- Átlépi végre az iPhone az 5000 mAh-t?
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Egy óra, két rendszer
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- iPhone topik
- Redmi Note 9 Pro [joyeuse]
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Motorola Edge 60 és Edge 60 Pro - és a vas?
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
Új hozzászólás Aktív témák
-
SunMount3r
nagyúr
Hát, nem tudom eddig milyen lejátszókhoz volt szerencséd, de ezt egy tényleg normális Android-os (30K-ról indulnak), vagy LE-s (10K-ról indulnak) lejátszó esetén elég nehéz elképzelni, hogy tűnt jobbnak a TV lejátszója, de te tudod. (És nem hiszem, hogy egy többszázezres csúcs BD Player kellene a különbséghez, főleg, hogy azok képminőségbeli fölénye az olcsóbb média lejátszókhoz képest is néha csak placebo, vagy még talán rosszabb). Nem rábeszélni akarlak, lehet az egy "kivételes csoda TV" (bár őszintébben nem hiszem).
Szerk.: Jah, hát 42"-nál már 3m-ről nem igazán látod a különbséget sem. Kb. 1.7, max 2m az optimális nézési távolsága.
-
SunMount3r
nagyúr
Hátha az a minőség megfelel amivel a TV dekódol... Általában azért még egy Pi is jobb képminőséget biztosít a közvetlen lejátszás során. A kadenciahelyességről nem is beszélve. Persze ez TV függő is, felsőbb kategóriás és mai TV-kben már lehet "viszonylag" normális lejátszó is, de a nagy átlag azért ettől messze van. Meg, ha nincs jobbra igény se (vagy nem láttad még "rendes" lejátszó képét összevetésképpen), akkor elhiszem, hogy nem vetődik fel...
-
SunMount3r
nagyúr
Médiaszerver alatt nem tudom mit értesz pontosan, de ha a DLNA-t és társait, hogy a szerver hardvere dekódolja előtte a videót, akkor annál szerintem jobb a közvetlen lejátszás HDMI-n. (Elvileg a médiaszerver csak annyi, hogy azon tárolod és arról osztod meg a média fájlokat, tehát pl. egy NAS, vagy annak használt PC, router is lehet az). Sőt az ideális, ha eleve van egy letöltő/megosztó központ (média szerver) a hálózaton és onnan akár a Pi is stream-elheti a videót (SMB-ről, vagy NFS-ről), hogy simán a KODI dekódol mindent a cél lejátszó eszközön.
-
SunMount3r
nagyúr
Akkor a TV-n szól a hang végül? Általában a TV-k DD-nél és DTS-nél nem tudnak "többet", tehát a HD hangokat dekódolni. Ezeket akkor vagy a KODI kódolja át PCM-re, DD-re vagy DTS-re (nem tudom annyira KOID esetén, de az elvileg tud ilyet is) amit már a TV is tud, vagy az eleve DD és DTS hangsávot küldi tovább a videóból.
A legtöbb HD hangsávos videóban ott van a DD vagy a DTS hangsáv is mellette vagy beágyazva, ezekre akár lejátszás közben is át lehet váltani. Ez utóbbit érdemes a TV-s megszólalás (vagy régebbi erősítők) esetén alkalmazni. -
SunMount3r
nagyúr
Azokat a hangokat meg is kell valamin/valamin keresztül szólaltatni... Jah, hogy a TV-n keresztül. Akkor eleve adott, hogy annyi fog menni, amennyit a TV is tud.
De egy dedikált lejátszó (a Pi-t most annak veszem) sok szempontból lehet jobb, mint a TV sajátja, az igaz. Ahogy mostanában olvastam, képminőségben már van jobb ultra olcsó alternatíva (Amlogic).
-
SunMount3r
nagyúr
Mondjuk a tökéletes az lenne, ha akár egy XBOX Classic emu is elfutna rajta, de valahogy a poligonos grafikával kezdődően nálam megáll a retro feeling. Már nem is emlékeztem hirtelen pontosan melyik jelent meg előbb, mert úgy rémlett a PS1-es játékoknak valamivel jobb grafikája volt, mint az N64-eseknek... Szóval nekem már a PS1 se feltétel.
(#94) sztanozs : Én azt sem értem
PC-reWindows-ra miért nincs Retropie. Tudom, külön OS. Legalább van helyette ez. -
SunMount3r
nagyúr
Én is azt kérdem, hogy ha csak Retro-zni kell akkor ezeknek mi az előnye? Mondjuk nálam pláne, mert kb. a SNES korszak végéig érdekelnek a dolgok, ezekhez meg gondolom bőven elég a Pi is. Legföljebb a MAME pár játéka foghatna ki rajta, bár az sem biztos.
De N64-től fölfelé már lehet számít a hardveres különbség. De ezeket én nem tervezem.
-
SunMount3r
nagyúr
Esetleg a Retro Pie miatt elgondolkodnék egy ilyenen, mert a régi PC-m most ki van vonva a forgalomból.
De van egy eléggé jó hardveres Android-os média Box-om is, amire szintén lehetne emulátorokat telepíteni a PlayStore-ból is. De nem tudom melyik nyújtana jobb minőséget, kompatibilitást. Szerintetek megéri befektetni egy Pi-ra csak a retro gaming miatt?Amúgy ilyen szempontból örvendetes a Wi-Fi (pár Mbyte-os file-ok megnyitására), mert csak erre felesleges lenne a kábelezés.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Dell Alienware AW2521H
- Huawei P30 Liter 128GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- Makulátlan MacBook Air M1 99%-os Akkuval és 2+ Év iStyle Garanciával!
- AKCIÓ!!! GAMER PC: Új RYZEN 5 4500-5600X +GTX 1660 SUPER +16-64GB DDR4! GAR/SZÁMLA! 50 FÉLE HÁZ!
- Asus TUF 16 FA607PI - 16" 2,5K 165Hz - Ryzen 9 7845HX - 32GB - 1TB - RTX 4070 - Win11 - 1,5 év gari
- BESZÁMÍTÁS! Acer Predator Helios 300 Gamer notebook - i7 10750H 16GB DDR4 1TB SSD RTX 2060 6GB WIN10
- Apple iPhone 13 Pro , 128GB , Kártyafüggetlen
- LG 45GS95QE - 45" Ívelt OLED / 2K WQHD / 240Hz 0.03ms / NVIDIA G-Sync / FreeSync Premium / HDMI 2.1
- Csere-Beszámítás! Olcsó Számítógép PC Játékra! R5 1500X / RX 570 8GB / 16GB DDR4 / 250SSD + 2TB HDD
- DELL, HP gyári töltők, sok db. 7,4x5mm - 4,5x3mm + USB-C/Type-C 65W
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest