- iPhone topik
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Xiaomi 15 Ultra - kamera, telefon
- A felső kategóriában is megy az átnevezés a MediaTeknek
- One mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy S20 FE - tényleg nem lite
- Android szakmai topik
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Milyen okostelefont vegyek?
- Megmutatta a Google az Android 16 Material 3 Expressive felületét
Új hozzászólás Aktív témák
-
Viper26
nagyúr
Ma lett meg az óra, eddig nagyon jól teszi a dolgát iOS mellett is, egy fél óra tekerést rendben le tudott követni minden téren.
A 12 óra állás, és a 30 perc aktív idő módosítható valahol?
-
soundman1
senior tag
válasz
B. Tamas #2898 üzenetére
Xiaomi 9SE-t nem tudtam rábírni, a mostani Huawei-t feloldja, de a záróképernyőt így is kirakja, ezért maradtam az ujjlenyomat+arcfelismerés kombinációnál.
A másik pedig, hogy az elég nagy bluetooth hatótáv miatt volt olyan, amikor a nagyobb gyerek hozzáfért a telómhoz, amikor az övé be volt korlátozva. Ez is lehet egy szempont a feloldás kérdésénél. -
-
ntomka
nagyúr
válasz
Parallaxis #2895 üzenetére
Meglepne, ha egyszerű OTA frissítéssel bevállalnának egy komplett OS cserét. Rengeteg buktató van benne. Nem hiába írják akkor csak a kínai verziót, ha azon alapból a harmony 1-es verziója van már. Az eredeti cikk is ugye a verzió ugrásról szól a 2-esre.
-
Degeczi
nagyúr
válasz
Parallaxis #2895 üzenetére
Nem bíznék benne, mert hiába nincs hardveres eltérés, ha másként van pozicionálva a két termék, és szoftveresen is másként kezeli a cég (ld. a Pro-ra engednek alkalmazásokat telepíteni, a simára nem)
Mondjuk látatlanban kérdés az is, egyáltalán pozitív lépés-e, hiszen a mostani LiteOS pont ilyen célra létrehozott minimális erőforrásigényű és gyors rendszer, míg a Harmony OS meg az eddigi hírek szerint egy brandelt, módosított Android, így jó eséllyel csökkenhet az üzemidő, ha az kerül rá.
-
Degeczi
nagyúr
válasz
adamfriday #2892 üzenetére
Igen, eltérést csak az okoz, ha jellemzően a telefon nem szűr ki téves "lépéseket". Pl. biciklin tizenpár km-es út alatt sem számol lépést az óra, viszont a rázkódó telefon jópár százat simán összehoz ugyanott. Mondjuk engem nem zavar, és igazából a napi tevékenység szempontjából akár a többszöröse is jogos lenne, hiszen testmozgás - de ugyanez nyilván megtörténhet gépjárművön is, szóval jogos elvárás lenne, h kikapcsolhassa akit zavar.
-
adamfriday
senior tag
válasz
B. Tamas #2891 üzenetére
Szerintem sokan rosszul értelmezik ezt a lépésszámlálást. Az app azt figyeli mikor melyik eszköz "sétál" éppen, pl. amikor mindkettő nálad van akkor nem fog duplán számolni. Ha sétáltál csak az órával 1000 lépést, csak a telefonnal 500-at, majd mindkettő nálad volt és úgy is 500-at, akkor 2000 lépést fog jelezni. Azt el tudom képzelni, hogy amikor mindkettő nálad van, akkor átlagol. Egyébként nem is lehet ezt beállítani.
-
B. Tamas
aktív tag
Sziasztok, egy ideje követem a fórumot és ma végre meghozta a postás az órát. Sima GT2, nem Pro. Egy MiBand 5-ről váltottam, hát méretben elég éles váltás, de hozzá lehet szokni, nagyjából be is laktam. Amit nem találok, hogy többször találtam arra utalást itt a topicban, hogy átlagolja a telefon és az óra lépésszámát az Egészség app. Ez nekem nagyon nem jó, mert a telefonom pl melóhelyen folyamatosan le van rakva, de kis területen belül sokat kell mennem (akár 8-9ezer lépés/8 óra) Valaki le tudná írni pontosan, hogy hol kell beállítani, hogy csak az óra lépésszámlálója legyen használatban? Előre is köszönöm.
-
Degeczi
nagyúr
válasz
Parallaxis #2888 üzenetére
Ehhez képest az első mondatában linkelt Huaweicentral-os cikk nem ezt írja, hanem csak a GT2 Pro-t...
-
ntomka
nagyúr
válasz
Parallaxis #2884 üzenetére
Engem is érdekelne honnan az infó az OS cseréről.
-
zsole84
senior tag
válasz
Parallaxis #2884 üzenetére
Hol lehet erről olvasni?
-
Parallaxis
addikt
Én most adtam el az Active 2-t és GT2 Pro váltotta (az anyagminőségen, a folyamatos SPO2 mérésen és az alkalmazás telepíthetőségen túl ugyanaz mint a sima GT2).
Az Active 2 igazából semmivel nem tud többet (az én felhasználói szokásaimhoz mérten). Az EKG csak egy problémát képes észlelni (kamrafibrilláció) a vérnyomásmérés meg nagyjából annyira pontos, mint az időjárás előrejelzés
, mindezek ráadásul csak Samsung telefonnal együtt működnek.
Az üzenetkezelés fejlettebb, de nekem elég amit a Huawei tud és Wifi-n is képes kapcsolódni az órához, de ez az üzemidőt drasztikusan lenyesi, így inkább kikapcsolja az ember.Fontosabb volt a hosszabb üzemidő, mert az Active 2 nálam két napot már neccesen bírt ki, mígy a GT2 Pro két hetet elketyeg.
Nekem még a GT2 kijelzője is jobban tetszik, mert szebb képe van és nem pixeles, mint a Samsung-é.
-
roller
csendes tag
Sziasztok!
Van valakinek osszehasonlitasi alapja ezzel az oraval, es a samsung watch active 2-vel? Pro&kontra, melyik a jobb valasztas? Elfogultsag nelkul... -
zozobá
csendes tag
Én kerékpáros edzésre használom , nálam a pontossággal nincs gond. Mellkaspántos pulzusmérővel összehasonlítva 1-3 pulzus a max eltérés. Viszont ami probléma, hogy amikor elindítom az órán az edzést, akkor 5-15 percig hülyeséget mér, 70-90 közötti pulzust. Aztán egyszer csak "magához" tér, és onnantól végig jól mér, akár 3-4 órán keresztül. Régebben nem volt ilyen probléma, 3-4 firmware frissítés óta van ez a gond nálam.
-
evitiguF
senior tag
válasz
Viper26 #2879 üzenetére
Remélem lesz olyan, aki huzamosabb ideje használja már, és érdemben hozzá tud szólni, én annyit tennék hozzá, hogy most vettem egyet ajándékba édesapámnak, és kipróbáltam én is, hogy beüzemelésnél már képben legyek.
Alváskövetés lehetőség volt, viszont ezt nem teszteltem, nem akartam az ajándékában aludni.
Óraszámlapok viszont változtathatóak voltak, nem csak az alapok, hanem volt egy külön funkció az appban, ez a mostani frissítéssel jelent meg, mert első nap az tutira nem volt még ott. -
gyuri2008
veterán
Iphone telefonnal is minden funkció működik?
-
snakebait
senior tag
válasz
misimagaki #2876 üzenetére
-
gyuri2008
veterán
Viber hívást még mindég nem jelzi az óra?
-
dajkapeter
senior tag
Sziasztok! Nálam a viber olykor csak olyan értesítést küld, hogy ellenőrizze a viber üzeneteit. De ez teljesen normális. Párom most (Huawei P20pro) az üzeneteket se kapja meg mobilneten, de messengeren sem.
Más, múlthéten be kellett menjek a céghez (home office-ban vagyunk) 5 nap tekertem egy kicsit. Be ill, haza. Hétfő este töltöttem fel az órát. GPS-t használtam hozzá kedd-péntek között. 12 km, 40-45 perc. Vagyis durván napi másfél órás GPS használattal most tartok 14%-nál. Infó annak akit az üzemidő érdekelhet.
-
Balcsix
senior tag
válasz
DefJamHUN #2850 üzenetére
A simával nincs tapasztalatom de a PRO eléggé masszív, bár az sem szereti ha leejtik (bár a zafír karcálló, de nagyobb ütődéstől pl. ha leesik az is tud törni).
#2863Sakab
Ha lényeg a pontosság, akkor komolyabb eszközre lesz szükséged, leginkább mellpántosra.
Ha nem igény a teljes pontosság, akkor szerintem megfelel a célnak.
Gyorsabb kézmozgatáskor lehetnek eltérések, de én eddig még nem vettem észre, hogy kimagaslóan sokat "csalt" volna az óra. Persze sokmindentől függ, de voltak már itt páran akiknek voltak eltérések a valóstól még nyugalmi helyzetben is. -
Sakab
senior tag
Sziasztok, azokhoz fordulnék akik rendszeresen használják sportoláshoz, futáshoz az órát és figyelik a pulzusukat. Mennyire pontos? Csak mert több külföldi oldalon panaszkodnak rá, hogy amint elkezdesz izzadni eléggé nagy hibahatárral kezdi kiírogatni az éppen aktuális pulzust. Elvileg a huawei már tud a problémáról, de annyival lerendezte, hogy sűrűbben kell törölgetni az érzékelőjét. Gondolom, hogy nem lesz egy Garmin fenix pontosság, de + - 30-40 et ne csaljon már ha lehet.
-
snakebait
senior tag
Sziasztok!
Nálatok megjelennek az órán a Viber értesítések tartalmai? Nálam csak azt írja ki, hogy ez meg az szöveges üzenetet küldött. Hogyan lehet ezt orvosolni? Facebook csoportban valaki azt írta kapcsoljam be a viber üzeneteket. De hol? Órán, mobilon? Mert az egészség appban az értesítéseknél be van kapcsolva a viber, nem is az a gond, hanem az üzenetek tartalmi megjelenése. -
DefJamHUN
aktív tag
Valóban nem lehet alkalmazást telepíteni a Health alkalmazásból, vagy nálam van hiba?
-
Degeczi
nagyúr
válasz
evitiguF #2853 üzenetére
Részvétem... azt hittem eddig, nehéz dolgom van a 200 mm körüli kerülettel, de az csak annyiban rossz, h általában az utolsó vagy utolsó előtti lyukat kell használni egy átlagos szíjon, így annak gyakran kilóg a vége a pánt alól.
Még +40 mm tényleg reménytelen a normál szíjakkal, legyen az akár fém is, mert azokból is csak 2 szemet tudok kivenni. Mindenképpen vmi eleve extra hosszúnak hirdetettre lesz szükség.
Ráadásul a kínai eladók ebben is szeretnek nagyot mondani, +5-10 mm-el. -
evitiguF
senior tag
Sziasztok,
bőr szíjat keresnék az órához, de nagyon vastag csuklóra. Eddig amiket találtam, egyik sem érte el a kívánt méretet. Csukló kerülete 240mm.
Hol tudnék ehhez passzoló méretű szíjra lelni?
Új hozzászólás Aktív témák
ma Zenelejátszással és hívásfogadással bővült a Huawei mutatós és kitartó óraszériája – pár apróság azonban még mindig hiányzik.
- Huawei Watch GT2, 1 Év Garanciával
- Samsung Galaxy Watch5 Pro,Újszerű,Dobozával,12 hónap garanciával
- Apple Watch Ultra 2 49mm Hibátlan/2028.03.26 Gar./Akku 100%/p4235
- ÚJ BONTATLAN Apple Watch Series 8 9 10 S8 S9 S10 41-45mm Azonnal Átvehető DEÁK TÉRNÉL 1 Év apple.
- Apple Watch SE 2020 2Gen. 40mm Újszerű/1-3 hónap gar./Akku 94%/p4222
- Bomba ár! Dell Latitude 7320 - i5-11GEN I 16GB I 256SSD I HDMI I 13,3" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- DELL, HP gyári töltők, sok db. 7,4x5mm - 4,5x3mm + USB-C/Type-C 65W
- iKing.Hu- Apple Macbook 13 M1 Pro Touchbar - 2020 - Használt, karcmentes, 22 töltés
- AKCIÓ! Gigabyte X570 AMD R9 5900X 32GB DDR4 1TB SSD RX 6750XT 12GB Zalman Z1 Plus CM 750W
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 4500 16/32/64GB RAM RTX 3050 6GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest