- Azonnali mobilos kérdések órája
- Google Pixel 8a - kis telefon kis késéssel
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Fotók, videók mobillal
- Google Pixel topik
- Amazfit Active 2 NFC - jó kör
- One mobilszolgáltatások
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Milyen okostelefont vegyek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
Reggie0
félisten
Pedig meselnek rola, mondjuk "Keszulekek es Szigetelesek" vagy "Nagyfeszultsegu Technika" targyban. A mindenfele kondenzatorok helyettesito kepeirol is szo kerul sok targy keretein belul, mint pl. Elektrotechnika.
A villanytan az elmeleti alapokkal foglalkozik, nem a legyarthato eszkozok tulajdonsagaival. -
Reggie0
félisten
Mert egy kondi sok parhuzamos R-C tagbol all - kulonbozo idoallandokkal -, ahol mindegyik osszetevo mogott mas fizikai jelenseg all, mint pl. feluleti toltesek, terfogati toltesek, dielektrikum polarizacio, stb.. Kb igy:
Ha egy ideig kisutod rovid ido alatt, majd szabadon hagyod, akkor a nagyobb idoallandoju tagok meg nem lesznek kisutve, azok visszatoltik valamennyire a mar kisutotteket.
-
apatyas
Korrektor
Nem mond ellent. A pillanatnyi kisütéskor az éppen a felületén tárolt szabad töltésektől szabadítod meg. De a dielektrikum molekuláinak rendezett állapota még némi energiát tárol azon felül, és ez idővel visszatölti. Természetesen ez sem végtelen, lassanként azok a molekulák is összezagyválódnak, főleg hő hatására ami segíti a 'forgásokat'.
Hirtelenjében ezt találtam róla, a 2. illetve 3. oldalak alján a b., ábrákat nézd meg, az mutatja, hogy hogyan polarizálódik külső térerősség hatására. Magát a tényleges kísérletet pedig még gimnáziumban is bemutatták, kondi feltölt és úgy tárol (nyilván nem azon az egy órán), kisütni, majd magától visszatöltődik valamennyire. -
DraXoN
addikt
Nekem is kicsit "fura", ha ez igaz lenne, akkor nehéz elképzelni, hogy teljesen ki tudna sülni.
Inkább tudnám elképzelni, hogy a környezeti elektromágnesességből és rádióhullámokból szép lassan "felszívja magát"... bár ezt is kicsit nehéz, de talán "hihetőbb" lenne.Azt lehet tévedek, de sose hallottam a korábbi jelenségről.. persze, én csak "hobby" szinten bűvölöm az áramköröket, így igen csak sok lehet számomra az ismeretlen jelenség.
-
Depression
veterán
Ilyesmit írtam én is, hogy annak kell örülni, hogy nagy vagyonnal rendelkező cégek is benne vannak a buliban, én nem sajnálják rá a pénzt. Azt sem lehet majd mondani, hogy az olajlobbi elhallgattatja őket, nem úgy, mint mondjuk egy egyetemi professzort, akinek a kutatása úgyis az egyetemé lenne, szóval inkább zsebre vágja az aprót.
És nem is az a lényeg, hogy ez összejön-e, hanem hogy majd az egyik összejön.
Ez kb. ugyanolyan, mint aki most azt mondja, hogy minek a quantum számítógép kutatása, hisz még mindig sehol sincs. Az extrém nagykapacitású akksi ugyanolyan forradalmi lesz, ha a kamionok, tankerhajók, repülők is azzal mennek majd.
A pizzarendelés is majd annyiból áll, hogy az ablak előtt ott lesz a drón.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Házimozi belépő szinten
- A hardverek is nehezen viselik a kánikulát
- OLED TV topic
- Azonnali mobilos kérdések órája
- Eredeti játékok OFF topik
- Macska topik
- Linux kezdőknek
- Kazy Computers vélemények - tapasztalatok
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Témázgatunk, témázgatunk!? ... avagy mutasd az Android homescreened!
- További aktív témák...
- DOKKOLÓ BAZÁR! Lenovo, HP, DELL és egyéb más dokkolók (TELJES SZETTEK)
- Keresünk dokkolókat
- Dell USB-C dokkolók: (K20A) WD19/ WD19S/ WD19DC + 130W, 180W, 240W töltők
- Xiaomi Redmi Note 13 Pro 5G 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Laptop felvásárlás , egy darab, több darab, új , használt ! Korrekt áron !
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest