- iPhone topik
- Átlépi végre az iPhone az 5000 mAh-t?
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Az Oppo Find X8 Ultra lett a legvékonyabb kameramobil
- Yettel topik
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Samsung Galaxy S24 FE - később
- Telekom mobilszolgáltatások
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
SunMount3r
nagyúr
Médiaszerver alatt nem tudom mit értesz pontosan, de ha a DLNA-t és társait, hogy a szerver hardvere dekódolja előtte a videót, akkor annál szerintem jobb a közvetlen lejátszás HDMI-n. (Elvileg a médiaszerver csak annyi, hogy azon tárolod és arról osztod meg a média fájlokat, tehát pl. egy NAS, vagy annak használt PC, router is lehet az). Sőt az ideális, ha eleve van egy letöltő/megosztó központ (média szerver) a hálózaton és onnan akár a Pi is stream-elheti a videót (SMB-ről, vagy NFS-ről), hogy simán a KODI dekódol mindent a cél lejátszó eszközön.
-
SunMount3r
nagyúr
Akkor a TV-n szól a hang végül? Általában a TV-k DD-nél és DTS-nél nem tudnak "többet", tehát a HD hangokat dekódolni. Ezeket akkor vagy a KODI kódolja át PCM-re, DD-re vagy DTS-re (nem tudom annyira KOID esetén, de az elvileg tud ilyet is) amit már a TV is tud, vagy az eleve DD és DTS hangsávot küldi tovább a videóból.
A legtöbb HD hangsávos videóban ott van a DD vagy a DTS hangsáv is mellette vagy beágyazva, ezekre akár lejátszás közben is át lehet váltani. Ez utóbbit érdemes a TV-s megszólalás (vagy régebbi erősítők) esetén alkalmazni. -
SunMount3r
nagyúr
Azokat a hangokat meg is kell valamin/valamin keresztül szólaltatni... Jah, hogy a TV-n keresztül. Akkor eleve adott, hogy annyi fog menni, amennyit a TV is tud.
De egy dedikált lejátszó (a Pi-t most annak veszem) sok szempontból lehet jobb, mint a TV sajátja, az igaz. Ahogy mostanában olvastam, képminőségben már van jobb ultra olcsó alternatíva (Amlogic).
-
kacsa7
őstag
Médialejátszóként használtam PI3-at, eladtam és olcsóbban vettem egy 2GB-os Amlogic 4k+HDR képes boxot. Pont annyi gondom van vele, mint a PI-vel volt, semennyi. Üzembiztosan működik Libreelec alatt. Szerintem MP-nek nem éri meg a RPI, ennyiből kapsz jobb tudású, kész boxot.
-
Tidus
addikt
Nálam ez megy, profi.
Torrent, miner, három térkamera, adat tárolás, filmezés.
És mindent látok okostelefonon is, bárhol vagyok.
Csak egyszer kell befektetni egy jóra, hosszútávon kényelmes.
Eredetileg nálam is a router volt a NAS, de sokoldalúbb megoldás kellett.
RPi-ben még nem gondolkodtam. Én úgy tekintek rá, hogy szórakozni, házi barkácsolásra nagyon jó.
A barkácsolást arra értem hogy sok kiegészítő kell hozzá, állítgatni, stb. -
azbest
félisten
Youtube kapcsán a vp9 sem hátrány. Ha jól tudom azzal sem okosítható fel a pi. A youtube pedig mostmár arra optimalizálja a videókat, a h264 van hogy jobban szét van tömörítve általuk.
Persze otthoni filmezésnél a h264 fhd még sokáig megfelelő lehet. Aki hd hangot meg 4k képet néz szeretne, gondolom 35 dolcsinál többet is rászánhat. Vagy használhat amlogic boxot.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- BESZÁMÍTÁS! MSI B460M i5 10400F 32GB DDR4 512GB SSD RTX 2060 Super 8GB Zalman S4 Plus TT 500W
- Hp USB-C/Thunderbolt 3 dokkolók: USB-C Universal, G2, G4, G5, Hp Elite/Zbook- Thunderbolt 4 G4
- HP Omen - 27" IPS - UHD 4K - 144Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync - HDR 400 - USB-C - KVM Switch
- REFURBISHED - DELL Thunderbolt Dock WD19TBS docking station (210-AZBV)
- Csere-Beszámítás! Számítógép PC Játékra! I5 14400F / RTX 4060ti 16GB / 32GB DDR5 / 1TB SSD
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest