note 11 Pro, Xiaomi 11 Lite
- HATALMAS AKCIÓK! GARANCIA, SZÁMLA - Windows 10 11, Office 2016 2019 2021,2024, vírusírtók, VPN
- Bomba ár! Toshiba Satellite Pro R50-C - i3-6G I 4GB I 128GB SSD I 15,6" I HDMI I Cam I W10 I Gari!
- Telefon felvásárlás!! Apple Watch Series 6/Apple Watch Series 7/Apple Watch Series 8
- LENOVO ThinkBook 13s - 13.3" FullHD IPS - i5-10210U - 8GB - 256GB SSD - Win11 - MAGYAR
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest