Hirdetés
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Huawei Watch GT 6 és GT 6 Pro duplateszt
- OnePlus 15 - van plusz energia
- iPhone topik
- Amazfit T-Rex 3 Pro – világítós dínó
- Apple iPhone 11 - népalma
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Garmin topik
- Fotók, videók mobillal
- Amazfit Bip 6 - jót olcsón
-
Mobilarena
Huawei P40 Pro összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
belan
addikt
válasz
üzenetére
Pontosan ha nem találják fel magukat vége a mobil részlegnek. Nem szabad egy cégtől ennyire függeni, vagy egy országtól! Mert az már régen rossz, Kína nagy ország mobil piac is nagy sok a kocka fej nem igaz nem tudnak egy hasonló jó op rendszert csinálni mint a android sőt még jobbat is lehetne csinálni! De ha már az a szint meg van akkor nagyon jó lenne! De amúgy ezt már rég meg kellett volna lepniuk, össze kellet volna fognia a összes nagyobb cégnek Kínába és saját op rendszer csinálni.
-
kp78
veterán
. -
kp78
veterán
válasz
siemensfun
üzenetére
"Előnyökre" pontban.
-
cH1
aktív tag
válasz
üzenetére
Őszintén nem tudom melyik a rosszabb, valami random bolt beszállítói garanciája ahol egyáltalán az is kérdéses hogy eredeti alkatrésszel dolgoznak-e vagy a tmx.
A plus meg new edition telók nálunk hivatalosan nem jelentek meg, ettől függetlenül előfordulhat hogy biztosítás/garanciális ügyintézés vége készülék csere lesz, és valamilyen készlethiány miatt ilyen készüléket adnak ki, így teljes értékű magyar garanciával.
-
kp78
veterán
válasz
üzenetére
"GOogle maps korlátozottan. (Letölthető, de bejelentkezni nem lehet, így elmentett kedvenceket nem éred el és nincs azonnali helymeghatározás vele, csak lassabb kb. fél perces, ill. nincs vele hangalapú navigáció)"
Nálam a pozicionálással semmi gond, másodpercek alatt megtalál akár wifin, akár mobilneten.
-
stilo18
addikt
Oh, tökéletes srácok, nem gondolnám,hogy nekem ebben az esetben nagy kompromisszummal kellene számolnom.
Köszönöm szépen még egyszer
-
siemensfun
tag
-
stilo18
addikt
Sziasztok.
Gondolkodok nagyon egy P40 Pro (Mate 30 Pro) beszerzésén.
Amire használom jelenleg az androidos telefonomat, illetve amit szeretnék,hogy működne:
-Facebook, Messenger, Viber, Instagram, Tiktok
-Unicredit App
-Spotify
-Netpincér
-GPS
-Netes oldalak instant fordítása külföldi fórumokhozEzek közül miben kellene kompromisszumot kötnöm ha ilyen telefonra tennem a voksom?
Köszönöm szépen előre is a válaszokat
-
Aryon87
félisten
válasz
donnie.d
üzenetére
Nekem ez védi a telót. 2x már esett le, és védte is meg ahogy számítottam rá. Ugyanez a típusú tok védte már meg a P30Pro-t és S9+-t is korábban.
Innen vettem: [link]
Kamera is védve van ha asztalra teszed le, nekem ez lényeges volt. A gyári tokkal billeg. Sárgulás is még csak most kezdődik, de nem vészes még.
Ezek még tavaly júniusban készült képek frissen, azért ilyen szép csillogó
![[link] [link]](https://i.lensdump.com/i/0a9g2z.th.jpg)
![[link] [link]](https://i.lensdump.com/i/0a91x7.th.jpg)
-
illjo
senior tag
válasz
üzenetére
Nagyon jö, tárgyilagos, nem Trumpozó, Biden nyaló cikk. A reuters cikkben mikor azt írják azt mondta gina raimondo, hogy a szövetségeseivel felülvizsgálják a dolgokat, nem arra gondolt, amit a messiás váró talpnyalók kihoztak belőle, hanem kb azt hogy ha már szövetség van, akkor működjenek együtt. Nagy Britannia kilépett az eu ból és elzavarja huaweit. És többiek sem fognak másként tenni. A jelenlegi kormányzatunk zsaroló potenciált lát ezekben a a huzavonákban. Minden mindennel összefügg. Csak hát az erősebb kutya párosodik...Egyébként telefon ide, utálom az amcsikat oda, azt se szeretném, ha kínaiak diktálnának itt. Valaki mindig diktál..Persze a cikk nem mostani, a még durvább offenzívát választották. Devál[link]
-
Foose
addikt
Volt már? Visszakerestem 2 napot, nem látom. Felülvizsgálja a Huawei elleni szankciókat az USA új vezetése
-
FingR86
őstag
Szerintetek ez jó fólia lehet? Nagyon béna vagyok ilyen téren, eddig még soha nem sikerült semmilyen telómra felrakni rendesen fóliát, mind a kukában kötött ki idegből. De ez olyan hülye biztosnak tűnik, hogy engedi többször is visszaszedni mielőtt megvan a tökéletes pozíció. [link]
-
donnie.d
aktív tag
Melyik tokot ajánljátok ehhez a telefonhoz?
Okos tok nem érdekel. -
Sumptuous
senior tag
válasz
siemensfun
üzenetére
Pedig már van ujjlenyomatos beléptetés a "vica" alkalmazással. Igaz, borzasztóan fapados, de működik. Én az appal is elégedett vagyok. De ez az elmúlt félévben lett ilyen fejlett, előtte valóban egy ósdi dolog volt. De nem védem őket.
@Aryon87: Igen, nagyon megy lefelé az ára, azért is gondolkodom a leváltáson. Ezt a p30p-t szerintem 100-120 ért el lehetne adni, a p40 pro meg 160-170 ért jó vétel. Hátha bejön.
-
siemensfun
tag
Én takarékról váltottam, meguntam a 10 éves technikai lemaradást. Netbankjuk egy katasztrófa, csak egy keret program ami behívja az eredeti netbankos weboldalt. Minden hova kódot kell beírni amit sms-ben küld, új-lenyomat vagy valami hasonló nincsen. Számla vezetésük drága, az ügyek intézése a fiókokban nagyon lassú. Digitális aláírást 2 éve csak ígérgetik. Mostanában nagy technikai fejlődés nem lesz náluk, egy bennfentes infós szerint. Remélem a K&H jó lesz.
-
illjo
senior tag
válasz
siemensfun
üzenetére
Többen jelezték, hogy K&H nál minden (is) megy, így nfc fizetés is. Konkrétan én otp panaszoknál, reklámjainak simple nfc fizetés széttrollkodásánál erre a bankra szoktam hivatkozni, mint akik törődnek az ügyfeleikkel és mint esetleges leendő bankom. Persze nem valószínű, de csak hogy motiváljam otp t 😃
De valóban jó lenne megerősítés -
siemensfun
tag
ha már így pörög az NFC fizetés akkor K&h-ról tud valaki valamit?
Netbankjuk fent van HMS-en, működik is szépen, csak a NFC fizetést nem tudtam még kipróbálni. Erről esetleg valami infó? -
Sumptuous
senior tag
válasz
üzenetére
Ez jó hír, köszi az infót. A simple-t is használtam, de ha jól rémlik egy hónapban 75ezer* a limit, ami lehet soknak tűnik, de nem jöttem ki vele. Természetesen nem muszáj mindig mindent a telefonnal fizetni, de ha már van és kényelmes is, akkor hajlamos az ember...

Akkor nfc fizetés egyelőre kuka, de ha más probléma/hiány nincs, akkor szerintem megbarátkozom a telefonnal. Köszi mindenkinek a hozzászólást!

Szerk: * közben megnéztem, 45 ezer a limit, ami nem sok mindenre elég. De ha másnem lesz egy otp-s számlám is
Vagy bízok a csodában, hogy egyszer a takarékbank is hajlandó lesz hms-re fejleszteni. Bár mostanában elég szépen fejlesztgetnek, nem tartom teljesen kizártnak.
-
Sumptuous
senior tag
válasz
Aryon87
üzenetére
Azt tudom, hogy te váltottál. Azt mondjuk nem tudtam, hogy azóta is ezt a modellt használod.

@ish4d0w: Én sem bízok annyira a revolutban, csak 5000ft-ot merek rábízni. Az nfc-s fizetés miatt van nekem is. Ha a számlán lévő összeg 2000ft alá csökken akkor automatikusan áthúz a főszámlámról 5000ft,-ot, és annyi van mindig rajta. Ha meg pl egy boltban 25ezer forintért vásárolok, akkor azt a 25ezret is a főszámláról húzza át, majd egyből le is vonódik a fizetés miatt. Tehát olyan 2-7 ezer között szokott lenni rajta max. Szerintem ez így ok, vagy nem?
(Mondjuk egy 20asom van a kriptovalutákban is, hátha bejön egyszer.
)Szerk: @kp78, ez nekem bőven elég lenne így. Köszi!

-
illjo
senior tag
Nyugodtan frissítsd. Én is először félve nyomtam frissítésre, ha jól emlékszem aptoide ban a frissítésére, de kalandos természetű vagyok, lételemem a veszély, így megtettem. És a nap sütött tovább😃 De természetesen csak saját felelősségre csináld.
Szerk: véletlen ismétlés, bocs -
kp78
veterán
válasz
üzenetére
Revolut (ugyanazon regisztráció) nálam gond nélkül fut egyszerre P40 pro-n (GMS mók nélkül, a gyári HMS környezetben) és P30 pro-n. NFC-s fizetésre nem használom egyik telefonon sem.
Értesítést nem küld, ha vásároltam, de ez nem is hiányzik.
P30 pro ha netet kap, küldi az összes vásárlást visszamenőleg.
Ami nem működhet még, ha Revolutban be van kapcsolva a "helyalapú biztonság", de ez nálam sosem volt aktív, így nem tudom, hogy tényleg így van-e.#4429 aureeel
Ha tudsz Chrome és Gmail app nélkül létezni (ami értesít), akkor szerintem teljesen élhető a telefon.
-
-
Sumptuous
senior tag
Sziasztok! P30 Pro-ról váltanék P40Pro-ra, amennyiben az megéri. Kezdem egy kicsit kinőni szegény 30-ast. Szeretnék erősebb chipset-et használni, de nem mennék át másik gyártóhoz. Ez tűnik a legjobb választásnak számomra. Van itt olyan, aki szintén az említett készülékről váltott? Nem bánta meg?
NFC-s fizetés hazai bankokkal tudom, hogy nem igazán működik, de revolut sem járható út? Ha másnem, ezt az egyet bevállalom.
Mi van még ami hiányozhat? Pl.: amire nem is gondoltatok eleinte, hogy fog, de aztán rájöttetek, hogy nem megy a gms hiánya miatt? Kamerában gondolom nem olyan nagy az előrelépés, de ez nem is baj :D
Van számottevő különbség a 60hz és a 90hz használata esetén üzemidőben?
-
gbela
senior tag
Sziasztok,
mókolt gms-em van mióta megvan a teló, tavaly nyár.
Minden szép és jó, viszont most android auto benyögte, hogy nem fog elindulni hacsak nem frissítem a Google play services-t. Ha jól gondolom ezt nem akarom/tudom mert akkor nyekk lesz. Más nem android autozik ezen a telón? Van esetleg tapasztalat?
Köszi! -
illjo
senior tag
-
Jonatán
tag
Ezt a GMS megoldast ismeritek, ugy tunik a Dualspace megoldas szerint mukodik..
-
illjo
senior tag
válasz
üzenetére
Köszi! Akkor plusz egy pont nálam, hogy valamikor nekiállok mégis fagyasztásnak. Csak most jól működik minden (nfc fizetést kivéve) és félek, hogy mégis rosszabb lesz esetleg valami előre nem látható körülmény miatt. Én pl macrodroiddal frissítem gmailt. De ugye nálam emui 10 van, talán macrodroid nem is megy 11 en. Fórumtárs pl microg vel fagyasztás után feltett yt vanced ban nem tud bejelentkezni fiókba, anélkül megy a vanced. Ami rejtély..Valamint nem akarnám mentés nélkül csinálni ami egy egy óra le, vissza viszonylatban. Lusta is vagyok😃
Szerk: googlefiert megnéztem, sajnos nem működik már így visszafrissített firmware el, vagy kidob, vagy az elejétől kezdené procedúrát, ha figyelmen kívül hagyom a verziómra való figyelmeztetést -
illjo
senior tag
válasz
apitta83
üzenetére
Elvileg van DraXoN fórumtárs, logout blogger korábbi hsz ei alapján ha a mókolt gms ben adb n keresztül lefagyasztjuk google service framework öt, a pushok elindulnak, így a simple érintéses fizetés regisztráció és vele az nfc fizetés megvalósulhat. Nekem azt mondta, hogy google appok még ettől mennek, de azoknál, amik helylokációt használnak, ez a funkció problémás lesz.
Másik Fórumtársunk a napokban mókolta fel gmst és megcsinálta fagyasztást is. De azt mondja, pl gmail pushok nem igazán jönnek, banki részt még nem próbálta. De pl g maps beazonosította helyzetét. Most éppen abban a dilemmában vagyok, hogy az eddig mókolt gms appok esetleges hibás működése a fagyasztás miatt megéri e azt, hogy nfc vel fizessek. Mivel úgy néz ki, a fagyasztás felengedése nem teszi meg nem történtté a dolgot, beindul a push áradat. Tehát újabb downgrade, gms mók mizéria elé néznék, ha meggondolnám magam és mégsem akarom a fagyasztást -
illjo
senior tag
válasz
laci laci
üzenetére
Le is reagáltam fb on huawei magyar közösségben is megosztották.[link]
Ez ugyanannak a reuters cikknek az interpretálása, amit itt már tárgyaltunk. Azzal a különbséggel, hogy ebben már megemlíti, hogy Gina Raimondo név szerint említette meg a huaweit és zte t amikor arról beszélt, hogy megvédi amerikát a kínai befolyástól. A cikk írója ezt már nem merte kihagyni, mint ahogyan a pcworld tette, de érdekes módon mégis ugyanazt a reményteli hangulatú végkövetkeztetést vonta le mint pcworld. Hát biztos..Premissza: Megnevezem az ellenségem név szerint, kijelentem hogy felül fogok minden lehetőséget vizsgálni a szövetségeseimmel együtt. Konklúzió: feloldom a tiltásokat. Csak én érzem hogy erőszakolják a formállogikát?😃
Tárgyaltuk már a másik cikket is, ahol intel, félvezetőgyártók stb kérik, hogy ne b..nak ku velük, oldjanak a tiltáson. Azt még megérteném, ha a Biden legenda fényezőinek lenne annyi esze, hogy erre alapozzák joe bácsi esetleges jóságát. Na de így?? -
laci laci
addikt
Van új fény a nap alatt, hátha.. [link]
-
DraXoN
addikt
válasz
laci laci
üzenetére
Elméletileg lehet igen, de gyakorlatilag még se lehet, kód kéne hozzá de Huawei nem ad ki kódot pár éve.
Custom romot nem volna lehetettlen kreálni (ha volna rá lehetőség és igény), de a második probléma ott jönne a driverekkel. Az egyedi hardver miatt a gyári romból kéne "kibányászni" az összetevőket, és összecsiszolni más romokkal (ami lehet igényelhet több tudást, ha lehetséges egyeáltalán jelentősebb módosítás nélkül).de a 3. gond csak ezután jönne, hogy "van-e értelme" lényegében, mert sok (egyre több) program csak módosítattlan Androidon hajlandó futni (az is egyre gyakoribb, hogy csak a play áruházból való telepítéskor hajlandó elindulni.. pl. McDonalds app, csak hogy ne említsek semmi "bonyolultat", de chromeból is futottam már ilyen verzióba, hogy nem ment ilyen okkra hivatkozva, hogy "nem playáruhából telepített")
-
DraXoN
addikt
válasz
Janaboy
üzenetére
nem találtak még hibát, és elvileg OEM nyitható lenne, de nincs "kód" amivel nyitni lehetne (bár még nyár végén egy-két ilyen GMS telepítős "indiai" videóban volt figyelmeztetés P40 készüléken, hogy nyitott bootloader, kérdezték is páran a videó fórumrészét, hogy "mégis hogy", de sose kaptak választ)
nincs jelenleg ismert megoldás egy P40 modelhez se. (pedig az csak az első akadály lenne). -
laci laci
addikt
Mi vagyunk teljesen a Google köré èpîtve.Minden a Google körül mozog,azért vagyunk ki ennyire Google nélkül.Lásf például nálam a Google fotó hiányzott,erre találtam apk-t,utána a Gboard,Google fordító.De èrzem,hogy meglennèk nélküle,ha nem kellene ennyire Google cuccok.
-
FingR86
őstag
Valaki egy jó kis kínai p40 pro-t ??
[link]
ezen még tuti hogy gms is van gyárilag
-
illjo
senior tag
Na, ha nem is Biden (megmentőnk, megváltónk) oldaláról indítva, hanem az érme másik oldaláról indulva, a halvány reménysugár: [link]
-
Új hozzászólás Aktív témák
- Hobby rádiós topik
- Gaming notebook topik
- Steam topic
- BestBuy topik
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- GoodSpeed: Te hány éves vagy?
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- További aktív témák...
- Ultimate előfizetés akár 4166 Ft/hó áron! Azonnali, automatizált aktiválással, csak Nálam!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Apple iPhone 15 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Apple iPhone 13 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Apple iPhone 15 Pro Max 256 GB White Titanium 1 év Garancia Beszámítás Házhozszállítás
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

![[link] [link]](https://i.lensdump.com/i/0aRXRD.th.jpg)

Vagy bízok a csodában, hogy egyszer a takarékbank is hajlandó lesz hms-re fejleszteni. Bár mostanában elég szépen fejlesztgetnek, nem tartom teljesen kizártnak.