- Mobil flották
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Nagyon erős ajánlat lett CMF Phone 2 Pro
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Megérkezett a Poco M6 Pro 4G
- Fotók, videók mobillal
- Samsung Galaxy S22 és S22+ - a kis vagány meg a bátyja
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
-
Mobilarena
Huawei P9 Lite 2017 összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
Ice_Man22
senior tag
Nah felment az en telefonomra is az oreo. Mi a toszert nem lehet letiltani/ki torolni a swiftkeyt? Es alapbol a google billentyuzete nincs feltelepitve? Gyonyoru...
-
dermot109
tag
Janekemis gyorsabb lett az ébresztő tegnap hétkor csörgötta már 4kor😁
-
donnie.d
aktív tag
válasz
Black_Raven #2893 üzenetére
Azért lehetett volna másabb a design.... mondjuk olyan oreo-s
-
donnie.d
aktív tag
válasz
Black_Raven #2891 üzenetére
Csak most vettem le a töltőről, aztán erősebbnek látszott.
De gyorsabbnak mindenképpen gyorsabb. Most állítottam be az ébresztést... már itt is érezhető, hogy sokkal gyorsabb az oreo a 7-es androidhoz képest. És még nem is használtam a telefont úgy igazán. -
törölt tag
válasz
Black_Raven #2888 üzenetére
Igen, Oreo, 8-as EMUI-val.
A multitasking is igen jó, ujjelnyomat-olvasó szuper gyors, kamera szép fotókat csinál, valamint RAW-ot is tud, szóval én meg vagyok vele elégedve. Igaz, nem olyan erős, mint egy P Smart, vagy egy Mate 10 Lite, de nekem ez is elég. -
donnie.d
aktív tag
Amúgy csak én képzelem be, vagy az oreo alatt tényleg erősebb lett az előlapi jelzőfény fényereje?
-
törölt tag
válasz
Black_Raven #2886 üzenetére
Dehogy.
Snapi 430. Bár nem valami erős, de 3 giga RAM és 32 giga tárhely társaságában azért már előrelépés a P8 Lite-hoz képest, nekem meg amire kell (telefonálás, kis fotózás, jegyzetelés, csevegés, email, böngészés) arra bőven elég ez is.Nagyon hasonlít a P Smart-ra, de azért mégis van egy "kis" különbség közöttük. [link]
-
törölt tag
válasz
Black_Raven #2884 üzenetére
Én részben ezért is váltottam, részben meg kellett erősebb HW. Bár meg voltam elégedve a márkával, így maradtam házon belül.
Bár most "nem találom" a topikom, mert az Y7 Prime 2018 még nem lett letesztelve. -
törölt tag
válasz
Black_Raven #2877 üzenetére
P8 Lite-on 6.0 volt a max.
Ráadásul Telenorosoknak ki se adták a 6-os droidot...
Én meg nem is mókoltam, mert akkor elvesztem a garit, és ha wifi és BT (alaplap meghibásodik) hibás lesz, akkor dobhatom a kukába, mivel az alaplap cseréje annyi, mint újonnan a telefon, tehát nem éri meg. -
donnie.d
aktív tag
válasz
Black_Raven #2881 üzenetére
A telefonnal nem volt problémám eddig se, majd eldől, hogy mennyire javult.
Bár a beállítások menüt jól átszervezték, szóval azt még szoknom kell. -
donnie.d
aktív tag
válasz
Black_Raven #2879 üzenetére
De, tegnap is (hátha azért nem jelzi a frissítést), meg ma is, mikor frissült oreora.
-
donnie.d
aktív tag
válasz
Black_Raven #2877 üzenetére
Arra már nem emlékszem, mert tavaly áprilisban adtam rajta túl, hogy megvegyem ezt a telefont. De arra emlékszem, hogy volt olyan, hogy itt a fórumban mondták, hogy van frissítés, ami téma volt vagy 4-5 hétig, mire nekem is jelezte a telefon.
De ezzel a telefonnal is volt ilyen még tavaly, hogy majdnem 5 hét telt el, mire megjött az aktuális frissítés.......amúgy délben jelzett a telefonom, és nekem is megjött az Oreo.
Én nem töltöttem le mindenféle akku és memóriazabáló marhaságot, így egyébként is gyors volt nekem, de a legutóbbi frissítésnél kellett törölnöm alkalmazásokat, mert kevesebb, mint 3 giga volt a szabad tárhelyem. Most még tettem fel plusz játékokat is, és így is maradt 3,88 giga szabad helyem az SD kártya mellett. Emellett azt vettem észre, hogy még gyorsabb lett a telefon.
Az akkuidő majd holnap eldől, hogy az én felhasználási módom mellett hogyan fog majd a telefon működni. -
Black_Raven
veterán
válasz
donnie.d #2876 üzenetére
P8 liten 6.0 volt a max? egyik ismerősöm azt mondja 7.0, de nem akarom elhinni..Más. Én nagyon csodálkozom hogy nincs benne a Treble támogatás, a Nováról nem is beszélve, mármint hogy így nem tudom használni, vagyis nem teljesértékű. Nekem összességében csalódás. Működésileg kifogástalan, de így nem az igazi. Erősen gondolkodom egy Xiaomi Redmi Note 5 váltáson.
-
donnie.d
aktív tag
válasz
Black_Raven #2868 üzenetére
Az előző telefonom egy P8 Lite volt.
Emlékszem volt egy olyan frissítés rá, ami olyan 30%-al megnövelte átlagban az akkuidejét. Az én használatom mellett az 1-1,5 napból 2 lett. Nagyon örültem neki, mikor felléptem ide, és elkezdték írogatni, hogy hú de jó a frissítés, gyorsabb lett, tovább bírja az akksi. Én is ránéztem semmi. Ott is Kb. 5-6 hat hétig lestem, mire megkaptam. -
raider21
aktív tag
válasz
Black_Raven #2873 üzenetére
A MEM (Memória) résznél fogsz hozzám képest jelentős ponttöbbletet, gondolom volt/van dögivel szabad hely nálad a mérés alatt
-
raider21
aktív tag
válasz
donnie.d #2867 üzenetére
Tavasz végén még szeptember környékére ígérték az EMUI 8.0.0 -át, ahhoz képest kb. 2 hete elkezdték kiadni OTA -án.
Gondolom részben egy tömeges teszt is volt ez az egész.
Ha jól tudom, akkor IMEI szám alapján, lépcsőzetesen jön ki a készülékekre a frissítés. Volt olyan Telenoros itt a fórumon aki már az elején jelezte, hogy megjött nála az Oreo. Na onnantól naponta 2-3x megnéztem, hogy megjött -e a frissítés, de eddig semmi nem történt.
Most a héten lehetett egy nagyobb kiadási hullám, mert Telekomnál, Telenornál, és a Vodafonos ismerőseimnél is kb. ugyan azon a napon, csak pár óra eltéréssel jött ki a P8/P9 Lite 2017 -re az EMUI 8.0.0!
Valószínűnek tartom, hogy az eltelt kb. 2 hét alatt a már frissült készülékektől nem mentek tömegével a komolynak ítélhető hibák visszajelzései a Huawei -nek. Aztán mos elkezdték kinyomni tömegesen az Oreót a felhasználóknak.
Nyugi, korábban nálam is 2-4 héttel később jöttek meg a kiadott frissítések a készülékemre, mint ahogy itt a fórumon megírták azokat. Viszont az EMUI 5.0.3 frissítést még kb. aznap megkaptam, mint ahogy itt hír volt róla. Az EMUI 8.0.0 frissítés viszont kb. 2 héttel később jött meg, mint a fórumozók első fecskéinek...!
Szerintem 1-2 héten belül nálad is meg fog jönni az az Oreo frissítés! Kitartás hozzá, átérzem az érzéseid...!
-
raider21
aktív tag
Ma lefuttattam a rendszer visszaállítás utáni, alkalmazásokkal belakott, a belső tárhelyen kb. 4 GB szabad hellyel rendelkező véglegesnek mondható EMUI 8.0.0 verzión az Antutu 7.1.0 és a Geekbench 4.2.3 teszteket.
A ma esti Antutu 7.1.0 mérés még gyorsult is 1322 ponttal (1,66% -os növekmény), a már szintén EMUI 8.0.0 -ás, de rendszer visszaállítás nélkül történt Antutu 7.0.9 korábbi méréshez képest.
A Geekbench 4.2.3 Single-Core Score és Multi-Core Score, és a Render Script Score eredmények ezek lettek a véglegesnek szánt EMUI 8.0.0 alatt.
Az EMUI 5.0.1 alatt anno Antutu 6.x.x alatt 56115 pont környékén tudott, de ez nem releváns eredmény! (Kicsit túl optimista voltam korábban azzal a 25-27% -os teljesítmény béli gyorsulással.) Viszont az ugyanekkor a Geekbench 4.2.0 megejtett mérésnél az eredmény: Single-Core Score: 814 pont, a Multi-Core Score: 3300 pont volt.
Ezek az eredmények viszont már releváns összehasonlítási alapnak tekinthetőek.Mint föntebb látható a Geekbench eredmények alapján, az EMUI 8.0.0 alatt van a Single-Core Score -nál 2,75% -os, a Multi-Core Score -nál 7,02% -os gyorsulás az EMUI 5.0.1 -hez képest.
-
Ágnes0612
újonc
Sziasztok!
2 napja megcsináltam a frissítést én is. Amit azóta tapasztalok, és nem örülök neki:
- Viber hangját sehol nem tudom átállítani. SEHOL!! Egy idegesítően hosszú van "gyárilag" (friss óta), és az agyamra megy
- Call Recorder app nem működik, nem rögzíti a hívásokat. Semmit nem állítottam rajta friss óta, se előtte. Mikor tapasztaltam, hogy nem megy, belenéztem, de minden úgy van, mint előtte...
- van egy Mi Band 2 karkötőm, ami eddig hiba nélkül ment. Friss óta nem rezeg semmire: Messenger, Viber, hívás, sms. Appon belüli ébresztésre rezeg, de ennyi. Lépést, pulzust nézi, szinkronizálja. Próbáltam a párosítás megszakításával, semmi. Letöröltem az appot, visszacsináltam mindent (ekkor csak 2. próbálkozásra sikerült szinkronizálni), még mindig semmi...Ha bárkinek lenne valami tippje bármelyik problémámra, ne tartsa magában, megköszönném
-
donnie.d
aktív tag
válasz
Black_Raven #2866 üzenetére
Nem mókolt telefonom van, de azt hiszem tavaly nyáron volt olyan, hogy ketten voltunk azok a tulajok, akik azt a frissítést, amit itt kibeszélt már mindenki részletesen a "szórástól" számítva két hónap múlva kaptuk meg úgy, hogy közben már telesírtuk ezt a fórumot, meg már írogattunk a Huawei ügyfélszolgálatának is.
A B210-es frissítés is nagyjából hat hét elteltével jött meg nekem, mint annak, aki először beírta ide. -
Black_Raven
veterán
válasz
donnie.d #2865 üzenetére
Érdekes hogy miért nem kaptál még. Én annyiból mérges vagyok, hogy Nova Primet használtam idáig, de az Oreoban fehérre vált a Beállitásoknál és a gyári appoknál a navbar ikonok szine. Pedig használtam már 8.0-8.1-en is, és nem volt ilyen. Természetesen a gyári launcherrel jó, de megszoktam már hogy az appok alulról jönnek fel. Mondjuk kinézetre ugyanolyanra megcsináltam, de az oldalra lapozás még szokatlan.
-
donnie.d
aktív tag
válasz
Black_Raven #2864 üzenetére
Független, két simes.
-
-
raider21
aktív tag
Összegzem a kb. 2 nap szubjektív tapasztalatait az EMUI 8.0 -val:
Sokkal jobb az új EMUI 8.0 azaz az Android 8.0 Oreo, a korábbi EMUI 5.0.3 -hoz képest. Érzékelhetően stabilabb, gyorsabb, testre szabhatóbbnak is tűnik. Csak a feltelepítése után le kell menteni microSD -re a visszaállítandó dolgokat, mint sms könyvtár, névjegyzék, beállítások, stb.; aztán jöhet egy gyári visszaállítás, így fürgébb a rendszer, és több tárhely marad a belső tárolón. Nálam majdnem + 1 GB -ot jelentett a gyári visszaállítás meglépése. Aztán meg kigyomláltam a gyári játékokat, Twitter, Instagram, egyes Google alkalmazások, stb., amiket nem használok. így végül majdnem 4,1 GB a szabad helyem lett. A 16 GB ROM miatt, a telepítés akartam mondani főverzió frissítés után meglépett rendszer visszaállítás után, az alkalmazások nélkül kb. szűz EMUI 8.0 rendszerrel kerek 7 GB volt a szabad terület mérete.
Így 1,5-2 napnyi Oreózás után azt tudom mondani, hogy megéri váltani az új EMUI verzióra.
Kicsit szokni kell, mert a beállítás menü kicsit más felépítésű, mint a Nougatban volt. De szemmel érezhetően gyorsabb a rendszer, stabilabb, pörgősebb. Van dual Bluetooth, VoLTE, pár új hasznos apróság, pl. 3 kezes képernyőkép (igaz ez opció már az EMUI 5.0.3 -ra történt kb. 6 héttel ezelőtti frissüléskor megjött) gyorsabb és alaposabb takarító applikáció, a nagy meglepi az 5 GB méretű Huawei Felhő tárhely; ha ikonokat törölsz az asztalról akkor megkérdezi, hogy az alkalmazást is eltávolítsa -e, plusz egy különálló App Manager a Huawei applikációknak.Erre a modellre a jelenlegi tudásunk szerint sajna nem jön a GPU Turbo, de lett egy egyszerűbb Game Energiagazdálkodási Manager, ami az intelligens, energiatakarékos, és játék profilokat tudja; stb.!
Valószínű ebből is fakadóan, meg az új EMUI miatt is, az energia menedzsmenten is javult a korábbiakhoz képest. Mert 2 napig elég jól nyüstölve a telefont, érzetre tovább bírja üzemidőben. Érzetre kb. 10-15% -al tudhat hosszabb üzemidőt produkálni. Persze ez csak egy szubjektív meglátás a részemről.Azt tudom mondani, hogy összességében mindenképp érdemes EMUI 5.0.1 v. 5.0.3 -ról váltani az EMUI 8.0.0 -ra!
-
pjen
félisten
válasz
karldergroße #2858 üzenetére
Nem.
-
karldergroße
senior tag
Tudja valaki, át lehet-e tenni telepített programokat az SD-kártyára? Kevés a hely a telefonon.
-
dptrsk
addikt
válasz
Inferno1988 #2855 üzenetére
Hardreset volt a frissítés után?
Android főverzióváltáskor erősen ajánlott. -
Inferno1988
csendes tag
Sziasztok!
Vodafone-s P9 lite-ra is megérkezett az új android. Viszont olyat tapasztalok vele, hogy eddig nekem a gmail, facebook lite, messenger lite, viber jelzései le voltak némítva, a rezgés is ki volt kapcsolva mind az applikációkban mind az android beállításai között az értesítéseknél. Egyedül a villogó jelzőfény volt aktív, nekem elég ennyi jelzés, ha jön valami.
Most viszont egyik sem akar villogni, pedig átnéztem újra az applikációk beállításait és az androidban is engedélyezve van a jelzőfény.
Nem csináltam gyári visszaállítást, mert más gondot nem tapasztaltam, szeretném ezt megúszni.
Annyit próbáltam, ha az applikációban átállítottam, hogy néma maradjon, de legyen rezgés és az értesítéseknél is, akkor rezeg egyet és villog is, de ahogy a rezgést leveszem, akkor nem villog legközelebb.Erre van esetleg valakinek ötlete?
Köszi!
-
Aramitz
csendes tag
válasz
Bicsibocsi #2838 üzenetére
Tárcsázó -> 3 pötty -> beállítások -> hivóazonosító
-
Rula
tag
A beállítások, rendszerfrissités menüpontban gondoltam, ahol le lehet tölteni az új buildet. Ott fent a jobb oldali sarkon van három pontocska, és elvileg a frissítési beállításoknak ott kellene lenniük, ahol az egyik opció, hogy az újat leszedi automatán, ha wifin van a telefon
Új hozzászólás Aktív témák
ma Új modellszámozási rendszer első eleme lehet ez a középkategóriás termék. Itthon is kapható lesz, hozza a gyártóra jellemző stílusjegyeket és minőségi elvárásokat, plusz Android N-t futtat.
Huawei P9 Lite 2017
- Vadonatúj iPhone 13 PRO 128GB alpine green KÁRTYAFÜGGETLEN! 6 hó garancia!
- iPhone 16 128GB ultramarin 1 hónapos! MEDIAMARKT számla, 3 év Apple garancia! Makulátlan! + tok!
- iPhone 16 PRO l BLACK TITANIUM l 256GB l BONTATLAN ZSÍR ÚJ
- IPHONE SE 3 (2022) 64GB NAGYON SZÉP ÁLLAPOT, 98% AKKU, GARANCIÁVAL, ÜZLETBŐL
- Samsung Galaxy S24 Ultra 512GB Garanciában Cserélt Új Készülék! 6 Hónap Garanciával
- LG 45GS95QE - 45" Ívelt OLED / 2K WQHD / 240Hz 0.03ms / NVIDIA G-Sync / FreeSync Premium / HDMI 2.1
- Referencia Weboldallal Világítós bill+laptop bill magyarítás. Rania 3M -is! Touchpadok is.Posta ok
- Bomba ár! HP ProBook 430 G3 - i5-6GEN I 8GB I 256SSD I HDMI I 13,3" HD I Cam I W10 I Garancia!
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 5800X 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- MacBook, Apple M1 / M2 kompatibilis dokkolók, DisplayLink 4K, USB-C, Type-C
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest