-
Mobilarena
Huawei P9 Lite 2017 összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
Csöves
őstag
Szabad ilyen telót venni?
-
mileston3
csendes tag
Sziasztok!
Volna egy problémám. Leírom az egészet, hogy az esetleges segítők képben legyenek.
3 hónappal ezelőtt leejtettem a telóm (Huawei P9 Lite 2017) és rommá tört a hátsó üveglap. Az előlapján volt már korábbról származó repedés, de a működésben nem okozott problémát. A telefon egészen a 3 hónappal ezelőtti szervízig kifogástalanul üzemelt. A leejtéstől függetlenül vigyáztam rá, zsebben hordtam, sosem tettem mellé pénzt vagy kulcsot, nem dobáltam...
A törés miatt gondoltam nem bízom ezt valami himihumi gagyi utcai GSM-es gyökérre, ezért elvittem a tőlem nem messze lévő, József körúti hivatalos Huawei üzletbe. Minden további nélkül átvették a telefonom függetlenül attól, hogy nem volt már garis, még meg is jegyezték hogy a sérülésektől függetlenül ilyen patika telót nemigen láttak még. Kérdés nélkül elmondták, hogy a szerződésük szerint kötelesek a telefont a gyári állapotra visszaállítani, azaz teljes körűen megvizsgálják a telefont és tájékoztatnak, mi a javítandó/cserélendő rajta/benne és mennyibe fog kerülni. Ez meg is történt, kicserélték az előlapot, a hátlapot (vele nyilván a beleintegrált akksit), valamint az USB-csatlakozót. Mindezért összesen 28e Ft körül kértek, nem eget rengető összeg. Azonban jótállást nem vállaltak, mondván ha 1-1 alkatrész értéke eléri a 20e-t, akkor van rá gari. Nyilván. Mindegy, oké, csak kapjam meg a telóm.
Működéssel semmi gond nincs, azonban két hibára is ráakadtam. Az egyik, hogy a szervíz óta az akksi baszottul melegszik, ha töltés közben használom a telefont (főleg ha játszom), ami eddig nem volt jellemző, bár lehet a hardverigényesebb cuccok amik extrába melegítik a telefont. PC-buziként ezt megértem.
De az mi a retek, hogy a hátlap kezd elválni a kerettől? Konkrétan a hátlap olyan 2 mm-re kimozdult a keretből és nem lehet visszapattintani, nyilván ragasztják. Ez hogy történhetett meg és élhetek-e bármilyen panasszal a szervíz felé, vagy ha nem, akkor kötelezhetem-e őket arra, hogy megcsinálják térítésmentesen? Elvégre ilyen sosem fordult elő korábban, a telóra továbbra is vigyázok.Köszönöm előre is a kedves segítők hozzászólásait!
-
milu
aktív tag
Köszönöm mindenkinek aki a 16 GB RAM miatt írt!
A másik kérdésem az, hogy ezzel a telefonnal használom a Google névjegyzékét, oda írom be a neveket, elérhetőségeket és amíg régebben szinte azonnal szinkronizálta a Drive-n lévő adataimat a telefonommal, most szinte sehogy nem szinkronizál.
Tudtok-e a problémára erre megoldást? -
pjen
félisten
Már három droid verzióval előtte se lehetett SD kártyára telepíteni,csak trükkökkel néhány telefonra.Nem véletlen hogy az új telókban 5x annyi memo van mint a tiédben.Az egy nagyon jó kis készülék,nekem is volt.Pont a 16 mega ram miatt cseréltem.Pontosan ezért lényegesen gyengébb telókban is több a ram.Igen cseréld le.
-
milu
aktív tag
válasz
karikusz #3676 üzenetére
Ezzel a tárhely problémával küzdök magam is, lassan cserén kell emiatt gondolkodnom! (Van a telefonomban egy 32GB-os SD kártya is, ezek szerint a programok áttételére és arról történő futtatására nem alkalmas)
A programok frissítését nem szeretném elhaygni pont a biztonság miatt. Ugyanakkor lassan annyi programot kell törölnöm, hogy lassan csak telefonálásra lesz "csak" alkalmas és nem egy kommunikációs centrum lesz!
Ha valakinek vagy ezzel a gonddal kapcsolatos javaslata, kérem ossza meg itt a fórumon!
-
-
karikusz
tag
válasz
#72445440 #3677 üzenetére
Szia!
Köszi a válaszod. Nagyon sok app nincs a telefonon, de még így is figyelmeztet a kevés tárhelyre. Ami app fent van azok meg kellenek nekem. Anno kirootoltam a Kingoroot-tal, mert a rendszeralkalmazások közül a sok huawei, meg google appokat letöröltem, pont a tárhely probléma miatt, csak gondolom jött a rendszerfrissítés és azzal vissza is állítódott. Magába a rendszerbe nem akarok belenyúlni (már kiszórakoztam magam az iNew V3-mal), csak ezt a tárhely problémát akarom megszüntetni, hogy az sd kártyára tudjam áttenni az alkalmazásokat. Az meg ugye csak a 7-es verziónál lehetséges.
-
karikusz
tag
Sziasztok!
Én is a tárhely problémával küzdök. Alapból nem szertnék új telefont venni. Sajnos a 8-as androiddal rendelkező készüléket sehogy nem tudtam rootolni (valahol olvastam, hogy nem is lehet). Olvastam, hogy az Android 7-esnél több szabad keze van az embernek. Csinált már olyat valaki, hogy visszaállította? Ha igen akkor sima hard resettel, vagy rom cserével csinálta meg? Ha esetleg sikerül a visszaállítás, akkor meg lehet gátolni, hogy a telefon automatikusan lefrissítse magát? Nem igazán találtam ilyen beállítást a frissítés beállításoknál.
Köszi azoknak a hozzászólását akik csináltak is már ilyet.
-
Pityu.
nagyúr
Ha a felső beszédhangszóró ami ugye a fülnél van recseg meg halkabban hallom a beszédet telefonálás közben akkor az a hangszóró kuka,cserés?
Teszt menübe akarok belépni,beírom a kódot de csak bevillan valami és marad a tárcsázóban.Ez mitől lehet,hogy lehet előhívni a teszt menüt?
-
w.miki
veterán
-
A_Papa
senior tag
Sziasztok!
Lehet ebben a telefonban aksit cseréltetni?
Ha igen, hogyan? Köszönöm a válaszokat!
Papa -
Dhampir
félisten
Sziasztok!
Ehhez a mobilhoz milyen típusú memóriakártyát érdemes venni?
Csak dokumentumok, médiafájlok tárolására lenne használva.
-
Lacccca87
addikt
válasz
#72445440 #3654 üzenetére
Igen, jól értetted a problémám
Igazából örültem volna ha nem kell külön applikációval senvedni és miden kártyám egy helyen van.
Remélem hamarosan elérhető lesz nálunk is a szolgáltatás, mert nem szeretnék állandóan aplikációk megnyitásával szüttyögni ha fizetni szeretnék NFC-vel.
GPay-t egyébként sikerült telepítenem APK-ból, de sehogy sem engedte érintésesere beállítani a megadott kártyát még a revolut-os kártyát sem. -
Lacccca87
addikt
Sziasztok! Gpay vay Google pay működik ezen a telón? Nem igazán sikerült előcsalogatnom benne. Ha böngészőben rákeresek akkor feldobja a aplikációt de ott azt irja nem kompatibilis a készülékkel ( andorid 5 a feltétel elvben, azt bőven hozza meg nfc is van)
-
gdsantos87
csendes tag
válasz
#72445440 #3647 üzenetére
Szia!
Nem voltam gépközelben a hétvégén...
Köszönöm a segítséget!
Megpróbáltam azt, amit írtál, de sajnos nem sikerült így sem
Először ez jött ki:
1, Reboot system now
2, wipe data/factory reset
3,wipe cache partition (Erre mentem rá, mivel nem volt "erase cache" opció)
Ezután Reboot, majd 2x bekapcsolt a huawei logó előjött és ugyanaz a képernyő fogadott a 4 lehetőséggel
1, download latest version and recovery
2, wipe data/factory reset
3, reboot
4, shutdownEgyelőre itt tartok.
-
Zsoxx
senior tag
A Galériámban egyes képek helyén üres kép szimbólum van. Döglődik az SD-kártya?
-
nerno
friss újonc
Hali ish4d0w!
Hogy lettél topicgazda mikor elköszöntél már?
És ahogy olvasom sok írásod valahonnan ollóztad. Nem tudom mi lehet a foglalkozásod. Úgy tűnik itt jó ez is. -
pyrula
friss újonc
Sziasztok.Van egy 2017-es p9 lite-om.
B381-es,Android 7-es.Strava alkalmazást használok rajta(sportolás rögzítése).Az áprilisi gps átállás után 1999-re váltott a gps idő.Már újra tettem az egész telefont.Valaki valamilyen megoldást? -
törölt tag
válasz
gdsantos87 #3641 üzenetére
-
gdsantos87
csendes tag
Sziasztok!
A telefonom ma reggel talált egy rendszerfrisíést, ezt nem tudta letölteni (lehet, hogy nem volt elég helyem) 90%-on megakadt, majd ezután kikapcsolt. Próbáltam visszakapcsolni, de nem bootolt be.
4 opciót ajánlott fel:
1. legutolsó verzió visszaállítása
2. wipe data/Factory reset
3. reboot
4. kikapcsolásPróbáltam az első opciót többször is, de bootolásnál mindig megakad...
Valakinek van ötlete, hogyan lehet a telefont megmenteni adatvesztés nélkül?
Előre is köszönöm a válaszokat!
-
Peace
nagyúr
Azt írja ez a szutyok, hogy 1,61 GB van az egyéb-ben. Rádugtam PC-re, de szinte minden mappára 0-s méretét ír. Nem jöttem rá mi ez. Állandóan hely problémával küszködök.....
-
Pityu.
nagyúr
Az mitől lehet,hogy kb 34% volt az aksiban és fel raktam a gépre a Hsuitot bedugtam a telót usb-re és már csak 4%-ot mutatott,lehúztam az usb-ről és azt írta mindjárt kikapcsol a készülék.Mitől eshetett hirtelen ennyit a töltöttség?
-
t a r k
csendes tag
válasz
Lacccca87 #3614 üzenetére
Üdv! Én csak kb. 2 hete rendeltem Vodától kifutó készletből ezt a telefont, mert tetszett a hagyományosabb forma és gondoltam ez a hardver nekem elég. De ugye itt olvastam, hogy a 16 gigából több, mint felét megeszi a rendszer. Itt el is vérzett a teló nálam. Előtte vettem egy P Smartot, de a fiamnak adtam. Ott a 32 gigás tárhelyet sosem nézegettem, itt meg rögeszmémmé vált a folyamatos tárhely ellenőrzés és szemét takarítás. Na ugye megkaptam még persze 7.0-val, de jött is a 8.0 frissítés. Ott produkálta a titokzatos tárhely csökkenést mindenféle app telepítése vagy frissítése nélkül (Play áruházban frissítés letiltva, minden google és egyéb szirszar letiltva, letörölve.) Csak Facebook lite, semmi játék. Mégis kevesebb a hely, mint a szűz, recoveryből hard resetelt telefonnál, amin még csomó app gyárilag ott figyelt. Ugye akkor volt 7,5 giga, most 6,5 körül van. Nekem is előjött a 8.0-án a basszus kiemelő appok bugja (cincogásra váltott a fülhallgatóban a zene. Ezt máshol olvastam, sokaknak még P20-nál is előjött , de csak Oreonál). Most HiSuite-ből visszaálltam 7.0-ra. Egyelőre így tesztelem. De az adoptable sd kártya dolgot ki akarom próbálni. Ha valakinek lenne türelme leírni ennek a menetét a-z-ig (mit és honnan telepítsek a számítógépre stb.) annak örülnék. Ui. olyan kár, hogy nálunk nem volt a kék színű..
-
Lacccca87
addikt
Aki esetleg kevesli a helyet a telefonján annak ajánlom figyelmébe a "Magazin feloldás" mappát, a maga ~500MB -os méretével együtt, úgy hogy egyes képek duplán is vannak benne. Érdemes kitörölgetni szerintem ami nekünk nem tetszik így akár 1-2+ app is beleférhet a szűkös tárhelybe
-
Z'Z"
őstag
válasz
GNDaniel #3611 üzenetére
Szia,
A töltőcsatlakozót nézted már?
Az is lehet, hogy szennyeződés, szösz, vagy egyéb dolog került bele. (Rosszabb esetben sérült a fej, esetleg elmozdult, bár erre kicsi az esély.)
Érdemes lámpával belevilágítani.
Egyébként minden töltőnek van egy kis (nagyon halk) sípolásra emlékeztető hangja, csak ezt alap esetben senki sem figyeli, persze ha ez erősebb, akkor lehetnek problémák. -
GNDaniel
újonc
Sziasztok!
Akadt egy kis probléma a telefon akkujával. Tegnap előtt még semmi baja se volt, viszont másnap reggelre nem töltött fel rendesen. Azóta csak kikapcsolt állapotban hajlandó töltődni, akkor is fél nap kell neki a 60%-hoz. Emellett még rendkívül gyorsan merűl.
Itthon megtudom javítani, vagy tudok tenni érte valami, hogy ne haljon meg teljesen vagy amint tudom vigyem szervízbe? -
ROBREGGAE
tag
válasz
#72445440 #3601 üzenetére
HiSuite gondolom csak a gépen telepíthető, mert áruházban nem találtam meg. Illetve nekem ott van egy rendszerfrissítés menüpont, arra rákattintok, elkezdi keresni, aztán ki is írja, hogy "mostantól a legfrissebb hivatalos verziót használja Jelenlegi verzió: VNS-L21C432B380". Nekem ilyen más verzió dolog nincs sehol. Mentésnél kiírja, hogy sikertelen... Bár emlékeim szerint régen teljesen visszatettem a telót gyárira, s hát nem változott semmi nyilván.
Amúgy mennyire gáz, ha marad 5.0-n ez az EMUI, az Android meg 7.0-n? Kérdezem ezt tök laikusként... (Amúgy itt Debrecenben van Huawei szerviz, szóval akár személyesen is elballaghatok, de nem tudom mennyi idő ezt orvosolni a telón vagy mit kezdenek vele)
Új hozzászólás Aktív témák
ma Új modellszámozási rendszer első eleme lehet ez a középkategóriás termék. Itthon is kapható lesz, hozza a gyártóra jellemző stílusjegyeket és minőségi elvárásokat, plusz Android N-t futtat.
Huawei P9 Lite 2017
- Honor 200 Lite 8/256GB, Megkímélt, Kártyafüggetlen, Töltővel, 1 Év Garanciával!
- Aktiválatlan Apple IPhone 16 Pro max 256GB kártya független 1Év hivatalos apple garival
- Samsung Galaxy A33 5G 6/128GB, Megkímélt, Kártyafüggetlen, Töltővel, Dobozzal, 1 Év Garanciával!
- Samsung Galaxy XCover7 5G 128GB 6GB RAM Dual Mobiltelefon
- iPhone 12 Mini 64GB Vodafone/1-3 hónap gar./Akku 100%/p4224
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 5600X 16/32/64GB RAM RTX 4060 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- REFURBISHED és ÚJ - HP Thunderbolt Dock G2 230W docking station (3TR87AA)
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 12400F 16/32/64GB RAM RTX 4060 Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X 16/32/64GB RAM RX 7600XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- LG 27UL550-W - 27" IPS / 3840x2160 4K / 60Hz 5ms / HDR10 / AMD FreeSync
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest